achtergrond

Geenstijl

Landverraders DENK willen niet uitgemaakt worden voor landverraders, zoals Erdomedia toffe Nederturken uitmaakt voor landverraders

PERSBERICHT: "DENK neemt in de sterkst mogelijke bewoordingen afstand van het ophitsende artikel door Erdogan-gezinde krant Ensonhaber, dat Saadet Karabulut, Nevin Özütok, Dilan Yeşilgöz, Zihni Özdil en Cem Lacin een doelwit op het voorhoofd schildert met de kop "De vijf Turken die het moederland hebben verraden"." 

GEINTJE. HET GAAT NAMELIJK OM DENK, EN DENK ZIJN EEN STEL VOLSTREKT ONHEBBELIJKE BEROEPSMOSLIMS DIE FUNGEREN ALS HET ZWARTE GAT VAN HET MAATSCHAPPELIJK DISCOURS DAT ELKE WAARHEID VERBUIGT ZODRA HET ERBIJ IN DE BUURT KOMT. Even een chronologie hoor. Een Turkse Erdokrant kopt dat de onderstaande vijf Turken het moederland hebben verraden. Vervolgens zegt Kuzu tegen de Turkse media dat "Iedereen moet open en bloot laten zien waar ze staan en aan wiens kant ze staan. Niemand kan zich meer verschuilen." En nu komen ze ineens met de volstrekt ongeloofwaardige bewering dat ze tegen alle vormen van intimidatie van kamerleden zijn, zonder de Turkse krantenkop ook maar één keer bij de naam te noemen. Komt die gotspe:

"DENK vindt alle vormen van bedreiging en intimidatie richting Kamerleden onacceptabel. Het lijkt er op dat het hebben van een andere mening de laatste jaren automatisch resulteert in bedreigingen en intimidaties. DENK staat er voor dat alle Kamerleden in vrijheid en veiligheid hun mening moeten kunnen geven: of je nu Öztürk heet of Özütok. (...) Waar DENK het wel opneemt voor andere Kamerleden, blijven de partijen helaas achter als het gaat om het afkeuren van intimidatie en bedreiging van DENK Kamerleden. DENK vindt dat het de partijen VVD, SP en GroenLinks, die vandaag in een gezamenlijke verklaring hebben aangegeven volledig achter hun Nederlands-Turkse Kamerleden te staan, zou sieren in deze verklaring ook de Kamerleden van DENK te benoemen."

Do fuck off, en oogst wat je zaait.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.