achtergrond

Geenstijl

Gemeenteraad Apeldoorn probeert Sleepwetreferendum te saboteren

Je denkt: leuk, de Sleepwetkids hebben een nieuw referendum afgedwongen en de Kiesraad heeft bepaald dat zulks tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart moet gebeuren, dus met die 30% opkomst zit het ook wel snor. MAAR DAN!

Dan ligt er ook ineens een brief (pdf) van de voltallige gemeenteraad van het altijd invloedrijke Apeldoorn op de mat van alle bijna 400 Nederlandse gemeentes, met daarin een dringend oproep om het referendum over de verderfelijke Sleepwet (81% twitterbubbel = tegen) NIET op 21 maart 2018 te houden. De smoes: "We voorzien dat de gemeenteraadsverkiezingen te veel worden beïnvloed door het onderwerp van het referendum, doordat de debatten in de media  en sociale media in beslag worden genomen door het referendum-thema." Alsof de gemiddelde burger zich geen twee verschillende dingen tegelijk kan bedenken ('wat stem ik lokaal, en hoe stem ik over de Sleepwet?'), en alsof Sleepwet en lokale politiek dusdanig in elkaars verlengde liggen dat het een het ander beïnvloedt. Voor de duidelijkheid: wij denken dat het antwoord op die vragen tweemaal 'neen' is. Maar desondanks is het zaadje van de demofobie wel weer geplant bij alle burries & gemeentebesturen.

Ondertussen, in Oekraïne...

Over referenda & demofobie gesproken. Georgië, Moldavië en Oekraïne krijgen van de zevenhonderdvijftig sokpoppen in het Europese Nepparlement ruimere toegang tot de douane-unie, de interne markt en de Schengenzone. Maar de inkt op het inlegvelletje is nog nat en daarop staat duidelijk dat in ieder geval Oekraïne niet lid zal worden dus NIKS AAN DE HAND MENSEN gewoon lekker vvd66 blijven stemmen.

En daarna...

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.