Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Lokale politiek straft omstanders voor criminaliteit

Over een maand zijn de gemeenteraadsverkiezingen, dus staan de politici populistisch te galmen over mensenhandel. Alle ramen moeten dicht, voor de vrouwtjes! Het naïeve initiatief wordt met gejuich ontvangen door criminelen. Door het sluiten van bordelen, ramen en luxe privéclubs, verschuift het aanbod naar internet waar bijna geen toezicht is. 

Het is ook onderdeel van een nieuwe traditie om bestuurlijke onmacht af te wentelen op de dichtstbijzijnde burger. In het geval van de rosse buurt zijn dat verhuurders, ondernemers en dames die zonder dwang werken. Vrouwen die in deze week moeten demonstreren om aan te tonen ze het vak zelf kiezen. 

Die verdienen geen verlies van werkplek en inkomen. Die verdienen een politie, openbaar ministerie en burgemeester die samen korte metten maken van mensenhandelaren, en hun slachtoffers bevrijdt. Het project 1012 heeft een hoog uit het oog, uit het hart gehalte. Als De Wallen weg zijn, zijn de problemen uit beeld en kan de mooi-weer show starten. Iets wat schaamteloos gekopieerd wordt in kleinere gemeentes. 

Deze tactiek om burgers te straffen voor criminaliteit in hun directe omgeving wordt steeds hardnekkiger. Het meest schrijnend is het voor particuliere verhuurders. Die hebben tijdens de huurovereenkomst een extreem beperkt recht om achter de voordeur te kijken. Toch wordt bij een incident zoals een wietkwekerij, drugshandel of ernstig geweld hun pand gesloten. 

Club Dichtgetimmerd

Dat gebeurt door de burgemeester, zonder proces. Zelfs als de verhuurder met een nieuwe betrouwbare huurder komt via een gerenommeerde makelaar blijft de deur dicht. In dat jaar geen huur, wel hypotheekrente en door inbraken & gebrek aan toezicht gaat het pand & de buurt hard achteruit. 

Vergelijkbaar is het hebben van een café, discotheek of nachtclub. Zelfs bij incidenten die buiten gebeuren en waarbij de daders niet binnen zijn geweest wordt de tent gesloten. De straf komt op het bordje van de horecaondernemer, zonder tussenkomst van een rechter. Woningen worden gesloten als de bewoners aangevallen worden. Terwijl de Raad van State dat al heeft afgekeurd

Fopstraffen

Een pooier die een vijftienjarige puber een jaar tot prostitutie dwong, onttrok aan het toezicht van ouders, kinderporno maakte, haar chanteerde, haar bedreigde, afperste en ook zelf misbruikte, hoorde deze week zes jaar tegen zich eisen. De term mensenhandel of moderne slavernij dekt de lading niet van het continue boeket van delicten die hier weloverwogen gepleegd zijn. 

Armin A die op de WC zat terwijl een zestienjarig meisje onder zijn (bege)leiding aan de lopende band minimaal tachtig klanten ontving, kreeg maar twee van de vijftien jaar. Het OM schrapte zelfs zijn opzettelijke aanwezigheid bij ontucht, terwijl hij op heterdaad op de plaats delict was aangehouden. Zo weinig empathie voor een jong meisjes verdient TBS.

Heksenjacht

Het werd ook een heksenjacht op hoerenlopers die op een advertentie van een meerderjarig meisje afkwamen. Eentje waar de rechter een harde streep doorheen trok, toch blijft het Openbaar Ministerie bij het beleid klanten zo publiek mogelijk aan de schandpaal te nagelen, huwelijken kapot te maken, terwijl het vonnis niet meer dan een dag cel was. Twee pleegden zelfmoord.

Het OM verloor, ging in beroep, verloor, ging zes keer in cassatie, en verliest dat allemaal waarschijnlijk ook. De gerechtelijke macht gaat hier niet mee in de gedachte klanten een vergelijkbare straf te geven als de pooier. Waarom stopt het OM deze energie niet in daders? Of om tonnen achterstallig loon en immateriële schadevergoeding voor het meisje af te dwingen?

Send Nudes

Deze week werd ook een zestigjarige docent vrijgesproken. In de tenlastelegging stond dat hij een pikante videochat via Facebook had afgedwongen van het pubermeisje, het bleek een topless foto te zijn. Ondanks een wet die voorschrijft dat een vormfout niet tot vrijspraak mag leiden. Een wet uit 1995.

Kennelijk heeft niemand die rechter verteld dat video bestaat uit 25 foto's per seconde, plus audio. De aanklacht was vele malen omvangrijker dan de daad, daarmee zijn de belangen van de verdachte niet geschaad. Er is geen vormfout. Niemand stelt voor om zijn klaslokaal een jaar te sluiten, omdat iedereen beseft dat zoiets geen zin heeft.

Discriminatie

Het beleid om een verhuurder te straffen voor daden van de huurder werkt ook vooroordelen in de hand. De verhuurder heeft geen objectieve informatie om schade te voorkomen, en zal dus afgaan op onderbuikgevoelens en eerdere ervaringen. Een jongeman alleen die een driekamerwoning wil huren, heeft die groene vingers? Of wil die naast zijn werk wonen?

Een kastelein moet zorgen dat zijn gasten én de mensen rond zijn zaak geen gekke dingen doen. Een horecaondernemer zal een doelgroep kiezen met een laag risicoprofiel. Is die getinte jongeman die uit een patserbak stapt & een avondje uit wil de lokale dealer, of gewoon een ingenieur met een voorliefde voor snelle auto's?

Rent-a-cop

Het is ook een impliciete privatisering van basispolitiezorg. Een verhuurder moet maar met reeksen van privacy-schendingen voorkomen dat zijn pand crimineel gebruikt wordt. Een discotheek zal fouilleren, etnisch profileren en preventief verwijderen. Eigenaren worden voor eigenrichting “beloond” met het openblijven van hun pand.

Zullen we de jacht op foute pooiers, kwekers en dealers overlaten aan een goed uitgeruste recherche? Richt een schoolklasje op bij de AIVD en MIVD. Gewoon als afstudeeropdracht een internationale psychopaat laten struikelen. Als de aankomende ambtenaren een zaak rond een mensenhandelaar niet rond kunnen krijgen, kunnen ze ook een terrorist niet afstoppen.

Als echt 80% van de prostituees gedwongen wordt, waarom staan de gevangenissen leeg? Wordt het 21 maart geen tijd om af te rekenen met de falende criminaliteitsbestrijding in uw gemeente, voordat u straks uw eigen pand niet meer in mag?

Handgranaat aan de deur

Reaguursels

Inloggen

als we het nu eens samen m/v proberen op te lossen zonder al dat gebral dan is er misschien nog hoop

klaas-poephoofd | 18-02-18 | 16:08 | 1

Ik heb 2 dagen lang gehuild om het aftreden van halve Zeilstra.

gsm | 18-02-18 | 23:57

Op radio West. Bewoners Doubletstraat Den Haag willen hoeren uit de buurt. Doet me denken aan een PvdA-mevrouw die goedkoop een huis kocht onder de aanvliegroute van Valkenburg ZH en later ging klagen over geluidsoverlast. Na sluiting Valkenburg levert een rustige omgeving een hogere verkoopprijs.

gnor | 18-02-18 | 15:19

De samenleving is gefeminiseerd. Vrouwen zijn geneigd confrontaties uit de weg te gaan. Ze blijven eeuwig het goede ontdekken in de meest schofterige daders en dat heeft niets met goedheid of begrip te maken, maar alles met lafheid en het onvermogen om agressie op effectieve wijze aan te pakken.
Het resultaat is o.a. het veelvuldige cameratoezicht i.p.v. een paar stevige dienders die in een wijk patrouilleren. Het is veiliger om alles te registreren en vervolgens in de administratieve pijplijn te schuiven. Een aanklacht opnemen kan tot gevolg hebben dat je bij een klootzakje aan moet bellen en die is daar misschien wel boos over. Een taakstraf heeft weinig zin als er geen repercussies zijn wanneer de dader niet op komt dagen om het plantsoen aan te vegen.
En als minister-president is het wel een beetje eng om Turkije te beschuldigen van genocide.
We hebben weer kerels nodig, die duidelijk grenzen stellen en die optreden. Wat we nu hebben komt hooguit in aanmerking voor een behandeling in een genderkliniek.
Een gefeminiseerde samenleving is geen hoogbeschaafde samenleving, maar een laffe samenleving. En ronduit gevaarlijk als je barbaren binnenlaat. De gevolgen zien we nu.

BrabantsVerzet | 18-02-18 | 09:59 | 6

IK ben het helemaal met je eens.

Vespucci | 18-02-18 | 11:54

Ja, Brabants Verzet, mannen willen een mannensamenleving en de beste mannen! Daarom zit het in Den Haag vol met Ruttes, Pechtolds en Zijlstra. En die laffe uitverkoop van dit land, daarvoor hebben ze Timmerfrans. Echte kerels, Brabants verzet. Oh, en niet te vergeten de dappere BrabantsVerzet himself, die al bibbert bij het noemen van de feiten over Turkije.
Doe mij de hoogstaande beschaving van Louise-in-de-pels maar.

eastender | 18-02-18 | 15:20

Geen idee waarom je dit schrijft, de gemiddelde reaguurder is zo blue-pilled dat hij toch niet kan begrijpen wat je bedoelt.
De vrouwen hier komen niet verder dan shaming tactics zoals inmiddels bewezen.
Verkeerde gemeenschap bro!
Overigens wel eens met je betoog maar dat mag duidelijk zijn.

Shezmu | 19-02-18 | 11:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Gekozen Burgemeester!

Teleo | 18-02-18 | 09:55

Naar mijn bescheiden mening zal er geen sprake zijn van electorale decimering. Eventueel ongenoegen zal zich hoogstwaarschijnlijk uiten in een nóg lagere opkomst dan bij de vorige GR. En bij de volgende TK is de burger alles al weer vergeten en kan Pinokkio Ramadan nog een keer vier jaar de zaak flessen.

Nivelleermarionet | 18-02-18 | 09:41 | 1

Laten we eerst maar eens 21 maart afwachten. Dat de PVV in 30 gemeenten meedoet vind ik winst. Wilders flyerde gisteren in Dordrecht en het zag zwart van de mensen waarvan velen met hem op de foto wilden.

De rel om het intrekken van de wrr is ook nog niet voorbij en daarna zal er wel weer een andere rel komen. Dus ik zie de toekomst toch gematigd positief tegemoet. Glas halfvol zeg maar.

Lupuslupus | 18-02-18 | 09:54

Beleid, bedacht door politici, is allang niet meer conform de wensen van de kiezer.
Beleid is een netjes verpakte leugen, die slechts 2 doelen dient:
- de mondige burger zijn mondigheid te ontnemen, want lastig kudtvolk en
- de dubbele agenda (momenteel: volksvervanging en het dienen van olie- en multinational belangen) gestalte geven. Vooral gericht op de eigen c.v. en portemonnee.

Alle middelen zijn hierbij toegestaan, en alle ‘lastige’ vormen van democratie worden geliquideerd. Obese en aan alcohol verslaafde politieke (NIET gekozen) eu-leiders zijn de broodheren van de nationale landverraders, zoals opperlandverrader mprutte en überCORRUPT naar mannetje pechflat, die zo graag anderen de maat neemt, maar nog valser is dan de tanden van mijn oma.

Verstandig is, dit realiserende, bij de aanstaande Gemeenteraadsverkiezingen een keuze te maken die de regerende kartel-policorruptici zoveel mogelijk buiten spel zet.

Voor je eigen toekomst, maar vooral die van je kinderen.

pennestront | 18-02-18 | 09:41

Dit is één van de beste stukken op Geenstijl ooit. In een verlengde hiervan:

Denk aan die 1% van de ouders die hun kinderen vetmesten, waardoor niemand meer snoep mag trakteren bij een verjaardag.
Denk aan 1 van de 80.000 legale vuurwapenbezitters in Nederland die gaat schieten in een winkelcentrum, waardoor alle 80.000 aan de meest vreemde controles worden onderworpen.
Denk aan een handje vol opgepakte extremisten, waardoor alle Nederlanders hun online bespied gaan worden.
Door één Groen-linkser die klager is van beroep, mag in een hele gemeente niemand meer een houtkachel hebben.
Door een half procent van de bevolking die paranoïde is, zou niemand meer Sinterklaas met zwarte Pieten mogen vieren.

In dit land zijn het nooit de makers van de problemen die aangepakt worden, maar zijn altijd de 'normale' mensen de pineut. Uiteindelijk lever je zoveel vrijheden in dat je in een zelfbenoemd democratisch land woont. Maar iedereen die zichzelf democratisch noemt is eng. Denk aan de Democratische Duitse Republiek, de Democratische Volksrepubliek Korea en Democraten 66.

prullie | 18-02-18 | 09:35 | 2

Exact geobserveerd. En het begint al jong; op scholen wordt er vrijwel altijd voor gekozen de gepeste kinderen te helpen (nou ja, tot ze weg gaan) en mogen de pesters lekker blijven. ZO ook met de kinders die 'bijzonder' zijn. Daar moet (!) alle aandacht naar, terwijl uiteindelijk ong. 80% van de klas nauwelijks nog aandacht van een docent kan krijgen.

EEnzame SchizofrEEN | 18-02-18 | 10:28

De goeden lijden áltijd onder de slechten, dat is een basiswet.
- Als buschauffeurs worden overvallen wordt het contante geld in de bus afgeschaft, betalende klant is de dupe
- Als pinautomaten worden geplofkraakt, worden de pinautomaten stuk voor stuk afgeschaft, betalende bankklanten de dupe
-Als winkeldiefstallen de pan uitrijzen, moet de betalende klant opdraaien voor de kosten van beveiliging en omzetverlies, produkten worden duurder
en ga zo maar door

Zenzeo | 18-02-18 | 13:16

Ik zit redelijk pragmatisch in dit soort lokale problematiek. Laten we het eens opnieuw bekijken NADAT vvd, d66, pvda, cda, cu en consorten electoraal gedecimeerd zijn voor het lopende verraad aan grondwet, rechtstatelijke mores, volk en vaderland op landelijk en europees nivo. Op zich kunnen we best al wat extra guillotine-tijd inplannen, maar de invulling van de eerste rondes verdient gewoon meer prioriteit en aandacht.
.
Hoofd- en bijzaak.

Parel van het Zuiden | 18-02-18 | 09:15

Feynman snapt het verschil tussen maatregel en straf niet helemaal. Zowel het sluiten van een pand als TBS zijn maatregelen en geen straffen.

RenHoek | 18-02-18 | 09:13 | 1

Feynman snapt dat verschil beter dan jij.
Als de overheid jouw inkomstenbron afpakt is dat wel degelijk een straf.
Ongeacht of ze het een "maatregel", een "opruiming" of een "stoeptegel" noemen.

Misschien moet je de column even lezen. Er komt een flinke lijst gevalletjes voorbij waarin daders vrijuit gaan, terwijl ongewild zijdelings betrokkenen bestraft worden. En allemaal zonder vorm van proces (waar bij TBS wel sprake van is).

Dandruff | 18-02-18 | 09:45

Zie het boek " Hellup Hennep": ''Jan Willemsen blijkt zijn huis verhuurd te hebben aan criminelen, die er een hennepplantage beginnen. In het boek Hellup-Hennep schrijft de gemeentesecretaris van Stein de juridische misère waarin hij belandde van zich af.
Vertrouwen
Jan Willemsen, gemeentesecretaris in Stein, is zijn vertrouwen in de rechtsstaat kwijt. Op 24 november van het afgelopen jaar schrijft hij na een bezoek aan de politierechter op zijn weblog over politie, openbaar ministerie en rechtspraak: ‘Ze kunnen van alles van me krijgen. Wat ze echter niet meer van mij zullen krijgen is respect. Dat hebben ze zelf voorgoed verknald.’

Arrogantie
De pilaren van de rechtsstaat moeten het wel erg bont hebben gemaakt. ‘Dat hebben ze ook, en voeg de Nationale ombudsman en het Slachtofferloket eraan toe’, zegt Willemsen (55), die de afgelopen vijf jaar met hen in de clinch heeft gelegen over de juridische afwikkeling van de vondst van een hennepplantage in zijn verhuurde huis. ‘Hun arrogantie en laksheid zijn stuitend. En vooral de onwil om te communiceren. Een gemeente zou het niet in haar hoofd moeten halen om zo met burgers om te gaan.’

Rechtszaak zelf doen
Om de juridische misère van zich af te schrijven, publiceerde Willemsen onlangs ‘Hellup-Hennep’. Voordat Willemsen in 2011 in Stein aan de slag ging, werkte hij bij de gemeente Landgraaf. Hij raakt zijn huis in Tegelen niet kwijt en verhuurt het dan maar. Ze vinden keurige huurders, die er op 1 september 2009 intrekken. Als hij onraad ruikt en bijna vier maanden later ‘inbreekt’ in het huis in Tegelen, ontdekt hij een complete hennepplantage. De schade aan het huis zelf bedraagt zo’n 35 duizend euro. Jan Willemsen: ‘Omdat de politie er een potje van maakte en het Openbaar Ministerie de zaak tegen de twee huurders seponeerde, zonder mij dat te melden, want fatsoen staat niet in de competentie top 10 van ons OM, heb ik mijn zaak civiel verder moeten voeren. Dat was na de ontbinding van het huurcontract niet nodig geweest als ik op het strafproces had kunnen meeliften. Nu moest ik een advocaat in de arm nemen en heb ik een deel als amateur zelf gedaan.’

Zie verder op Binnenlands Bestuur: www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-o...

theo-is-dood | 18-02-18 | 09:01

Sluiten van die panden is prima. De burgemeester past dat enkel toe waar de bewoners of eigenaars door actief handelen een acrieve rol hebben in t conflict. Ff wat beter researchen feynman

F#ckingAwesome | 18-02-18 | 08:30 | 2

Hoe weet je dat als er helemaal geen proces is geweest?

Dandruff | 18-02-18 | 09:47

Een maatregel die werd geïntroduceerd om echte overlastpanden te kunnen sluiten wordt nu in iedere gemeente anders geïnterpreteerd en gehanteerd. Daar zit ook pijn. Handelsactiviteiten zijn meestal niet nodig om een pand te sluiten. In mijn gemeente is de regel dat er altijd sluiting volgt wanneer er harddrugs worden aangetroffen. Grammetje cocaïne is voldoende. De grens bij hennep ben ik even kwijt maar dacht 5 gram of meer.

Lotus15 | 18-02-18 | 15:06

Ook ik vraag mij soms af als er weer een pand gesloten word verklaard (en daardoor de kans op faillissementen wegens geen inkomens maar wel doorlopende kosten) door er een handgranaat voor te leggen of aan de deur te bevestigen,
zal een gemeentehuis gesloten worden verklaard als erbij hetzelfde gebeurt ?
En is dat niet wat te kort door de bocht die geslotenverklaringen?

steekmug | 18-02-18 | 06:22

hoere neuke nooit meer werken?

Omebert | 18-02-18 | 01:36

Beste Feynman, ben het in grote lijnen met u eens maar sluiting van woningen is geen straf maar een openbare orde maatregel.

Stratum | 18-02-18 | 01:11 | 3

De gevolgen zullen wel voelen als straf. Géén inkomsten, wél lasten. Weinig of geen manieren om de gevolgen succesvol aan te vechten.
Ik zie een mooie parallel met de snelheidsovertreding. Ooit ( vaak succesvol) aanvechtbaar. Nu mag je gewoon aftikken omdat de verkeersboetes niet meer in het rechtssysteem zijn onder gebracht.

Andersdenkend | 18-02-18 | 07:33

Mag dan ook een moskee gesloten worden als er een onthoofde pop in de tuin ligt? Of zwaar vuurwerk? Of wellicht explosieven, sluiten voor de openbare orde?
Nope, dat dan weer niet.
Al het beleid is selectief. Daarbij vraag ik me af wie daarna het pand op koopt tegen exexutiewaarde.

boerk | 18-02-18 | 07:56

Nee natuurlijk wordt zo'n moskee niet gesloten (dan worden de moslims boos). Als dat wel zo zou zijn lagen er dagelijks tientallen onthoofde poppen bij de moskeeën.

Lupuslupus | 18-02-18 | 09:58

De Evangelist | 18-02-18 | 00:14 |
Schandalig zelfs de neus heeft nog rechten het is toch te gek voorwoorden dat als iemand die nog niet veroordeeld is de titel verdachte krijgt terwijl hij het wel gedaan heeft.
Strontziek wordt ik van de gedachte dat er wettelijk en overtuigend bewijs nodig is om iemand op te pakken omdat u dat vind meer dan genoeg reden is om hij of zij regelrecht de bak in kan zonder tussenkomst van de rechtelijke macht.

botbot | 18-02-18 | 00:23 | 3

Zeau BotBot, leef jij even 85 jaar zu späht...

F. von Zeikhoven | 18-02-18 | 04:08

@F. von Zeikhoven | 18-02-18 | 04:08
Kan de AIVD geen handgranaat bij botbot zijn voordeur leggen?
Dan sluit de gemeente zijn woning voor een x aantal maand.
Mooi repressiemiddel tegen andersdenkenden.
Gelukkig maar dat we in het heden leven en een RvS hebben maar je de RvS oordeelt pas achteraf als het leed al geschied is.

steekmug | 18-02-18 | 06:39

Botbot. Gelukkig is ook de Neus verdachte te noemen. Wettig en overtuigend bewijs heeft bijv. Ollongren niet nodig. Die zegt dat het zo is en dus is het zo.

gnor | 18-02-18 | 21:30

Nederland, het Koninkrijk der Lage Landen, is een verziekt land geworden. Een land waar de corruptie (geldelijk, chantabel en.of willen deugen) is doorgedrongen tot en in de bestuurslagen (politiek, bestuurlijke macht, rechterlijke macht en het OM, de uitvoerende macht). Door en door verrot. Daar waar de crimineel, tuig en al het andere rapaille met alle egards behandeld wordt. Ik vind het niet zo gek dat er steeds meer weldenkende Nederlanders elders willen wonen waar wel de fatsoenlijke en goede burger in bescherming wordt genomen en hard wordt opgetreden tegen het schuim in de samenleving.
Met dank aan de softe, slappe leiders. Als laatste een klein voorbeeldje hoe verrot dit land inmiddels is. In Zoetermeer wordt er meer dan 500.000 euro gespendeerd om 4 teruggekeerde Jihadstrijders uit Syrië, te volgen. Kun je het je voorstellen, 500.000 euro om deze lieden in de gaten te houden. Wat een doorgedraaid land. Vastzetten, en per ommegaande post terug naar het shithole waar ze vandaan kwamen. Sterker nog, hunt them down dear where they are. Frankrijk, Engeland, hebben elitetroepen in Syrie en Irak en waar deze lieden zich bevinden om hen te elimineren. Wij gaan ze in de gaten houden. Hoever moet je afglijden als land.

De Evangelist | 18-02-18 | 00:14 | 5

De regenten die ze verkiest? Niet helemaal mee eens, de regenten blijven elkaar in het zadel houden. Pim Fortuin had heel groot kunnen worden, maar bedreiging. Zelfde coor Wilder als 1na grootste partij, wordt altijd uitgesloten.
En nu FvD. Ook met referenda, de burger spreek zich steeds meer uit, maar wordt totaal genegeerd.

boerk | 18-02-18 | 08:01

Corruptie begint meestal in de bestuurlijke lagen...

Ben5570 | 18-02-18 | 09:29

het verschil in orde van grootte tussen een euro in de consumenteneconomie en die in de overheidseconomie...
Daar heb je een sterk punt von Zeikhoven.Ook de zgn leiders weten dat verschil niet.

Ben5570 | 18-02-18 | 09:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Deze visie is me uit het hart gegrepen. Ik word er ziek van. De onschuldige burger, verhuurder, horecaondernemer, hoer en bezoeker wordt gepakt en geplukt uit domme dadendrang. Echte daders worden niet gestraft want dat is moeilijk. Gezonde verstand is ver te zoeken bij onze ambtenaren en beleidsmakers. Zoals met de aardbevingsschade in Groningen zijn Politici en ambtenaren bron van probleem. Pas als t kalf verzopen is roepen de daders. Wat erg, moeten we iets aan doen. Misstand! Als de misstand niet 25 keer op tv is vindt geen ambtenaar het salonfahig om beleid te corrigeren. Ik ga voor de derde keer naar de rechter voor burgerpesterij. Vertrouwen in overheid in de rechtspraak is weg. De reden waardoor wordt in dit stuk keurig verwoord. Ik poogde ooit een ovj zijn foute inzicht duidelijk te maken. Zijn reactie: Het OM maakt geen fouten:)... tja.

maarten1959 | 17-02-18 | 23:44 | 12

@ Botbot
Verder zie ik wel graag een computer met een goed en onderbouwd algoritme recht spreken. Zo haalt men de "gevoels & zieligheidsfactor uit de wet. Nu is dat vaak een factor in de rechtspraak, terwijl de nabestaanden of slachtoffers alleen maar hun recht willen halen. Ik denk dat wij niet ver van elkaars standpunt afstaan. (ps een "sarcasme modus uit" helpt ook :)

Rest In Privacy | 18-02-18 | 01:01

@ botbot | 18-02-18 | 00:10
Die bepalende computer met controlerende rechter bestaat al jaaaaren. Dat heet Het Geheim van de Raadkamer, de computer zijn de griffiers. Zo vertelde mij ooit een oud middelbare school jaargenote die griffier was geworden bij de rechtbank in 010...

F. von Zeikhoven | 18-02-18 | 04:27

Wie werkt maakt fouten, dus wie niet werkt maakt... geen.....

Ben5570 | 18-02-18 | 09:34
▼ 9 antwoorden verborgen


Ce ca! | 17-02-18 | 23:24 |
Troost je met de gedachte dat het bedrijfsleven voor meer dan 90% het ophoest.
Misschien doet het dan minder pijn.

botbot | 17-02-18 | 23:33

Het is in 020 coffeshopland al tijden een vorm van marketing om je concurrentie uit te schakelen door snachts op zn tent te (laten) schieten of er coke in te verstoppen want de gemeente doet de rest. Dat met die coke heeft men overigens afgekeken van Bureau Warmoestraat agenten die zo zelf op de Wallen opereerden (bron boek: Zeedijk)

HdJ | 17-02-18 | 23:29

Eigenlijk zijn we allemaal hoeren.
We worden genaaid waar we bij staan. Alleen is de financiële vergoeding niet goed geregeld.

Rest In Privacy | 17-02-18 | 23:24

Een nogal onsamenhand betoog waar de relatie met de verkiezingen me even ontgaat. De meeste zaken die je aanhaalt zijn geen gemeenteaangelegenheden. Het 1012 project is in essentie ook geen goed voorbeeld, de gemeente is immers alleen via de civiele weg bezig invloed uit te oefenen, bestuurlijk is dat niet mogelijk. En als er sprake is van incidenten sluit de Burgemeester panden, niet de raad. En ja, dat gaat soms niet goed, maar dan rest de gang naar de rechter, en ook al is er genoeg aan te merken op de rechterlijke macht, het werkt in het algemeen naar behoren.
Fopstraffen en onheus schandpalen, je kan er met recht wat van vinden, maar de gemeenteraadsverkiezing zal er niets aan veranderen.
En ja, als je als OM een dagvaarding niet correct opstelt helpt geen wet om dat te repareren. Lichte fouten kan je corrigeren, maar stupiditeiten toch maar liever niet.
En als er met enige regelmaat Kalasjnikovs worden leegegschoten bij de buren of een handgranaat aan de deur hangt lijkt het me toch wel verstandig om de bewoners even verder weg te sturen. Ook weer een taak voor de Burgemeester. Ga vooral stemmen, maar verwacht niet dat er wat verandert in deze zaken. Dat kan pas over een paar jaar, hopelijk eerder.

Buerman | 17-02-18 | 23:19 | 1

Is vrij typisch voor Feynman, onsamenhangende betogen. Meestal gaan ze dan ook nog van de hak op de tak, deze bleef dan tenminste min of meer bij één onderwerp.

Tapu | 18-02-18 | 13:21
-weggejorist-
Berbaar | 17-02-18 | 23:17 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

1000 regels en niemand die de verantwoordelijkheid op zich neemt. Zo rolt Nederland anno 2018.
PS @ redactie GS, mucho kuddos voor de blockfunctie. Zo blijven alleen de reaguurders over die het jijbakken en op de man spelen niet doen.
@ Feyman, goed stuk met scherpe analyse. Het is alleen jammer dat wij het anno 2018 hier nog over moeten hebben.
Nederland is weer terug in de tijd aan het gaan dmv de CU,SGP,CDA en de islampartijen.

Rest In Privacy | 17-02-18 | 23:10 | 4

@ Buerman | 17-02-18 | 23:24
In principe ben ik het met je eens, maarrrrr als men maar op de man (of vrouw) blijft spelen. Dan word men een beetje een herhalio. Ik verneem graag andere standpunten,maar kan niets met jij bakken en gescheld. Anderen naar beneden halen om jezelf op een voetstuk te plaatsen? Daar hebben we rute al voor!

Rest In Privacy | 17-02-18 | 23:27

@Buerman | 17-02-18 | 23:24
Ach het geeft een beetje aan hoe men over de reaguurder denkt.
Te dom om een tegel in één keer correct te typen.
Een weekdier dat niet met andere meningen om kan gaan.
Ik moet er vooral erg om lachen.

Berbaar | 17-02-18 | 23:43

@ Beurman
Zie voorbeeld hierboven! ;)
Zo een type die zijn dienstplicht ooit via pappa heeft afgekocht waarschijnlijk. Een slap aftreksel van een minderwaardig mens.

Rest In Privacy | 18-02-18 | 00:04
▼ 1 antwoord verborgen

Prostitutie moet een overheids baan worden. Prostitutie Ambtenaar, 2500 oid per maand, netto. Denk dat er veel animo is.

Mark_D_NL | 17-02-18 | 23:01 | 11

Ce ca! | 17-02-18 | 23:56
Dezelfde nick, oh ja?
Lukte mij niet. Ik zou gewoon je eigen nick houden. Iedereen kent je toch?
Niks mis mee.
Ik weet niet hoe jij het ziet, maar wat ik hier zou willen is wat meer oplossingen en wat minder benoemen van de problemen die we toch wel kennen. Er zijn hier figuren die de redacteuren van GS in alles gelijk geven. Meehuilers heeft niemand nodig, oplossers wel. Al zijn het wel vaak lastige dingetjes....

HoerieHarry | 18-02-18 | 00:19

@ HoerieHarry | 18-02-18 | 00:19 |
Ik denk dat men ook hier voldoende oplossingen aandraagt. Maar die zijn meestal niet in te passen in onze huidige rechtstaat en grondwet. Nu ziet men ook hoe snel men ook de grondwet aan de kant schuift. (zie orgaan donatie) Maar door het cordon sanitair en het afschieten en doodsteken van potentiële veranderaars (zie Theo en Pim) wilt men de veranderingen niet aan. De meeste mensen willen gewoon leven en hun gang gaan. Dat men binnenkort daaraan moet "sleutelen" beseffen de meeste niet. Een partijdige MSM en polletiek helpt ook niet daarbij.
Wel zie ik de trend van weerstand tegen de huidige status quo en de opkomst van het FvD. Hopelijk is het niet te laat.
Als men gewoon de huidige wetten eens naleeft en een ieder gelijk is voor de wet, dan zou dat al heel wat schelen. Een scheiding van kerk/moskee en staat zou al helpen bijvoorbeeld.
PS, ik nok af en ga plat. Truste voor zo en tot schrijfs! :)

Rest In Privacy | 18-02-18 | 00:39

Ce ca! | 18-02-18 | 00:39
We gaan het er nog wel over hebben. Au revoir.

HoerieHarry | 18-02-18 | 00:58
▼ 8 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Jjansen | 17-02-18 | 22:50 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

OT
Morgen een hele grote demonstratie tegen Porochenko.
Het volk pruimt hem niet meer.
Ik denk dat Van Baaltjes en Verfopstad er ook wel weer zullen zijn, om het Oekr. volk een hart onder de riem te steken

Alexander Pechkop | 17-02-18 | 22:47 | 3

Hij maakt wel hele lekkere chocolaatjes in zn fabrieken hoorde ik.

HoerieHarry | 17-02-18 | 22:49

Alexander Pechkop | 17-02-18 | 22:47 |
Yep, het is maar te hopen dat zij een zelfde inborst hebben als de Russische separatisten die in de Krim tekeer gingen dan zijn ze daar van plots alle corruptie verlost en gaan ze net als in de Krim een genoegzaam en rijk leven te gemoed.

botbot | 17-02-18 | 23:00

Geheel volgens CIA regime change boekje dumpt men hun eerste kruiwagen zodra er boots on the ground staan

HdJ | 17-02-18 | 23:21

Je kunt prostitutie verbieden, dan gebeurt er hetzelfde als nu de wiethandel. Er is vraag naar seks, dus bestaat prostitutie. De overheid moet gewoon zorgen dat dit goed geregeld is. Maar dat zal wel weer te veel moeite kosten.

wifikabelverhuur | 17-02-18 | 22:43

Minder criminaliteit en lagere straffen. En religie vd vrede. Staat iedereen op met een blik 8.6 in dit land?

oorwormpie | 17-02-18 | 22:40

Goed stuk!

Portemonnee van de A | 17-02-18 | 22:38

Justitie is pakt alleen diegene die makkelijk te pakken is. Er is geen pragmatische leiding die het recht laat zegevieren en dat kan ook niet anders dan met een slap rubberen zootje bestuurders.

BozePaarseMan | 17-02-18 | 22:37 | 1

Je zal tegenwordig maar een islamitische kamper zijn. Dan kom je met moord weg,

Rest In Privacy | 17-02-18 | 23:13

Wat je niet ziet bestaat niet.Pinokkio Rutte met zijn struisvogel politiek.Daar trapt niemand in Nederland meer in ondertussen.Opgepoetste cijfers ed.Agenten krijgen opdracht om aangiftes te frustreren alleen al voor betere criminaliteit cijfers.Agenten die wel hun best doen worden van hogerhand terug gefloten om minder hun best te doen anders worden ze veroordeeld tot kantoor werk.Dit gesteggel met cijfers om de bevolking een rad voor de ogen te draaien moet stoppen.
Heel Nederland weet ondertussen dat de criminaliteit een ster stijgende lijn vertoont mede door de import van al die gelukzoekers en uitgeprocedeerden die gewoon illegaal in dit land kunnen blijven en zelf nog geld en woningen kriijgen toegestopt.Mensen die graag en officieel de hoer willen zijn wordt het onmogelijk gemaakt door dit hypocrieten kabinet.

hetwerktniet | 17-02-18 | 22:29 | 4

@Panteni | 17-02-18 | 22:36
Wat is een reëel alternatief dan?

Berbaar | 17-02-18 | 22:51

@Panteni | 17-02-18 | 22:36
Verkiezingsfraude, een foute MSM en cordon sanitair!

Rest In Privacy | 17-02-18 | 23:15

Kop van de dag of het jaar:Premier Rutte verklaarde er gisteren tegen De Telegraaf dat de „liberale, westerse wereldorde niet arrogant” op een veranderde tijdsgeest moet reageren.

Ben5570 | 18-02-18 | 09:46
▼ 1 antwoord verborgen

De gevangenis staat leeg omdat er een minister was die wilde bezuinigingen en toen bijna alles sloot terwijl er nog +- 15,000 mensen hun straf moesten ondergaan,
die minister is nu buschauffeur!!!
We hebben nu nog wel steeds dezelfde minister president, dat was een geschiedenis leraar!! man man wat een land, wat een bestuurlijke wanorde, wat een politiek, om je kapot te schamen.

Plorkface | 17-02-18 | 22:21 | 4

Bijdehandjes gegeten Berbaar?

HoerieHarry | 17-02-18 | 22:36

@HoerieHarry | 17-02-18 | 22:36
Nee opgelet, ook op sgool, dat zouden meer mensjes moeten doen.

Berbaar | 17-02-18 | 23:02

De verwarring is niet heel vreemd gezien de berichtgeving destijds rondom die twee. Je kunt natuurlijk ook doen alsof je zelf heel erg geweldig bent omdat een ander een foutje maakt in plaats van hem simpelweg te verbeteren. Je zult het wel nodig hebben.

18isgek | 18-02-18 | 00:35
▼ 1 antwoord verborgen

Het klopt dat het aanpakken van (moreel) legale prostitutie de boel de illegaliteit in drijft. Maar bestuurders vinden dat prima: het geeft ze een vrijbrief om de strijd verder op te voeren, en gewoon alle prostitutie illegaal te verklaren; alle legale opties zijn immers verdwenen. Niet verboden maar weggepest of afgeschrikt.

Dat van die verhuurders klopt ook. Er was onlangs een geval van een verhuurder waar een leuk fris jong stel een huis van wilde huren. Het zag er allemaal goed uit, de jongen had een goed arbeidscontract, en de verhuurder ging zelfs zo ver dat hij een uittreksel van de werkgever bij de KvK opvroeg. Ook die leek in orde.
Paar maanden later: wietplantage in het huis, stelletje met de noorderzon vertrokken. Volgens de politie was de werkgever nep, een lege BV. Dan zou je denken dat zo'n huisbaas toch zijn best heeft gedaan om wantoestanden te voorkomen. Toch werd zijn pand dichtgetimmerd op last van de burgemeester. Weg inkomsten.

En het klopt ook dat dat verhuurders voorzichtiger maakt, en niet op een goede manier. Nederlanders van welke afkomst dan ook komen er bij ons niet meer in. Met Europeanen of mensen uit een ander land zijn we ook erg voorzichtig. Liefst nemen we expats op referentie, met een contract bij een bekende firma. Want 1 fout en de gevolgen voor ons zijn niet te overzien... sluiting zonder tussenkomst van of verhaal bij de rechter. Kan allemaal in Nederland.

Muxje | 17-02-18 | 22:14 | 2

*uit een ander land = uit bepaalde andere landen

Muxje | 17-02-18 | 22:16

In Vlissingen was er een horeca ondernemer die zelf de politie inlichtte vanwege het vermoeden van een kwekerij. Uitkomst: woning gesloten en geen inkomsten meer ervan.

Rest In Privacy | 17-02-18 | 23:17

@Jan-Joris-Jaap-Joop | 17-02-18 | 22:20
Lukt niet om op zondag te lezen wegens rustdag, opdracht van God of zoiets.....

steekmug | 18-02-18 | 06:54

De server van het rd is zelf ook christen (in tegenstelling tot andere servers die gewoon apparaten zijn die hun werk doen). Hij doet zondags aan bijbelstudie.

koeberg | 18-02-18 | 09:20

De link naar de huissluiting in Nieuwegein verdient wel wat nuancering. De bewoners van het “aangevallen” huis zijn geenszins brave modelburgers. Tijdelijke sluiting van het huis is spijtig voor de verhuurder maar wel de meest veilige oplossing voor de buurtbewoners en de nabijgelegen school. Beschieting met een Kalashnikov en een week later twee handgranaten neerleggen los je niet met een kopje thee op. De daders liggen op het kerkhof en de politie heeft geen capaciteit om zo’n crimifamilie 24/7 te beschermen. Als burgemeester zijnde heb je dan geen andere oplossing dan kiezen uit meerdere, even foute oplossingen.

Nivelleermarionet | 17-02-18 | 22:13

Ik ging vroeger wel naar Terschellijng met mn ouders op vakantie.
Daar had je ook een pooier waar later een tv serie over gemaakt is.
Sil de strandpooier.

HoerieHarry | 17-02-18 | 22:11 | 3

Die had toch een paar potvissen in de verhuur?

Tuborg øl | 17-02-18 | 22:19

Ja, daar zat flink wat wintervet aan.

HoerieHarry | 17-02-18 | 22:21

@ Tuborg øl | 17-02-18 | 22:19
Laat Asha erbuiten aub.

Rest In Privacy | 17-02-18 | 23:29

Heeft nou werkelijk niemand door waar het justitie om gaat? Geld, geld en nog eens geld. Boetes, boetes en nog eens boetes. De Nederlandse overheid is verslaafd aan geld dus het is nooit genoeg.
De eigenaar van een paar verhuurde bedrijfspanden is altijd de sjaak, simpelweg omdat hij pakbaar is voor justitie. Staat in het kadaster etc.
De kwekers zijn vaak ongrijpbaar dus daar is vaak niets te halen, dus verzint het OM gewoon dat de eigenaar medeplichtig is en deel uitmaakt van een criminele organisatie.

Waar het ook om gaat, degene die pakbaar zijn, dus waar beslag op loon ed. gelegd kan worden, of goederen ontnomen die zijn altijd de Sjaak in de Nederlandse rechtspraak.
Heeft niets meer mer rechtspraak of veiligheid of wat dan ook te maken, het gaat alleen maar om geld.

Vespucci | 17-02-18 | 22:08 | 1

Amen to that. Alle ambtelijke organisaties in Nederland hebben slechts 3 doelen:
Zichzelf in stand houden of liever nog vergroten
Geld binnenharken voor de Kroon
Het netwerk van partijvriendjes dienen

jemagookniksmeer | 17-02-18 | 22:53

de 6 jaar cel pooier an de 15jarige heeft geen voornaam, dit itt Armin...
Goh??...

Hemmenaar7 | 17-02-18 | 22:07

Dingen uit het zicht halen lost de problemen niet op.

Grootschalige collectieve euthanasie daarentegen..

schoon-schip-maken | 17-02-18 | 22:04 | 1

Is ook het orgaantransplantatie probleem opgelost ;)

Rest In Privacy | 17-02-18 | 23:19

Wat betreft de Wallen 020 las deze week trok vorig jaar 1.3 miljoen toeristen, kortom dit gemeentebeleid ingezet door Asscher dat van ramen sluiten is het de kip met gouden eieren slachten.

william7055 | 17-02-18 | 22:00

Amsterdam gaat Utrecht achterna, waar alle prostitutiepanden zijn gesloten. In Utrecht komt prostitutie dan ook niet meer voor.
Nee toch?

MAD1950 | 17-02-18 | 21:55 | 2

Ja. En op die dag ben ik uit Utrecht verhuist!

HoerieHarry | 17-02-18 | 21:59


@HoerieHarry

Ghehehe.

schoon-schip-maken | 17-02-18 | 22:02

Het Nederlandse gerecht volgt eigenlijk EU-beleid, die weer het beleid van Zweden volgt; Ramen sluiten en hoerenlopers keihard aanpakken, ook als de hoeren zelf willen. Het beroep van hoer zo onaantrekkelijk mogelijk maken, want de meeste Nederlanders hebben een NIMBY-mentaliteit en hebben het liefst thuiswerkers waar je geen last van hebt. Maar goed, die mogen eigenlijk alleen maar gratis zijn, want als je ervoor betaalt kun je de bak in volgens het OM dat EU-beleid voert. Hoeren kunnen in EU-ogen beter maar vastere partners krijgen om dan vervolgens maar de golddigger spelen.

Jostifiel | 17-02-18 | 21:48 | 1

Volgens mij komt ook een deel van het beleid voort uit VN-afspraken. Corrigeer me als ik het mis heb.

kweethetooknietbeter | 17-02-18 | 22:06

Het Nederlandse rechtssysteem deugt voor geen meter.
Bij een opstapeling van criminele activiteiten wordt er meestal maar één feit veroordeeld en wordt het feit altijd ten gunste van de dader uitgelegd. Als je een overval pleegt met een illegaal wapen en daarbij iemand dood schiet, wordt je alleen veroordeeld voor doodslag. In een beschaafd land krijg je een straf voor illegaal wapenbezit, de overval en voor moord. Moord omdat de het doodschieten het directe gevolg is van jouw kwalijke intenties en niet doodslag omdat het in Nederland vergoeilijkend wordt uitgelegd als een totaal onvoorziene bijkomstigheid van de overval.
Tel daarbij op de dadergerichtheid van rechterlijke macht die er alles aan doen om verzachtende omstandigheden te vinden.
Tel daarbij het volkomen gebrek aan maatschappelijke controle op de rechterlijke macht.
En we hebben daderparadijs Nederland.

Franker | 17-02-18 | 21:37

De gemeente amsterdam heeft toen enorm op hun flikker gehad, omdat ze 2 ernstige zaken, al jaren door hun vingers heen lieten glippen. Er waren verschillende mensen die toen al aan de bel trokken dat bepaalde zaken niet goed gingen. Denk aan de escort huurmoord welk een uitzending van Peter R de vries gehaald had op www.ad.nl/amsterdam/6-jaar-cel-voor-o... maar natuurlijk ook onze bekende huisvriend saban B welk vrouwen met de grootst mogelijke uitbuiting op de wallen stationeerde.

Sindsdien is dat roer daar bij gemeente amsterdam omgegaan, en schrijven ze niet alleen seksbedrijven aan maar ook de 'gewone' sportmasseuses ter voorbeeld, omdat ze "bang" zijn dat deze mogelijk seks activiteiten faciliteren. Iedereen de moeder moet nu een vergunning in amsterdam aanvragen tegen niet alleen hoge kosten maar wat onnodig veel bureaucratie met zich meebrengt.

En wanneer inderdaad iemand gepakt wordt hangt een fikse dwangsommatie boven het hoofd. Bedragen van tot wel 50.000 euro per overtreding zijn echt geen uitzondering. U dacht dat de financieele teringzooi die het bestuur van elatik fatima achtergelaten heeft in amsterdam enige windeieren met zich meebracht? Think twice.

Klutskwijt | 17-02-18 | 21:31 | 2

Dat is dus het probleem bij de overheid: Het is zwart of wit.
Grijstinten, nuances of uitzonderingen kennen ze niet.

HoerieHarry | 17-02-18 | 21:35

@HoereHarry. Nuances kennen ze niet terwijl ze inmiddels over alle data beschikken om uiterst genuanceerd, op maat haast, kunnen veroordelen. Zeurt al langer. Voor het www en de big data beschikten we niet over voldoende gegevens, waardoor wet- en regelgeving veralgemeniseerd toegepast moest worden. Inmiddels beschikken we daar wel over maar pas wet- en regelgeving zich daar niet aan.

JoyCee | 18-02-18 | 08:56

Er gaat niets veranderen. In het verleden niet, nu niet en nooit niet. Het word alleen maar erger en erger......

nope | 17-02-18 | 21:25

Het grappige is dat de staat (belastingdienst) die grootste pooier van Nederland is. De dames moeten zich registreren als kechje/hoer/prostitué met hun paspoort en belasting betalen over hun inkomen. Stel dat ze het goed doen dan belanden ze toch al gauw in de hoogste schijf van de inkomstenbelasting. Van iedere €50 die zo’n dame ontvangt gaat er €26 naar de belastingdienst.
De overheid wil die inkomsten helemaal niet kwijtraken. Net als roken, het is ongezond en je krijgt er wellicht kanker van, maar de accijnzen zijn een belangrijke bron van inkomsten, dus mag het voort bestaan.

Osdorpertje | 17-02-18 | 21:25 | 9

Berbaar | 17-02-18 | 22:55
Jij wel dan? Als feiten je niet bevallen hoor ik krekels.

Wasbakplasser | 18-02-18 | 00:18

Ach berbaar. Typisch hoor, oude vrouwen lastig vallen. Cultuur?

Is dit nog nieuws? | 18-02-18 | 10:22
-weggejorist-
PopeyeKamper | 18-02-18 | 13:55
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik werk , 8 jaar in de seksbranche. Ik werk tevens samen met zedenpolitie en gemeentes ter bestrijding van uitbuiting, mensenhandel en vrouwen onder dwang. Ik beheer ook interessante sites hiervoor waar men met regelmaat een advertentie op plaatst. Ik volg steden zoals Amsterdam nauwlettend. Met name de idiote regelgeving dat iedere prostituee zich in moet schrijven bij de KVK als letterlijk zijnde, prostituee amsterdam. Zie hier : www.kvk.nl/orderstraat/bedrijf-kiezen...

De gemeente interesseert het welzijn van die dames helemaal geen ene reet. Er is geen sprake van mensenhandel op de wallen. Ten eerste is raamwerk zo'n beetje het laagste wat er is in de klasse van prostitutie. Ze doen net alsof alleen in amsterdam ramen staan en kijken nooit verder in landen zoals belgie, duitsland en dergelijk. Die domme kut wil het liefst prostitutie bestrijden omdat ze af willen van het algemeen beeld dat amsterdam bekend om staat (hoeren).

Een vrouw heeft in NL ALTIJD keuze om te willen werken of niet. Dat zij zich inlaat met de verkeerde types (die helaas rijk zijn in deze branche) hoeft niet meteen een slot voor de gehele branche te betekenen.

Mischien moeten ze iets beter voorlichten daar dat er meerdere wegen naar rome zijn dan raamwerk alleen. Dit soort mensen die in bestuursposities vallen hebben vaak 0 kijk of laat staan enig ervaring binnen deze branche.

Klutskwijt | 17-02-18 | 21:24 | 2

Wat opvalt is dat de dames een eenMANSzaak hebben vlgs. de KvK.

demaup | 17-02-18 | 22:38

@demaup | 17-02-18 | 22:38

Jazeker. Het is geen BV ofzo ook hoor. Of een VOF. Maar gemeente amsterdam eist wel dat ze zich letterlijk als prostituee in moet schrijven in de KVK. Dus complete naw gegevens in 1 of andere register dat voor ieders openbaar is.

Klutskwijt | 18-02-18 | 13:54

Politi3, Justitie en Journalisten schijten 3 kleuren stront in hun broek voor de Import (Moslims, Karpatenkoppen, Noord-Afrikaken e.d). Dus verwacht niets van hen. De blanke middenklasse staat er de komende jaren, zolang het Kartel (vvd,d66, gl, cda) de macht heeft en de EU club meer macht grijpt er helemaal alleen voor.

Mark_D_NL | 17-02-18 | 21:23

Het erge voor een horeca ondernemer is natuurlijk dat hij nooit kan weten of er herrie in zijn bedrijf zal komen. De vaste klanten zal hij wel kennen maar er kan ook zomaar iemand binnenkomen die amok gaat maken en dan kan de zaak dus dicht.
Dat is zó onredelijk, net zoals een bewoner van een huis na jaren wiet gaat kweken - voor de handel -. De eigenaar van de woning verwacht dat niet na zo lange tijd maar toch wordt het huis gesloten.
Dit heeft met redelijkheid niets meer te maken en dat een burgemeester op de stoel van de rechter gaat zitten is helemaal een geschifte situatie.

Lupuslupus | 17-02-18 | 21:21 | 1

Ach wetende dat U zelf betrapt bent op het kweken van wiet (naar eigen zeggen) vind ik het wel fideel dat U voor de woningbouwvereniging opkomt.

Berbaar | 17-02-18 | 21:31

De brave burger pakken kan prima, die is niet agressief, onberekenbaar, heeft geen wapens en veel minder de neiging om de betrokken handhavers na afloop met een groepje thuis te bezoeken.
Het is dus puur voor de veiligheid dat dit zo gebeurt.

Dezenaamhier | 17-02-18 | 21:18 | 1

De handhavers zijn dus bang. Daar ben je als burger mooi klaar mee.

Lupuslupus | 17-02-18 | 21:24

Verhuurders, hoeren, pooiers, lage straffen, pedofilie, GR verkiezingen.
Alles op een hoop gegooid met als resultaat dat het slaat als kudt op Dirk.
Jammer Feynman, het kan (soms) zoveel beter.

Berbaar | 17-02-18 | 21:18 | 3

Nee, jij hebt altijd van die coherente teksten.
Het is in de meeste gevallen van tranentrekkend laag niveau.
Die quasi-intellectuele redeneringen: daar trapt echt niemand meer in.

Maytheforcebewithyou | 18-02-18 | 01:25

Dat jij niet in staat bent om de rode lijn te ontdekken is jouw probleem. Prima, gedegen stuk weer van Feynman.

Ga lekker ergens anders zeiken nitwit.

The Green*Machine | 18-02-18 | 10:27

@Berbaar | 17-02-18 | 21:18
Probeer de essentie eerst te begrijpen voordat je reageert

Zult-eter | 18-02-18 | 10:42

Burgertje pesten is namelijk veel makkelijker dan criminelen oppakken en veroordelen..... logisch toch

Oepsie1234 | 17-02-18 | 21:15

En wat is de moraal van dit verhaal?
Meer politie?
Hogere straffen?
Minder regelgeving?

HoerieHarry | 17-02-18 | 21:15 | 5

Prof. Pim Pam Pet | 17-02-18 | 21:24
En door mijn tactische stem ga ik dat veranderen?
Yeah right.

HoerieHarry | 17-02-18 | 21:26

Misdaad loont! Dat is de moraal van dit verhaal. Politiek, criminelen, meestal één pot nat.

Mokum Kosher | 17-02-18 | 21:26

Prof. Pim Pam Pet | 17-02-18 | 21:24 Heeft niets met lagere overheden te maken, scheiding der machten dus rechters .... D666 rechters, dat dan weer wel .....

CaptainMorgan | 18-02-18 | 00:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Hear hear.

Rohin | 17-02-18 | 21:11

Toepasselijk nummerbord dan.

PresidenteDeConjovia | 17-02-18 | 21:11

Maar waarom krijg ik steeds het idee dat de straf voor dit delicten altijd lichter uitvalt indien de dader Rachid, Armin of Mohammed heet? Maar als een dronken tor een brandende fles bourbon op het grasveld voor een moskee gooit krijgt hij drie jaar wegens "terrorisme". Zegt u het anders maar wanneer ik mijn aluhoedje weer moet vouwen...

eerstneukendanpraten | 17-02-18 | 21:07 | 18

LiniaalRectaal en alle andere die het gooien van molotovcocktails naar mensen vergoelijken Maar wel een grote bek bij rellen van Antifa? Mongolen die met brandbommen gooien moeten aangepakt worden. Dat ze te dom zijn om te peopen en geen goede brandbommen kunnen maken is geen excuus. Want volgens jouw logica zou Richard Reid twee weekjes moeten schoffelen. Want zijn aanslag was zo amateuristisch. Duidelijk..

miko | 17-02-18 | 23:59

miko | 17-02-18 | 23:59 |
Sukkel, het was naar een gebouw.... klein verschilletje!
Was die taart naar pim misschien een honkbalknuppel?
Oh, nee... jouw hersenen werken maar in één richting de verkeerde kant op.

Tuborg øl | 18-02-18 | 00:20
-weggejorist-
miko | 18-02-18 | 01:42
▼ 15 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
bodypoppin | 17-02-18 | 21:05 | 1

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino

#BREEK

WYBREN VAN HAGA VERLAAT FVD