achtergrond

Geenstijl

LIVE vervolg #Zijlstradebat: Rutte liegt

Oh sorry zeiden we 'Rutte liegt'? We bedoelen 'Rutte spreekt', want hij is aan de beurt maar we weten niet meer zo goed wanneer vv'ders liegen of spreken, of spreken wanneer ze liegen of liegen als ze spreken.

Halbe kan dan wel opgehoepeld zijn (boehoehoe en terecht), de oppositie weet dat er verkiezingen aan komen en is dus nog een beetje verder aan het prikken waar het pijn doet. We horen zelfs Kuzu goeie dingen zeggen terwijl Pechtold weer de pedanterik staat uit te hangen om een 180 graden draai te verhullen (van 'De Russen zijn de echte leugenaars' naar 'Goed dat Halbe is opgestapt'), waarmee hij kindeke Klaver helemaal de moeder irriteerde. Een ontspannen-want-niks-te-verliezen Asscher prikte door de schmierende Sybrand 'tegen het cynisme' Buma heen en Lilian Marijnissen is lekker aan het proefzwemmen als nieuwe Partij-Coryfee terwijl Klaas Dijkhoff zijn chagrijn achter zijn carnavalskater probeert te verstoppen, of zijn carnavalskater achter zijn chagrijn. Maar door de beeldbank genomen staan ze er met hun allen toch weer best wel treurig op, dit stelletje omhooggevallen opportunisten met hun nonchalante lieg-en-bedrieg-voor-het-landsbelang-dus-dan-mag-het-mentaliteit. Foto's kijken na de breek, video op Kaatsomroep of Kleuterklascam.
Update 21u40: Rutte haperde en stotterde, liep krassen en deuken op, maar toen deed  Wilders zijn standaard motie van wantrouwen dus het zit er weer bijna op. Asscher is voor de vorm nog even aan het overleggen over steun aan die motie, maar die 9 zetels gaan het verschil niet maken. Schorsing tot 22u, dan nog ff hoofdelijk stemmen en dan kan iedereen - behalbe Zijlstra - opgelucht naar huis. Alweer een rondje liegen over leugens overleefd!
Update 22u08: Zij verzonnen een glas, zij logen een plas, en alles bleef zoals het was!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.