Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

MH17: Kabinet in de klem maakt valse vlieguren

habenesgewusstundverborgen.jpg Er zijn twee rode draden in het MH17-onderzoek. Aan de ene kant is er het (onafhankelijke) OVV-onderzoek naar de oorzaak en de daders van het neerhalen van MH17. Aan de andere kant is er het politieke pad: wat kan of moet er gedaan worden om een aanslag zoals die van 17 juli 2014 in de toekomst te voorkomen? Staatssecretaris Wilma Mansveld had het bij het algemeen overleg over MH17, donderdagavond, over ‘een website’ waarop alle informatie over gesloten luchtruimen en risicogebieden om overheen te vliegen bij elkaar komt. Die informatie moet door landen, inlichtingendiensten en luchtvaartmaatschappijen geleverd worden. Je kan je daarbij afvragen of alle landen (en vooral hun inlichtingendiensten) bereid zullen zijn om aan zo’n openbare informatieplek mee te werken, maar ook of zo’n site actueel, in real-time kan functioneren. Piloten hebben al afwijzend gereageerd. Laat dat Nederlandse overheidsdiensten eerst in eigen land maar eens beginnen met informatie delen, zeiden ze tegen de NOS, want: "Zo wordt in feite een schijnveiligheid gecreëerd.” Ten tweede is het plan voor Wilma’s Website vooral een zoethoudertje om niet verder in te hoeven gaan op openstaande politieke vragen in het huidige onderzoek: je kan een tweede MH17 pas voorkomen als je weet wat er bij de eerste mis ging in de informatievoorziening, en dát willen de bewindslieden van PvdA en VVD pertinent niet vertellen. Draaien, afwenden en duikvluchten Zo werd in het AO van donderdagavond kennis van zwaar luchtafweergeschut ontkend door Koenders (terwijl die informatie op 30 juni publiek beschikbaar was gemaakt door de hoogste Europese NAVO-generaal, Phil Breedlove), en beweerde Opstelten dat er ‘geen signalen’ bij de regering bekend waren over onveiligheid van het luchtruim boven Oost-Oekraïne (terwijl hij eerder zelf in antwoorden op Kamervragen schreef dat er 11 vliegtuigen en 8 helikopters neergehaald waren in de drie maanden vóór 17 juli). In de tweede termijn - toen de oppositie niet meer mocht interrumperen - weerspraken zowel Koenders als Opstelten doodleuk hun eigen woorden in een opvallende draai. GeenStijl vroeg daarom de debatbeelden op bij de Tweede Kamer, om een en ander terug te kunnen kijken. Helaas: wel een livestream, "en verder niks". Vergaderingen in commissiezaaltjes worden niet bewaard. Weet u meteen waarom VVD en PvdA geen plenair debat willen over MH17. Maar er leiden meer wegen naar Kiev: GeenStijl heeft op andere wijze de beelden bemachtigd, en daar gaan we dit weekend eens een fijne samenvatting van het debat uit monteren. Want er werden schimmige spelletjes gespeeld in dat achterafzaaltje van het Binnenhof, over de rug van nabestaanden die op de onderste steen wachten. Michiel Servaes (PvdA) weet er van. Later meer...

Reaguursels

Inloggen

@jasser | 07-02-15 | 19:00 "Terwijl glashelder duidelijk is dat de separatisten vanaf de grond het vliegtuig hebben neergehaald"
.
Dat is inderdaad sinds een half jaar en nog wat de Kiev/Washington lijn. Men moet toch ergens de idiote sancties aan kunnen ophangen. U weet wel, die sancties die op 16/7 nog door EU landen werden afgewezen, en na 17/7 alsnog doorgevoerd konden worden.
Intussen is in Oekraïne gesuggereerd dat zij het zelf gedaan hebben. Het "156th Anti-Aircraft Regiment" trainde in de buurt van waar MH17 is geraakt met "tracking and destroying of targets with the Buk-M1 missile" (AP/Newsweek journalist Robert Parry kwam hier eerder mee), en heeft de Oost Oekraïnse oligarch (en werkgever van de zoon van vice-president Joe Biden) Kolomoyski gezegd: "Sorry about the Boeing". Vervolgens schijnt de Oekraïnse piloot Vladislav Voloshin, die ervan verdacht wordt mede MH17 te hebben neergeschoten, gezegd te hebben dat het toestael "In the Wrong Place at the Wrong Time" was www.voltairenet.org/article186300.html... De gaten bij de cockpit lijken naar ik begrijp verdacht veel op de schade die Ahead-achtige ammunitie aanricht. Ook dat nog.

ben kokhals | 08-02-15 | 02:12

Doe je best GS. Mij boeit het niet meer. we worden gegereerd door halve garen, leugenaars en dieven. Wat valt daar nou nog meer over te zeggen?

Rest In Privacy | 07-02-15 | 19:18

Hoe lang blijft deze regering met roverhoofdman Rutte en met zijn twee onbetrouwbare secondanten Opa Opstelten en Fred Teeven nog volhouden wat ooit anderen hebben geroepen: wir haben es nicht gewusst. Terwijl glashelder duidelijk is dat de separatisten vanaf de grond het vliegtuig hebben neergehaald.

jasser | 07-02-15 | 19:00

Wat een onzin, het is juist niet de overheid die dit moet doen.
De OVV moet ook advies uitbrengen over hoe dit is te voorkomen, daarom zijn ze ook voor de veiligheid. Het is geen onderzoeksraad voor schuld of daders. Dat is het OM.
Alsof een Maleisische piloot eerst in de Telegraaf gaat kijken of er een weersalarm of overvlieg waarschuwing is.
Dit is nou precies waarom een roddelblog zoals Geenstijl uit de discussie moet blijven.

mennie | 07-02-15 | 18:24

@Ommezwaai | 07-02-15 | 12:04
Ze zijn het laatste kabinet voor WO3.

JoranVanderdood | 07-02-15 | 17:17

@hebbuh | 07-02-15 | 15:49 "Juist daarom geloof ik het MH17 verhaal ook niet ,de Russen hadden absoluut geen motief"
.
Mee eens. Komt bij dat er sancties tegen Rusland ingesteld zijn op basis van... ja, op basis van wat eigenlijk www.youtube.com/watch?v=oQRvINebeok
Als het werkelijk Rusland was geweest (dus niet), of het Oost-Oekraïnse verzet (waarschijnlijk niet), dan had de Nederlandse visverpakking alle drukinkt opgemaakt die er maar te krijgen zou zijn, en liep de NOS de hele avond met de harde bewijzen te zwaaien. Dan was de OVV versneld klaar geweest met het "onderzoek". Dit is allemaal niet het geval, en intussen stapelen de indicaties/bewijzen zich op tegen Kiev/Kolomoyski/Washington.

ben kokhals | 07-02-15 | 16:25

@wapster | 07-02-15 | 15:19 "Ze hebben daar [Malaysia Airlines] toch ook journaal?"
.
Zeker, maar daar zijn juist de notam's voor (notice to airman). Iedere vlieger raadpleegt voor het inleveren van het vliegplan de notams (waarschuwingen, aanwijzingen, enz.) die voor zijn route gelden. Eurocontrol (ik verwar het weleens met europol als ik vlot schrijf, excuus) en EASA hebben daar een grote verantwoording in. Dus als er in een notam staat dat het boven 30.000 voet okay is, dan moet de bemanning er vanuit gaan dat het ook zo is.
.
Als nu de vluchten over Oost Oekraïne voor de veiligheid waren omgeleid over de Krim, dan was er niets aan de hand geweest. Eurocontrol heeft daar een hele grote steek laten vallen. En dan de EASA (Your "Safety" is Our Mission), dat aan had Eurocontrol moeten aangeven dat die 30.000 voet natte vingerwerk was, en alleen maar omdat de veilige Krim taboe was verklaard dooe Eurocontrol, en Oekraïne die overvliegende lijnvluchten per sé wilde behouden.
Kiev had natuurlijk ook kunnen stoppen met het uitmoorden en platbombarderen van die onwilllige burgers in het oosten van het land. Maar Washington en Den Haag willen juist graag dat Kiev die mensen uit de weg ruimt (waartegen die burgers zich terecht verzetten). Kiev heeft dus de kool en de geit proberen te sparen, en niemand heeft daar een stokje voor wilen steken.

ben kokhals | 07-02-15 | 16:08

ben kokhals | 07-02-15 | 15:22

Juist daarom geloof ik het MH17 verhaal ook niet ,de Russen hadden absoluut geen motief.
www.youtube.com/watch?v=-FXeOxKWgB4

hebbuh | 07-02-15 | 15:49

@hebbuh | 07-02-15 | 14:55 "... probeert onze regering deze mensen ook voor het gerechtshof te krijgen ik hoor hier weinig tot niets over."
.
Die oorlog van Kiev/Washinton tegen de burgers in het oosten van het land is walgelijk. Ongelooflijk dat niemand in Den Haag daar witheet van wordt. Het Westen (dus ook Nederland en Duitsland) steunt er échte Nazis die massaal mensen vermoorden omdat die zich niet willen voegen naar het fascistische staatsgreep-régime. De VS voorziet die Kiev legerbendes van wapens en training om dat uitroeien nog grondiger te doen. Dat is de reden waarom het luchtruim boven Oost Oekraïne onveilig is. Maar wat kan het kabinet dat nou schelen dat er onschulige burgers planmatig worden afgemaakt. Na Szrbrenicza heeft immers niet één politicus diens mooie staatspensioen moeten inleveren.

ben kokhals | 07-02-15 | 15:22

@rolschaats
Je kunt je ook afvragen waarom Malaysia Airlines niet gewoon zèlf de conclusie had getrokken dat het onverantwoord was over oorlogsgebied te vliegen. Ze hebben daar toch ook journaal?

wapster | 07-02-15 | 15:19

@Lumenatra | 07-02-15 | 12:42
En komt er binnenkort een nieuwe DRM-wet waarmee alle beeldschermen voortaan eerst bij Ivo moeten opvragen of de gewenste afbeelding wel mogen afbeelden.

frank87 | 07-02-15 | 15:12

rolschaatsplank | 07-02-15 | 14:44 "Wat een onzin discussie... Omdat we te laf zijn de echte daders (rusland) ter verantwoording te roepen..."
.
Nee hoor, het was in ieder geval niet Rusland: "Germany Clears Russia In MH17 Case".
En wat Erocontrol betreft, dat had niet het luchtruimboven de Krim moeten dichtgooien, wat om puur politieke kift was, maar boven Oost Oekraïne, om veiligheidsredenen. Kiev (Washington) echter, wilde per sé de lijndiensten over Oost Oekraïne houden, vandaar dat die veiligheidsgrens van 30.000 voet en niet hoger.
.
Dat Europol probeert weg te komen door te stellen dat het geen mogelijkheid heeft "to interfere with countries decisions" is onzin, zie de Krim, en dan kan de EASA ook wel opgeheven worden en gaan piloten maar GeenStijl lezen voor ze een viegplan indienen. Dat doen velen al, maar toch.

ben kokhals | 07-02-15 | 15:04

Aangezien politiek totaal los is komen te staan van enige politieke ideologie of ethiek zijn politici nooit meer genoodzaakt consequent te zijn in beleid en uitspraken. Het staat ze, denken zij, volledig vrij om voor de bühne te roepen wat ze op dat moment uit komt. Zelfs als GS hier mooi op een rijtje zet hoe ze zichzelf tegenspreken (i.e. liegen) zullen ze zichzelf er opnieuw uitlullen met nieuwe verbale uitwegen. Met diepe minachting voor intelligentie en geheugen van de luisteraar/kiezer/oppositie.

IQmin100 | 07-02-15 | 14:57

ben kokhals | 07-02-15 | 14:24

Dank voor de uitleg,probeert onze regering deze mensen ook voor het gerechtshof te krijgen ik hoor hier weinig tot niets over.
revolution-news.com/after-the-odessa-...

hebbuh | 07-02-15 | 14:55

@rolschaatsplank
Niet alleen verantwoordelijk maar mede verantwoordelijk.
Ze wisten ervan en deden nix dus en door hun verzaken moeten er gewoon koppen gaan rollen. Dat weten die ploerten op het Binnenhof en doen niet voor nix zo krampachtig hun best om de MH17 affaire in de doofpot te duwen. Rutte heeft zijn Shellbonus al binnen, wees maar niet bang.

Piet van den Hoek | 07-02-15 | 14:53

-weggejorist-

rolschaatsplank | 07-02-15 | 14:44

hebbuh | 07-02-15 | 14:04: "Het is er niet veilig [boven de Krim] en dat is het gevolg van pogingen van Rusland om de controle over het luchtruim boven de Krim te verkrijgen die nu nog in Oekraïense handen is".
.
Neen. De Krim was naar Rusland gegaan, dus het luchtruim valt dan onder Russische verantwoordelijkheid. Dat had Rusland ook keurig geregeld. Het was er ook weer veilig vliegen, zolang Kiev geen gekke streken zou uithalen.
Maar Kiev (lees VS/NAVO/EU en Europol) weigerde afstand te doen van dat luchtruim. Kiev was zelfs zo onverantwoordelijk kinderachtig dat het Odessa dwars door de frequentie van Sevastopol (de Krim) heen liet lullen met tegenstrijdige instructies. Dat het toen niet tot ongelukken is gekomen is een wonder. Maar misschien hoopte Kiev daar stiekem ook op.

ben kokhals | 07-02-15 | 14:24

maar ze kunnen allemaal heel mooi elite-kruipen en daar zijn ze tenslotte voor ingehuurd.

rechtsdwalendeautist | 07-02-15 | 14:23

Nu op radio1 Argos over de LL17

Graaf van Egmont | 07-02-15 | 14:09

Vreemd poging twee.

vrijdag 4 april 2014

EASA waarschuwt: 'Vliegen boven de Krim onveilig'
Het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) raadt vliegmaatschappijen aan om niet langer gebruik te maken van het luchtruim boven de Krim, met name boven Simferopol. Het is er niet veilig en dat is het gevolg van pogingen van Rusland om de controle over het luchtruim boven de Krim te verkrijgen die nu nog in Oekraïense handen is. EASA vindt dat twee luchtverkeersdiensten die zich met hetzelfde gebied bemoeien alleen maar kan leiden ''tot onveilige situaties

hebbuh | 07-02-15 | 14:04

Politici die hun falen proberen te verdoezelen is niets nieuws. De anti nederlandse reacties op dit mh17 drama zijn echter walgelijker. Mij begint steeds meer te dagen waarom dit is.

AbleArcher13 | 07-02-15 | 14:02

Wordt toch nog een beste klus om de blijkbare muurvaste GeenStijl conclusie dusdanig te monteren zodat het nog een beetje plausibel naar voren komt. Doe je best jongens!

Mike Oxlong | 07-02-15 | 14:01

@Roger-Rabbit | 07-02-15 | 13:46 "Wat ook meetelt is dat de Russen moeilijk doen ivm onduidelijke internationale juridische gevolgen van dat systeem."
.
Wat bedoelt u?

ben kokhals | 07-02-15 | 13:51

@ben kokhals
Wat ook meetelt is dat de Russen moeilijk doen ivm onduidelijke internationale juridische gevolgen van dat systeem.

Roger-Rabbit | 07-02-15 | 13:46

Beetje flauw om naar de PvdA te wijzen. Volgens mij ligt de verantwoordelijkheid toch in eerste instantie bij allerlei VVD-ministers (Veiligheid, Verkeer, Defensie)

wapster | 07-02-15 | 13:44

Ivosaurus Opstelticus wordt slechts als bliksemafleider gebruikt in het kabinet. We weten nu toch allemaal al dat Rutte erbij was toen er contracten voor schaliegas/olie in Oost Oekraine werden ondertekend door de Kiev regering?
Markje moet de bondgenoten uit de wind houden en is dus medeverantwoordelijk voor de moord op de passagiers in de MH17.

Piet van den Hoek | 07-02-15 | 13:41

De leugen regeert; het kabinet is hier ondergeschikt aan.

De waard zijn gast | 07-02-15 | 13:40

Het zal allemaal niks uithalen. VVD en PvdA blijven dit desastreuze beleid goedkeuren.

De Geus | 07-02-15 | 13:38

-weggejorist-

Ellada | 07-02-15 | 13:30

Je ziet steeds meer artikelen over het falen inzake mh17. Als de pers druk erop houdt is het "just a matter of time".

analcharist | 07-02-15 | 13:28

"Staatssecretaris Wilma Mansveld had het…over ‘een website’ waarop alle informatie over gesloten luchtruimen en risicogebieden om overheen te vliegen bij elkaar komt."
.
Mansveld met haar website ketst als politicus. Daar zijn namelijk al twee duurbetaalde EU organisaties voor: Eurocontrol (European Organisation for the "Safety" of Air Navogation) en de EASA (Your "Safety" is Our Mission).
.
Die twee organisaties namelijk, hadden van de risico's moeten weten (EASA/Eurocontrol), de piloten waarschuwen (Eurocotrol) en het luchtruim sluiten (Eurocontrol).
Maar weet Mansveld veel, dus begint het maar te kakelen over websites.
.
Kiev en Eurocontrol bijvoorbeeld, weigeren sinds eind maart het Russische luchtruim boven de Krim (terug) over te dragen aan Rusland. Dankzij Kiev en Eurocontrol moeten sedertdien alle vluchten die over de Krim vlogen, noordelijk van de Krim omgeleid worden, dus door het luchtruim van Zuid-Oost Oekraïne.
Als Kiev dat luchtruim boven de 30.000 voet ook had gesloten, zouden luchtvaarmaatschappijen nog verder hebben moeten omvliegen, en was dat kinderachtige gedoe van Kiev met dat luchtruim boven de Krim niet meer uit te leggen geweest.
.
Ziet u, het is allemaal vanwege de valse geopolitieke belangen van Washington en Kiev, waardoor "a clueless political personnel", gewild of ongewild, spelletjes speelt met mensenlevens.

ben kokhals | 07-02-15 | 13:18

Mooi van Rossem, bijt je vast in de kuiten van dat stel aartsleugenaars.
Ook al proberen de partijpoedels van VVD en PvdA de onderste steen diep in de bosjes te begraven.

appelvink | 07-02-15 | 13:17

Wat ik zo jammer vind aan dit hele dossier, is dat we allemaal al lang weten waardoor het mis is gegaan. Een luchtruim is gevaarlijk, een diplomaat wist het, en de verantwoordelijken hebben gefaald met het juist en tijdig nemen van kordate actie. De tactiek die Den Haag toepast om de schade te beperken is die van het onderzoeken, onderzoeken, onderzoeken, onderzoeken, onderzoeken en onderzoeken. Wij, de burger, willen een antwoord en diegene die daadwerkelijk iets kunnen veranderen pareren iedere vraag met 'we zijn ermee bezig'. Dit doen ze net zo lang totdat de emotie uit de maatschappij zover is verdwenen dat er geen haan meer naar kraait. Het probleem dat weer eens goed zichtbaar wordt is die van de passieve houding van het Nederlands openbaar bestuur. Stap één die we kunnen zetten is ervoor zorgen dat een minister of andere hoge ambtenaar gemakkelijker strafbaar gesteld kan worden voor nalatig handelen. Als ik op mijn werk nalatig handel ben ik ook de klos. Doe dit ook voor een minister en zie hoe snel ze de juiste maatregelen gaan nemen.

Rest In Privacy | 07-02-15 | 13:12

dedeurs | 07-02-15 | 13:01
Hoe ik het ook met je eens ben, je moet je woorden wat zorgvuldiger kiezen. Oproepen tot brandstichting is opruiing. Het is dat Joris gisteren tot diep in de nacht heeft zitten zuipen, maar als hij dadelijk bij de les is, weet ik niet of je tegel nog lang blijft staan.

Graaf van Egmont | 07-02-15 | 13:12

Opa Powertrip was wederom een blamage.
Een regelrechte afgang.
Dat Rutte hem nog steunt is werkelijk on-ge-lofe-lijk.
Maar ja, zoals eerder hierboven al opgemerkt.
Zo'n beetje elke minister en stas hadden allang hun biezen moeten pakken wegens leugens en/of volstrekt incompetent.
Dit kabinet is een totaalfaal in het kwadraat.

Russ Meyer | 07-02-15 | 13:05

Er zijn kabinetten voor minder gevallen... en de gebroeders De Witt zijn voor minder gelyncht. Anno 21ste eeuw zitten we te thuisbuiken bij de de Smakeloos Vermaak Show en hebben geen gram interesse voor de MH17 kwestie die niets anders was dan een oorlogsverklaring, noch voor een half miljoen andere vieze manipuleerzaakjes. Zoals de totale uitverkoop van dit land aan grotere terroristen dan Krimrussen en/of Oekraïners: Moslims. Heeft Nederland daarvoor de Moffen en de Spanjolen en de Vikingen overleefd? Om de Moesjlims te dienen? Lullig voor de nabestaanden van mensen die alleen maar op vliegvakantie waren, maar ik vind de capitulatie aan het foutste godsdienstbewind aller tijden veel en veel erger, dat gaat op de langere termijn ook veel meer leed veroorzaken.
Laten we eens 1 keer iets constructiefs doen: a: dat Binnenhof met aanpalend Koningshuis in de brand steken, lui als Pechtold en Donner de grens over jagen, de grote bezem door dit uitgeklede en anaal uitgewoonde land halen en helemaal opnieuw beginnen.

dedeurs | 07-02-15 | 13:01

Als je ergens een website over kunt maken, wordt dat automatisch goed. Ik vind heeeele mooi!

More Than Happy | 07-02-15 | 12:58

Eerst bewindslieden laten liegen
vervolgens als de sodemieter die leugenaars
een baan bij de EU geven en de oude functie laten
invullen door zondebokken zoals Koenders en Mansveld

Berthe | 07-02-15 | 12:56

En maar verstoppertje blijven spelen achter het rapport voor de onderzoekscommissie voor de veiligheid dat pas na 18 maart af zal zijn.

deraderendraaien | 07-02-15 | 12:54

@necrosis | 07-02-15 | 12:41
Dit is wel een hele grote gekke bejaarde met een voor ons gevaarlijke functie... en ik ben maar een klein mevrouwtje die tegenwoordig als kiezer geen moer meer in te brengen heeft naar het blijkt. Dus geef ik ze soms een digitale klap met mijn tikplankje.. dat mag toch nog wel?

deraderendraaien | 07-02-15 | 12:49

Iedereen ziet wat voor spel er hier wordt gespeeld en niemand die er iets aan kan doen. Triest. Hier komen ze gewoon mee weg, zeker weten. En dankzij het korte termijngeheugen van de kiezer zal Rutte 3 gewoon verder doormodderen. Kortom, we hebben het aan onszelf te danken.

Ridocar | 07-02-15 | 12:48

Hulde aan GeenStijl. De onderste steen zal nooit boven komen, maar we zullen 'm wel ruiken.

Bluebook | 07-02-15 | 12:44

@frank87 | 07-02-15 | 12:16
Opstelten kennende wordt 'ie eerder kwaad op fabrikanten van beeldschermen.

Lumenatra | 07-02-15 | 12:42

@deraderendraaien | 07-02-15 | 12:30
Logisch, Opstelten is de enige die niet weet hoe je een smartphone moet gebruiken.
Durf je wel tegen een bejaarde ;-)
*gnehehe*

necrosis | 07-02-15 | 12:41

@CoffeePatch | 07-02-15 | 12:21
Opstelten is net als een pak melk wat een maand over de houdbaarheidsdatum is.
Maar tegen de tijd dat ik oud en seniel ben, zal ik ongetwijfeld ook beweren dat ik nog steeds niet afgeschreven hoef te worden.....

necrosis | 07-02-15 | 12:37

Allemaal leugenaars

Bokito ergo sum | 07-02-15 | 12:35

En alle internationale aanpassingen na 911? hoeveel miljard is er verdampt aan veiligheid in de zakken van de lobbyisten? Ik hoor onze politiek alsof de discussie over veiligheid in de luchtvaart pas een half jaar oud is.

toetanchamon | 07-02-15 | 12:32

Laat dat zooitje maar doormodderen, graag tot 18 maart as.
Dan is het vermoedelijk toch over en uit met het PVVDA kabinet.

binnenbuitenband | 07-02-15 | 12:30

Deel van dat achterkamertjes debat gezien,met aan de kant van de bewindslieden veel heen en weer schuivende briefjes.
Dat Opstelten de meeste kreeg toegeschoven viel mij wel op.

deraderendraaien | 07-02-15 | 12:30

Volgens mij slaat het bedrijf die voor de NPO de player verzorgt alles op. Ik heb me eens laten vertellen dat via daar de NPO programmamakers ook beelden opvragen ik ben alleen de naam van dat bedrijf even kwijt het zit in Doetinchem als ik me niet vergis, misschien hebben jullie er wat aan ook al is het een vage omschrijving.

SmegmaSmeer | 07-02-15 | 12:29

@Weerduivel | 07-02-15 | 12:18
Psychopaten noemen we dat.

Botte Hork | 07-02-15 | 12:22

Ik zou die beelden niet op GS HQ monteren, maar ergens in een schuilkelder.
Opastelten zal er wellicht alles aan doen om die montage te voorkomen...

Bert M. | 07-02-15 | 12:21

@TonyD | 07-02-15 | 12:15
Wat wilde u zeggen?
Of heeft de persoonlijke Joris van Opstelten ingegrepen?

necrosis | 07-02-15 | 12:21

Je moet toch wel een bijzonder type 'mens' zijn om politicus te kunnen zijn. Liegen voor jezelf, maar ook voor anderen alleen maar om toe te moeten geven dat je zwaar geblunderd hebt.

Weerduivel | 07-02-15 | 12:18

@necrosis | 07-02-15 | 12:11

Liggen daar ook de misbruik-dossiers van de Nederlandse Bisdommen...?

TonyD | 07-02-15 | 12:16

Je gaat toch niet vertellen dat jullie zomaar live-streams kunnen opnemen. Dat wist Den Haag nog niet dat dat kan.
Nu gaat Opstelten helemaal kwaad worden op de streaming-diensten.

frank87 | 07-02-15 | 12:16

@necrosis | 07-02-15 | 12:11

TonyD | 07-02-15 | 12:15

Het is dat onze Patriots niet het vereiste bereik hebben, ander zou je nog een scenario zien waarin Blondje Hennis vraagt:'En waar is dit rode knopje voor?'

Petrus Poortwachter | 07-02-15 | 12:14

@Kapt. Kip | 07-02-15 | 12:10
advies: hou daarbij niet je adem in, het kan wel eens erg lang duren.

Eigenaar_IJsland | 07-02-15 | 12:14

Zou dit 'm zijn? De bananenschil waar Rutte2 op onderuit gaat?

Stijlicoon | 07-02-15 | 12:14

Ben echt heel benieuwd naar jullie samenvatting van het 'achterafzaaltje-debat'.
Als je hier beelden uit eerdere debatten bij betrekt wordt het helemaal een vat vol tegenstrijdigheden.
Goed dat jullie dit doen.

Ars Vivendi | 07-02-15 | 12:12

Ik denk dat die 'onderste steen' ondertussen in de kluis van de landsadvocaat ligt, naast de filmrolletjes van Srebrenica en ander materiaal wat afgeschermd moet worden ten koste van alles en iedereen.

necrosis | 07-02-15 | 12:11

Top, ik zal op de beelden wachten.

Kapt. Kip | 07-02-15 | 12:10

Vroeger werden liegende bewindspersonen de laan uitgestuurd.
Tegenwoordig is liegen een vereiste om in aanmerking te komen voor een post:
- Ivo de Clown: stapelt leugen op leugen. MH17, Demmink..
- Rutte: Idem dito, maar dan letterlijk over ALLES
- Bert Koenders: PvdA, dus de facto leugenaar, maar wat MH17 betreft overtreft hij zichzelf
- Fredje T.: Was actief inzake Demmink toen hij kamerlid was. Anno nu Demmink's grootste beschermer
- Dijselbloem: Liegt over Griekenland, liegt over afdrachten, etc. Is PvdA dus niet onverwacht, maar toch.

Ik vraag mij werkelijk af waarom we ueberhaupt nog parlementariers hebben, als zij hun belangrijste taak weigeren uit te voeren.

McPhart | 07-02-15 | 12:09

Fotorolletje! iemand?

voedselbankier | 07-02-15 | 12:06

Het beste kabinet na de WW2 roemde men.
Alleen een vergelijkbaar kabinet, met ene Hitler aan het hoofd, was iets beter...

Ommezwaai | 07-02-15 | 12:04

Die kennis over zware wapens was niet nodig. Alles wat een Antonov op 6,5 km hoogte kan neerhalen kan ook een Boeing boven 10 km neerhalen. Een beetje gezond verstand had deze tragedie kunnen voorkomen. Maar voor gezond verstand moet je niet bij de politiek zijn.

WieIsDeChef | 07-02-15 | 12:03

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl