Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Roemer: "Angst voor islam is mensen aangepraat"

aangepraatemile.pngDe angst voor de islam is mensen aangepraat. "Absoluut." In Madrid vielen 191 slachtoffers en sommige mensen zijn nog altijd bang met de metro of trein te gaan. Aangepraat. De nieuwe Theo van Gogh durft niet op te staan. Aangepraat. Oude vrouwtjes hekelen sinds Londen 2005 het reizen met de bus. Aangepraat. Sinds Charlie Hebdo is het eng om islamkritisch of islamsatirisch te zijn. Aangepraat. Liever niet naar Istanbul op vakantie. Aangepraat. Mensen krijgen rillingen als ze langs het Brusselse metrostation Maalbeek lopen. Aangepraat. Sinds Bataclan durft een man niet meer naar een rockconcert. Aangepraat. Volgens Emile Roemer is het allemaal aangepraat en hebben 'aanslagen er niks mee te maken'. We kunnen doorlopen mensen, het is voorbij, want volgens Emile Roemer heeft terrorisme vele oorzaken. De islam heeft er he-le-maal niks mee te maken. Het is allemaal aangepraat. Aan. Ge. Praat. "Absoluut."

Reaguursels

Inloggen

Zou SP lijsttrekker Emile Roemer evenals ex-miljonair Hans van de Berg een typetje van Patrick Stoof zijn?

Takki Yah | 09-03-17 | 06:11

Weet je wie een hele groote sponsor is van de linkse partijen saudi arabie ook de sponsor van de lokale moskee.

Generatie_1984 | 09-03-17 | 00:16

Weet je wie een hele groote sponsor is van de linkse partijen saudi arabie ook de sponsor van de lokale moskee.

Generatie_1984 | 09-03-17 | 00:16

-weggejorist-

John Lamaer | 08-03-17 | 23:28

Ga naar YouTube. Zoek op: Iran Before Revolution
Kijk wat filmpjes/foto collages. Vergelijk dat met Iran After Revolution. Verschil tussen die 2? Islam.

EnNouJijWeer | 08-03-17 | 13:08

kloopindeslootjijook | 08-03-17 | 07:51

Ik denk dat de SP ook gekaapt is door cultureel marxisten en wereldburgerdenkerrs. De PvdA was ooit ook niet voor immigratie maar door nieuw links, met de van de KVP overgelopen Marcel van Dam er later ook bijkomend, is het nieuwlinks wat de klok slaat bij de PvdA:

Ontwikkelingshulp in 1970 twee procent van het nationale inkomen
Onvoorwaardelijke erkenning van de DDR
Onvoorwaardelijke erkenning van de Vietcong
De PvdA dient het initiatief te nemen tot een Europese veiligheidsconferentie met de landen van het Warschaupact.
Nederland behoort uit de NAVO te treden (onder voorwaarden; nu hoor je niks over Turkije, D)
De belasting op erfenissen en schenkingen moet progressief oplopen en boven de honderdduizend gulden negenennegentig procent bedragen
Nivelleren
De werknemers in de bedrijven moeten directe invloed krijgen op het bestuur van hun ondernemingen

Immigratie was toen niet zo hot maar Drees sr. de De Kadt waren al tegen. Rationeel. Nederland was al vol.

Die werden dus de PvdA uitgewerkt en de Van der Louws, Max vd Bergen en Marcel van Dams namen het over. Van Dam zat trouwens eerst mediamannetje te zijn bij de VARA en stapte vanuit die positie de politieke arena in.

Nee, verstandige mensen genoeg. Ze zijn alleen overruled door schreeuw-68's met dweperig gedram over solidariteit middels ontwikkelingshulp, cultureel marxisme (slachtoffer => onrecht => dader is blanke man) en een levensgevaarlijke houding tegenover immigrratie, islam (toen nog niet hot) en socialisme.

Dat stuk dat je aanhaalt spreekt boekdelen over hoe het bij de SP was. Wás. Over de periode in de jaren 60 en 70 over hoe met De Kadt en Drees sr. is omgesprongen en wat die van de immigratie en gezinshereniging vonden, valt zat te vinden. Dat agressieve drammen van links is toen tot volle bloei gekomen en we zitten er nog steeds mee, alsmede met de rampzalige gevolgen.

Devadip | 08-03-17 | 12:51

Roemer snapt het niet. Het is wat veel mensen regelmatig meemaken of meegemaakt hebben met moslims. Misschien moeten die politici eens uit hun ivoren toren komen..........

chrisjuh | 08-03-17 | 09:04

Emiel open eens jouw ogen joh!

Upharsin | 08-03-17 | 08:33

De SP in 1984
sptransparant.wordpress.com/gastarbei...
"
“Men moet zich eens indenken, welke ghetto’s er zullen ontstaan van verouderde, en voor ons gevaarlijke, immigranten, als we niet alleen hun gruwelijke slachtgewoonten aanvaarden, maar ook hun diskriminatie van vrouwen, hun patriarchaal-autoritaire aanmatiging, hun onderwerping van kinderen, hun stamveten. Waarom van nieuwkomers aanvaarden, wat we zelf in gewoonten en wetten hebben opgeruimd?”

Anton Constandse, SP brochure Gastarbeid en Kapitaal, p. 17, 1983

“Ik wil mijn afschuw voor de islam – de leer, de dogmatiek, de verboden, de onbeweeglijkheid, de middeleeuwse achterlijkheid die is ontstaan met deze religie voor nomaden en woestijnrovers – niet onder stoelen of banken steken. (…) Zichzelf opsluitend in een gedragspatroon, dat de originele achterlijkheid halsstarrig in stand houdt (…), vormen zij een Fremdkörper in onze samenleving, dat niet lijkt te kunnen loskomen, iets bij te leren, iets te willen leren, dus verarmt (…). Zoals nu kan het niet”.

Citaat van de stalinist Theun de Vries bij zijn steun aan het standpunt van de Socialistische Partij zoals verwoord in de brochure Gastarbeid en Kapitaal en de daarbij gevoegde reacties en commentaren, alsook in het partijorgaan Tribune."

En met Roemer commentaar:
“Wilders is iemand die de wind mee heeft omdat hij een aantal problemen die onder mensen leven goed weet te verwoorden. problemen die de SP ook al lang – en eigenlijk vér voor Geert Wilders – benoemd heeft.”
"

Het enige verschil is dat er geen sprake is van het woord angst. Maar ja, 1984 was er nog geen Twin Towers en IS geweest.

kloopindeslootjijook | 08-03-17 | 07:51

Pure naked fear: Islam is naked fear, not spirituality- Ayaan Hirsi Ali
youtu.be/FnMMDTkGz64
Als Ayaan uitlegt dat islam is gebaseerd op angst, pure naakte angst. Iets wat zij geleerd heeft als jonge moslima. Er werd voortdurend gedreigd met Satan en de hel. Ja, wat moet Emiel als onbekende hier van bakken. Een (ex-)moslima heeft al angst voor de islam nog voor dat zij atheïst werd.
www.thecrimson.com/article/2015/4/8/is...

Flappie2006 | 08-03-17 | 06:25

Men zegt dat maar 6% islamitisch is van Nederland, grote leugen maar goed. Stel dat 1/3 stemgerechtigd is vanwege nog geen 18 vanwege veel kindjes (nog) of asielstatus dus geen stemrecht blijft over 2%. 1% van de 150 te verdelen zetels is 1.5 Als de partij Denk 3 zetels haalt wil dat zeggen dat alle islamieten erop hebben gestemd. Een partij die Nederland haat net zoals alle islamieten het Westen haten. Droom maar verder allen.

Grrraaien | 08-03-17 | 01:54

Als je de serie homeland bekijkt, hoe dicht ze elke keer bij de waarheid zitten. Het vrijgeven van 1360 geheime documenten van de CIA als pressiemiddel van een journaliste om een arabier te beschermen. Dat scholing geen zak gaat uitmaken want het zijn juist de hoogopgeleide arabieren die de aanslag van de eeuw plannen. Niet met een vrachtwagen inrijden op een kerstmarkt maar van een veel grotere orde. Zoiets als 11/09 ook allemaal door ogenschijnlijk perfect ingeburgerde, hoogopgeleide, perfect de taal van het land sprekende, het Westen hatende arabieren. Daar gaat je motivatie mijnheer Roemer, en kom niet met het kip en het ei verhaal. Men haat het Westen en het zit in het DNA !!

Grrraaien | 08-03-17 | 01:38

Dandruff | 07-03-17 | 21:37

Inderdaad, het is zo waanzinnig! Er staat een olifant in de kamer, iemand waarschuwt en hij is het kwaad.
Liever zou ik van die olifant een gifslang maken die gekoesterd en geknuffeld wordt tot hij toebijt en de gebetene in zijn laatste adem vraagt: waarom ik? Ik zorgde toch goed voor je.... Sist de slang: je wist het toch.

toetssteen | 08-03-17 | 00:29

Dit kost de SP stemmen. En veel ook. Hollandse stemmen.

prakkie | 07-03-17 | 23:20

Roemer wil maar niet begrijpen dat veel potentiële kiezers afhaken bij zulke gedachten.
Naief tot op het bot.

Jan Dribbel | 07-03-17 | 22:11

Dat 'wegkijken' van 'n ongewenste conclusie zo'n grote hoogte kan nemen, is bekend.
Dat om politieke redenen 'wegkijken' zo'n zichzelf in 't been schietend resultaat zal opleveren, gaan we op 15 maart wel meemaken. Exit SP, exit Roemer, die toch niet blijkt te kunnen pieken.
Maar wat mij beducht maakt, is dat er wel honderd of duizend van die Roemertjes rondlopen met allemaal die zelfde recht-niks-ziende-blinde-hoek.
Alsof je 'n auto ziet waarbij 't stuur niet naar rechts wil, en de bestuurder ook niet naar rechts wil, want 'rechts' willen bijsturen of afslaan, 'daar komt alleen maar ellende van'.
Dat zijn dus allemaal levensgevaarlijke leiders, als die vanuit hun ideologische logica bedacht hebben, dat alleen maar vanuit de linkse hoek 't goede is te verwachten. Dat je alleen maar in die richting hoeft te kijken.
Zodra de linkse theorie, of de rechtse ideologie, té sterk gaat overheersen, wordt er niet meer links en rechts gekeken om te zien wat er echt aan de hand is.
Ja, blindheid komt aan beide zijden voor.
Soms komt 't gevaar van links, soms komt 't gevaar van rechts. Soms komt 't gevaar zelfs van links én van rechts tegelijk.
Eh, 'wij' in Nederland, en 'wij' in Europa, zijn aan de goden van 't geluk hebben overgeleverd.
Want de kwaliteit van onze politieke leiders is beneden peil, en ik persoonlijk heb geen vertrouwen in welke Jan klaasen of Katrijn ook; 't zijn allemaal poppen met houten koppen die niks zien, en wat we te horen krijgen is buiksprekend van achter 't gordijn. Niemand weet waar die rare teksten eigenlijk vandaan komen. We zien alleen maar democratie als poppenkast.

Der Paulie | 07-03-17 | 22:04

Het is niet aangepraat. Het is blootgelegd. Neem een ander in de maling.

Claude_Vieaul | 07-03-17 | 21:56

Socialisten roepen altijd dat er niks mis is met clubjes die massamoorden en massaverkrachtingen organiseren. Alleen geweldloze democraten vormen een gevaar, aldus kennelijk ook de voorman van de SP.

Wat ik dan raar vind. De socialist Hitler was feitelijk bijna net zo moorddadig als Roemers grote voorbeelden Stalin en Mao. Volgens Roemers eigen kretologie zijn Hitler-aanhangers dus net zo ongevaarlijk als Mohammed-aanhangers. Immers; alleen geweldloze democraten zijn gevaarlijk.

Toch zal Roemer de angst voor echte Hitler-aanhangers nooit "aangepraat" durven noemen. Integendeel. Figuren als Roemer doen niks anders dan Hitler in het hoekje van vreedzame democraten zoals Fortuyn, Wilders en Baudet douwen.

Dandruff | 07-03-17 | 21:37

Roemer hangt zelf ook een totalitaire ideologie aan!

Dit LIEGEN over de totalitaire ideologien is Roemer door Chinese communisten aangepraat in ruil voor Chinees geld bij de oprichting van de SP!

Prins Pils | 07-03-17 | 21:07

Angst. Dat is naast onwetendheid de pijler van religie. Angst voor de dood ('als je zus en zo doet kom je in hemel. Nog niet overtuigd? 72 maagden wachten daar op je! Geloof je niet? Branden zul je in de hel!').

En dat kinderlijke principe zal voor altijd blijven bestaan, hoeveel de wetenschap zich ook mag ontwikkelen. Het bestaan of ontbreken van een hemel en god zal immers nooit bewezen kunnen worden (en zo ja, niet door iedereen worden aanvaard). Is er leven na de dood..

Bottleneck | 07-03-17 | 20:45

Laat die lul dat nou eens lekker is Syrie tegen gevangenen van de IS gaan vertellen... Nee een beetje flink doen in Nederland, dat kunnen ze wel.

VincentTheSaint | 07-03-17 | 20:21

Dat gaat hem stemmen kosten.

3*links=rechts | 07-03-17 | 20:17

@ zachbi
Dank. Weinig tijd voor hobbies, mijn (voorlopige) levensdoel is mijn toko goed draaiend houden en mijn 21 superdudes&supergirls lekker aan het vreten te houden.
Plempen hier doe ik op mijn gehate kantoordagen. Net kostuum, schone nagels en meer van die ellende.
Maar Joris is wel goed hoor; ieder zijn vak:-)

pennestront | 07-03-17 | 20:03

kut zeg had ik nog niet bij stilgestaan.

xtree | 07-03-17 | 19:55

jaja, de meeste terreuraanslagen worden gepleegd door Boedhisten, de meeste oorlogen wereldwijd op dit moment is tussen atheïsten en joden en niet te vergeten in de gehele EU zijn de huidige crisissen op gebied van migratie, gewelddelicten tegen homo's en vrouwen, en vluchtelingen vanuit jawel Christelijke gebieden..

Roemer heb he.le.maal gelijk, kan hij niet met DENK verder optrekken.

fikkieblijf! | 07-03-17 | 19:35

He Emile en Harry even een vraagje tussendoor.

Noem eens snel 5 Islamitische landen op waar de mensenrechten worden gerespecteerd, dit redden jullie niet het is ook de meest domme uitspraak van die linkse schoolmeester, hij heeft nog steeds niet begrepen hoe het echt zit. En Harry dan, nou dat joch weet niet beter die houdt zich meer bezig met wat er onder die boerka zit.

Chinook Elsevier | 07-03-17 | 19:24

Hij doet die uitspraak in ieder geval heel verstandig in die Volkszeitung achter een betaalmuur zodat deze idiote uitspraak alleen in de linkse echokamer resoneert.

IslamPislam | 07-03-17 | 19:07

Die hamas verheerlijking roepende " Intifada, intifada, Palestina vrij!’ van een Harry van Bommel is toch van die zelfde club al Roemer?? Heeft ook samen met die Meulenbelt zo'n aanmatigend boekje geschreven. Dit alles verklaart dan wel weer waarom Roemer zulke rare dingen roept. Duidelijk dus dat ze bij de SP bij de islam op schoot zitten. 5de colonne dus.

DerkArie-ut-de-Achte | 07-03-17 | 19:02

Hoeveel aanslagen hebben we in Brussel, Nice, Zaventem, Berlijn, Köln enz. gehad?

Met inmiddels boven de 200 doden.

Ook aangepraat?

Heh, Emile Roemer, kiezertjes uit de zandbak aan het halen?

Raider Twix | 07-03-17 | 19:01

Ik begin zo'n beetje angstig te worden voor de naïviteit van Emile Roemer. Of het nou om zijn persoonlijke mening gaat of zijn politieke mening. Het is eng dat zulke mensen de maatschappij een mening willen opdringen. Deze angst voor de persoon en het gedachtegoed van Emile Roemer is mij door niemand anders aangepraat dan door Emile Roemer zelf.
Emile weet wat goed is voor de mens en Emile weet wat en hoe de mensen moeten denken. Beste Emile zulk gedachtegoed is allang afgeschaft, behalve in de diverse geloven. Maar je bent toch alleen maar een politicus?

ijskogel | 07-03-17 | 18:45

@roze bril, om me te verdedigen bedoel je? Gewoon zoals echte mannen doen, met de vuisten. Ik woon in Rdam zuid mijn hele leven en woon tussen allerlei kleuren en geuren. We zitten allemaal in dezelfde zinkende boot.

Het is beter om je druk te maken over de EU die ons uitkleedt en dat je telefoon wordt afgeluisterd dan te klagen over de o zo onzichtbare overname door de islamieten. Zoek de problemen bij degenen die georganiseerd zijn en de touwtjes in handen hebben. Niet de miep met hoofddoek of de moskeeganger met baard, die hebben niets in de melk te brokkelen als het om je portemonnee en vrijheid gaat. Zomaar een advies.

O ja, Wilders is een kat in de zak, trap er niet in! Je kunt niet eens lid worden van die partij voor de vrijheid.

zagorin | 07-03-17 | 18:43

@BigShow | 07-03-17 | 18:22
Hahahaha.... jij bent best grappig.

Slipsnifter | 07-03-17 | 18:26

@ Een welgemeend sorry Joris,
-
Ik kan me er soms zo kwaad over maken, hoe naïef men is.

Rest In Privacy | 07-03-17 | 18:26

Ik heb altijd veel respect voor deze man gehad.

BigShow | 07-03-17 | 18:22

Emile, ga eens braaf in je hok. Dan krijg je een lollie en mag je fijn naar Nickelodeon kijken (hijst Roemer in dwangbuis en positioneert hem in isolatiecel).

Wat een dwaas.

Stokman | 07-03-17 | 18:10

En daarom stem ik 15 maart op...:

pro1991 | 07-03-17 | 17:59

-weggejorist-

roze_bril | 07-03-17 | 17:49

@zagorin, wat soort voor hond heb je?

roze_bril | 07-03-17 | 17:49

Nu zijn we uitgepraat..!!!

Rest In Privacy | 07-03-17 | 17:42

Roemer heeft volledig gelijk.
Geef me nou 1 goede reden waarom je bang moet zijn voor de Islam in het algemeen nu in Nederland. Dat je problemen hebt met Marokkaanse jeugd, ok. Daar hebben we het niet over.

zagorin | 07-03-17 | 17:29

@ pennestront: hobbies genoeg waardoor ik niet zoals u alleen maar loop te plempen. Voor uw gemoedstoestand ben ik het wel met uw tegels eens.

zachbi | 07-03-17 | 17:26

Oke dan moeten we allemaal in therapie,om de ongegronde angst weg te laten nemen.

janmetdepet | 07-03-17 | 17:23

Meneer Roemer. Ik ben totaal niet bang van de Islam. Maar: mijn moeder is geen kankerhoer, mijn zus is geen kankerwijf, ik ben geen kankerhomo en de mensen in mijn straat zijn geen kankerjoden. Wij geven aan niemand overlast, werken en bemoeien ons met niemand. Maar deze betitelingen horen fatsoenlijke Nederlanders dagelijks. Inderdaad zijn "ze" niet allemaal zo. Maar aangezien het probleem van de slechten niet voldoende benoemd en aangepakt mogen worden van LINKS, ettert dit door. Zachte heelmeesters en stinkende wonden. Weet je wat racisme is ? Getinten (95% moslim) die enkel blanken uitschelden, bespugen, beroven en mishandelen. Precies dat meneer Roemer. En over deze vorm van racisme horen we U, Denk en Silvana nu nooit. Minder minder minder dus. Of ben ik nu een nazi ?

Rest In Privacy | 07-03-17 | 17:22

Aan die Roemer heb je dus ook geen reedt.

Slipsnifter | 07-03-17 | 17:16

De ''get your head out of your ass'' award goes to :roemer.
Op de vraag : is islam een bedreiging voor de samenleving?
''Ja mensen zijn hun zekerheden kwijt en zoeken naar een zondebok''.

das mijn comment op geenstijl op 26-2 hierover.

Daarom neem ik emile ook niet meer serieus.

alphapapatango | 07-03-17 | 17:05

@zachbi
Zeur niet joh. We hebben een prima Joris.
Zoek een hobby.

pennestront | 07-03-17 | 16:51

Er is geen enkele oplossing te verwachten uit de Islamitische hoek. Ook niet uit de gematigde hoek. Al deze lelijke dingen staan niet de Koran. Het is slechts de mens en de cultuur. De Islam is vrede! Echt. Ik zweer. Wolla.

ristretto | 07-03-17 | 16:46

@zosima en @ton8695 het is hier geen chatsite. Tegel plaatsen, hooguit 1 a 2 keer reageren and that's it.

zachbi | 07-03-17 | 16:42

SP kan + 15 gaan als Marijnissen de krakende partijwagen uit de blubber trekt.
Hopen maar dattie dat niet doet.
Maar je weet maar nooit..............

pennestront | 07-03-17 | 16:40

Fozzie is toch op weg naar de uitgang, naar verluidt. De vorige verkiezingen verneukt, en de volgende faal komt op 15 maart.

Goldfinger | 07-03-17 | 16:33

Roemer en zijn voorganger Marijnissen (schandalige optreden bij P en J gisteren) vallen hierbij door de mand. Als de SP ooit echt iets te betekenen wilt hebben moeten ze zich eerst van de mafklappers ontdoen waar hun partij van vergeven is. Ze worden niet gezien door de elite linkse deel (PvdA, GL D66) maar desondanks zetten ze zich in het geweer tegen Wilders, logica van lek me vestje.

ThePeet | 07-03-17 | 16:22

Daar gaan we weer. Roemer speelt de domoor, GeenStijl de valse nicht. Roemer spreekt over islam, GeenStijl zet daar voorbeelden van extremistische islam tegenover. Da’s niet alleen dé manier om een discussie in het slot te gooien en jezelf belachelijk te maken, maar zelfs een onderschrijving van dat Roemers stelling.

Wat zijn wel de feiten?
1. Angst is er alleen voor extremistische islam, en die is zowel terecht als aangepraat. Terecht in die zin dat extremistische islam zo ongeveer het meest duivelse wat de mensheid heeft voortgebracht, en aangepraat omdat de kans om onder een bus te komen vele malen groter is plus dat de extremistische variant zich vooral op de eigen gemeenschap richt.
2. Los daarvan keurt een aanzienlijk deel van Nederland ook de gewone islam af, maar dat is iets anders dan angst en ook iets anders dan afwijzen. Het is interessanter het daar over te hebben. Voor velen is deze niet aangepraat maar een weloverwogen persoonlijke afweging, vooral op culturele gronden.

hardhorendhert | 07-03-17 | 16:21

Roemer Islam als ie dit oreert. Naïef knuffelbeertje.

Carryon | 07-03-17 | 16:18

Noem mij 1 moslimland waar moslims tolerant zijn tegenover niet-moslims. Sterker nog, noem mij 1 moslimland waar niet-moslims dezelfde rechten hebben als moslims. Dat is geen leuk voorland.

roze_bril | 07-03-17 | 16:16

Maurice: SP deze week -5.

ad melkert | 07-03-17 | 16:16

Het is meer dan dertig jaar geleden dat ik regelmatig contact had met een klant van me die zaken deed met Arabische landen, en die de afwikkeling daarvan via ons liet lopen.
Hij vertelde me toen vaak over wat hij in die landen hoorde over het Westen. Je kon je oren niet geloven.
.
Is het gek dat er mensen zijn die de islam als eens schrikbeeld zien. Nee absoluut niet.
Toen de PVV nog lange niet bestond en Wilders nog in een korte broek liep was het al 5 voor 12.
Angst voor islam is voor mij een teken van gezond verstand meer Roemloos.

Memek | 07-03-17 | 16:05

Wat ik helemaal niet begrijp is dat een socialistische partij zich uberhaupt met het onderwerp religie bezighoudt. Het is niet het gedachtegoed waarmee ik het eens ben, for the record. Zover ik t begrijp is de ideologie dat de macht naar het volk gaat en de rijkdom verdeeld wordt i.p.v. bij de upperclass blijft. Religie/ de kerk was de eerste Stand in het feodale stelsel, waartegen de socialisten zich altijd hebben geageerd. Waarom zitten ze dit nu dan zo met hand en tand te verdedigen? In het communisme was religie geheel verboden...

erasmus1000 | 07-03-17 | 16:03

Tja. Tussen de lijnen een betoog dat Islamofobie best strafbaar mag zijn, want het is geen echte angst, maar aangeprate angst.
(bewijs voor deze stelling: Roemer said so)
En aangeprate angst kan je strafbaar maken. Het kan verboden worden,om je iets aan te laten praten.Ja, daag.

Nee Roemer, lief ventje van mij, de Islam maakt Mama niet boos en angstig, maar verdrietig en je moet Mama wel toestaan, dat ze dat wat haar verdrietig maakt niet meer wil.

MistaRazista | 07-03-17 | 15:49

@Ing. V.d.P.
Wat is het nou?
Razendsnel of op een gegeven moment?

D-Fens_1963 | 07-03-17 | 15:44

Mn beleggingshypotheek werd mij destijds ook "aangepraat ".
Nou, uiteindelijk kwam ik daar ook niet meer vanaf.
O trouwens...
Toch wel, toen ik ging verhuizen :-o

D-Fens_1963 | 07-03-17 | 15:41

@hans6100 | 07-03-17 | 11:17
17 maart??
ik dacht 15 maart.

BBmetR | 07-03-17 | 15:36

@litebyte
Sympathiek dat je inhoudelijk op eea ingaat. Vanzelfsprekend ben ik het natuurlijk niet met die repliek eens. Je bekijkt de maatschappij door een andere bril. De bril die de keiharde waarheid voor je wegfiltert.
Na jarenlang idealisme (inmiddels noem ik dat naïviteit) heb ik toch het volgende aan mezelf moeten toegeven:
1. (de meeste) moslims doen altijd poeslief, als ze geld aan je kunnen verdienen
2. Wanneer je moslims 1op1 meemaakt is er niet veel mis met ze
3. Wanneer moslims zich in groepen manifesteren dwingen ze anderen hun leefwijze over te nemen
4. Wanneer dingen tegenzitten (bijvoorbeeld terechte verwijten over de wijze van opvoeding van hun kinderen) zoekt men automatisch de slachtofferrol op
5. Wanneer een moslim een keuze van loyaliteit moet maken tussen een trouwe jarenlange vriend of een vage kennis uit de moskee, kiest hij voor zijn geloofsgenoot.
Ik ben écht klaar met ze. Deze bloemlezing is overigens sterk incompleet.
Daarom:
15/3 stem verstandig, dus niet policor!
Nogmaals thx litebyte!

pennestront | 07-03-17 | 15:25

Foei, Emiel. Je wilt gewoon verliezen! Ook nú weer!

demaup | 07-03-17 | 15:19

-weggejorist-

repu077 | 07-03-17 | 15:12

Hup en weer een stap verder eeg van een coalitie.

repu077 | 07-03-17 | 15:12

Statler en Waldorf | 07-03-17 | 14:38
Je bent ook razendsnel uitgepraat met echte Islam - "baardmannetjes". Dat houdt echt op, op een gegeven moment.

Ing. Van der Pik | 07-03-17 | 15:06

Statler en Waldorf | 07-03-17 | 14:38
Heb ze als cursist o.a. gehad (ben o.a.taaltrainer geweest)... die hele cultuur (die echte Islam-cultuur) staat echt helemaal haaks op democratie/ individualisme.

Ing. Van der Pik | 07-03-17 | 15:03

Grrraaien | 07-03-17 | 14:53

Jij stemt zeker 50+?

EnDitDan | 07-03-17 | 15:01

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 10:41
En daarom is operatie Libero ook zo'n goed idee;
GS zuivert ieder progressief-liberale geest van het cultureel Marxisme.

Zoltan | 07-03-17 | 14:55

Velen die alles met cijfertjes relativeren zullen nog wel eens ooit wakker worden, niet voor 15 maart denk ik maar over een jaartje of 20. Een beetje te laat helaas.

Grrraaien | 07-03-17 | 14:53

Klopt wel wat ie zegt. Ik heb met moslims gepraat en sinds ik weet wat zij voor wereld willen, heb ik inderdaad "angst".

Statler en Waldorf | 07-03-17 | 14:38

***@litebyte
Tot nog toe heeft het opleidingsniveau nog niet echt bijgedragen aan een prettige maatschappij om in te leven.***

Aan 'een of 1'??? Welke de uwe of de mijne? Ik hoor om me heen toch weinig klagen. U ervaart (in al haar facetten) misschien de maatschappij anders dan ik. Ik woon niet in een achterstandswijk, ik heb geen last van moslims, er staat geen minaret in de wijk waar ik woon waar vanaf gekrijst wordt en het centrum waar ik boodschappen doe is niet vergeven van de halal winkels. Daarnaast die paar turkse moslims die ik persoonlijk goed ken zijn prima om mee om te gaan - zolang je niet over erdogan begint. Zoals ik denkt en ervaart (nog steeds) het grootste deel van de/een/onze samenleving.

***Het ontkennen, wegkijken enz. gebeurt door redelijk hoogopgeleide bewindspersonen.***
Dat klopt - maar een problematiek wordt door de een anders ervaren dan door de ander (zie hierboven). Zeker door die politici (diegene die gebruikmaken van cijfers om hun standpunten te onderbouwen) zich niet richten op de onderkant van de samenleving maar op het midden. Dan heb ik het nog niet eens over een probleem uitdragen.

***Ruggegraat, probleemerkenning en een -desnoods snoeiharde- aanpak, daar heb je geen hoge opleiding voor nodig.***

Het grijze politieke midden (onder druk van het establisment) zal altijd een middenweg kiezen. Dus er zal ook pas ECHT wat (welke maatschappij brede problematiek dan ook) aan gedaan gaan worden als het midden van de maatschappij er echt last van gaat ondervinden. Zover zijn we gewoon (nog niet) in Nederland.

***Wel ballen. En dat heeft-ie. En gelukkig ook een groot deel van de mensen die NL een warm hart toedraagt.
***

Ik ken een politicus die alleen goed fungeert als politieke kwaliteitsmeter voor kabinetten (gezien zijn populariteit scoot het huidige kabinet zwaar onvoldoende) en als IQ meter voor een groot deel van de bevolking. Die politicus heeft zowat met elk voorstel ingestemd met het slechtste kabinet sinds einde wO2 en heet Wilders: zie link hieronder wat de PVV beloofde en waar de PVV mee instemde. De PVV (=wilders) is de meest onbetrouwbare politieke partij die er is. Dat staat zelfs nog helemaal los van hun politieke standpunten.

sdproducties.wordpress.com/2015/12/23...

Als je toch inhoudelijk rechts wil stemmen, kies dan voor een reli of een van de andere rechtse splinterpartijtjes.

litebyte | 07-03-17 | 14:36

Islam betekend onderwerping, de totale overgave aan een nep-geloof, een alles beheersende gewelds-doctrine met verschrikkelijk achterlijke randjes.
www.rd.nl/vandaag/binnenland/islam-ide...
.
Islam is intolerantie, onderwerping, terreur en geweld.
Breng de islam weer achter de voordeur en verban deze uit de openbare ruimte, scholen, verenigingen en de politiek.
De islam is in mijn ogen geen geloof maar een alles verstikkende ideologie van geweldsdreiging.
Hoe minder islam hoe beter.
Mijn angst is dat de islam in Europa alleen maar groter wordt en dat is geen ziekte maar een reële angst die door idioten als Roemer versterkt wordt.

Flappie2006 | 07-03-17 | 14:31

Kleine kinderen zijn de verbindende factor, it takes one to know one.

hovawart | 07-03-17 | 14:30

Ten dele heeft hij natuurlijk wel gelijk. Ik kan wel al die cijfers opnoemen over bijvoorbeeld dat de kans dat je in je bad verdrinkt 14x zo groot is als als dat je omkomt bij een terroristische aanslag; maar ik ga ervan uit dat jullie dat ook wel weten.

De ongelooflijk uitgebreide verslaggeving hiervan in de media leidt er onder meer toe dat het we nu als een van de grootste bedreigingen zien. Terwijl het dat bij lange na niet is.

EnDitDan | 07-03-17 | 14:27

En daar gaan weer tig zetels voor de SP.
Ze leren het nooit, Emiel ben je echt zo dom of hebben ze jouw onder dwang extreem links geïndoctrineerd?

pannekoekgezicht | 07-03-17 | 14:26

@Graaisnaaiert | 07-03-17 | 14:04

Naja mezelf bergen is het laatste dat ik zal doen. Ben geen jood, geen homo, wel overtuigd atheist. Eentje die met plezier in 020-gaza woont. Maar 'bergen' is een term die eerder van toepassing zal zijn op het soort bovenstaande tuig dan op mijzelf, als het op mij aankomt.

peterdh | 07-03-17 | 14:24

Dhr Roemer praat ons aan dat het aangepraat is

Reeldutch | 07-03-17 | 14:18

@De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 10:41

Dit zijn islamofobe uitspraken slet. Hoezo is het een achterlijk geloof. Je bespot de mensen nu die een overtuiging hebben. Dat is gewoon angst. Je *moet* die cultuur omarmen want het is een verrijking van je leven.

peterdh | 07-03-17 | 14:17

Ok Emile. Waarom moeten niet-moslims bang zijn voor de Islam: Noem mij 1 Islamitisch land waar niet-moslims dezelfde rechten hebben als moslims? En daar wonen ook allemaal van die hele tolerante en liberale moslims hoor!

roze_bril | 07-03-17 | 14:16

@Ikdus | 07-03-17 | 10:39

Kijk en dat noemen ze nu dus "de bubbel". Als je verkeerd in een situatie waarin alles wat je om je heen hoort een echo is van je eigen geluid, dan lijkt wat jij zegt als snel ideaal.

En dat is precies de reden waarom ik de "rechtse" partijen *realistische* partijen noem. Omdat die buiten hun bubbel kijken.

peterdh | 07-03-17 | 14:15

Dus gaat hij de 15 zetels ook niet meer halen.

EvertsNL | 07-03-17 | 14:14

als hij met aangepraat de beruchte woorden "allahu Akbar" uitgeroepen door een moslim vlak voor hij een stel onschuldigen van het leven berooft bedoeld heeft hij gelijk. maar dat maakt de "angst" of in andere gevallen haat en afkeer niet minder terecht

Ceevoo | 07-03-17 | 14:11

@peterdh | 07-03-17 | 13:57.
.
Het worden er meer, dus ze komen qua mentaliteit ook steeds meer uit de kast. Vrouwen, Joden, atheisten en homo's, berg je maar. het wordt erger en erger. En als je dat benoemt ben je een racist/xenofoob/tokkie/PVVer. Soit

Graaisnaaiert | 07-03-17 | 14:04

@Reeldutch | 07-03-17 | 13:38

Beide zijn allang uitgesloten door het grijze midden (middels het establisment).
Diegene die nog steeds denken dat politiek wordt *bepaald* door politici, moet eigenlijk het stemrecht worden ontnomen.

Ook nu zal het weer 4 jaar grijs gaan worden - Hans de Boer en Co. ligt er niet wakker van wat er komt, zij blijven toch politiek *bepalend*.

Wil je werkelijk inhoudelijke politieke verandering, moet er de zijlijn worden opgezocht.

litebyte | 07-03-17 | 14:00

@peterdh | 07-03-17 | 13:37

Die multiculturele nederlander met lichtgetint uiterlijk sprak overigens goed Nederlands, schatte hem zo'n jaar of 25-30 en zeker hier opgegroeid en geheel geintegreerd. Dus dat was even een staaltje hoe de multiculturele samenleven werkt hier in 020-gaza. Tnx he.... Die "angst" is geen angst Roemer... Dat gevoel wat jij bedoeld te benoemen is een algehele walging van het soort tuig dat ik gisteravond tegen kwam. Dat heeft geen kut met angst te maken. En het is me niet aangepraat, het word gister ongevraagd in mn gezicht geduwt.

peterdh | 07-03-17 | 13:57

ach, wat verwacht je van de leider van de partij die gefinancierd werd door de chinese communistische partij. bloedgeld is minder erg dan principes.

Bread_Pitt | 07-03-17 | 13:50

Die Roemer is de domste fractievoorzitter sinds jaren.
En als ex-onderwijzer weet hij nog steeds niet, dat de gebiedende wijs van het werkwoord "zijn" niet het woordje "ben" is, maar "wees".
De man is een oubollige nitwit op vrijwel alle fronten. Hij zal ook wel nooit hebben leren schaken.

Vigil | 07-03-17 | 13:46

@StevenQ | 07-03-17 | 13:19

Het gaat ook niet alleen aanslagen. Het gaat er ook dat moslims zich niet willen aanpassen naar andere mensen. In geen enkel land. We leven in het nu...2017! Die mensen geloven nog steeds in sprookjes van een of andere pedofiele dwaas die graag mensen onder controle had. Moslims van nu kleden zich anders, praten anders, doen anders, zijn anders, omdat dit voorgeschreven is in hun sprookjesboek. Dit is natuurlijk met een dieperliggende reden: voorkomen dat men verwesterd en daardoor hun geloof onder druk komt te staan. De islam is niet tot nauwelijks onderhevig geweest aan mutaties, omdat dit het geloof verzwakt (uit monde van een Marokkaanse ex-collega). De islam is al 60 jaar bezig met een invasie op zijn oude aardsvijand: Europa! Zooo langzaam dat bijna niemand het ziet! Een paar verlichte mensen zien het wel, en zijn natuurlijk makkelijk af te houden/bedreigen/demoniseren/vermoorden...

Go Geert!

Sarcastisch varken | 07-03-17 | 13:45

Godsdienst is opium van het volk. Marx: Het fundament van de irreligieuze kritiek is: de mens maakt de religie, de religie maakt niet de mens. En wel is de religie het zelfbewustzijn en het zelfgevoel van de mens, die zichzelf óf nog niet gevonden heeft óf alweer verloren. Maar de mens, dat is de wereld van de mens, staat, maatschappij. Deze staat, deze maatschappij produceren de religie, een verkeerd bewustzijn van de wereld, omdat ze een verkeerde wereld zijn. De religie is de algemene theorie van deze wereld, haar encyclopedische samenvatting, haar logica in populaire gedaante, haar spiritualistische point d'honneur, haar enthousiasme, haar morele sanctie, haar plechtig sluitstuk, haar algemene grond van troost en rechtvaardiging. Zij is de fantastische verwerkelijking van het menselijk wezen, omdat het menselijke wezen geen ware werkelijkheid bezit. De strijd tegen de religie, is dus indirect een strijd tegen een wereld, waarvan de religie het geestelijke aroma is. De religieuze nood is aan de ene kant de uitdrukking van de werkelijke nood en aan de andere kant het protest tegen de werkelijke nood. De religie is de zucht van de in benauwenis verkerende creatuur, het gemoed van een harteloze wereld, zoals zij de geest van de geestloze toestanden is. Zij is de opium van het volk.

Godsdienst is opium voor het volk. LeninDe godsdienst is een van de vormen van het geestelijk juk, dat overal en allerwegen op de volksmassa’s drukt, die door eeuwige arbeid voor anderen, door nood en vereenzaming terneergedrukt worden. De machteloosheid van de uitgebuite klasse in de strijd tegen de uitbuiters brengt even onvermijdelijk het geloof in een beter leven in het hiernamaals voort als de machteloosheid van de wilde in zijn strijd tegen de natuur het geloof in goden, duivels, wonderen e.d. voortbrengt. Hem, die zijn leven lang werkt en nood lijdt, leert de godsdienst deemoedigheid en lankmoedigheid hier op aarde en troost hem met de hoop op een hemelse beloning. Degenen echter, die van vreemde arbeid leven, leert de godsdienst weldadigheid hier op aarde, waarmee hij hun een nogal erg goedkope rechtvaardiging van heel hun uitbuiterbestaan biedt en tegen redelijke prijzen toegangskaarten verkoopt voor de hemelse zaligheid. Godsdienst is opium voor het volk. Godsdienst is een soort geestelijke foezel, waarin de slaven van het kapitaal hun menselijk aangezicht en hun aanspraken op een ook maar enigszins menswaardig bestaan verzuipen

Ken je klassieker, Emiel. Ga voor straf maar even in je timmerschuur zitten. Renegaat dat je daar bent.

Arnold Layne | 07-03-17 | 13:45

Roemer het toonbeeld van PABO-nederland , het meest naïeve volk in Nederland, de voedingsbodemverrijkers voor Linksch Nederland, De wegkijkers die onze jeugdige schoolgaande reaguurders alvast wat inpeperen dat Rechtse gedachten en antipathieën niet passen in hun samenleving, ignorance is bliss, het geluk is met de onwetenden, wat niet weet, wat niet deert, Zalig zijn de onwetenden, en al nog wat wijsheden van een links-katholieke opleiding op een realschule.
Volgens Emiel Wittgenstein zijn er ook zaken waarvoor geen zinvol taalgebruik bestaat, verschijnselen die niet met taal te beschrijven zijn. "Waarover men niet spreken kan, daarover kan men niet anders dan zwijgen. 'Wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen".) deze niet-beschrijfbare verschijnselen zijn echter wel de problemen waar het in het dagelijkse leven over gaat.(eens kijken of Emielekke nog wat spektakel gaat Roemeren, of dat het verkiezingsretoriek blijkt te zijn)....... en dat wil MP worden,.... einige male tief ausatmen.

hovawart | 07-03-17 | 13:41

Dus sp en pvv niet samen in een coalitie

Reeldutch | 07-03-17 | 13:38

@JanvandeBiertent | 07-03-17 | 10:43

Tja die schurft is er andersom ook. Ik was gisteren even een paar uurtjes de kroeg in hier in Amsterdam (had vandaag vrij dus waarom niet) en raakte in gesprek met een gast van het cafe. Bleek homo te zijn, naja bleek... je had het snel in de gaten kunnen hebben. Maakt niet uit, was goeie gast. Was leuke avond daar. Tot op gegeven moment een lichtgetinte medelander met migratieachtergrond herrie ging schoppen omdat de meneer in kwestie homo was. Spugen vloeken schelden en en daarbij een algehele hautaine blik van afkeuring en schurft hebben aan alles wat er om zich heen bevond. *ZO* ziet de multiculturele samenleving er ook uit mensen!

peterdh | 07-03-17 | 13:37

@StevenQ | 07-03-17 | 13:19
Deze vergelijking slaat natuurlijk nergens op, het is iets recht praten of bagatelliseren wat krom is. Omdat er in het verleden (lokaal terreur) was, is de huidige moslimterreur ok of zo? vreemde gedachtegang..

Batavi Magistralis | 07-03-17 | 13:37

Jammer, Emile, je was net zo lekker op dreef de laatste week, maar dit maait alle positive vibes weer in een klap weg. De angst voor de Islam is even reeeel als terecht, 1400 jaar Islamitische expansiedrift richting het Westen zou u dat ondertussen wel duidelijk hebben moeten maken, gecombineerd met de huidige problematiek van Islamieten in de EU. Het bijt elkaar, gewoon niet doen.

Graaisnaaiert | 07-03-17 | 13:35

Fout,.. Jammer meneer Roemer,wat mij betreft mag u,... exit!
En nog maar een keer,er zijn al minstens 2400 kerken verbrand en of verwoest! Haat Imams mogen hier gewoon hel en verdoemenis prediken en zaaien! Meneer advocaat Knoops ook al fout, die zit tot zijn nek in zijn mislukte monopoly spelregels, die hij blind volgt en wetten worden genoemd!
Dus blijf ik hameren en ik blijf het herhalen totdat Den Haag het snapt!
www.franklinterhorst.nl/Christenvervol...

Lexus01 | 07-03-17 | 13:32

geenspam | 07-03-17 | 13:08
Zegtnietzoveel | 07-03-17 | 13:27

addendum: Je mag je wetenschap, ondernemerschap en belasting betalen meenemen.

Zegtnietzoveel | 07-03-17 | 13:31

WatZalIkErvanZeggen | 07-03-17 | 13:24

er zijn nog steeds aanslagen door niet Moslims

Anders Breivik en Dylann Roof zijn echt geen Moslims

de man die in 2015 mensen neerschoot bij een abortuskliniek in Colorado Spring was geen Moslim

StevenQ | 07-03-17 | 13:29

Hey Roemer, die oranje overall die door een tank voor de grap is overreden die IS niet aangepraat. Die is uitgepraat, zoek de verschillen.
Deze politici leren alleen iets als ze zelf aangevallen worden, maar NL is inmiddels door politiek falen een safe house geworden voor criminelen, dus ze laten ons nog even met rust.

Implants | 07-03-17 | 13:27

geenspam | 07-03-17 | 13:08

Kwakkie in laten vriezen en deporteren naar een onbewoond eiland. Kijken hoe het dan gaat.

Zegtnietzoveel | 07-03-17 | 13:27

@StevenQ | 07-03-17 | 13:19
Wat lul je nou slap man. Omdat er in het verleden aanslagen waren door niet moslims is het geen probleem dat er nu aanslagen zijn door moslims?
Lekkere redenatie.

WatZalIkErvanZeggen | 07-03-17 | 13:24

Radijsje | 07-03-17 | 13:21

als je kijkt wat er in de loop der eeuwen is uitgemoord door Christenen lopen Moslims nog behoorlijk wat achter in aantallen.

StevenQ | 07-03-17 | 13:23

Theo hoor jij dit ook ,je angst voor de islam is allemaal aangepraat volgens deze clown .. O wacht jij was helemaal niet bang voor moslims, nou daar ben je dan vreselijk voor gestraft. R.I.P. Theo.

blauwe zander | 07-03-17 | 13:22

De Nederlandse politiek is verworden tot een filiaal van Brownies-and-Downies...één en al triestige sullige dwaasheid! De ene aap krijst nog harder en dommer dan de andere aap over hoe je moet poepen... man man man... wat een treurnis!

Sarcastisch varken | 07-03-17 | 13:22

@StevenQ
Ónze terroristen vochten hun gezeur uit op óns grondgebied. Ze waren tenminste niet zo barbaars im dat bijvoorbeeld naar syrië te exporteren.
Waarom moeten wij al die moslimshit dan hier krijgen??

pennestront | 07-03-17 | 13:22

Als dit soort uitspraken worden gedaan, omdat men doods benauwd is voor dat volk wat Allah aanhangt.
Met reden ook, het is het meest kwaadaardig en moordzuchtig volk, wat er op deze aarde rondloopt.

Radijsje | 07-03-17 | 13:21

Roemer Roemer... Wanneer de SP de immigratie-kritische partijkoers uit de jaren '80 weer had opgepakt was ze veel groter geweest. Heel dom.

Reaganmania | 07-03-17 | 13:20

grotendeels waar, in de jaren 70 en 80 waren er in West Europa namelijk MEER aanslagen dan momenteel met MEER slachtoffers en Moslims hadden daar ook niks meer te maken.

dat waren namelijk voornamelijk Katholieken van de IRA en de ETA

www.bnr.nl/nieuws/buitenland/aanslage...

en in de opsomming in het artikel ontbreekt nog een aanslag: namelijk 77 doden door een aanslag in Oslo/Utoya door een man met PVV sympathieën

StevenQ | 07-03-17 | 13:19

Alleen geloof is geen competitie al denk jij wel.
TheseDays00 | 07-03-17 | 11:41
Geloof is zeer zeker wel een competitie. Gelovigen claimen de absolute waarheid, de waarheid waar ze in geloven is beter dan andere waarheden. En de realiteit wordt voor het gemak vergeten. Leven in uit een boek met regels en iedereen die dat niet doet wordt gediskwalificeerd. Omdat ik niet in sinterklaas geloof ben ik stout en hoor ik geen lekker te krijgen. Dat is religie.. oordelen over niet gelovigen en andersgelovigen. Discussiëren over hoe god het bedoeld heeft, en het fantasie boek met fantasie regels, en daarin blijven hangen brengt ons niks verder. Duizenden jaren geleden zorgde het voor richtlijnen en regels... sociale wetten... Die wetten hebben we inmiddels omgezet tot een rechtssysteem. Religie en geloof zijn achterhaald. Tijd om te beseffen dat sinterklaas niet bestaat en dat je zelf verantwoordelijk bent voor je gedrag.

Ton8695 | 07-03-17 | 13:16

Variant op "islamofobie"

Wel mooi trouwens. Roemer zou in een sosjaalwetenschappelijke safe space eens moeten beweren dat willekeurig welk ander fobie is "aangepraat". De wereld zou te klein zijn....

Gen. Maximus | 07-03-17 | 13:16

Wie heeft Emiles oren groter en Emiles ogen dichterbij elkaar geshopt in bovenstaand plaatje? Ow wacht, hij is echt een debieleke. Ach wat liev.

tipo | 07-03-17 | 13:14

@litebyte
Tot nog toe heeft het opleidingsniveau nog niet echt bijgedragen aan een prettige maatschappij om in te leven. Het ontkennen, wegkijken enz. gebeurt door redelijk hoogopgeleide bewindspersonen.
Ruggegraat, probleemerkenning en een -desnoods snoeiharde- aanpak, daar heb je geen hoge opleiding voor nodig.
Wel ballen. En dat heeft-ie. En gelukkig ook een groot deel van de mensen die NL een warm hart toedraagt.
.
15/3, Ú beslist over Úw Nederland!
.
Thx litebyte......

pennestront | 07-03-17 | 13:10

Roemer Stuk onbenul islam is Haat tegen alles wat geen moslim is volgens het begrippen kader van de plaatselijke Iman.
- Vrouwen onderdrukking
- onderdrukking van de eigen vrije mening
- afzweren van de democratie
- vernietiging van de staat Israël
- Vermoorden van christenen en ga zo maar door

protonplof | 07-03-17 | 13:10

-weggejorist-

lordwally | 07-03-17 | 13:10

De angst voor Islam is mij inderdaad aangepraat: door Mohammed Bouyeri, door Mohammad Atta, door Recip Tayyip Erdogan, door Sadam Hussein, door Ziad Jarrah, Saïd en Cherif Kouachi, Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, door Anis Amri, door Mouammar-al-Ghadaffi, door ‎Dzhokhar Tsarnaev, door Zia-ul-Haq, door Osama-bin-Laden, door Abdelhakim Belhadj, door Yasser Arafat, door Ajman-al-Zawahiri, en.... heeft u nog even een uurtje?
-
Maar WAAROM zou Roemer zoiets willen uitkramen? Wat voor een belang ligt er voor de SP besloten in het ontkennen van het levensgrote probleem dat islam heet? Houdt Emile zijn kiezers nu werkelijk voor zó stupide dat hij denkt met deze klets wég te komen? Het is waar: hij heeft nog niet de helft van het IQ van Marijnissen, maar gaan er nu plotseling allemaal islamieten op de SP stemmen? Of denkt hij nu werkelijk, dat als je maar appeltjesgroen 'de hele wereld is eigenlijk bést wel lief'speelt, er enig gewin voorde SP in zal zitten?
-
Waarom moeten die koppen toch steeds weer in het zand?

bisbisbis | 07-03-17 | 13:08

@Zegtnietzoveel | 07-03-17 | 12:55
ja, ook oververtegenwoordigd in de wetenschap, ondernemerschap, en belastingbetalen, wat is precies je punt?

geenspam | 07-03-17 | 13:08

Dat Emile opkomt voor de 'gewone man' is ook aangepraat!

Rest In Privacy | 07-03-17 | 13:06

@pennestront | 07-03-17 | 12:47

Dat klopt, de SP heeft onder haar bestuur en kamerleden het hoogste opleidingsniveau van alle partijen.

Maar opleiding zegt niets over kwaliteit... kijk maar naar dat van wilders...

litebyte | 07-03-17 | 13:02

On.voor.stel.baar. In wat voor wereld leeft die man?! Of lachen ze in Sambeek , de mondaine metropool waar hij woont en waar elk moment een aanslag dreigt, alle reli-terroristen gewoon uit? Maar laat ik objectief blijven. Welke religieus geïnspireerde terreurgroep in west-Europa heeft de afgelopen 15 jaar meervoudige aanslagen gepleegd waarbij tientallen slachtoffers te betreuren vielen? Oh wait. Is Islam per definitie gelijk aan terreur? Nee, denk het niet. Maar terrorisme is meer dan alleen asociaal gedoe met bommen en granaten op winkelpleinen, het is vooral ook de al dan niet stilzwijgende goedkeuring van een sympathiserende dan wel kritiekloze (miljoenen)achterban. Een achterban waar de SP volgens Emile R. nu blijkbaar deel van wil uitmaken.

Suske | 07-03-17 | 13:00

En daar staat weer zo een leugenaar met gestrekte wijsvingert op de foto. Wat een sprookjesvertellert, geloof je het niet trekt hij wel een ander lulverhaal uit zijn lulverhalenboek.

Undefined_variable | 07-03-17 | 12:58

Dat islam een vredelievend geloof is

Dat is aangepraat

Reeldutch | 07-03-17 | 12:56

Volgens Roemer zijn die vliegtuigen op 11 september 2001 helemaal niet in The Twin Towers gevlogen , het was allemaal trucage net als al die onthoofdingen en verbrandingen van I.S.

alshetware | 07-03-17 | 12:55

Weet je wie oververtegenwoordigd zijn in criminaliteit, terrorisme en oorlogen?

Mannen.

Zegtnietzoveel | 07-03-17 | 12:55

Oke Emiel zeg dan maar eens onaardigs iets over hun profeet. Een kijken hoelang jij nog zonder beveiling over straat kunt.

janmetdepet | 07-03-17 | 12:52

Denkt die Roemer nu echt dat hier ook maar iemand, buiten helemaal niemand, intrapt??

DonBasco | 07-03-17 | 12:50

Mocro2897 | 07-03-17 | 12:38
-Besneden vrouwen.
-Columnisten vastgezet vanwege beledigen van allah, of de profeet.
-Geweld -al dan niet vanuit de overheid goedgekeurd- richting homoseksuelen.
-Kledingvoorschriften.
-Stelselmatig wegdrijven van christenen uit het land.
Tenzij je al die zaken prima vindt (in welk geval je hier eigenlijk niet zou horen), moet je haast wel erkennen dat de zorg van een hoop mensen niet ongegrond is.

Vage_eddie | 07-03-17 | 12:48

Los van zijn politieke signatuur is Roemer ook echt de mbo-er tussen de hbo-ers.

pennestront | 07-03-17 | 12:47

Ik was in een winkel en betaalde contant. Het hoofddoekje gaf me geld terug en mijn vingers raakten per ongeluk de hare. Ze reageerde daarop door haar hand af te boenen aan de handdoek die ze naast zich had hangen. Roemer zou zeggen dat ze smetvrees had maar hij was er niet bij om de bliksemschichten van blinde kafirhaat te zien. Overigens zou het kunnen dat Roemer onschuldig is. Mogelijk is hem aangepraat dat Geert ons moslimhaat heeft aangepraat. Tijdens het Carré-debacle had ik erg veel medelijden met zielige Roemer. Hij is best wel een meelijwekkend figuurtje.

Nivelleermarionet | 07-03-17 | 12:45

Upendo | 07-03-17 | 12:37
Inderdaad. En in de tijden dat het goed ging in die regio, was de islam er nog niet de heersende godsdienst.
De Egyptenaren, Mesopotamië, de Perzen. Kijk eens naar wat voor puinhoop het nu is. Oh, en we hebben nog het Ottomaanse rijk gehad, maar die waren dus vooral goed in dingen kapot maken. Dat was gewoon de IS van vroeger.

Vage_eddie | 07-03-17 | 12:44

Helemaal eens met Roemer op dit punt!
Mocro2897 | 07-03-17 | 12:38
Hehehe, het zou mij verbazen als je dat niet was.
Jij bent zeker ook overtuigd dat 9/11 door de amerikaanse regering gepleegd is ?
En dat IS bestaat uit cia agenten?
Dat soort dingen lees ik namelijk op mocro-sites.

Roadblock | 07-03-17 | 12:42

@Roadblock | 07-03-17 | 12:35

Okay, valide reden. Niet dat het verandering gaat brengen - daar ging het mij om.

@simpelman | 07-03-17 | 12:35
De SP is nog de enige echt linkse volkspartij in Nederland (er is een paar jaar geleden de vergelijking gemaakt dat de SP nu net zo links is als de pvda was in de midden jaren 90)

Het probleem is het leiderschap bij de SP.

litebyte | 07-03-17 | 12:41

islam staat aantoonbaar aan de basis van veel maatschappelijke problemen in De Vrije Westerse Wereld.
Oja?
Ja, cijfers liegen nooit!
15/3

pennestront | 07-03-17 | 12:39

Helemaal eens met Roemer op dit punt!

Mocro2897 | 07-03-17 | 12:38

Je vraagt je toch werkelijk af wat die man bezielt om zoiets te beweren. Leeft ie in een andere wereld of zo?
Waar is toch het gezond boeren verstand gebleven.....

Reliable_Liar | 07-03-17 | 12:38

Lees de Koran en kijk naar het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Bende, nu en al honderden jaren.

Upendo | 07-03-17 | 12:37

Mooi.
Goed gezegd, emillah al-rumairi
PVV + 5
Ga zo door!

pennestront | 07-03-17 | 12:37

litebyte | 07-03-17 | 12:08
Ik ga stemmen op een partij die als enige het gevaar van de islam en de immigratie uit moslimlanden onderkent.
Dankzij de uitspraken van Roemer weet ik dat ik beslist niet bij de SP moet zijn.
Dan maar dom.

Roadblock | 07-03-17 | 12:35

Weerzin tegen Emile Roemer is mensen aangepraat.
Hij zegt verder heel zinnige dingen in dat interview. En hij heeft gelijk dat de grote maatschappelijke problemen waar burgers in hun dagelijkse leven het meeste last van hebben, niet in de eerste plaats worden veroorzaakt door achtergebleven aanbidders van een middeleeuwse woestijngeest.

simpelman | 07-03-17 | 12:35

Indien je ooit plannen had om op die man te stemmen, zie je daar met 1000% (om met de woorden van trutte te spreken)nu wel van af.
Deze man komt waarschijnlijk onder de onderste steen vandaan, u weet wel zo'n zelfde steen waar de laatste 2 jaar zoveel over gepraat is.

watmagjenogwel | 07-03-17 | 12:35

nou zeker nooit buiten geweest en helemaal niet in landen waar dat islam de baas is .Want een jan doedel die roemer

pedro300 | 07-03-17 | 12:32

En dan nog dit: ik ben niet zozeer bang voor de Islam, maar bang voor de mensen die er NIET bang voor zijn....

Brou Is Back | 07-03-17 | 12:31

Ach, wat een naïve man is die Roemer toch. Klopt wel, want hij hangt zelf ook een naïef geloof aan: het socialisme, oftewel het Geloof in de Onbaatzuchtige Mens...

Brou Is Back | 07-03-17 | 12:30

Mensen die ontkennen zijn net zo eng als deze gematigde islam!

FasiscovanJole | 07-03-17 | 12:30

Dit gaat je 5 zetels kosten (E)Slemiel.

henk vintage | 07-03-17 | 12:29

Wereldwijd tientallen miljoenen besneden vrouwen. Zoek maar op. Ook aangepraat, zeker.
De islam zoals deze zich in Nederland laat zien, is alleen maar 'niet bedreigend', omdat deze hier nog niet dominant is.
De zorg van mensen die een probleem met de islam hebben, is dat ze dat zo willen houden. Kijk maar eens naar de landen waar islam wel de dominante godsdienst is.

Zeggen dat islam geen bedreiging is, omdat het momenteel allemaal wel meevalt, is net zoiets als zeggen dat een beginnend melanoom niet gevaarlijk is, omdat je aan één verkeerde cel niet doodgaat. Als iets zich vermenigvuldigt door de functie van tijd alleen én je weet wat het eindstadium gaat zijn, moet je ingrijpen om dat te voorkomen.

Vage_eddie | 07-03-17 | 12:28

Mannes | 07-03-17 | 11:40
Ga eens in discussie met die "gezellige" buren van je en laat het woord "Israel" eens vallen.

Roadblock | 07-03-17 | 12:28

Just dutch roemers you say?

JanLoos | 07-03-17 | 12:27

SP EU-kritisch? Roemer slaapt blijkbaar met EU resolutie 1743 onder zijn kussen.
En het is al heel lang geleden dat hij de motie Halsema ondertekende:
" verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is".

Lotus15 | 07-03-17 | 12:24

Aan alle gelovigen, Bid voor Theo van Gogh, Bid voor Pim Fortuyn en voor hun stemt U op de PVV.
U hoeft niet van Wilders te houden, maar houdt van Nederland en stem daarom op Wilders.

Theo-Pim-Riv | 07-03-17 | 12:23

Links gaat net zolang door met het massaal binnenhalen van niet te integreren bevolkingsgroepen tot het Westen uitgeteld in de touwen hangt. De SP is een uitgesproken activistische, linkse partijen die aanstuurt op volledige ineenstorting van het Kapitalistische systeem. Veel kiezers die in een uitzichtloze uitkeringssituatie zijn gemanoeuvreerd hebben dit niet eens in de gaten maar kunnen simpelweg geen kant meer op en stemmen op een partij die zegt op te komen voor hun belangen. Inmiddels zouden ook zij in moeten zien dat het binnenhalen van het Midden Oosten en Donker Afrika beslist niet in hun belang is, net zoals het de nek omdraaien van de vrije markt hun situatie alleen maar zal doen verslechteren. Uiteraard is in heel veel gevallen geen sprake van een vrije markt maar juist door alle overheidsbemoeienis eerder van corporatisme of crony capitalism. Grote bedrijven in bed bij de overheid. Maar daar hoor je de SP weinig over.

TheOneWhoKnocks | 07-03-17 | 12:23

Waarom zijn die rooie partijen niet meer tegen godsdiensten?

roflastc | 07-03-17 | 12:22

Waarom zijn die rooie partijen niet meer tegen godsdiensten?

roflastc | 07-03-17 | 12:22

Nederland moet weer van Ons worden, daarom Wilders.
Na Ascher krijgen we Aboutaleb en wordt de partij van de arabieren in één keer de grootste islampartij van Nederland, gevolgd met die marokkaan Yessar Feras van gl en gedoogsteun van Denk.
De islamisering moet gestopt worden, stem daarom niet op nep rechtse of nep ouderen partijen, maar stem PVV.
PVV is onze enige redding, want zeg nou eerlijk die roemer met zijn islam gevaarlijk is Ons aangepraat, die is toch ook helemaal van het padje.
Stop de islamisering, grenzen dicht niet meer met je AK-47 over alle grenzen teneinde een paar bioscopen leeg te knallen en honderden mensen af te slachten.
Weg met de linksche ziekte uit Brussel, weg met leugenaars van de vvd, weg met linksche hufters die ons land verkwanselen, weg met patsers die Groningers aan hun lot overlaten.
Meer Meer Meer PVV

Theo-Pim-Riv | 07-03-17 | 12:21

IS is aangepraaat. Jihad strijders allemaal toevallig moslim... heeft niets met islam te maken. Alleen de extremisten aanpakken? Hoe wil je dat doen zonder de islam aan te pakken? De extremisten worden dagelijks opnieuw gecreeerd door die vredelievende islam.

King-Arthur | 07-03-17 | 12:21

... aldus neo-communist Roemer!

Xirdalan | 07-03-17 | 12:20

Hé Roemer. Ik laat me, ook door jou ook niet, niets aanpraten !

demaup | 07-03-17 | 12:17

Roemer is die vriendelijke conciërge die je vroeger hielp als je een lekke band had. Maar de goede man is volstrekt ongeschikt om iets meer dan zijn hokje met boutjes en moertjes te leiden. Ontbeert welke visie dan ook, loopt volstrekt aan de leiband van andere lichtgewichten die niet weten wat ze met de SP willen. Tsja, dan spuug je nog wel eens op wat slachtoffers van de Islamterreur.

Zat Jan Mao nog maar aan het stuur.

LJBrinkhorst | 07-03-17 | 12:16

Denk idd ook dat de islam niet zo het probleem is, tis alleen wat de belijders ervan gemaakt hebben, vooral de mannelijke helft heeft het zwaar verkloot om het zacht uit te drukken. Alles thuis is zo goed zeggen ze altijd, en als ik dan zeg niks houdt je hier dan zie ik het verkeerd, zeg dan nou vertel dan maar eens wat ik verkeerd zie , wordt het ook stil.... En ook Roemer heeft de pech dat hij adviseurs heeft die alleen als het echt niet anders kan ze een kleine blik in de werkelijkheid geven maar over het algemeen krijgt hij het meest slecht niet te horen c.q. zien. Kijk maar eens naar de nieuws coverrage van de incidenten ons richting islam en omgekeerd de eerste komt veel uitgebreider in het nieuws en binnen hun cirkel of interest, en doen ze veel fellere uitspraken over.

Umberto die trotzoni | 07-03-17 | 12:15

Zijn alle moslims in potentie jihadisten? Waarschijnlijk/hopelijk niet maar hoe meer islam je binnenhaalt, des te meer gezeik (lees:spanningen). Noem mij 1 islamitisch land op in de wereld waar je beter af bent dan in Nederland? Stel ik zou christen zijn: in welk islamitisch land kan ik zonder problemen mijn geloof belijden? Waarom faciliteert de Nederlandse politiek intolerantie op basis van geloof? 1 simpel ander voorbeeld: Hoe is het in godsnaam mogelijk dat haatimams vanuit het buitenland worden ingevlogen en zonder problemen hun zegje mogen doen? Beter safe than sorry is mijn motto.

Mr.Robot777 | 07-03-17 | 12:15

Volgens Roemer is er niets aan de hand. Daarom lopen er tegenwoordig in de meeste grote steden van Europa zeker allemaal bewapende politieagenten en militairen ter beveiliging van de burgers.
Stuur dit soort wereldvreemde politici allemaal naar de brandhaarden in het Midden-Oosten, kunnen ze daar hard gaan roepen dat er niets aan de hand is.

miss error | 07-03-17 | 12:14

15 maart PVV. Er is geen alternatief

dirty dirk | 07-03-17 | 12:13

@wieowie123 | 07-03-17 | 12:03

D66-pvda-CDA-VVD - dit kleurloze grijze midden is het 'gevaar'. Er zal niets maar dan ook niets veranderen als dit grijze midden in stand blijft.

En als je nog dommer bent dan stem je op de PVV:
sdproducties.wordpress.com/2015/12/23...

litebyte | 07-03-17 | 12:08

Opgezadeld uiteraard...

MeneerdeBraak | 07-03-17 | 12:08

Roemer zat vanmorgen nog bij WNL te vertellen dat ze deze keer op het juiste moment gingen pieken, dat heeft hij bij deze nu gedaan, het verval kan nu worden ingezet.

Titje | 07-03-17 | 12:07

Yep, de trein is op stoom. CBS die met cijfers komt die Krols verhaal van zondag onderuit schoppen, Roemer die gek geworden is. Gisteravond gaat Rutte op zijn bek bij Jinek dus ik verwacht morgen een charmeoffensief voor markie... Knettergek geworden, allemaal.

balletje_1967 | 07-03-17 | 12:07

En maar wegkijken. Door ruggegraatloze politici als Roemer, Pechthold en PvdA-ers zitten we met een hoop shit opgestapeld...

MeneerdeBraak | 07-03-17 | 12:07

Er was al geen kans dat ik op deze sukkel ging stemmen maar ben blij als dat soort overtuigingen toch weer even bevestigd worden.
Ik kan die kop met zn holle varkensoogjes niet zien eerlijk gezegd.

WatZalIkErvanZeggen | 07-03-17 | 12:06

@R.B.Scott | 07-03-17 | 12:02

Je kan rutte en pechtold niet blijer maken... sukkel.

litebyte | 07-03-17 | 12:04

Haagse bestuurders hebben een zeer bedenkelijk niveau. Deze man verdient geen enkele stem. Hij is een gevaar voor Nederland.

wieowie123 | 07-03-17 | 12:03

@corbiere | 07-03-17 | 11:57

Als we moeten uitgaan van politici die het op sommihe vlakken (totaal) bij het verkeerde eind hebben... nou dan blijft er niemand over.

Als we het hebben over politici, die ondanks toezeggingen en beloftes 180 graden draaien, dan valt driekwart al af. Blijft over de zijlijnen van het politieke spectrum in Nederland, waarvan (hoe raar het ook mag klinken) de SP een van de meer nettere partijen is.

litebyte | 07-03-17 | 12:03

Jan Lul in politieke doodsnood,en dat is niet aangepraat.
15 maart = PVV.

R.B.Scott | 07-03-17 | 12:02

Dit is nu typisch het probleem met die SP. Best sympathieke ideeën maar daarnaast ook wereldvreemd en totaal van het padje. En dan hebben we het niet eens over figuren als Harry Van Bommel. Als socialist kun je dus kiezen tussen de gecorrumpeerde zakkenvullers van de PvdA of de SP. Succes !

Wekkertje | 07-03-17 | 12:02

Correct met nieuws over NEP aanslagen(zie lijst in het artikel)

Dom Donorcel | 07-03-17 | 12:02

Wat is die man toch een opwekkende sukkel. En dat is me niet
aangepraat.

Ernst Oosters8389 | 07-03-17 | 12:01

@Mannes | 07-03-17 | 11:40
misschien zijn criminaliteitsstatistieken representatiever dan je barbeque op zondag.

geenspam | 07-03-17 | 12:01

Ongelooflijk, en dit soort mensen willen gaan regeren. Heeft die vent de laatste jaren in Brabant onder een steen gelegen of zo? De islam, het meest walgelijke wat de mensheid is overkomen. Dat ze dat in die moslim landen prachtig vinden moeten ze zelf weten. Maar die troep niet hier, nu niet en nooit niet. En als de gekwetste moslim zieltjes daar moeite mee hebben dan donderstralen ze maar op, naar hun geweldige favoriete zandbakken.

Boy Cot | 07-03-17 | 12:00

Mannes | 07-03-17 | 11:40
Droom maar lekker verder. Als het puntje bij het paaltje komt dan kiezen je gezellige buurtjes blind voor hun geloofsgenoten en stemmen zo in met een sharia wetgeving met alle gevolgen van dien. Succes met je gezellige buurtjes dan maar.

DerkArie-ut-de-Achte | 07-03-17 | 11:59

Uiterst domme opmerking verkiezingstechnisch gezien.
De bevolkingsgroepen waar de SP pretendeert zijn kiezers uit te halen, en die het meest met de verworvenheden van de islam geconfronteerd worden, zullen de consequentie hieruit trekken.
Daaaag SP.

Roadblock | 07-03-17 | 11:59

Denk dat zal blijken dat Roemer weer te vroeg gepiekt heeft deze verkiezingen, tjonge jonge, wat jammer leek zo'n fatsoenlijke vent, maar toch ook een policore hond.
Heeft ook wel een beetje een verkeerd image gekozen van de keer, "Rocky Roemer". Zouden ze daar niet hebben doorgehad, dat ook in de films Rocky weliswaar hard kon slaan, maar de hersens had van een garnaal, dus het absoluut niet gaat redden? ( althans niet als politicus)

corbiere | 07-03-17 | 11:57

@keestelpro | 07-03-17 | 10:38

Inderdaad.

Als we naar onze eigen relihistorie kijken is dat eigenlijk ook wel vergelijkbaar. In 1517 waren christenen ook het meest bang voor het christelijke geloof - en niet de moslims. Iets wat je niet kent, ben je ook niet bang voor, hoogstens kwaad op de uitwassen ervan.

Als 'onwetenden' werd je er al sinds de geboorte aan herinnerd dat je moet leven volgens de kerk - wat natuurlijk niets meer was dan moest leven volgens de geloofsverspreiders die samen met de adel het onwetende volk onder de duim hielden.

Religie is een machtsmiddel en niets meer. Dat zie je vooral in landen als Saudi Arabie nu nog heel goed. Waar het establishment zich mbv het geloof en geloofsverspreiders zich tegen het volk beschermt en het volk keihard onderdrukt.

Als we kijken naar het hedendaagse machtsmiddel in ontwikkelde landen dan is dat schuld (rente.)

litebyte | 07-03-17 | 11:57

Gelukkig beseft Roemer zelf dat hij destijds veel te vroeg gepiekt heeft. Helaas is het nog niet tot hem doorgedrongen dat hij inmiddels totaal irrelevant geworden is.
Jammer voor Jan Marijnissen, maar van zijn legacy is weinig tot niets overgebleven behalve rotten tomatoes.
RIP SP

R van Perzie | 07-03-17 | 11:56

Religie is ook aangepraat. Totale waanzin.

mygoodness | 07-03-17 | 11:54

Aangepraat? Alleen angst voor de extremisten? Wie zijn de extremisten en wie de goede moslims? Kun je die herkennen en zo ja waarom zijn dan niet alle aanslagen voorkomen? Wat weten we van de moslims wanneer we ze beschermen tegen voor hun onwelgevallige westerse normale vrijheden. Zoals hier iemand de suggestie deed dat de SP die cartoon van Kurt Westergaard moet tonen in hun reclamespotje. Voor het raam van hun hoofdkantoor etc. Alleen dat al. Ik ben bang dat dan ook de "goede" moslims hun ware gezicht zullen tonen. Niet dat ze allemaal tot geweld over zullen gaan (hoop ik), maar zullen wel in grote getalen laten zien niets op te hebben met onze westerse vrijheden/samenleving.
De angst voor de islam en zijn volgelingen is reëel en zorgen er nu al voor dat onze samenleving al vrijheden verloren heeft vanwege de (doods)bedreigingen. Wat als de demografische ontwikkeling zijn werk gedaan heeft? Onze kinds kinderen zullen ons dankbaar zijn!!

Mariolo | 07-03-17 | 11:53

tjeemig, wat een lul

Apollo | 07-03-17 | 11:52

Laatst in New York geweest en wat bleek, dat met die vliegtuigen en die torens, allemaal aangepraat!

flashforward | 07-03-17 | 11:51

Wat is het toch een schat van een man, sukkel.

Uw verz advs | 07-03-17 | 11:50

Verkiezings-priet-praat ! Heeft alleen maar te maken met "niet-in-de-kaart-spelen van". Nederlandse weldenkenden zijn helaas overgeleverd aan deze boven-hen-gestelde incompetente laffe en opportunistische wegkijkers.

krelus | 07-03-17 | 11:49

Kost hem stemmen dit soort gelul. Meestal heeft de SP de voorkeur bij mij, maar - en dat komt niet door dit bericht - mijn stem gaat nu naar FvD. De SP presenteert zich wel heel slap deze verkiezingen.

rhov-ion | 07-03-17 | 11:49

Er zat zo'n baard bij de jumbo kassa.
Kortste rijtje had hij. Dat dan wel weer.
Aangepraat?

swassannuf | 07-03-17 | 11:49

Domme knurft... Waarom moet Wilders beveiligd worden???

meneer Q | 07-03-17 | 11:46

Mannes | 07-03-17 | 11:40

Je ziet iets volledig over het hoofd. Al die ongevaarlijke, aardige en vriendelijke moslims, zullen straks instemmen, wanneer ze wordt gevraagd of we de sharia in moeten voeren en vervolgens staan ze er bij te kijken wanneer bij jou je hoofd eraf wordt gehakt, omdat je allah hebt beledigd.

Wobbelplatte | 07-03-17 | 11:45

Ton8695 | 07-03-17 | 11:39

Bijna niemand kan trouwens met moslims en het probleem met de islam is van een hele andere orde dan de meeste andere geloven.. maar hoe je het ook wend of keert. Waar je een uur of je sprookjesgod kan praten, kan je ook een uur lang de wereld beter maken. Wat helpt de mensheid dan verder??? Een uur fantaseren of een uur problemen oplossen???

Ton8695 | 07-03-17 | 11:44

Roemer heeft nú het récht om bij Jinek en Pauw de ware doorsnee Nederlander te te ontmoeten. Eens zien of 'm dat goed zal afgaan. Het is Rutte niet goed bevallen, begreep ik......!

demaup | 07-03-17 | 11:43

Het is aangeleerd, door terroristische acties, moordpartijen en leugenachtige ontkenning van de feiten van zowel links als een hoop moslims.

donkieshot | 07-03-17 | 11:43

"We have nothing to fear but fear itself", zo was het toch? Angst voor een overtuiging is inderdaad aangepraat, angst voor hoe sommigen hun overtuiging belijden en menen te moeten invullen; dat is wel zéér reëel. Ik zal hieronder ongetwijfeld het verwijt krijgen dat ik het bagatelliseer, maar dat is niet zo. Ik zie het verband tussen overtuiging en gruwelijkheden. Alle overtuigingen die onze verworvenheden in de weg staan maken mij angstig. Dus niet alleen de overtuiging in islam, maar ook de overtuiging in een absoluut gruwelijke islam.

Doctor 660 | 07-03-17 | 11:42

@! Ton8695 | 07-03-17 | 11:39
Brakke vergelijking. Moslims kunnen best wel zonder Christenen en andersom lukt ook. Alleen geloof is geen competitie al denk jij wel.

TheseDays00 | 07-03-17 | 11:41

Dat mooi gemaakte socialistische heilstaatje aan de noordzee is toch maar mooi echt helemaal kapot.

Henk de Vries2074 | 07-03-17 | 11:41

De hopeloze wegkijkerij van Roemer is de reden dat ik van SP naar PVV ga. De kreet dat we ons niet moeten laten verdelen, is echt niet genoeg meer. En ja, er zijn blonde vrouwen die bang zijn op straat langs bepaalde tiepen te moeten lopen, ik ken er zelf die mij dat hebben gezegd. GW had daarin gelijk en Emile kijkt weg.

Rest In Privacy | 07-03-17 | 11:41

Op zich heeft Roemer wel een punt. Afgelopen zondag hadden wij een burenmiddag, waarbij ook bewoners van "andere culturen" waren. Was reuze gezellig. Het punt is dat een radicale groep moslims en een stel etterige Marokkaanse jongeren verzieken en met name de ouders niet corrigerend optreden. En laten we ook eens naar de blanke Nederlander zelf kijken. Een relatief klein groep hooligans probeert telkens voetbalwedstrijden te verpesten. Kun je dan op basis van beelden daarvan concluderen dat alle voetbalsupporters agressieve en ruziezoekende mensen zijn?

Mannes | 07-03-17 | 11:40

Zosima | 07-03-17 | 11:36
Prima als je goed christen bent of goed moslim of wat danook. Het geloof houdt ons verwijderd van de problemen die wij als mensheid moeten overwinnen om ons te verenigen en samen te gaan werken. Het is als met voetbal. Moslims kunnen niet met christenen als ajax niet met feyenoord. Als we in die domme discussie blijven hangen komen we niet verder.

Ton8695 | 07-03-17 | 11:39

@Zosima | 07-03-17 | 11:33
Het probleem met de zogenaamde arbeiderspartijen is dat ze over de grenzen zijn gaan kijken of er daar nog "zwakken" zijn. De traditionele nederlandse "zwakken" hebben ze voor het gemak maar uit het ook verloren.

geenspam | 07-03-17 | 11:38

Weg met die dromers SP staat voor IS

fleurtje | 07-03-17 | 11:37

"Verder valt er weinig te vrezen of leren in de Schilderswijk, ik kom er wekelijks, ook soms met mijn oude moedertje en dan...... gebeurt er niks."
Berbaar | 07-03-17 | 11:10

Je komt er dus weleens... mkay...

Ik heb zelf in een vergelijkbare buurt gewoond. Dan zie je veel meer dingen gebeuren met daglicht (die het daglicht niet kunnen verdragen), dan wanneer je er af en toe een keertje doorheen komt. Toen ik een tijd werkloos was, zag ik daar elke dag criminaliteit uitgevoerd door... islamieten! Elke dag!!

Sarcastisch varken | 07-03-17 | 11:36

Zosima | 07-03-17 | 11:34
De mensheid..

Ton8695 | 07-03-17 | 11:36

De nabestaanden van de 250 miljoen slachtoffers die de islam op zijn geweten heeft, hebben dit stelselmatig anderen aangepraat, zo is dat in de wereld gekomen. Maar de islam kon niet anders, het moest van mohammed en allah. Dus we hoeven nergens angst voor te hebben hoor.

Elessir | 07-03-17 | 11:36

Ton8695 | 07-03-17 | 11:34
Ik zou zeggen dat wanneer je een goed christen bent en op die manier probeert de wereld beter te maken je de reaiteit verbetert.

Zosima | 07-03-17 | 11:36

De SP gaat de PVdA achterna, fuck de arbeider, leve de immigrant. Wat de leiders van de arbeiderspartijen ertoe drijft om hun achterban steeds zo ontzettend te verneuken is mij niet helemaal duidelijk. Ik ben zelf geen arbeider en ook niet direct een fan van de "rechtspopulisten", maar ik vraag me toch af waar een westerse arbeider nog heen kan behalve naar de PVV/FN etc.?

geenspam | 07-03-17 | 11:35

Zie hier de oorzaak van het hele Islam probleem. Links is de ziekte, Islam het symptoom.

dooiekadaver | 07-03-17 | 11:35

Roemer moet maar weer gauw voor de klas gaan staan en dan vooral de holocaust en de Armeense genocide gaan behandelen bij de geschiedenisles.

Wobbelplatte | 07-03-17 | 11:35

Ton8695 | 07-03-17 | 11:31
Wie is we? De mensheid, Europa, Nederland?

Zosima | 07-03-17 | 11:34

Zosima | 07-03-17 | 11:30
Dat wellus nietus over sprookjesboeken en sprookjesmensen... dat houdt ons verre van de realiteit... waardoor het in de realiteit... één grote teringzooi is.

Ton8695 | 07-03-17 | 11:34

Islam is aangepraat!

Gags Beasley | 07-03-17 | 11:33

Angel_eyes | 07-03-17 | 11:28
Nah, socialisten steunen gewoon altijd de zwakken. En dat zijn in hun optiek dan de moslims.

Zosima | 07-03-17 | 11:33

Bertie Wooster | 07-03-17 | 10:44
Hier kan ik me prima in vinden!

Mr_Pikibelly | 07-03-17 | 11:33

Wat snuift die Roemer, hetzelfde als Pechtold? Knettergek.

Mark_D_NL | 07-03-17 | 11:32

Wat een ontzettend leeghoofd is die roemer toch. Dat er nog mensen zijn die op die partij stemmen is werkelijk een wonder. Evenals op die Buma. Zijn partij presteerde het om half Nederland te negeren door alle kiezer bij het eerste EU referendum buitenspel te zetten.
Kom op kiezers van dit land luister niet naar de sprookjes die ze jullie in alle beloftes weer voorschotelen maar kijk naar wat ze de afgelopen 10 jaar hebben gedaan. Namelijk jullie compleet genegeerd.

Therapietje | 07-03-17 | 11:31

Zosima | 07-03-17 | 11:30
Dat we gaan beseffen dat we met zn allen in hetzelfde schuitje zitten en elkaar eens gaan bijstaan ipv tegenstaan. Kennelijk is dat te moeilijk.

Ton8695 | 07-03-17 | 11:31

Ton8695 | 07-03-17 | 11:26
Aan wat voor evolutie zit je te denken?

Zosima | 07-03-17 | 11:30

Kies je woorden beter, natuurlijk heeft het te maken met islam. Dat wil niet zeggen dat de gewone moslim niet veel te druk is met zich af te vragen wat er vanavond op tafel staat en niks met de islam te maken wil hebben.

Bokito ergo sum | 07-03-17 | 11:29

En ondertussen is in Frankrijk nog steeds de noodtoestand van kracht, want de Fransen hebben zichzelf die angst ook al aangepraat, is gewoon nog nooit een probleem geweest met moslims in dat land. Althans volgens volidioot Roemer.

me,myself and IK | 07-03-17 | 11:29

Religie is een molensteen om de nek van de mensheid...

Ton8695 | 07-03-17 | 11:29

Wanneer een ideologie wordt aangehangen door grote groepen mensen, weigeren socialisten te geloven dat die ideologie kwaadaardig kan zijn. Behalve wanneer grote groepen mensen voor Trump of Wilders zijn...

Angel_eyes | 07-03-17 | 11:28

Zullen we Roemer even naar Indonesië sturen? Ze hebben daar ook een ingebeelde angst voor tsunami's.

zwarte_weduwe | 07-03-17 | 11:28

@Sjors W. | 07-03-17 | 10:55
Dat klopt, ik moet soms zakelijk in Istanbul zijn en steeds vaker vragen vrienden of dat wel een goed idee is qua veiligheid enzo.
Ik voel me er niet onveilig maarja hotel -> taxi -> kantoor -> fabriek -> taxi -> hotel/restaurant dus dat is misschien niet zo heel representatief.

Berbaar | 07-03-17 | 11:27

jawor36 | 07-03-17 | 10:49
De islam is een potentieel existentiële bedreiging voor de Westerse beschaving. Tenminste, als de PVV scenario's kloppen. Maar wel dus iets om op te letten en reaistisch over te zijn.

Zosima | 07-03-17 | 11:27

necrosis | 07-03-17 | 11:22

Slappe vergelijking. Je wil niet weten wat voor bloed wij en onze legers, zelf aan onze handen hebben. Boven alles.... religie is angst... angst motiveert... de mensheid is in 2017jr geen ene fucking stap verder gekomen. De achterlijke sinterklaas verhalen blijven onze evolutie remmen.

Ton8695 | 07-03-17 | 11:26

Denk dat Roemer voor de PVV werkt anders zou ik dit niet kunnen verklaren wat een volslagen maf standpunt..

equal to condell | 07-03-17 | 11:26

... en Pechtold, Rutte, Klaver en Asscher denken er precies zo over.

Bert Konterman | 07-03-17 | 11:25

jan den hollander | 07-03-17 | 11:04

Another bullseye! Wat een wijze mensen hier toch op GS :)

Sarcastisch varken | 07-03-17 | 11:25

De angst een "racist" te zijn is een aangepraatte fobie.

Angel_eyes | 07-03-17 | 11:24

-weggejorist-

Ton8695 | 07-03-17 | 11:24

Allemaal op zoek naar de stem van de islamitische kiezer. Blijkbaar zijn er al zoveel moslims in dit land dat ze een bepalende factor hebben dat deze partijen de niet-moslim zo openlijk willen schofferen.

sinar2 | 07-03-17 | 11:23

@jawor36 | 07-03-17 | 10:49
Kortgeleden een filmpje gezien waarin een man door IS met een tank geplet werd, maar dat heeft natuurlijk niets met de islam te maken......

necrosis | 07-03-17 | 11:22

Miskleun Roemer, een groot deel van je klassieke achterban weet dat wat je zegt onjuist is en zal kiezen voor de PVV

Rest In Privacy | 07-03-17 | 11:22

Gewoon alle media, boeken en verdere communicatie verbieden. Dus iedereen in een "schelp".
Dan een paar honderd jaar wachten en dan zullen mensen ongetwijfeld minder negatief reageren op de islam.
Ze weten dan niet eens wat het is.

Rico Tampeloerus | 07-03-17 | 11:22

Er was een tijd dat links humanisme en secularisme boven totalitair bijgeloof stelde. Die tijden zijn helaas voorbij, ze hebben een alliantie met elkaar gevormd.
Chicagoo | 07-03-17 | 11:01

Bullseye!

Sarcastisch varken | 07-03-17 | 11:22

Even over de rug van alle slachtoffers van islamitisch geweld en terrorisme links scoren. Driewerf kots en ongezien de tyfus voor de SP.

DerFoehrer | 07-03-17 | 11:21

Net als D66 gelooft de SP niet dat er zoiets als cultuur of identiteit bestaat, daarom richten ze zich uitsluitend op de economie.

Zosima | 07-03-17 | 11:21

Goed samengevat!

donkeyman | 07-03-17 | 11:21

In bijna alle landen op deze wereld waar er islam is, is er islamitische geweld en dreigen met islamitisch geweld (terreur). Filipijnen, Indonesië, Australië, Birma, China, Rusland, voormalige Sovjet-staten, Afghanistan, Pakistan, Bangla Desh, India, het hele Midden-Oosten, diverse landen in Afrika, bijna alle landen in Europa die islamieten hebben toegelaten, VS.... Waar niet!?!
Maar nee, het ligt niet aan de islam................................

Aristotalloss | 07-03-17 | 11:21

Religie is het anker van onze evolutie...

Ton8695 | 07-03-17 | 11:20

Wat moeten we met Roemer, ik dacht dat carnaval alweer over was?

Kapitein Stijlvol | 07-03-17 | 11:19

Religie is angst, angst regeert, maar de politieke religie is bijna dood... mensen geloven de angstpraat van politici niet meer. Sinterklaas bestaat niet, dus fuck de angstpraat waarmee jullie ons in jullie macht hielden.

Ton8695 | 07-03-17 | 11:18

Religie is aangepraat... zo simpel is het.

PijlVader | 07-03-17 | 11:18

Roemer praat naar de intelligentie die hij heeft, en dat is minder dan een hondendrol.Deze socialistische plofkop weet niet waar hij het over heeft.
Op naar 17 maart! Op naar de victorie voor Geert, de enige die de waarheid durft te zeggen over deze fascistische kwaadaardige ideologie.

hans6100 | 07-03-17 | 11:17

Inderdaad Emile, als we een beetje doorredeneren in de trant van Belinda Meuldijk is het allemaal de schuld van Yvon Jaspers.

jip_86 | 07-03-17 | 11:16

De in 1989 uitgesproken, en nog altijd niet ingetrokken, fatwa tegen Salman Rushdie... aangepraat.

Onderwegnaarzorgen | 07-03-17 | 11:16

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 10:55

Heeft de heer Wilders het dan ook niet altijd over "de islam" i.p.v. "alle moslims"? Ik meen zeker te weten dat hij nog nooit heeft uitgesproken alle moslims goedschiks, dan wel kwaadschiks, te willen deporteren of te willen vernietigen. Het staat ook niet in zijn verkiezingsprogramma overigens...

Sarcastisch varken | 07-03-17 | 11:16

Roemer hou je muil gewoon dicht dan wat laffe onnozele onwaarheden rondstrooien wat dacht je zo al dat het volk doofstom en ziendeblind is.

Koeienflat | 07-03-17 | 11:15

Toen ik dit topic las, waren er precies 112 reacties.
1-1-2. Vast geen toeval, allemaal aangepraat. It's true.

Nuchternederland | 07-03-17 | 11:15

Stemmen op de SP krijgen ze mij niet aangepraat.

Rottevanger | 07-03-17 | 11:15

@ Mosterd, prutser, wanneer je een link plaatst zorg dan dat ik er wat aan heb. Dat stukje voor de muur haal ik niets uit waar je je plempsel mee begint en daarna vrijelijk hebt ingericht.

Dr. Blechtrummel | 07-03-17 | 11:15

Links denken, dát is mensen aangepraat. Het is zelf-destructief ook. Is er ooit een linkse samenleving geweest die werkelijk heeft gefunctioneerd (zoals het socialisme/communisme het voorspiegelt)? Ook de abrahamitische geloven zijn een afwijking, alleen daarmee kan je nog overleven. Zet een groep linkse lieden in het bos of op een eiland met gereedschap en een goede cursus, ze zijn al snel niet meer links meer.

wingload | 07-03-17 | 11:14

Knettergek. Einde discussie.

Coyote | 07-03-17 | 11:13

Religie is angst. Angst laat mensen doen wat je wil.

Ton8695 | 07-03-17 | 11:13

Emile Roemer (in zijn allereerste persconferentie, 5 maart 2010):
.
“Wilders is iemand die de wind mee heeft omdat hij een aantal problemen die onder mensen leven goed weet te verwoorden. Daar moeten wij open voor staan. Daar moeten wij heel voorzichtig mee omgaan. Die zijn problemen die de SP ook al lang – en eigenlijk vér voor Geert Wilders – benoemd heeft.”

AntonJansen | 07-03-17 | 11:13

@Sjors W. | 07-03-17 | 10:55
Dat komt omdat je voor islamitisch terrorisme geen angst hoeft te hebben. Het is uiterst onwaarschijnlijk dat je het slachtoffer wordt van islamitisch terrorisme.
Turkije is een heel groot land en de afstand van het westen naar het oosten is bijna net zo groot als de afstand van het westen van Turkije naar Nederland.
Om maar aan te geven dat als er een aanslag plaatsvindt in Istanbul iemand uit oost Turkije bijna net zover van die aanslag verwijderd is als wij Nederlanders.

Wie uit angst voor aanslagen niet naar het uitgestrekte Turkije durft te gaan is niet goed snik.
Wij zitten hier in Nederland veel dichter bij potentiële doelwitten.

keestelpro | 07-03-17 | 11:12

De SP is GroenLinks 2

schoneslapert | 07-03-17 | 11:12

@RLH | 07-03-17 | 10:53
Heh. Vrij naar een uitdrukking uit dat afschuwelijke geloof:
Islam is de ziekte, en de moslim zijn patiënt.

TheEgg | 07-03-17 | 11:11

kapitalisme is aangepraat door Marx

Obsi | 07-03-17 | 11:11

Zo jammer, ik zou best een keer op de SP kunnen stemmen
*ontwijkt toetsenborden*
Maar die onnozelheid qua immigratie en Islam standpunten maken mij iig een PVV'er
*kijkt weer boven bureautje*

Rest In Privacy | 07-03-17 | 11:10

DerkArie-ut-de-Achte | 07-03-17 | 10:53

Ik vond Roemer eerlijk gezegd de meest sympathieke politicus heden ten dage, maar nu kijk ik ook anders naar deze goedlachse naïeve dwaas. Jammer-de-bammer!

Sarcastisch varken | 07-03-17 | 11:10

Goed socialistisch taalgebruik; dat maak ikm gvd zelf wel uit Emile, wat mij aangepraat is en wat niet, alsof ik gvdgvder een 45 jarige debiel ben die net zelf kan denken maar zich zomaar dingen aan laat praten. Iemand zonder evenseravring of opleiding ben. Ik zie het toch vrijwel dagelijks in het nieuws en om me heen man. Die intolerante racistische moslims met hun eisenpakketten, hun samenklitten, hun agressie naar de westerse wereld, minachting en afkeer naar vrijwel alles wat wij hier hebben opgebouwd behalve ons geld. Aangepraat mn reedt!

Dutchbeaurouge | 07-03-17 | 11:10

@necrosis | 07-03-17 | 10:49
Nou ben ik geen fan van kameraad Roemer maar die woont niet achter hekken en zal best wel eens in een wijk met problemen komen.
Verder valt er weinig te vrezen of leren in de Schilderswijk, ik kom er wekelijks, ook soms met mijn oude moedertje en dan...... gebeurt er niks.
Dus bang voor de Islam, welnee, bang voor "de Moslim", onzin.
Gezonde vrees voor extremisten, welzeker maar die heb ik zowel voor religieuze als linkse of rechtse extremisten.
Iemand trouwens linkje baar het hele artikel voor de context van Emile's prietpraat?

Berbaar | 07-03-17 | 11:10

Roemer hoeft zich geen zorgen te maken. Er staat op de Universiteit Leiden een hele club klaar om ons alternatieve feiten aan te praten, betaald door ons. Ramadan, die wolf die hier jaren geleden is buitengeflikkerd, komt via de achterdeur weer geruisloos ons academisch wereldje binnen geslopen, op handen gedragen door Maurits Berger, aanprater pur sang.
www.universiteitleiden.nl/en/news/201...

Schoorsteenveger | 07-03-17 | 11:10

Dit gaat de SP een heleboel stemmers kosten!
Roemer is géén leiders-type maar een softe volger en daar heb je in deze bizarre tijden geen hol aan.
Tijd voor een wisseling van de wacht.

BadLieutenant | 07-03-17 | 11:10

@van heinde en verre | 07-03-17 | 11:07
Roemer vergeet steeds dat zijn partij NIET tot het politieke kartel behoort. Hij kan beter tegen de gevestigde orde aantrappen dan hem verdedigen. Ik heb te doen met alle SP´ers in dit land.

van heinde en verre | 07-03-17 | 11:09

Het is en blijft een sukkel. Hij is zo gebakken. Hopeloos geval.

Fijnstoffer | 07-03-17 | 11:09

Roemer is ons aangepraat.

zweeperover | 07-03-17 | 11:09

Opgeheven salafistenvingertje op foto 1
(plaatjes van mensen zijn haram)
Elektronische versie van het haatboek in kamer 2.

hallevvezool | 07-03-17 | 11:08

Volgens eeemiiieel (serie van vroeger) heeft het afgesneden hoofd geen recht van spreken ,is hem aangepraat.
Er is geen mes ,is aangepraat.
je voelt het niet ,is aangepraat.
Mijn stem is weg ,is me vandaag aangepraat.

medelmo | 07-03-17 | 11:08

de angst voor Islam is reeel maar niet elke Islamist is een extremist! echter als er extremisten in de mix zitten staan alle Islamisten achter de extremist.... dus zijn alle Islamisten uiteindelijk medeplichtig aan extremisme... ergo terroristen! en das de enige reden dat mensen bang zijn geworden voor Islamisten... terwijl ze in de basis niet slecht of gevaarlijk zijn... echter in de cultuur die ze aanhangen krijgen degene met de grootste mond de macht en de rest gaat er in mee~! das de Islam!

bArAbAts | 07-03-17 | 11:07

Wat een ongelooflijke sukkel. PvdA in de touwen. GroenLinks met een onervaren doorzichtig ventje. De SP de énige linkse partij met een relevant programma en dan een chef die opzichtig voortdurend de plank misslaat. Links Nederland verdient beter.

van heinde en verre | 07-03-17 | 11:07

De meneer van de gratis Mieles heeft ook nog iets te melden. Stat er zeker beroerd voor in de peilingen?

Uw Psychiater | 07-03-17 | 11:06

De angst waar Roemer het over heeft, leeft bij degene die de islam omarmen in de hoop dat islamieten tenslotte blijken te deugen, waar onderzoek na onderzoek feitelijk aangetoond is en word, dat islamieten en mohammedanen zonder meer de koran en de leiders die dit boek van interpretatie voorzien, zullen volgen in de letterlijke zin. Zelfs de zogenaamde gematigde moslim ontkomt niet aan die plicht.

En wat betreft de angst waar Roemer over spreekt, zijn het de mensen.. de PVV kiezers zo hij wil, die deze feiten meestal zelf al onderzocht of ervaren hebben.. om over de politieke correctheid, het zich monddood laten maken en de angst voor islam en z'n volgers heen zijn gestapt om deze ideologie een halt toe te roepen in het land waar onze kinderen zonder dit tirannieke juk moeten kunnen opgroeien.

deraderendraaien | 07-03-17 | 11:06

Religie is de 'rewind' knop van onze samenleving....

Ton8695 | 07-03-17 | 11:05

Jammer dat de SP zo wereldvreemd is op dit cruciale punt. Verder denken ze dan wel heel realistisch als het over Europa gaat. Hoe denkt de opvolger van Roemer hier eigenlijk over ?

Grrraaien | 07-03-17 | 11:04

ik zou wel eens willen zien hoe vlug die Roemer extra beveiliging wordt aangepraat als hij iets negatiefs over de Islam zou durven zeggen. Het lijkt wel of al die linkse politici betaald worden door moslims om toch maar vooral de nadruk te leggen op hoe goed en fijn en vredelievend dat achterlijke middeleeuwse geloof wel niet is. Ik hoop van ganser harte dat de eerstvolgende moslimaanslag daar in den haag plaatsvindt. Misschien dat die idioten dan een keer wakker worden.

jan den hollander | 07-03-17 | 11:04

@mezelf | 07-03-17 | 11:00
gedateerd -> gedebatteerd
[tijd voor een sloot sterke zwarte koffie]

Rest In Privacy | 07-03-17 | 11:04

@ WillemWordtWakker | 07-03-17 | 10:42
Je vergeet Erdogan in het rijtje.

JohnnyBGood | 07-03-17 | 11:04

jaja aange praat,,,,dus isis is ook aan gepraat... haat imeems zij aan ge praat.. parijs op zijn kop is aan ge praat..... man man wat een totaal debiel is die reumert

arunt_da_beftekkol | 07-03-17 | 11:04

Ik maak me toch meer zorgen om de moslim en hun leiders dan de christenen. Maar ik weet dat jij dat graag wil bagtaliseren met je wiki page
NaJoris | 07-03-17 | 11:00

Moet jij eens opletten wat er gebeurt als de meerderheid christen is. Geloof remt onze vooruitgang... religie is het anker van onze evolutie..

Ton8695 | 07-03-17 | 11:03

"De mensen moeten beseffen op wie ze kwaad moeten zijn."
.
Geen zorgen Emile, dat weten we heel goed...

quantumcollider | 07-03-17 | 11:03

Vrouwen besnijden/verminking aangepraat, amputatie van lichaamsdelen aangepraat, verplicht gemaskerd over straat aangepraat, verbod op studeren voor vrouwen aangepraat, onthoofdingen omdat je het niet met alla eens bent aangepraat.

Gags Beasley | 07-03-17 | 11:03

Het wegkijken van de haat van de islam is aangepraat.
Een groot gebrek aan historisch besef meneer Roemer!
Waar ook in de wereld waar de islam voet aan wal heeft gezet heeft het haat, verderf en aftakeling verspreid. Islam en vrede zijn twee uitersten.
Maar vooral blijven ontkennen, misschien is het socialisme wel uit op een burgeroorlog, want als je blijft ontkennen slaat op een gegeven moment de vlam in de pan.

Antitheïst | 07-03-17 | 11:02

Niet mijn conclusie, vriend.

priks | 07-03-17 | 11:02

Er was een tijd dat links humanisme en secularisme boven totalitair bijgeloof stelde. Die tijden zijn helaas voorbij, ze hebben een alliantie met elkaar gevormd.

Chicagoo | 07-03-17 | 11:01

Religie drijft op angst...

Ton8695 | 07-03-17 | 11:00

@De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 10:55
Alleen jammer dat in het geval van de islam de meerderheid achter de extremisten staat wat je niet bij de christenen kan zeggen. Al blijft het geloven in een imaginair vriendje natuurlijk een geestelijke ziekte.
Ik maak me toch meer zorgen om de moslim en hun leiders dan de christenen. Maar ik weet dat jij dat graag wil bagtaliseren met je wiki page

NaJoris | 07-03-17 | 11:00

Als ik Roemer zie dan denk ik onwillekeurig: chromosoompje teveel.

Stijlicoon | 07-03-17 | 10:59

Noem mij één land in de wereld waar islam vredig samengaat met welke andere levensovertuiging dan ook. Waar islam voorspoed, gelijkheid en levensvreugde brengt. Eéntje maar..
|
En leg me dan nog eens uit waarom wij dat hier moeten willen?

marcoplarco | 07-03-17 | 10:58

Angst voor Islam is ons ingepraat door acties uit naam van Islam

niemand specifiek | 07-03-17 | 10:58

Angst voor Islam is ons ingepraat door acties uit naam van Islam

niemand specifiek | 07-03-17 | 10:58

Religie is angst... alle religies volgen het sinterklaas principe... regeren met angst. Politiek is ook een religie die regeert met angst. Kennelijk is de mensheid te primitief om daar aan te ontkomen... want we blijven het doen. Primaten gedrag...

Ton8695 | 07-03-17 | 10:57

Afkeer van is geen angst voor. Vervelend hardnekkig mosselframepje is dat.

aardappelninja | 07-03-17 | 10:57

@JanvandeBiertent | 07-03-17 | 10:43
De islam is een soort van geestesziekte die van generatie op generatie overgeleverd wordt.
Ik heb een schurfthekel aan de islam maar niet aan moslims.
Veruit de meeste moslims gaan gebukt onder het juk van de islam.
Islam is de ziekte en moslims zijn de patiënten.
Wij vrijgevochten Nederlanders zouden als geneesheren moeten optreden. Wij kunnen de ziekte islam buiten spel zetten en de patiënten genezen.
En daar is geen woordje islamofobie bij Roemer!

keestelpro | 07-03-17 | 10:57

Zegt iemand die in een gehucht woont waar geen multikul te bekennen is.
En zelf waarschijnlijk amper op straat komt.

MaxiCosi24 | 07-03-17 | 10:57

Het is opvallend bij deze verkiezingen hoe eensgezind de gevestigde partijen zijn: immigratie is nodig, de Islam is vrede, en Wilders moet tegen elke prijs bestreden worden. Geef ze een gemeenschappelijke vijand en ze doen er samen alles aan om op het pluche te blijven zitten. En dit hier wordt dan gezegd door iemand die zegt te weten wat Nederland nodig heeft. Kotsmisselijk word je van die lui.

Akiron | 07-03-17 | 10:56

@JanvandeBiertent | 07-03-17 | 10:43
Ik ook en het lijkt dat het elke dag erger wordt.
We zitten volgens mij op een kantelpunt, denk dan ook dat het de komende jaren echt goed mis gaat.
Mensen als Roemer zijn de Colijns van voor de tweede wereld oorlog. "Gaat u maar rustig slapen"

NaJoris | 07-03-17 | 10:56

was nou maar naar specsavers gegaan,blinde lul.

meneer kwel | 07-03-17 | 10:56

Ik woon in Istanbul en verbaas me over de angst onder vrienden om hier naartoe te komen. Ik voel me niet onveilig en had dat niet zo sterk verwacht.

Sjors W. | 07-03-17 | 10:55

heeft wel een punt

ik denk namelijk niet aan een aanslag als ik de metro instap

of als ik naar een concert gaat

maar als het vooral hier lees dan ben ik panisch als ik een bus instap en zie ik iedere zuid eurpeaan met een rugzak aan voor een terrorist

mijn moeder heeft de punt meegemaakt die was pas bang toen ze weer met de trein moest dat kan je je nog voorstellen

voor de rest is het de angst voor de angst dat kan je ook aangepraat noemen

Petroselinum crispum | 07-03-17 | 10:55

@keestelpro | 07-03-17 | 10:43
Ik ben nog nooit islamofoob genoemd als ik harde woorden heb voor islamitisch terrorisme.

Dat is misschien omdat ik het niet heb over alle moslims maar alleen over extremisten.

Deze jongens hebben ook zo'n 50,000 leden en plegen regelmatig aanslagen maar toch heb ik het niet over het christendom: en.wikipedia.org/wiki/Christian_Ident...

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 10:55

Roemer, dat is die man die zo vreselijk hoog stond in de peilingen bij de vorige verkiezingen en toen verdween iedereen ineens naar de PvdA en nu is het land zoals het nu is. Emiel is dus een bewezen loser. Door nu het gros van het electoraat tegen je in het harnas te jagen, door je te richten op een schamele 7 % van de bevoliking, die actief wordt aangezet om op DENK te stemmen, vertoont hij hetzelfde gedrag. Emiel je komt uit het huis van parle en mentir ofwel pratende leugenaars. Mernsen geloven het niet meer. Wat mij betreft ben je lekker bezig, een zeteltje of vier lijkt me passend. Dag Emiel.

netniet | 07-03-17 | 10:55

Ze verloochenen hun historie.
Roemer is een leugenaar.
Zie bijvoorbeeld de tekst uit hun eigen SP brochure uit 1983 over mohammedanen:
“Men moet zich eens indenken, welke ghetto’s er zullen ontstaan van verouderde, en voor ons gevaarlijke, immigranten, als we niet alleen hun gruwelijke slachtgewoonten aanvaarden, maar ook hun diskriminatie van vrouwen, hun patriarchaal-autoritaire aanmatiging, hun onderwerping van kinderen, hun stamveten. Waarom van nieuwkomers aanvaarden, wat we zelf in gewoonten en wetten hebben opgeruimd?”

leo de pejo | 07-03-17 | 10:54

Het rood is verdomd flets geworden.

Schoorsteenveger | 07-03-17 | 10:54

JanvandeBiertent | 07-03-17 | 10:43
Nee, precies verkeerd om.
Islamofobie is een term die wordt gebruikt om een oprechte discussie over een set van ideeën (islam) onmogelijk te maken. Het woord islamofobie moet niet gebruikt worden, xenofobie of bevooroordeeld is genoeg. Statistiek van de groep nooit betrekken op een individu, en een metafoor van Floris van de Berg: als dokter heb je geen respect voor de ziekte maar wel voor de patiënt. Dus "schurft" aan moslims, kan beter aan islam zijn.

Rest In Privacy | 07-03-17 | 10:53

In dit verhaal is maar een ding aangepraat en dat is het (islam) geloof. Zolang de islam alles en iedereen bedreigd kun je daar best bang voor zijn. De islam is uit op wereld heerschappij, ze willen dus alles en iedereen overheersen. Staat letterlijk in de koran. Daar mag je dus bang voor zijn. Ze willen overal de shariha invoeren daar mag je bang voor zijn. Dit gelul van Jan maak dat ik hem meteen niet meer zo sympathiek vind. Dit gaat hem stemmen kosten die na de PVV zullen gaan. Op naar 15 maart.

DerkArie-ut-de-Achte | 07-03-17 | 10:53

Wereldvreemd die man.
Hij zou eens wat meer op YouTube naar verkrachtingsfilmpjes moeten zoeken, naar autobranden(Parijs,Rinkeby), naar onthoofdingen door moslims,Naar ISIS, naar het kalifaat in Raqqa,filmpjes van ,onverdoofde, besnijdenissen,naar de duizenden door moslims gepleegde aanslagen met messen, autobommen, bomgordels, vrachtwagens en ga zo maar door.
Dat is niet aangepraat, dat is de gruwelijke werkelijkheid.
Je bent in mijn ogen medeplichtig als je dat durft te ontkennen of durft te zeggen dat het niets met de islam te maken heeft.
Bij deze.

Dostranamus | 07-03-17 | 10:53

Je suis Nice.

RickTheDick | 07-03-17 | 10:52

SP: van ouderwetsch marxisme (Jan M.) naar cultureel marxisme (Emile R.)

Ik denk dat de SP aanhang onvoldoende useful idiot is om nog SP te stemmen, eigenlijk. Maar je weet het maar nooit.

Poekieman | 07-03-17 | 10:52

Altijd op Wilders gestemd alleen omdat hij die verderfelijke Islam durft te bestrijden,niet omdat ik die oud V.V.D,er verder erg vertrouw, ik weet zeker als de S.P.ook de moslims terecht in de ban zou doen ze in één keer de allergrootste partij zouden zijn .

blauwe zander | 07-03-17 | 10:52

jet = het

eerstneukendanpraten | 07-03-17 | 10:52

Je suis aangepraat.

maar toch | 07-03-17 | 10:52

Sane fear is a man's best friend.(gewoon evolutionair gereedschap)

cat22 | 07-03-17 | 10:52

Maar pisnicht van Jole is jet helemaal met hem eens.

eerstneukendanpraten | 07-03-17 | 10:52

Roemer is een fin.

Onzegrotebroer | 07-03-17 | 10:51

-weggejorist-

MultiPlex | 07-03-17 | 10:51

Ah, gelukkig maar. Dan hoeft Geert Wilders ook niet langer meer beveiligd te worden en kan hij vanaf nu weer veilig over straat.

Rest In Privacy | 07-03-17 | 10:51

Vertaling definitie "islam" van Arabisch naar Nederlands = ONDERWERPING. Aangepraat...?

Lazerstraal toch een eind op man!

Je weet ab-so-luut niets van deze enge sekte, lul met vingers! Deze cultus is op termijn net zo gevaarlijk, zo niet gevaarlijker, dan het Nationaal Socialisme! Moslims haten ons onderhuids net zo, als de nazi's Joden haatten.

Sarcastisch varken | 07-03-17 | 10:51

Het is geen angst maar gezond wantrouwen wat steeds meer gerechtvaardigd blijkt. Moslims (en niet moslims) zijn het ongelukkigst in moslim landen een raadsel waarom ze het dan hier willen... vragen vragen...

ikdenkwat | 07-03-17 | 10:50

Hahaha. De laatste stuiptrekking van een dode mus. Roemer is klaar. Het is weer niks. Zelfs Yasser Klaver overvleugelt hem. Gisteren moest Jan M hem vertegenwoordigen bij P&J. Het is over en sluiten met deze nietszeggende partij vol met klaplopers en profiteurs.

van Oeffelen | 07-03-17 | 10:50

De haat jegens de fabrieksdirecteur is aangepraat.
De uitbuiting der arbeider is aangepraat.
De toeëigening van de meerwaarde door de bovenbouw is aangepraat.
Dat alle mensen gelijk zouden zijn is aangepraat.
De klassenstrijd is aangepraat.
Marxisme is aangepraat, is opium van het volk.

Schoorsteenveger | 07-03-17 | 10:50

Feitelijk gezien klopt zijn uitspraak. Rationeel bekeken zijn er namelijk veel engere dingen (in de zin dat ze levensbedreigend zijn) dan de Islam. Toch hebben we het alleen over de Islam. Voor een deel is dit echt een resultante van de populistische angstmachine.

jawor36 | 07-03-17 | 10:49

Zou Roemer islamitische buren hebben?
En een hoog hek om zijn huis?
En 200 camera's om de boel in de gaten te houden?
En een particulier beveiligingsbedrijf die in de buurt van zijn huis patrouilleert?
Die vent moet eens een rondje door de schilderswijk gaan lopen, dan kreunt hij wel anders.

necrosis | 07-03-17 | 10:49

Beste kameraad Roemer, je bent een eeuw te laat.
Trotski en Lenin zouden je zo een baantje hebben gegeven.

JanvandeBiertent | 07-03-17 | 10:49

-weggejorist-

Rest In Privacy | 07-03-17 | 10:49

Verkocht voor olie en grote opdrachten.Dat zijn wij.Een wingewest voor Saoudie-Arabie.

Hettiet | 07-03-17 | 10:48

Roemer is aangepraat.

Yamapama | 07-03-17 | 10:47

De kern van de Islam - lees de Koran er maar op na - is gehoorzaamheid aan Allah. Wie die gehoorzaamheid niet wil opbrengen zal, volgens de Koran, de woe4de van de Moslims over zich heen krijgen.
Of je daar bang voor bent moet je zelf weten. Maar ik zou toch maar oppassen.

JoopRe | 07-03-17 | 10:47

Emile Roemer geloven is dan zeker aangepraat.

TheseDays00 | 07-03-17 | 10:47

Het enige manco aan de sp; niet islamkritisch genoeg. Jammer.

canis lupus | 07-03-17 | 10:47

Die man is bij deze volledig gediskwalificeerd.

Vogelbeest | 07-03-17 | 10:46

Wat was Jan Marijnissen gister goed/scherp/oprecht en fel... wordt nog steeds gemist op links... Een van de weinigen die nog steeds Rutte op zijn plek kan zetten, zoals je gisteravond kon zien.

Ik vind Roemer de meest sympathiek vent in de Tweede Kamer maar door de standpunten van hem en zijn partij op dit onderwerp gaat hij mijn stem deze keer niet krijgen.. helaas.

A-Safari | 07-03-17 | 10:46

Roemer is dus ook al een verspreider van 'NEPNIEUWS'.

rijk | 07-03-17 | 10:46

> Ik wordt op 16 maart wakker met de SP op 76 zetels. Wat doe ik als eerste?
Eerst verschillende bronnen verifiëren om te zien of het wel klopt. Daarna hevig in paniek raken.

koeberg | 07-03-17 | 10:45

Marionetten der minaretten. Alles voor de autochtone stem.

flat out | 07-03-17 | 10:45

Aangepraat. Uitgeluld. Welterusten Roemer

Jos Tiebent | 07-03-17 | 10:45

Emile is volgens mij een vriendelijke kerel. Een man die geen vlieg kwaad wil doen. Vast gezellig op een feestje. Leuk om een biertje mee te drinken, maar als politicus is deze man echt compleet ongeschikt.

Bertie Wooster | 07-03-17 | 10:44

Klopt. Angst voor moslimshit is aangepraat. De enorme haat die ik voel voor alles wat met die vieze korantroep heeft te maken is wel echt.

R. Ketelsteen | 07-03-17 | 10:44

Blind varkentje Knorretje Big wentelt zich nog eens lekker in de modder.

MyCatIsDoingThis | 07-03-17 | 10:44

De S.P. is de partij voor de arbeiders.. aangepraat... gewoon een opvangpartij voor ontevreden PvdA'ers.

blauwe zander | 07-03-17 | 10:43

@De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 10:41
Toch zullen ze u een islamofoob noemen. Vreemd toch...

keestelpro | 07-03-17 | 10:43

@
keestelpro | 07-03-17 | 10:38
Zo is het precies, ik ben geen islamofoob maar heb gewoon diep de schrurft aan Moslims.

JanvandeBiertent | 07-03-17 | 10:43

Nou Emile, wat let je om op de website van de SP een foto van de profeet met een bom-tulband te plaatsen?

Klik_hier | 07-03-17 | 10:42

Die man is een partij wereldvreemd zeg. Het liefst ziet hij een volk zonder mening en met een linkse dictator (zie ook Hitler, Mao, Stalin, Castro).

WillemWordtWakker | 07-03-17 | 10:42

Dit is een verwarde man , is vast ontsnapt uit het P.B.C.

A.C.H.M.E.D | 07-03-17 | 10:42

Roemer is lam?

Pastor Sippenhaft | 07-03-17 | 10:42

SP had nooit Sharon Gesthuizen moeten laten gaan.

Einde van de Domheid | 07-03-17 | 10:41

Realisme is geen angst Emile. Brilletje nodig om het weer scherp te kunnen zien?

Rest In Privacy | 07-03-17 | 10:41

Je hoort het: doorlopen, niets te zien hier.

koeberg | 07-03-17 | 10:41

Ik ben niet bang voor 'de' islam maar wel bang voor terreuraanslagen. De islam is verder een achterlijk geloof voor en door mensen uit achterlijke culturen en landen. Maar om er bang voor te zijn? Nee dat niet.

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 10:41

Roemer is een idioot.

rijk | 07-03-17 | 10:41

Communisme en socialisme zijn een zegen voor de economie, Aangepraat.
Nivelleren is een feestje, Aangepraat.
De multiculturele samenleving is geslaagd, Aangepraat.

JanvandeBiertent | 07-03-17 | 10:40

Die Jan Lul zou voor de grap eens wat onaardigs over dat typhusgeloof moeten zeggen.
Kijken hoe rap hij omsingelt is door aangeprate beveiligers.

Ikdus | 07-03-17 | 10:39

Socialisten begrijpen individuele keuzes en opvattingen niet. Alles moet collectief, top down worden bepaald, zo ook meningen en in dit geval angst voor de seksistische cult van haat, intolerantie en geweld genaamd islam. Dit verklaart ook hun obsessie met boodschappers als Wilders. Treurig!

très cool | 07-03-17 | 10:38

Islam is angst.
Degene die het meest bang zijn voor de islam zijn moslims zelf.
Niet-moslims zijn vooral kwaad op de islam vanwege de dreiging die er van uit gaat.
Kwaadheid en angst zijn andere emotie's.

keestelpro | 07-03-17 | 10:38

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl