achtergrond

Geenstijl

Plan Slob: Groepie De Mos samen in coalitie met SP, vvd, ChristenUnie-SGP, PvdD (!) en DENK (!!)

De knäckebröd met kauwgom coalitie

Return of Groepie de Mos!

Return of Groepie de Mos!

Het ging zo. Eerst won Groepie De Mos de verkiezingen in Den Haag. Toen werden de gelijknamige wethouders De Mos en Guernaoui opeens verdacht van corruptie en mocht Groepie de Mos niet meer meedoen in de coalitie. Daarna won Groepie de Mos opnieuw de verkiezingen in Den Haag. En daarna won Groepie De Mos ook nog eens de rechtszaak, al komt er nog een hoger beroep. Toen viel het Haagse college en toen moest Arie Slob de boel gaan opruimen. En nu wil D66 niet meer met Groepie de Mos en Groepie de Mos niet meer met de PvdA en die niet meer met die en die en die en zus en zo en is er opeens een plan om een coalitie met onder meer de Partij voor de Dieren (mos is ook een soort dier, maar dan een plant) en DENK (ook niet vies van een beetje cliëntelisme) te vormen. En als dat niet lukt is er altijd nog een alternatief met negen (9, bekend van 3x3) partijen. Negen!
UPDATE 18/8: Nou jaaaa, overleg nu al geklapt

Gezellig!

Slob stelt voor gesprekken te voeren over mogelijke coalities van een verrassende mix van partijen. De gesprekken bieden geen garantie op vorming van een coalitie. Wij zouden alleen meebesturen als dit leidt tot een groen, diervriendelijk, duurzaam en rechtvaardig Den Haag.🌱🐛

Achter een doorzichtig tekstblok is een foto van de structuur van een gebouw te zien. Dat gebouw is het gemeentehuis van Den Haag. De foto is gemaakt vanuit vogelvluchtperspectief en je kijkt van boven naar beneden het atrium in. In het tekstvak staat in groene letters de tekst ‘Verkenner Slob stelt een verrassende mix van partijen voor om verdere gesprekken mee te voeren. Ons uitgangspunt in deze gesprekken is dat een nieuwe coalitie moet leiden tot een diervriendelijker, duurzamer, groener en rechtvaardiger Den Haag.’  Onder de tekst is een rond portret van Fractievoorzitter Robert Barker te zien. Daarnaast staan zijn naam, zijn functie en Partij voor de Dieren.
18
Reply

De lead!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.