achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Algemeen Dagblad STINKT NOG HARDER! Haringtest = helemaal doorgestoken kaart

Oh Algemeen Dagblad. Wat stink je toch uit je bek naar een rot columnistenbeleid en schimmelende belangenverstrengeling.

Want dat die HaringTest van jullie keihard Rotterdammers bevoordeelt, dat wisten we al. Maar EenVandaag is nog eens verder gaan vissen in de materie en wat blijkt? Het is gewoon een verdienmodelletje voor 'keurmeester' Aad Taal. Boter bij de vis, zeg maar. "Keurmeester Aad Taal heeft zakelijke belangen bij haringleverancier Atlantic. Uit onderzoek van de Tilburgse wetenschapper Ben Vollaard blijkt dat de negentien haringboeren waaraan Atlantic levert structureel hoog eindigen in de lijst. Sterker nog, zij scoren gemiddeld 3,6 punten hoger (op een schaal van tien) dan andere haringboeren." Pijnlijk. 

Maar er zit nog een haakje aan dit verhaal. "Taal geeft namens Atlantic cursussen aan haringboeren. Je betaalt 250 euro om in vier uur tijd van Taal te leren hoe je haringen het beste schoonmaakt en snijdt. Tijdens deze cursussen *kunnen de ‘uitslagen van de haringtest besproken worden’. Er lijkt dus een verdienmodel te zitten achter het geven van onvoldoendes. De schijn van belangenverstrengeling wordt nog eens versterkt doordat Taal een appartement huurt boven de zaak die in 2015 en 2016 won." *

Hallo Algemeen Dagblad. Lekker journalistiek verantwoord. Word wakker en ruik de koffie. Het AD is al lang geen journalistiek product meer, maar een reclamefolder vol vunzige voetbalvrouwenfoto's en Bekende Nederlander Insta's. Zo beschouwd trok zelfs Hanina Ajadinges het journalistieke gemiddelde daar nog omhoog. Overigens vertrouwen wij hier ten kantore al sinds jaar en dag op de enige echte DasKapital Ex-redacteuren Test. Succes verzekerd.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.