achtergrond

Geenstijl

Video. Persco van de MinPres #MH17

Volgende dag, volgende persco met de MinPres. Gisteren wist hij ons mede te delen dat hij intens getelefoneerd had met schurk Poetin en dat de eerste prioriteit het terughalen van onze mensen was, waarna er vrijwel niets veranderde aan de situatie omdat Poetin noch terroristen (noch onze bondgenoten) onder de indruk zullen zijn van de wanhoop van Rutte. De lichamen van de slachtoffers liggen ondertussen nog altijd in een gekoelde trein in de regio Donetsk, waarvan niemand weet waar die naar toe zal gaan. Dat heet in beschaafd Nederlands respectloos en walgelijk sollen met slachtoffers, die zelfs in de dood geen waardigheid gegund blijkt. Enfin en allicht daarom een nieuwe persco met de MinPres. Live hierboven of via RTL. Laat maar horen, Rutmans. Is de MilfDef er deze keer ook bij?
Update: Nederland gaat internationale identificatie-missie leiden. Vliegtuig van Defensie met materiaal daartoe gaat richting Charkov. De trein met lichamen moet asap in door Oekraïne gecontroleerd gebied terecht komen.
Update: MinPres geeft ontwijkend antwoord op vragen over eventueel militair ingrijpen. 'Alles is erop gericht om de mensen terug te krijgen' is het vaste antwoord. Militair ingrijpen lijkt geen optie.
Update: Geen rol voor NAVO. Timmermans gaat naar VN Veiligheidsraad. Morgen bijeenkomst nabestaanden met WimLex en MinPres.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.