achtergrond

Geenstijl

LIVE! Kiesraad maakt GeenPeil-referendum officieel

WINNEND

UPDATE: 427.939 GELDIGE HANDTEKENINGEN. IT GIET OAN.
En dan schakelen we nu live naar perscentrum Nieuwspoort aan het Haagse Binnenhof, alwaar de Kiesraad om 10 uur in een openbare zitting bekend maakt hoeveel (geldige) handtekeningen GeenPeil heeft opgehaald. Direct aansluitend aan deze zitting zal woordvoerder Jan Roos van GeenPeil in dezelfde ruimte namens GeenPeil een eigen persconferentie geven. Daarin zullen we nogmaals onderstrepen dat het belang van een goed functionerende democratie voor GeenPeil voorop staat.

GeenPeil is van mening dat Brussel en Den Haag met een democratisch tekort kampen en hoopt dat met het afdwingen van een referendum een hernieuwd debat zal opbloeien over onze democratie, onze volksvertegenwoordiging en over de uitbreidingsdriften van de Europese Unie. Een levendig debat zorgt voor beter geïnformeerde en meer betrokken burgers en dat is volgens GeenPeil van levensbelang voor de gezondheid en overlevingskansen van onze nationale en Europese democratie.

GeenPeil: hoe nu verder?
GeenPeil wordt voortgezet door GeenStijl, met een helder campagnedoel voor ogen. GeenPeil kiest geen partij voor of tegen het associatieverdrag, maar zal zich inzetten om een zo hoog mogelijke opkomst te verwezenlijken, opdat voldoende mensen een democratische stem uitbrengen voor of tegen het associatieverdrag van de EU met Oekraïne. Een campagne voor keuze.

GeenPeil was een initiatief van weblog GeenStijl, het Burgercomité EU en het Forum voor Democratie van Thierry Baudet. Tezamen hebben zij de drempel van 300.000 handtekeningen voor een raadgevend referendum ruimschoots genomen. Nu het referendum een feit is, gaan het Burgercomité en het Forum hun eigen weg en voeren zij hun eigen campagnes in de aanloop naar het referendum. GeenPeil gaat verder onder de vlag van GeenStijl, en zal zich louter richten op een hoge opkomst voor het democratische keuzemoment voor alle kiesgerechtigden in Nederland, opdat zij zelf een vrije keuze kunnen maken: voor, of tegen het associatieverdrag.
UPDATE: 427.939 geldige verzoeken! Dat referendum komt er! Gehele opname van persco na de breek.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.