achtergrond

Geenstijl

Boer uit Flevoland over de staat van de rechtsstaat

noordoostpolderboeven.png Brief in de mail. Keurig als bijlage, met datum in het briefhoofd. Afzender: een agrariër uit de Noordoostpolder die even wat wil vertellen over de staat van de rechtsstaat. Want die's nie best, zo constateert hij. Het is een nuchter verhaal van een nuchtere boer, maar pas op: terg degenen die letterlijk een hooivork in de schuur hebben hangen niet te veel en niet te lang. Who knows what might happen... Noordoostpolder, 6-1-2015

Beste Geenstijl,

Wat je met deze brief doet, al steek je ‘m in de fik, maakt me niet uit. Ik moet even m’n hart luchten over een zoveelste opvallende aanpak met fluwelen handschoen door onzer ‘vrouwe justitia’.

Ondergetekende woont in de NoordoosTpolder. Een agrarische, doch zeer goed ontwikkelde samenleving in het noorden van Flevoland. Een hoog ‘ons kent ons’-gehalte, maar ook duidelijk bezig met (inter-)nationale belangen. Oorzaak hiervan ligt met name in de handelsgeest die ook de agrarische gemeenschap maakt wat het is. In een notendop: gebruik van geïmporteerde grondstoffen, maar zeker ook de export van producten die hier geproduceerd worden. Pootaardappelen, bloembollen, groenten, allen vinden ze hun weg in Europa. Verder gaat er veel naar de VS, Rusland en daarbuiten in meer rurale gebieden zoals het Midden-Oosten.

U voelt misschien al aankomen waar het ‘m de schoen wringt. Voor een samenleving als deze is er niet gauw aversie tegen afkomst van mensen of bevolkingsgroepen. Enfin, om het verhaal even korter te maken; het huidige islam-probleem hoeft niet verder te worden uitgekauwd. De landelijke media is er verder al heel druk mee, en buiten de overbevolkte intensieve asielhouderij van AZC Luttelgeest is het voor deze regio tot nu toe niet heel actueel. Dit schrijven richt zich even meer op het volgende, met de tags EU, vrijhandel, GeenPeil, D66-rechter.
In deze regio zijn belangen van handel, en dus ook de EU groot zoals hiervoor beschreven. Verder is er veel hulp van tijdelijke arbeid op de momenten dat de producten van het land komen in de vorm van Oost-Europeanen. Zonder deze mensen heeft Nederland een groot probleem want hoe hard werkloosheidsgoeroe’s ook roepen, die eeuwige bankzitters krijg je niet aan de gang voor het handwerk. Mits bureaustoel/toetsenbord/verwarming. De Oost-Europeanen verdienen EVENVEEL als de Nederlandse ontbrekende vervanger.

We naderen het hoogtepunt. Helaas brengt de open grens ook mensen die minder goedwillend zijn. Inbreekmeneren. Zoals iedereen weet spannen met name Roemenen de kroon in de cijferts.

Een goede ons kent ons regio is natuurlijk door overvloed aan vertrouwen gauw slachtoffer van dit geboefte. Er is weliswaar sociale controle maar minder politie en ervaring met criminaliteit. Dit uit zich met name in inbraakgolven in ‘de donkere dagen'. Ook dit jaar was het weer b-i-n-g-o. Bij collega-agrariërs werd weer gejat als raven: gereedschap, gazonmaaiers en zelfs auto’s. Recent werd in het dorpje Espel een auto des nachts vol geladen met gereedschap, zonder te vragen of opstellen van huurcontract. Gestolen. Het geboefte werd echter aangehouden in de buurt van Emmeloord, waar het best opvallend is om 's nachts een lasapparaat uit de kofferbak te hebben steken. Deze heren hadden geen vaste woon= of verblijfplaats en zijn na het uitzitten van hun voorlopige voorarrest en zwijgplichtmogelijkheden weer vrijgelaten. Diefstal op heterdaad mocht het niet heten en het verhaal kale-kip/plukken trad in werking.

En ja, afgelopen maandag werd er rond het middaguur op klaarlichte dag weer een auto ontvreemd uit een garage op een boerenerf. Eigenaar van de auto, bezig met het voeren van zijn vee, belde de politie, die na een klopjacht moest concluderen dat de BMW zich toch wel erg snel uit de voeten had gemaakt. Helaas, die zien we nooit meer terug. Of toch wel? In de grote agrarische whatsappgroep die in de buurt gebruikt wordt, kwam nog geen 24u later de melding dat de auto was gesignaleerd in Kuinre (Overijssel). Een achttal agrariërs uit de appgroep lieten hun werk uit handen vallen, sprongen in hun auto’s, signaleerden na een zoektocht van een uur de auto, en wisten deze na een stille achtervolging klem te rijden een aantal dorpen verderop. Ondertussen was er continu contact met de meldkamer waardoor de politie er tegelijkertijd ook bij was om zonder geweld het geboefte in te rekenen.

Conclusie van de politie was dat het de bekende boefjes betrof die al twee keer eerder een auto gestolen hadden en ook achter het gereedschap-shoppen in Espel zaten. Toch waren ze somber over de eventuele straf. Het laatste nieuws is dat ook nu weer deze mannen na het uitzitten van hun voorarrest ‘heling’ aan de broek lijken te krijgen, en ook vrijdag weer op vrije voeten staan.

Eigen recht is een groot grijs gebied en misschien wel een bedreiging voor de samenleving van Nederland zoals het nu is opgebouwd. Maar dit lokt het toch wel uit zou je verwachten. Op naar de volgende diefstal, en hopelijk een vredelievend slachtoffer voor deze twee kornuiten, of andere Oost-Europese danwel Midden-Oostelijke "toeristen".

Dat is het verhaal,

Peace, kak, en toedeledokie,
Anoniempje.

[Volledige NAW bij redactie bekend]

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.