achtergrond

Geenstijl

LIVE. Briefing #MH17 in de Tweede Kamer

Tot 12:00 uur kijkt u hier naar de briefing van de Tweede Kamer over "de ramp" (Den Haag) die volgens de rest van de wereld gewoon een "terroristische aanslag" is. Rutte herhaalt wat hij al drie dagen zegt, met de toevoeging ‘Voortijdig aanwijzen van schuldigen vermindert de kans op een onafhankelijk onderzoek’ (en dit dan?), anderen doen net of ze pas hedenmorgen in de Telegraaf gelezen hebben dat er een vliegtuig met Nederlanders is gecrasht, en PvdA'er Servaes heeft het over 'zielloze' lichamen waar hij 'ontzielde' bedoelt. En allen gebruiken wollige woorden in diplomatiek jargon waaruit bijzonder weinig actiebereidheid blijkt. Maar oordeelt u vooral zelf. Aansluitend is er nog een procedurevergadering. Onbekend of die live te volgen is. (Mobiele kijkers: klik hier. Mac: daar. #silverlightzuigt.)
UPDATE: Nederlandse forensische experts aangekomen bij de Dodentreinen in Torez.
UPDATE: Sjoerd Sjoerdsma (D66) durft het zowaar hardop te suggereren: "Oorlogsmisdaad." Het woord stort als een baksteen ter aarde.
UPDATE: Louis Bontes: "MinPres, stuur de special forces er heen. Haal die lichamen terug. Red de eer van het land."
UPDATE: Kamer wil een 'dag van nationale rouw'.
UPDATE: Rond Donetsk wordt gevochten. Oekraïense leger rukt op, separatisten bieden verzet. Daar tussenin proberen de forensische experts om de treinen met slachtoffers uit het gebied te laten vertrekken, richting Mariapol of Charkov.
Transcript: Volledige briefing (pdf)

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.