achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Parkeergarage bij ziekenhuis Nieuwegein ingestort

Oei

Bericht van Veiligheidsregio Utrecht klinkt niet goed. "Meerdere verdiepingen van de parkeergarage van het Sint Antonius ziekenhuis in Nieuwgein zijn ingestort. Het is op dit moment onbekend of er personen bij betrokken zijn nadere informatie volgt." We updaten dit topic.
UPDATE 22:22 - Hulpdiensten massaal onderweg
UPDATE 22:24 - Het bezoekuur was al om 20:00 uur afgelopen, melding van de instorting was rond 22:00 uur
UPDATE 22:32 - Aanwezige camerajournalist meldt: "Politie heeft moeite met de vele ramptoeristen."
UPDATE 22:36 - In oktober 2017 verscheen een bericht over de 'risicovloer' van de parkeergarage, omdat die van dezelfde soort zou zijn als de eerder dat jaar ingestorte garage bij Eindhoven Airport, in november 2017 werd de vloer veilig verklaard
UPDATE 22:41 - Weird. Op de locatie van het Sint Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn is op ongeveer hetzelfde moment een brand ontstaan
UPDATE 22:45 - Video, met commentaar van een vrouw wier auto er dus staat, hierboven
UPDATE 23:02 - AD heeft buurtbewoonster gesproken: "Een bewoonster van een appartementencomplex dat uitkijkt op het ziekenhuis, vertelt dat ze zondagavond twee harde knallen hoorde."
UPDATE 23:09 - Oef. Ook uit het AD: "Een medewerkster van het ziekenhuis was net op weg naar haar auto, toen ze opeens veel kabaal hoorde. ,,Ik zag ineens alles schuiven. Het trilde. Ik ben hard weggerend.”"
UPDATE 23:17 - "Alle oprijhellingen van de 6 verdiepingen zijn ingestort. Op dit moment kijken de hulpdiensten of het veilig is om de parkeergarage te binnen te gaan. Het is nog onbekend of er op het moment van instorten mensen binnen waren." meldt de Veiligheidsregio
UPDATE 23:22 - Heel veel hulpdiensten aanwezig, zie foto na de breek
UPDATE 23:25 - AD meldt: "Rond 23.00 uur gingen mannen in oranje pakken met helmen op de garage in. Het search-and-rescueteam (SAR) is nog niet betrokken bij het incident."
UPDATE 23:29 - Foto van waar eerst de oprijhellingen waren hieronder
UPDATE 23:31 - Het ziekenhuis meldt: "Vanavond zijn meerdere hellingbanen van de parkeergarage naast het ziekenhuis in Nieuwegein ingestort. Het is nog onbekend of er slachtoffers zijn. We verzoeken iedereen dringend om niet naar het ziekenhuis te komen, zodat de hulpdiensten hun werk kunnen doen."
UPDATE 23:50 - Veiligheidsregio: "Er zijn verschillende specialistische teams van andere veiligheidsregio's aanwezig in Nieuwegein. Zo zijn er twee STH-teams (Specialisme Technische Hulpverlening), is er een droneteam en zijn er speurhonden aanwezig."
UPDATE 00:17 - Woordvoerder brandweer meldt in het NOS Journaal dat er op dit moment nog steeds geen informatie bekend is over eventuele slachtoffers. 
UPDATE 00:20 - Iets voor twaalven is een minuut stilte gehouden, om hulpgeroep te kunnen horen. Er werd niets gehoord, meldt Marcel Vink van de T. 
UPDATE 00:39 - Reddingswerkers met zoekhond staan op het punt naar het puin te gaan

UPDATE 1:11 - Veiligheidsregio: "Op dit moment wordt de constructie van de parkeergarage nauwkeurig geïnspecteerd om te kijken of het veilig is om binnen te treden door de hulpdiensten. Het is op dit moment onbekend of er personen bij de instorting betrokken zijn."

UPDATE 2:25: Vooralsnog lijkt het erop dat er geen slachtoffers zijn gevallen bij de instorting. Er zou 1 persoon aanwezig zijn geweest in de parkeergarage op het moment dat de hellingbanen instortten. “Die heeft volgens de woordvoerder een harde klap gehoord, heeft de auto geparkeerd en is naar buiten gegaan.”

Van bovenaf

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.