Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Informatie is macht

Hoe de Amerikaanse sleepwet een school shooter over het hoofd zag

schoft

De FBI was meerdere malen gewaarschuwd voor Nikolas Cruz. De beste waarschuwing geeft in detail hoe, wanneer en welke wapens zijn gekocht, op welke Instagram accounts hij ermee poseert en wat voor figuur het is. Het transcript van het gesprek staat hier. Nikolas Cruz gebruikte zijn eigen naam in zijn accountnaam bij vier de accounts. 

Vijf maanden eerder was er ook al een hele korte en duidelijke waarschuwing afgegeven. Nikolas Cruz schreeft met de gebruikersnaam “nikolas cruz” onder een YouTube-video: “Im going to be a professional school shooter”. De maker van de video erboven belde ook netjes met de FBI.

Negen maanden eerder schreef “nikolas cruz” onder een YouTube video van Discovery Channel over een school shooting uit 1966: ”I am going to what he did.” Ook op YouTube deed Nikolas Cruz geen moeite zijn identiteit te verhullen. 

Dat hij naar school ging terwijl hij daar geen leerling meer was, hing vooraf in het sleepnet: Nikolas Cruz bestelde een Uber. Na de shooting bleef hij wachten in een nabijgelegen Subway en McDonalds. Het lijkt alsof Nikolas achteraf, maar óók vooraf, gepakt wilde worden.

De negentienjarige Cruz had zijn wapens legaal gekocht. Iedere verkoop vanuit een winkel is pas na toestemming vanuit het ministerie voor wetshandhaving, waardoor daar bekend was dat hij wapens had gekocht. Na bedreigingen op school mocht Nikolas Cruz zelfs geen rugzak meer meenemen. Ook zonder de directe waarschuwingen had de Amerikaanse staat voldoende informatie.

Wetten tegen vuurwapenbezit door geestelijk gestoorden, het meest geavanceerde afluisterapparaat, de grootste budgetten, legaal via forse bevoegdheden, maar ook illegaal zonder bevoegdheid, de meest uitgebreide inlichtingendiensten en nog gaat het bij een psychopaat waar in detail over gewaarschuwd is, totaal mis. 

Deze casus gaat niet alleen over de regels rond vuurwapenbezit, maar ook over de effectiviteit van centraal geregelde veiligheid. Natuurlijk is het een utopie en onbetaalbaar om alles te voorkomen. Maar als dit laaghangende fruit al te hoog gegrepen is, wat lukt dan wel? De vraag wordt waar dat sleepnet wel voor gebruikt wordt.

Harakiri

Het Amerikaanse sleepnet kost ruim tien miljard per jaar en heeft volgens eigen zeggen in dertien jaar 54 aanslagen voorkomen. Een claim waar de Electronic Frontier Foundation de vloer mee aanveegt. Niet alleen ontbreekt het toezicht vanuit het Congres, maar zelfs de inspecteur generaal van defensie wist niet dat thuis meta data verzameld werd van eigen burgers.

Even een onethisch financieel intermezzo: Zelfs als iedere voorkomen aanslag een beoogde omvang had van 11 september, dan nóg kost het voorkomen van de schade meer dan de schade zelf. De schade van terrorisme zit niet in de aanslagen zelf, maar in onze pogingen die aanslagen te voorkomen en in onze angst.

Ruis is genoeg

Vanuit die angst worden niet alleen financiële keuzes gemaakt, maar ook principiële. De zittende macht beschikt over steeds meer informatie. Niet alleen handig om terroristen te stoppen, maar ook om de oppositie of journalisten minutieus in kaart te brengen. Dissidenten en klokkenluiders zijn nooit echt anoniem. Ik ook niet.

Klokkenluiders hoeven niet gevangen genomen te worden, of te worden gedood, maar op tijd voor gek worden verklaard is genoeg. Journalisten die hun scoop kapot zien gaan door een snelle en gunstigere publicatie bij de concurrent. Of tijdig wegstoppen bij een notaris. Juist omdat de staat over alle informatie beschikt, kan het allemaal subtiel. 

Herhaling

Nederland was voor de oorlog zo onhandig om in het bevolkingsregister op te nemen welk geloof iemand aanhing. Destijds zag niemand in wat daar erg aan kon zijn. Mede daardoor heeft de bezetter hier gemakkelijk onze Joden kunnen deporteren. 71% werd vermoord. Twee keer hoger dan in België, drie keer hoger dan in Duitsland.

De veiligste manier om gevoelige informatie te beschermen, is om deze op geen enkele manier te zichtbaar te maken, te verzamelen of op te slaan. Helaas is dit een tijdperk dat overheden meer weten over hun burgers en bedrijven meer weten over hun klanten, dan die mensen over zichzelf zouden kunnen vertellen.

De beperkingen die de Amerikaanse wetgeving oplegt aan hun sleepnet, gelden alleen voor Amerikaanse staatsburgers. Wij zijn slechts vee dat onbeperkt gemonitord mag én moet worden door de cowboys & cowgirls. De EU sputtert voor de vorm nog tegen, maar handhaaft de intensieve samenwerking, zelfs nadat ze is teruggefloten door het Hof van Justitie van de EU.

Misschien vertrouwt u de huidige politici nog wel met deze sleutels naar absolute macht, maar vertrouwt u ook al hun opvolgers?

U stemt er 21 maart over.

Reaguursels

Inloggen

Denken dat het met die sleepwet dan ook wel mee zal vallen, want "zelfs een zelfverklaarde terrorist wordt nog gemist", is niet verstandig.
De gegevens zijn er en worden gebruikt. De kans is zeer wel aanwezig dat ze gebruikt worden op een oneigenlijke manier:
1 - door toekomstige foute politici / overheidsdiensten
2 - stiekem door overheidsmedewerkers (net als politiemensen die de verkering van hun kind toch maar even doorlichten)
3 - door fout volk dat na een hack over de gegevens kan beschikken.

xspalm | 04-03-18 | 17:55 | 2

Inderdaad een van de vele problemen met dergelijke wetgeving. En het kost veel geld en elke keer als het niet oplevert wat men beloofd is er een oplossing, namelijk: meer geld!

Het gaat ons veel en veel te veel geld kosten deze onzin.

O2Neutraal | 04-03-18 | 18:26

Behalve als je een onthoofde pop aan een hek hangt, dan ven je een super terrorist en zeer gevaarlijk!

boerk | 05-03-18 | 07:05

ALLE aanslagplegers en terroristen waren van tevoren al in beeld. Hen bespioneren heeft dus geen nut meer. Daarom moet U bespioneerd worden met de sleepwet.

Rest In Privacy | 04-03-18 | 16:43 | 1

En baantjes voor de brave stemmers, want er is weer geld uit te geven. Een ideaal probleem de berichten op het internet, ze blijven altijd komen en bestaan immers.

O2Neutraal | 04-03-18 | 18:27
-weggejorist-
123Hoppa | 04-03-18 | 15:56 | 1

En dan nog een Turkije aan de grens alwaar een imperialistische islamitische psychopaat met een door grootheidswaanzin gedreven minderwaardigheidscomplex met een op religieuze waanzin gedreven groot leger nog maar een klein gedeelte van zijn levensduur heeft om zijn groteske dromen (lees nachtmerrie) te realiseren. En het was nog lang onrustig in het Europa dat niet dankzij de EU al zolang vrede kent.

Premier Trutte | 04-03-18 | 13:48

De muziek past niet echt bij de tekst, vind ik.

J. Jarig | 04-03-18 | 16:21

Ik heb inmiddels gestemd. Tegen uiteraard. Ik maak me geen illusies dat dat ook maar 1 greintje gaat schelen, want bij voorbaat staat al vast dat het kabinet haar reet met de uitslag zal gaan afvegen. Maar toch.

ViagraFalls | 04-03-18 | 12:42

Het beschreven voorbeeld van Cruz geeft eens te meer aan dat de crux van het probleem ligt in het verliezen van de menselijke maat, de menselijke schaal in dingen. Dat ga je niet oplossen met nog grotere datacollectie en verwerking. Integendeel. De mazen worden als jumbojets zo groot. De blinde vlekken. En de dehumanizering die het resultaat is vele malen erger dan de wandaden van een enkeling.

Als 99% van de mensen een fractie van hun menselijkheid moeten inleveren om de 1% onschuldigen te redden kun je niet spreken van een goede zaak. En ja dit gaat over perceptie niet over statistiek en wetenschap. En weet u, de perceptie gaat altijd winnen op één of andere manier -- het is domweg relevanter voor ons.

GeenAccount | 04-03-18 | 11:45

Dit is echt een heel sterk pleidooi tegen de wiv. Waarom neemt niemand bij GeenStijl de twee minuten die nodig zijn om Feynmans bijdrage te lezen voor publicatie? Scheelt al gauw twee á drie taalfoutjes. Vraag me dit iedere zaterdag af.

hustler01 | 04-03-18 | 11:23

.. maar goed. 21 Maart is dus de laatste keer dat wij, de burgers, nog mogen stemmen over een onding dat tegen ons gericht is. Daarna is dat voorgoed afgelopen, omdat "onze" overheid bepaalde dat het onredelijk is hen te verdenken van vuil machtsspel.
Met hun gluiperige D66 koppen.

Jan Passant mk2 | 04-03-18 | 11:12

Het is altijd makkelijk lullen achteraf, vriendin is psychologe en volgens haar doen mensen het gewoon, ze praten er niet eerst over. Achteraf is er altijd wel iets ontzettend fout gegaan, en dat is er, maar als je zelf normaal bent kan je het je gewoon niet voorstellen dat iemand zoiets doet. Het kan voorkomen worden als treiteren op tijd wordt aangepakt, is ook niet een garantie natuurlijk sommige mensen zijn ziek.

Bokito ergo sum | 04-03-18 | 10:37 | 1

Probleem is dat achteraf de verklaring gemakkelijk gevonden is en dan opeens ook de aanwijzingen opduiken. En dus ook het vingerwijzen begint, direct gevolgd door complot-theorieen. Je kunt de klok erop gelijkzetten.

Wat men vergeet is dat dagelijks een enorme hoeveelheid agressieve internet-uitingen geplaatst worden, zonder opvolgende moordpartij. Ga er maar aanstaan die allemaal te screenen en dan vergeten we nog de mensen die van tevoren niets laten weten, zoals de Las Vegas schutter met zijn +50 doden.

Beste_Landgenoten | 04-03-18 | 10:44

Ik wil geen ophef maken, maar in Burum (Friesland) staat een setje schotels en antennes die mede wordt beheerd door de Amerikaanse NSA. Dus ach die sleepwet. Je content is allang dagelijks gescreend. Alleen voor de Nederlandse wet nog niet.
https://www.volkskrant.nl/archief/burum-heeft-meer-dan-een-oor~a3593598/

Beste_Landgenoten | 04-03-18 | 10:37 | 4

Jan Passant mk2 | 04-03-18 | 11:32 |
Tsja, tegen zoveel paranoia kan ik niet op Jan.

Beste_Landgenoten | 04-03-18 | 11:47

Nee Landgenoten, dat vindt "onze" EU dus ook. Vandaar dat zij "ons" tegen onszelf menen te moeten beschermen met censuur. Moet ik een lijstje opsommen van overheden van heilsstaten die deze gedachte met hen deelden/delen?

Jan Passant mk2 | 04-03-18 | 11:53

"".. Een vriendelijke overheid haalt niet willens en wetens vijandige mannen in de militaire leeftijd op uit ons vijandige culturen, om ze hier gedwongen tussen onze vrouwen en kinderen te huisvesten..""
@ Jan Passant mk2 | 04-03-18 | 11:32
+1

telelezer | 04-03-18 | 11:54
▼ 1 antwoord verborgen

Massaal aan de VPN, alsof terroristen en pedofielen dat al niet doen, en laat de overheid verder maar raden.

Oepsie1234 | 04-03-18 | 10:37

Nieuwe inzichten over deze verdachte affaire: www.youtube.com/watch?v=31_sZQu0o9Q
Aluhoedjes? Dat zal wel. Maar het stinkt intussen in de wereld van Amerika sinds november 2016. Daar lopen mensen rond op hoge posities die nergens voor terugdeinzen om de absolute macht (terug) te krijgen.

Jan Passant mk2 | 04-03-18 | 10:08 | 23

Landgenoten, de plotseling heftiger wordende schietpartijen, waarvan ik bang ben dat er nog meer gaan volgen, zijn niet in het belang van Trump. Integendeel! Hillary en 0bama en de andere politieke roofdieren in het moeras spinnen er weer wel grote klossen garen bij.

Trump is schatrijk en zelfstandig en onafhankelijk van "the swamp". Een bedreiging dus voor 0bama, Hillary, de banken, de FBI, Wallstreet en de Goede Fee George Soros, die allemaal afhankelijk zijn van hun wederzijdse chantage en wederdiensten die hun macht in stand houden.

Jan Passant mk2 | 04-03-18 | 11:42

Jan Passant mk2 | 04-03-18 | 11:42
Ook dit weer: pure paranoia. Alsof schietpartijen in iemands belang zijn? Met de daarachter liggende suggestie dat die belanghebbenden er iets mee te maken hebben? Kijk dat is nu pure paranoia in optima forma. Je bent echt rijp voor een site als Niburu, vrees ik.

Beste_Landgenoten | 04-03-18 | 11:49

Landgenoten: alles wat slecht is voor Trump is goed voor het moeras. CNN wijdt hele programma's aan hoe meneer (raar?) van trappen afdaalt, wanneer het laatste "Russen" lulverhaal verzonnen blijkt.
Een schietpartij op een school is Sinterklaas en Kerstmis tegelijk voor die lui.

Jan Passant mk2 | 04-03-18 | 12:00
▼ 20 antwoorden verborgen

Een vermoorde Theo van Gogh was nodig om toegeschreven individuele islam scherts de das om te doen. Een sleepwet is nodig om de massa aan dezelfde zelfcensuur te laten doen.

Zoltan | 04-03-18 | 10:00

De Korte Golf heeft de toekomst.
Oh nee, is reeds de toekomst.
Met je suffe sleepwet!

pennestront | 04-03-18 | 09:46

Luivend | 04-03-18 | 09:42
En waar hoor jij bij?

Rest In Privacy | 04-03-18 | 09:45 | 3

Wat denk je zelf? Over 1 jaar heb ik geen internet meer.

Luivend | 04-03-18 | 10:05

Luivend | 04-03-18 | 10:05
Je bent een jankende internetverslaafde. Rokers zeggen ook dat ze over 1 jaar gaan stoppen.

Rest In Privacy | 04-03-18 | 10:10

@Van Duyvenbode: goh, ik heb een gevoelige snaar geraakt? Mooi, de eerste stap is bewustwording. Succes ermee schat.

Luivend | 04-03-18 | 10:14

De digitale totaalbewaking is het complement van het geïsoleerde individu zonder sociale habitat. Alleen de Totaalbewaking maakt een bevolking mogelijk die bestaat uit louter geïsoleerde individuen.

Rest In Privacy | 04-03-18 | 09:34 | 1

Misschien is deze wet wel de manier om de zwakke angstige jankende internetverslaafden te gaan scheiden van de werkelijk handelende burgers.

Luivend | 04-03-18 | 09:42

De mens wil gezien worden, dat is ook waar. Godsdiensten zeiden al: als u gelooft, waakt god over u. De mensen willen door iets of iemand gezien worden, niet alleen om te worden beschermd, maar om te worden gezien, zodat hun leven iets voorstelt en betekenis krijgt. Mensen zijn met andere woorden in zekere zin gevleid door het idee dat ze de moeite waard zijn om te worden geobserveerd. Dat haalt ze uit het geestelijk isolement van het besef niet meer dan een stofje te zijn in een onmetelijk groot heelal.

Rest In Privacy | 04-03-18 | 09:24 | 1

Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand...

Eeuwig..Op..Vakantie | 04-03-18 | 11:47

Het is tijd voor internet stille dagen. Gewoon even niet. Gaat het bedrijfsleven een godsvermogen kosten. Die schijnen, in tegenstelling tot burgers wel inspraak in deze schijndemocratie te hebben.
.
Overigens hoeft niemand zich voorlopig druk te maken over het sleepnet. Die zal pas met verve worden gehanteerd wanneer ook het buiten parlementaire controle geplaatste EU-leger er is. Ook dan zal het meevallen, hoor, als je gewoon doet wat je gezegd wordt en onderschrijft wat men zegt... niets aan de hand.
.
Islamslagers mogen sowieso gewoon door. Het probleem is namelijk niet detectie, vrijwel alle aanslagerplegers de afgelopen jaren bevonden zich op de radar. Interventies worden door de politiek verhinderd. Het probleem is onwil.

Parel van het Zuiden | 04-03-18 | 09:20

Doet me allemaal veel denken aan Foucault: surveiller et punir: bewaken en straffen. De digitale totaal-versie van Betham's panopticum.
En het doet denken aan de reus Argus die met zijn honderd ogen de mooie meid Io moest bewaken. Toen kwam Mercurius, die speelde hem in slaap, en sloeg vervolgens zijn kop eraf.
Het bedoelde effect van Digitale Totaalbewaking is niet het voorkomen van aanslagen specifiek, maar is: disiplinering. Disciplinering door het dwingend oog van de autoriteiten. Dit is de wereldlijke variant van het alziend oog van god.
Big Brother is watching you.
Het is geïnstitutionaliseerd wantrouwen richting de burgers, en het speelt overal waar de digitale wereld is doorgedrongen: in bedrijven, organisaties, op straat (camera's) , etc., etc.
Uiteindelijk gaat het erom een gehoorzame, dan wel apathische bevolking te creëren.
En het sleepnet hoeft niet eens feitelijk uitgerold te worden, feitelijk voldoet al het idee bij de bevolking dat zoiets bestaat.

Rest In Privacy | 04-03-18 | 09:11 | 1

Ah Foucault, eindelijk iemand die deze goede auteur noemt. Kudo!

Is dit nog nieuws? | 04-03-18 | 10:18

Met betrekking tot zo'n sleepwet denk ik het volgende: Niet Doen.

Ik heb liever dat geheime diensten doen wat geheime diensten horen te doen. Opereren als een geheime dienst. Oftewel ik heb liever dat ze gebruik maken van dingen waar niemand iets van weet, en ja dat mag van mij ook als die dingen volgens de wet niet zijn geregeld.

Ten eerste omdat ze dat nu ook al doen, maar belangrijker omdat we nu een politiek klimaat hebben dat nog enigsinds er is voor de burger. Als we nu wetten maken die de geheime diensten dingen laten doen die verregaande consequenties hebben voor de privacy van de burger en we over 10 jaar ineens een regering hebben die het achteraf gezien niet zo nauw neemt met de goede wil voor de burger, dan hebben we een geheime dienst die in opdracht werkt van die overheid wettelijk gezien alle toestemming gegeven om diezelfde burger op allerlei manieren te bespioneren.

Als ze wettelijk gezien die toestemming niet hebben kunnen ze het nu wel doen (doen ze toch al, want waar liggen de papieren openbaar om te laten zien dat ze dat niet doen, het zijn immers geheime diensten), maar hebben we wel, if shit hits te fan, een wettelijke basis om ze ter verantwoording te roepen.

Als we nu alles maar legaal maken ontnemen we onszelf de mogelijkheid om dat te doen als we straks 150 zetels D66 hebben, of de Nederlandse Hillary Clinton, of de Nederlandse Trump, of voor mij part Hitler 2 , of whatever.

Nee laat die geheime dienst wat mij betreft maar opereren zoals ze goed dunken, en als ze achteraf gezien dingen hebben gedaan die niet door de beugel kunnen dan kunnen hebben we in ieder geval een wettelijke basis om te zeggen: hohoho, wacht eens even. In plaats van nu maar van te voren alles toe te staan wat ons achteraf nog wel eens lelijk in ons achterste kan bijten.

peterdh | 04-03-18 | 08:57

Nog maar een keer; waarom miepen over privacy als we op het punt staan als individu geregeerd te worden door protocollen die beschermd worden door algoritmen? De menselijke factor wordt als het even kan, als een schijf verwijderd en opeens zien wij ons, in de nabije toekomst, naar aanleiding van een keuze, door artificiele intelligentie ons geleid in ons doen en laten.
Volgens mij vereist privacy vandaag de dag minimaal het afzweren van iedere deelname aan digitaal verkeer.
Zolang er geen nieuwe generatie opgroeit met een nieuwe pedagogiek dat het dogma van het individualisme afroept met inachtneming van ieders integriteit met uitbanning van mystiek uit ieder scholastiek systeem tot de universiteit, zal er geen lange mars door de instituten mogelijk zijn die onze privacy gaat borgen. Er wordt onbesproken verondersteld in dit stuk van Feynman, alsof privacy überhaupt nog mogelijk is..

Zoltan | 04-03-18 | 08:54

Ik zeg, VPN.

BrabantsVerzet | 04-03-18 | 08:47 | 2

nu nog wel. De vraag is hoe lang dat gedoogd wordt. Waarom? Je bent niet controleerbaar.

xspalm | 04-03-18 | 18:00

xspalm | 04-03-18 | 18:00
Geen probleem, de overheid kan best een VPN aftappen op de VPN-server zelf. Is nog veel goedkoper dan de huidige voorstellen zelfs.

O2Neutraal | 04-03-18 | 18:25

Wat had Zijlstra ook weer verzonnen? "And data? It is nice to know"

batvoca2 | 04-03-18 | 06:51

Het valt me op dat RTL-Z een nogal doemdenkend '66 'verantwoordelijkheid doet pijn' verhaal brengt waarvan je nu niet echt denkt van ja, dat ga ik stemmen. De voice-over-verslaggeefster weet het cynisme ook maar amper te verhullen. Blijkbaar heeft Mark Unilever's Godfather een goede gok gemaakt door een van zijn beste voorliegers naar de redactie van RTL nieuws te laten gaan.

"Kees Berghuis, nu nog politiek assistent van vice-premier Gerrit Zalm, wordt per 15 augustus de nieuwe chef redactie van ‘RTL Nieuws’ in Den Haag." www.communicatieonline.nl/nieuws/kees...

Abject | 04-03-18 | 06:47

Zo maar een gedachte.
'eerst de getallen, en dan de moraal.'
Je kan geen discussie hebben zonder eerst de meetbare gegevens waardevrij op te tekenen.

Abject | 04-03-18 | 05:57

Net thuis, afzakkertje , tv aan, zie nos-hoernaal, en alles wat ik zie voelt aan alsof ik in Pechtoldland ben beland.

Sleepnet-argument van gehackte enegiecentrales... moederneukende stierenpoep! Ik heb 3 maanden bij Essent Geertruidenberg gewerkt om documenten te splitsen voor digitalisering en archivering, en toen was mij overduidelijk gemaakt dat ze toen (7 jaar geleden) al dagelijks vele aanvallen op de servers hadden, maar die allen landen op een fake-circuit, de werkelijke systemen waren gewoon fysiek gescheiden.

Abject | 04-03-18 | 05:15 | 4

zover mij verteld was was het fake programma ook een verregaande emulatie van het bestaande systeem ja, zodoende konden ze weer wat fouten uit het systeem halen.

Abject | 04-03-18 | 06:21

Het "gehackte nutsbedrijf" argument gebruikt men puur en alleen om de onwetende burger een rad voor ogen te draaien. Je voorkomt met een sleepwet geen aanvallen, je signaleert ze hooguit.

Als je als overheid dan toch preventief bezig wil zijn dan neem je een abbo op Showden zodat je kunt precies zien wat er in NL en de rest van de wereld open en bloot aan het internet hangt. Waarna je preventieve maatregelen kunt nemen.

Het bovenstaande is dan ook het doel van de sleepwet niet. Het doel is nu wellicht nog meta data vergaren om toekomstige criminaliteit in een vroeg stadium op te sporen. (althans dat zegt men).
Over een paar jaar zal het zogenaamde soort van gericht (hele wijk ineens) tappen niet voldoende blijken en wordt het uitgebreid naar permanente 24/7 tappen van alles wat aan het internet hangt. Dus ook die netwerk camera die u gebruikt om uw kleine te bewaken als u in de avonduren zit te netflixen.

normanius | 04-03-18 | 08:22

@Normanius Ik denk dat je shodan.io bedoeld in plaats van Showden. Anders kunnen ze het niet vinden bij de overheid... ;)

Jostifiel | 04-03-18 | 09:55
▼ 1 antwoord verborgen

Hij ziet er niet fris uit, die gast.
Beetje geestelijke beperking minimaal, moet die gast toch mankeren.

De-Glijdende-Rechter | 04-03-18 | 03:29 | 6

Yo gulliver, jij bent af.

reagluurder010 | 04-03-18 | 06:09

Probeer geen Spaans te spreken als je het niet begrijpt stumpert.

Rest In Privacy | 04-03-18 | 07:25

Kuifje-in-Afrika Hoe kom je erbij dat hij een Trumpfan is?

Papierversnipperaar | 04-03-18 | 13:25
▼ 3 antwoorden verborgen

En de sherrif heeft het bloed aan zn handen. 4 deputys die van zijn beleid niet naar binnen mochten terwijl geschoten werd. Zn buro werd tientallen malen gebeld over deze jongen en hij deed er niks aan. Alleen maar om een democraten programma over niet arresteren maar rehabiliteren goed voor de dag te laten komen .

roflastc | 04-03-18 | 02:14 | 4

Jan Passant mk2 | 04-03-18 | 11:26 |
Jan, echt, misschien eens tijd voor een bezoek aan een psycholoog. Je hebt een onmatige vrees voor samenzweringen. Maar goed, noem mij dan maar naief.

Beste_Landgenoten | 04-03-18 | 11:50

Landgenoten, zodra de EU nog veel meer macht mag krijgen zal jouw advies "een psycholoog te bezoeken" wel officieel en bindend worden.
Moet ik het lijstje van heilstaten opnoemen die zich ook gedwongen voelden/voelen om op deze goedbedoelde manier burgers tegen zichzelf te beschermen?

Jan Passant mk2 | 04-03-18 | 13:04
▼ 1 antwoord verborgen

There are a growing number of mental health experts who believe the recent increase in gun
violence we are seeing in the U.S. is tied to SSRI medications. Dr. Walsh explains why.
In most cases of school shootings in the US the school shooters came from normal childhoods.
They were good students, and only developed problems after treatment with antidepressants
and other powerful drugs.
school-shootings-in-the-us-ssri-drugs-dr-walsh

Papierversnipperaar | 04-03-18 | 02:02 | 17

Papierversnipperaar | 04-03-18 | 13:14 |
En hoe lang is Tristan alweer geleden? Utoya? En hoe vaak zijn er schietpartijen op scholen in de VS? Juist. Ik denk dat mijn punt helder is.

Beste_Landgenoten | 04-03-18 | 14:24

Beste_Landgenoten En hoe vaak gebeurde dit in de VS in de jaren 50/60/70/80 toen er evenveel wapens waren maar haast niemand die pillen slikte?

Papierversnipperaar | 04-03-18 | 15:02

Papierversnipperaar | 04-03-18 | 15:02 |
Dat is beslist niet waar. Het is van de laatste 10 - 20 jaar dat je zoveel keuze hebt uit zoveel semi-automatische wapens. Vroeger ging het veel vaker om handvuurwapens en jachtwapens. Nu zijn het vooral de AR-15's en AK's, die in de jaren '60 nauwelijks als "sporter" versie te krijgen waren.

Beste_Landgenoten | 04-03-18 | 16:39
▼ 14 antwoorden verborgen

Perfect gezegd, Feijman.

Misschien vertrouwt u de huidige politici nog wel met deze sleutels naar absolute macht, maar vertrouwt u ook al hun opvolgers?

Als domme dieren laten alle mensen zich ringeloren.
Geen gele ster maar 'n gele plaat door de oren bij de runderen.
En nu krijgen de mensen allemaal 'n ander soort ring door de neus geboord.
Gezond vertrouwen is met twee poten.
-1e vertrouwen in vertrouwen om naïef te kunnen geloven in de echte liefde;
-2e vertrouwen in wantrouwen om anderen niet te geloven; ook niet als die anderen zeggen, alleen maar schuldigen te willen opsporen. (de Joden dachten in hun onschuld ook niets te verbergen te hebben, oh wacht... dat ging toch fout)

De volgende fatale logica moet nog komen.
'Nu' kan iemand nog denken, ik ben officieel onschuldig totdat bewezen is dat ik ergens schuldig aan ben. (de onschuld-presumptie)
In de komende politie-staat zullen wij moeten denken: 'Wij zijn pas officieel onschuldig, als we zelf kunnen bewijzen onschuldig te zijn'.
Hoe gaat ons deze 'transitie van para-digma's (de verandering van axioma's) verkocht worden in de publieke opinie (?); 'Het kan niet anders, we hebben meer Europa nodig, en meer contrôle, want er lopen te veel gevaarlijke mensen los rond in 't continent zonder grenzen'.

Der Paulie | 04-03-18 | 01:36 | 1

Feynman mag het dan perfect zeggen en gelijk hebben - dat heeft ie meestal overigens - maar wat gaat het helpen?

BLR | 04-03-18 | 06:30

Ja reaguurders, kijk om u heen, en zie in welke nauwe ruimte uw leven zich mag afspelen.
Mag ja, eerst geen vrije radio meer, nu geen vrij internet, u zit nagenoeg geheel in de macht en greep, van de elite. Die zich zelf, geen strobreed in de weg legt, en van alle geneugten van het leven, uitgebreid, geniet!
Voor het gepeupel, hebben ze een andere agenda!

vluchtelingallergie | 04-03-18 | 00:59 | 2

Indoctrinatie icm linkse politiek, en burgers worden vanzelf als makke lammetjes.

De-Glijdende-Rechter | 04-03-18 | 03:32

Och ja die elite toch he. Arme jij.

Beste_Landgenoten | 04-03-18 | 08:49

Hier zie ik een mooie nieuwe dystopische tv serie in.

Rest In Privacy | 04-03-18 | 00:57 | 1

Ja, maak een serie op Netflix en de goegemeente neemt dat voor waarheid aan.

Jan Dribbel | 04-03-18 | 00:59

Het gaat niet om veiligheid.
Het gaat om chantage en (bedrijfsspionage.

Pimp my Voortuin | 04-03-18 | 00:49

'Raadgevend' zei u toch? Nou dat kost dus dertig miljoen, een bedenkelijk kijkende premier, een jaartje wachten.... en dan doen wij het lekker tóch.

bisbisbis | 04-03-18 | 00:38 | 2

Dat kost het niet, want het is gelijktijdig met reguliere verkiezingen. De stembureaus zijn er toch al, en de stembureauleden en tellers krijgen geen cent extra. Het kost alleen de drukkosten van stempassen en stemformulieren.

Stormageddon | 04-03-18 | 01:23

ik betaal liever mee aan mijn vrijheid van meningsuiting dan aan de linkse hobbies.
Democratie mag inderdaad wat kosten, vrijheid van meningsuiting is een onbetaalbaar niet in geld uit te drukken groot goed.
En anders vragen ze maar een bijdrage, of ze stoppen maar eens met die linkse hobbies.

Rest In Privacy | 04-03-18 | 02:46

De FBI top was/is te druk met Russia-Russia-Russia en FISA warrants verkrijgen op basis van bogus bewijs zodat men kan spioneren op een presidentieele campagne - politiek bedrijven met andere woorden.

Daar ligt de focus van de top, dus zo maak je carriere.

Weinig tijd blijft er over om je te bekommeren om kruimelwerk zoals de publieke veiligheid. En daarmee zit je carriere gewijs ook nog eens op een dood spoor.

Rest In Privacy | 04-03-18 | 00:37 | 3

Tuurlijk. Is dat de frame van Trump? Nee jongen, de enige reden dat dit gebeurt is omdat je daar overal zware wapens kunt kopen.

Beste_Landgenoten | 04-03-18 | 08:50

@ Beste-Landgenoten: wapens kun je ook best illegaal kopen hoor jongen. Zo'n ziek figuur komt heus wel aan wapens, legaal of niet.

lekker-appelsap | 04-03-18 | 09:26

lekker-appelsap | 04-03-18 | 09:26 |
Nee dus. Er zijn heel erg veel zieke figuren die in een opwelling zin hebben om een moordpartij te plegen maar 99 van de 100 wordt er hier vanaf gehouden omdat ze op dat moment geen AR-15 in hun handen hebben. Daar niet. De drempel is veel lager, dat is het probleem.

Beste_Landgenoten | 04-03-18 | 10:32

Veruit het hoogste aantal 'taps'in de westerse wereld (en waarschijnlijk ook heel wat meer dan in China) zijn in Nederland. Vaak met permissie van de eerste de beste OvJ. Het is wel even genoeg zo, zonder directe parlementaire controle.

bisbisbis | 04-03-18 | 00:31 | 1

Nederland had tot nog toe gewoon een andere manier van werken, Duitsland, het VK, de VS en eigenlijk bijna alle andere overheden tappen al veel langer gewoon knooppunten af. Nederland vroeg dus per tap aan bij een provider - de dat dan ging doorgeven (en daarvoor was het veel makkelijker - toen was er alleen de PTT en dat was sowieso een staatsbedrijf als men op die manier had willen tappen.. ).

nickolaas | 04-03-18 | 00:37

Tja, die stomme Amerikanen ook he....... Gelukkig hebben we in NL een perfect werkende organisatie als de AIVD. Hier zal zoiets uiteraard niet kunnen gebeuren.

D.Ormin | 04-03-18 | 00:21
-weggejorist-
Ichneumonidae | 03-03-18 | 23:53 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

21:3=7 Of 7+7+7 of gewoon een dag in maart aangestipt voor het stemmen.

steekmug | 03-03-18 | 23:47

Doorwrocht artikel, fijn leesvoer. De inhoud is natuurlijk gewoon K*T.

Rest In Privacy | 03-03-18 | 23:32

En dan is er nog zijn directe omgeving.Iemand moet toch hebben gezien dat deze jongen ver van het pad verdwaalde?

MickeyGouda | 03-03-18 | 23:23

Toch jammer dat velen zo kort van memorie zijn. Toen mensen op internet klaagden 'alweer een AZC, dat willen we niet' kregen ze de politie aan de deur.

Van dichtbij meegemaakt dat iemand op facebook iets zei dat misschien 'zou' kunnen betekenen dat hij een vuurwapen bezat maar dan moest je wel heel erg paranoïde zijn om dat serieus te nemen - werd de verbijsterde knul door ZEVEN man politie van huis gehaald.

Moskeeën waarin open en bloot de oorlog wordt verklaard aan de 'ongelovigen' worden ongemoeid gelaten. Vandaag ook weer zo'n voorbeeld dat Turkije-specialisten een 'preek' hadden beluisterd en zeiden daar wordt haat gepreekt - maar hé, 'bevriende natie' dus - niets aan de hand was het oordeel van de burgemeester.

Waarom dan een sleepwet? Om de burgers bang te maken zodat ze niets meer durven te zeggen v.w.b. de regering en hun paladijnen. Het wordt hier nog veel erger dan ooit achter het ijzeren gordijn. Arm, dom volk dat er nog steeds niet genoeg van heeft om geminacht, bestolen en belazerd te worden door de 'boven haar gestelden'.

Lupuslupus | 03-03-18 | 23:18 | 6
-weggejorist-
Ichneumonidae | 03-03-18 | 23:33

Luckystriker | 03-03-18 | 23:31
Gebeurd moet met een t.
Die voudt maken veel mensen hoor, geen punt. Denken dat 'gebeurd' altijd een voltooid deelwoord is. Maar... dat is dus niet zo.
Verder zinledig gelul, je comment, maar dat terzijde.

Ichneumonidae | 03-03-18 | 23:37

Ichneumonidae | 03-03-18 | 23:37
Constructief, zo'n inhoudelijke discussie!

McSplutter | 04-03-18 | 00:26
▼ 3 antwoorden verborgen

Sleepwet gaan helemaal niks voorkomen, is enkel een manier om controle te houden. Wacht maar tot er straks wetten komen die vrijheid van mening gaan limiteren, iedereen die op geenstijl heeft gezeten staat netjes in een lijstje.

Voorbodes zijn al te vinden in verschillende landen

Terra | 03-03-18 | 23:14 | 2

Juist.

Lewis Lewinsky | 03-03-18 | 23:36

Die wetten zijn er al. Laten we daarom zorgen dat uw 'lijstje' na de volgende verkiezingen in de juiste handen komt.

McSplutter | 04-03-18 | 00:30

Okay geen sleepnet-wet. Maar dan ook niet piepen als er een mega aanslag is geweest, die mogelijk voorkomen had kunnen worden want ik weet precies wie er straks met de vinger wijzen en ook naar wie, als die aanslag toch onverhoopt komt.

Informatieverzameling is niks waard als je niet die berg data goed kunt doorzoeken. Het vervelende is dat er zo ontzettend veel mafkezen van alles posten op internet dat verdacht is, lijkt of gewoon niks blijkt te zijn. Achteraf kan je Cruz er zo uitpikken ja, als je weet waar je moet kijken. Maar hoeveel gelijke signalen zijn er niet van andere jongens zoals hij, met een gekocht wapen, met rare taal op internet, geweldsfantasieen? Het is een speld in een hooiberg en je kunt nu eenmaal geen SWAT-team laten uitrukken voor elke etterbak met een grote mond op internet.

Informatieverzamelen heeft dus maar beperkt effect, heel beperkt. Waar het heel veel ingezet gaat worden is targeted advertising en marketing, nog veel meer dan nu. Maar voor security is het effect beperkt.

Beste_Landgenoten | 03-03-18 | 23:01 | 6

Kuifje-in-Afrika | 03-03-18 | 23:48,

Het is een goed gedocumenteerd voorbeeld, vanwege de vele waarschuwingen.
Maar iedereen met een gemiddelde algemene ontwikkeling kan daar vele tientallen voorbeelden aan toevoegen. Denk alleen al in NL aan de Amsterdamse zedenzaak; de Alphense spreekiller, Mohammed B, Michael P, etc. Iemand die zich er professioneel in zou verdiepen weet er ongetwijfeld nog veel meer.

Bovendien blijf je de point missen.

Dandruff | 04-03-18 | 00:28

Kuifje-in-Afrika | 03-03-18 | 23:48

Behalve Manchester / Londen / Berlijn / Parijs / Brussel / Stockholm (je kunt beter proberen uit te zoeken bij welke aanslag de dader niet reeds in beeld was) vind ik 9/11 nog steeds het ultieme voorbeeld, en een duidelijk omslagpunt. Alle daders waren al in beeld bij de NSA middels het ThinThread systeem, dat géén inbreuk maakte op de privacy van personen waartegen geen concrete verdenking bestaat (ik verwijs nogmaals naar William Binney; zijn verhaal is op diverse plekken op het internet te vinden). Ofwel: alle spelden waren al te vinden in de reeds beschikbare hooiberg. Maar dat systeem was niet duur genoeg, ofwel: er konden niet genoeg zakken van vriendjes mee worden gevuld. Privacy moest wellicht in de eerste plaats gewoon kapot vanwege ordinaire corruptie en nepotisme, en niet zozeer om burgers te kunnen bespioneren (NSA-medewerkers hebben natuurlijk wel een mooi systeempje gebouwd om uit te zoeken of hun wijven vreemd gingen, genaamd LOVINT). Maar daarmee is nu wel een belangrijk fundament van de democratische rechtsstaat gesloopt, en dat zet de deur open voor het nog grotere kwaad.

De hele hooiberg heeft geen enkel nut, zoals u zelf al suggereert, als je niet eens goed door de bestaande hooiberg zoekt. Een nog grotere berg gaan verzamelen zou sowieso daarna pas aan de orde moeten zijn. Dan kunnen we ook pas zien hoeveel terreur daadwerkelijk kan worden opgelost binnen het klassieke systeem. Zo lang we telkens maar weer blijven horen dat "de dader al in beeld was" hoeven we helemaal niet toe te komen aan die discussie - eerst maar eens gewoon de spelden die we nu al kunnen vinden uit de hooiberg halen.

En daarna ook eerst maar even die corruptie en vriendjespolitiek aanpakken, voordat je de fundamentele burgerrechten gaat slopen.

OverdaanDerOnderheid | 04-03-18 | 01:32

Dandruff | 03-03-18 | 23:44 |
Ja maar wat wil je dan? Beweerde ik niet dat ondanks alle info deze man niet werd gepakt, waarschijnlijk juist omdat er zoveel info is, van zoveel mensen? Achteraf kan je altijd makkelijk zeggen: Die was gevaarlijk. Vooraf ook wel, maar heb je 100 mogelijke aanslagplegers. Ik vrees dat je het probleem niet begrijpt.
En dus, die sleepwet helpt ook niet. Als je niet ook heel veel mensen aanneemt die door die data willen spitten, of heel goede algoritmes hebt, die waarschuwen.

Beste_Landgenoten | 04-03-18 | 08:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Rutte en z’n trawanten gaan echt geen gehoor geven aan een NEE tegen de sleepnet. Waarschijnlijk zullen ze zeggen dat het een proteststem was tegen de intrekkingswet en als die er niet was geweest iedereen de sleepnet zou hebben omarmd. En we gaan weer over tot de orde van de dag. Zucht

Carlos_I | 03-03-18 | 22:55 | 3

Laat u niet ontmoedigen. Volhouden.

O2Neutraal | 03-03-18 | 22:57

De wet krijgt in dat geval een inlegvelletje dat via een geitenpaadje wordt bezorgd.

Rest In Privacy | 04-03-18 | 05:39

volgens mij las ik ook iets over een soort sleepwet in Spanje, maar weet het niet helemaal zeker, dan is het dus Europees. Ik hou het voor jullie in de gaten.

gato | 04-03-18 | 10:05

Aan die kop van die Cruz zie je al dat het niet klopt.
Heb ik geen FBI voor nodig.

HoerieHarry | 03-03-18 | 22:42 | 7

HoerieHarry | 03-03-18 | 22:42 |
Een mens kan zich vergissen. Edoch. Ik weet meestal ook wel bij de eerste aanblik of iemand deugt of niet. Dat is in 2 seconden bekeken.
Gewoon kwestie van evolutie - mijn voorouders zouden het anders niet eens hebben overleefd.
Daarnaast vind ik het wel overdreven om de schedel te meten - niet dat jij dat zegt, maar iemand als Baudet wel.
Heeft-ie wel een punt.

Ichneumonidae | 03-03-18 | 22:54

Ook dat gebeurt al: "Terrorist or criminal? New software uses face analysis to find out - The Israeli company Faception says its facial-analysis technology will be used by ‘a leading homeland security agency.’ " www.israel21c.org/new-face-profiling-...
Kan je als het over de webcam gaat ook beter een computer laten doen ;) (dwz als men dat dus gericht bij mensen die ergens van verdacht worden zou willen doen.. bij die diensten schijnen ze hevig geschrokken te zijn over de inhoud van die beelden) "Up to 11 per cent of the images contained what agents called “undesirable nudity”, according to the documents. It is unclear exactly how much information was obtained using Optic Nerve. However, in six months in 2008, images were obtained from more than 1.8 million Yahoo! user accounts around the world." ("Spies reportedly stored millions of images from webcam chat sessions – even when targets were not suspected of wrongdoing" www.independent.co.uk/life-style/gadge...

nickolaas | 03-03-18 | 23:21

Klinkt als iedereen over één cam scheren.

Rest In Privacy | 04-03-18 | 05:42
▼ 4 antwoorden verborgen

Video bekeken. Dit is een andere sheriff? Niet sheriff Israël.

Lewis Lewinsky | 04-03-18 | 00:44

Themolesite gelezen. Enorm vreemd.

Lewis Lewinsky | 04-03-18 | 00:50

@Lewis Lewinsky | 04-03-18 | 00:44 Ik weet niet wie je hebt over 'dit is een andere sheriff', maar ik vermoed dat je het over de deputy hebt, moslim Nezar Hamze, idd. een andere 'sheriff', spreekt arabisch, was leider van (Council on American-Islamic Relations (CAIR), en heeft banden met hamas: www.frontpagemag.com/fpm/259552/cair-...

La Bailaora | 04-03-18 | 01:26
▼ 10 antwoorden verborgen

Die Nikolas Cruz zat dus als een gek alarmsignalen te verspreiden. In de VS gaat 10 miljard dollar per jaar naar kolossale informatie vergarende instanties. Maar ofwel heeft de software de alarmsignalen van Cruz niet opgepikt, ofwel hebben dienstdoende ambtenaren er met de pet naar gegooid. En dat terwijl de zwaailichten van de software zwaaiden en alle alarmbellen belden. Dat laatste (: bewuste ambtenarenlaksheid om in actie te komen) lijkt me waarschijnlijker dan het eerste (: het falen van de techniek). Dus wordt er nieuwe software ontwikkeld om de ambtenaren zelf te controleren, die geacht worden om de kolossale opsporingssoftware te controleren. Maar ook de hogere ambtenaren die de lagere ambtenaren moeten controleren kenmerken zich door typisch wegkijkgedrag enz. enz. Uiteindelijk zou er toch iemand - een mens - verantwoordelijk moeten zijn voor het wel of niet reageren op het knettergekke gedrag van een Nikolas Cruz. Maar juist dat is de Kafkaëske opzet van de tien miljard die elk jaar weer geïnvesteerd wordt: het eerste waar een ambtenaar voor zal zorgen is om zijn eigen falen volmaakt toe te dekken. Je bent immers ambtenaar of je bent het niet.

Eeuwig..Op..Vakantie | 03-03-18 | 22:34 | 2

+1, al dat sleepnetwet gezeur gaat ons alleen maar geld en zelfs vrijheid kosten.

O2Neutraal | 03-03-18 | 22:41

Alhoewel men soms ook denkt dat het crisis-acteurs zijn.
Hele verhalen erover op de Amerikaanse fora.

gato | 04-03-18 | 10:09

Tsja, hoe incompetent kan je zijn, hoeveel geld en mankracht moet er nou weer bij? De overheid daar heeft het gewoon laten gebeuren mijns inziens, hadden ze tenminste weer een excuus om op het anti-wapen-orgel te jengelen en dat doen ze dan ook volop. De grote grap is natuurlijk dat dit soort moordenaars altijd op jacht gaat in de zogeheten 'gun free zones' of 'victim disarmament zones' zoals ze ook wel genoemd worden. Misschien moeten ze die bordjes waar gun free zone op staat voortaan wat groter maken, want het het was meneer Cruz kennelijk niet opgevallen.

sarcastro | 03-03-18 | 22:33 | 1

De standaard reactie na zulke zaken is altijd dat de overheidsdienst om geld vraagt en de standaard reactie van politici is altijd om het dan te geven. Ze doen net of het een spelletje is. Inhoudelijk kijken naar oorzaken is er zelden bij.

O2Neutraal | 03-03-18 | 22:59

Het hangt natuurlijk ook af van welke instantie en welke persoon de informatie ontvangt. En wat die er mee doet. Wat dat betreft verwacht ik van de gemiddelde ambtenaar in Europa (de ambtenaar werkzaam in Europa, dus niet zijn voor de EU werkende collega) meer dan van zijn Amerikaanse collega. Die kan vaak nauwelijks veel meer dan lezen en schrijven op Mavo-niveau of daaromtrent (gemiddeld).

Rest In Privacy | 03-03-18 | 22:31 | 1

Wat ik hieronder post - daar staat in dat de Israëlische overheid dat met 'geselecteerde partijen deelt'.. maar in theorie kan men dus allerlei data over een land verzamelen (en nu kan een politieke partij experts op dat gebied inhuren, zoals Trump deed met Cambridge Analytica - die dan uit oa particuliere databases putten) en dat met jou gunstig gezinde partijen delen en zo dus een stembusgang bijvoorbeeld beïnvloeden, bij de Russen ligt dat dus voor de hand - er zouden aanwijzingen zijn dat ze opnieuw verkiezingen in de VS willen gaan beïnvloeden.
¨The nation’s top spy just said Russia might meddle in the 2018 midterms - Dan Coats, the director of national intelligence, assesses that Russia sees the 2018 elections as a “potential target.” www.vox.com/2018/2/13/17007962/coats-...

nickolaas | 03-03-18 | 22:40

"Nikolas Cruz schreeft met de gebruikersnaam “nikolas cruz” onder een YouTube-video: “Im going to be a professional school shooter”. De maker van de video erboven belde ook netjes met de FBI." @artikel
Dit is gewoon op openbare sociale media gepost.. dat overheden dat niet in kaart zouden brengen is denk ik een volstrekt achterhaalde discussie in praktijk - naast dat er particuliere databases zijn, waarmee de meeste gebruikers gewoon akkoord zijn gegaan dat het met 3-den gedeeld wordt.
De Israëlische overheid scant bijvoorbeeld alle sociale media intensief (en al helemaal in de bezette gebieden). Maar sinds dit jaar scannen ze feitelijk ook sociale media wereldwijd (en het is het leger dat de technologie daarvoor levert). "Diaspora Ministry unveils system for tracking online anti-Semitism - The 'most advanced' system of its kind in the world can monitor social media posts against Jews in real time, ministry says" www.timesofisrael.com/diaspora-minist... De intentie die in dit artikel geschetst wordt is dus het bestrijden van anti_semitisme, maar als je alle sociale media ter wereld gaat analyseren (en de computerkracht is er daarvoor), kan je dat dus ook voor politieke doeleinden gaan gebruiken in theorie (en dit soort landen zoekt die invloed vaak - heel veel inspanningen van datzelfde ministerie zijn daarop gericht en dat heeft ook een hele lange traditie in 'public diplomaty').
Hier staat meer over de achtergrond beschreven: "The ACMS was developed with the Ministry of Defense, and provides real time interactive maps showing anti-Semitic activity. It can dissect and display the information based on multiple factors, including geography, language, date and more.

Based on self-learning artificial intelligence, the program recognizes key words and patterns, while analyzing the context text in which they were written. The ACMS uses the working definition adopted by IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance), and monitors English, French, German and Arabic posts. In addition to the software, the Ministry established a command center, manned by experts who receive the data from the system and present it to the Ministry of Diaspora Affairs." www.israelnationalnews.com/News/News.a...
Maar de technieken zijn volledig in lijn met wat tegenwoordig 'hybrid warfare' heet - en wat de Russen dus bijvoorbeeld ook doen - het sociale media domein, naast nieuwsbronnen en het beïnvloeden van politiek is ingebed in dus feitelijk methoden van oorlog voeren, je hoeft dus niet verbaasd te zijn dat de technologie van het leger komt.
Overigens wat systemen in de Westoever doen, is scannen op mogelijke 'triggerfactoren' - iemand die een aanslag pleegt met bijvoorbeeld een mes, kan in theorie zelf nog niet weten dat ie dat gaat doen als ie opstaat. Maar dat volgt dus heel nauwkeurig en diep sociale media uitingen - gaat trouwens ook wel eens fout: "Israeli police arrest Palestinian for ‘good morning’ Facebook post - Relying on web translation service, officers erroneously conclude worker wrote 'hurt them' and was planning an attack" www.timesofisrael.com/israeli-police-...

nickolaas | 03-03-18 | 22:22 | 3

Zoals we weten reageert elke individu die kwaad in zijn zin heeft, op de actualiteiten. Zie zo ook het voorbeeld in communicatie tussen islam terroristen die via de game consoles communiceerde. Men grijpt altijd terug naar of oude technieken of de meest (nog niet) bekende technieken. Zo een sleep wet is dus overbodig in mijn ogen. Ook al is de dader een bekende van de politie of veiligheids-diensten, dan nog heeft men geen juridische weg om hen te vervolgen en/of op te sluiten.
Overigs is deze sleep wet alleen maar voor de bühne. Zoutkamp (MIVD) en AIVD doen al langer alles uit pluisen. Men wil er alleen maar een juridisch "sausje" overheen gooien zodat het legaal lijkt en dus de wil is van het volk.

Rest In Privacy | 03-03-18 | 22:34

Wat je hier beschrijft is OSINT (Open Source Intelligence) en dat wordt dus al op grote schaal gedaan (ook door buitenlandse overheden in Nederland.. ). "OSINT Rechercheur ROTTERDAM (vacature bij Randstad van een weekje terug - inmiddels vervuld kennelijk, maar nog wel in Google), bij de FIOD kan je nog wel solliciteren: "Open source intelligence rechercheur anti corruptie center FIOD (mbo)" (meerdere standplaatsen zo te lezen mogelijk) www.vacatures-overheid-online.nl/vaca... en dit - en het voorbeeld van Feynman - valt dus niet onder denk ik dus het 'sleepnet' (hooguit over data die je over burgers mag opslaan - maar verwacht niet dat buitenlandse partijen zich daaraan houden en in theorie kan dat soort data zich weer een weg naar Nederland vinden.. tenzij je dus goed gaat wetgeven op wat voor steun partijen uit het buitenland tijdens verkiezingen mogen aannemen. In de VS is dat soort hulp volgens mij formeel al strafbaar (en niet ondenkbaar is dus dat er veroordelingen zullen komen). Hier mocht men tot nog toe wel geld aannemen uit het buitenland als politieke partij en daarmee is men nu dus bezig.. ik denk dus dat je steun gerust breder mag gaan definiëren. Of misschien maar accepteren dat dit gebeurt en die data gewoon openbaar maken en dan heeft niemand er meer voordeel bij als dat verzameld wordt.. beetje vloeken in de kerk nog, maar als mensen toch alles al vrijwillig lijken te delen door overal 'ja' op te klikken als dat gevraagd wordt qua algemene voorwaarden..

nickolaas | 03-03-18 | 23:03

Meer info over OSINT: "Gevaren van sociale media surveillance" www.ravage-webzine.nl/2018/02/24/geva... Er zijn ook argumenten om het wel te doen, bijvoorbeeld tijdens evenementen..

nickolaas | 03-03-18 | 23:05

Het probleem is dat onze overheid zijn burgers niet vertrouwd. Al onder de bezetting door de broer van Napoleon werden er spionnen gebruikt om af te luisteren wat de gewone man van de heersende elite vond.
Het gaat helemaal niet om aanslagen voorkomen maar om anders denkenden in kaart te brengen. Zodat er zo min mogelijk tegenwerking is tegen de plannen van de boven ons gestelden. Vandaar ook dat D’66 zo hard mee doet. Hun utopie is belangrijker dan de wil van het plebs.
Zoals Stalin al zei “Vertrouwen is goed, controle is beter”

Osdorpertje | 03-03-18 | 22:21 | 4

@Lt. Hubert | 03-03-18 | 22:26
Dank u wel voor uw verbetering. Ik wist wel dat het van een Sovjet dictator kwam en koos automatisch voor de ergste die de grootste onderdrukking van zijn volk op zijn geweten had. Stalin was overigens veel beter dan Lenin met het uit de weg helpen van zijn politieke tegenstanders.

Osdorpertje | 03-03-18 | 22:39

Osdorpertje | 03-03-18 | 22:21 |
Vertrouwd moet, jawel, met een t en niet met een d.
Weet je, een normaal iemand hout dan al op met lezen. Doe een beetje je best man.

O ja, en dat 'hout' is van de ieroonhie.

Ichneumonidae | 03-03-18 | 23:05

@Ichneumonidae | 03-03-18 | 23:0
Nou, sorry hoor, maar toen ik naar sgool ging was spelling niet zo belangrijk. Zolang je maar wilde zeggen wat je wilde zeggen. D’s en T’s en EI’s en IJ’s zijn nooit mijn ding geweest en zullen het ook nooit worden.

Osdorpertje | 03-03-18 | 23:22
▼ 1 antwoord verborgen

Newsflash!!!!
22 Maart 2018. Na een positieve uitslag voor de sleepwet gaat Geenstijl door in papiervorm, als verzetskrant. (zie TPO)
De comments worden aangevuld met "post its"

Rest In Privacy | 03-03-18 | 22:12 | 7

@ Stormageddon | 03-03-18 | 22:39 |
LOL. ja zoiets dus. Moet jij trouwens geen WK wielrennen kijken? Het is vanavond op TV schijnbaar.

Rest In Privacy | 03-03-18 | 22:52

Ce ca! | 03-03-18 | 22:38 |
Is geregeld, geen bekenden in de bar dus maar even een vriendin geappt. Nu nog door de vrieskou beulen maar dat is het waard. Geniet van uw mooie whisky en vrouw. :) Tuborg out.

Stormageddon | 03-03-18 | 22:39 |
Roflol, een geheel onverwacht plaatje maar het vervuld ten volle.

Tuborg øl | 03-03-18 | 23:17
▼ 4 antwoorden verborgen

Overheden hebben de vorige eeuw ruim 100 miljoen mensen vermoord, van tijd tot tijd slaan ze door. Niet zo slim dus om overheden alles van je te laten weten. Wie zijn privacy niet wil verdedigen is hem niet waard.

Portemonnee van de A | 03-03-18 | 22:05 | 3

hear hear

Lupuslupus | 03-03-18 | 22:09

Goed samengevat!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 03-03-18 | 22:17

En de Nederlandse overheid? 14 miljoen?

Rest In Privacy | 03-03-18 | 22:21

"Mede [door het bevolkingsregister] heeft de bezetter hier gemakkelijk onze Joden kunnen deporteren. 71% werd vermoord."

Nog wat meer vergelijkingsmateriaal: gisteren wist ex-minister Henk Bleker (CDA) te melden dat in Italië onder Mussolini 90% van de Joden de oorlog heeft overleefd. Volgens de cijfers op Wikipedia is dat percentage misschien nog wel hoger.

Je kunt de titel "Hoe de Amerikaanse sleepwet een school shooter over het hoofd zag" trouwens ook zien als vervolg op "Hoe de NSA de terroristen van 9/11 over het hoofd zag." William Binney (NSA-klokkeluider) kan daar meer over vertellen.

OverdaanDerOnderheid | 03-03-18 | 22:03 | 10

Rusland is sinds de communistische revolutie altijd al een vijand geweest. Tijdens Gorbatsjov en Jeltsin ging het iets beter, maar sinds Putin zijn we weer terug bij af.

Rest In Privacy | 03-03-18 | 22:49

9/11 moest plaatsvinden.
george w moest de familievete van zijn vader nog afronden en zodoende bepaalde belangen veiligstellen.

pietnederwiet | 04-03-18 | 08:40

Ze stopten Jeltsin vol met drank en lieten hem vervolgens alles tekenen, wat een lol hadden ze , stomme idioot van een president.

gato | 04-03-18 | 10:13
▼ 7 antwoorden verborgen

Zo herkenbaar weer, dit.
Overheden zeggen na elke spraakmakend misdrijf; "dat kunnen we nooit helemaal voorkomen". En feitelijk is dat ook zo, want het is onmogelijk om iedereen 24/7 te schaduwen.

Maar bij elk concreet voorbeeld blijkt steeds weer dat de overheid dat ene voorbeeldje wèl had kunnen voorkomen. Enkele voorbeelden;
- de moordenaar van Anne Faber zat feitelijk nog "vast";
- de dader in de Amsterdamse zedenzaak was in Duitsland al veroordeeld, en ook hier waren diverse klachten bij politie en kinderdagverblijf ingediend;
- de Alphense spreekiller mocht geen wapens hebben vanwege psychische problemen;
- de moordenaar van van Gogh was, net als al zijn moskeevrindjes, bekend bij inlichtingendiensten;
- Turkije had Nederland gewaarschuwd voor een van de zelfmoordterroristen in Brussel;
- etc.

Als gerichte informatie over potentiële geweldsdelicten al niet genoeg is om geweld tegen te gaan, dan gaat een sleepwet daar niks aan veranderen. Dat zorgt er alleen maar voor dat de nu al overbelaste diensten door de verduizendvoudiging van het aantal bomen het bos niet meer zien.

Dandruff | 03-03-18 | 22:01 | 1

Of je moet een waxinelichthouder naar een moskee werpen dan hebben ze je zo gevonden. 4 jaar.

many-more | 03-03-18 | 22:05

Er worden in ons land 500 potentiële terroristen 'gevolgd' door de AIVD. Gisteren is door de veiligheidsdienst de voordeur opgeblazen van een terrorist die 3 jaar cel en TBS had gekregen maar deze terrorist liep dus na 1,5 jaar weer buiten. Zó wordt er dus met onze veiligheid omgegaan want denk maar niet dat dit het enige geval is.
Op 21 maart zal ik dus het vakje TEGEN de sleepwet rood kleuren. Geen denken aan dat ik die prutsers door mijn stem zal helpen om nog meer te weten komen over de naïeve, volgzame burger.

Natuurlijk zullen ze de uitkomst van het referendum gewoon naast zich neerleggen, geen twijfel mogelijk. Maar toch zal ik mijn stem laten horen omdat ik dat aan mijzelf verplicht ben.

Lupuslupus | 03-03-18 | 22:00 | 6

Ce ca! | 03-03-18 | 22:14

Ach ik weet best dat het geen zin heeft maar niets doen is geen optie.

Lupuslupus | 03-03-18 | 22:42

@lupus Stemmen is Niets doen. Want je valideert het toneelspel. Door te stemmen wordt je 1 van de acteurs. Niet stemmen is als staken. Wanneer iedereen gaat stemmen (werken) blijft alles bij het oude. Want.. Iedereen is toch gaan stemmen. Wanneer niemand, of velen, niet stemmen (ioet werken) dan stopt het spel. Dan valt het stil.

Mark_D_NL | 03-03-18 | 23:13

Mee eens wat Mark zegt, dus gewoon niet stemmen.
Dan staan ze gewoon voor lul, want wat nu.

gato | 04-03-18 | 10:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Ze betalen daar keiveel belasting en ze krijgen daar luie raamambtenaar kwaliteit voor terug. Net Nederland.

Die VVD-burgemeester in Brabant mag lekker met tien jaar wachtgeld met de benen omhoog nadat hij vijf jaar lang onder werktijd in de tieten van vrouwen had geknepen en teveel alcohol had gedronken. En het moest onder de pet blijven, hij zou vertrekken met de stille trom. Maar iemand had het gelekt en toen ging zellufs de recherche het lek onderzoeken. Dat krijgen wij terug van onze zuurverdiende belastingcentjes. Het is hier ook een net zo groot apenland. Het heeft trouwens ook vijf jaar geduurd eer dat de burgemeester op het matje werd geroepen. Toen bleek dat hij in een vorige gemeente ook weg moest vanwege tieten knijpen en alcohol zuipen onder werktijd. Zo gaat dat met VVD-burgemeesters. En ook nog lekker tien jaar wachtgeld vangen, wij moeten nu twee burgemeesters betalen!

Ikbeneenzelfbouwer | 03-03-18 | 22:00

Er gaat wel eens iets mis ja, in de USA, met die shootings. Wil het niet doodrelativeren, als dat de juiste uitdrukking is, maar zou het wel prettig vinden als ik hier in NL gewoon een wapen zou kunnen kopen en gebruiken in geval van nood.
Bv. als een onbekende m'n huis binnenkomt. First shoot, then ask.
Prima. Je kunt ook aanbellen. In NL hebben criminelen wapens (Kalasjnikovs etc.) en ik mag het het doen met een aardappelschilmesje.
Rot toch op. Lijkt me gewoon een white privilige, haha.

Ichneumonidae | 03-03-18 | 21:54 | 3

Mijn idee, ardappelschilmesjes zijn voor blanke. Geen idee hoe gekleurden aardappels poppen...

Tuborg øl | 03-03-18 | 21:58

Tuborg øl | 03-03-18 | 21:58
Slegs vir blankes. Die kalasjnikovs dan.
O Godt, ben ik nu een raksist? Dat zou wel heel erg zijn, want als er iets is dat ik haat is het wel raksisme.

Ichneumonidae | 03-03-18 | 22:06

Ichneumonidae | 03-03-18 | 22:06 |
There it seems.... *aan baard plukt*
Hmm, misschien moeten we maar naar een opvoedkamp die ons als een koude douche in de nek valt.
Il begreep dat er nog een paar onderhouden kampen zijn ten zuiden, zuid oosten van mij....
Enkeltje maar?

Tuborg øl | 03-03-18 | 22:12

Beter zou zijn de StrafPuntenWet (SPW) in te voeren: In de open vrije ruimte en of in openbare locaties gepleegde misdaden zoals te hard rijden op scooters, bij joden ruiten ingooien, oproepen tot gewelddadige jihad bestraffen met punten. Bepaalde saldi staan voor b.v. Intrekken Nlschap, werkkampverblijf of het ontzeggen van het lidmaatschap DENK. Invoering van de SPW zal de samenleving vele malen veiliger maken dan de sleepwet (WIV) en Ollongren muilkorven.

Musset | 03-03-18 | 21:50

Uitstekend stuk, Feynman. Thx.

Lewis Lewinsky | 03-03-18 | 21:47

@Kuifje-in-Afrika | 03-03-18 | 21:13
Volgens de *kuch* professionals van de AIVD was Mohammed Bouyeri een ongevaarlijke gematigde moslim.
Twee weken na deze diagnose stak hij Theo van Gogh kapodt.
Hoezo weet jij dat niet, dude? Ben je echt zo dom?

Lewis Lewinsky | 03-03-18 | 21:46 | 19

@Kuifje-in-Afrika | 03-03-18 | 22:37
Moehaha. De helft van de terroristen in Europa waren Marokkanen.
Feiten, dude.

Lewis Lewinsky | 03-03-18 | 22:49

Homegrown Lewis. Wel een verschilletje toch.

Rest In Privacy | 03-03-18 | 23:00

Kuifje-in-Afrika | 03-03-18 | 22:37,

Veel islamitische landen hebben in de koloniale tijd en de eerste decennia daarna de slavernij en genocide moeten schrappen. Dat geldt inderdaad ook voor Marokko en Egypte. De in de moskeeën gepredikte islam is echter nog steeds de "echte" islam zoals die ook in Europese moskeeën wordt gepredikt.
En die radicale islam wordt ook in islamitische landen steeds sterker, mede door de interne islamisering van het Westen. Het is een kwestie van tijd voor slavernij en genocide weer gelegaliseerd worden; de moslimbroederschap in Egypte was al aardig onderweg.

Kuifje-in-Afrika | 03-03-18 | 23:00,

Het probleem is de islam. In theorie heb je gelijk dat het niet uitmaakt of de dader in Marokko, Pakistan, Frankrijk of Nederland geboren is. Toch is "homegrown" in dit geval een drogreden. We importeren een bevolkingsgroep die ons haat; natuurlijk leidt dat tot geweld. En of dat nou de 1e, 2e of 3e generatie is, is feitelijk een non-discussie. Een normaal immigratiebeleid had niet alleen reeksen islamitische aanslagen en pogroms kunnen voorkomen, maar ook pakweg de helft van de dagelijkse portie aan (seksueel) geweld.

Dandruff | 03-03-18 | 23:32
▼ 16 antwoorden verborgen

Het begint er trouwens steeds meer op te lijken dat het binnenhalen van de Islam een voorgekookte, bewuste strategie was om de democratie in Europa om zeep te helpen.

Alles voor de EU heilstaat.

echt_links | 03-03-18 | 21:41 | 3

Een all oude truc, verdeel en heers.

Tuborg øl | 03-03-18 | 21:42

Kalergi-plan is niks voor niks tot een alu-hoedjes theorie bestempeld. Mensen die het toevallig bij het rechte eind hebben altijd tot gekken verklaren, martelaren hebben namelijk de nare gewoonte om voor fanatieke volgelingen te zorgen.

HaatAth3ist | 03-03-18 | 22:05

Ik zeg al langer draagvlak wordt gecreeerd voor wetgeving dat er anders nooit door had gekomen

ardeverb | 03-03-18 | 22:17

"De FBI was meerdere malen gewaarschuwd voor Nikolas Cruz. De beste waarschuwing geeft in detail hoe, wanneer en welke wapens zijn gekocht, op welke Instagram accounts hij ermee poseert en wat voor figuur het is. Het transcript van het gesprek staat hier. Nikolas Cruz gebruikte zijn eigen naam in zijn accountnaam bij vier de accounts. "

Tja, de FBI had het nou eenmaal veel te druk met de oorlog tegen Trump..

echt_links | 03-03-18 | 21:38 | 6

Het is toch gewoon een heel domme opmerking van echt-links, many-more.

Rest In Privacy | 03-03-18 | 22:07

many-more | 03-03-18 | 21:59 |
Verdomme, dat word op en neer naar huis voor een droge boxer. :)

Tuborg øl | 03-03-18 | 22:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Waar ze in Duitsland of groot Brittannië 6 tot 12 maanden mogen bewaren is dat bij onze sleepwet 36 maanden. Deze week Bertholee hoofd AIVD gezien bij dwdd maar Mathijs vond het niet nodig hier over te beginnen.

Trumme | 03-03-18 | 21:36 | 6

Deze misdaden worden misbruikt voor het creeeren van draagvlak voor lastig beleid.

ardeverb | 03-03-18 | 22:19

Jan-Joris-Jaap-Joop | 03-03-18 | 21:48

Hoeveel lobbyisten in Brussel willen strengere aanpak kinderporno of terrorisme, denkt u?

En hoeveel lobbyisten in Brussel willen meer intellectuele eigendom, en strengere handhaving, denkt u?

EU-politici en -ambtenaren grijpen alles aan om de aandacht af te leiden van hun smerige ondemocratische machtsspelletjes.

OverdaanDerOnderheid | 04-03-18 | 01:42

Mathijs van Nieuwkerk vergat dé hamvraag te stellen. Gebeurt wel vaker op NPO of RTL Roetveeg.

de Voorzittert | 04-03-18 | 07:31
▼ 3 antwoorden verborgen

In deze fase van het slopen van de democratie en het steeds verder uitbreiden van censuur vraag je je af waarom de mensen niet massaal anders stemmen. Het lijkt wel dat voor zover de gemiddelde burger al wakker is, deze nog altijd banger is om voor racist, islamofoob of onderbuik denker uitgemaakt te worden, dan dat hij of zij zich druk maakt over het feit dat zijn hele leven tot in de details wordt gevolgd en aan banden wordt gelegd.

miss error | 03-03-18 | 21:34 | 1

De meeste mensen denken niet na bij het nieuws, die vonden toenertijd dat we echt in Syrië moesten ingrijpen maar wisten niet dat onze "bondgenoten" ondertussen Jemen lieten verhongeren.
 
Iedereen op dit weblog stemt al anders maar zijn voor het overgrote deel ook gewoon schapen (mijzelf inbegrepen), niemand heeft zin om een revolutionair te zijn wanneer er nog eten is en je enigzins je ambities of dromen waar kan maken. We stemmen nog steeds braaf en hopen dan maar dat diegene die daadwerkelijk hun nek op het hakblok durven te leggen onze stem, daar in die slangenkuil, ten gehore kunnen brengen.

HaatAth3ist | 03-03-18 | 21:52

Wat hebben bijna alle school shooters gemeen? Zijn allen opgevoed door alleenstaande moeders. Algemeen bekend dat vooral jongens daar totaal kapot aan gaan. Schijnbaar geen prioriteit bij overheden. Verkwanseld als wegwerpartikelen.

VeelTeSteil | 03-03-18 | 21:31 | 11

Kuifje-in-Afrika | 03-03-18 | 21:51
Ik denk in deze dat de verkrijgbaarheid van de geweren welke in Amerika beschikbaar zijn één component van het probleem zijn die het zulke tragische gebeurtenissen maken. Ik ben echter, zoals misschien te merken is, van de overtuiging dat er niet verder getoornd mag worden aan het "second amendment". De SSRI depressiva die daar als zoete broodjes worden meegegeven drijven mensen met grote geestelijke problemen (aangeboren of door samenloop van omstandigheden die wellicht te voorkomen waren) tot een toestand waar ze letterlijk zichzelf niet meer zijn. Zoek maar eens op het SSRI fenomeen i.v.m. school shootings en wat voor effecten en bizarre bijwerkingen die troep op mensen hebben (combineer dat ontwikkelende geesten en onstabiele situaties en dan heb je een recept voor een enorme ramp).
 
Daarnaast snap ik het argument overigens wel, zonder een semi-atuomatisch geweer is het wellicht moeilijker zo'n aantal slachtoffers te maken. Nu moet ik er wel gelijk het overige vuurwapengeweld in Amerika er met de haren bijslepen, waar voornamelijk zwarte jongeren en bende geweld (met pistolen) elkaar overhoop knallen. Hier is nooit ophef over en worden er veelal illegale wapens gebruikt. Ik blijf er echt bij dat de onderliggende problemen hier daadwerkelijk onder de loep genomen moeten worden, niet de wapenwetten van de yanks.

HaatAth3ist | 03-03-18 | 22:03

Haat, je moet allebei aanpakken. Overigens begreep ik dat de bevolking in de VS relatief jong is. Dus veel jonge mannen, en dan heb je sowieso meer geweld in een samenleving.

Rest In Privacy | 03-03-18 | 22:09

Ik denk het niet. Amerika heeft een enorm probleem op het gebied van het niet genoeg reguleren van medicatie. Het is wel iets waar wij in de EU van profiteren, omdat Amerika onze proefkonijn is voor medicatie. In ieder geval... In de VS hebben ze problemen door onder andere huisartsen die fanatiek de zwaarste middelen voorschrijven, terwijl de huisartsen hier meestal op de rem trappen. Dit heeft dan dit soort kaartjes tot gevolg: recoverybrands.com/drugs-in-america-v... Veel minder verslaafden hier. De gereguleerde werkweek doet anders ook wel wonderen.

Jostifiel | 04-03-18 | 10:31
▼ 8 antwoorden verborgen

"Misschien vertrouwt u de huidige politici nog wel met deze sleutels naar absolute macht, maar vertrouwt u ook al hun opvolgers?"
 
Mensen die het huidige bestuur vertrouwen, van het bestuur van de politie tot de volksverlakkers in het kabinet zijn knotsknettergek, compleet van de pot gerukte debielen. Dit soort personen houden zich opzettelijk dom of hebben alles propaganda als zoete koek geslikt.
 
De steeds verder uitdijende "bevoegdheden" van de "veiligheidsdiensten" zou éénieder zorgen moeten maken. Haatpredikers hebben nu ook vrij spel en de actieve inmenging en financiering vanuit de apenlanden van het middenoosten wordt ook niet tegengegaan. Zelfs in de puurste vorm als we de AIVD op hun blauwe ogen zouden geloven zou de sleepweet zinloos zijn om het onderliggende probleem aan te maken. Er is een vijfde colonne geïmporteerd en tenzij die problemen worden aangepakt kan je beter de plaatste moskee onder 24/7 surveillance plaatsen en héél die "mocromaffia" oppakken en het leiderschap neutraliseren.
 
Stijlicoon | 03-03-18 | 21:13 | reageer
Toch jammer dat elk wapen wat enigzins effectief is verboten is in dit prachtige land. Ergens in de jaren 20 doorgevoerd toen het koningshuis bang was voor een volksopstand zoals ze in Rusland hadden zien gebeuren. Één van mijn standpunten waar ik sinds mijn jeugd wel op teruggekomen ben; de anti-vuurwapen lobby dient maar één doel, het ontwapenen van de eigen bevolking en daar ben ik heilig van overtuigd. De statistieken in acht nemend kan je daar een sterke zaak voor maken. En oh, oh, oh wat is dit land toenertijd in de zeik genomen.

HaatAth3ist | 03-03-18 | 21:30

De sleepwet, voor een nog grotere hooiberg.

Harry Turtle | 03-03-18 | 21:28 | 2

En hoe vind je een naald in een hooiberg. De fik erin steken en de naald blijft over.
Door de democratie en VVMU te verbranden hoopt men de naald te vinden. Opvallend hierin is dat de dader ALTIJD een bekende van justitie was.
Ergo, bullshit wet!

Rest In Privacy | 03-03-18 | 21:57

Jammer at we niet net zo als bij het donorwet automatisch nee hebben staan voor de sleepwet en als je voor bent je dat even moet aangeven.

Rene046 | 04-03-18 | 01:38

Wat stem ik dan op 21 maart???? Ik merk niets van de lokale politiek dan alleen de jaarlijkse belastingen. Ineens zie ik nu op mijn FB tijdlijn spotjes van mijn gemeentelijke partijen en ze zeggen allemaal hetzelfde, beloftes waarvan ik in de komende jaren zeker niets van ga zien omdat ze zich toch laten leiden (of lijden) door de landelijke politiek. Een nederlaag van de lokale VVD is geen garantie dat daar geen volgende Rutte uit komt, dus wat stem ik dan?
Uiteindelijk stem ik voor iets dat toch consessies moet doen met andere partijen....

Sinclair | 03-03-18 | 21:28 | 4

Stem lokaal in een lokaal. Grote kans dat hun geen achterliggende belangen hebben.

Tuborg øl | 03-03-18 | 21:36

En waar mag u uw stembiljet in gooien nadat u het kruisje heeft ingevuld? In een kliko!
Dat zegt echt alles.

Rest In Privacy | 03-03-18 | 21:58

Stemmen heeft weinig invloed op de
Politiek,anders zou het allang verboden zijn door de boven ons gestelden.

De Profundus | 04-03-18 | 21:20
▼ 1 antwoord verborgen

De meeste Amerikanen hechten over het algemeen veel waarde aan hun vrijheid, en aan hun grondwet, daar heb ik wel respect voor.

Het verschil tussen de wapenwet en de sleepwet is dat bij het verbieden van wapens de burgers kunnen ervaren dat ze de vrijheid verliezen. Terwijl bijna niemand kan bevatten wat de NSA doet.

Het debat over wapens daar is ook volledig gepolariseerd waar je alleen de NRA en 'links' hoort. Voor ieder een wapen zonder regels vs verban alle wapens. Uiteindelijk wint de NRA dat dan, omdat het tweede naar mijn mening onmogelijk is. Echte oplossingen blijven dan uit.

Bij de sleepwet heb ik sterk mijn twijfels over de effectiviteit. Deze kan ook niet gegarandeerd worden, en daarbij zitten er een aantal onduidelijkheden in de wet. Om daar zomaar een van mijn rechten voor op te geven zou ik vervelend vinden.

Luckystriker | 03-03-18 | 21:27 | 8

Mark_D_NL | 03-03-18 | 21:48 |
Kudo's voor de naam verhaspelingen. Lol

Tuborg øl | 03-03-18 | 21:55

LS, ik was ooit bij een Rodeo in Nevada. Daar hingen grote borden met het verzoek om geen geladen vuurwapens mee te nemen naar de voorstelling. Maar het was slécht een verzoek, mensen met geladen vuurwapens konden niet echt geweigerd worden.

Rest In Privacy | 03-03-18 | 21:56

Isch cultuur. Vooral bij de rednecks. Al kan je je dan ook afvragen of een schutter hier snel zal komen. 99.9999% heeft een wapen om zichzelf, en anderen te beschermen. En beseffen dat ook al te goed. Ze pakken bij een klein ruzietje niet gelijk hun geweer, ze zijn daar volgens mij behoorlijk principieel en verantwoordelijk in.

Uiteindelijk is het voor hun om deze discussie tot een goed einde te brengen, maar mijn strekking is vooral dat ik het niet te licht denk over het opgeven van mijn rechten en vrijheid voor een 'gevaar' dat onschadelijk zal worden gemaakt als er een sleepwet is. Daar trek ik mijn twijfels bij, het is ook niet dat ik de AIVD niet vertrouw, maar de wet is naar mijn mening te vaag om er zomaar doorheen te duwen.

Luckystriker | 03-03-18 | 22:09
▼ 5 antwoorden verborgen

Sleepnet dient enkel om vervelende, pragmatisch meedenkende Reaguurders te identificeren, isoleren én de mond te snoeren. Alles voor dat grote federale rijk. Iedereen gelijk behalve de extreem gevaarlijke populisten.

de Voorzittert | 03-03-18 | 21:27 | 1

Die zitten toch op Joop.nl ?

ja,diedus! | 03-03-18 | 21:34

Sleepnetten zijn gericht tegen gewone burgers. Tegen dit soort gekken alleen wanneer dat van pas komt.
Deze gek is zo vaak geflagd dat voorkomen mogelijk zou zijn geweest.

Meet ook nog eens sheriff Israel, in wiens gebied dit allemaal kon plaatsvinden. Een (democrat) politicus met een uniform aan. Een sheriff die zijn deputy's uit de school hield terwijl de schutter ongestoord zijn ding deed in de gunfree-zone.
www.youtube.com/watch?v=s06jaE-uwg4&a...
Na de aanslag scoorde hij grote bijval door de NRA al de schuld te geven en te pleiten voor strengere "guncontrol".

Verdacht. Minstens.

Jan Passant mk2 | 03-03-18 | 21:26

Complimenti Feynman!

Einde van de Domheid | 03-03-18 | 21:25

Het is al jaren zo dat 'terroristen' al lang op de radar van de veiligheidsdiensten stonden, de constante factor waar het verkeerd gaat is de waarschuwingen opvolgen.

GroetenVanUrk | 03-03-18 | 21:25 | 14

@GroetenVanUrk | 03-03-18 | 21:25

"de constante factor waar het verkeerd gaat is de waarschuwingen opvolgen."

Nee, waar het verkeerd gaat is dat veiligheidsdiensten zo veel van die islamitische lowlifes in de gaten moeten houden dat het in de praktijk gewoon niet mogelijk is. In Frankrijk schijnt het om ca 13.000 potentiële terroristen te gaan, voor de UK heb ik het getal 23.000 gelezen. Die ga je niet allemaal 24/27 schaduwen en in de gaten houden. Je zult dan keuzes moeten maken, en vaak worden aanslagen op tijd voorkomen, maar soms gaat het mis.

Da schuld ligt m.i. niet zozeer bij de veiligheidsdiensten, als wel bij de politiek, die met de "willkommenscultur", en het "wir schaffen das" denken de voortdurende instroom van muzelmannen gewoon laten doorgaan, en er niet voor zorgen dat zich misdragende muzelmannen de EU uitgetrapt worden.

Dáár zit de fout, en nergens anders.

Dr_Johnson | 03-03-18 | 22:26

24/7 natuurlijk, hè.

Dr_Johnson | 03-03-18 | 22:28

Daar heeft Johnson een goed punt. Ik vind overheden in Europa ook te naïef waar het aanhangers van een bepaalde religie betreft. Zie onlangs onze Jozias weer, wat betreft salafisten.

Rest In Privacy | 03-03-18 | 22:33
▼ 11 antwoorden verborgen

Dat werpt toch weer nieuw licht op de toepassing van het sleepnet. Bedankt voor deze feiten, mr F.

Guiermo | 03-03-18 | 21:24

Het recht om niet gevolgd te worden bestaat niet. Blijkbaar zijn wildvreemden eigenaar geworden van wat je zoals met je eigen leven doet.
Waar je bent, waar je je geld aan uitgeeft. De werkgever kan straks zien waar je de boodschappen doet of wat je hebt gedaan de afgelopen jaren. Je wordt aan alle kanten je bubble ingedreven met wat zoekmachines en reclameboeren vinden dat je moet zien. Is je leven nu van jezelf of van iets anders? Blijkbaar speelt het nog niet, want er zijn nog geen gevolgen die de mensen hinderen.

kloopindeslootjijook | 03-03-18 | 21:20

Feyman, ik vertrouw de huidige politici hooguit met terugwerkende kracht. Zolang ze hun eigen principes verraden en hun reet afvegen met referenda verdienen ze niks dan minachting en wantrouwen. Dus a.s. woensdag een dikke nee tegen die sleepwet.

Rest In Privacy | 03-03-18 | 21:18 | 7

@ TheEgg (en nu ik hem snap: ook Berbaar). Bedankt voor de correctie, Geen idee waarom maar ergens zat a.s. woensdag in mijn hoofd.

Rest In Privacy | 03-03-18 | 22:08

@Nigel Garage | 03-03-18 | 21:42
Daarom is misschien het referendum geen goed idee.
Het blijkt dat sommige types denken dat als ze op een willekeurige woensdag een kruisje zetten dat dan ook een stem is mbt het referendum.

Berbaar | 03-03-18 | 22:12

@ Berbaar. Gelukkig zijn de meesten, zelfs degenen die niet weten dat het a.s. woensdag nog geen 21 maart is, wel in staat om de 2 verschillende stempassen van elkaar te onderscheiden.

Rest In Privacy | 03-03-18 | 22:22
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik ben voor de sleepwet. Bij de AIVD werken louter professionals die echt het verschil wel weten tussen een eenzame rukker die op GS wat zit te klooien en een gevaarlijke jihadist met een account op Marokko.nl.
Hup Sleepwet!!

Rest In Privacy | 03-03-18 | 21:13 | 16

Kuifje-in-Afrika | 03-03-18 | 21:13
Het is echt niet zo ingewikkeld als men beweerd om die radicalen op te sporen. Daar is de sleepnetwet ook helemaal niet voor nodig. Bovendien wat is plan B als ze niet meer gaan communiceren via elektronica? Nog meer geld nodig dan? Of als ze encryptie gaan gebruiken? Nog meer geld zeker? Of als er meer communicatie moet worden geanalyseerd omdat er iets gemist is? Weer meer geld?

Liever nog wat geld voor verpleegsters, die sleepnetwet is een paar stappen richting het mogelijk maken van de DDR 2.0 en een bodemloze geldput.

O2Neutraal | 03-03-18 | 22:53

Kuifje, moet jij niet naar bed? Ga eens gauw slapen jongen.

Gravin v Kippenbouth | 03-03-18 | 23:43

Kuifje slaapt niet, die heeft energie voor 10.

Rest In Privacy | 04-03-18 | 02:30
▼ 13 antwoorden verborgen

Onze maatschappij ontploft nog eens. Won’t be pretty. Maar goed, als dat noodzakelijk is om weer wat gezond verstand terug te krijgen, dan moet het maar.

Stijlicoon | 03-03-18 | 21:13

Ik vertrouw nog eerder een makelaar of een autoverkoper.

Zure prak | 03-03-18 | 21:11

Als een soort dossiervorming. Er zijn dan later concrete voorbeelden te noemen waarbij het volk zich uitsprak en de overheid dit negeerde. Zonder deze dossiervorming zal men altijd wijzen naar het systeem van de vertegenwoordigende democratie en dat die zijn werk gewoon heeft gedaan.

Bytemaster | 03-03-18 | 21:26

@ Bytemaster
"systeem van de vertegenwoordigende democratie" De pluche plakkende elite dus. Wie er tegenstemt komt op een soortement Jodenlijst te staan. Als voorbeeld dient men de stembiljetten terug te sturen naar Den Haag. De uitslag wordt toch genegeerd.
Resistance is futile.

Rest In Privacy | 03-03-18 | 21:43

Maar wat willen ze dan doen tegen dit soort figuren? Je kan iemand niet onbeperkt vastzetten voor het vermoeden dat hij wat gaat uitspoken en maandenlang politie inzetten om een gekkie te volgen is ook niet te doen.

Bubske | 03-03-18 | 21:11 | 4

Vroeger kon je mensen die een gevaar vormden voor zichzelf en een ander opnemen in de kliniek, misschien is dat een optie? Buiten dat had hij zich al eerder schuldig gemaakt aan zaken die kattenkwaad voorbij gingen dus ze hadden 'm ook gewoon een tijdje in de cel kunnen zetten, maar dat paste niet bij het progressieve handhavingsbeleid.

sarcastro | 03-03-18 | 22:22

Kuifje, maar je kan ze wel uitzetten naar het land van hun opeens nog enige paspoort...

Hemmenaar7 | 04-03-18 | 02:00

Bij deze specifieke figuur hadden ze natuurlijk kunnen kiezen om hem geen wapenvergunning te verlenen. En geen wapens te verkopen. Ik noem maar wat...

Opslag Medium | 04-03-18 | 08:55
▼ 1 antwoord verborgen

De overheid wil meer grip krijgen op zwartwerkers, net zoals de belastingdienst misbruik maakte van parkeergegevens om leaserijders te naaien. De Nederlandse overheid is als de SS.

Dutch_Holland | 03-03-18 | 21:10 | 3

Leaserijders moeten gewoon de bijtelling betalen dan wordt er niemand genaaid.

Berbaar | 03-03-18 | 21:28

Jawel hier wordt je genaaid door de overheid. Tenminste als je wat bereikt hebt.

Dutch_Holland | 03-03-18 | 22:02

Lamaargaan knul en trek nog een Schultenbrau open.

Berbaar | 03-03-18 | 22:20

Rare jongens die Amerikanen..

Kartelmaster2000 | 03-03-18 | 21:10

Wacht maar tot het voor politieke doeleinden gebruikt gaat worden.

Plorkface | 03-03-18 | 21:09

Ik vertrouw sinds 1981 geen enkele politicus meer!

paost712 | 03-03-18 | 21:08 | 4

Misschien is paost712 geboren in1981?

Tuborg øl | 03-03-18 | 22:05

@ Tuborg øl | 03-03-18 | 22:05 |
Dan was hij al heel jong, erg wijs!
PS: Skall

Rest In Privacy | 03-03-18 | 22:21

Ik snappum! :-) & . . . kennen wij elkaar? 80-6 43ste-paostcie

KorteMetten | 04-03-18 | 09:42
▼ 1 antwoord verborgen

False flag toch met die crisis actor Hogg, vader bij de fbi, weet niet hoeveel mensen zn zus nou echt verloor in de shooting, waar drills werden gehouden en het vol politie liep, en er miljoenen voor 'm klaar staan?

bodypoppin | 03-03-18 | 21:06 | 1

Hypochonder.

Lewis Lewinsky | 03-03-18 | 21:43

FBI stelt dus niets meer voor....

Doe mij maar twee ! | 03-03-18 | 21:06 | 3

Maar ze weten ondertussen wel 100% zeker dat Rusland iedereen gehacked heeft..

Kartelmaster2000 | 03-03-18 | 21:08

Dat is een andere afdeling.

Rest In Privacy | 03-03-18 | 21:11

Of ze vonden het niet interessant genoeg om er iets aan te doen. Onze officieren van justitie laten ook zaken liggen. Maar voor de zaak tegen een gekozen politicus (Greet) is wel tijd natuurlijk.

O2Neutraal | 03-03-18 | 22:57

Ik heb zo het vermoeden dat de sleepwet geen enkel misdrijf zal voorkomen, maar vooral gebruikt zal worden om illegale downloaders te beboeten.

MAD1950 | 03-03-18 | 21:05 | 6

@Tobi
Indeed.

Basil Fawlty | 03-03-18 | 22:53

Dat mogen we hopen, dat er alleen downloaders mee worden gepakt. Als je ziet hoe het Nationaal Propaganda Orgaan helemaal apeshit gaat over de "uitlatingen" van Ramataursing, dan weet je wat ons te wachten staat.
.
Die gast heeft werkelijk geen één woord miszegd (alleen wat al-dan-niet-juiste wetenschappelijke onderzoeken en stellingen omtrent IQ en ras aangehaald) en zie wat er gebeurt. Dit gaat straks met iedereen gebeuren die ook maar het geringste tegen de zittende elite doet. Je laat je een keer negatief uit over Alexander Penthouse, ze zeven even door de inhoud van hun rijkgevulde digitale sleepnet en vóila, je hebt een keer de site van Stormfront bekeken, al was het maar om te zien wat voor bagger er op staat.
.
Voor je het weet marcheert een Sonderkommando van Ollongren je straat binnen. Terwijl jij wordt afgevoerd naar een kerker, wordt er tegen de samengestroomde buren gezegd: "we hebben hem, hij bezocht nazistische websites; gaat u nu maar weer rustig slapen!"

Brou Is Back | 03-03-18 | 23:57

@Brou, en zelfs als je helemaal schoon bent, doen ze wel alsof je een pervers bent, omdat je Duitse lesbische incest pisporno zoekt....

Hemmenaar7 | 04-03-18 | 01:57
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl