achtergrond

Geenstijl

Laffe Revu deinst terug voor islamitische terreur

Kijk toch eens naar die arme Revu-hoofdredacteur. Badend in het zweet wordt hij wakker van de beelden van Charlie Hebdo. En dus mag de (fantastische) column van Herman Brusselmans niet over Allah of Mohammed gaan, maar wel over 'onze' God. Hier. Want 'wij' hebben wel humor en relativeringsvermogen. Mohammed was ook leuk geweest, ja. Maar zo werkt het nou eenmaal in een wereld waarin aanslagen niks met de islam te maken hebben. Waarin Freak de Jonge huilt dat satire morsdood is. Waarin Rianne Hertzevelder adverteerders gaat bellen. Waarin de hoofden van in oranje geklede journalisten worden gescheiden van hun romp omdat ze een verkeerd geloof of kleurtje hebben. Waarin mensen uitleggen dat kritiek op de islam werkt als een boemerang. Waarin cartoonisten moeten vrezen voor hun leven en waarin die cartoonisten dan maar minder beledigende plaatjes hadden moeten maken. Waarin politici vertellen dat de angst voor islam is aangepraat. Waarin terrorismebestrijders doodleuk roepen dat er geen IS-strijders tussen vluchtelingen zitten. Waarin iedereen met een deugend vingertje wijst naar de critici, naar de mensen die hun bek wél open durven te trekken. En waarin de rest het in hun genderneutrale broek doet uit angst voor de islam.

Hier, we hebben 'm ff gefixt voor Revu

Allah zorgt ervoor dat je baby van 2 jaar sterft. Allah zorgt ervoor dat dieren mishandeld worden. Allah zorgt ervoor dat André Hazes jr. als een talent wordt beschouwd. Allah zorgt ervoor dat ons lijf vol stront zit. Allah zorgt ervoor dat God nergens voor zorgt. Allah zorgt ervoor dat in de vochtige kelders van Syrië een man en een vrouw zodanig worden gefolterd dat hun bloed een grijze kleur krijgt.

Allah zorgt ervoor dat Jort Kelder zoveel op tv mag. Allah zorgt ervoor dat er aan de schepping getwijfeld wordt. Allah zorgt ervoor dat Jezus Christus ernstig wordt genomen. Allah zorgt ervoor dat op vele plaatsen abortus op een foetus met een ernstige afwijking niet uitgevoerd mag worden. Allah zorgt ervoor dat de ouwelijke, stinkende imams macht hebben over 1,5 miljard mensen.

Allah zorgt ervoor dat de naam van Hitler verder leeft. Allah zorgt ervoor dat er vanaf dag één tot nu gemoord, gemarteld, geleden, gestorven wordt in afschuwelijke omstandigheden. Allah zorgt ervoor dat het kapsel van Trump iedere dag in model blijft. Allah zorgt ervoor dat ook de gezegendste medici geen definitief middel tegen kanker vinden.

Allah zorgt ervoor dat zelfs Feyenoord nog weleens kampioen wordt. Allah zorgt ervoor dat de rationaliteit iedere dag weer vele deuken oploopt. Allah zorgt ervoor dat je een klein bolletje onder je oksel voelt dat later dodelijk blijkt. Allah zorgt ervoor dat er in het hoofd van velen van alles misgaat, en dan slaan ze hun vrouw, gooien ze hun kind in de waterput, grijpen ze naar een pistool, horen ze stemmen lopen ze naakt over straat, gooien ze met hun eigen keutels naar onschuldigen, verwensen ze de hele wereld, hangen ze zich op.

Allah zorgt ervoor dat er na overstromingen, tsunami’s, aardbevingen, bosbranden of instortingen vermisten zijn die nooit worden teruggevonden. Allah zorgt ervoor dat door familievetes broers, ouders, zussen en neven nooit meer een woord tegen elkaar zeggen. Allah zorgt ervoor dat één man in Noord-Korea miljoenen individuen kan laten verhongeren. Allah zorgt ervoor dat mannen vrouwen verkrachten, onteren, beschouwen als minderwaardig, en tegen hen zeggen met een grijns om hun mond dat hun kut stinkt naar rotte vis.

Allah zorgt ervoor dat The Voice hoge kijkcijfers heeft. Allah zorgt ervoor dat de romans van Saskia Noort bestsellers zijn. Allah zorgt ervoor dat het toeval en het lot bestaan en over alles beslissen. Allah zorgt ervoor dat de dunne grens tussen haat en liefde allang is afgeschaft. Allah zorgt ervoor dat communisten en fascisten iedere koek onder elkaar verdelen. Allah zorgt ervoor dat er veel minder dan vroeger een mals regentje valt waarin we lekker nat kunnen worden. Allah zorgt ervoor dat de oerknal nooit heeft plaatsgevonden.

En het vreemdste van dit alles: Allah bestaat niet.

Flashback naar Charlie. Revu doet een SkyNewsje:

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.