Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Parallelle dimensies

SEND NUDES

Toen ik de rellen in Blerick zag, dacht ik gelijk dat een roomblanke politieman vanuit vermeend racisme in een moeilijke buurt een allochtone crimineel had neergeschoten. Fouten maken is immers menselijk. Het bleek mijn eigen setje vooroordelen te zijn. 

De politie kwam als mosterd na de maaltijd. Na het schot. De politie had helemaal niets te maken met de moord. Het was de derde criminele afrekening in korte tijd. Normaal zou de wijk dan denken aan de eigen kinderen en de criminelen zelf lynchen  op een presenteerblaadje aan de politie geven. Laat ze maar lekker dealen en elkaar omleggen, maar niet in je eigen achtertuin. 

Blerick toont aan hoe snel de vlam in de pan slaat. De politie wordt als opgejaagd wild de wijk uitgewerkt, kan niet vrij rechercheren, wordt niet geholpen in het onderzoek naar de dader. Honderden nieuwe Nederlanders waren op de been om het de politie zo moeilijk mogelijk te maken om de sporen veilig te stellen en om jacht te maken op een moordenaar. Journalisten troffen hetzelfde lot. 

Buurtbewoners klagen al jaren over intimidatie en overlast. Toch zie je na de massale inzet van de ME en het molesteren van Powned geen arrestaties. Daar gaat het fout. De burgemeester noemt de derde liquidatie op rij samen met de overlast een incident. Het is een gedoogzone van criminaliteit, drugsoverlast en geweld. Een banlieu.

De voorlichting noemt het een dodelijk schietincident, alsof er iemand met een sportvergunning bij een schietvereniging een dom foutje maakte. Het gaat hier echter om een moord in een woonwijk tussen spelende kinderen. Iemand die met een vuurwapen rondloopt, heeft een bewuste keuze gemaakt een delict te plegen (vuurwapenbezit) om daarmee een levensdelict te kunnen plegen. 

Poppenkast

Tegelijkertijd zitten 24 bewindslieden al een paar dagen als een braaf schoolklasje hun mond te houden. Twee dozijn legkippen op drie rijen stokjes. Partijen die werden buitengesloten of nalieten regeringsverantwoordelijkheid te nemen, mogen dagenlang blaten over een regeerakkoord dat zwijgt over salafistisch terrorisme, no-go areas en mislukte integratie.

Terwijl (nieuwe) Nederlanders hard worden aangetast in hun vrijheid, veiligheid en welvaart zit de top van de macht in vak K met een telefoontje te spelen. Bewindspersonen en oppositie die woordgrapjes maken om de beeldvorming te manipuleren en de campagne af te trappen. Totaal gevangen in hun eigen schijnwerkelijkheid. 

Blind en afgesloten voor de problemen in de gemiddelde wijken. De muren van de Tweede Kamer zouden eigenlijk een grote videomuur moeten zijn. Nieuwszenders, voorpagina`s van kranten, blogs & relevante vlogs zoals Pro247,  zodat de kloof tussen de theorie in het zaaltje en de praktijk op straat continu zichtbaar is, net zoals je een puppy in zijn eigen plasje duwt.

Paard achter de wagen

Het eerste novum uit het regeerakkoord is de hernoeming van het ministerie van Veiligheid en Justitie naar Justitie en Veiligheid. De rechtsstaat moet voorop. Alleen is er zonder veiligheid helemaal geen kans om te rechercheren, te vervolgen of recht te spreken. Getuigen blijven weg, niemand praat met de politie en rechters hebben ook een partner en kinderen.

Dat de rechtsstaat voorop moet ten koste van veiligheid betekent ook een verdere tunnelvisie op de rechten van de verdachten & daders, een verdere verwaarlozing van de rechten van slachtoffers of samenleving. Hier wordt de ene helft van een ethisch dilemma weggegooid om vervolgens zonder afweging of debat ongehinderd en maximaal te kunnen deugen.

Gezonde roker

Mohammed Bouyeri was lid van de terroristische Hofstadgroep, maar zou toch de moord op Theo van Gogh alleen gepleegd hebben. Aan de ene kant was de Amsterdamse politie een jaar lang een derde van haar rechercheurs kwijt aan om de andere daders in beeld te brengen, aan de andere kant hebben we een AIVD die weigert informatie te delen.

De AIVD volgde de Hofstadgroep sinds herfst 2002, in oktober 2003 werden vier leden gearresteerd en vrij snel weer vrijgelaten en in november 2004 werd Theo vermoord. Ruim twee jaar werden de juiste mensen gevolgd en Theo en Ayaan waren sinds de uitzending van Submission op 29 augustus 2004 voorspelbare slachtoffers. Ayaan werd streng beveiligd.

Net zoals Pim Fortuyn kreeg Theo van Gogh geen beveiliging. Wat is het nut van een sleepnet als je niet bereid bent de vangst naar de kade te brengen, te kaken en in het ijs te gooien? Dit is geen probleem van meer geld, meer bevoegdheden of meer informatie. Het is een probleem van samenwerking en ethische keuzes.

Het lijkt wel of het parlement & kabinet over een heel ander land regeren. 

Al minimaal vijftien jaar.

Feynman

Reaguursels

Inloggen

Verrekte goed stuk, Feyn.

De Vrijlansier | 05-11-17 | 22:10

Stilistisch brillant en argumentatief overtuigend.

WirMachenMusik | 05-11-17 | 15:58

Onbegrijpelijk.

Turkse drugsmaffia controleert al jaren stadsdeel Blerick, en schiet elkaar onderling al jaren af. Vermoorde jongen is uit een zeer beruchte Turkse familie die de drugshandel coördineert.

"Is naturlik allemal schuld politie.."

Ook gisteravond was er weer een massale knokpartij met Turken in de stad.

Wat moet je in godsnaam doen om zo hypocriet te kunnen worden.

Godspeed1966 | 05-11-17 | 14:27

Toch nog even een reactie; goed gezegd Feynman. De mede reaguurders hebben alles al gezegd in hun commentaren. Tja, zolang er voldoende stemmers zijn die dit allemaal mogelijk maken zal er niet veel veranderen.

Goedzo | 05-11-17 | 13:56

Ik heb nog een goed idee voor een naamwijziging op een ministerie.
Belastingdienst = Belasting
Er is namelijk helemaal geen sprake van een dienst.

IPNP | 05-11-17 | 13:52

De gebeurtenissen in Blerick tonen een no-go zone aan, al wil men in Nederland hier niet van weten. Inmiddels zal elke grote stad zijn Molenbeek hebben, Rutte kijkt lollend op zijn smartphone, Pechtold verveeld naar het plafond en weer volgt een liquidatie, en weer vergrijpt een TBS-er op verlof zich aan een onschuldig meisje.
Schrijf epistels van nu tot 2100, men is niet van plan er ook maar iets aan te doen. Dit soort dingen spelen zich niet af in Laren of in de villawijken in Het Gooi. Rutte heeft geen nageslacht waar hij zich zorgen om moet maken. Enkel zijn carrière en bankrekening zijn leidend, net als bij de rest van dat stel 'hoogbegaafden'.
Inderdaad is het net of ze bewind voeren over een ander land, want utopia bestaat niet.

Rest In Privacy | 05-11-17 | 13:19 | 1

Net als matchfixing: jarenlang is men blijven ontkennen dat dit ook in Nederland gebeurt. Het buitenland, ja, daar wel, maar toch niet in Nederland?? Wij hebben wij met ons poldermodel toch alles onder controle, alles op papier toch perféct geregeld? Tot men zich dan onontkoombaar 'geschokt' moet tonen, en begint te kakelen over de obligate 'onderste steen' en de 'lessen voor de toekomst'...

Zenzeo | 05-11-17 | 15:09

Treffende analyse Feynman, in Nederland is regeren achterom kijken het motto....

surfingbilly | 05-11-17 | 13:10

.. maar goed. Linkse politiek - en daar kan je de moderne gemakzuchtige regent ook best bij insluiten - veroorzaakt altijd het tegenovergestelde van wat de welluidende bedoeling was.
Wanneer er gestreeft wordt naar een "multiculturele samenleving" vol "diversiteit" en "onderling respect" dan kan je verwachten dat er criminele parallelle samenlevingen ontstaan waar iedereen die niet tot de stam behoort verjaagd zal worden.
Nederland kende vroegah getto's alleen van de TV uit Amerika, "Amerikaanse toestanden" noemden de Gutmenschen dat toen. Nederlandse Getto's zijn inmiddels groter en erger en volkomen kansloos.

Het gaat nog veel erger dan in enge films worden, zolang zulke aanzwellende hellholes "kansenwijken" genoemd worden door het wegkijkende schoftentuig dat dit alles veroorzaakt.

Jan Passant mk2 | 05-11-17 | 13:04

Op het radionieuws werd zorgvuldig de etnische afkomst verzwegen. Ethisch verantwoord werd gezegd: Jongens, nee, jongeren van 18 tot 35 jaar.

Inderdaad, jongeren van 35 jaar!!! De waarheid is verboden in Nederland. Een bananenrepubliek, dat is het.

Patatter | 05-11-17 | 13:03

Wat een diep treurige vertoning : een burgemeester die in een interview met een boertje van buutn van Powned ( aardige vent daar niet van) eigenlijk al het loodje legt.

daytripper | 05-11-17 | 12:48

EN toch... not a single fuck was given. Een aantal reaguurders windt zich hierover op, maar er gebeurt daarna weer niets. Het overige stemvee kijkt je lodderig aan als je hier weer eens over begint. En het komt de plucheplakkerts verdomd goed uit.

ScumbaggusMaximus | 05-11-17 | 11:18

Geweldige analyse! Inderdaad zijn wij als Nederland onder Bakellende en Rutte steeds wereldvreemder geworden. De onheilige combinatie van "liberaal "met "christelijk " is de ondergang van ons land. Het wordt tijd deze poltieke sttomingen voor altijd het onderspit te laten delven. Met 76 zetels worden ons 4 jaar lang weer honderduizenden nieuwe Nederlanders door de strot gewrongen; met gratis huisvesting,medische zorg,kinderbijslag,uitkeringen. Deze gekte moet gestopt worden... voordat wij Indianen in eigen land worden levend in reservaten met andere autochtone Nederlanders.

Eendragtmaaktmagt | 05-11-17 | 11:14 | 1

Eens. Het is een verschrikkelijke combinatie. Liberaal en christelijk. Alsof we weer in de dagen van Van Agt, Wiegel en Lubbers leven.

Bigi Bana Boy | 05-11-17 | 11:45

#MeNot

Nietnagel | 05-11-17 | 11:12

Pff spijker kop. Het.artikel geeft de kern van de problematiek in onze dimensie helder en keihard weer. Helaas zal in die andere dimensie dit artikel niets eens de moeite van het benoemen waard zijn. Rutte houdt dit artikel binnen twee zinnen buiten zijn dimensie. En het is zwaar kudt dat ze in zijn dimensie mett meer zijn. En zelfs in onze dagelijkse werkelijkheid hebben de mensen het er liever niet over. Apathie, gemakzucht en angst heerst bij de meerderheid ook in onze dimensie. Het was immers weer ergens anders bij andere mensen.

Graaier | 05-11-17 | 11:07

In diverse reacties lees ik dat politici, o.a. door het spelen met een gsm, niet zouden weten wat de problemen zijn in het land. Dat weten ze echt wel; landelijk en lokaal Maar ook al weet en zie je het, dan is stilstand in deze nog steeds achteruitgang. Er zijn mensen die hier misbruik van maken, o.a. in de politiek/bestuur en het bedrijfsleven. Immers, wat je zegt dat je niet ziet is er niet en dus geen probleem. In mijn arbeidzame leven zijn zo heel wat problemen onbesproken gebleven want de leiding wilde altijd rust in de tent. Dit om gezapig, als een beek, te kunnen voortkabbelen. Na ons de zondvloed. Dat ziet zelfs een hier woonachtige kameel. Nederlanders zijn niet geschikt voor bijv.een opstand, zie WO2, en dat weet de top en handelt er naar.

gnor | 05-11-17 | 11:06

Een verwijfd kabinet met een SSleepwet.

maar toch | 05-11-17 | 11:04

Maar pas als de rijke buurten (waar de regering woont) het niet meer kunnen tegehouden en ook islamiseren, dan pas gebeurt er wat. Afwachten dus...
pulp_fiction | 05-11-17 | 02:49
Dit is het bewuste beleid (grote aantallen immigranten importeren uit Afrika en het nabije oosten) van onze ruling elite. Ze gaan helemaal niets hieraan veranderen en zullen in sneltreinvaart hun beleid doorzetten.

En de gevolgen van het beleid zullen onze patriciers nooit raken. De rijke tata's die hun schapen al op het droge hebben, zullen wegvluchten naar Canada, Australie en Nieuw Zeeland wanneer ethno-religieuze onlusten uitbreken in de Europese grote steden. Degene die nog niet voldoende floes uit de plebejers hebben geknepen, zullen achterblijven in zwaar beveiligde compounds en vervoerd worden in zwaar bewapende karavanen. Zij zullen overigens weinig meekrijgen van wat er werkelijk gebeurd op straat. Zie Miezerig Mannetje, toen die gefêteerd werd door een rijke bakra in Oekraine, en geen gewone Oekrainer vervolgens zag in de dagen dat hij er zat. Om vervolgens zeer enthousiast het associatieverdrag en het huidige Oekrainse regime te steunen. En uiteraard dikke schijt hebbend aan het Oekrainse klootjesvolk.

M.a.w. Miezerig Mannetje's gedrag van onze ruling elite is onze avondland. En wij allemaal zullen ermee moeten leren leven - 60+% van de tata's steunen hem direct en indirect. We kunnen alleen maar hoofdschuddend toekijken.

Graaf_van_Hogendorp | 05-11-17 | 11:02 | 1

Zie het Asbestschandaal, import uit Oekraïne.

gnor | 05-11-17 | 11:07

inderdaad Feynman,ze hebben geen ballen.
ouwehoeren kunnen ze als de beste maar optreden als het ook echt moet?
forget it.
dat is niet alleen zo in deze zaak maar dat is het op elk gebied.altijd maar smoesjes en praatjes.maar o wee als je als burger denkt,nou is het genoeg.

pejoar | 05-11-17 | 10:54

De problemen in Nederland worden aangepakt door ontwikkelingen in andere landen. Zoals gewoonlijk is de Nederlandse overheid of verlamd, of onverschillig, of incompetent.

BrabantBovenAlles | 05-11-17 | 10:50

Oeps, de spijker op z'n kop.
-
Met zulke artikelen, wordt er een kloof geslagen naar de clubblaadjes als de Volkskrant, Trouw en NRC.

bananabanana | 05-11-17 | 10:46

Poef. Dat is even binnenkomen op zondagochtend. En het ergste is, dat dit verhaal inhoudelijk ook helemaal klopt. Maar wat kunnen we er aan doen?

double punch | 05-11-17 | 10:43 | 1

Regeren is vooruitzien, het liefst iets langer dan 4 jaar.
De meeste regeringen waar de VVD in zit wil alleen maar economisch vooruit zien.
Ik vind dat regeringsbeleid veel meer balans zou moeten zien te vinden in de mate van welvaart en welzijn.
En dan bedoel ik het welzijn van de gemiddelde, hardwerkende, belasting betalende, welwillende NEDERLANDER.
En hoe dat te bereiken, tsja.............
Daar hadden/hebben wel eens mensen zo hun gedachten over.
Maar dat wordt met de 4 jaar moeilijker zoniet onmogelijk.
We moeten vooruit zien, niet de klok terug willen zetten, dat gaat niet.

D-Fens_1963 | 05-11-17 | 11:08

... het lijkt wel of het Kabinet/regering over een heel ander land regeren.... kklopt en dat met dank aan de criminele PVDA

ttype | 05-11-17 | 10:40

Inmiddels mag wat mij betreft hier morgen Putin met z'n leger binnenvallen. Ik zal me niet verzetten.

Vespucci | 05-11-17 | 10:35 | 2

Ik ga langs de kant staan met brood en bier

Rest In Privacy | 05-11-17 | 11:14

Een provincie van Duitsland ( NA Merkel) lijkt me beter.

daytripper | 05-11-17 | 12:49

Ik heb geen vertrouwen in dit kabinet. Rutte , hij heeft een ambtenaren en ex wethouders korps geselecteerd met veel "ja-knikkers".
Ik heb geen mensen gezien die nu eens echt "de kolen uit het vuur" gaan halen.
Wel gekleurde schoenen, dat wel.
Het wordt een laf, ontwijk, negeer en wegkijk kabinet, met maar een doel: "op pluche blijven, net zoals hun baas jokkebrok en lachebekje Rutte structureel
doet ".

Je kunt het vergelijken met die ontwijk en wegkijk TV reclame van Bol.com thans over Sinterklaas, waarbij Bol.com onze pieterman knecht heeft weggesaneerd en buiten beeld liet.
Ook Bol.com bezwijkt onder de terreur voor de tirannen met hun diversiteit politiek.
Maar U weet wat er gebeurd met een volk dat bezwijkt onder tirannen.
Die verliezen lijf en goed en doet het licht doven.
* naar een gedicht van H.M. van Randwijk .

outdoor | 05-11-17 | 10:31

Die foto van het kabinet is echt, neem ik aan. De smart-phone als speeltje om je desinteresse en arrogantie te onderstrepen.

dysdiadochokinese | 05-11-17 | 10:23

Feynman schrijft dat hij de indruk heeft dat parlement en regering "over een ander land regeren". Die indruk heb ik ook, maar ik begrijp wel hoe dat komt.
De misstanden waar hij (en ik voor een belangrijk deel ook) zich over opwindt zijn voor driekwart van onze kiezende bevolking niet belangrijk genoeg of zelfs helemaal geen misstand. Het is moeilijk te begrijpen, maar het moet zo zijn: de meerderheid in dit land stemt VVD of nog linkser dan dat. De meerderheid in dit land geeft niet om Nederland, of heeft geen enkel idee van wat een land is, of denkt dat "Nederland" net zoiets is als "tolerantie".

JvanDeventer | 05-11-17 | 10:19

Trouwens; smartphones are here to stay, deal with it!
De evolutie zal de mens uiteindelijk voorzien van 3 armen zeg ik wel eens gekscherend.
Ik denk dat het veel belangrijker is het ge- en misbruik van handcomputers een plaats te geven ipv maar erop te blijven hakketakken.
Het zal sterk van de beroepsgroep afhangen wat voor plek deze stap in technologische vooruitgang zal krijgen.
Soms lijkt het er wel eens op alsof een schilder niet meer kan schilderen als het niet eerst op het www de kleur heeft opgezocht.
In zulks van de gevallen lijkt mij een goed gesprek omtrent het functioneren op zn plaats.
Om dit nu met straffe van ontslag te benaderen vind ik een beetje kort door de bocht zoniet een ietwat achterlijk.

D-Fens_1963 | 05-11-17 | 10:19 | 4

Knutsel. Ja ja, jou wordt ook al de maat genomen door Fens. Zo achterlijk ben je niet hoor en jij hebt helemaal gelijk. Niet op reageren lijkt me het beste.

beau van rtl | 05-11-17 | 11:09

@beau
Wat jammer dat u mijn reacties als zodanig ervaart.
Het is hier nimmer mijn bedoeling geweest ook maar iets of iemand de maat te nemen.
Sterker nog, ik heb hier in de panelen regelmatig geageerd tegen reaguurders als DKS en necrosis (god hebbe zijn ziel) die anderen altijd graag als Zwitsal, dom, onwetend, ja zelfs als achterlijk hebben willen wegzetten.
Dit is een vrij en open (alhoewel) forum.
Iedereen mag zijn eigen mening hebben en niemand doet hier een toelatingsexamen in de vorm van een IQ test of op het gebied van schriftelijke (uitdrukkings)vaardigheid.
Wat ik wel nogal eens jammer vind (en graag tegen ageer) is dat er hier veel in herhaling vervallen wordt aangaande bepaalde (politiek/maatschappelijke) problemen.
Te vaak en te snel vervalt men in (in mijn ogen) simplistische herhaling van zetten als oplossing van vaak ingewikkelde problemen.
Te vaak hoor ik mensen denken in oplossingen die m.i. niet tot een positief constructief resultaat zullen leiden.
Een groot deel van de reaguurders hier is volgens mij van middelbare leeftijd zoniet nog ouder en denkt in de regel tamelijk rechts conservatief.
Denken meestal liever in bedreigingen i.p.v. mogelijkheden omdat het nu eenmaal makkelijker duiden is wat er (m.n. in verleden tijd) fout ging dan wat er (in de toekomst) goed zal gaan.
Dat vereist nl. visie en aangezien niemand een glazen bol heeft; altijd lastig.
Nu heb ik nog een jong gezin en probeer ik liever (m.n. voor mijn nageslacht) te denken in oplossingen voor de "generations to come".
En ja, die leven met een computer in de hand, hoe vervelend dat ook vaak ervaren wordt door de wat oudere garde.
Het lijkt mij veel verstandiger om daar mee te gaan leren leven i.p.v. te willen terugdraaien.

D-Fens_1963 | 05-11-17 | 13:00

Fens. Tegels en uw reacties zijn vaak niet de moeite van het lezen waard. Meestal een beetje belerend en daar houd ik niet zo van. Ik lees graag stukjes van mensen die verstand van zaken hebben zoals Stormageddon en nog wel een paar anderen die ik niet allemaal ga noemen. U gaat er prat op dat u zelf wel eens reageerde op stukjes van necrosis en DKS, maar wat u daarmee bedoelt ontgaat me een beetje. Als u iets vindt mag en kan u dat toch tegen iedereen zeggen.
Mijn tweede reactie op de tegel van de Haatbaartknipper slaat op bernhard junior, mede omdat ik vind dat hij onderdeel uitmaakt van de elite waar ik het in de eerste reactie over had. Als u wilt weten waarom ik het een klootzak vind? Ik zou zeggen leest u eens iets over zijn bezigheden en kijk eens op zijn Wikipedia pagina. Ik ben dus niet zo gek op dit soort types, maar als u op koningsdag met uw vlaggetje naar de familie wilt blijven zwaaien, lekker blijven doen. V.w.b. uw prietpraat over een IQ test die gelukkig niet nodig is op GS, waar slaat dat op. Iedereen mag zijn mening geven mits ze fatsoenlijk is en iets zou kunnen bijdragen aan de discussie.
Ik ken mensen die van heel veel zaken kennis hebben , maar zelden verstandige dingen zeggen. En een reactie afsluiten met ZEAU BEAU ga maar lekker een stukje wandelen, zou ik zelf niet doen. Het maakt mij niets uit, maar het staat een beetje kinderachtig. Dan heb ik liever dat je me een klootzak noemt, maar dan wel uitleggen waarom.

beau van rtl | 05-11-17 | 17:48
▼ 1 antwoord verborgen

Goed geschreven stuk Feynman, ik word er alleen niet echt vrolijk van. Maar zo is de realiteit blijkbaar.

J-van-de-Bontekoe | 05-11-17 | 10:17

Duidelijker dan dit zul je het niet krijgen, wat daar zat aan nieuwe politici zijn allemaal jaknikkertjes en appeasers, hier zit echt geen ruggengraat.
Een prachtig voorbeeld van de opzettelijke onmacht in Blerick toch? Het niet willen doorzetten en opsluiten maar de dialoog zoeken en vrijlaten wegens "geen" bewijs?
Politici met in hun kielzog de burgemeesters in dit land verdienen niet eens de naam, stuk voor stuk zijn het waardeloze lafaards die daar voor eigen gewin zitten, elkaar de bal toespelend, alles en iedereen uitlachend die niet aan boord zit van de Rutte/EU cruiseschip!
Walgelijke onbenullen.

lanexx | 05-11-17 | 10:14

Bij Pauw werd heel duidelijk waar we nu zijn aangeland. De twee heren werden uitgenodigd omdat ze op de lokale tv hun zegje gedaan hadden en natuurlijk moest daar ook iemand van de gemeente bij aanschuiven. Diverse vragen werden aan de jongens gesteld. De meest frappante 'Ken je het slachtoffer dan?' antwoord 'Nee, nee maar het was een heel goede jongen en ik ken wel zijn oom'.
Vraag aan de vvd wethouder 'Wat gaat de gemeente er aan doen' antwoord 'Ja ik ben ook moeder van twee kinderen en woon in de buurt maar den haag moet hier zijn verantwoordelijkheid nemen en ik vind dat venlo ook een pilot moet gaan doen in de wietteelt'. Als ze wat anders hadden gezegd was hun auto de volgende dag vernield of lagen de ruiten eruit. Kortom, de angst regeert.

pa_niek | 05-11-17 | 10:12

Dat onze MP de aanslag in NY direct aangrijpt om de sleepwet te promoten. Hoe bedoel je doorzichtig?

Anno Niem facebook | 05-11-17 | 10:08

In die wijk is de burger de baas. Niet de politiek of justitie. Blijkbaar kun je daar weg komen met moord. En wordt dat gestaafd aan de wetten die aldaar gelden. Niet de wetten van ons land. Het is eigenlijk meten met dubbele maat.

Libertarianism | 05-11-17 | 10:01

Ik vind het jammer dat ik steeds maar weer moet denken datFortuyn en van Gogh (en dan bedoel ik niet de schilder) voor niets zijn gestorven.
Iets met een glas, een plas en.........
Niets geleerd............

D-Fens_1963 | 05-11-17 | 10:00

Feynman, dankjewel voor dit stuk. Misschien is er op een bepaald politiek en machtsniveau een afspraak gemaakt: "Zolang jullie wegkijken van problemen die het gevolg zijn van islam en immigratie en combinaties hiervan, deze moeilijkheden niet benoemen, zolang zullen wij olie blijven leveren. Zorg vooral dat er veel moskeeën gebouwd zullen worden en de azan meer gehoord zal worden, wederom zal de oliekraan open blijven staan. Wij weten immers hoeveel olie nog in de grond zit. Betalen met goud en geld alleen is niet meer voldoende."

ridder pompompom | 05-11-17 | 09:57

Aan het verbod op eigenrichting ligt de fundamentele gedachte ten grondslag dat de overheid zorgt voor veligheid van lijf en goed. Wordt dat steselmatig nagelaten - zoals al jaren het geval - verliest de overheid haar legitimiteit. Uiteindelijk zal dat leiden tot volksmilities die zelf 'orde op zaken gaan stellen' . Onvermijdelijk. Het is 2 voor twaalf, niet alleen hier maar overal in Europa. De politieke elite weigert dit te erkennen. Gaat onvermijdelijk fout. Altijd het gehuichel in het kader van klimaat 'denken aan de volgende generaties,' En op dit vlak?

HaatbaardKnipper | 05-11-17 | 09:43 | 6

@beau
Euuh...., ja, en u bedoelt?

D-Fens_1963 | 05-11-17 | 10:22

Fens. Gaan we bijdehand doen. Geen zin in joh.

beau van rtl | 05-11-17 | 10:31

@beau
Nee, ff serieus nu.
Ik hoor graag uw point aangaande schoolgaande jeugd, ontbijt en (ik weet niet wie u aanspreekt) klootzak.
Bijdehand of niet, dit forum is vergeven met bijdehante mensen.
Bij voorkeur 2x rechterhand, anders geen tegelzetter. LOL.
En anders een zinvollere invulling van uw zondagmorgen zoeken.
Ga lekker een stukje wandelen of zeau, beau.

D-Fens_1963 | 05-11-17 | 10:47
▼ 3 antwoorden verborgen

"Het lijkt wel of het parlement & kabinet over een heel ander land regeren."
Beter kan het niet worden verwoord.

fronsman | 05-11-17 | 09:32 | 1

Op zich natuurlijk ook weer niet verwonderlijk; het gros van de politici heeft geen idee.
Ze zijn afkomstig uit heel andere milieu, zijn (over het algemeen) hoog opgeleid, kortom zijn in hun leven zelden tot nooit geconfronteerd geweest met de realistisch rauwe problemen waar het plebs mee leeft.

D-Fens_1963 | 05-11-17 | 09:47

We kunnen nu wel weer op de nepregeringen,neppartijen,islam enz gaan hakken.
Maar het zijn nog altijd de meerderheid van de kiezers die ervoor gezorgd hebben dat nederland een of andere provincie is geworden van Brussel en Mekka.

komtdatschot | 05-11-17 | 09:32

Niet blijven proberen, maar deporteren.

beetje.jammer.dit | 05-11-17 | 09:27 | 6

Hmm, kwaadschiks klinkt bij mij als zoiets van; onder dwang/dreiging met geweld?
Ik leef toch eigenlijk nog steeds een beetje met het idee dat we daar met zn allen achteraf nou meestal juist niet zo over te spreken zijn.
Oorlog (om wat voor reden en in wat voor vorm dan ook) zit niemand op te wachten toch?
Ik zou liever meemaken dat de les uit de geschiedenis is dat we het goedschiks gingen oplossen.
Dus op politiek diplomatiek correcte wijze immer proberen te voorkomen dat je gekaapt, bezet en gevangen wordt.
Maarja dat schijnt te moeilijk te zijn.
Zal wel iets met de aard van het beestje te maken hebben.

D-Fens_1963 | 05-11-17 | 10:36

@Fens
Joegoslavie heeft met een generatie vertraging zijn eigen Neurenbergse tribunaal voltrokken. De Islamitische Handschar divisie was grotendeels over het hoofd gezien door de geallieerden; de volle omvang is pas later duidelijk geworden maar "het vrije westen" was inmiddels de oliecrisis al voorbij en speelde met het Eurabie idee terwijl er nog historische rekeningen niet vereffend waren. Als je van de geschiedenis wilt leren is een bredere oriëntatie dan wat de gangbare bronnen leveren geen overbodige luxe overigens.

kindapaas | 05-11-17 | 12:35

Breder oriënteren dan de gangbare bronnen is een luxe die ik mijzelf (en mn omgeving) als hardwerkende nederlandse ploegendienst werkende huisvader niet wil permiteren.
En hoe de hazen liepen in voormalig Joegoslavië weet ik (en velen met mij) niet alleen had ik wel vaak het idee dat ze onder dekking liepen van de UN troepen.
Maargoed dat was overigens ook niet mijn punt hoor.
Mijn punt is dat ik het onverteerbaar vind dat met de vreselijke beelden nog vers in het geheugen nog altijd het gedachtegoed heerst met een soort achteraf corrigerende deportaties en eliminaties bvolkingskwesties te kunnen/ moeten oplossen.
Ik zou veel liever opteren voor een voorkomen is beter dan genezen strategie.
Kijk, fouten maken is menselijk maar dezelfde fouten weer maken zou ik voor willen passen.
Zouden politici ook zo over mogen denken van mij.

D-Fens_1963 | 05-11-17 | 20:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat is nu je oplossing?

druif | 05-11-17 | 09:00 | 1

Wat is jouw oplossing?

Henri-Bardouin | 05-11-17 | 10:19

Rake woorden van Feynman

Abu Bachouca | 05-11-17 | 08:54

Uit het werkelijke nieuws (AD): "Een groeiende groep mensen wilde eigenrichting plegen."

Lynchen dus? Inderdaad naar Feynman : "Normaal zou de wijk dan denken aan de eigen kinderen en de criminelen zelf lynchen". Dus het was normaal?

Weer niet goed? Altijd niet goed want "Turk"? Feynman schrijft wel erg vaak voordat hij leest. Journalistieke eigenrichting eigenlijk.

Wat betreft arresteren van de menigte vs de "rake klappen" die uitgedeeld werden, men arresteert bijna nooit een groep als dat omdat het weinig uithaalt en alleen de buurt helemaal in de vlam zet. Beetje ervaring en wijsheid van onze politie. Maar er zullen wel gevolgen zijn uiteraard.

Het gaat echt niet anders bij relletjes in uitgaansdistricten trouwens. Maar Feynman komt blijkbaar nooit op straat na zonsondergang, en heeft nooit gezien hoe politie Hollandse gezellige relletjes aanpakt en hoe jongeren na een teleurstellend avondje de politie belagen? Regelmatig groepjes van 50-100. Heeft dus weinig te maken met Turkse komaf.

Teneur van het stuk had dus beter gekund: de politie moet weer een orgaan worden waar je niet tegen tekeer gaat, je agressie, emotie of dronkenschap tegen botviert. Als je dat wel doet zul je leren het geen tweede keer te doen. De rake klappen van de ME is een eerste stap niet genoemd hier. Of massale arrestaties helpen, dat moet de politie maar zeggen. Feynman heeft hier ook geen antwoorden natuurlijk, wat er mis is blijft vaag, het impliceert dat probleemwijken zich vanzelf oplossen als je het ras of geloof zou wisselen. Maar daar zijn geen historische gronden voor trouwens. Het is een wilde gok.

GeenAccount | 05-11-17 | 08:47 | 6

Kent u de videoclip van het liedje 15 miljoen mensen van Fluitsmsa en van Tijn nog?
Daarin was een fragment te zien waarin burgers onder het mom van die pet past ons allemaal een agentenpet afnamen en opzetten.
Nou........
Affijn, ik denk dat het daar fout gegaan is want heel veel mensen hebben daar waarschijnlijk van gedacht; goed voorbeeld doet goed volgen.
En de politiek dacht dat het goed was.

D-Fens_1963 | 05-11-17 | 09:39

@GeenAccountant

Probleemjongeren uit autochtone gelederen zijn er altijd geweest, daar deal je gewoon mee als samenleving. Alle geïmporteerde ellende daar bovenop is voor veel mensen de druppel die de emmer doet overlopen. Dat had namelijk de zorg van anderen moeten zijn. Oneerlijk en kortzichtig? Vast. Discriminerend? Ongetwijfeld. Maar vooral heel menselijk en dat gevoel - een stukje oer en territoriaal - wordt ons al heel lang ontzegd. De Nederlander reist over de hele wereld, bejubelt andere volken, culturen en gewoonten maar doet tegelijkertijd grote concessies aan zijn eigen culturele identiteit. Dit alles uit angst een sociale paria te worden, want "niet salonfähig". Tot hier en niet verder, moet wat mij betreft het signaal worden.. Als daarvoor geweld nodig is, dan zij dat zo.

MickeyGouda | 05-11-17 | 10:39

"Honderden nieuwe Nederlanders waren op de been om het de politie zo moeilijk mogelijk te maken om de sporen veilig te stellen en om jacht te maken op een moordenaar."

Aan wijken als Blerick zie je welke kant het op gaat. Nederlandse steden zijn bezig hun eigen banlieus te ontwikkelen. Nu komt de politie er nog, over tien jaar durven ze er niet meer naar binnen (tenzij met een soort ME legermacht), auto's zullen in vlammen opgaan, en criminele bendes zullen de dienst uitmaken.

"Feynman heeft hier ook geen antwoorden natuurlijk, wat er mis is blijft vaag, het impliceert dat probleemwijken zich vanzelf oplossen als je het ras of geloof zou wisselen."

Er zijn wel antwoorden en oplossingen die niet vaag zijn, maar daar wil de dominante politiek-culturele elite maar niet aan: grenzen dicht voor verdere immigratie uit derdewereldlanden, het makkelijker maken de Ned. nationaliteit af te nemen bij crimineel gedrag en voorgoed het land uitzetten naar eigen land, of land van oorsprong, jihadisten terugkeer naar Nederland onmogelijk maken.

Dan zal niet alles meteen opgelost en over zijn, maar je onderneemt in ieder geval iets dat zoden aan de dijk gaat zetten. Nu gaat eea slechts van kwaad tot erger.

Dr_Johnson | 05-11-17 | 11:40
▼ 3 antwoorden verborgen

Goede samenvatting Feynman over iets dat ik onder mijn oude nick al eens eerder schreef: criminaliteit is de houtrot, het kankergezwel van onze (elke) samenleving. De sociaal-maatschappelijke en financiële impact gaan ons voorstellingsvermogen ruim te boven. Dit gaat ook niet goed komen tenzij enorme overheidsbudgetten (belastingdruk) en repressie voor jan en alleman. En dan nog. Veel agenten op straat zijn met alle respect te jong om de complexiteit te overzien en handelen op basis van het behouden van de vrede. Persoonlijk denk ik dat privaat, ondernemend en bestuurlijk gezien een combinatie van blindheid, de "ver van mijn bed" gedachte en een zeker opportunisme er toe leiden dat we nog veel verder gaan afzakken richting wetteloosheid. Daar gaat een ministerie van Veiligheid niets aan veranderen.

Die verandering moet bij de mensen tussen de oren plaatsvinden. Maar de moraal van volkeren verschilt nogal op aarde. Met Schengen, directieven uit de EU en ander NWO agenda's vrees ik voor het voortbestaan van onze "waarden". Waarden die als zeker twee decennia op inhoud en detail -heimelijk- worden herschreven.

Verder wat iemand hierboven ook al schreef: de reactie van die burgemeester... onacceptabel. En dat zijn de bestuurders van ons land (stad).

spinselsinjehoofd | 05-11-17 | 08:19

Heel goed verhaal. Maak mij zorgen over toekomst. Steeds meer Wijken en vooral dorpen in het grensgebied heeft de politie niks meer te zeggen.

franck7020 | 05-11-17 | 08:13 | 2

Dat hadden u en velen met u ongeveer 15 jaar eerder kunnen/moeten realiseren.

D-Fens_1963 | 05-11-17 | 09:32

Janmaat voorspelde begin jaren 80 al dat zonder adequate maatregelen de islamisering rond 2020 problematische vormen zou aannemen. Weggehoond werd deze man.

HaatbaardKnipper | 05-11-17 | 09:53

Uitstekend stuk, mister F. Vrees dat het tij moelijk te keren is, we hebben die tsunami aan criminele buitenlanders met een Hollands paspoort nu eenmaal in ons midden en die gaan nooit meer weg want oitkering, hoersubsidie etc. is allemaal gratis. Wilders heeft natuurlijk volkomen gelijk: criminele dubbele paspoorthouders allemaal het Nederlanderschap afpakken en het land uitzetten is de enige oplossing in dit soort zaken. Maar dat is zielig en mag niet want internationale regels verbieden dat. Flikker toch op, als ze twee paspoorten hebben dan hebben ze er ééntje voor de koefnoen. Eruit, allemaal!

eerstneukendanpraten | 05-11-17 | 07:52 | 1

Goed zo!

hoogstetijd | 05-11-17 | 10:12

Weet je wat pas echt schofferend is; die bewindslieden met hun phone.. moet je eens proberen op je werk, tijdens een vergadering of tijdens je bezigheden in de baas zijn tijd....

een paar goede hackers om die phone's te hacken en continu daar de ellende op vertonen.. kan dat niet geregeld worden? Ben benieuwd hoe de debatten lopen als er geen phones werken.
Overigens als ik op mijn werk in een meeting of vergadering hetzelfde gedrag vertoon, met mijn telefoon bezig zijn ipv bij mijn werk, ligt de volgende dag mijn ontslagbrief getekend door mijn werkgever klaar.. onbeschoft gedrag!

Snap niet dat daar deze bewindslieden tijdens de debatten meer bezig zijn met hun telefoon en dat een kamervoorzitter hier niet iets van zegt of in verbied..

fikkieblijf! | 05-11-17 | 07:47 | 2

Dit gedrag wordt mijns inziens nog te weinig afgekeurd in de media. Het is uiterst irritant en arrogant, kinderachtig.

steelbreeze | 05-11-17 | 08:08

oja toevoeging, als ik ontslagen word vanwege dit onbeschofte gedrag is een WW of bijstand uitkering ook niet aan te vragen, verwijtbaar werkeloos nl

staat dat niet ergens in de wet...

fikkieblijf! | 05-11-17 | 08:12

Heel waar Feynman, maar hoe keren we het tij? Als een MP niet verder komt dan wat gepiepel met zijn phone en wat opmerkingen over de eikeltjes pyjama van zijn collega en vooruit voor en aan het plebs zijn gezag toont met een onduidelijke 'klootzakken' berisping....
En ja, heel duidelijk ook deze minister van Justitie.. zet de wetten waar wij als land grote vraagtekens en zelf onjuistheden bij zetten voort en nu zelfs voorop.

massaal dagelijks Den Haag in om te eisen dat veiligheid altijd voorop hoort te staan in een Rechtsstaat is het enigste wat nog rest.. maar ja.

fikkieblijf! | 05-11-17 | 07:36

Je bent echt kwaad hè Feynman?
Het wordt tijd voor een totale reset naar de jaren 70,op elk gebied.
Met behoud van verworvenheden die het voor de gewone Nederlander leuk maken.

swassannuf | 05-11-17 | 07:30 | 1

Het nadeel van gas is dat het leuke dingen voor de mensen in NL heeft gebracht maar uiteindelijk op is.

the Jackdawn | 05-11-17 | 08:40

Zo lang er gestemd wordt op partijen die deze problemen veroorzaakt hebben gaat er nooit wat veranderen.

zwaanshals | 05-11-17 | 06:54 | 1
-weggejorist-
Lontekikker | 05-11-17 | 07:23

Duidelijk stuk en hetzelfde beleid wordt maar uitgevoerd, zonder ook maar één woord te "rappen" over de echte problematieken die er spelen. Tis om moe van te worden.

Datkanjenietmenen | 05-11-17 | 06:10

Die doorzichtige rotte Rutte toch: Klootzakken zijn het, de familie, hun vrienden moeten ook ingrijpen. Wat een pepernoot is die premier toch. Aan de ene kant debiel bezuinigen op het politieapparaat, de gezondheidszorg in het geheel, meer blauw op straat als verkiezingsbelofte en het werden er minder.
Rutte is totaal onbetrouwbaar en dat is een ramp. Hij is alleen voor Europa een betrouwbaar politicus.
Wat hij - wel slim- is een oneliner de media ingooien om stoer over te komen wat hij natuurlijk niet is. Aan de andere kant, zonder visie bestuurt hij Nederland opweg naar een en totdat het een grote supermarkt is.
De media is deels verantwoordelijk dat Rutte zover mag doodbezuinigen. Er is, na GS en weinig andere informatiekanalen geen krant of opiniestuk die scherp van de pen zijn.
Toch ook even ons als burger die, uitzonderingen daargelaten, gezichtboek, twitter en andere entertainment kanalen van levensbelang vinden en niet meer kritisch en zelfstandig een mening kunnen vormen anders dan die door de media worden voorgekauwd. De gemiddelde burger is dom. Rutte en de fucking spindotors weten dit en daarom kan Rutte overal mee weg komen.
In de 2e Kamer is de oppositie ook een natte sok. Daar kan de burger ook niets van verwachten. Lekker scheldeen op het kabinet zonder dat er een scheet verandert omdat pluche plakt en bij geen meerderheid en consensus onderling.
De burger is screwed..

KomkommermetSla | 05-11-17 | 05:03 | 1

spindoctors

KomkommermetSla | 05-11-17 | 05:07

We roepen het al jaren ..

Het heeft toch geen zin meer. In een land waar je 1,5 mln Nederlanders hun stem nietig kunt verklaren, waar we pas in actie komen als het te laat is, is geen hoop meer.

Dit is eigenlijk het moment dat je met je bootje naar Engeland zou moeten vluchten, maar ook daar zit de islam inmiddels al.

We zijn verloren.
We gaan een tijd tegemoet van verkrachting, mishandeling en dit keer gaan wij door de schoorsteen.

Met dank aan alle jaren met Rutte.

Hetvolkspreekt! | 05-11-17 | 02:07 | 3

Voortreffelijke posting. Als ik alle kabinetten vanaf Den Uyl daaraan mag toevoegen... Het is in de jaren zeventig al fout gegaan zonder onderbreking tot op de dag van vandaag. Iedereen was welkom in Nederland. Hans Janmaat werd weggehoond, zijn vrouw werd invalide. En nu zie je het resultaat. Er is inderdaad geen ontkomen meer aan. En Rutte is in mijn ogen een van de zwaarste criminelen die ons land ooit heeft gekend. Het tij is inderdaad niet meer te keren. Je krijgt die paar miljoen buitenlanders het land eenvoudig niet meer uit. Met alle misdaden van dien.

hoogstetijd | 05-11-17 | 03:05

Op het lyceum (met ergens tussen de 800-1000 leerlingen destijds) alwaar ik mijn tijd doorbracht was al sprake van een onmiskenbare tweedeling binnen het docentencorps. Kort door de bocht: vrijheid, blijheid, expressie versus luisteren, leren en jezelf een fundament voor je toekomst geven. Ik herinner mij nog heel goed de politiek getinte betogen van sommige waar wij als jonge pubers onze eigen draad van moesten spinnen. Om de kampen snel in te delen, docent biologie was een VVD-er, docent geschiedenis een PvdA-er. Komt bekend voor?

spinselsinjehoofd | 05-11-17 | 08:37

mijn docent maatschappijleer was ook een PvdA-er. Tot hij kritiek had op de partij, en er uitgegooid werd. Hij heette Hans Janmaat, en was ineens niet meer welkom op schoolfeestjes vanwege zijn ideeen.

Henri-Bardouin | 05-11-17 | 10:22

Ik heb al 25 jaar het gevoel dat ik in een ander land woon en leef. En nee het went niet.

drs. P | 05-11-17 | 02:05 | 3
-weggejorist-
pulp_fiction | 05-11-17 | 02:47

Ik leef nu 12 jaar in een ander land en heb het gevoel dat ik thuis ben. Denk buiten de box, de EU heeft veel plaatsen waar je kunt leven als of je thuis bent, je moet alleen willen.

the Jackdawn | 05-11-17 | 08:44

The Jackdawn
Volledig eens. Twee toevoegingen: je moet ook durven en je moet het zeuren kunnen missen.

Rest In Privacy | 05-11-17 | 09:31

Feynman. De rellen in Blerick? Blerick is hetr afvoerputje van Venlo. "'t durp aan de euvere kant van de Maes." Kinkels. Geloof me ik kom uit Venlo. Men lacht om dat wingewest. maar serieus. Die Turken daar werden pissig omdat hun soortgenoten worden neergeknald door Antillianen. Of die Turken maffia zijn?
Maakt ze niks uit. Pauper gedachte van Turken, Turken zijn Turken. Z voelen zich niet Nederlands. Ze voelen zich Turks en hebben een bloedhekel aan Antillianen. Wederom deze clip: www.dumpert.nl/mediabase/6566142/10eac... Mijn vrouw (Istanbul seculier geboren ) kwam niet bij van het lachen. Want zo zijn de Turkse kinkels.

Basil Fawlty | 05-11-17 | 02:03 | 6

@VP732
Middag mijn beste, precies zoals ristretto in zijn 07:49 al beschrijft. Ik beschreef het alleen wat bloemrijker. ;-))

Basil Fawlty | 05-11-17 | 12:03

ristretto | 05-11-17 | 07:50
Volgens mij verbeter je jezelf onterecht.

"Als politie een wijk die bezig is met eigenrichting instappen is niet slim" is juist.

Zelfs beter dan "Als politie een wijk die bezig is met eigenrichting instapt is [dat] niet slim".

Maar goed ik ben geen taalnazi. ;)

Wol | 05-11-17 | 15:04

Zoals ik het ook graag lees van u heer Fawlty ;) En inhoudelijk : Ik begrijp u nu beter, idd niet slim wellicht maar wel nodig vind ik.

VP732 | 05-11-17 | 20:23
▼ 3 antwoorden verborgen

necrosis, je word gemist.

LifeCatcher | 05-11-17 | 01:57 | 3

Niet “word”, maar “wordt”.

de Voorzittert | 05-11-17 | 05:58
-weggejorist-
Lontekikker | 05-11-17 | 07:31

Ja, klopt..*plop

fikkieblijf! | 05-11-17 | 07:39

Beetje bij beetje raken meer en meer buurten minder en minder Nederlands.

Schepvogel | 05-11-17 | 01:44 | 2
-weggejorist-
pulp_fiction | 05-11-17 | 02:49
-weggejorist-
Lontekikker | 05-11-17 | 07:41

De Nederlandse overheid heeft geen enkele toegevoegde waarde meer voor de burger. Wetgevers, uitvoerders en rechtsprekers zijn volledig de weg kwijt. Blind door idealen die elk gezond verstand in de weg zitten, drijft men de burger aan de rand van de afgrond.

balustrade | 05-11-17 | 01:23 | 3

Het is juist het gebrek aan idealen wat er voor zorgt dat dingen uit de klauwen lopen. De enige drijfveer van de overheid is om budget neutraal te opereren. Het liefste houden ze aanzienlijke hoeveelheden van dat budget over want dan valt er meer te verdelen onderling. Grenzen dicht, handhaving, gevangenissen, adequate rechtspraak... het kost allemaal geld. Net zoals defensie en een goede zorg geld kost. En daar heeft de ordoliberale overheid geen zin in. Dus daarom mag u het zelf uitzoeken en lopen criminelen en gestoorden zo vaak los op straat. Het is tenslotte maar uw leven wat verziekt wordt. Pecunia non olet.

Zapata10 | 05-11-17 | 01:45
-weggejorist-
pulp_fiction | 05-11-17 | 02:51

en die wetten staan dus nu voor op Veiligheid!

fikkieblijf! | 05-11-17 | 07:40

Het is niet zo moeilijk.
Als u graag wilt dat Wij met z'n allen bijdragen aan ons eigen welzijn, dan stemt u NIET op een liberale partij. De VVD, maar ook wel het CDA laat u best links liggen. U wilt per slot van rekening niet dat de Publieke Zaak van Uw kinders in de luttele verkoop wordt gezet door een aantal impotente dikkenekken.

Zompridder | 05-11-17 | 01:19

Goed verhaal hoor Feuynman, niks mis mee. De ellende is dat ik me over geen enkele zin meer verbaas. Erg he?
Het lijkt wel of zo'n angstburgemeester alleen maar wil voorkomen dat er onrust komt en dus liever de steenpuist wil laten doorzweren. Dit gaat nog jaren voort tot de wal het schip keert.

xspalm | 05-11-17 | 01:15

Gelukig gaat (p)Rutte "helemaal niets doen aan islamisme, ook niet aan Boedhisme", zie verslagen 2e Kamer. Dat zegt het helemaal. Een kort zinnetje, lekker vilein, een snel goedkoop succesje. Baudet af door de voordeur.
Maar feitelijk gaat (p)Rutte hiermee compleet af, hij ziet zelfs het verschil niet, wil het niet zien, hij plakt lekker op het pluche en zodra de gelegenheid zich voordoet, af door de zijdeur naar de EU. Walgelijk leugenachtig onbetrouwbaar persoon en dan blijf ik nog redelijk vriendelijk.........

LaatmaarLu? | 05-11-17 | 01:05 | 2

Rutte en consorten zitten er alleen maar om binnen zo weinig mogelijk tijd zoveel mogelijk macht en geld over te dragen naar hun vriendjes. Zie schrappen dividend belasting. Rutte en consorten hebben geen ideaal, geen visie, geen moraal. Het is het herverdelen van de poen en zorgen dat die poen bij vriendjes terecht komt. Dat is alles. Of moslims of andere platkoppen met een middeleeuwse godsdienst het leven verzieken van miljoenen mensen zal Rutte koud aan zijn krent roesten. Pecunia non olet. Helaas blijven mensen stemmen op de corrupte kliek die VVD heet. Vraag me niet meer waarom,

Zapata10 | 05-11-17 | 01:15
-weggejorist-
pulp_fiction | 05-11-17 | 02:58

www.ad.nl/buitenland/dit-zouden-de-ne...
Die zien we nooit meer terug.
Twee "Nederlanders" doen een vergismoord in Marokko.
Ze schieten per ongeluk een zoon van een rechter door het hoofd.
Met een rastafa-kapsel van hier tot Jamaica dachten ze onopvallend te werk te kunnen gaan.

Jan Dribbel | 05-11-17 | 00:40 | 2

Ik zie het al Jan Dribbel. Dat zijn Joost en Evert uit Kampen.

RickTheDick | 05-11-17 | 01:19
-weggejorist-
Lontekikker | 05-11-17 | 07:52

Een ieder zonder crimineel verleden zou na screening het recht moeten hebben een handvuurwapen te dragen. Het is nu eenmaal zo dat schoften zonder ethisch besef geen seconde terug deinzen voor excessief geweld. Diezelfde schoften lopen allang rond met vuurwapens en als ze gepakt worden is hun straf meestal belachelijk laag.
De staat heeft het monopolie op geweld, zo zou het moeten zijn, helaas heeft die staat haar monopolie aan de verkeerde mensen uit handen gegeven.

Zapata10 | 05-11-17 | 00:38 | 5

@Zapata10
Een burn-out is niet gelijk aan een stress-stoornis na een traumatische gebeurtenis (PTSS). Bij burn-out is sprake van een geleidelijke opbouw van stress die zich in onbehandelde vorm kan ontwikkelen tot een chronisch gedragskader dat kan resulteren in (ernstige) psychosomatische klachten en/of gedragsproblemen. PTSS kenmerkt zich door directe hersenschade door een extreme (traumatische) gebeurtenis.
Een burnout laat zich geleidelijk behandelen door het geportioneerd aanbieden van belasting. Bij PTSS bestaat de behandeling uit het toedienen van medicatie om slaapproblemen, stress en eventuele verslavingen en gedragsproblemen te behandelen.

Zompridder | 05-11-17 | 01:14

@ Zompridder. Ja en? Zwitserland blijft daarmee op plek 5 staan van de meest veilige landen ter wereld. Nederland staat op plek twintig. Zouden Zwitsers door de gezonde berglucht minder kans hebben op een burnout? Lijkt me niet, heb veel met Zwitsers samen gewerkt en die hebben echt geen zuidelijke mentaliteit. Maak uw punt, er bestaat geen causaal verband tussen het hebben van vuurwapens en geweld als gevolg van het hebben van een vuurwapen. Wel bestaat er causaal verband tussen het oplopen van verwondingen en trauma's door excessief geweld toegepast door moreel gedegenereerde platkoppen en weerloos zijn.

Zapata10 | 05-11-17 | 01:24

@Zompridder: PTSS behandel je niet met medicatie. Dat werkt niet. Emoties worden slechts afgevlakt of onderdrukt. PTSS behandel je met somatic experience, EMDR en neurofeedback. Burnout is eveneens een variant van stress die hiermee behandelt kan worden. Yoga en neurofeedback kunnen ter ondersteuning gebruikt worden. Zie Peter Levine, Bessel van der Kolk, Pat Ogden en Onno van der Hart. Gabor Maté voor demedici onder ons met plausibele verklaringen voor auto-imuunziektes.

Frau Merkel | 05-11-17 | 08:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Bij het horen van die miljoenen verslindende naamsverandering van het ministerie van V&J, moest ik denken aan wat mijn wijlen omaatje altijd zei als haar man, galant als hij was, haar voorop liet gaan. Dan zei ze gekscherend: 'Het vuil gaat voor de bezem'.

Rest In Privacy | 05-11-17 | 00:37 | 2

die is leuk.. die houden we erin..

fikkieblijf! | 05-11-17 | 07:40

Of de omgekeerde variant: de stront achter het paard. Voor wanneer opa voordrong.

HaatbaardKnipper | 05-11-17 | 09:57

.. het is heel normaal in islamitische landen dat de grootste misdadiger er de baas is. De islamitische cultuur is nu eenmaal gebaseerd op macht en intimidatie, zodra de grootste ploert oud en zwak begint te worden, dan staat er een nieuwe grote ploert op (niet zelden zijn zoon) die al dan niet gewelddadig de macht overneemt. Noem dat maar islamitische democratie.

Overal waar hier de Weldenkende Linkse Menschen islamitische getto's sponsoren met belastinggeld ontstaan groeiende islamitische enclaves, waar de Nederlandse politie niets meer te zoeken heeft en waar de grootste ploert de baas is. Is cultuur.

Jan Passant mk2 | 05-11-17 | 00:12 | 1

@jan p
De participatie samenleving in werking. Zelfsturing is wat de politici verwachten van dit sociaal-darwinistische etno-religieuze experiment. Naar verwachting is het makkelijker om die éne "linking pin" onder controle te krijgen dan een compleet assortiment aan onderling verdeelde bevolkingsgroepen. Het is een verkapte vorm van uitbesteding tegenvermeend lage kostprijs maar met op termijn mogelijk onverwachte bijwerkingen: de linking-pin die gaandeweg de gevestigde orde overneemt bijvoorbeeld, grotendeels onzichtbaar en ongrijpbaar en met behulp van informatiestromen verkregen van binnenuit.

kindapaas | 05-11-17 | 01:39

Het is vrij simpel geregeld in dit land. De politie kan zijn werk niet doen vanwege gebrek aan inormatie. De AIVD geeft geen informatie aan de politie, want ze doen geen criminaliteit. Ze weten het wel, maar houden het voor zich. Ze zijn namelijk geen justitiële opsporingsinstantie

Graaf van Egmont | 05-11-17 | 00:09 | 6

@Zompridder: je lult uit je nek.

Graaf van Egmont | 05-11-17 | 00:32

@graaf van etc
Dat klopt. Echter ik doe dat met feiten. Niemand lult uit zijn nek met feiten en ik ben de bom.

Zompridder | 05-11-17 | 00:53

De rechtsstaat vereist bij strafvervolging een fair trial. De informatie die AIVD kan leveren mag gebruikt worden bij vervolging. Daarbij zijn echter wel voorwaarden in acht te nemen om de verdediging de kans te geven de informatie en de wijze waarop die is vergaard te beoordelen. Feynman haalt er, zoals gebruikelijk, alles bij maar komt niet to the point namelijk dat het raakvlak tussen opsporing en inlichtingen vergaren soms moeilijke keuzes oplevert. Nu echter ook voorbereidingshandelingen in bepaalde gevallen strafwaardig worden geacht zie je meer AIVD-ambtsberichten verschijnen die justitie in staat stellen in te grijpen voordat het kwaad is geschied. Het gaat dus beter als het gaat om voorkomen van terrorisme, aangezien dat de scope van de AIVD is. Dat de AIVD ook beter zicht heeft op de criminele gemeenschap in Blerick waag ik overigens ernstig te betwijfelen.

Buerman | 05-11-17 | 00:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Zij hebben een andere agenda Feynman.

Een vrije paling | 05-11-17 | 00:02

In Nederland hadden we ooit de oudste vliegtuigfabriek ter wereld. Daar werden hele goede vliegtuigen gebouwd! En nu is dat totaal weg. youtu.be/-xZzvrEwQLc?t=41m21s Het mocht niet meer van brussel! Fokker had willen samenwerken met Bombardier www.google.nl/search?q=bombardier&... en embraer.com/global , twee vliegtuigbouwers die nog steeds heel erg succesvol zijn in hetzelfde segment als waar Fokker ooit mee bezig was. www.google.nl/search?dcr=0&q=telo... Maar Brazilië en Canada horen niet bij de eu en dat mocht dus niet. Maar hé, JJJJ, ga jij nu niet heel erg off topic? Nou nee, want ondertussen zitten we alweer opgescheept met een regering die globalisme zogenaamd hoog in het vaandel heeft maar poept via brussel voor berlijn en parijs. En ja het is maar een voorbeeld.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 05-11-17 | 00:01 | 4

Fokker trok met de ontwikkeling van de Fokker 50 en 100 een te grote broek aan. Ze kon niet meedoen met de andere vliegtuigbouwers en wordt begin 1993 overgenomen door DASA en ging 3 jaar later failliet. Dat was achteraf gezien pech omdat vlak daarna de dollar weer bijtrok in waarde waardoor de winstgevendheid in zicht zou zijn gekomen.

Buerman | 05-11-17 | 01:12

@buerman
-
Soms worden hier zowaar feiten geproduceerd - waarvoor dank.

bisbisbis | 05-11-17 | 01:35

Toevoeging: andere bouwers kregen in die tijd meer staatssteun.

Rest In Privacy | 05-11-17 | 09:56
▼ 1 antwoord verborgen

Dat is inderdaad een prima idee :een 40 meter brede videowall ophangen in de grote zaal met live nieuws.
Dan worden ze elke dag geconfronteerd met de echte wereld om hen heen.
Krijgen ze wel een stressstoornis/traumatische ervaring te verwerken ,maar ze krijgen wel 110,000 euro salaris.

p17266141 | 04-11-17 | 23:49 | 1

een paar goede hackers om die phone's te hacken en continu daar de ellende op vertonen.. kan dat niet geregeld worden? Ben benieuwd hoe de debatten lopen als er geen phones werken.

Overigens als ik op mijn werk in een meeting of vergadering hetzelfde gedrag vertoon, met mijn telefoon bezig zijn ipv bij mijn werk, ligt de volgende dag mijn ontslagbrief getekend door mijn werkgever klaar.. onbeschoft gedrag!

Snap niet dat daar deze bewindslieden tijdens de debatten meer bezig zijn met hun telefoon en dat een kamervoorzitter hier niet iets van zegt of in verbied..

fikkieblijf! | 05-11-17 | 07:45

Goed stuk Feyman. Keep it up

Kladderadatsch | 04-11-17 | 23:44

Politieke visie in Nederland is schijnheilig boos worden om te hard rijden op lege snelwegen. Den Haag is blind voor de gierende criminaliteit en ontkent dat de onder- de bovenwereld aan het worden is. Justitie is moreel failliet. Tenzij het gemanipuleer van de Hoge Raad om de betekenis van een heel ingewikkeld en gecompliceerd drieletterig woord een geheel andere te geven rechtvaardig is.
De volksvertegenwoordigers in de Kamer zitten zo opzichtig weg te kijken, dat ze het wel expres aan het doen moeten zijn.
Dan zit je voor je het weet met Kamerleden opgescheept die Turkije boven Nassau gillen en het fatsoen is stiekem door een stinkend putje verdwenen.
En doden in prachtwijken? Die zijn economisch totaal niet interessant zoals iedere nogo-area. Omdat je in dit land ook mag geloven in intolerantie, zelfs als het ten koste van de tolerantie gaat.
Dat is net zo'n misvatting van onderuit de grachtengordel; als dat alles aan economische belangen opgehangen moet worden. Zelfs als het vermeende belangen zijn.

hoochee | 04-11-17 | 23:35 | 5

hoochee | 04-11-17 | 23:54
Daar heeft u een punt maar niet bij iedere snelheigeeft om iemand te arresteredsovertreding wordt u beboet.
Bij orde verstoring kam men geen hele wijk oppakken daar moet iets structureel veranderen maar een politiechef die opdracht geeft om iemand te arresteren omdat hij een varkensmutsje draagt is incompetent en dient per direct van zijn functie ontheven te worden.

botbot | 05-11-17 | 00:08

hoochee | 04-11-17 | 23:54
Daar heeft u een punt, niet bij iedere snelheidsovertreding wordt u beboet.
(Ziezo dat lijkt er beter op.)

botbot | 05-11-17 | 00:13
-weggejorist-
pulp_fiction | 05-11-17 | 03:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Waarschuwers en wegkijkers.

Orakel1958 | 04-11-17 | 23:33

Rake woorden. Maar toch kiest en herkiest de Nederandse bevolking deze lieden keer op keer op keer. Dat begrijp ik niet.

HaatbaardKnipper | 04-11-17 | 23:26 | 5

Botbot: says who? Droom verder in dat maakbaarheidsfantasialand. De feiten spreken.

HaatbaardKnipper | 05-11-17 | 00:22
-weggejorist-
pulp_fiction | 05-11-17 | 03:11

De reden is eenvoudig: er wordt geen alternatief geboden door MSM. Door stelselmatig oppositie als PVV, SP, FvD weg te zetten als niet serieus, wordt er alleen maar marginaal op gestemd. Wat blijft er over? Het wegkijkende deel. En aangezien er hoe dan ook 150 man in de kamer komen, vult dit zichzelf onafhankelijk van hoeveel mensen er in totaal gaan stemmen. Gevolg: 128/150e deel besloot toch maar een wegkijkpartij te kiezen, terwijl die verantwoordelijk zijn voor de geislamiseerde leefomgeving, verkwisting van zorgkosten, verpauperde rechtsstaat enz enz. Gekmakende en eeuwigdurende spagaat.

de Voorzittert | 05-11-17 | 06:06
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Nyte | 04-11-17 | 23:26 | 1

Ik maak me al jaren druk om deze (omvolkings) problematiek, echter je voelt je als een roepende in de woestijn. Als je ouder wordt denk je anders, laat hen maar.. die linksen, laat ze maar proeven van de geneugten van de multiculturele (omgevolkte) samenleving, men stemt er zelf immers voor. Maar ze zullen het op het einde nog zeker berouwen, en zichzelf vervloeken, als hun eigen heilige huisjes worden vertrapt door de islamitische barbaren in hun tomeloze veroveringszucht.

Batavi Magistralis | 04-11-17 | 23:22 | 1

Nee hoor. Degenen die voor WOII het gebroken geweertje droegen hebben er niets van geleerd.

Orakel1958 | 04-11-17 | 23:34

Van Res publica naar Regnum publicum
Ik werd recentelijk door mijn oom gebeld op mijn werk. Hij was zwaar, zwaar en zwaar ontdaan. Hij keek naar de publieke beschouwingen en zag het voltallige kabinet op hun mobieltjes kijken. Mijn oom had een kleine 14 dagen geleden juist zijn vrouw en dochtertje begraven. Beide waren omgekomen door toedoen van een intensief append snotneusje van amper 20 jaar oud. Meneertje bleek in aanloop naar de aanrijding over een traject van ruim 1,5 kilometer 16 appjes te hebben verzonden, daarbij geen aandacht schenkend aan een gelijkwaardig kruispunt met de Fiat van mijn tante en nichtje van rechts. Honderdzestig uur werkstraf is wat het ventje krijgt en het voltallige kabinet is het blijkbaar van harte eens met rechters en OM. Terwijl essentiele zaken in de Tweede Kamer worden besproken zit zelfs onze premier de tijd weg te swipen. Het kabinet staat blijkbaar geen essentiele zaken te wachten.
Ik denk daar anders over. Al is het alleen maar dat zowel VVN als fucking Koos Spee min of meer officieus bevestigen dat er elke dag minimaal een (1!) zwaar ongeluk plaatsvindt op de Nederlandse wegen door het gebruik van fucking mobiele telefoontjes. Speelgoed. En wat nog veel erger is is dat het nota bene de politie is die al vanaf 2011 weigert om cijfers bekend te maken over de exacte oorzaken van (zware) autoongelukken. Een reden weigert de politie te geven, echter het heeft er buitengewoon ernstig veel schijn van dat er vanuit de hogere politieke regionen stevige druk wordt uitgeoefend. De bezuinigingsagenda van de (verkeers)politie is per slot van rekening een echt paradepaardje van de VVD; de partij waar Heel Bakkend Holland de uitverkoop van de publieke zaak bij uitstek aan over kan laten.

Ik moet het even kwijt.

Zompridder | 04-11-17 | 23:19 | 4

@Zompridder - telefoongebruik is waarschijnlijk de oorzaak van de toename van het aantal ongelukken. Mijn vrouw en 2 dochters kwamen gelukkig redelijk heelhuids uit de auto nadat een telefoonauto achter op haar was geknald terwijl ze in de file stond. De politie geeft overigens wel prioriteit dacht ik aan bestrijden telefoongebruik.

Overigens wordt je tegenwoordig steeds vaker van je baangedrukt omdat rijders naast je op de telefoon kijken en niet meer in de baan daardoor blijven.

Zoals de politici zijn veel mensen verslaafd aan de mobiele telefoon.....

Hoop dat je oom het allemaal kan verwerken.

Tee Of Cup | 04-11-17 | 23:55

Fantast!!
Binnen 14 dagen na delict/ongeval vindt er nooit een veroordeling plaats.
U lult maar een eind weg over de ruggen van echte slachtoffers.
Bah!!!!

Berbaar | 04-11-17 | 23:56

@berbaar
Lezen, kunt u het? Als u de leesvaardigheden van uw schooltijd nogmaals loslaat op mijn schrijven, kunt u dan enige waarheid ontdekken in de veronderstelling die u hierboven zo stellig tentoon spreidt?

Zompridder | 05-11-17 | 00:28
▼ 1 antwoord verborgen

‘Het lijkt wel of het parlement & kabinet over een heel ander land regeren’...
Nee Feynman, het is helaas andersom. Dit land kiest ervoor om ons dit parlement te laten vertegenwoordigen en onze regering te laten vormen. Denk daar eens dieper over na.

Buerman | 04-11-17 | 23:18 | 2

Ja, klaar. Diep genoeg, hoe kan je liegen over zaken in overweging nemen bij stemmen?

rattenvanger XL | 04-11-17 | 23:25

Rattenvanger: een ezel stoot zich niet 2 x aan dezelfde steen. De NL kiezer wel kennelijk.

HaatbaardKnipper | 04-11-17 | 23:30

" of nalieten regeringsverantwoordelijkheid te nemen"
Niet accoord Feynman. als wat ik denk dat je bedoelt juist is.
Voor de rest een rake samenvatting.

Cobalt bomb | 04-11-17 | 23:14

Aan alle kakkers die vvd hebben gestemd : Wacht maar tot de arbeiders het beu zijn, die grachten en die sukkels in beveiligingsauto's zijn niet genoeg voor mo's en tokkie's die verhaal komen halen. Tel je knaken, niets waard in een oorlog.

rattenvanger XL | 04-11-17 | 23:13 | 1

We zien het wel gebeuren knul.
Ik verwacht er weinig van, grote woorden op de Internetz en kleine daden.
Succes met Uw utopie!

Berbaar | 04-11-17 | 23:49

Feynman, mijn wekelijkse Saterday Night Fever.

Ernst Oosters8389 | 04-11-17 | 23:13

De laatste twee zinnen. Zo waar

metdedag | 04-11-17 | 23:08

Ze zijn niet eens in staat om een veroordeelde pedo in de hand te houden!
Die smeerpijp lacht iedereen uit!
Nog iemand die ook maar iets verwacht van dat stelletje ongeregeld in Den Haag?

demaup | 04-11-17 | 23:01 | 1

Die hele 2e kamer is overbodig. Ergens lang geleden uitgevonden toen er nog paard en wagens waren. Maar het duurt denk ik nog wel even voordat men dat snapt. Bijvoorbeeld die 18000 leden van het FvD. Dat is geen positief nieuws. Dat hele FvD vertraagt alleen maar de weg naar een volgende fase. Idem aan de PVV, en Natuurlijk alle andere nutteloze politieke partijen.

Mark_D_NL | 04-11-17 | 23:17

Prima stuk, maar ik wil toch een paar kanttekeningen plaatsen. Het plaatsen van een videomuur met voorpagina's van kranten? Wil je nog meer van die deughersenspinsels naar binnen proppen? De kranten schrijven slechts wat de marketing van de VVD weet te verzinnen om er lekker uit te komen en hun gekloot, gedraai en oplichterij minder op te laten vallen. Zet de commentaren op de 'incidenten' en deugtweets maar op de muur, zodat ze nog met de wensen en meningen van 'de gewone burger' in contact komen. Die zijn in de regel erg duidelijk.
Een ander punt is dat er weer over integratie gepraat wordt. Om een cultuur te bewaren is ASSIMILATIE nodig. Iedereen die in Nederland wil leven dient zich aan de Nederlandse cultuur, normen en waarden aan te passen. Prima om wat gebruiken uit je zandbak mee te nemen, maar dat mag niet meer worden dan een incidenteel luchtje in het portiek. Je wilt Nederlands geld, Nederlandse vrijheid, Nederlandse rechten hebben, dan ook de Nederlandse plichten, de Nederlandse wet, de Nederlandse gebruiken. De weegschaal is de laatste decennia te veel naar de Gutmenschen en wegkijkers doorgeslagen, nu eerst maar even een tegenbeweging. Daarna kijken we wel wat er aan ruimte is om uitheemse gebruiken in de Nederlandse cultuur gebracht kunnen worden die de Nederlandse cultuur daadwerkelijk verrijken. De zandbakideologie van homohaat, intolerantie en geweld hoort daar niet bij. De islam moet verwijderd worden omdat het geen enkele verrijking biedt.

Frau Merkel | 04-11-17 | 23:00 | 4

er komt een tijd dat je de laatste zin niet meer kunt uitspreken zonder gekeeld te worden, laat staan het te benoemen als het grootste kankergezwel van de wereld

gringo-brd | 04-11-17 | 23:22

Zei de echte Frau merkel dat maar eens.

Smarties | 04-11-17 | 23:33

@Smarties | 04-11-17 | 23:33
Nu wil ik niet een nieuwe Heitinga discussie starten, maar dat oude wijf in Berlijn probeert mij telkens te impersonificeren. Ik ben de echte.

Frau Merkel | 05-11-17 | 00:11
▼ 1 antwoord verborgen

Criminaliteitscijfers zijn al jaren aan het dalen. Het zit vooral tussen de oren.

Bakito | 04-11-17 | 22:58 | 17

Antisoof
Antisoof
Ik heb herlezen en er over nagedacht. Beetje ingewikkelde zin wellicht maar ik reageer op uw tekst:

Dus je bedoelt dat er nog meer bezuinigd moet worden willen we nog meer vrede?
Lijkt me niet onredelijke, zo gezien.

en sorry, die valt bij mij niet helemaal. Zeker niet naast uw posts daarvoor. Groet

Rest In Privacy | 04-11-17 | 23:47

@AntiSoof | 04-11-17 | 23:06 In het vorige topic vond je het internet nog lastig en nu zit je naar cijfers te googelen? Complimenten, je leert snel bij.

knutsel_ | 05-11-17 | 00:08

knutsel
Lees ook vooral de leestekens.
'lastig', bedoelt als understatement voor 'soms niet meteen betrouwbaar', 'niet makkelijk als goede bron te herkennen'.
Met lastig bedoelde ik dus niet dat het Internet moeilijk te bedienen is of iets dergelijks. Opzoeken gaat mij redelijk af.

AntiSoof | 05-11-17 | 00:30
▼ 14 antwoorden verborgen

Een videomuur zal weinig zin hebben. Het zit er vol met weg- en mobielkijkers

Man.man.man | 04-11-17 | 22:51

Iedereen weet wat hem te doen staat, want het levert ze tzt een riante beloning op. Rutte geeft de route aan die hem opgedragen is door de EU en die godsdienstwaanzinnige uit Dld. Dit is geen VVD uit de jaren 80tig meer, dit is Goldman Sachs/Rothschild/Haliburton/Alaweed/etc. Zelfs clubjes als Shell en het Koningshuis zijn hier slechts pionnen. Hitler was zelfs nog zuiverder op de graad..

ad melkert | 04-11-17 | 22:50 | 2

Hitler was zelfs nog zuiverder op de graad..-Ik wist niet dat Hitler een graad had. U heeft in principe wel uw gelijk v.w.b. de echte heersers. geinspireerd door o.a. Coudenhove-Kalergi.Hietler was volgens de overlevering geen fan van C-K. Misschien hebben we in 1945 de verkeerden ons laten overnemen.

gnor | 05-11-17 | 09:44

Dat laatste weet ik inmiddels wel zeker. Dat we beter niet bevrijd hadden kunnen worden in 1945 ook. Mijn grootvader heeft zich voor niks half dood laten schieten voor zijn vaderland.

Vespucci | 05-11-17 | 10:20

Gaaf land, alleen in de meeste wijken niet.

Watching the Wheels | 04-11-17 | 22:43

toch heb ik er weinig problemen mee dat er nu, naast de mocro-oorlog, ook een turken-oorlog is. Een 9mm heeft een groter bereik dan een OvJ

Tohuwabohu | 04-11-17 | 22:38 | 1

Er kijken kinderen mee he.

Shoarmamasutra | 04-11-17 | 22:41

Er schijnt een coupe bezig te zijn is Saudi Arabië, nieuws over tien prinsen gearresteerd? iemand?

LifeCatcher | 04-11-17 | 22:34 | 9
-weggejorist-
demaup | 05-11-17 | 00:32
▼ 6 antwoorden verborgen

Als Geert Wilders dit in de TK wil aankaarten, dan komt Lodewijk, Jesse of Alexander parmantig naar de interruptiemicrofoon gelopen en zegt dat Wilders zich moet schamen, want "heeft hij weleens aan die hardwerkende verpleegkundige van Marokkaanse, of groenteboer van Turkse afkomst gedacht, die dag in dag uit hun stinkende best doen erbij te horen en door u, mijnheer Wilders, worden uitgesloten?" En vervolgens lopen Lodewijk, Jesse en Alexander weer parmantig naar hun blauwe zetel. Hun taak zit er weer op, ze hebben die verderfelijke Wilders van repliek gediend en behouden hun zo fel begeerde deugstatus. Wát Geert Wilders te berde brengt, daar luisteren ze niet eens naar. Het gaat erom dát hij wat durft te zeggen. Want dat mag niet van deuglinks: de rauwe werkelijkheid de TK in brengen.

Zenzeo | 04-11-17 | 22:33 | 1

helemaal waar, helaas..... guillotine ?

gringo-brd | 04-11-17 | 23:26

toetsenbordridders zijn een ongevaarlijke groep klagers oftewel ongevaarlijke nuttige idioten, maar stel, je staat met 4000 man op het malieveld in de regen, met je vlaggetje en je toeter, en natuurlijk met je netjes aangevraagde demonstratievergunning en quasi-leuke woordgrapjes op spandoeken en bordjes karton, zou dat ook maar enige impact geven?
Het enige dat helpt is een solidaire actie van alle Nederlanders waarbij iedereen het werk neerlegt, iedereen weigert op een paar weken spullen en brandstof e.d. te kopen in Nederland, iedereen weigert om belasting te betalen en iedereen weigert om naar de politie te luisteren, oftewel totale anarchie.
Maar zo'n soort solidariteit krijg je tegenwoordig niet meer voor elkaar, want Nederland is verdeeld tot op het bot.

King of the Oneliner | 04-11-17 | 22:25 | 3

Mensen hebben teveel te verliezen.

BP Richfield | 04-11-17 | 22:57

BP Richfield | 04-11-17 | 22:57
En omdat ze bang zijn veel te verliezen, zullen ze uiteindelijk alles verliezen.

osolemio | 04-11-17 | 23:22

Maar zo'n soort solidariteit krijg je tegenwoordig niet meer voor elkaar, want Nederland is verdeeld tot op het bot.

Daar is men op zijn minst iedere dag druk mee. Meer tegenstellingen in het land, is grotere verdeeldheid.

Verdeel en heersch!

MarcS | 05-11-17 | 10:00

Al zou je die schermen in de 2e kamer ophangen met alle ellende zichtbaar onder hun snuffel, dan nog zouden ze dit catagorisch ontkennen. Blinde naaktmollen weten nog beter waar ze zijn in hun parallelle gangen.

Jan, Leiden | 04-11-17 | 22:20

Mooi stuk

Rest In Privacy | 04-11-17 | 22:13

De meeste politici zijn helemaal losgezongen van de realiteit. Het zijn wensdenkers, dromers en wegkijkers.
Problemen los je niet op met die houding, sterker nog, je veroorzaakt ze er net mee.

kempenaer | 04-11-17 | 22:12

Zou er een macht aan het werk zijn die bepaald wat er gebeurt? Eentje die boven de politiek staat maar die zoveel macht heeft dat ze de touwtjes in handen heeft? Eentje waar de EU een product van is om zo "hun" spelers op de juiste plek te kunnen zetten? Eentje die streeft naar afbraak vd europese landen om ze daarna samen te kunnen voegen zodat de macht centraal (bij hun) ligt?

M.a.w. "Het Coudenhove-Kalergi Plan".

Als we daar onze pijlen nu eens op richten i.p.v. op dingen die daar een resultaat van zijn. Om vervolgens af te vragen waarom de politiek niets doet, Feynman.

hevriptem | 04-11-17 | 22:00 | 7

Ach dat Coudenhoven Kalergiplan is een stooksel van de KGB. Nederland kan de begroting of de kernwapens niet eens onder embargo krijgen. Denk je nou echt dat die al 100 jaar geheim zo n invloeerijk doel kunnen nastreven. Larie. En de EU al helemaal niet, daar gaat niks zonder hoogoplopende ruzies, dronken bestuurders, verkwisting en uiteindelijk slappe compromissen van het kaliber We Moeten Wat.

Shoarmamasutra | 04-11-17 | 22:46

botbot. Dus als ik een slechtlopend vakantiepark heb en dat vol stop met kanslozen waardoor datzelfde vakantiepark opeens een goedmijn wordt.?
Als ik de firma Miele ben die zo zijn omzet significant ziet stijgen.?

DenblankenHollander | 04-11-17 | 22:53
▼ 4 antwoorden verborgen

Exact Feynman. jarenlang worden wij door deze lieden om de tuin geleid en elke dag een stukje verder naar de afgrond geduwd. De beroeps-wegkijkers, het establishment, het partijkartel en de prinsjes van Oranje (bezit 102 huizen in A’dam) interesseert het werkelijk geen moer hoe het gaat in de wijken en met de burger. Hypocriete, onverantwoordelijke lieden.

krelus | 04-11-17 | 21:53 | 1

102 huizen in 020 bezitten en dan een zogenaamde grote spelert zijn, is natuurlijk hillarisch. Hoeveel huizen staan er ook alweer in Mokum? Elizabeth II is grootgrondbezitter van zowat heel London. Cashen doet ze dat via erfpacht. Plus natuurlijk rendeert het onroerend goed op haar gronden ook, want da's deels ook haar bezit. Dus tja, als RTL Nieuws denkt dat een vastgoedportefeuille van een Nederlandse prins de scoop maakt omdattie een prins is -en oh verontwaardiging, die hebben toch al geld zat?- dan weet je wel hoe het ervoor staat met de vehoudingsgewijze prioriteiten van de NL hoernalistiek...

F. von Zeikhoven | 04-11-17 | 22:18

Omnoemen van ministeries is symboolpolitiek. Of vaker nog: de naam dekt steeds minder de inhoud en is bedoeld te misleiden. Vroeger hadden we een ministerie van Oorlog, nu heet het Defensie, maar we doen wel mee met vrij agressieve oorlogen. Vroeger had men de DDR, Duitse Democratische Republiek, die vooral allesbehalve democratisch was. Pravda, "Waarheid", was het staatsblad van de Sovjets, en bevatte vooral propaganda. Dus het veranderen van Veiligheid en Justitie naar Justitie en Veiligheid, waar ik nog niet van gehoord had, maar echt past bij Kleurloos Reutelen III, heeft behalve dat het weer veel geld zal kosten, waarschijnlijk de omgekeerde betekenis. Ze kunnen het beter het Ministerie van Totaal Voyeurisme of Toekijken en Nietsdoen noemen.

Wol | 04-11-17 | 21:49 | 1

Goed gesproken. Alsof je het Ministerie van Pappen en Nathouden omdoopt tot het Ministerie van Nathouden en Pappen en dan denkt een gaaf ministerie te hebben.

Lewis Lewinsky | 04-11-17 | 22:09

Zolang de kudt bewoners van dit kudt land zich door onze kudt politici late naaien gebeurt er NIETS !!.

Zolang de kudt bewoners van dit kudt land alleen maar reageren via het qwerty geval voor hun handen gebeurt er NIETS !!.

Zolang de kudt bewoners van dit kudt land niet met minstens 1 miljoen de straat opgaan om tegen deze asociale regenten te protesteren GEBEURT ER NIETS !!

Waarvan akte.....

DenblankenHollander | 04-11-17 | 21:48 | 2

Da's precies wat Pieter Jelles Troelstra dacht toen hij 100 jaar geleden voor een leeg Malieveld de revolutie stond te preken...

F. von Zeikhoven | 04-11-17 | 22:21

Er was een helpende hand van de oosterburen voor nodig om een hier de boel flink op te schudden, Maar toen die weer terug de grens over gejaagd waren, en het er heel even op leek dat het nog zou lukken ook, een heel ander soort landsbestuur, werd daar al rap een eind aan gemaakt door keihard het oude geld waardeloos te verklaren....

F. von Zeikhoven | 04-11-17 | 22:25

Klopt helemaal, mijn waarde Feynman. Parlement en kabinet regeren helemaal niet over Nederland, maar over Madurodam... Verder een hele goeie column deze keer!
Het PowNed nieuwsteam dat is aangevallen, moet zelf aangifte doen. Dan zal strafvervolging volgen. Ik weet niet of het een delict is waarvoor de OvJ zelf een zaak kan starten, maar anders is het net als met alle andere strafzaken, die volgen op beoordeling van het proces-verbaal dat op aangifte wordt gemaakt.

F. von Zeikhoven | 04-11-17 | 21:47 | 3

U heeft aan één kant gelijk; toetsenbordridders zijn een ongevaarlijke groep klagers oftewel ongevaarlijke nuttige idioten, maar stel, je staat met 4000 man op het malieveld in de regen, met je vlaggetje en je toeter, en natuurlijk met je netjes aangevraagde demonstratievergunning en quasi-leuke woordgrapjes op spandoeken en bordjes karton, zou dat ook maar enige impact geven?
Het enige dat helpt is een solidaire actie van alle Nederlanders waarbij iedereen het werk neerlegt, iedereen weigert op een paar weken spullen en brandstof e.d. te kopen in Nederland, iedereen weigert om belasting te betalen en iedereen weigert om naar de politie te luisteren, oftewel totale anarchie.
Maar zo'n soort solidariteit krijg je tegenwoordig niet meer voor elkaar, want Nederland is verdeeld tot op het bot.

King of the Oneliner | 04-11-17 | 22:25

@ King of the Oneliner | 04-11-17 | 22:25

Waarom denkt u dat de gevestigde macht zo bang is van Pegida et al?

Arachne | 04-11-17 | 23:07

@King of the Oneliner | 04-11-17 | 22:25
Om te demonstreren heb je geen vergunning nodig.

" Zo vraagt de politie volgens demonstranten regelmatig om een
'vergunning', terwijl er geen vergunning nodig is voor een demonstratie of eenmansactie. "
bron (pdf): www.nationaleombudsman.nl/uploads/rap...

Rest In Privacy | 05-11-17 | 00:25

Een quote van Kurt Vonnegut: True terror is to wake up one morning and discover that your high school class is running the country.

de honden blaffen... | 04-11-17 | 21:44 | 7

Sorry, waarde Langshetrandje, maar met de honden bedoelde ik de heer blaffen.

Lewis Lewinsky | 04-11-17 | 22:14

We have to continually be jumping of cliffs and developing our wings on the way down, Lewis.

Rest In Privacy | 04-11-17 | 22:44

@langs het randje. we continually have to be jumping off cliffs or we have to be jumping off cliffs continually- werd mij ooit geleerd . Was mijn docent, van Engelse origine, onjuist met de melding. sentence.yourdictionary.com/continuall... Nederlands is al moeilijk genoeg.

gnor | 05-11-17 | 09:37
▼ 4 antwoorden verborgen

"Wat is het nut van een sleepnet als je niet bereid bent de vangst naar de kade te brengen, te kaken en in het ijs te gooien?" De sleepnetwet gaat over terroristen, niet over kutcrimineeltjes. En die terroristen worden wel degelijk opgepakt en aangepakt. Niet dat een sleepnet daarvoor bijzonder effectief is, of dat het niet voor andere zaken misbruikt kan en zal worden, of dat het toezicht op het juiste gebruik wellicht nogal te kort zal schieten. Dus ik stem nog steeds tegen die wet. Maar het gaat om een heel andere kwestie dan waar we het hier over hebben.

Verder min of meer eens met het verhaal. Hinderen van gezagsdragers en hulpverleners mag nimmer getolereerd worden. Tuurlijk, terugtrekken en de boel sussen is prima als de-escalerende maatregel en het is misschien ook de snelste weg om de rust in de wijk terug te krijgen - prio 1 van de burgemeester - maar het plant ook een nogal ongelukkige boodschap tussen de oortjes van de jongere wijkbewoner: zulke ongein blijft onbestraft, dus ga je gang.

Muxje | 04-11-17 | 21:42

Kost wat het kost geen onrust in het land. kop in het zand. Groot brengen door klein te houden die Nederlandertjes. Valse en onjuiste informatie en statistieken over criminaliteit produceren.

RdeFriesch | 04-11-17 | 21:42 | 1

Absoluut al jaren staand beleid, en daarmee de grootste schande in de politiek van de laatste decennia. De burger wordt knalhard voorgelogen.

Rest In Privacy | 04-11-17 | 21:45

Voor de burger maakt het niet veel uit of onveiligheid komt uit hoek van terrorisme of zware criminaliteit/drugshandel. Blerick is zeer ernstig maar geen terrorisme. Dat is pure zware misdaad en eerlijk is eerlijk, daar zijn wij Brabanders en Limburgers (van autochtone origine) zeker nog de baas is. De allochtonen worden slim als bloedhondjes ingezet.

Rest In Privacy | 04-11-17 | 21:42 | 3

Nou, dan zijn jullie BraboLimbinelen verdomd slecht in het africhten van die t*fusbeesten. Of is dat ook slim, je eigen territorium onveilig maken...?

F. von Zeikhoven | 04-11-17 | 21:57

Yep. Dan hebben er veel mensen beveiliging nodig, op zich, mits gecontroleerd, goed voor de handel. Helaas komen die gasten van Justitie en Veiligheid de boel recentelijk verstoren. De t*fushonden.

Rest In Privacy | 04-11-17 | 22:06

Verander jij jouw Nick maar. Je bent qua indoctrinatie al behoorlijk over het randje.
Maar komaan, we gaan de klemtoon op de terminologie en toon leggen, niet op inhoud.

MarcS | 05-11-17 | 09:55

Rutte heeft op advies van zijn PR-man de criminelen in Blerick "klootzakken" genoemd. Het schijnt dat de betreffende creaturen na deze opmerking van de staatsman zich na zelfkastijding en masse bij de politie melden op een aantal na dat zich inmiddels dood heeft geschaamd.

A.S. Perien | 04-11-17 | 21:40

Wauw. Jammer dat hetgeen waarover zo uitmuntend wordt geschreven in dit stuk zo triest is.

GKJP | 04-11-17 | 21:37 | 2

Ah, hetgeen is uitmuntend triest geschreven, zegt u...?

F. von Zeikhoven | 04-11-17 | 21:58

Ik geloof het niet.

GKJP | 05-11-17 | 01:02

Wij hebben hier dus een parallelle samenleving, én een parallelle regering... vroeger had je gewoon maar één volk, één rijk en één leider... veel makkelijker!

Sarcastisch varken | 04-11-17 | 21:36 | 3

Mmmhhhh.... Moeilijk kiezen tussen twee kwaden. Overigens had ik die frase al een tijd niet meer gelezen. Zo los uit de context valt het wel mee, maar ket context...... pffff

Winter_is_coming | 04-11-17 | 21:39

Ja ik bedoel:
Één volk = Nederlanders;
Eén rijk = Koninkrijk der Nederlanden;
Eén leider = koningin ... ;)

Sarcastisch varken | 04-11-17 | 21:47

Ja, dat zegt Grossvati von Zeikhoven ook nog iedere dag...

F. von Zeikhoven | 04-11-17 | 21:59

Blog lijkt laatste tijd meer Feynman dan Feiten....

gedachtespinsel | 04-11-17 | 21:35 | 5

gedachtespinsel | 04-11-17 | 22:33
Gemakshalve de links maar niet geopend?

toetssteen | 04-11-17 | 23:25

gedachtespinsel | 04-11-17 | 22:33

Nee, kan ik weinig mee. Ik hoop u zelf wel.

GKJP | 05-11-17 | 00:58

Nee, kan ik weinig mee. Ik hoop u zelf wel.
GKJP | 05-11-17 | 00:58
Ik zou zeggen wat kan jij er wel mee dan? Bevestiging van je mening of vind je het een gefundeerd verhaal?

gedachtespinsel | 05-11-17 | 01:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Blerick, de no-go zone van Nederland.

HipsterBrood | 04-11-17 | 21:34

Als er wordt weggekeken ontstaat de mogelijkheid dat partijen zich niet kunnen profileren en lamgeslagen hun rijtjes opdreunen.
Maar er ontstaat er een toenemende onvrede ; Ze zullen toch wel weten wat er aan de hand is, wat wij belangrijk vinden ?
Dat is de crisis, niet dat pokkegeld.
'pocketmoney zal je bedoelen ', zei Rutte lachend.

Hensmunter69 | 04-11-17 | 21:34 | 1

Moet toch nog credits geven aan Feynman, een ware onderzoeker en duider !

Hensmunter69 | 04-11-17 | 21:35

Auw. Op z’n kop.

Isnogaanhettype..... | 04-11-17 | 21:31

Terwijl ik hier een tegel lag te draaien op de bank, kreeg ik plots een soort out-of-body ervaring. De kern van deze post en wat ik (wij?) hier doe... Oh ironie!
Maar genoeg! Ik ga maandag naar het stadhuis om te kijken of ik actief mee mag werken aan een betere stad.

EEnzame SchizofrEEN | 04-11-17 | 21:29 | 1

Ja hoor, je kan zo beginnen als BOA-vrijwilliger, ik bedoel BOA-tipgevert...

F. von Zeikhoven | 04-11-17 | 22:02

Er hangt al een videoscherm in de 2e kamer. Verstopt achter de Nederlandse vlag.

Rest In Privacy | 04-11-17 | 21:27

Ze regeren wel degelijk, alleen doen ze dat over een deel van ons land. Ze regeren alleen over diegene of datgene waar ze invloed op uit kunnen oefenen.

BozePaarseMan | 04-11-17 | 21:26

Wat een tekst. Zit al 5 min voor me uit te staren. Waar gaan het heen?

clickspaan | 04-11-17 | 21:23 | 1

Waar het heen gaat? Vast naar "links" en dat is niet de goede kant op in mijn optiek. Wegkijken en ontkennen van meerdere problemen. Het maakt mij ook moedeloos en met name dat er een groep mensen blijkt te zijn die hier gewoon hun ogen voor sluiten. Het valt blijkbaar allemaal wel mee. Langzamerhand krijgen we hier steeds meer van dit soort "buurten" met bijbehorende ellende... Volgens die Turkse gast/wijkbewoner Bleric, bij Pauw in de uitzending had het ook niets met criminaliteit te maken en ze weten allemaal van niets... Ze houden elkaar allemaal een hand boven het hoofd en wij staan erbij en kijken er naar...

Fiep_H | 05-11-17 | 02:16

"Blerick toont aan hoe snel de vlam in de pan slaat. "

Blerick laat simpelweg zien wat er gebeurt als globalisatie als onvermijdelijk, zelfs wenselijk wordt geacht door de boven ons gestelden. Als er geen grenzen, hekken of sloten meer mogen bestaan omdat het enkele bestaan van hekken, grenzen of sloten als bewijs van een niet-inclusieve houding wordt beschouwd. Nee, sterker nog, als het enkele bestaan van de woorden 'grenzen', 'hekken' en 'sloten' al duidt op een 'uitsluitende mindset'.

Hetzelfde geldt voor nationaliteit of cultuur of normen en waarden: ook die worden niet meer als verbindend beschouwd maar juist als uitsluitend. Want van ons. Dus niet van iedereen. En alles wat niet van iedereen is dat is gemeen en fout en nazifascistisch.

Dus wen er maar aan. Turken hebben evenveel recht om in Blerick te wonen als Limburgers. Want waarom zouden alleen Limburgers in Limburg mogen wonen. En als Turken evenveel recht hebben om in Limburg te wonen hebben zij ook evenveel recht om hun cultuur daar te uit te dragen. En als dat wat politieinzet kost, soit.

Dus. Blerick is ons voorland. In Wassenaar misschien wat later dan de andere, maar ten onder zullen we.

Magdatkandat | 04-11-17 | 21:23 | 2

Europa: open grenzen. Welkim kansparels tit in de x-de generatie.
Trump-US of A: de muur. No entrance zelfs tegen katholieken die snel integreren in de US cultuur.
Interessant praktijk experiment: waar gaat het mis de komende 20 jaar?

Winter_is_coming | 04-11-17 | 21:32

In Turkije zou dit ondenkbaar zijn geweest. Als nazaten van Nederlandse recreatiemigranten daar zoiets geflikt hadden, dat is...

F. von Zeikhoven | 04-11-17 | 22:10

En zo is het. Goed gesproken Hr. Feynman.

Pedronegro | 04-11-17 | 21:19

Min of meer OT. Ik lees net dat de bruggenbouwer des islams, de heer Tariq Ramadan, van het bepotelen van meisjes is beschuldigd. Wie had dat gedacht?
www.rtlnieuws.nl/buitenland/omstreden...

Lewis Lewinsky | 04-11-17 | 21:18 | 1

Minderjarige meisjes nog wel. Echt een vrome man. Het verbaast me niets.

Smarties | 04-11-17 | 21:41

"Al minimaal 15 jaar"
Ben blij dat ik niet de enigste roeper in de woestijn.... eh het moeras ben.

Acar_ketimun | 04-11-17 | 21:18 | 9

@Lewis Lewinsky | 04-11-17 | 21:40
Zal ik het maar even uitleggen dan.... Het is grammaticaal wel correct, maar het is semantisch heel wat anders. Het betekent niet hetzelfde.
“Enige” betekent de singuliere, de ene alleen, dat is geen overtreffende trap. Van één enkele bestaat geen overtreffende trap, want er wordt geen vergelijking gemaakt. Van eentje is er maar één.
Enig heeft nog tweede betekenis, namelijk “mooi”. “Een enig jurkje” betekent niet dat er maar eentje van is (dat kan wel, als het haute couture is, maar dan gebruik je de eerste betekenis). In de winkel hangen misschien jurkjes die nog eniger zijn, en er hangt ook een jurkje die van alle jurkjes het enigst is.
Bon. In de zin van @Acer_ketimun wordt gezien de context de eerste betekenis bedoeld, en niet de tweede. In dat geval is “enige” het enig juiste woord.

Stormageddon | 05-11-17 | 00:08

Beste Stormageddon. Het is duidelijk dat jij geen wiskundige bent. Natuurlijk bestaat de overtreffende trap van enige wel. Grappig genoeg schriftelijk je zelf de verkleinende trap, namelijk eentje, al op. Ja, die bestaat ook.
Kortom, enigste is correct, gewoon omdat het kan.

Lewis Lewinsky | 05-11-17 | 08:46

Nee, schat er wordt niks vergeleken, dus er is geen schaal van vergelijking bij “enige”.
Eentje is een verkleining maar geen vergelijking.
Taal is geen wiskunde, maar semantiek benodigt wel logica.

Stormageddon | 05-11-17 | 11:58
▼ 6 antwoorden verborgen

De regering heeft een dubbele agenda.Ik weet niet wie hun echte baas is maar wij het volk en de betalers van hun salaris zijn dat in ieder geval niet.

xiuxiu | 04-11-17 | 21:18 | 3

Wat zou je denken van Brussel. Daar zitten de bazen van Markje.

Gemeen Mosje | 04-11-17 | 21:35

Nee ook in Brussel zijn slechts marionetten van een groep (Soros,Bilderberg geen idee wie )die eigenlijk bepalen welke richting wij opgaan.

xiuxiu | 04-11-17 | 21:46

Pim Fortuyn alweer 15 jaar geleden. Weet het nog als de dag van gister. De dader loopt alweer 3 jaae vrolijk vrij rond. Nooit sorry gezegd, een middelvinger naar de reclassering en wellicht zelfs volhardend aan het reaguren.
.
Het maakte voor de herverkiezing van rutte geen drol uit. Eén fanatiek optreden tegen een probocerende Turk was al genoeg om het volk weer voor zich te winnen.
.
Rutte III heeft nIet één maar zelfs twee ministers van Justitie. Dat moeten dan vast een hoop nieuwe wetsvoorstellen genereren die recht doen aan de wil van het volk: weg met de fopstraf.
.
Vertrouwen in de toekomst.... ik vrees dat er een bijzin weggevallen is: vertrouwen in de toekomst ná Rutte III.

de Voorzittert | 04-11-17 | 21:16 | 2

Welke nick gebruikt Volkert?

Winter_is_coming | 04-11-17 | 21:23

Er is inderdaad het een en ander weggevallen. Hier het volledige motto:

Vertrouwen? Nu even niet. Misschien in de toekomst. Over duizend jaar of zo.

Lewis Lewinsky | 04-11-17 | 22:00

Ik keek verbaasd naar de reactie van die burgemeester. Woont hij er zelf wel? Of reist hij iedere morgen naar het gemeentehuis vanuit elders?

Kartelmaster2000 | 04-11-17 | 21:15

Inderdaad.

Er zit weinig cohesie meer in het zelfbeeld van de samenleving. Verworden tot verspreid wat clubs en subculturen die in eigen conceptieghetto's leven. Alleen met verkiezingstijd gaat nog steeds een ieder weer stemmen op een denkbeeldige pilaar met een verzonnen idee over hoe het moet. En dat probleem is inclusief PVV. De conclusie zou moeten zijn dat hier percepties gemanaged worden op alle beslissingsmomenten en dus eigenlijk mediamanagement de grootste macht is. Er is geen waar tegengeluid in Nederland, slechts een verzameling mediacampagnes die een tegengeluid "verbeelden". Het probleem zit gewoon veel dieper en is veel lastiger, beste Feynman, want momenteel kan "men" geen alternatief verbeelden, slechts een reactief/reactionair reflex. Maar dat concept daagt nog wel binnenkort.

GeenAccount | 04-11-17 | 21:15 | 1

'Er zit weinig cohesie meer in het zelfbeeld van de samenleving. Verworden tot verspreid wat clubs en subculturen die in eigen conceptieghetto's leven.' Tsja......

Kanniettegenkritiek | 04-11-17 | 22:23

Alleen dit. Wat dafuk is "salafistisch terrorisme"? Zijn dat terroristen die Salahoe Akbar roepen, of wat? Die bestaan niet.
*terreur zit in islam als een kuiken in een ei*

Lewis Lewinsky | 04-11-17 | 21:15 | 2

Misschien moet je je eens in de islam verdiepen. Salafisme is de meest orthodoxe en geweldadige stroming binnen de islam. Terroristen zijn vrijwel allemaal aanhangers van het salafisme.

Rest In Privacy | 04-11-17 | 21:39

Zeg zwitsal, de islam is al 1400 jaar lang niets anders als terreur. Hoezo weet jij dat niet, dude?

Lewis Lewinsky | 04-11-17 | 21:45

Puike column!

toetssteen | 04-11-17 | 21:13

Gewoon het leger inzetten daar in Blerick.
En met harde hand laten weten wie hier de baas is in Nederland.
Gaat alleen niet gebeuren...

Kruisruiker | 04-11-17 | 21:13 | 6

Tuurlijk. En bij een actie 'pang, pang' roepen!

Kanniettegenkritiek | 04-11-17 | 22:22

Het leger, dat is die instantie zonder genoeg hulpmiddelen maar wel op elke soldaat/korporaal anderhalve manager en één burgerhulpje toch?

J-van-de-Bontekoe | 05-11-17 | 09:50

Als 3% van de moslims in ons land een wapen heeft zijn er 10x meer gewapende moslims dan voetsoldaten in ons leger (mariniers, luchtmobielen, infanterie). Vanuit de culturele gewoonten van dat volk denk ik dat het er meer zijn dan 3%. 1000 gemotiveerde gewapende mensen die gecoördineerd optreden op een groot aantal plaatsen moeten in principe in staat zijn om dit land langdurig te ontregelen om niet te zeggen op slot te gooien en de capaciteit van het Nederlandse leger te verzadigen. Wekenlang.

Wachtmeester R | 05-11-17 | 16:26
▼ 3 antwoorden verborgen

Zeer goede c.olumn, Feynman.

Lewis Lewinsky | 04-11-17 | 21:11
-weggejorist-
skylos | 04-11-17 | 21:09

Ze deden een plas... hiefen het glas.....

Degrelle | 04-11-17 | 21:08 | 3

Glas, plas, whatsapp...

keestelpro | 04-11-17 | 21:21

Hiefen, really......

Kanniettegenkritiek | 04-11-17 | 22:21

"really" echt?

Ben Hetzat | 05-11-17 | 13:04

Post truth. Nuff said.

LiniaalRectaal | 04-11-17 | 21:05

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland