achtergrond

Geenstijl

'Rustige nacht' met duizenden incidenten, Kim dreigt met nukes, Iran strijdt voor vrijheid ondanks Westerse stilte

Zoooo. Van tussen de uitgedroogde oliebollen, halflege champagneglazen en de rode ravage van een Chinese rol die per ongeluk binnen is afgestoken: de beste wensen voor 2018, lieve mensen. Is er nog wat gebeurd vannacht?

Zentgraaff staat uit het raam te kijken naar overmoedige hardlopers die zich in goede voornemens en hagelnieuwe spandex hebben gehuld. "Ik geef het een week", grinnikt-ie, terwijl hij naar Eurosport zapt voor het schansspringen. De Staatsomroep houdt de eigen traditie in ere en noemt het een rustige nacht, want alleen in Rotterdam en Den Haag liep het de spuigaten uit maar in Utrecht was niks aan de hand want daar gingen minder auto's in de fik dan vorig jaar. Pritt bestudeert ondertussen de kaart van Nederland aan de hand van de nieuwsoverzichten van regionale omroepen. Per provincie met een rode stift en een zakelijke blik turfstreepjes op het whiteboard achter de categorieën 'autobranden', 'vuurwerkincidenten', 'belaagde hulpverleners' en 'diversen'. "Niks rustig nacht", mompelt hij. Onder het kopje 'buitenland' staan Berlijn en Keulen geturfd, daar zijn vrouwen aangerand.

Spartacus speurt de Perzische timelines af naar updates over de #IranProtests. Tien doden, zeggen de staatsomroepen. Tussendoor F5't hij Trumps Twitterpagina. "De Commander in Chief heeft nog steeds niet gereageerd op de laatste nucleaire grootspraak van Little Rocket Man!" Teleurstelling en verbazing in zijn stem. "Oh hee", klinkt het ineens al een stuk opgewekter,  "De Volkskrant heeft een Gifje des Doods over het lanceerbereik van Noord-Korea. We gaan allemaal dood!" 

Mosterd vergelijkt een juichende AD-recensie over Youp van 't Hek met de stroom geeuwende of geërgerde mensen op social media. "Oh LOL zelfs de Azijnbode vond het saai en NRC heeft maar gewoon geen recensie geschreven over hun eigen columnist. En hij zei heel vaak godverdomme maar natuurlijk niks over de islam. We hebben dus niks gemist." Ronaldo zoekt naarstig tussen de puinhopen van het redactie-bacchanaal naar zijn Staatsloten. "Kudt kudt kudt ik had ze toch híer gelegd!?" Ondertussen wacht hij op de foto's van het Nieuwsjaarsduikmeisje 2018. Ondergetekende is klaar met zoeken naar Nederlandse politici die hun steun betuigen aan Iraanse losbrekers die zich tegen het regime verzetten. Niks. De feministen dan?  Nakkes. Nederlandse regeringspolitici dan misschien? Nada. Iemand koffie met een droge oliebol dan maar?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.