achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Georgiërs massaal de straat op, willen Euromama Ursula

'Russian Law' brengt kandidatuur verder in gevaar

Terwijl de rest van het continent zich laafde aan allerhande songfestivalgeweld (waar wij wegens het boycot verder geen ruchtbaarheid aan zullen geven, maar toch) gingen zeker 50.000 Georgiërs de straten van Tbilisi op om duidelijk te maken dat ze zich europapa's en geen roebelmoeders voelen. Ursula von der Leyen en veel Georgiërs willen het vooralsnog retecorrupte land maar wat graag bij de club hebben. In december werden ze officieel 'kandidaat', maar het dansen naar de Brusselse pijpen wil nog niet echt lukken.

Zo was daar bijvoorbeeld ineens een conceptwet die homohuwelijken en geslachtsveranderingen onmogelijk zou maken. Maar de vlam sloeg verder in de pan toen ook een oude conceptwet die door critici tot de 'Russian Law' is gedoopt opnieuw werd aangedragen door de regering. Die houdt in dat (media-)organisaties die voor meer dan 20% op buitenlands (lees: Europees) geld leven het stempel 'agent onder buitenlandse invloed' krijgen. Ursula niet blij. VS niet blij. Zij die snakken naar Westerse vrijheid en onze euro's niet blij.

Afijn. Von der Leyen liet zondagochtend nogmaals weten dat we de Georgiërs toch echt bij de EU willen hebben. Dus maak maar vast kennis met uw nieuwe broeders en zusters. En nu allemaal op Georgisch dansles!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Europese Unie pleegt cynische coronacoup

Hypercynisch centralisme over de rug van duizenden coronadoden, en onze eigen lokale ondernemers-economie gaat er aan kapot.

@Van Rossem | 10-04-20 | 20:05 | 0 reacties

Eurobonds: de echte crisis is de Europese Unie zelf

Never waste a good crisis, zeggen alle clichéquoters altijd. Maar wat als de politieke Europese Unie zelf de crisis *is*?

\

@Van Rossem | 31-03-20 | 21:55 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.