achtergrond

Geenstijl

Arnhem (Marcouch) maakt extreem warrige rotzooi van wel of niet mogen verbranden Koran

VVMU!

Edwin Wagensveld probeerde in Arnhem een Koran in de fik te zetten en dat werd een dingetje, omdat sommige mensen nogal heetgebakerd zijn en zélf denken te mogen bepalen wat de grenzen aan de vrijheid van meningsuiting zijn. Die Wagensveld kan gek zijn, of een clown, maar 'ik vind wat hij doet kwetsend dus dat is de grens en daarom moet het verboden worden' is een uitermate slechte en aanstellerige take. Voor ons is 'Bob Dylan Liedteksten 1962-1973' namelijk een heilig boek maar als iemand dat zo nodig wil verbranden rennen we echt niet naar de Dam om heel hard Like a Rolling Stone te zingen, of om iemand op z'n bek te maaien.

WELNU, de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch zit met die Koranverbranding in z'n maag. Onlangs kreeg Wagensveld al een fikkiestookverbod wegens 'terreurdreiging' en nu wordt-ie helemaal mooi: het Arnhemse bestuur wil 'een vuurtje stoken in het openbaar' verbieden. Dan weet u wel waarom ze dat zo graag willen: "Dat betekent dat óók koranverbrandingen voortaan uit den boze zijn."

U verwacht het niet, maar deze malle bokkensprong zorgt natuurlijk voor enorm veel gezeik. Wat is een sfeervuur, een vuurkorf in de tuin is dus verboden, mag een barbecue nog wel, een barbecue op vuur dan, hoe zit het met een sfeerhaard, enzovoorts. Marcouch vindt de huidige regelgeving zogenaamd warrig: "Het verbranden van spullen is in principe verboden, maar als een aanvrager als Wagensveld gebruikmaakt van een vuurkorf is het op een plein of in een straat wel toegestaan." Al dit geleuter, terwijl de hele discussie alleen maar draait om de opgefokte reacties (ook een soort terreur) op het verbranden van een boekje. Het hoeft dan ook niet zo ingewikkeld en omfloerst hoor, Marcouch. Zeg gewoon: "Vuurkorf aan mag wel, spulletjes verbranden ook. Donald Duck verbranden mag wel. Bob Dylan Liedteksten verbranden mag ook. Alleen een Koran verbranden, nee, dat mag niet." Weet iedereen meteen hoe het zit!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

LIVE. Wagensveld vs. Koran

The Godfather 2 was ook beter dan de eerste

@Mosterd | 11-05-24 | 14:00 | 271 reacties

Nieuw! De thermostaatcoach

Want Omdat - Statushouders snappen verwarming niet

@Pritt Stift | 27-12-23 | 14:00 | 206 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.