achtergrond

Geenstijl

Nieuwe ministers: Carola Schouten doet de boeren en Sander Dekker bewaakt kastlijken bij V&J

Rutte III is bijna rond. Dat mocht u zogenaamd nog niet weten maar Kees Berghuis lekt elke dag twee namen op een manier die doet denken aan hoe RTL deelnemers voor nieuwe spelshows bekend maakt.

Dus lezen we vandaag in de Telebelg dat Sander Dekker minister van V&J wordt, en Carola Schouten (van wie we gisteren al vernamen dat ze één van de zestien vicepremiers wordt) de boeren mag berijden verblijden op Landbouw. Goed nieuws voor agrarisch Nederland aangezien zij naast leden van de GrrrristenUnie de laatste Nederlanders zijn die nog wel eens in een kerk komen. Slecht nieuws voor dieren in krappe & licht ontvlambare stallen, want CU (en CDA) stemmen standaard tegen betere diervriendelijkheid & brandveiligheid. Over brandveiligheid gesproken: er komt dus weer een vvd'er op V&J. Omdat echt helemaal niemand de vvd nog vertrouwt op V&J, maar de vvd die positie vanwege de ontelbare lijken in de kast (hasthag Demmink) ook niet kan opgeven, lossen ze dat maar op door twee ministers van V&J aan te stellen, waarbij de vvd hun meest D66-achtige poppetje op de post zet: Sander Dekker. De ander is Ferdinand Grapperhaus van het CDA, een beroepspoliticus die kiezers haat uit een kartelfamilie. Op het plaatje hierboven een paar voorspellingen van de Telebelg, waarbij Amsterdamse D66-wethouder (en deep state partijkartel-prinses) Kasja Ollongren zo goed als zeker lijkt als de nieuwe MinBiZa, want zij wil geen burrie van 020 worden en is dus beschikbaar voor interne promotie bij D66. Nog steeds geen echte kanonnen dus, alleen politieke middengewichten en/of kartel-inteelt met een stamboom. Het lijkt er echt op dat helemaal niemand graag aan boord wil van het onzekere Kabinet Tot de Kerst I...
UPDATE: Arie Slob gaat evolutieleer uit het curriculum slopen als minister van Onderwijs. Huh? Onderwijspartij D66 laat dus wéér een kroonjuweel vallen?

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.