achtergrond

Geenstijl

Paar verbeteringen in stom bier-artikel Telegraaf

De Telegraaf maakt alcoholvrij bier salonfähig in artikel 'Millennials dol op alcoholvrij biertje'. Dat gaat zomaar niet, dus hier een paar aanpassingen zodat normale mensen het ook snappen.

AMSTERDAM - Wie in de kroeg een alcoholvrij biertje bestelt, wordt niet meer wel raar aangekeken. Integendeel Heel erg zelfs. De millennial omarmt het geestarme vocht enthousiast**, maar de millennial pimpelt ook biodynamisch kokosnootvocht in een avocadobar en dat neemt ook niemand serieus**. „Elk procentje alcohol dat ik drink, moet ik er weer aftrainen is lekker.” Bovendien is de smaak van het 0.0-biertje beduidend beter geworden kudt.

(...)

Fitboy Richard Hoogendoorn (28) is zo’n millennial Jos de Wit (42) is geen zeikerige millennial. „Ik drink liever alcoholvrij normaal bier dan bier met alcohol die alcoholvrije troep. Drie tot vier keer per week sta ik in de sportschool, maar ik ga me echt niet verlagen tot dat hipstergelul van die millennialgeneratie. Ik kan toch gewoon een pilsje drinken zonder dat allerlei zogenaamde fitgoeroes erover lopen te zaniken? Bier zonder alcohol is als Adriaan zonder Bassie: hartstikke sneu. Anders kan ik net zo goed thuis blijven, voor de televisie hangen met mijn vriendin Sjaan. Waarom zou ik anders in de kroeg gaan staan? Ik heb helemaal geen zin in die larmoyante gezondheidstroep, ik wil gewoon een kouwe pils. Elk procentje alcohol dat ik drink, moet ik er weer aftrainen. En ja, ik ben inmiddels van mijn bierbuikje af.” Mooi meegenomen dat Hoogendoorn Dekker alcoholvrij bier lekkerder veel goorder vindt dan de alcoholhoudende variant. „Ik ben het begonnen te drinken toen Heineken het introduceerde. Vrienden maken er wel eens grappen over, maar ik merk dat het steeds normaler wordt nog steeds heel zielig is om een 0.0-biertje te bestellen in de kroeg.”

(...)

Laura Rijksma (32) uit het Groningse Ten Boer vindt het sfeervoller veel stommer om een 0.0-biertje open te trekken, dan een colaatje. „Dan heb je toch het idee dat je meedrinkt een enorme lul bent”, zegt ze. Tijdens de picknick op zondagmiddag met haar zus, nichten en aanhang werd geen druppel gedronken. „We waren met kinderen, een aantal moest nog rijden, en er hoeft niet altijd alcohol in het spel te zijn om het gezellig te hebben”, zegt ze. Tijdens haar zwangerschap, ruim een jaar geleden, dronk ze regelmatig 0.0-bier. „Daarna ben ik het blijven drinken.” Dat waren allemaal saaie eikels.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.