achtergrond

Geenstijl

Post! EU blijft neppe beschuldiging nepnieuws verdedigen met nepsmoes over taalfout

Klepperdeklepperdeklep in ons fax-apparaat! Post van de European External Action Service, de dienst die verantwoordelijk is voor de website EUvsDisinfo, waarop een GeenStijl-topic als nepnieuws werd gebrandmerkt.

Het is een goede brief en een slechte brief. Heel erg goed voor onze kansen in een rechtszaak, maar heel erg slecht voor toch al broze vertrouwen in het functioneren van de EU-instituties. Want man man man hoeveel pedante lulkoek kun je in een brief stoppen zeg? Ons tot twee keer toe geenstijl.com noemen is nog tot daar aan toe, verwijzen naar een suffe disclaimer op je site en uitleggen dat je ons geen Kremlin-trol hebt genoemd is toch wel next-level raar. Daar gaat het namelijk helemaal niet om. En leg ons nog eens uit hoe termen die emotionele NGO-meisjes niet bevallen "incorrectly transcribed" worden in jullie database. 

En dan op het einde van de brief verwijzen naar het correctiemechanisme op de eigen website en ons verwijten dat we daar geen gebruik van hebben gemaakt. HALLO EUVSDISINFO. Wij weten 100% zeker dat tenminste een van onze lezertjes op het door ons in ons eerste topic over deze onverkwikkelijke affaire geplaatste linkje heeft geklikt en de fout heeft gerapporteerd. Vervolgens duurde het MEER DAN EEN WEEK voordat wij onze advocatenbrief jullie kant op stuurden. Daarna duurde het nog eens drie dagen voordat jullie met je nepsmoes het bericht hebben verwijderd. Jullie kunnen ons dus helemaal niet 'assuren' dat jullie 'committed' zijn om feedback 'promptly' te verwerken. We hebben nu juist gemerkt dat dat niet gebeurt. Zelfs Promote Ukraine reageerde nog sneller

Jullie hebben ons vanuit jullie ivoren Brusselse toren aantoonbaar ten onrechte van nepnieuws beschuldigd. Dat gaat niet zomaar. En met dit soort arrogante onzinbriefjes maken jullie je er niet van af. Sterker nog, wij krijgen alleen maar meer zin in die rechtszaak. Wat we donderdag al zeiden dus. See you in court.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.