achtergrond

Geenstijl

2017 piekt. Gezocht: gestolen Vrijheidsbeeld

Symbolischer wordt het niet om 2017 te duiden. In Sneek is een zes meter hoog Statue of Liberty geroofd. Iemand de miniatuur van de klassieke kolos ergens gezien?

"Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free, The wretched refuse of your teeming shore." Dat staat op de voet van het echte beeld in New York geschreven. Daar mag nu een "Geef ons dit beeld terug!" achteraan. We worden er helemaal prozaïsch van want enerzijds doet de diefstal van dit schaalmodel van het baken van de vrijheid denken aan die honderdduizenden die een veilige toevlucht zoeken in het Westen en anderzijds voelen wij van het Westen mede daarom de murky waters van de dreigende onvrijheid rond onze voeten spoelen. EN DAAR TUSSENIN VERDWIJNT VROUWE VRIJHEID FLUKS UIT FRIESLAND. Maar proza of niet, de eigenaren willen Little Lady Liberty wel gewoon terug svp.

Het ging de dieven niet om het koper of brons, want het ding is gewoon van plastic, dus de kans dat mevrouw niet in mootjes onthoofd is, is vrij groot. Kijkt u ff mee? "Ons polyester vrijheidsbeeld van zes meter hoog is vrijdag ontvreemd van ons bedrijfsterrein De Hemmen in Sneek en we missen ons familielid erg... Hij is groen van kleur en weegt een paar honderd kilo en we willen hem graag terug, heeft u ruimte voor een klein berichtje ? In de bijlage ons beeld in betere tijden." Info? Mag naar redactie@geenstijl.nl.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.