achtergrond

Geenstijl

Bassiehof - Extinction Rebellion mishandelt zijn kinderen op de A12

En Onno Aerden vindt het wel best

De Amsterdamse politiechef Frank Paauw heeft als commissaris ervaring met demonstraties in Den Haag, Rotterdam en de hoofdstad. Betogingen begeleiden met zo min mogelijk politie-inzet heeft zijn voorkeur, iets wat met duidelijke afspraken met activisten volgens hem mogelijk moet zijn. De gelouterde politieman zegt over dit faciliteren van acties: “Het liefst met twee wijkagenten en één biker.” Maar dat lukt niet altijd, hield hij tijdens een hoorzitting over het demonstratierecht op donderdag 7 september de verzamelde Tweede Kamerleden in de Groen van Prinstererzaal voor. En dan moet er soms stevig worden opgetreden en daar zit volgens hem een groot nadeel aan: “Politiegeweld ziet er altijd lelijk en naar uit.” Dat weten de extreemlinkse activisten van Extinction Rebellion ook. XR laat daarom geen kans onbenut om dat beeld uit te melken, bleek ook zaterdag.

Want politiegeweld ziet er zoals elke vorm van geweld inderdaad lelijk en naar uit, helemaal als er kinderen in het spel zijn. Maar op deze beelden is duidelijk iets anders te zien dan XR voorstelt. De man met het kind in zijn nek weigert de bevelen van de politie op te volgen. Terwijl zijn vrouw haar dochtertje van de schouders te halen, houdt de XR-activist net zoals aan zijn eigen gelijk de dunne kinderbeentjes stevig vast. Uiteindelijk weet de politie de man te neutraliseren, een vriendelijke agent ontfermt zich ogenblikkelijk over moeder en kind. Daar maakt de propaganda-afdeling van XR dit van:

Wij verafschuwen het geweld dat hier gebruikt wordt tegen mensen die vreedzaam demonstreren naast de A12. Onbegrijpelijk en onacceptabel dat de Nederlandse overheid zo omgaat met demonstranten.

Owen
Owen
@_owenobrien_

Laatste filmpje van vandaag. Man die langs de snelweg stond met kind op zijn nek, komt in discussie met de politie. #ExtinctionRebellion

610
Reply

Wellicht dat Onno Aerden (ja, die) van meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling Veilig Thuis eens naar de beelden kan kijken. Aerden zei dinsdag tegen De T. dat zijn club niets zal doen met meldingen van de politie over incidenten met minderjarigen: "Demonstreren is geen vorm van kindermishandeling." Het meenemen van kinderen naar demonstraties is dat natuurlijk wel. Niet altijd zo actief als de meneer met ontbloot bovenlijf in bovenstaand filmpje toont maar naast die van dergelijke A12-oïden zijn de beelden van blokkeerboeren en coronarelschoppers die hun kinderen meeslepen naar hun acties bekend. Een onaanvaardbaar risico. Het kinderschedeltje is nog teer en onder druk van de machtige band van trekker of waterwerper geeft het al snel mee en dan is het van: PATS! Geen lijm maar bloedpap op het asfalt. Een dergelijk drama zou XR dat gelijk de eerste de beste terreurorganisatie leeft van het martelaarschap vermoedelijk goed uitkomen maar het is aan de autoriteiten zulks waar mogelijk te voorkomen.

Ondertussen gaat de gijzeling van de A12 onverminderd door, dagelijks weet het rapaille de weg te blokkeren. In het politiecommuniqué van gisteren valt te lezen: "Er zijn vandaag ruim 650 actievoerders aangehouden voor overtreding van de Wet Openbare Manifestaties (WOM) en met bussen vervoerd naar het ADO-stadion waar zij zonder verdere vervolgstappen weer zijn heengezonden." Dat 'zonder verdere vervolgstappen' is ergerlijk, want zo blijven ze terugkomen. Bovendien doet een dergelijke mededeling afbreuk aan het rechtsgevoel, waarom blijft deze gijzeling onbestraft? Een belangrijke vraag, helemaal nu blijkt dat de extreemlinkse activisten niet schromen om hun eigen kinderen te mishandelen.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Bassiehof – XR Pogrom

Tegen uitroeiing van de aarde, voor die van Israël

@Bas Paternotte | 22-10-23 | 11:11 | 410 reacties

XR-rapaille loopt wéér ongemoeid A12 op en #Dilandoetniets

Hofstad moet dankzij XR politiebureaus sluiten, Jan van Zanen is het zat

@Bas Paternotte | 28-09-23 | 17:01 | 175 reacties

Nee "klimaatfilosoof" en @NLRebellion-woordvoerder @ChrisJulien. Je bedoelde wel degelijk geweld tegen Nederlanders

Nee meneer de "huisintellectueel", "klimaatfilosoof", " PhD ecological governance&collapse " [kalm aan in je Twitter-bio maat, je bent kandidaat] en "promovendus wetenschapsfilosofie" (41), zo werkt dit dus niet.

@Spartacus | 19-09-23 | 10:02 | 308 reacties

Veilig Thuis! De A12-jeugd aan het woord: "Straks ga ik dood omdat de wereld niet meer bestaat"

Onverbiddelijke noot vooraf: het betreft hier jonge kinderen en elke ad hominem wordt per direct verwijderd met risico op een ban. Beperk u tot fenomeenbeschouwing en de rol van ouders, school en bredere omgeving.

@Spartacus | 18-09-23 | 13:00 | 386 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.