achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Paniek! Duitser klom op dak van stadion na Duitsland - Denemarken, antiterreureenheden in achtervolging

Gevaarlijk hee

Duitsland en de scheidsrechter schakelden zaterdagavond Denemarken uit in de achtste finale van het EK. Op zich waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, maar voor een 21-jarige man uit Osnabrück was het allemaal niet spannend genoeg. Hij besloot rond 22:30 zich een weg te banen naar het dak van het BVB Stadion in Dortmund. Er volgde een boel paniek.

Aangezien het EK onder hoogspanning staat wat betreft eventuele aanslagen, werden onmiddellijk speciale eenheden van de politie ingezet om de man naar beneden te krijgen. Aanvankelijk zonder succes. Toen de tweede helft op het punt van beginnen stond, riep de scheids beide aanvoerders bij zich en werd er eventjes naar boven gekeken. Het leek erop dat dit ging over het weer, dat in de eerste helft al zorgde voor een gedwongen pauze van 20 minuten, maar volgens BILD ging het onderonsje over de stand-off die zich in de nok van het stadion afspeelde.

Gedurende de tweede helft klommen de Duitse antiterreureenheden de man achterna. Ook werd een helikopter ingezet om de klauteraar met een spot uit te lichten. Uiteindelijk gaf hij zich, onder schot gehouden door de Duitse dienders, over. Wat ons betreft had de UEFA dit tafereel best mogen uitzenden in plaats van de wedstrijd, de kans dat de VAR daar de boel verpestte was namelijk aanzienlijk kleiner.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.