achtergrond

Geenstijl

Geen grap. Belgen betalen 500k voor IS-moppen

Dat wordt lachen.

De Belgen weten het zeker. IS dient bestreden te worden MET HUMOR. Een half miljoen Europese frankskes worden uitgetrokken om jolige filmpjes en/of toneelstukjes te maken die ervoor moeten zorgen dat potentiële jihadi's het ware gezicht van IS te zien krijgen: geen stoere strijders maar ongelooflijke sneuneuzen wiens zieligheid alleen wordt geëvenaard door hun wreedheid. Omdat wij natuurlijk alles beter kunnen dan die Belgische subsidie-uitdelers hebben wij alvast de vijf allergeschikste ontvangers op een rijtje gezet.

Urbanus van Anus. De woke oude van Tollembeek kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Hij schijnt zelfs een komisch liedje over Boko Haram gemaakt te hebben (kan een van onze Belgische lezers dat even opsnorre en op dumpert knallen alstublieft dankuwel). Als dat ook maar half zo goed is als Madammen met een Bontjas zeggen wij JA.

Erik van Muiswinkel. Onverschrokken cabaretier die met spitsvondige humor de zwarte kanten van de islam blootlegt (liedje is al uit 1987, misschien wat recenter werk opzoeken, red.).

Herman Brusselmans. Dappere Belg. Zet iedereen te kakken. Zo ook Mohammed, Allah en al die andere zakenwassers.

Meerrr na de breek.

De anonieme social media redacteur die deze weggecensureerde fotosoep de wereld in hielp. Want weggecensureerde humor is de beste humor. Misschien iets met Al-Baghdadi en het EK Vrouwenvoetbal? Kom maar op, anonieme social media redacteur!

Het duo Nieuwsuur&Yilmaz .  Voor deze onvergetelijke oneliner, die bovendien op een wrange manier duidelijk maakt hoe vreugdeloos leven in IS-gebied is.

Oh ja en Freek de Jonge natuurlijk. Oh nee grapje.

UPDATE: DEZE BONUSBELG VERDIENT OOK SUBSIDIE

Niet (meer) beschikbaar

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.