Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hoofdredactioneel Commentaar. HUP A7-FRIEZEN!

Team Dit

Maandag 8 oktober. Het Vierdaagse Kafka-Proces van de Eeuw tegen de Friese Blokkeerders van de A7 gaat officieel van start.

Het is de Waterscheiding Blokkade die zo duidelijk liet zien waar de politieke moraal en de Mainstream Media hun piketpaaltjes hebben geslagen. Niet aan de kant van Jan Publiek, die in overgrote meerderheid pro-Piet is en blijft, maar aan de zijde van de bestrijders van Zwarte Piet. Nou heeft de vrije pers uiteraard een rol in het beschermen van (de rechten van) minderheden in een meerderheidsdemocratie, maar het probleem met Kick Out Zwarte Piet en aanverwante activistengroepen is dat ze niet of nauwelijks met rationele, inhoudelijke argumenten komen. Je kan ze dus wel een podium bieden, maar zolang hun overredingskracht enkel in in zware woorden met heel veel decibels door de versterkers wordt gepompt, wil dat nog niet zeggen dat hun argumenten valide zijn. 

Als ze dat wél waren, zouden er wel meer mensen bereid zijn om te luisteren, want Nederlanders zijn ontzettend redelijke, inschikkelijke mensen. Maar niemand wordt graag ten onrechte voor racist uitgemaakt omdat een handjevol mensen zich niet kan vereenzelvigen met een oer-Hollandse culturele traditie. En dan wordt ons volkje juist recalcitrant, gaat den kont tegen den krib, en kun je krijsen tot je een ons weegt - je dreigt tegen dovemansoren.

Eerlijk is eerlijk: het blokkeren van een snelweg is ook geen inhoudelijk argument, maar een opzichtige obstructie - en eentje die we echt onwenselijk moeten vinden in een rechtsstaat met demonstratierecht. Tegelijkertijd zagen we niemand fysiek belaagd worden, er vielen geen klappen, er werd zelfs niet gescholden. Er werden op welhaast gemoedelijke wijze twee bussen stil gezet op de snelweg, waarop een paar Friezen op het asfalt van de A7 een sjekkie gingen bollen tot de eveneens in uiterste kalmte aanwezige politie het welletjes vond en de colonne weer in beweging maande - en de protestbussen terug naar de Amsterdamse Ring dirigeerde. 

Wat we achteraf wel leerden, is dat PvdA-burgemeester Waanders van Dongeradeel zich in de maanden voorafgaand aan de intocht persoonlijk in Amsterdam gemeld heeft om KOZP uit te nodigen om te komen demonstreren in Dokkum, waarbij we een getuigenis hebben van vermeende opruier Jenny Douwes - niet op de A7 aanwezig maar vandaag wel voor de rechter - dat deze burgemeester Nederland “een racistisch land” heeft genoemd. Nog veel heftiger is de verklaring van Douwes dat Waanders ook de extreemrechtse Nederlandse Volksunie (NVU) heeft uitgenodigd om te komen demonstreren vóór Zwarte Piet. Van een burgemeester die Nederland “racistisch” vindt, valt niet te verwachten dat ze deze uitnodiging deed omdat ze graag een pluriform debat in Dokkum wilde organiseren.

Wanneer heeft de burgemeester de meeste macht? Als de openbare orde in gevaar komt - dan kan zij de driehoek opschakelen en een noodtoestand uitroepen. Niet dat Waanders van zins was om een machtsgreep te plegen tijdens de intocht, maar ze heeft kennelijk wel haar macht en invloed proberen te misbruiken om de demonstraties haar straatje in te sturen. Het is echt stuitend dat een burgemeester willens en wetens probeert om haar eigen hoofdtaak - het bewaken van de openbare orde - te ondermijnen door zowel de (extremistische) voor- als tegenstanders van Zwarte Piet tegenover elkaar te krijgen tijdens een kinderfeestelijke intocht. Daarmee dient zij wellicht een zekere deugdzaamheid, maar zeker niet de openbare orde. Het is (gelukkig) jammerlijk mislukt, maar daar moeten 33 blokkeerders plus Jenny Douwes nu voor boeten van het OM, dat celstraffen tot wel 9 jaar kan eisen op basis van de stevig aangedikte beschuldigingen.

Als de NVU wel op Waanders’ uitnodiging was ingegaan, hadden de aanwezige media een duidelijk beeld kunnen neerzetten van hoe openlijke rechtsextremisten een “racistische karikatuur” aan het verdedigen en beschermen waren - tegenover een geplaagde minderheid van donkere mensen (en hun helper whitey's) naar wie de blanke meerderheid weigert te luisteren. Zo had ze het (media-) beeld in het voordeel van KOZP kunnen keren, die dan niet de agressor tussen de kinderen zouden zijn, maar de dappere slachtoffers die strijden voor gelijkheid tijdens een groots volksfeest van een racistische meerderheid.

Ook een schreeuwende minderheid heeft het recht om zich uit te spreken, of het nou de NVU of KZOP is, maar zij heeft niet automatisch gelijk en je stem verheffen staat niet gelijk aan een gegrond argument. We leven gelukkig nog altijd in een democratie waarin mob rule niet de norm en regels mag dicteren. Ook daarom is het niet onterecht dat de A7-blokkeerders zich voor de rechter moeten verantwoorden - de obstructie van het demonstratierecht was een voor iedereen zichtbaar vergrijp die je ook als ‘menigteregel’ (het recht van de sterkste) uit zou kunnen leggen, en die we terecht niet wenselijk achten in de Nederlandse rechtsstaat.

De context echter, waarbinnen dit alles plaats had, dient hier wel zwaar meegewogen te worden. Het Openbaar Ministerie mag dan hard doordrukken tegen de blokkeerfriezen, met infantiele tekenfilms en alles, als burgemeester Waanders dit echt zo gespeeld heeft (en wij hebben gegronde redenen om het waarheidsgehalte daarvan te accepteren), dan zijn niet de blokkeerders de opruiers, en zelfs de busladingen Bijlmerboosjes niet - dan is het de burgemeester van Dongeradeel geweest die van opruiing beticht moet worden.

Maar ook als dat niet gebeurt (en waarom zou het, de media zijn vóór de pietenhaters en tegen de Gewone Sinterklaasvierders, en politiek & OM zorgen heus wel dat ze zelf uit de wind blijven), is het nog steeds de context die de blokkeerders zoveel bijval oplevert. Het schrijnende gebrek aan argumenten van de in verhouding tot de voorstanders echt piepkleine aantallen piethaters zorgt er voor dat de tegenbewegende blokkeeractie de publieke opinie op haar hand lijkt te hebben, zelfs als de MSM en het OM je wat anders willen doen geloven. Deze Friezen trokken een streep in het zand asfalt en dat was een morele overwinning voor het nuchtere Nederland dat Sinterklaas & Zwart Piet jaarlijks met liefde in de huiskamer onthaalt.

Zivilcourage in tijden van culturele verwarring - we zouden er blij mee moeten zijn. Als 'het recht in eigen hand nemen' altijd zo vreedzaam, nuchter en gemoedelijk zou verlopen, dan zien we geen enkele reden om daar een veroordeling voor te vellen. GeenStijl staat daarom onverveerd & onvoorwaardelijk achter de Blokkeerfriezen en Jenny Douwes. En achter Zwarte Piet.

Social

Reaguursels

Inloggen

Ik stel voor nooit meer te praten over zwartkijken, zwart rijden en zwart geld. De hele overheid hangt me zo de keel uit dat ik er niet meer aan wil bijdragen. Sorry mensen maar ik ben weg. De overheid is een systemisch risico voor mij, ik doe niet meer mee. Adieu

Ouwe_Hoed | 09-10-18 | 03:06 | 1

Judas

poiuytrewq | 09-10-18 | 11:16

Ook ambtenaren behoren hun aktivistische bezigheden in hun vrije tijd te doen. Dat geld voor de BM en het OM.
Deze blokkade had ter plekke met een boete afgehandeld kunnen worden, want zoals heel NL heeft kunnen zien: Het stelde niets voor.
Is blijkbaar niet gebeurt. Jammer dan.
Maar kom niet als mosterd na de maaltijd alles opblazen en op scherp stellen voor je eigen amusement op kosten van de belastingbetaler.
Er zijn echt wel belangrijkere dingen aan de hand. Prioriteiten graag.
Mieren neuken kunnen we zelf.

Voor de kinderen in Dokkum is het feest voor nu en altijd verziekt.
Want leuk is anders.
Leuk is: Geen enkele demonstratie of rellen op feesten, want men houd het graag gezellig. Een doel waar blijkbaar het OM niet achter kan staan?

MistaRazista | 09-10-18 | 00:31

De politie heeft enige ervaring met het blokkeren van snelwegen t.b.v. onderhandeling over hun salaris (en daar zelfs dienstauto's voor misbruikt), maar vond toe zelf dat de blokkades geen overlast veroorzaakten omdat er na een bepaalde tijd weer een deel van het verkeer doorgelaten werd. Het gedurende korte tijd blokkeren van een snelweg voor privédoeleinden is dus toegestaan, niet gevaarlijk en zolang de blokkade beperkt is in tijd veroorzaakt het geen onnodige overlast voor weggebruikers.

W_F | 08-10-18 | 21:39 | 1

2012: "Den Haag – Donderdag 3 mei hield de politie in Den Haag en Rotterdam een publieksactie voor een betere CAO. In Den Haag, Rotterdam en Dordrecht reden verschillende politiewagens stapvoets in de spits. Eerder op de dag was er een kort geding dat was aangespannen door de burgemeesters van Aartsen en Aboutaleb maar de rechter oordeelde dat de actie toelaatbaar was. Voor de actie had de politie wegen geselecteerd waar het in de spits al druk is en waar hulpdiensten al rekening houden met opstoppingen, zodat de overige hulpdiensten geen onnodige hinder ondervonden van de acties."

In april 2015 een soortgelijke actie, maar dan door heel het land.

W_F | 08-10-18 | 21:47

Je vraagt je af wat er nog van de rechtstaat over is. Hier is overduidelijk sprake van een politiek proces, getuige de omgang met allerhande extremistische linkse actiegroepen. Als een stel normale burgers het eens een keertje zat is, en geen extremistische actievoerders bij een kinderfeestje wil, komt het rechtssysteem ineens wel in actie en krijg je een politiek proces voorgeschoteld.

Wat me opvalt is dat juist hier sprake is van geïnstitutionaliseerde discriminatie en racisme. Van de gewone 'blanke' Nederlander verwacht men dat hij zich voorbeeldig gedraagt en zich te aller tijden redelijk opstelt. Bij links tuig en bepaalde groepen allochtone jongeren heeft men hele andere verwachtingen, het gedrag van deze mensen wordt langs een andere meetlat gelegd: bij deze groepen wordt allerlei wangedrag door de vingers gezien.

Wat mij betreft grenzen dit soort initiatieven om de Nederlandse cultuur kapot te maken, waarbij zelfs middelen als het terroriseren van kinderen niet worden gemeden, aan culturele genocide.

Dr. Vigilante | 08-10-18 | 19:29

Kick out burgemeester Waanders.

Sitting_targets | 08-10-18 | 19:11 | 1

Kick in burgemeester Jenny Douwes.

pianist | 08-10-18 | 20:56

Ook in Suriname zwarte piet? Daar geen probleem. Hier hebben we van die zeikerds met hun slavernijkul. Ga maar naar de grachtengordel. Die hebben eeuwen geleden ervan geprofiteerd. Onze voorouders werden uitgeknepen door grootgrondbezitters en adel. Dus tief maar lekker op met dat gezeik. En het OM kan maar beter normaal gaan doen
Wat een vertoning!

Mart6037 | 08-10-18 | 18:50

Een handjevol mensen? Jullie komen nooit buiten onze landsgrenzen, of wel? Laat maar eens aan iemand in het buitenland een foto van zwarte piet (zoals jullie die graag zien, dus gemodelleerd naar een 16e eeuwse slaaf met dikke rode lippen en gouden oorbellen) zien, en probeer dan uit te leggen dat het echt niet racistisch bedoeld is. Zwarte Piet is blackface, en blackface wordt over de hele wereld uitgelegd als racistisch. De hele wereld? Nee, een handjevol tokkies uit een landje aan de Noordzee houdt wanhopig vast aan "hun cultuur", want hun cultuur heeft zo weinig inhoud dat een racistisch stereotype het enige is dat ze nog hebben om hun misplaatste superioriteitsgevoel jegens alles wat anders is vorm te geven. Stelletje zielepieten.

GifKikkert | 08-10-18 | 17:57 | 11

Wat maakt dat jij vindt dat zwarte piet 'blackface' is?

minderweter | 08-10-18 | 21:36

Heeft men jou nooit uitgelegd dat zwarte pieren de door Sint Nicolaas tot het christendom bekeerde muzelmannische Moren waren?
Fake nieuws of politiek tè incorrect?

Ouwe_Hoed | 09-10-18 | 03:15

Blackface is iets Amerikaans. Zwarte piet is geen blackface.
Ik begrijp de verwarring, maar je zit er naast. Er is geen greintje racisme bij Zwarte Piet.
Beledigd zijn is een keuze.

poiuytrewq | 09-10-18 | 11:19
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik mag Jenny wel. Waren er maar meer zoals zij. Bovendien ziet ze er nog heerlijk uit ook.

Fi-Bu-Bla | 08-10-18 | 16:57

eens te meer een bevestiging dat om machtig te worden in Nederland je niet enige bekwaamheid, intellect of integriteit hoeft te etaleren. Je hoeft slechts de juiste vriendjes te maken, loyaal te zijn aan de juiste mensen en bereid zijn het spel vuil te spelen. Hoe anders kan zo´n idioot burgemeester worden?

stampertje85 | 08-10-18 | 16:17 | 1

Hear, hear!

benjeallanggek | 08-10-18 | 18:35

Overigens nog even dit.
Deze burgemeester nodigde dus zowel de black supremacists van kozp, als de white supremacists van de nvu uit.

Wat was daar nou de bedoeling van?
Hoopte zij op een bloedbad tussen al die kinderen?
Kan die gevaarlijke gek niet worden aangeklaagd?

Dandruff | 08-10-18 | 16:14

Iemand DrumPiet gezien? Waarom geen lege bijdrage hier?

TheseDays00 | 08-10-18 | 16:09 | 2

@TheseDays00 | 08-10-18 | 16:09 |
DKS en @Ardbeg nemen de honneurs waar.

Sjefke7807 | 08-10-18 | 16:48

@Sjefke
Waarschijnlijk een gespleten persoonlijkheid en daarom meerdere accounts....

benjeallanggek | 08-10-18 | 18:37

Elk jaar drukt de NPO zijn agenda een beetje verder door: eerst stroopwafel- en kaaspieten, dan weer regenboogpieten en roetveegpieten. En dit jaar dan eindelijk het strategische eindkonijn uit de hoge hoed: oh, verrassing: géén zwarte pieten meer op TV. En wat zijn de ouders die daarom tegen hun kind zeggen dat ze niet naar de intocht en het Sintjournaal mogen kijken? Precies, de zwarte Piet. De NPO moet zich schamen om zo hun zin door te drijven tegen de wil van de kijkers in. Maar ze zitten waarschijnlijk champagne te zuipen omdat ze het domme klootjesvolk weer een fijne elitaire loer hebben gedraaid. En ook nog op kosten van datzelfde klootjesvolk. Jammer hoor.

Joris Draaksteker | 08-10-18 | 16:03

Van mij mogen die Pieten best geel of blauw zijn.
Het sinterklaasfeest is wel vaker veranderd, en was oorspronkelijk niet eens een kinderfeest.

Maar de kwaadaardige laster dat het sinterklaasfeest racistisch zou zijn, èn de drammerige en agressieve manier waarop zij hun best doen andermans kinderfeestjes te verzieken, dat steekt. Juist de mythische sint Nikolaas was de beschermheilige van slaven, en zou meerdere slaven bevrijd hebben. Dat in tegenstelling tot de mythische slavenhandelaar Mohammed, of de historische slavenhouder Karl Marx.

Merk overigens op dat de anti-pieten vrijwel altijd aanhangers zijn van slavernij; islamisten en socialisten. Beide religies zien slavernij als een vorm van spiritualiteit, belangrijker nog dan genocide.
En natuurlijk zijn er ook pietenhaters die geen mening hebben over slavernij, en het alleen doen voor de subsidie. Zoals Quincy Gario, die principieel niet wil werken maar eerlijk erkent dat hij als "kunstenaar" nog nooit een cent heeft verdiend.
Maar ook al hebben zij geen mening over slavernij; op het moment dat ze tussen de voorstanders van slavernij gaan schreeuwen dat ze alle tegenstanders van slavernij "racistisch" vinden, dan staan ze voor mij gewoon in het kamp van de pro-slavernij-activisten.
Ook al gaat het ze alleen om de subsidie.

Dandruff | 08-10-18 | 16:03 | 1

Werken en uitkering stopzetten! We zijn geen Sinterklaas. Heel veel versleten moeten alle rotbaantjes pikken, waarom hij niet? Ik wil ook wel de hele dag met mijn pepernoten spelen.

Dombo65 | 08-10-18 | 20:24

Zeldzaam hoog trollgehalte vandaag ..........en allemaal erg voorspelbaar.

Koning BongoBongo | 08-10-18 | 15:22

Even helemaal los van het onderwerp “Zwarte Piet” is het heus te hopen dat het bij een verkeersboete blijft, ook of misschien wel juist voor alle demonstranten en actievoerders “ter linker zijde” (om wat voor kwestie of zaak dan ook), want als deze verder slachtofferloze demonstratie strafrechtelijk wordt bestraft is het hek van de dam, ook voor hun demonstratierecht.
Dus iedereen die pleit om deze actievoerders te bestraffen met iets anders dan een verkeersboete, pleit voor een stok om zichzelf mee te slaan. Want dan kan iedereen bij elke demonstratie in de openbare ruimte aangifte doen en het gaan OM dwingen tot vervolging.

De groep “benadeelden” moet zichzelf nog eens even heftig achter de oren krabben of ze wel willen meewerken aan de aanklacht en gaan getuigen later deze week. Zijzelf zullen namelijk de grootste hinder gaan ondervinden van een veroordeling. Die jurisprudentie gaat ze in hun eigen aars bijten. Zij demonstreren immers veel vaker dan die paar Friezen die dat eenmalig in hun leven doen.

Stormageddon | 08-10-18 | 15:02 | 4

@DKS
Maar het blokkeren van een snelweg door de politie of door toeterende Turken, het bezetten van de Erasmusbrug en het verstoren van een Pegidademonstratie, allemaal dingen die niet vervolgd worden, vind jij natuurlijk prima.

MAD1950 | 08-10-18 | 15:25

Bewust autopech krijgen op de snelweg is geen misdrijf. En je mist mijn punt DKS. Je mist het met vele honderdduizenden mijlen. Lichtjaren.
Ja. Ik vind dat demonstreren in de openbare ruimte wel gewoon kan. En ja, ik vind ook dat anderen daar last van mogen hebben zonder slachtoffer te zijn. Je bent pas slachtoffer als je auto in de fik wordt gestoken, als je lijf en goed wordt bedreigd, en als je fysiek gewond geraakt door de actie van een ander. Een paniekaanval hoort daar niet bij. En het missen van een uitvaart ook niet.

En iedereen zoals jij die pleit voor straffen is het spoor bijster en is krankzinnig. Maar goed, dat wisten we in jouw geval allang. Want een paar dagen geleden vond jij het niet nodig dat de politie zich druk maakte om diefstal en woninginbraak. Sterker nog, jij wil dat de politie zich niet inzet als het jou overkomt. Maar dit, deze slachterofferloze collectieve verkeersovertreding is volgens jou wél topprioriteit van politie en justitie.
Echt, je bent knettergek. Of net als vrijdag strak van de coke onder je voorhuid. Hoe dan ook: geestelijk ernstig in de war.

Stormageddon | 08-10-18 | 15:51

DKS is de uber-trol. I hou van Trollen, maar bij DKS krijg ik toch altijd een smaak in mn mond alsof hij het echt meent.

poiuytrewq | 09-10-18 | 11:24
▼ 1 antwoord verborgen

Zwarte Piet dit en Soewarte Piet dat maar niemand die nu ziet dat dit allemaal een hele grote impact zal hebben op de boeken van Sjors & Sjimmie of Kuifje in Afrika. En moeten straks de strips van Asterix en Obelix met die grote neger in de mast van dat zeeroversschip ook herschreven worden want opruiend taalgebruik en vernederend voor onze soewarte seerovers.

Breinbrouwsels | 08-10-18 | 14:43

IK heb de oplossing!
Een wet die demonstraties tijdens kinderfeesten verbiedt.

Wie dan wil demonstreren kan dat dan gewoon in een andere stad doen. (Of op een grasveldje bij Beverwijk) VvMU blijft in tact net als het Sinterklaasfeest. Iedereen met gezond verstand wint!

dezakloper | 08-10-18 | 14:39 | 1

Dan gaan querulanten kinderfeesten organiseren waar er een demonstratie aangekondigd wordt.

artie | 08-10-18 | 14:42

"We leven gelukkig nog altijd in een democratie waarin mob rule niet de norm en regels mag dicteren"
Helaas is dit wel degelijk de dagelijkse gang van zaken in Nederland met z'n D66 rechters

pienterpookje | 08-10-18 | 14:30

De Koreaanse Slet | 08-10-18 | 12:30
Hulde voor uw schrijfstijl! .. zonder de nick te hebben gelezen wist ik al uit welke hoek de tegel aan kwam vliegen

U maakt echter fouten in uw betoog
De leraar uit Amsterdam in 1850 (Jan Schenkman) was een vooraanstaand lid van de 'de Maatschappij tot Nut van 't Algemeen' .. deze was fel tegen de slavernij!
... deze leraar heeft dus niet een verhaal bedacht over een negerslaafje.

De hoofdfiguur is St Nicolaas (280-342 n. Chr.)
Schenkman stoelde zijn verhaal op de traditie die sinds 1427 in de St Nicolaas kerk in Utrecht plaatsvond n.l. het 'schoentje zetten', waar de minder bedeelden hun schoen achterlieten en vervolgens 'giften' daarin kregen van de welgestelden.

De school waar Schenkman les gaf was namelijk ook een school voor 'wezen en minder bedeelden', hij bracht deze twee 'idealen' samen in één verhaal.

Het 'domme helpertje' was een vrijgekochte galei-slaaf, jeugdig en sprak de taal slecht waardoor hij komisch over kwam.
Kinderen vinden dat leuk EN hij deelde lekkers uit.

MAAR als je ongehoorzaam was.. dan kreeg je de roe of met de plak of werd zels meegenomen naar Spanje!
... Alsof een slaaf een blanke mocht kastijden ? ontvoeren zelfs?
Alsof een slaaf 's nachts de huizen mocht binnengaan? goud mocht bezitten?

Over Slavernij nog even het volgende kwijt:
- vandaag de dag zijn er 40 miljoen slaven in de wereld, het merendeel in Afrika
- De slavenmarkt werd bevoorraad door... Afrikanen!! die de krijgsgevangenen uit hun stammen-oorlogen verkochten aan de blanken (deporteren)
( lees Thomas Sowell)
- Slavernij is door de blanken zelf afgeschaft en verboden.
- De 'rijkdommen' van o.a. de VOC komt van handel, niet van slavernij

.. Daar zou de MSM eens een beetje aandacht aan moeten geven
"'Ons' slavernij verleden v.s. 'Hun' slavernij heden"

Joost2B | 08-10-18 | 14:24 | 7

Jost2b, Dandruff en DKS voor wat tegengas, allemaal dank. Goede verhalen over de bisschop van Myra en allerhande zwarte hulpen. Beetje algemene ontwikkeling en geschiedenis zal wel te veel gevraagd zijn van KOZP. Maar drammen kunnen ze.

Kinkfactor | 08-10-18 | 17:51

@Joost
Hear, hear!

benjeallanggek | 08-10-18 | 18:43

@joost2b
Moedernegotie voor de speurders. U hebt overigens volkomen gelijk.

toetssteen | 08-10-18 | 22:02
▼ 4 antwoorden verborgen

Krijgt de NVU dan ook een schouderklopje van de rechter vanwege het negeren van de opruiende vraag van het hoofd van de politie mevr. Waanders?

bodemloos | 08-10-18 | 14:20 | 1

Hoe gaat dat in de toekomst?
NVU overal een demonstratie aanvragen waarop de burgemeester 'uit veiligheidsoverweging' een tegendemonstratie van KOZP zal verbieden?

Joost2B | 08-10-18 | 14:33

Heeft de Raad van de Kinderbescherming al van zich laten horen.
Daar gaat het in deze zaak allemaal om.

bodemloos | 08-10-18 | 14:16 | 2

Kom je niet veel verder mee. De rechter heeft al opgemerkt dat de "blokkeerfriezen" kinderen van de KOZP demonstranten (die kennelijk in de bussen zaten) ook in gevaar hebben gebracht.

artie | 08-10-18 | 14:18

artie | 08-10-18 | 14:18

Is er ook 'meegenomen' dat een onverlaat v.t.v. iets had laten weten in de trant van: "de hersenen van sinterklaas op de kinderhoofdjes laten spetteren" ?

.. klinkt als zelfverdediging

Joost2B | 08-10-18 | 14:37

Ik lees eventjes het verslag van la Belleman door tot dusver maar die blokkeerfriezen zijn echt 100% schuldig en zullen vrijwel allemaal een veroordeling krijgen.

DKS voorspeld veel voorwaardelijke celstraffen en zeker heftige boetes. Misschien dat de bijrijders er goed vanaf komen maar dit ziet er slecht uit voor de meesten omdat ze er kennelijk geen erg in hadden tijdens hun verhoor hoe ernstig de zaak was. Pijnlijk om te zien. Hoe hun advocaten dit gaan recht lullen? Geen idee.

Die Jenny Douwes is overigens echt de lul want wat zij, zo zegt de aanklacht althans, heeft gedaan is overduidelijk opruiing tot eigenrichting. Ze creëerde eventjes via Facebook een volksgericht die eventjes de dienst ging uitmaken en dus de rechtsstaat ondermijnen. Dat gaat de rechtbank zien als strafverzwarend dus het zal me benieuwen of ze er met een een voorwaardelijke straf vanaf komt of echt in de bak moet.

Geen wonder dat ze er maar vier dagen voor hebben uitgetrokken. Het is echt 'open en shut' er gaan een paar Friezen enorm balen van hun impulsieve acties en laat het een les zijn voor alle andere mensen in Nederland dat dit soort gedrag niet getolereerd wordt.

De Koreaanse Slet | 08-10-18 | 14:00 | 5

Je bedoelt natuurlijk te zeggen "laat het een les zijn voor een ieder die een overheid onwelgevallige mening etaleert", zoals we dat uit het verleden kennen van de DDR enzo.

Rest In Privacy | 08-10-18 | 17:07

Jij bent echt niet wijs en hebt blijkbaar weinig benul van de strafmaat die hier in Nederland geldt. Mevr. Douwes is nog nooit eerder met justitie in aanraking geweest en zal dus mild gestraft worden. Wat betreft jou bezorgdheid om de rechtstaat, dat klinkt nogal hol en hypocriet want krakende illegalen die vele malen door de rechter in het ongelijk waren gesteld hadden wel jou begripvolle sympathie.

Jackson | 08-10-18 | 18:44

Zo werkt het niet

MathiasRots | 08-10-18 | 19:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Heeft iemand de financiële consequenties al doorgerekend?
Elke Fries die een maand in de gevangenis zit, kost X euro per dag.
Die Fries kan dan niet werken en betaalt dus ook geen IB/volksverzekeringen en indirecte belastingen.

Leveren de KOZP mensen wel genoeg op om al deze kosten te compenseren?

Wering | 08-10-18 | 13:51 | 1

Zo werkt het niet.

De Koreaanse Slet | 08-10-18 | 14:01

Als ze een boete opgelegd krijgen dan neem ik aan dat er een inzameling komt. Ik zeg nu al een flinke donatie toe.

Ben Hetzat | 08-10-18 | 13:10 | 5

Neem aan dat die belasting geldt van 1 persoon naar 1 persoon.

Ben Hetzat | 08-10-18 | 14:04

@DKS: Dus iedereen die probeert een demonstratie te dwarsbomen/te voorkomen gaat voor jaren de bak in vanwege het ondermijnen van de rechtsstaat.
Ik kan me inderdaad al die jarenlange straffen herinneringen die er de afgelopen jaren opgelegd zijn, vanwege gelijksoortige vergrijpen.

O nee, toch niet. Ik ben in de war met andere apenlanden.

ChupaChupa | 08-10-18 | 14:58

ChupaChupa | 08-10-18 | 14:58

Je bent sowieso in de war.

De Koreaanse Slet | 08-10-18 | 15:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Aangezien Links al jaren demonstraties die vreedzaam zijn verstoort met geweld en bijv. gewoon eigendommen van andere vernielt en kraakt lijkt het mij verstandig als het OM net als met al het linkse geweld, dit niet hard gaat veroordelen.

Maar goed, net alsof de pleuris zou uitbreken als ze het wel zouden doen. Ik heb respect voor deze Friezen, zij deden tenminste iets. Maar ze zijn hoge uitzondering, de meeste zullen gewoon hier af en toe wat neer pleuren op deze site en dan heeft hun woede weer een uitlaatklep. Overigens ben ik niet zo naïef om te denken dat ik zelf anders ben. Als er een goed initiatief komt zou ik zeker mee willen doen, maar tot op heden zie ik het niet gebeuren en zelf het initiatief nemen ertoe is mij gewoon te veel werk en te risicovol om het gezicht van een anti beweging te zijn. Aangezien links en de Islam geweld niet schuwen snap ik dat menigeen bedankt voor die rol...

Swami4 | 08-10-18 | 13:04

Sinterklaas is een Turk. Laten we het dan ook meteen helemaal goed doen. Als Zwarte Piet niet meer door de schoorsteen mag maar persé een neger moet zijn dan is Sinterklaas voortaan ook weer wat hij is: een Turk. En niet dat kinderachtige Spanje, schoorsteen en stoomboot verzinsel.

Ardbeg | 08-10-18 | 12:56 | 5

Zijn we lekker met z'n tweeën aan het fixeren op de vorm in plaats van de inhoud, of niet Ard? :)

Kouwe Kees | 08-10-18 | 13:10

Griek. Geen Turk. Het hele verhaal is de afgelopen 130 jaar verkracht tot op het bot.

Hier is het elk jaar genieten van Sinterklaas viering zonder al dat hysterische gezeik. Waarom? Omdat men het gewoon viert zoals het echt hoort.

De Koreaanse Slet | 08-10-18 | 13:22

Een boot met een Turk en een roedel dobbernegers komt aan vanuit Mira. Een grote groep mensen staat ze blij toe zingen aan de kade over hoe welkom ze allemaal zijn.
Behalve een klein groepje ontevreden mensen dat het er niet mee eens is en vind dat zij racistisch bejegend worden.

Wat een heerlijk blik met wormen is deze discussie toch ;)

KlauwnBassie | 08-10-18 | 13:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Het blijft een onnavolgbare gedachtegang die ten grondslag moet hebben gelegen aan het besluit van de burgemeester om zowel KOPZ als VNU nadrukkelijk uit te nodigen op dit kinderfeestje. Dat de tegenstanders van de tegenstanders van zwarte Piet daarmee geframed konden worden als rechts-extremistisch lijkt het voornaamste motief ervoor, hetzelfde als dat nu eigenlijk gebeurt door deze rechtszaak, waarmee de groep Douwes wordt weggezet als extremistische snelweg-blokkeerders, die het gewaagd hebben om de wet op verschillende punten te overtreden.
Het ontbreken van de VNU hierbij is jammer voor het OM, want anders was de link met extreemrechts nog duidelijker geweest, en was er, buiten de usual suspects, wellicht niemand geweest die het voor de groep Douwes had willen opnemen. Nu worden het vier hete dagen, waarna het ongenoegen van het volk met alles wat te maken heeft met de overheid, alleen maar zal zijn toegenomen.

Zum_Fotzen | 08-10-18 | 12:52

Natuurlijk kunnen de blokkeerders het een en ander verweten worden, maar pak dan eens net zo hard die extreem linkse oproerkraaiers aan die een handvol pegidademonstranten bekogelden.

lingo star | 08-10-18 | 12:45 | 3

Precies, beide groepen keihard aanpakken en de cel inmikken voor het ondermijnen van onze rechtsstaat en de grondwet en de aanval op de vrijheid van meningsuiting.

Ardbeg | 08-10-18 | 12:54

Kan GS geen steunapp of poll lanceren die deze Friezen mentaal ondersteunt? GS heeft dat vaker gedaan, o.a. voor de Joodse bejaarde mevrouw die geweldadig werd beroofd en overvallen.

matrixbluepill | 08-10-18 | 12:43 | 1

Wij zijn hier pro-Vrijheid van meningsuiting matrixbluepill. Gekwetsten vanwege kritiek op sprookjesfiguren gaan maar lekker maar marokko.nl.

Ardbeg | 08-10-18 | 12:54

"PvdA-burgemeester Waanders van Dongeradeel zich in de maanden voorafgaand aan de intocht persoonlijk in Amsterdam gemeld heeft om KOZP uit te nodigen om te komen demonstreren in Dokkum"
"Nog veel heftiger is de verklaring van Douwes dat Waanders ook de extreemrechtse Nederlandse Volksunie (NVU) heeft uitgenodigd om te komen demonstreren vóór Zwarte Piet."

Ben je dan zo naïef of ben ik gek?
Mijn eerste gedachte was dat escaleert, m'n tweede gedachte was makkelijk om pro piet in het kwaad daglicht te stellen mocht het escaleren

niemand specifiek | 08-10-18 | 12:42

Het zou wat zijn als die burgemeester twee extremistische groepen heeft uitgenodigd voor een kinderfeestje. Na een dosis speculaas zou je bijna denken dat het negatieve plaatje wat KOZP heeft geschapen bij de vorige intochtviering (die met politiemensen verkleed als zwarte piet weet u nog!? geluidsoverlast, schreeuwen naar kinderen), dat dat wangedrag natuurlijk een reden moet hebben. 'Hoi NVU.'
Dan kunnen ze de beelden van jankende kinderen, een mislukt feest en boze ouders mooi toch nog koppelen aan extreem rechts racistisch Nederland.
Maar dit is met speculaasinname dus. Van belang is om uit te zoeken of die dame dit echt heeft gedaan, dan is het van een zeer ziek niveau.

Kouwe Kees | 08-10-18 | 12:37 | 1

Van de overheid kun je niet verwachten dat die het gaat uitzoeken. Dat is niet in het belang van het partijkartel.

MAD1950 | 08-10-18 | 12:58

"Zwarte Piet is nooit een minderwaardig figuur geweest, dat is weer een hele kwaadaardige leugen om zwakbegaafde mensen mee op te hitsen."
kempenaer | 08-10-18 | 11:48

In mijn prille jeugd werd Zwarte Piet steevast afgebeeld als het domme helpertje van de wijze Sint. Dit is nu inderdaad veranderd. Maar de geschiedenis liegt niet. Het staat nota bene op film.

Maar iets anders. Als je zo druk maakt over tradities en cultuur. Waarom ben je niet boos dat een leraar uit Amsterdam in 1850 de traditionele Piet en Sint heeft gekaapt en een negerslaafje heeft toegevoegd en een stoomboot. Dat dit pas sinds 1888 gevierd wordt. Zelfs de leugen dat de Sint uit Spanje zou komen. Allemaal leugens uit de 19de eeuw.

De echte Piet is zoals hij in de rest van Europa nog steeds wordt afgebeeld. Deze Zwarte Piet is de leugen.

Het stoort je dus niet dat de traditionele Piet vervangen werd door een negerslaafje afgebeeld door blanken d.m.v. blackface. Dus waarom zou het je storen om de Piet wederom aan te passen naar de moderne tijd? of weer de traditionele Piet zijn rechtmatige plekje terug te geven?

Leg dat eens uit. Of is het duf jeugdsentiment. Want voor een volwassen mens is dat pas zwakbegaafd. We vieren inmiddels ook geen kerst meer zoals we dat vroeger deden. Etc.

De Koreaanse Slet | 08-10-18 | 12:30 | 10

Graaisnaaiert | 08-10-18 | 12:49

Een blackface is niets meer dan een blanke die zich schminkt als karikatuur van een neger. Als je oprecht vindt dat een bos kroeshaar, dikke rode lippen en gouden oorbellen geen karikatuur zijn kan ik je ook niet helpen.

Verder knecht of lijfeigene of slaaf. Maakt historisch gezien weinig uit. Heb jij het CAO van de Pieten gezien? Van de prille slavernij ver in de twintigste eeuw had je huisnegers. Die kregen mooie kleding en privileges ten opzichte van de katoenplukkers. Waren nog steeds slaven hoor.

Dan komt daar nog eens bij dat het een stukje traditievervalsing is uit de 19de eeuw. Tot die tijd vierde men Sinterklaas een beetje anders. Oké. Tijden veranderen. Zo ook nu. Men vergeet gewoon wat de werkelijke traditie is en loopt zich blind te staren op een relatief recent verzinsel.

De Koreaanse Slet | 08-10-18 | 13:13

DKS
En nu eens je gedachtegang niet naar de racistische redenering laten gaan, maar naar het groepje dat het eist (ook niet in huidskleuren, maar hoe ze in de maatschappij staan, hoe ze hun doelen willen bereiken).
Die drammers, die zuigers, die jankerds, die zijn de ware reden van veel weerstand. Heb je daar wel eens aan gedacht?
Je mag natuuurlijk nooit over een boek oordelen aan de hand van het kaft, maar iedereen doet het, jij ook. Puur menselijke natuur. Weerstand tegen dat kliekje, daar begint het, niet meteen full retard op het slavernijverleden duiken. Tip.

Kouwe Kees | 08-10-18 | 13:23

Blackface is/was een denigrerende creatie, Zwarte Piet niet. Ik kan me voorstellen dat mensen aan Zwarte Piet aanstoot nemen als je hem uit de context haalt ( zie ook die "docu" van Sunny Bergman ) maar binnen de context is het alles behalve een stereotype racistische figuur omdat hij niet gecreeerd is met als doel het belachelijk maken van negers.
Wat ik vind van de ontwikkeling/evolutie van de figuur ZP? Ik vind het aan de huidige generatie jonge ouders om het in te vullen zoals zij het willen, en aan hun kinderen om daar verder in door te gaan als zij dat nodig vinden. Niet aan een stel beroepsactivisten, niet aan een opgedrongen stelletje deugbubbelopiniemakers uit de ons-kent-ons incrowdkliek. En als je een actiegroep als KOZP toestaat - of zelfs uitnodigt - om buiten de randstad in de periferie te gaan lopen etteren, sja, dan heb je er helemaal niks van begrepen of, en daar denk ik eerder aan, opzettelijk kwaadaardig bezig. En dat staat los van die Friezen die nu voor het rechtbankje staan.

Graaisnaaiert | 08-10-18 | 13:28
▼ 7 antwoorden verborgen

‘GeenStijl staat daarom onverveerd & onvoorwaardelijk achter de Blokkeerfriezen en Jenny Douwes. En achter Zwarte Piet.’
Helemaal mee eens.

Verder ga ik helemaal mee in de strekking van dit artikel, er is gegronde reden om Jenny’s verhaal te geloven.
Dat betekend dus dat wat Waanders heeft gedaan zeer, zeer onverantwoordelijk is. In tijden van toenemende polarisatie en groeiend populisme heeft de burgemeester dus een enorm onverantwoord risico genomen. Stel dat de demonstraties waren doorgegaan van zowel de NVU als KOZP, dan is het niet ondenkbaar dat het had kunnen escaleren. Dat mag dus op het conto worden geschreven van Waalre. Dat mens moet uit haar ambt worden gezet, getoyeerd bij de PvdA én aangeklaagd voor opruiing. Het is -en dit meen ik oprecht- een schande dat dit mens nog in functie is.

ratelaar | 08-10-18 | 12:28

Ik voorzie heel veel processen tegen Tüterende Turken die tijdens huwelijksfeestjes zoveel mogelijk overlast veroorzaken en midden op de snelweg stoppen om dansjes doen.

tsjajaja | 08-10-18 | 12:24 | 1

en de politie die staakt en de weg blokkeert?

langzullenweleven | 08-10-18 | 12:27

Ik kan mij amper voorstellen dat de burgemeester van Dokkum dit allemaal geënsceneerd zou hebben, maar wanneer dit wel het geval is dient deze burgemeester van PVDA huize m.i. gewoon af te treden, zij dient de belangen van de burgers uit Dokkum te behartigen en geen politieke spelletjes te spelen over de rug van de burgers.

therealbraindump | 08-10-18 | 12:14 | 1

‘Ik kan mij amper voorstellen dat de burgemeester van Dokkum dit allemaal geënsceneerd zou hebben..’ Exact mijn eerste reactie. Echter in het interview met Douwes zegt zij dat ze hierachter is gekomen via WOB verzoeken, dat is dus te controleren. Daarnaast zegt Douwes contact te hebben gehad met Constant Kusters (NVU) via een FB chat, misschien dat die chats ook nog beschikbaar is.
Dat naast elkaar leggende trek ik dezelfde conclusie als de geenstijl: “wij hebben gegronde redenen om het waarheidsgehalte daarvan te accepteren.”
Ik ga er namelijk van uit dat de redactie aan wederhoor heeft gedaan.

ratelaar | 08-10-18 | 12:37

Oh dat NVU verhaaltje van Jan Dijkgraaf blijkt ook weer een staaltje nepnieuws van heb ik jou daar zeg.

"Zoals ze ook in gesprek wilde met de NVU uit het pro-Pietenkamp. Die gaf aan niet te zullen komen."

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1944250/de-slag-om-dokkum-een-reconstructie?utm_source=twitter&utm_medium=referral&utm_campaign=twitterfeed

Het mag niemand verbazen dat de NVU ernstig pro-Piet is. Ze wilde dus in gesprek met alle voor- en tegenstanders. Man man man.

Schaf die zwarte schmink af en we kunnen weer jaarlijks een kinderfeestje organiseren voor alle zoals we dat ook voor 1888 deden.

De Koreaanse Slet | 08-10-18 | 12:10 | 5

Jackson | 08-10-18 | 12:29

Te framen? NVU en andere rechtsextremisten zijn de grootste en meest fanatieke voorstanders van Zwarte Piet.

Verder werden ze uitgenodigd om op gesprek te komen. Zoals alle voor- en tegenstanders werden uitgenodigd. Niets meer.

Ik haat de NVU maar we leven wel in een democratie waar ook zij gehoord moeten worden over hun standpunten hoe abject deze ook zijn. Dat enige frame die ik kan bespeuren is dat ze plots geen deel wilde uitmaken van het debat want het zijn nazi's en dat straalt zo slecht af op de "bezorgde burgers".

Chris1 | 08-10-18 | 12:16

Dan gaan de dwergen los. Wedden!!!

De Koreaanse Slet | 08-10-18 | 12:35

@dks
Gewoon kwaadaardig door te stellen dat ze hiermee "ook in gesprek wilde met de voorstanders". Die worden vertegenwoordigd door de overgrote meerderheid van gewone Nederlanders. Jij laat hier goed je echte gezicht zien.

benjeallanggek | 08-10-18 | 12:40

benjeallanggek | 08-10-18 | 12:40

Hoezo kwaadaardig? De NVU stelt zichzelf elk jaar op als pro-Piet.

Overigens denk ik dat de meeste Nederlanders de discussie beu zijn. Zo'n beetje iedereen in mijn omgeving heeft zoiets van kunnen we het feestje niet een beetje aanpassen zodat we van die blackface onzin afzin (zowel voor- als tegenstanders) en de kindjes elk jaar een leuk feestje hebben. Het gaat die kindjes om de cadeautjes en het snoepgoed. Die hele Schenkman-Piet kan ze echt geen reet schelen. Die kan je prima vervangen door de traditionele Piet en / of een moderne Piet.

Oké. Heb je nog wat zure babyboomers maar die gaan toch dood en het feestje is niet voor hun maar hun kleinkinderen.

De Koreaanse Slet | 08-10-18 | 13:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Hierbij roep ik iedereen op om in Zaandam aanstaande intocht als Zwarte Piet te komen.

PandaBeep | 08-10-18 | 12:04

Tuurlijk, linksom of rechtsom is het blokkeren van een snelweg gewoon fout, hoe je het ook aanpakt, hoe ludiek, vriendelijk en verkeersveilig je het ook probeert.
Dat gezegd hebbende, mijn sympathie ligt in deze bij de Friezen. Waarom, nou, omdat ik die krijsende KOZP, Grauwe Eeuw en noem al die vervelende haatclubjes maar op spuug- en spuugzat ben. De helft is werkeloos, beroepsactivist of op een andere manier incapabel dus gesubsidieerd en daarnaast accepteer ik het label "racist" niet omdat ik vind dat Zwarte Piet geen racistisch kinderfeestje is en ook niet vind dat ik aansprakelijk ben voor het ( zeer selectieve ) aandeel in de slavernij waar sommige van onze gemeenschappelijke voorouders zich mee bezighielden. Overigens, de figuur Zwarte Piet brengt vreugde, verwachtingen, spanning, blijheid en cadeautjes et zich mee. Heb ik van die Jerry Nogwat niet gezien, de enige keren dat die zich uit is het voornamelijk een makker die zijn wild geraas nog niet heeft gestaakt.

Graaisnaaiert | 08-10-18 | 12:00 | 2

Als er hiervoor een boete uitgedeeld zou worden, zou dat terecht zijn. Maar dan ook adequaat reageren op andere wegblokkeerders zoals de toeterturken. Hier laat het OM nogal wat steken vallen. Ik vrees echter dat omdat bij een boete een grote groep pro-Piet mensen een financiële bijdrage willen leveren de straf niet gevoeld zal worden en dat is wel waar het OM voor gaat. Men zal en moet het merken. Dus vandaar een flinke eis. Dit trekt de zaak nog schever t.o.v. toeterturken. Zegt ook wat over de wereldvreemdheid van het OM.

Deflatiemonster | 08-10-18 | 12:10

Wereldvreemdheid of linksdraaiende kwaadaardigheid?

MAD1950 | 08-10-18 | 12:54

Lijkt me een leuke nieuwe sinterklaas traditie.
Elk jaar gaan randstedelijke zwarte anti zwarte Pieters op bezoek bij de plattelands witte pro zwarte Pieters , we organiseren een gezellige bijeenkomst ergens op een snelweg , politie / tv./ radio / Muiswinkel erbij , samen sigaretjes roken en sinterklaas liedjes zingen en daarna allemaal weer moe maar voldaan naar huis.
Een leuke dag voor iedereen en het hoeft niet veel te kosten.
En uiteraard na 6 maand een gezellige reünie bij een rechtbank om samen de plannen voor de volgende viering te bespreken.

enorme sukkelzak | 08-10-18 | 11:58

De ham-vraag is natuurlijk: wordt Antifa, als ze weer eens met veel intimidatie en geweldsdreiging, een demonstratie van Pegida in de kiem smoren, ook zo hard aangepakt als de Anti-anti-Zwarte-Piet-Friezen?
.
Ik weet het antwoord al!

Brou Is Back | 08-10-18 | 11:52 | 2

Nou ja, in elk geval is het precedent geschapen nu.

Schoorsteenveger | 08-10-18 | 12:03

@Schoorsteenveger | 08-10-18 | 12:03
Laten we het hopen; met de links-angehauchte magistratuur in dit land ben ik er niet gerust op!

Brou Is Back | 08-10-18 | 12:42

Nederland zoals Nederland hoort te zijn: |De rechtbank is weer binnen. Voltallig. Applaus in de zaal. Er is een arts bij geweest, en die vindt het verantwoord dat de rechter doorgaat. “Mooi”, klinkt het vanuit de zaal. “We houden hem wel een beetje in de gaten.” #blokkeerfriezen" twitter.com/SaskiaBelleman/status/104...

ole guapa | 08-10-18 | 11:47 | 1

Yups, in Nederland komen we er samen wel uit, als beide partijen tenminste bereid zijn om naar elkaar te luisteren. Is een beschavingsdingetje.

Graaisnaaiert | 08-10-18 | 12:01

@SaskiaBelleman
"Een van de blokkeerders maakte na afloop een besloten chatgroep aan, waarbij 34 mensen waren aangesloten. #blokkeerfriezen"

"Via die besloten chatgroep kwam justitie de mensen op het spoor die zich deze week moeten verantwoorden. #blokkeerfriezen"

Hoe kom justitie in de appgroep?

BakkerHenk | 08-10-18 | 11:43 | 3

Wat denk je zelf? WhatsApp? Gewoon even meegekeken na een eenvoudig verzoekje. WhatsApp buigt voor de moraalpolitie zoals links buigt voor politiekcorrectPolitie

ole guapa | 08-10-18 | 11:48

Via KOZP? Zie tweet Wierd Duk;
"Mitchell Esajas van de anti-Piet activisten zat onder Nederlands pseudoniem op een facebookchat van de #blokkeerfriezen en deed mede op basis van wat hij daar aantrof aangifte tegen @JennyDouwes"

osolemio | 08-10-18 | 12:12

osolemio | 08-10-18 | 12:12
U bent duidelijk beter op de hoogte dan ik. Dank voor uw antwoord.

BakkerHenk | 08-10-18 | 12:20

We starten de actie: "KiCK OUT, de anti Zwarte Piet activisten".

De Evangelist | 08-10-18 | 11:37

Jenny Douwes heeft wel grote tetten. Houd het OM daar wel rekening mee in de strafeis.

Mark_D_NL | 08-10-18 | 11:27 | 1

Jenny is wat mij betreft sowieso materiaal om een lekker ouderwetse deurposter van te maken. Prachtige vrouw.

Dutchbeaurouge | 08-10-18 | 12:23

Trouwens,...
"Kick out zwarte Piet" klinkt ook als een fysieke bedreiging, oftewel een microagressie.
Is er geen social justice warrior die dat opvalt? Of is agressie van maar 1 kant een bedreiging.
#snaptuhetnog.

Rest In Privacy | 08-10-18 | 11:26 | 6

@KlauwnBassie
Twee voorlieden van Kick Out Zwarte Piet, die donderdag als getuigen zullen worden gehoord in het showproces in Leeuwarden en volgens jou blijkbaar bevrijde slaven zijn.

MAD1950 | 08-10-18 | 12:46

Mad50

Zwarte Piet is een bevrijde slaaf dommie !

Nu nog een keer lezen...

KlauwnBassie | 08-10-18 | 13:31

@KlauwnBassie
O, op die fiets. Dat had ik niet begrepen.

MAD1950 | 08-10-18 | 13:41
▼ 3 antwoorden verborgen

"Wij hebben gegronde redenen om het waarheidsgehalte daarvan te accepteren". Ik zou het op prijs stellen als deze redenen worden toegelicht. Want ik heb er erg veel moeite mee om te vertrouwen op het woord van nazigekkie Constant Kusters en dat van Douwes (iemand met een overduidelijk belang, namelijk: het voorkomen van een veroordeling). In het vorige stukje werd gerept over een WOB-verzoek. Waar zijn die stukken? Show me the money.

Ggroengras | 08-10-18 | 11:24 | 3

Waar u moeite mee hebt interesseert niemand.

Lupuslupus | 08-10-18 | 11:26

Lekker belangrijk, ga dan voor jezelf na of je genoeg informatie hebt om iets wel of niet te geloven.

Ggroengras | 08-10-18 | 11:42

@Ggroengras | 08-10-18 | 11:24
Mee eens. De Redactie lijkt ook te zien dat wat de blokkeerders deden niet ok is, maar kan daar overheen stappen vanwege beweringen van Douwes en Kusters. Het lijkt me daarbij onnodig om dat te verdedigen, omdat de "mob rule" van KOZP toch niet doorzet, ook niet als de A7 vrij was gebleven.

Bulloch | 08-10-18 | 11:47

Ze gaan veroordeeld worden maar kijgen geen straf. Dan is iederaan blij en de Friezen durven niet in hoger beroep.

Premier Trutte | 08-10-18 | 11:22

Doet dat rechtertje goed,
Nog meer media aandacht.

pianist | 08-10-18 | 11:21 | 2

De man werd niet goed door het gezeik van het O.M.

Lupuslupus | 08-10-18 | 11:25

Sikkema heet de beste man. Mooie Friese naam.

quigg | 08-10-18 | 12:39

Dit is voor kopz en supporters,hebben jullie wel vrije dagen ingezet bij jullie uitkerende instanties want dan zijn jullie natuurlijk niet beschikbaar voor werk .. oh wacht, dat vooruitzicht hebben jullie niet natuurlijk.

luctor.et.emergo | 08-10-18 | 11:20
-weggejorist-
mente aperta | 08-10-18 | 12:01

Kan Friesland niet onafhankelijk worden, dan is Friesland ook nog een optie om te emigreren.
Schijtziek inmiddels van al dat klaagvolk in de Randstad en van het overduidelijk meten met 2 maten.

Yperiet | 08-10-18 | 11:16 | 1

Mag niet van tandenfee Verhofstadt

Bijtendehond | 08-10-18 | 13:09

Rechter is opgelapt. Ze gaan het weer proberen.

artie | 08-10-18 | 11:15 | 1

Het zou mooier zijn als de rechters nu een statement zouden afleggen: " Wij doen niet langer meer mee aan deze kinderlijke schertsvertoning, we stoppen er mee want er zijn echte zaken die liggen te wachten."

sprietatoom | 08-10-18 | 11:19

Wat Waanders bezield heeft is voer voor psychologen. Neem aan dat hier nog wel even een raadsdebatje in Dongeradeel over gevoerd wordt waarna de Commissaris van de Koning vriendelijk doch zeer dringend wordt gevraagd om deze mevrouw uit haar ambt te ontheffen.
Deze burgemeester blijkt dus een zeer kwalijke rol gespeeld te hebben en een eigen(?) agenda vorm te hebben gegeven.
Voor import, A-locatie bij intocht en protestmars voorafgaand aan de rijtoer, zouden ze dat volgend jaar bij de 3e dinsdag in september in Den Haag ook toestaan?
We kennen het antwoord al, daarom is dit ook een blaartrekkend schouwspel waarin een politieke agenda wordt uitgevoerd, er met 2 maten gemeten wordt (zie voorbeelden) en een vrouw die namens zeer velen bleek te spreken achter haar vodden wordt gezeten omdat de mening van de Nederlander er niet toe doet (zie ook alle referendumperikelen).
Daarom verdienen Jenny en de overige actievoerders onze steun.

bwanabanjo | 08-10-18 | 11:14 | 1

Helemaal mee eens, als het echt waar is dat Waanders zo heeft opgetreden is het duidelijk een megalomaan sekreet.

Slovis | 08-10-18 | 11:52

Goed stuk, helemaal mee eens.

Fcknwckd | 08-10-18 | 11:11

Ik ben oprecht trots op de Friezen die toch weer hun historische dwarsheid bewijzen door hun rug recht te houden. Ik voorzie dat de Friezen degenen zijn die dit land gaan redden, met hun standvastigheid en principes. Dit is een strijd van het oer-Hollandse 'doe effe normaal' tegen de waanzin die als pus sijpelt uit de open stinkende wond die Amsterdam heet. Dit is de rebellie van het achterland tegen de 'hoge heren'.
Ik ben niet eens echt een Nederlander. Ik ben import, met twee paspoorten. Maar ik bezie dit dus ook van een geringe afstand, en heb met lede ogen moeten zien hoe dit prachtige land door subversieve krachten naar de bliksem wordt geholpen. Ik heb de wannabe-Marxen gehoord, die menen geschiedenis te moeten herschrijven omdat ze het heden maar niet kunnen beheersen. Ik heb decennialange propaganda aan mogen horen van hen die nooit uit hun eigen toilet komen maar een mening hebben over de hele godganse wereld.
Het zou eindelijk tijd worden tegenstand te bieden aan dit kleine groepje schreeuwers, die enkel met intimidatie en bedreigingen denken hun gelijk te kunnen halen. De vraag is dan, wat als je Zwarte Piet de nek hebt omgedraaid. Ben je dan klaar met je gezeik? Wat is het volgende waar je je over gaat opwinden? Witte eieren in de Albert Heijn? Witte tegels in de badkamer? De doorgetrokken witte streep op de snelweg?
Het probleem met dit soort dramsmurfen is dat er altijd een strijd is. Er is altijd wel iets om je over op te winden.

Datsun_Cherry | 08-10-18 | 11:10 | 2

Zwarte Piet is slechts het voorspel in een strijd die gaat om herstelbetalingen voor de slavernij.

Joris Beltsin | 08-10-18 | 11:16

It's ok to be white.

KlauwnBassie | 08-10-18 | 11:24

De Rechter wordt ook al niet lekker van het linkse gezeik,

Ghibli | 08-10-18 | 11:06

It giet barre!
ôfgryslik soad sukses foar de helden!

Gazzerop | 08-10-18 | 11:06 | 1

Hmm, geschorst en ze kunnen er niet zomaar een 'reserve-rechter' neerzetten.
Dit gaat nog wat voeten in de aarde hebben allemaal....

Gazzerop | 08-10-18 | 11:07

Even het laatste nieuws over de zitting:

"Een van de rechters is zojuist onwel geworden. Hij leek korte tijd buiten westen. Dat gebeurde tijdens het voordragen van de verdenkingen door de officier van justitie. ‘Dit is net bêst’, was in de zaal te horen. De rechter was ineens weer bij en kon zelf onder begeleiding de zaal verlaten. De zitting is geschorst."

Dat gebeurde 41 min. geleden.

Lupuslupus | 08-10-18 | 11:05 | 4
-weggejorist-
MAD1950 | 08-10-18 | 11:20

@Arti. Toen ik dat schreef was er sindsdien niets meer gebeurd. Bijdehand.

Lupuslupus | 08-10-18 | 11:23

Wat je ook denkt van de rechtszaak, wens de rechter in kwestie het beste voor zijn/haar gezondheid.

ole guapa | 08-10-18 | 11:36
▼ 1 antwoord verborgen

Echte discriminatie moet worden vervolgd. Maar beroepsgekwetsten een podium geven werkt slechts averechts en wordt alleen verdedigd door andere overgevoelige zieltjes.

benjeallanggek | 08-10-18 | 11:02

Complete schijnvertoning. De rechters maar zeuren dat er meer rechters nodig zijn (uiteraard) omdat ze het aantal zaken niet aankunnen. Aan onzin voor de bühne wordt hier tijd en geld verspild, terwijl bij "echte" strafzaken het uiteindelijke vonnis lager uitvalt omdat het te lang heeft geduurd voor de zaak voor de rechter werd gebracht. Beter de tijd besteden aan het trieste gezeur van een stel gekwetsten uit de randstad. Goed bezig weer OM.

Ruikbaard | 08-10-18 | 11:01

"maar het probleem met Kick Out Zwarte Piet en aanverwante activistengroepen is dat ze niet of nauwelijks met rationele, inhoudelijke argumenten komen."
Dit is de kern.
De zeurpieten zijn gewoon hardleers en staan niet open voor andere argumenten. Derhalve is er dan ook geen discussie. Alleen wat (online) geblaat.

Rico Tampeloerus | 08-10-18 | 10:59

Anderen op de snelweg hinderen? Ze lijken potdomme de overheid wel, die doen dat ook altijd met 'mag niet' en boetes.

Koos Knak | 08-10-18 | 10:57 | 1

middenberm toeristen in een Toyota Yaris hinderen anderen ook op de snelweg. Doet daar eens wat aan.

ole guapa | 08-10-18 | 11:37

Als Jenny Douwes zich op Facebook aan 'opruiing' schuldig zou hebben gemaakt, hoe zit het dan met Sylvana Simons op De wereld draait door?

JackStick | 08-10-18 | 10:55 | 1

Dat zit natuurlijk heel anders. Jenny is blond en autochtoon , Sylvana is bruin en allochtoon. Aangezien de Nederlandse wet discriminatie op basis van onder meer huidskleur verbied is het volstrekt "logisch" dat Sylvana door de wetgever word toegejuicht om haar opruiing en Jenny de mond gesnoerd moet worden. Want anders zou er wel eens sprake kunnen zijn van racisme. Er zijn er nog maar weinig die dat begrijpen, en dat zijn tegelijk de hardste racisme roeptoeters. Het is dubbeldenk in de praktijk, Orwell had niet kunnen bevroeden dat zijn dystopie ooit werkelijkheid zou kunnen worden.

Dutchbeaurouge | 08-10-18 | 11:01

De friezen krijgen ze niet plat. I't is de boer alike folle, oft de kou skyt oft de bolle

ParanoidAndroid | 08-10-18 | 10:51

Toch benieuwd wat de “vegan streaker” als straf heeft gekregen/gaat krijgen voor zijn zelfde actie op de A59 brabantn.ws/77vL of is dat goed links en krijgen die slechts een boete¿

Actieradius | 08-10-18 | 10:51 | 1

of de langzaam-rij actie van de politie? Of de töëtërtûrkies?

ole guapa | 08-10-18 | 11:38

Waar is de aanvraag, om van zwarte Piet en Sinterklaas, immaterieel erfgoed te maken?

Rest In Privacy | 08-10-18 | 10:50 | 8

@ Ce ca! | 08-10-18 | 11:12 |

Vrouwen die mogen autorijden, het moet niet gekker worden, dadelijk krijgen ze ook nog stemrecht :)

sprietatoom | 08-10-18 | 11:15

@ sprietatoom | 08-10-18 | 11:15
LOL
#metoo in the Midle East. Dat wordt smullen.

Rest In Privacy | 08-10-18 | 11:18
▼ 5 antwoorden verborgen

Valt het jullie op dat die linkse troep nu veelvuldig het "recht naar voren brengt" dat zij een mening mogen hebben en mogen uiten terwijl de grondslag van de ellende is dat zij anderen het recht willen ontzeggen om gewoon een dierbare traditie in ere te houden? Ik walg van dat anti-Pietvolk .

langzullenweleven | 08-10-18 | 10:50 | 3

Nog veel leukere "rechten" in Nederland:
* afsnijden clitoris of voorhuid = Geen probleem
* Meerdere vrouwen trouwen = Geen probleem
* Minderjarige kinderen trouwen en misbruiken= Geen probleem
* Onverdoofd slachten = Geen probleem
* Toeterend en hard door de straten rijden, daarmee de straat blokkerend met
een bruiloft = Geen probleem
* Met een hoofddoek op je ID kaart of paspoort = Geen probleem
* Enz enz.

Rest In Privacy | 08-10-18 | 10:55

Ik walg ook van domlinkse landverpesters.

kempenaer | 08-10-18 | 12:08

Ce ca! | 08-10-18 | 10:55
* Toeterend en hard door de straten rijden, daarmee de straat blokkerend bij een bruiloft.
Laat dat bruiloft inmiddels maar weg.
Er is geen aanleiding meer nodig om te zieken.

bodemloos | 08-10-18 | 12:13

Onze vlag een dag halfstok hangen als er een straf uitkomt ,plus een gironummer openen om e.v.t boete,s te betalen voor deze dapperen.

blauwe zander | 08-10-18 | 10:49 | 2

gironummer heb ik wel voor je
de vlag hang ik inderdaad halfstok indien....

langzullenweleven | 08-10-18 | 10:51

Dat zou een briljante actie zijn. Overal in Nederland de vlag halfstok. Met een zwarte sjerp eraan. Op 27 november. @Telegraaf, @GS: in de benen!

ole guapa | 08-10-18 | 11:39

Het lijkt erop alsof de neger eigenlijk de blanke wil domineren. Want waarom deze aanstellerij anders ?

van Oeffelen | 08-10-18 | 10:45 | 5

zieligdoenerij, aanstellerij, alles met het doel ooit een verzonnen claim neer te leggen want 500 jaar geleden……... Het gaat om geld, nergens anders om.

langzullenweleven | 08-10-18 | 10:53

Mevrouw Simons heeft van (vermeend) racisme haar verdienmodel gemaakt.

Rico Tampeloerus | 08-10-18 | 11:20

Rico Tampeloerus | 08-10-18 | 11:20 : (vermeend) racisme moet zijn vermeend racisme

langzullenweleven | 08-10-18 | 13:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Wel opmerkelijk dat als een aantal (blanke) Friezen een snelweg afsluit, iedereen er hier vol lof over spreekt. Maar als een snelweg wordt afgesloten door een Marokkaanse/Turkse bruiloft is het opeens levensgevaarlijk...

okseltumor | 08-10-18 | 10:44 | 11

@okseltumor
Inderdaad; deze lui moeten ook voor de rechter komen.
Of bedoel je dat niet?

Rico Tampeloerus | 08-10-18 | 11:15

Als die marokanen en turken dan ook met veel machtsvertoon voor de rechter worden gesleept als zij de weg blokkeren of als zij aan het toeteren zijn omdat er 1 of andere wedstrijd is gespeeld, dan hoor je mij niet. Maar aangezien er met 2 maten in dit land wordt gemeten, zijn mijn reacties ook met 2 maten.

loser | 08-10-18 | 11:15

@tumor
Je draait het om. Maar dat zal misschien aan je ziekte liggen....

benjeallanggek | 08-10-18 | 12:47
▼ 8 antwoorden verborgen

Die blackface roepers zijn misselijkmakende figuren.

van Oeffelen | 08-10-18 | 10:43

Vanuit het Zeeuwse ,succes Friezen!

luctor.et.emergo | 08-10-18 | 10:43

Proces is inmiddels al stilgelegd. Eén van de rechters is onwel geworden.

artie | 08-10-18 | 10:40 | 11

Ik zou ook letterlijk kotsmisselijk worden als ik zo de judas zou moeten gaan uithangen

Dutchbeaurouge | 08-10-18 | 10:46

Wat Dutchbeaurouge zegt.

knutsel_ | 08-10-18 | 10:52

voodoo

langzullenweleven | 08-10-18 | 10:54
▼ 8 antwoorden verborgen

Wat is er nu kapot is ons land dat normale burgers die opkomen voor de meerderheid van ons land voor de rechter moeten verschijnen terwijl een met propaganda aangestuurde minderheid ze provoceerde door een kinderfeest te gaan verstoren.
Maar goed zolang er nog VVDers zijn die in opdracht van shell in een datsja met Poetin zitten of een pinokio aangestuurd wordt door unilever die nu weer lachend wegkomt met de kwestie dividend belasting kunnen we gerust samen nog in sinterklaas geloven.

Rest In Privacy | 08-10-18 | 10:40

Met hoe de linkse kerk dit speelt ben ik heel erg benieuwd. Ben bang dat er een voorbeeld gesteld moet worden, want wat anderen (zie Erasmus brug), mag natuurlijk niet tegen links gebruikt worden. Wellicht wordt het weer eens tijd voor een 'bestorming van de Bastille'.

WillTRiker | 08-10-18 | 10:39 | 2

Ik ben voor! Hooivorken en dorsvlegels uit het vet halen!

ParanoidAndroid | 08-10-18 | 10:58

Ik heb zo het vermoeden dat een veroordeling daar weleens toe zou kunnen leiden ja.

JackStick | 08-10-18 | 11:02

In een land waar een schroeivlek op het gazon van een moskee (mag ook niet, ik weet het) al als een terroristische aanslag wordt uitgevent houd ik mijn hart vast voor deze (in mijn ogen ludieke) actie.

MKBer | 08-10-18 | 10:38

Hmm, een rechter ziet wat bleekjes. Hij ziet zwart voor de ogen.

JeMotWat | 08-10-18 | 10:38

Nu we alsnog opgezadeld worden met NTR-roetpieten lijkt mij dit proces niet meer nodig. Boppedat knibbelje Friezen allinne foar God en net foar de NTR en likemin foar in D66-rjochter.

Angelica | 08-10-18 | 10:38

Verhaal OM wordt onderbroken. Een rechter wordt onwel
De zitting wordt even onderbroken. De rechter die even onwel werd en met zijn hoofd achterover hing, loopt wel op eigen kracht de zaal uit
De rechter die onwel werd is de jongste rechter, Willem Sikkema.
Als de rechter niet kan doorgaan, stopt de zaak. Het zal enige tijd duren voordat een andere rechter zich in de zaak heeft ingelezen.
https://twitter.com/SaskiaBelleman?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Eembeddedtimeline&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.telegraaf.nl%2Fnieuws%2F2649652%2Ffriese-blokkeerders-van-anti-piet-activisten-voor-de-rechter

AntonJensen | 08-10-18 | 10:35 | 4

Rechter werd niet onwel. Die zakte de moed in de schoenen omdat hij de opdracht heeft gekregen de Friezen een veeg te vegen ipv van recht te spreken. Daar wordt je als rechter niet vrolijk van, ingezet worden door de politiek, daarvoor is die man geen rechter geworden.

Mark_D_NL | 08-10-18 | 10:40

Alweer file...

Dombo65 | 08-10-18 | 11:09

Mark_D_NL | 08-10-18 | 10:40

Bedankt voor de uitleg, dat wilde ik ook zeggen. Maar je hebt me een hoop typwerk bespaard. Pepernootje?

Bijtendehond | 08-10-18 | 11:28
▼ 1 antwoord verborgen

Dus als een blanke z'n gezicht zwart maakt is dat beledigend voor een zwarte.
Als een zwarte middeltjes koopt voor een lichtere huid of z'n kaspel blondeert (populair bij zwarte voetballers) of krullend haar ontkrult (erg polulair bij de donkere dames), is dat geen belediging voor blanken?

Tronald_dump | 08-10-18 | 10:35

Het Sinterklaasfeest is een prachtig feest. Een hele oude traditie, stevig ingebed in onze cultuur. Alleen daarom al het beschermen waard.
Dan meteen even over Zwarte Piet. Een bijzonder nijver, leuk en positief mannetje. Helpt Sinterklaas met zijn werk, geeft cadeautjes aan de brave kinderen en stoute kinderen de roe. Althans in mijn tijd. Schijnt ook al niet meer te mogen, een beetje spanning opbouwen met de roe. Ik vond het wel wat hebben als kind die combinatie van zaken.
Of Piet nu bruin of zwart is, door de schoorsteen of door zijn genen, wat doet het er toe?
Laten we eens zeggen dat Zwarte Piet van het negroïde ras is. Nou en? Mogen negers niet leuk en nijver zijn, met mooie mutsen en rode lippen en schitterende gouden oorbellen?
Ik vond het als kind hele leuke figuren, nu nog steeds. Vrolijk, positief, strooiden met snoep en waren vaak zeer acrobatisch. Ja, ze hielpen de blanke, oude en wijze Sinterklaas. Hartstikke goed van ze. Als het andersom was geweest, was het ook prima, maar het feest is nu eenmaal dat Sinterklaas blank is en Zwarte Piet zwart of bruin.
Nu het volgende, er blijkt een zeer beperkt aantal linkse blanken en bruine burgers aanstoot te nemen aan dit feest, want het zou racistisch zijn. Zo zeggen zij dat te zien en te voelen. Ik heb net uitvoerig uiteen gezet dat het Sinterklaasfeest een prachtig kinderfeest is en dat het absoluut niet racistisch is. Integendeel, zelfs al zou je ervan uitgaan dat Zwarte Piet negroïde is, waarover je al kunt debateren, dan wordt er een bijzonder positief beeld van deze leuke mannetjes neergezet. Positieve beeldvorming dus!
Moet je dan het feest gaan aanpassen aan het foute idee van een hele kleine groep mensen over Zwarte Piet of moet dat splintergroepje hun foutieve beeld bijstellen? Ik vind het laatste. Ook al voelen ze het zo, het is onterecht. Zwarte Piet is niet racistisch, zelfs integendeel. Waren al onze bruine burgers maar zo nijver en braaf als Zwarte Piet, dan zag het er veel beter uit in Nederland met de uitkeringen en waren de gevangenissen ook niet zo vol. Nee, dit is ook niet racistisch, dit is de realiteit.
Dan de rest van het verhaal. Een PvdA burgemeester die een zeer dubieuze rol lijkt te spelen. Daar wacht ik graag de resultaten vanaf.
Maar heeft de kleine groep anti Zwarte Piet activisten recht op demonstreren? Jazeker, geen enkel probleem. Maar niet zichtbaar op het Sinterklaasfeest. Het verpest namelijk de sfeer voor de kinderen en het is onveilig. De kinderen hebben net zoals wij dat vroeger hadden ook recht op een ongestoord, veilig en reuze gezellig Sinterklaasfeest met snoep, cadeaus, Sinterklaas op zijn paard en acrobatische Zwarte Pieten die hem helpen en begeleiden.

kempenaer | 08-10-18 | 10:33 | 3

De vreedzame blokkade door de Friezen was dus hoognodig en zij verdienen geen straf maar een lintje. De PvdA burgemeester en het OM moeten zich echt heel diep gaan schamen voor hun bizarre acties die het welzijn van kinderen en hun verdedigers ernstig aantasten.

kempenaer | 08-10-18 | 10:35

KZOP wil helemaal niet hun mening veranderen. Zij zijn zo overtuigd van hun gelijk, dat ze niet openstaan voor bovenstaande argumenten. Ze hebben en wat horizontale leercurve en als hun tere zieltjes geraakt worden door hun subjectieve impressie van een kinderfeest, dan zal en moet dat feest veranderen. Het komt niet eens in ze op om de televisie uit te zetten, het kinderfeest te ontlopen en de schouders op te halen, omdat het toch maar een paar weken duurt. Kick out KOZP!

ches | 08-10-18 | 10:49

Ze moeten dus gewoon genegeerd worden, die Zwarte Piet haters.

kempenaer | 08-10-18 | 12:13

Laatste nieuws ! Rechter flauwgevallen tijdens zitting. Het werd hem zwart voor de ogen.

Ikblijfnietstil | 08-10-18 | 10:33

Bij de grootste misdadigers melden zich altijd spontaan de bekendste advocaten, is dat nu ook zo bij dit relatief onschuldig en totaal opgeblazen vergrijpje ?

sprietatoom | 08-10-18 | 10:31 | 2

Anker en Anker zijn idd van de partij.

Carmelita | 08-10-18 | 10:35

Ah mooi, de juiste mannen voor zoiets.

sprietatoom | 08-10-18 | 10:38

Dat politiek correcte OM heeft hier wel tijd voor, maar als 200 klote marokkanen in Bussum de boel terroriseren, meisjes lastig vallen, vernielingen aanrichten, gebeurt er niets en sluit die sneue VVD burgemeester de kermis. (jajaja, alweer zo'n slappe VVD'er)
Wat een kut land is dit toch geworden.

VanGeuzen | 08-10-18 | 10:28

Update: Een van de rechters is onwel geworden maar loopt even later wel zelf de rechtzaal uit.

Repetitive Beats | 08-10-18 | 10:25 | 1

Onwelwording is de voorbode van een al dan niet #verwarderechter die bij verstek alle Vijanden van Zwarte Piet naar Rottummerplaat verbant.

Breinbrouwsels | 08-10-18 | 10:39

Autopech is strafbaar?

Is dit nog nieuws? | 08-10-18 | 10:25

Haha, prachtig!

osolemio | 08-10-18 | 10:27

Leuk!
Prima mensen, daarom zeer vervolgbaar en makkelijk opspoorbaar. Dat is het belangrijke verschil met de bondgenoten van de bazen van het OM. Die doen hun blokkeer-ding met maskers op en schuwen het geweld tegen de gewone politieman niet. Geven ook niet vrijwillig en beleefd hun NAW gegevens aan de man met de pet op die ook maar zijn werk doet, zoals deze keurige (echte) landgenoten.

Jan Passant mk2 | 08-10-18 | 10:37

Ben benieuwd of en hoe de boel gaat escaleren nadat ze veroordeeld worden en celstraffen gaan krijgen.

Damien368 | 08-10-18 | 10:24 | 2

Ja, soort van Tommy Robinson acties verwacht ik dan ook.

joepiedepeopie | 08-10-18 | 10:45

Meten met twee maten is discriminatie. Een D66-uitspraak gaat heel veel verzieken. Verbod op ieder autochtoon tropisch feestje waar vrouwen en minderjarige meisjes veel te bloot #metoo mannen en pedofielen mogen opgeilen met hun trillende billen en borsten. Croissaintjes verbieden want kwetsend. Er is nog nooit een proces geweest met roodharigen maar die werden ook nooit gekwetst... Je hoeft niet naar de intocht of naar een suikerfeest te gaan. Nogmaals, een discriminerende uitspraak en het gaat in Nederland gierend uit de klauwen lopen. Leven en laten leven

Dombo65 | 08-10-18 | 10:55

Vreemd gevalletje.
Als de politie staakt voor betere arbeidsvoorwaarden en een langzaamactie op de snelweg houdt (meerdere keren gebeurd), dan is er niets aan de hand? Dat valt dan weer onder het recht om te demonstreren? En impliciet daar andere Nederlanders mee te hinderen vlot door te rijden waarvoor een autosnelweg is bedoeld?
Bizar!

Albert5000 | 08-10-18 | 10:24 | 2

Meten met 2 maten.

Is dit nog nieuws? | 08-10-18 | 10:25

ja, dat mag wel van D666

langzullenweleven | 08-10-18 | 10:46

Ik ben een beetje heel erg klaar met dit soort discussies, zolang ik mij kan herinneren was een maal poer jaar de intocht van de Sint die in elke stad en elk dorp van dit land een feestelijke gebeurtenis was waar vele ouders en grootouders met hun (klein) kinderen naar toe gingen.
Tot aan 5 dec. was het een spannende tijd voor de kinderen met schoentjes zetten, niet weten wat de sint kwam brengen enz.
Nu komt er een stel roetmoppen uit Afrika hier vertellen dat wij dat niet meer mogen doen omdat we dan racistisch zijn?
Rot op naar je eigen land en laat ons met rust, zelf in Suriname en op Curaçao word sinterklaas gevierd en ik heb uit die hiek nog nooit een wanklalnk gehoord.
Demonstreren tegen een kinderfeest is wel zo'n beetje het laagste wat je kunt doen.
Ik hoop dan ook dat dit zooitje een enorme tik over de vingers krijgt en in het vervolg met hun gezeik lekker in de Randstad blijven om daar de boel te verzieken, als je meent dat je zulk soort dingen in de provincie kunt doen dan kom je van een kouwe kermis (lees geblokkeerde sneklweg) thuis.

Nanda81 | 08-10-18 | 10:23

Het wordt tijd om Sint en Piet tot religieuze personages te verklaren,
bouw er een religie om heen, daarna mag bijna alles en kom je met veel weg.

spamzuiger | 08-10-18 | 10:22 | 1

Je zou toch denken dat de heilig verklaarde bisschop Nicholas van Myra gerekend mag worden tot de ‘ religieuze personages’?

bisbisbis | 08-10-18 | 11:12

Aan de KOZP idioten zou ik de volgende vraag willen stellen:

Als Nederland dan zo'n ontzettend racistisch k*tland is, waarom staan half Afrika en het halve M.O. dan te dringen om hierheen te komen? In zo'n abject racistisch land wil je toch niet dood gevonden worden?
(En ja, dit is een semi-retorische vraag omdat "we" allemaal het antwoord allang weten.)

Wat ik me afvraag bij deze hele schertsvertoning van een rechtszaak; Wordt de gedreigde moordaanslag op Sinterklaas ook aangestipt? Want achteraf bleek dat de Friezen het enige juiste deden. Deze waanzinnigen weghouden bij hun kleintjes. In het verleden in o.a. Gouda en Rotterdam bleek dat zij geweld en intimidatie niet schuwen. Ouders moesten met huilende kinderen op de arm het vege lijf redden. Nu bleek dat dit zelfs nog maar een opwarmertje was want dit was wat men voor ogen had:

- www.elsevierweekblad.nl/nederland/ach...

Hoe ziek ben je dán in je hoofd als je dit wilt voor kleine kinderen die gewoon een leuk feest vieren. Verder is de dubbele maat waarmee door het OM gemeten wordt stuitend te noemen. Op de Erasmusbrug konden Turkse hordes na oproep van Erdogan ongestraft de liederlijke gang gaan, de diverse tütürstoeten hier in de stad krijgen ook categorisch vrij baan. Zo zijn er talloze voorbeelden te noemen waar de import mee wegkomt en waarbij de autochtoon gelijk hard wordt aangepakt.

Sjefke7807 | 08-10-18 | 10:19 | 1

En dat is ook precies de reden van dit proces: de autochtoon eraan herinneren dat het zero-tolerance beleid richting deze bevolkingsgroep nog steeds gehandhaafd blijft.

jemagookniksmeer | 08-10-18 | 10:26

Zoals ik al eerder memoreerde:
- buitenlanders eerst en dan pas eigen volk (inclusief tradities);
- de minderheid legt de meerderheid haar wil op (hoe zo leven we in een democratie?)
- de overheid is door en door links: hoe zo werden de Marokkanen in Utrecht niet opgepakt toen Pegida demonstreerde? Waarom werd de demonstratie van Pegida onderbroken? Hebben zij niet het recht om te demonstreren? Of is dat alleen voor allochtonen weggelegd? Klassejustitie!!!!
- Pechtold kan nu wel rechter worden als D66-er zonder werk.

Bizar dat een groep dappere Friezen het recht in eigen hand moet nemen om de verstoring van een kinderfeest te voorkomen. Dat is werk voor politie en justitie. Maar net als in Utrecht kiezen zij partij voor de verstoorders.
Wij worden onderdrukt in ons eigen land!! En we pikken het ook nog.
Het Sinterklaasfeest zal nooit meer worden zoals het was.
Maar ritueel slachten wegens een Offerfeest is toegestaan (volgens mij is dat strafbaar: dierenmishandeling).
Triest, triest, triest, meneer Rutte. En wat gaat u hier nu aan doen?
Verder liegen?

Albert5000 | 08-10-18 | 10:18 | 1

Hele sterke reactie. Geen speld tussen te krijgen.

kempenaer | 08-10-18 | 12:02

De ellende is dat deze helden waarschijnlijk een extra hoge straf opgelegd krijgen om als voorbeeld te dienen. Overheid wil natuurlijk niet dat brave burgertjes opstandig worden.

Biertjerbij | 08-10-18 | 10:18 | 3

@Biertjerbij | 08-10-18 | 10:18 |
Ik vrees dat u het wel eens bij het rechte eind kunt hebben. Alle opstand vanuit de inboorlingen (wij dus, de oorspronkelijke Nederlanders) moet met harde hand de kop in worden gedrukt, dan laat de rest het wel uit het hoofd. En zo worden we gedwongen om aan onze eigen ondergang als volk mee te werken. De walging waarmee dit mij vervult is met geen pen te beschrijven...

Sjefke7807 | 08-10-18 | 10:23

In dat geval ga ik er vanuit dat er een volks revolte ontstaat. Anders zou ik uitermate teleurgesteld zijn in onze maatschappij. We hebben ze al eens eerder Friesland uitgetrapt en we doen het nog een keer. Leaver dea as slaef!!!!!

MinAsPoppestront | 08-10-18 | 10:47

De bersiap is een goede waarschuwing wat er met Nederlanders kan gebeuren als ze een minderheid zijn of worden in een land. In dit geval in Nederlands Indië, maar dat maakt eigenlijk weinig uit.

kempenaer | 08-10-18 | 12:00

Zitting is geschorst omdat een rechter onwel geworden is...

Verslikt in een pepernootje ?

KlauwnBassie | 08-10-18 | 10:17 | 1

Zit je daar als rechter om de Helden van je Vaderland een douw te geven, ja daar wordt je wel misselijk van.

Breinbrouwsels | 08-10-18 | 10:29

Er wordt een rechter onwel... hadden ze die beste man toch z'n klompen aan moeten laten houden.

BakkerHenk | 08-10-18 | 10:15 | 1

Zeker een d66 rechter die zich verslikt in zijn eigen gelijk.

Mark_D_NL | 08-10-18 | 10:22

Applaus trouwens voor de mensen van de NVU om zich niet voor het doorzichtige karretje van die communistische burgemeesteresse te laten spannen. Als ze ook nog tegen nep-vluchtelingen zijn, de EU haten en corrupte politici op willen hangen stem ik volgende keer op ze.

Breinbrouwsels | 08-10-18 | 10:13 | 4

Breinbrouwsels | 08-10-18 | 10:27
Nu pas?!

F. Jacobse | 08-10-18 | 10:38

Om áán te trekken dan

Breinbrouwsels | 08-10-18 | 16:18
▼ 1 antwoord verborgen

Valt me nu pas op. Die Jenny Douwes is ook weinig tactisch. Post ze een foto op Twitter van een spandoek waarop staat "Leaver dea as Slaef". Nu is mijn Fries niet zo best maar dat betekent "Liever dood dan Slaaf".

Tsja....

De Koreaanse Slet | 08-10-18 | 10:11 | 10

Schandalig want janken over slavernij is immers een black privilege, zoiets?

Joris Beltsin | 08-10-18 | 10:41

Ja, er waren ook blanke slaven. Binnen bepaalde geloven zijn vrouwen ook gewoon slaven.

Dombo65 | 08-10-18 | 10:58

Met een dooie slaaf kun je niks, moet je het alsnog zelf doen. En KOZP-ers die zelf moeten werken? I don't think so.

Bijtendehond | 08-10-18 | 11:25
▼ 7 antwoorden verborgen

" We leven gelukkig nog altijd in een democratie waarin mob rule niet de norm en regels mag dicteren."

Helemaal mee eens, maar als de overheid door gaat met het getreiter en geïntimideer van de gewone, autochtone Nederlander, die nu zelfs door de AIVD wordt weggezet als 'extreem-rechts', dan zal het Volk op een gegeven moment opstaan en de straat overnemen.

Zie wat er nu al in Duitsland gebeurt, deze brand kan zeer gemakkelijk overslaan naar de belendende percelen........

Het establishment is ernstig gewaarschuwd voor de gevolgen van de voortdurende haatcampagne en uiterst beledigende hetze tegen het Nederlandse Volk.

echt_links | 08-10-18 | 10:10 | 1

Hear hear.

knutsel_ | 08-10-18 | 10:15

Een veenbrand blus je met benzine volgens het OM.

Eppo | 08-10-18 | 10:07

Worden ze berecht voor het inperken van demonstratie-recht van anderen of enkel om het verkeersdelict?

drastic | 08-10-18 | 10:05 | 2

Beide.

Carmelita | 08-10-18 | 10:23

Omdat ze blank zijn en de blanken moeten onderdrukt worden van de eu club want is nog steeds de grootste groep. Dus de grootste kans op onbedwingbare onlusten. Even een voorbeeld stellen door de compleet links geïndoctrineerde en eu gestuurde NL justitie. Het is een lachertje dus. Maar ja dat is Nederland tegenwoordig.. Een triest achterhaald koninkrijkje onderweg naar grote armoede, onlusten, bloed en geweld.

Mark_D_NL | 08-10-18 | 10:28

Als het klopt dat de burgermeester haar eigen deugfeestje probeerde te ensceneren kan alleen maar vrijspraak volgen. En behoort de burgermeester vervolgens te worden aangeklaagd. Dan zou pek en veren wel het minste zijn....

benjeallanggek | 08-10-18 | 10:04 | 2

De burgemeester zal weinig geliefd zijn bij de inwoners. Gelukkig maar dat met de gemeentelijke herindeling de afstand tot het grauw fors groter is geworden.

atheïstisch stemvee | 08-10-18 | 10:09

Ik dacht meer iets met een boom op het dorpsplein of iets met vier paarden.

Musashi | 08-10-18 | 12:13

Nederland, oh Nederland. Het land wat z'n eigen volk verraadt en met een dolksteek in de rug, het multiculturele diversiteits- deugpad op duwt. Het land van onnozele, incompetente, hypocriete, huichelachtige zichzelf verklarende deugende bestuurders. Bestuurders die stoer en hard de burgers met een paspoort aanpakken. Het is alsof je je eigen kinderen om het minste en geringste straft en keihard aanpakt en de kinderen van de buren voor hetzelfde vergrijp met een liefdevol, begripvolle houding wegstuurt. Dat land dus. Waar Turken en Marokkanen zo vaak al de openbare weg hebben geblokkeerd en wetshandhavers hebben bekogeld met alles wat los en vast zit maar hey, dubbel paspoort en dus zijn zij de kinderen van de buren.

De Evangelist | 08-10-18 | 10:04 | 1

@De Evangelist | 08-10-18 | 10:04
Je kunt je dus met recht afvragen waarom SJW's niet massaal in opstand komen tegen deze overduidelijke misstanden en schending van Art. 1 van onze Grondwet door onze Rechtsmacht. Door het onderscheid in optreden geven zij er toch duidelijk blijk van Turken en Marokkanen niet als gelijkwaardig aan de autochtone bevolking te beschouwen. Anders zouden zij deze groepen toch wel op dezelfde wijze behandelen, nietwaar?

Wolveshead | 08-10-18 | 11:02

Het blijft vreemd dat het verboden is om een demonstratie te verstoren, maar dat je wel een kinderfeest mag verstoren. De oplossing is echter simpel: noem de Sinterklaasintocht voortaan een demonstratie voor Zwarte Piet en tegen-demonstraten zijn niet langer welkom.

bintang | 08-10-18 | 10:03 | 5

LoL ardbeg.
Dat was bij pegida afgelopen week in Utrecht ook het geval.

Is dit nog nieuws? | 08-10-18 | 10:29

@Ardbeg Natuurlijk zou er een kinderfeest verstoord worden. Zelfs als de demonstratie niet uit de hand zou lopen (wat bij deze mensen altijd zeer de vraag is) zou er een bepaalde dreiging uitgaan van de demonstranten. Ik zou mijn kinderen in elk weghouden van zo'n gebeuren. En inderdaad, ze hadden hier toestemming voor, dat is het belachelijke. Ze kunnen 364 dagen per jaar protesteren tegen Zwarte Piet, maar ze doen het uitgerekend op het moment dat ze een feestje kunnen verstoren met hun demonstratie.

bintang | 08-10-18 | 10:54

Ardbeg | 08-10-18 | 10:06 |
De verankering is misschien wel goed, maar uit de toepassing hiervan walm toch echt de rotte lucht van het meten met 2 maten.
Zie Pegida demonstratie- Hoeveel gooiende booslims zijn er al aangeklaagd?

Roadblock | 08-10-18 | 10:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Benieuwd naar de reactie wanneer AFA straks weer een demonstratie van neo-nazi's - onze bezetters tijdens WOII en de moordenaars van miljoenen onschuldige burgers - belemmerd die door een wijk met kinderen (!) en ouderen (!) willen marcheren. Ik hoop dat dit rare gedoe vanwege een sprookjesfiguur een incident is en we snel weer voor onze principes staan.

Ardbeg | 08-10-18 | 10:00 | 7

@ard
Abu Mazen, alom bekend vanwege zijn affiniteit met een mogelijk sprookjesfiguur, heeft een interessant boek geschreven over dit onderwerp en kwam tot geheel andere conclusies dan "miljoenen onschuldige burgers", zowel qua aantalllen als mogelijke onschuld. Ik ben dan toch benieuwd wat gezagstrouwe aanhangers van de status quo hiervan vinden en of zij in staat zijn de ene of de andere kant van het debat te ondersteunen met relevante feiten.

kindapaas | 08-10-18 | 10:47

@Ardbeg | 08-10-18 | 10:00 |
Waarom benieuwd naar de reacties ipv het optreden van de politie & het OM mocht zo'n geval zich voordoen? Het zou een verademing zijn indien AFA-aanhangers dan op dezelfde wijze zouden worden aangepakt als men nu bij de Blokkeerfriezen doet. Tot op heden is dat echter nog nooit gebeurd en ik verwacht niet dat dat in de toekomst wel het geval zal zijn.

Wolveshead | 08-10-18 | 10:56

Ardbeg | 08-10-18 | 10:00
Oh, AFA is dat die club die regelmatig geweld gebruikt, woningen beklad, zaaleigenaren intimiteert, en ander SA gedrag vertoont, en daar zelden of nooit voor veroordeeld wordt? Bent u daar een sympatisant van?
Verder beweert u hier elders:
"Net als dat je bij een demonstratie ook een tegendemonstratie mag organiseren mits de originele demonstratie gewoon door kan gaan. Sorry, onze vrijheden zitten te goed verankerd in onze grondwet."
Maar dat geldt dan dus niet als het een rechtse demonstratie is?

Roadblock | 08-10-18 | 11:04
▼ 4 antwoorden verborgen

Wij gaan met onze kinderen niet verschijnen waar er roetveegpieten zijn. Wij komen alleen daar waar echte Zwarte Pieten zijn. Van roetveegpieten nemen wij geen pepernoten aan!

HebpermabanvanPvdA | 08-10-18 | 10:00 | 8

Knufter | 08-10-18 | 10:06
Kinderen vinden dat schoorsteenverhaal anders geweldig. Ga nu niet ons kinderfeest verpesten anders parkeer ik een tractor voor je deur.

Ardbeg | 08-10-18 | 10:09

Roetveeg piet.
Vegen van roet.
Zwarte Piet zwart van roet. Nee discriminatie. Huh?

Is dit nog nieuws? | 08-10-18 | 10:30

Sletje probeert heel gematigd en genuanveerd over te komen, maar hij lijdt gewoon aan het beide-partijen-deugen-niet!-syndroom.
Zo’n 75 jaar geleden werd je dan getrakteerd op een wandeling in de duinen.

kempenaer | 08-10-18 | 11:52
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik wil hierbij pleiten voor meerdere sinterklaasoptochten in een stad, en ook op tv. Gewoon ieder zijn eigen feestje waar hij op kan afstemmen. Kan Erik van Muijswinkel gewoon roetveegpiet blijven, en dan kan het traditionele feest ook gewoon doorgang vinden met zwarte zwarte pieten en een echte sinterklaas. Maar dan wil ik ook niet dat de ene feestganger zich met de andere bemoeit .... en dat kan wel eens lastig worden. Die roetveegpieten lijken mij nogal recalcitrant en opdringerig op het gewelddadige af.

mozaard | 08-10-18 | 09:59

In Friesland mag je eisen dat de hele zaak in het Fries word gedaan. Kan je lachen.

Omebert | 08-10-18 | 09:59 | 2

En terecht. Fries is een taal.
Waarom in Islamsterdam verkiezingsprogramma's in het Arabisch?

Is dit nog nieuws? | 08-10-18 | 10:31

Is dit nog nieuws? | 08-10-18 | 10:31
Dat is gedaan om de Berbers te pesten, die de Arabisering in hun thuislanden ontvlucht zijn en hoopten hun Amazigh identiteit te kunnen behouden in hun nieuwe habitat

kindapaas | 08-10-18 | 10:53

Fijn om op te merken dat er in Friesland nog een eenheid is, iets wat je in de rest van Nederland steeds minder ziet, en in de grote steden eigelijk al is verdwenen. Komt door het 'kom maar binnen met je knecht omvolken' wat er aan de gang is, onze Nederlandse identiteit moet kapot gemaakt worden.

www.youtube.com/watch?v=4sDCSEF5jvw

JI-HAAT | 08-10-18 | 09:59

Kan me de tijd nog heugen dat Geenstijl tegen Zwarte Piet was.
Tijden veranderen.

Obsi | 08-10-18 | 09:57 | 4

Heb geleerd te lezen.
En in het verleden las ik dat Geenstijl tegen zwarte piet was.
Die geenstijlers zijn inmiddels vertrokken.

Obsi | 08-10-18 | 10:10

Geef daar eens een voorbeeld van -Een link of zo?

Roadblock | 08-10-18 | 11:06

Bij Geenstijl is geen mening en dat is wel handig.
Zo kan je elk geval op zijn merites beoordelen.
Zo krijg je geen stapeling feiten en meningen
wat er voor zorgt dat we niet, zoals de linkse
huildruiven, in een vakje worden geplaatst.

NatNiks | 08-10-18 | 14:31
▼ 1 antwoord verborgen

Ik mag toch aannemen dat de burgemeester (zoals altijd) een specifieke locatie heeft toegewezen aan de demonstranten. Lijkt me vrij aannemelijk dat dit buiten het zicht van kinderen en ouders om te voorkomen dat een vreedzame protestactie in een rel veranderd. Je weet maar nooit met die agressieve boeren. Toch?

Ik denk dat het punt meer is van deze Friezen maar ook het gros van de reaguurders dat KOZP helemaal niet mag vinden dat Zwarte Piet niet meer van deze tijd is. Dus gingen ze eigenrichting doen. Dat mag niet. En terecht.

Overigens. Ik vond Zwarte Piet ook hartstikke leuk hoor toen ik 4 jaar oud was. Inmiddels lijkt me dat een beetje verdere evolutie van het figuur wel gewenst is. We zijn in mijn leventje al gegaan van het domme hulpje van de wijze Sint naar het slimme hulpje van de seniele Sint dus kunnen we ook nog een stapje verder gaan en de schmink verwijderen.

Als je "cultuur" en 'traditie" afhangt van het wel of niet gebruiken van een potje schoensmeer dan ben je best zielig.

Nogmaals. Doe niet alsof het om de kindjes gaat. Die willen snoep en cadeautjes. Die zwarte schmink (blackface dus) zal ze een worst wezen. Grow-up.

De Koreaanse Slet | 08-10-18 | 09:56 | 25

Knufter | 08-10-18 | 10:04 |
Prima analyse Knurfter. Je kan het nog aanvullen met, dat als je de mening van DKS niet hebt, je dom bent, er niets van snapt, een uitkeringstrekker bent, en minderwaardig.
Voor iemand die zo goed denkt te weten wat racisme is, is hij volgens zijn eigen definitie redelijk racistisch tegen andersdenkenden.

Roadblock | 08-10-18 | 11:15

Sletje, je compliance wat betreft je medicatie is echt erbarmelijk hè.

kempenaer | 08-10-18 | 11:45

“Ik mag aannemen, ik mag aannemen..”
je moet eens niet zoveel aannemen. En het bij het afval zetten van prachtige Nederlandse tradities is een bekende afwijking van geretardeerde linkse tokkies die niet verder kunnen kijken dan hun neus lang is.
Zwarte Piet is nooit een minderwaardig figuur geweest, dat is weer een hele kwaadaardige leugen om zwakbegaafde mensen mee op te hitsen.

kempenaer | 08-10-18 | 11:48
▼ 22 antwoorden verborgen

Er zijn zat demonstraties waar bij slechts een enkeling word opgepakt waarom word bij de tegen demonstratie de gehele groep gepakt. En het gebeurd wel vaker dat de snelweg word af gesloten bij stakingen en bruiloften waarom word hier de hele groep aan gepakt? Dat gebeurd anders ook niet. Het lijkt er een beetje op dat er met twee maten word gemeten.

MinAsPoppestront | 08-10-18 | 09:55 | 3

Dit waren brave blanke Friezen die met hun gezicht vol in beeld waren, omdat ze zich eigenlijk van geen kwaad bewust waren.

Bij andere demonstraties draagt men vaak (in groepsverband) zwarte kleren, capuchon of muts op het hoofd, zonnebril en nog een stuk stof voor de mond. De politie is daar vaak al te bang om in te grijpen, met wat ME erbij doen ze nog wat charges, en het OM vindt dat teveel werk dus die écht ondemocratische figuren laten ze lekker lopen. Gaaf land.

GroetenVanUrk | 08-10-18 | 10:05

Deze Friezen zijn overdag hele gewone, gezagsgetrouwe burgers en zeurden niet over de verbalisering: ze wisten dat zij 'stout' waren en willen e consequenties dragen. Dat doe 'anti'-fa's, krakers, Turken en Marokkanen niet bij georkestreerde acties: die geven alles en iedereen de schuld behalve henzelf, en willen vervolging ontduiken.

Natuurlijk moet de pliesie juist bij voornoemde groepen veel harder optreden, de hele club in de boevenwagen zetten en pas laten gaan als de identiteit van de relschoppers is vastgesteld - maar dat wil de elite niet.

Guido | 08-10-18 | 10:05

Als ze deze mensen gaan veroordelen dan is het oorlog. Leaver dea as slaef!!!!

MinAsPoppestront | 08-10-18 | 10:20

goed artikel!

Degebruiker | 08-10-18 | 09:51

Weg met die verschrikkelijke domme pvda gasten, weg met waanders, nu! Echt 100% niet waardig, niet correct, niet democratisch, niet collegiaal, niet zoals het hoort. Een burgemeester is juist een persoon die boven de partijen staat. Dus weg met die waanders. Friezen go go!! Dus alleen zwarte pieten daar!! Kudt pvda.

AMX pri | 08-10-18 | 09:50

De toon van dit artikel staat mij niet zo aan. De vvmu hoeft niet àltijd boven alles verheven te worden. Ik vergelijk kozp met mijn vrouw. Af en toe wil ik haar gewoon niet horen schreeuwen en zeuren. Ondanks haar vvmu. En vooral als ze onredelijk begint te worden dan snoer ik haar heel duidelijk de mond en dan moet ze maar lekker even uit mijn buurt wat voor zichzelf gaan doen. Daarvoor hoef ik ook nooit naar een rechtbank.

Leptob | 08-10-18 | 09:49 | 4

Hoe doe je dat????????

Omebert | 08-10-18 | 09:55

Beste Lebtop. 09:49. " Ik vergelijk kozp met mijn vrouw. Af en toe wil ik haar gewoon niet horen schreeuwen en zeuren." Af en toe niet. En de rest van de tijd dan? Arme drommel.

artie | 08-10-18 | 10:10

Leptob- Ik krijg bijna medelijden met u.
"Af en toe" jemig. Kent u de uitdrukking "Een lot erger dan de dood?".

Roadblock | 08-10-18 | 11:21
▼ 1 antwoord verborgen

In de beroemde Cakewalk (uit begin vorige eeuw) werd door negers lacherig gedaan over blanken. Het was begeleid door ragtimemuziek dat weer aan de basis stond van de jazz. Als de negers het wel mogen doen en als hun culturele erfgoed beschouwen, waarom mogen wij blanken dat dan niet. nl.m.wikipedia.org/wiki/Cakewalk_(dan...)
*edit link werkt niet wegens haakje op het eind... *

Jos Tiebent | 08-10-18 | 09:47 | 1

Er zijn gewoon plekken waar je niet wilt dat er gedemonstreerd wordt door volwassenen, kinderfeestjes bijvoorbeeld. Die Friezen hadden daarom het recht om die bussen tegen te houden, de overheid heeft hier namelijk gefaald om kinderen in een veilige omgeving feest te laten vieren.

me,myself and IK | 08-10-18 | 09:47 | 1

Hiervoor moet je bij diegene zijn die ondanks protesten toestemming heeft gegeven.

BozePaarseMan | 08-10-18 | 09:55

Ach leefde Prins Bernhard [vzmh] nog maar!1!

atheïstisch stemvee | 08-10-18 | 09:47 | 3

Want die deed zo'n leuke Zwarte Piet ?

KlauwnBassie | 08-10-18 | 09:50

Om zijn dochter Karin Ollongren eens streng toe te spreken?

Mark_D_NL | 08-10-18 | 09:51

Patroonheilige van vakkenvullers die gepast geweld gebruiken...

atheïstisch stemvee | 08-10-18 | 09:55

Als westerling zeg ik het graag: "fryslan boppe"

watergeus | 08-10-18 | 09:47

Laat het feilloos duiden maar weer aan GeenStijl - en ik vermoed Van Rossem - over.

Lewis | 08-10-18 | 09:45

De Friesen hebben mijn sympathie, maar zoals ze zelf ook toegeven zijn ze wel een beetje stout geweest en verdienen ze de roe. Celstraffen vind ik buitenproportioneel en aandikte lulkoek van het OM, maar boetes of een paar uur schoffelen in een pieten pak vind ik niet onterecht.

Nu hopen dat ze een rechter krijgen die niet helemaal hoteldebotel is van krakers, asielzoekers en de zieligheidsindustrie, want dan weet je zeker dat deze 'extreem rechtse Neonazi fascisten' die fundamentele mensenrechten schenden achter de tralies verdwijnen.

GroetenVanUrk | 08-10-18 | 09:45 | 3

Zou wat zijn als ze celstraf krijgen.

Omebert | 08-10-18 | 09:54

Het zal een boete en mogelijk iets voorwaardelijks worden. De overheid zal niet willen dat er een mediacircus wordt gemaakt als de 34 zich bij de gevangenispoort moeten melden, of zelfs een taakstraf moeten uitvoeren.

Guido | 08-10-18 | 10:09

Haha dat zou wat zijn zijn; vonnis van de rechtbank; gaat U zich maar melden bij Zwarte Piet voor een pak slaag met de roe.

Esper25059566 | 08-10-18 | 11:52

Team Friezen. Elk land, elk volk heeft recht op een stuk cultureel erfgoed, ongeacht hoe buitenstaanders daar tegenover staan. Op de één of andere manier is Nederland daarin in een uitzonderingspositie komen te staan. De Zwarte Piet-discussie heeft op enig moment zelfs de agenda van de VN gehaald. Er wordt van ons bovengemiddeld veel flexibiliteit en inlevingsvermogen geëist, zonder dat we ook maar iets terug mogen verwachten. Tijd om de wereld duidelijk te maken dat er grenzen zijn aan ons liberale denken. Voorheen was de vrijheid hier schijnbaar onbegrensd, omdat iedereen de grenzen zelf wel aanvoelde. Nu dat niet langer het geval is, moeten ze weer even worden aangegeven. De Friezen hebben met hun actie wat mij betreft een mooie aftrap gegeven.

MickeyGouda | 08-10-18 | 09:44 | 3

"Er wordt van ons bovengemiddeld veel flexibiliteit en inlevingsvermogen geëist, zonder dat we ook maar iets terug mogen verwachten."

Plus 1.

En wat ik er nog aan toe wil voegen; we mogen er wel iets voor terug verwachten, nog meer gezeur, nog meer eisen, nog meer stigmatisering als zijn alle Nederlanders racisten en islam haters en nog meer van dat moois. Dat is de "beloning" voor 40 jaar lang tolerantie. Een tolerantie die inmiddels bijna met geweld moet worden afgedwongen door de staat. Want de rek is er allang uit, dat merk je overal in de maatschappij. Het word (nog) niet alomtegenwoordig hardop geroepen, maar het is er wel.

Dutchbeaurouge | 08-10-18 | 09:52

@Dutchbeaurouge

"Het word (nog) niet alomtegenwoordig hardop geroepen, maar het is er wel."

Dit. Onze ontdekkende zeevaarders worden ook uit de geschiedenis gewist, maar een beetje meer van hun moed en nuchterheid zou De Nederlander niet misstaan. Ook ik betrap mijzelf erop dat ik in gezelschap tegenwoordig maar geen discussies meer aan ga. Met de Friezen in mijn achterhoofd ga ik dat maar gewoon weer wel doen. Alle kleine beetjes helpen.

MickeyGouda | 08-10-18 | 10:08

Zie het al voor me, als ik in Spanje even ga demonstreren op hun tradities. Wordt gelijk door de Quardia Cicvil in busje gestopt en weggevoerd.

gato | 08-10-18 | 10:17

Lol @redactie.
3 paragrafen de mond vol van demonstreren is eigenlijk wel gewoon een beetje een democratisch recht. Maar een onbevestigd verhaal over NVU uitnodigingen maakt het de schuldT van de burgemeester dus #hupteamfrietsen. Hoe ongeloofwaardig wil je het hebben. Het is bijna alsof het belang van een bij 'de reaguurders' aansluitende mening ook meespeelt..

two ball cane | 08-10-18 | 09:43

In Rotterdam blokkeren de snorremansen van Erdo de wegen bijna dagelijks met veel getoeter en uit ramen stekende vlaggen. Vaak onder het goedkeurend toezicht van de politie.

oplichter | 08-10-18 | 09:43 | 3

Snorremensen zijn een etnische minderheid in ons land dus dan mag het.

boerenvla | 08-10-18 | 10:00

@boerenvla
Dat is een goed punt. Meting van minderheden wordt naar mijn mening niet altijd consequent toegepast. Wereldwijd zijn blanken een minderheid; toch wordt er landelijk gemeten, waar meting per wijk ook mogelijk zou zijn. Zou men dan toch de beeldvorming proberen te beïnvloeden?

kindapaas | 08-10-18 | 11:10

Bij nu.nl is het geen nieuws.

Mr.Crowley | 08-10-18 | 09:39 | 1

Selectieve berichtgeving.

Is dit nog nieuws? | 08-10-18 | 10:34

Hele NL bestuur is verziekt door links.

Mark_D_NL | 08-10-18 | 09:39 | 1

Ik vind dat óóók!

HebpermabanvanPvdA | 08-10-18 | 09:55

Wat een emoties weer. Luister. De enige vraag die belangrijk is in deze is hebben die Friezen de wet overtreden ja of nee?

Zo ja. Dan dienen ze gewoon net zoals iedereen anders ook bestraft te worden. Anders wensen is selectief de wet negeren en eigenrichting goedpraten en dat is niet wenselijk.

Zo nee. Dan schept het een precedent waarin je kennelijk de vrijheid van een ander mag inperken middels eigenrichting. Lijkt mij nogal onwenselijk.

De Koreaanse Slet | 08-10-18 | 09:39 | 13

De Koreaanse Slet | 08-10-18 | 10:02

Whataboutism is faaldenken belang bij het morele wapperen van vingertjes maar als het op artikel 1 aankomt is het wel degelijk een juridisch steekhoudend argument.

Jij wil tocht dat de wet nageleefd wordt? Nou dan, begin eens met artikel 1 van onze grondwet. Autist.

Knufter | 08-10-18 | 10:08

"Eigenrichting" is een woord waar een aartszwakke, aartsluie en/of criminele overheid graag mee schermt. Helaas zal er een vorm van eigenrichting moeten opstaan, wanneer burgers het er niet mee eens zijn als schapen te worden afgevoerd naar waar schapen soms afgevoerd worden. Wanneer dat zonder problemen kan.

Jan Passant mk2 | 08-10-18 | 10:11

Jan Passant mk2 | 08-10-18 | 10:11

Gaat lekker. Je zegt dus dat men in haar recht staat de rechtsstaat te ondermijnen.

Knufter | 08-10-18 | 10:08

Het openbaar ministerie bepaalt hoe om te gaan met bepaalde situaties. Soms worden enkelen strafrechtelijke vervolgd. Soms is een boete afdoende. Soms moet er harder opgetreden worden. En daar mag de rechter zich over buigen. Dat volksgericht wat sommigen hier wensen doet denken aan nare tijden uit het verleden. Ik denk dan aan razzia's, pogroms, heksenjachten e.d. niet wenselijk.

De Koreaanse Slet | 08-10-18 | 12:19
▼ 10 antwoorden verborgen

Laten we anders in Fryslân dit feest op de juiste wijze vieren en in de randstad met van mij part Smurfen uit een kraan. Dan kunnen we zelf zien waar een ieder voor kiest. Een soort Ren je rot, maar dan met pieten.

Titia Heidekonijn | 08-10-18 | 09:38 | 1

"Laten we anders in Fryslân dit feest op de juiste wijze vieren"

Dat doen we al en daar kan de rest van NL nog wat van leren...

Air van Boven Dorens | 08-10-18 | 09:43

Deze burgemeester opsluiten en de sleutel weggooien.

Ronald89 | 08-10-18 | 09:37

Je Suis... blokkeerfriezen

Paaldanseres | 08-10-18 | 09:37

Free Jenny Douwes

Only the lonely | 08-10-18 | 09:36

Het zal mij benieuwen waar het OM op in gaat zetten.

Ze blaten zich een ongeluk over het beschermen van de VvMU, recht op betogen, en de rechtsstaat beschermen. Maar daar klopt geen fluit van. Die plotselinge principiële houding van het OM is wel érg politiek gekleurd. En voor álles gericht tégen de autochtone bevolking, die het gore léf heeft gehad zich zelf te roeren omdat overheden voor de zoveelste keer weer eens bleken te liegen en de rol van Judas uit te hangen. Stiekem, als vanzelf, zoals overheden in Nederland schijnbaar heel graag de burger een mes in de rug willen steken wanneer ze maar de kans krijgen. De overheid is bang. Bang voor de polarisatie die nog maar weinig nodig heeft om gierend uit de klauwen te lopen. En ze hebben er geen vat meer op, geen controle meer.

De enige entiteit met échte macht in Nederland is vanzelf de overheid. En dat is ook de enige die áártsconservatief is. Hoewel ze maar wat graag schermen met progressiviteit, is dat alleen maar een manier om de mensen weg te kunnen zetten als "jullie snappen er ook allemaal niks van". Maar die zogenaamde progressieve houding is niets meer dan een masker om de achterliggende conservatieve houding te maskeren.

Want uiteindelijk wil de overheid helemaal niet dat er iets veranderd. Wel voor Jan Burgerlul, maar niet voor vadertje staat zelf. Dáár moet alles volgens de juiste, politiek correcte verhoudingen blijven lopen, de macht moet gecentreerd blijven exact daar waar die altijd heeft gelegen, er mag niets veranderen daarin.

Dutchbeaurouge | 08-10-18 | 09:36 | 2

Eens met uw tegel.

zwartzondersuiker | 08-10-18 | 09:47

Goed gezien @Dutch. Daarom willen onze progessieve sociaal-democraten ook helemaal geen Verenigde Staten van Europa: zowel inhoudelijk als numeriek leggen ze het af tegen mede-Europeanen. Verliezen van toegang tot de landelijke snoeppotten? Liever vervangen ze eerst de eigen bevolking.

kindapaas | 08-10-18 | 11:17

Wij snappen niet dat Moslims massaal de straat opgaan wanneer hun sprookjesfiguur onderdeel van kritiek is. Iemand waarvan ze zelf overtuigd zijn dat hij bestaat en die een ontzettend belangrijke rol in hun leven speelt. Soms nog belangrijker dan hun eigen familie. Dan moeten de gekwetste zieltjes 'niet zo zeuren', 'het is maar een mening', 'het is maar een spotprent', 'vrijheid van meningsuiting is het allerhoogste goed' etc. etc. Maar o wee als ze aan ons sprookjesfiguur komen waarvan we weten dat hij 100% zeker niet eens bestaat... dan is alles geoorloofd en is die vrijheid van meningsuiting opeens niet meer zoveel waard. Zo makkelijk zijn we met onze grondrechten.

Vandaag ben ik net als bij cartoons over Mohammed pro-VVMU en anti-sprookjesfiguur radicalen. Zijn jullie ook zo consequent of gaan we hypocriet lopen doen want 'kinderfeestje' (terwijl volwassenen elkaar de kop inslaan)? Kom op Geenstijl, laat je ware aard zien. VVMU of sprookjesfiguur? Laat me niet in de steek...

Ardbeg | 08-10-18 | 09:36 | 16

Ardbeg: het gaat hier niet over ridders van meningsuiting. Het gaat hier over mannen die zo moedig waren om een potentieel gevaarlijke toestand met extremisten tussen kinderen en hun jonge ouders te voorkomen. Tegen de strikte wil van "het gezag" in. Hetzelfde "gezag" dat deze extremisten toestemming gaf om midden in het kinderfeest te komen schreeuwen en aanklagen.
Terwijl datzelfde "gezag" extremisten die niet de agenda van het globalisme dienen altijd alleen hun recht tot demonstreren gunt op een ver, verlaten industrieterrein.

Jan Passant mk2 | 08-10-18 | 10:02

Jan Passant mk2 | 08-10-18 | 10:02
De situatie was alleen potentieel gevaarlijk omdat een stel Friezen de andersdenkenden het liefst een klap voor hun harses wil geven. Maar wij buigen in Nederland niet voor geweld, de vrijheid van meningsuiting zal altijd overwinnen. Ook vandaag.

Ardbeg | 08-10-18 | 10:08

Ardberg: jij staat aan de kant van de oude progressieven die de nieuwe fascisten werden. Samen met de globalisten. Zolang daar niet een gezonde vorm van tegenkracht tegen opstaat ga jij vast wel "overwinnen" vandaag.

Dat is ook precies waarom gewone burgers steeds bozer worden op het boven ons gestelde schoftentuig - en de extremisten die zij importeren om iedereen bang te houden. En om de roep om meer oeverheidsmacht kracht te geven.

Jan Passant mk2 | 08-10-18 | 10:19
▼ 13 antwoorden verborgen

Weer een deug-spektakel. Het OM zet zich weer eens eindeloos voor schut door met twee maten te meten Feestvieren en töterende Turken die een brug blokkeren en daarmee het verkeer in gevaar brengen wordt niet tegen opgetreden, maar Nederlanders die in feite hetzelfde doen worden wel vervolgd. Verbazingwekkend dat het EP Oost Europese regeringen op de vingers tikt mbt corruptie, incompetentie en vriendjespolitiek binnen de rechtspraak. Ze passen zich prima aan aan de geldende normen binnen de West Europese landen. Justitie wordt pas weer geloofwaardig als de rechter ingrijpt en het OM verteld dat ze eens moeten optiefen met onbelangrijke zaken waar met twee maten wordt gemeten en dat ze eens serieus werk moeten maken van echte criminaliteit. Maar dat gebeurd niet, de loonlijst van de onderwereld is erg lang.

Ruikbaard | 08-10-18 | 09:34

Afgezien het feit dat het inderdaad een infantiele filmpje is, hebben de beide partijen uiting gegeven aan hun vrijheid van meningsuiting. De randdebielen uit 020 zijn van mening dat zwarte Piet racistisch is en de Friezen zijn van mening dat de aanwezigheid van deze randdebielen gevaarlijk is voor de veiligheid van hun kinderen. Zij verkondigen beide hun mening. Helaas zal de mening van de randdebielen zwaarder tellen.

loser | 08-10-18 | 09:32

Hebben de Friezen goede advocaten? Misschien de broeders Anker. En wat dan met die politiewagens, enkele jaren geleden? Ik kon toen ook niet op tijd op mijn werk zijn. De meute zwaailichten reden stapvoets en niemand mocht er langs. Of de boeren op de tractoren, ook weer even geleden. Meten met twee maten en o zo bang om niet te deugen. Ik heb mijn hooivork al klaar liggen mocht de strafeis hoog zijn.

antonconstandse | 08-10-18 | 09:32

Zou die burgemeesteres daadwerkelijk gedacht hebben dat het niet in de openbaarheid zou verschijnen dat zij de NVU meerdere malen benaderd heeft?
Hoe dan ook, compleet mislukte en zieke strategie.

knutsel_ | 08-10-18 | 09:32 | 1

Een burgemeester die - als de beschuldigingen kloppen - haar functie aangrijpt om zowel de activiste te spelen als politiek te bedrijven. Ik vind dat daar ook wel eens nader onderzoek naar moet worden gedaan, staat namelijk niet in de taakomschrijving van burgemeester.

Graaisnaaiert | 08-10-18 | 11:52

Maakt dit de tweet van A. van Doorn met de oproep om Pegida demo's te verstoren strafbaar?

fram | 08-10-18 | 09:32 | 1

Mag van Geenstijl, want Pegida verkondigt net als KOZP een impopulaire mening en dan mag je de demonstratie verstoren.

Ardbeg | 08-10-18 | 09:37

Het recht op demonstreren is natuurlijk een groot goed, maar deze KOZP groep komt niet demonstreren maar willen andere op een agressieve wijze hun wil opleggen! Hun boodschap is duidelijk, de grote winkel bedrijven hebben zowat het Zwarte Piet feest in de ban gedaan, maar men blijft maar door drammen. Wat mij betreft gaan ze het hele jaar 'demonstreren' maar doe dat dan op een plek op waar het niet verstorend werkt, dus niet tijdens de Sinterklaas intocht waar kinderen naar uit hebben gekeken.

JI-HAAT | 08-10-18 | 09:31 | 5

Omebert | 08-10-18 | 09:48
Wow, naast dé Sint! De echte? Ik zou me wel heel erg gekwetst voelen dan. Dat kunnen we die man toch niet aandoen.

Ardbeg | 08-10-18 | 09:50

@Ardbeg, helaas hebben de KOZP-infantielen de afgelopen jaren bewezen dat politie aanwezigheid niet altijd voldoende is. Knokken met anderen terwijl er kinderen bij zijn...
Dit was in Friesland waarschijnlijk niet anders geweest, gelukkig dat een moedig groepje mensen ze heeft tegengehouden, waardoor er geen schermutselingen zijn geweest.
Dit soort kwetsjankies en hun helper whiteys had nooit een podium gegeven mogen worden, althans, niet zo uitvergroot als het nu is. Enkel een paar posts in de krochten van het internet en een paar ingezonden brieven in de krant, waar de rest van Nederland weer eens hard om had kunnen lachen.

Rutan | 08-10-18 | 09:58

@ ardbeg.
Die kzop lui hadden zwaar vuurwerk in die bus...
Staan ze voor het hekje?
Intentie tot mishandeling?

Is dit nog nieuws? | 08-10-18 | 10:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed stuk redactie. Go Jenny & the rest. Beste wensen vanuit de Randstad.

Esper25059566 | 08-10-18 | 09:31

@Redactie, prachtig stuk, heerlijk om te lezen. Wij staan achter u in de omarming van Jenny Douwes! Free Jenny Douwes!

Ikbeneenzelfbouwer | 08-10-18 | 09:30

Weet je wie ook kinderen gebruikte bij propaganda ?

Ghibli | 08-10-18 | 09:30 | 4

Alexander Pechtold?

Sjefke7807 | 08-10-18 | 09:36

Mijn moeder?

Omebert | 08-10-18 | 09:47
▼ 1 antwoord verborgen

Met stenen, flessen, en eieren gooien om een demonstratie te dwarsbomen mag ook niet. Of valse bommeldingen doen. Vreemd genoeg worden dan niet alle registers door het OM, politie en mainstream media uitgetrokken.
.
En waar is een Denk, het partijtje die janken om "meten met twee maten" tot bestaansrecht heeft gebombardeerd, nu dan? Onzichtbaar. Nauwelijks serieus te nemen, deze poppenkast.

The Green*Machine | 08-10-18 | 09:29

GVD....... Een PVDA burgemeester die een false flag operatie opzet en moedwillige escalatie organiseert om haar éigen burgers erbij te naaien. Zo lok je echte eigenrichting uit. Die heeft, vermoed ik, binnenkort een grijze container voor de deur als dit allemaal blijkt te kloppen. Maar eigenlijk hoort ze zelf agenten aan de deur te krijgen voor een goed gesprek.

Mening reaguurder is voor minder voor het hekje gezet door het PC-OM. Maar als de echte macht begint te manipuleren en het betreft hier de geïdealiseerde wensdenk agenda van fossiel-links, zal het wel weer onder het ambtelijk tapijt worden geschoven. Maar het probleem, meneer, dat blijft.

bakermat | 08-10-18 | 09:29 | 1

Amen.

Kaas de Vies | 08-10-18 | 09:30

Hup vrijheid van meningsuiting! Pak die gekwetste tere zieltjes die andersdenkenden de mond willen snoeren omdat hun sprookjesfiguur bekritiseert wordt. Dit is ons land! Wij laten ons niet de mond snoeren! Vrijheid van meningsuiting is het allerhoogste goed. Wij zijn met meer! Als je niet tegen een beetje kritiek kunt richt je maar lekker je eigen land op nukkige Friezen.

Ardbeg | 08-10-18 | 09:28 | 11

@Ardbeg, Zie de tegel van me,myself and IK | 08-10-18 | 09:47

knutsel_ | 08-10-18 | 09:59

@ardbeg
Die Friezen waren in Friesland.
Toch?

Is dit nog nieuws? | 08-10-18 | 10:36

Het is nogal sneu om tegen een leuk kinderfeest te willen demonstreren, maar doe vooral je vieze domlinkse best, maar ga er geen kinderen mee lastig vallen, laat die hun prachtige Sinterklaasfeest vieren.

kempenaer | 08-10-18 | 11:30
▼ 8 antwoorden verborgen

Nederland heeft een ongemakkelijk, gedwongen verstandshuwelijk met zijn allochtonen: Nederland als graaimodel waarin je zoveel mogelijk kan nemen en het liefst zo min mogelijk geeft, waar je regels gebruikt als ze in je voordeel werken en anders negeert, en waar je als nieuwkomer poept op een eeuwen lang gevormde cultuur omdat je niet bent meegegroeid in die cultuur. Ik kan begrijpen dat een eng klein groepje met te lange tenen, teveel tijd en veel opgekropte frustraties aanstoot neemt aan Zwarte Piet. Jammer voor je - “it’s a package deal”.

Zeddegeizot | 08-10-18 | 09:27

Zou wel eens willen weten wie de diesel van die oude bussen betaald heeft, je gaat mij niet vertellen dat de inzittenden dat van hun eigen uitkering betaald hebben. Misschien is dat ook wel door de PvdA gesponsord.

Watching the Wheels | 08-10-18 | 09:25 | 1

Nee man. Groenlinks natuurlijk.

Omebert | 08-10-18 | 09:44

Volgen kan je dit spektakel via:

https://www.lc.nl/friesland/Rechtszaak-tegen-34-blokkeer-Friezen-23613143.html

Fatwabuster | 08-10-18 | 09:25 | 2

34x frijspraak!

knutsel_ | 08-10-18 | 09:26

Msm en prof protesters fappen hierop natuurlijk.

Omebert | 08-10-18 | 09:44

Pegida, doe eens aangifte doen tegen vervelia's bij moskees dan...

fram | 08-10-18 | 09:24

Als je je naam van je actiegroep of spandoeken in het Engels gaat schrijven dan ben je sowieso niet serieus te nemen. Het is net zo ergelijk als wanneer je in een winkel in het Engels aangesproken wordt omdat ze denken dat je een toerist bent.

Mark Bouwman | 08-10-18 | 09:24 | 2

Nou ik voel me best wel toerist als ik in Amsterdam kom als fries. Maar in het Fries aanspreken ho maar.

Omebert | 08-10-18 | 09:42

Sint is eigenlijk ook een toerist, spreekt goed Nederlands en neemt zelfs cadeau`s mee. Zo kan het ook.

Mark Bouwman | 08-10-18 | 10:14

Je gaat bij een kinderfeestje niet demonstreren tegen:
kerncentrales,
het beleid van Trump,
de acties van Soros,
Zwarte Piet.
Kinderen hebben geen beslissingsbevoegdheid.
Misbruik kinderen niet voor je politieke standpunten.
En dan op een kinderfeestje.
Hoe gestoord moet je zijn om actievoerders demonstratierecht te geven op een kinderfeestje?
Wie bij het OM, met welke agenda, heeft besloten om 'zwaar in te zetten'?

arbeid_loutert | 08-10-18 | 09:23 | 8

Ardbeg | 08-10-18 | 09:30
Jij hebt er echt helemaal niets van begrepen.
De zwarte pieten discussie gaat niet over schmink en sprookjesfiguren. Het is een proxy-oorlog tussen uitvreters met idiote en ondankbare eisen en een gastvrije bevolking wier tolerantie inmiddels is uitgeput. De volgende veldslag in deze oorlog heeft als inzet herstelbetalingen.

Joris Beltsin | 08-10-18 | 10:09

Ik denk dat ik tijdens Koningsdag 2019 een demonstratie voor meer prostitutie en pornografie ga organiseren. In Amersfoort, naast de Lange Jan. Zo ongeveer wanneer Willie en stoet daar langs komt. Want daar heb ik recht op.

Succes verzekerd?

marcoplarco | 08-10-18 | 10:32

Het linkse mormel Ardbeg heeft schijt aan de veiligheid van kinderen. Veel lager kun je niet zakken. Prima als die paar gefrustreerde linkse kneuzen tegen het Sinterklaasfeest willen demonstreren, maar ze moeten er geen feest voor kinderen mee verpesten. Dat is volstrekt logisch. Maar blijkbaar zijn ze bij de PvdA al zo ver gedegenereerd dat ze hier ook al schijt aan hebben die socialistische tokkies.

kempenaer | 08-10-18 | 11:28
▼ 5 antwoorden verborgen

Dus gewoon bestuurlijke fouten gemaakt met zonder gewenste uitkomst. Als je mensen tegen elkaar wilt laten demonstreren moet je ook echt alle partijen de ruimte geven. Voor de volgende keer: dag 1 intocht sinterklaas, dag 2 de anti pieten en dag 3 de propieten. Klaar.

Mark van Leeuwen | 08-10-18 | 09:22

Het OM gaat het gezien hun propaganda tekenfilmpje gooien op het blokkeren van de vrijheid van meningsuiting. Dat daarmee de vrijheid van feest vieren van kinderen en hun geloof in Sint & Piet in het gedrang komt doet er blijkbaar maar weinig toe. En dat de burgemeester als hoofd van de politie het vuurtje heeft willen opstoken nog minder.

Simon_GS | 08-10-18 | 09:22

Is tante sas er ook bij?

Omebert | 08-10-18 | 09:20

Ik las over straffen tot maximaal 9 jaar. Ik moest denken aan de waxinelichtgooier.
Ik vrees dat het OM zichzelf volslagen belachelijk maakt en de actie van deze Friese helden tot een voorbeeld zal maken. Ik vrees dat er hoge straffen zullen worden geëist.

pibasso | 08-10-18 | 09:19 | 3

Waxinelichtgooier is zoek, waar is hij, wie weet dat.

gato | 08-10-18 | 09:25

serieus?

pibasso | 08-10-18 | 09:39

@pibasso | 08-10-18 | 09:19 |
Precies. Leg deze straf eens tegen de 'straf' die Volkert kreeg voor een politieke moord. Of de straf waar menig Mocrocrimineel mee weg komt na zeer zware vergrijpen. Het is gewoonweg niet uit te leggen en zet, voor zover nog mogelijk, de Overheid en de gerechtelijke macht volledig in hun hemd.

Sjefke7807 | 08-10-18 | 09:44

Sinterklaas is een kinderfeest. Daar moet je als volwassene gewoon van af blíjven op het moment dat zo'n feestje plaatsvindt. Basta. Als je er problemen mee hebt, prima, dan zijn er genoeg manieren om je mening te uiten in dit land. Maar je gaat inderdaad als burgemeester luidruchtige / agressieve protestacties gewoon niet toestaan tijdens een kinderfeest, laat staan uitnodigen. Het is een kinderfeest jongens, geen luidruchtige protestmars van kaalkopjes!

Dit is nog erger dan tijdens de Tour de France boze boeren uitnodigen een deel van het parcours af te zetten, of tijdens de opening van de Olympische spelen een vak in de tribune te vullen met vuurwerkgooiende en boe-roepende tegenstanders van de Spelen.

Realisties | 08-10-18 | 09:18

Het gaat niet meer om zwarte piet. De jurisprudentie kan worden toegepast op bruiloften. Ben benieuwd.

Repetitive Beats | 08-10-18 | 09:17 | 2

Of mensen die een ongeluk veroorzaken, waardoor de weg blokkeert...

happen_maar | 08-10-18 | 09:34

Daar zeg je wat.. Ze hadden beter ervoor een paar kleine aanrijding kunnen krijgen, dan netjes en beheerst tot stilstand komen. Waanzin ten top!

marcoplarco | 08-10-18 | 10:27

Was mijn laatste restje vertrouwen in de politiek al uit het raam gevlogen dankzij het hulpprogramma 'Toyota's voor Terroristen'. Nu dan de enorm zwaar aangezette aanklachten van het OM.
Ik ben geen Wutbürger, maar inmiddels wel strontchagrijnig.

atheïstisch stemvee | 08-10-18 | 09:16 | 4

@ arbeid_loutert | 08-10-18 | 09:25
Van woedende burger lineair door naar rechts-extremisme? Is de ladder van escalatie ? Dan is dit land gedoemd en gaan we brandend ten onder als die crypto-commies van het OM en die Deug66 rechters meegaan in dit vieze verhaal.

bakermat | 08-10-18 | 09:37

Turbo Turbo!

atheïstisch stemvee | 08-10-18 | 10:00

@bakermat | 08-10-18 | 09:37
Als ik sommige mensen moet geloven dan is alles rechts van D66 al een nazi, radicaal, fascist en extremist.

Tja.

TeeJee | 08-10-18 | 10:25
▼ 1 antwoord verborgen

Dat gesodemieter van/met die droeftoeters moet maar eens afgelopen zijn.

frisenfruitig | 08-10-18 | 09:15

Het lukt me niet om een tegel te bakken. Ik ben woedend. Al jaren. Als ik nu zou schrijven wat ik denk dan sta ik zelf binnenkort voor de rechter. En dat kan ik me niet veroorloven. Maar vooral omdat ik ze het niet te gemakkelijk wil maken.

Nederland is kapot. Gesloopt door deugmensen. Stap voor stap.

balustrade | 08-10-18 | 09:14 | 3

Mijn Nederland van ooit bestaat niet meer. Met dank aan het politieke establishment die ons/het volk hebben verraden met de EUnie/Euro

frisenfruitig | 08-10-18 | 09:18

Ja, dat is al even duidelijk. Het vrij treurig om te zien dat mensen nu pas zien wat ze zelf kapot gestemd hebben. Heb zelf veel medelijden met velen Mensen in Nederland. Omdat hun toekomst er gewoon slecht uitziet. Vind het in en in treurig om te zien dat mensen niet beseffen dat ze voor een enorme crisis en strijd staan, die ze bij voorbaat al verloren hebben. Omdat net als in WOII de powers that be de bewoners van NL keihard een mes in de rug steken. En dat onder de noemer, voorbeeldjes, Europese Waarden, Vergrijzing of Zielige Immigranten.

Mark_D_NL | 08-10-18 | 10:12

Het leger dient op een gegeven moment in te grijpen en de falende politiek aan de kant te schuiven, de agitprop verspreiders van de NPO en MSM te verwijderen en weer een degelijk democratisch systeem met degelijke politieke partijen en kwalitatief goede journalistiek her op te bouwen. Het huidige systeem is kapot.

kempenaer | 08-10-18 | 11:20

De Randstad botst met de rest van Nederland.

BrabantsVerzet | 08-10-18 | 09:13 | 3

Enkele uitzonderingen daargelaten is dit wat er aan de hand is.
De MSM heeft het niet eens door. . . . . .

Tilburgse bluf | 08-10-18 | 09:23

@BrabantsVerzet | 08-10-18 | 09:13
De Randstad is dan ook steeds minder Nederlands.

TeeJee | 08-10-18 | 10:54

De randstad is grotendeels bezet door de imperialistische islam en collaborerende linkse schepsels.

kempenaer | 08-10-18 | 11:17

En de burgemeester die een veldslag wilde organiseren op een kinderfeestje? Gaan we daar nog achteraan?

HenkvdMast | 08-10-18 | 09:13 | 1

waar kan ik de voorgedrukte aangifte downloaden??

zoefff3 | 08-10-18 | 09:22

Een OM die faalt want soortgelijke gevallen worden niet aangepakt. Een bus vol in het leven gefaalde huilies die letterlijk gedreigd heeft met geweld en ruimspel krijgt. En een burgemeester die duidelijk af moet treden. En de rest van het land over de zeik. Wat weten we nog meer?

Deflatiemonster | 08-10-18 | 09:12

Die mensen verdienen een erehaag op de route van en naar de rechtbank. Hoop echt dat ze er goed van af komen.

jip_86 | 08-10-18 | 09:11 | 1

Op dinsdag,donderdag en vrijdag zijn er nog zittingen.Als iedereen en z'n reaguurder die op die dagen vrij is naar Leeuwarden tuft en op het plein voor de rechtbank gaat staan applaudisseren(LEES!niet rellen,niet schreeuwen,geen spandoeken,geen geweld tegen tegenstanders van zwarte Piet)alleen maar applaudisseren(of is applaudisseren ook al verboten in NL?) voor de blokkeerders zolang de zitting duurt.DAT! zou prachtig zijn.Maar iedereen zal wel weer veilig achter zijn toetsenbordje blijven zitten.

AlexMM50 | 08-10-18 | 09:52

Beetje asymmetrisch wanneer wij wel een feestje moeten veranderen wegens kwetsracisme, hoewel zwart wit geel blauw rood en groen altijd blijven leven en met meer snoep en speelgoed thuiskomen dan waarmee ze weggingen. maar dat de enkele suggestie dat de koran en daarmee de islam buitengewoon kwetsend is voor niet-aanhangers, iets wat dagelijks door honderden doden wereldwijd wordt bewezen, dat die suggestie dan ook weer het toppunt van racisme is. De neutrale buitenstaander snapt er in iedere geval geen klote meer van.

Magdatkandat | 08-10-18 | 09:11

Bah!
"Wij zijn met meer", zoals de varkentjes van George Orwell zo scherp opmerkten.
Daarom rukken ook politie, AIVD, medialaven en NOS streng kijkend en in overmacht uit zodra Nederlanders zonder aanhalingstekentjes of streepjes zich plotseling organiseren en optreden tegen de verloedering van ons land.

Niet om de verloedering een halt toe te brengen, uiteraard, maar wel om te voorkomen dat gewone burgers daar initiatieven tegen ontplooien.

Jan Passant mk2 | 08-10-18 | 09:11 | 3

.. en het OM voorop, uiteraard. Direct gevolgd door de linkse rechter.

Jan Passant mk2 | 08-10-18 | 09:12

1984 was een waarschuwing inderdaad, geen handleiding.

Graaisnaaiert | 08-10-18 | 11:16

( en ja, ik weet, de varkentjes zijn van Animal Farm ).

Graaisnaaiert | 08-10-18 | 11:16

Er werd een bom gelegd om een pediga demonstratie naast de Stopera te verhinderen: geen vervolging. Een woedende menigte voorkwam deze en vele andere pediga demonstraties. Ook krijgt de afa altijd volle ruimte andere demonstraties te hinderen en saboteren. Het recht op een tegendemonstrafie heeft in Nederland ruim baan, tot diep in het strafrechtelijke gebied. Het OM mag mij eens uitleggen waarom alleen in deze zaak vervolgd wordt.

Feynman | 08-10-18 | 09:11 | 3

Omdat het een politiek proces is.

Kaas de Vies | 08-10-18 | 09:12

Omdat het hier autochtone Nederlanders betreft die zich plotseling organiseerden tegen de verloedering van ons land. Een verloedering die gesteund en gestimuleerd wordt door zeer hoge functionarissen van EU en Bilderberg.
Mensen die zich als makke schapen horen bezig te houden met hooguit wat mopperen op verjaardagsfeestjes (en hier in de panelen) en verder hun kop moeten houden. En de rekening betalen voor meer globalisme.

Jan Passant mk2 | 08-10-18 | 09:18

Ik zou zeggen, laat GS het gaan vragen aan het OM. Gelijk ook even bij justitie het protcol opvragen hoe om te gaan met islamitische trouwstoeten die de verkeersregels grotesk aan de laars lappen. Die lijken namelijk overal mee weg te komen en nooit te worden vervolgd.

kempenaer | 08-10-18 | 11:14

De snelweg is geen protestgrond. Die is voor mensen die verder moeten. Welke kleur Piet ook heeft/krijgt. Dus ja, bekeuren.

Normpje | 08-10-18 | 09:10 | 7

Dreigen met 9 jaar gevangenisstraf is staatsterreur.

marcoplarco | 08-10-18 | 10:23

Jan Passant mk2 | 08-10-18 | 09:25

Mooi guursel!
Zeker dat stuk over die fascisten van vroeger die ons wel even etc.

J-van-de-Bontekoe | 08-10-18 | 10:55

Ehh, daar gaat het niet om sneuneus. Als je het stuk gelezen hebt is een bekeuring ook niet meer dan terecht. Maar meer ook niet. Ik dacht dat de gemiddelde linksert pas rond 13.00 uur z'n bed uit kwam?

PikinhetBlik | 08-10-18 | 13:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Het wordt tijd dat de NPO eens een keer 'Wild Geraas' op de televee gaat vertonen; dan wordt eindelijk eens aan heel Nederland duidelijk gemaakt dat Zwarte Piet terug gaat op een duizenden jaren oud 'omkeringsfestival' en dat hij in de 19e eeuw net als omringende landen, een Moors uiterlijk heeft gekregen.
Meer is het niet!

Aristotalloss | 08-10-18 | 09:09 | 2

Het kan mij onderhand niets meer schelen waar zwarte Piet vandaan komt. Van mij mag hij weer dikke rode lippen krijgen, gouden ringen aan zijn oren en een Surinaams accent.

BrabantsVerzet | 08-10-18 | 09:15

BrabantsVerzet | 08-10-18 | 09:15

Inderdaad, als reactie op dat gezeik heuulemaaaal over de top met die Zwarte Piet!!

J-van-de-Bontekoe | 08-10-18 | 10:53

En die burgemeester kan gewoon vrij rondlopen??? Er is/komt geen enkele aangifte tegen die psypatische burgemeester mevrouw die overduidelijk ziekelijke sociopathische trekken heeft?

Ton8695 | 08-10-18 | 09:09

#IksteunJennyDouwes #IkSteunDeFriezen

Fatwabuster | 08-10-18 | 09:08

Hier in Roterdam zuid zijn met een kleine regelmaat en meestal op de drukke zaterdag, optochten van luid toeterende autostoeten die gewoon drukke kruispunten blokkeren, rode stoplichten negeren, allerlei capriolen uithalen, te hard rijden in woonwijken etc.
mensen ergeren zich er aan. Politie? Niet of nauwelijks. Pakkans vervolging 0,0%

darius | 08-10-18 | 09:07 | 2

Gewoon de politie bellen, ben benieuwd of ze echt niet komen. Een keer bij justitie opvragen wat het beleid is mbt omgang met islamitische trouwstoeten die verkeersregels aan hun laars lappen. Daar moet een circulaire of protocol over zijn zou je zo denken,

kempenaer | 08-10-18 | 11:10

"Een keer bij justitie opvragen wat het beleid is mbt omgang met islamitische trouwstoeten die verkeersregels aan hun laars lappen"
Eén woord is genoeg: deëscalatie, het kernwoord bij de politie waarmee allochtonen overal mee wegkomen. Als de politie wel ingrijpt bij een allochtoon verzetje, staan er binnen de kortste keren nog eens 200 neefjes voor hun neus, en daar hebben ze bij justitie en politie geen zin in. Voor je het weet moet je nog meer Turken en Mocro's veroordelen en opsluiten, is slecht voor de statistieken, en natuurlijk een voedingsbodem voor "radicalisering", en speelt het werkelijk probleem van Nederland, de PVV, in de kaart. Dus beter de oogjes toe doen.

Zware Guy | 08-10-18 | 19:05

En hoe gaan we dan om met langzaam aan acties van taxi's, dienders, bruiloften, etc? Ik heb nog nooit iemand zien voorkomen. In een tekenfilmpje afgelopen maakte het OM duidelijk dat het (vooringenomen) deze week niet gaat over de pro-/tegendemonstraties zijn van zwarte piet, maar de actie an zich. Prima, maar wat gaat het OM doen betreffende genoemde voorbeelden.

Atlantis-95 | 08-10-18 | 09:07 | 4

Simon, "dienders" zijn politieagenten.

2Little2Late | 08-10-18 | 09:55

Simon, die zijn genoemd. "Dienders"

Musashi | 08-10-18 | 09:56

Ik snap de verwarring van Simon wel. Het woord dekt tegenwoordig de lading volstrekt niet meer.

kempenaer | 08-10-18 | 11:08
▼ 1 antwoord verborgen

Bûter, brea en griene tsiis, wat'dat net sizze kin is gjin oprjochte Fries! Succes allen *boks*

PikinhetBlik | 08-10-18 | 09:07 | 3

Man rot op met je gehinnik uit het stenen tijdperk.

Normpje | 08-10-18 | 09:12

En vanuit Brabant zeggen we: Laot oewe zèèk nie lau maoke. Daor bij Joestitie zijn het allemaol koekwausen.

BrabantsVerzet | 08-10-18 | 09:17

@BrabantsVerzet | 08-10-18 | 09:17 |
Dieje koekwausen kunnen 'et allemaol in d'r haor smèèren wa ons betreft. Meej d'r gekwats.

Sjefke7807 | 08-10-18 | 09:55

Ze hadden Turkse vlaggen moeten meenemen , dan mag alles in dit land.

Ghibli | 08-10-18 | 09:05 | 1

Yep dan werden ze gelijk gefaciliteerd met koffie en koek.

Omebert | 08-10-18 | 09:13

Helder en duidelijk pleidooi. Nu nog even naar de rechtbank sturen.

Nuchternederland | 08-10-18 | 09:04

Vandaag kunnen we zien wie de ware vijand is van de Lage Landen en haar cultuur.
En dat uitgerekend de Friezen dit voor ons gaan verdedigen!

Kaas de Vies | 08-10-18 | 09:04

Die blokkeerders zijn helden wat mij betreft. Niet vanwege de zwartepiet discussie, maar omdat ze actievoerders hebben weggehouden van een gemoedelijk kinderfeest. Protesteren is prima, maar niet op een groot kinderfeest. Doe dat maar voor of na het feest of op een andere plek. De bescherming van de kinderen was wat mij betreft een legitieme reden om de snelweg te blokkeren. Hup team blokkeerders!!!

Harkstede! | 08-10-18 | 09:03 | 5

Pegida moet maar bij het offerfeest gaan staan geloof ik. Moet kunnen schijnbaar. Vind ik niet. Maar het OM en Waanders wel.

Omebert | 08-10-18 | 09:14

Precies +1
De antipieten hebben geen fatsoen.

Nico_the_Sparrow | 08-10-18 | 09:15

De PvdA en de Zwarte Piet haters hebben er blijkbaar geen enkele moeite mee om de veiligheid van Nederlandse kinderen in gevaar te brengen om hun foutieve opvattingen over het Sinterklaasfeest, volgens hun racistisch, door de strotten van de Nederlanders te duwen. En het OM laat zich misbruiken als de hoer van de PvdA, door diens gore klusjes aan te nemen en deugdzame burgers te vervolgen die in het geweer zijn gekomen om een potentieel zeer onveilige situatie voor heel veel Sinterklaas vierende kinderen te voorkomen. Laten we hopen dat ze een rechter treffen met voldoende gezond verstand, maar die zijn tegenwoordig ook dun gezaaid.
De sneue schepsels van de PvdA en het OM die verantwoordelijk zijn voor dit absurde verloop van de gebeurtenissen moeten zich diep schamen.

kempenaer | 08-10-18 | 11:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Ze hadden ook moeten zeggen dat ze bij een Turkse bruiloft hoorde, dan was er niets aan de hand geweest.

DraaivandeKraai | 08-10-18 | 09:03 | 1

Op zich een idee voor dit jaar misschien. Als we nu auto's huren en rode woestijnvlaggetjes? Dat is een soort diplomatieke onschendbaarheid in dit land.

Repetitive Beats | 08-10-18 | 09:06

Laten we maar eens gaan kijken of dit proces ook inhoud heeft, of alleen een activistisch / politiek spel van het OM is.

Wijze uit het Oosten | 08-10-18 | 09:02 | 1

Het tijdstip van de rechtszaak lijkt zorgvuldig gekozen, net voor de intocht van 2018.

IkwilJinekwel | 08-10-18 | 09:06

Jenny is een heldin. De blokkeerders ook. Aanpassen moet altijd van onze kant komen want anders zijn we tokkie, racist, sexist of allemaal tegelijk. Hoop dat dit een keerpunt kan zijn.

Repetitive Beats | 08-10-18 | 09:01

Rutte komt nog aan de beurt, even eerst Friesland.

gato | 08-10-18 | 09:01

De politie reed destijds zelf met dienstauto’s een langzaamaan actie de Afsluitdijk af. En dat kan ongestraft? Die Friezen komen hier goed weg hoor, ben er niet bang voor!

Hebbiehemookweer | 08-10-18 | 09:00 | 2

Hier (Brabant) zijn ook maandelijkse 'bruiloften'(provoceerfeesten) die precies hetzelfde doen. Geen politie te zien. 1 bekeuring hebben ze laatst geschreven voor een huurauto die er snel vandoor ging. De rest mocht weer door.

Repetitive Beats | 08-10-18 | 09:04

Da's anders, want daar worden geen zwarte racisten mee geblokkeerd.

marcoplarco | 08-10-18 | 10:22

En zo is met maar net!

leo de pejo | 08-10-18 | 09:00

Foar ús bern, Foar ús eare en foar ús heitelân

Berkemef | 08-10-18 | 08:59 | 1

Sa sit it!

IkwilJinekwel | 08-10-18 | 09:07

Dus deze week misschien nog met hooivorken en fakkels naar Friesland?

J-van-de-Bontekoe | 08-10-18 | 08:58 | 1

En de huizen zijn ook nog redelijk betaalbaar - je zou het bijna overwegen..

wood_zor | 08-10-18 | 08:58

A7 helden pak dat criminele OM en die opruiende ongekozen burgemeester aan

zoefff3 | 08-10-18 | 08:58

Fryslân, het laatste bastion van vrijheid in Nederland.

metworst | 08-10-18 | 08:57 | 6

Mather | 08-10-18 | 11:36 |
In de Randstad zijn ze murw geslagen, dag in dag uit, decennia lang.

Schoorsteenveger | 08-10-18 | 12:01

Mather, ik had een (jongere) collega in 2015 die de uitspraak deed "of je het er mee ens ben of niet, elke verandering is positief"

20 Januari 2017 was hij de eerste die ik belde of hij ook zo blij was met de nieuwe President....

Dus nee: de randstad is niet.minder kortzichtig maar heeft zich al overgegeven aan een andere agenda.

Johan C. | 08-10-18 | 12:51

"Of in de randstad zijn ze wat minder bang voor vreemde dingen?"

'T is een vreemd'ling zeker, die verdwaald is zeker, 'k zal hem gauw eens vragen naar zijn naam. Waar tel je de meeste donkerblauwe bolletjes? maps.nrc.nl/tk2017dev/tk2017sb.php

Rest In Privacy | 08-10-18 | 14:12
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken