achtergrond

Geenstijl

MAAND GEVANGENISSTRAF VOOR THIJS RÖMER

Okee wie wil tips, vingers

En dan vingeren we onszelf nu een weg richting de ingang van de rechtbank te Assen alwaar zelfverklaard hulpverlener clitologie Thijs Gröömer terechtstaat voor digitaal seksueel misbruik van minderjarige meiden. De (lage) eis was 240 uur werkstraf en 1 dag gevangenisstraf (+89 voorwaardelijk) en dan horen strakjes wat de rechter er precies van vindt. Wie zich alvast compleet onmogelijk heeft gemaakt is engnek Thijs Römer zelf, die zich met een karrenvracht aan smoesjes en excuusjes in het slachtofferhoekje probeerde te plaatsen. Met meiden van 14 over vingeren kletsen is heel normaal, het was niet erotisch, z'n piemel ging rond, Katja Schuurman ging voor de bus, onder acteurs zou het hartstikke normaal zijn, het lag allemaal aan zijn 'Amsterdamse opvoeding', enzovoorts. Welja. Updates volgen, later meer...
UPDATE - Thijs Römer is NIET aanwezig
UPDATE - Ook advocaat van Römer niet aanwezig. Lame
UPDATE - "De rechtbank vindt de verklaringen van aangeefsters betrouwbaar en consistent."
UPDATE - "Hij leek vooral geïnteresseerd in masturbatie van de meisjes."
UPDATE - "Römer heeft verklaard dat hij over seks en masturbatie heeft gesproken, maar dat dit 'technisch' was en geen sekstalk. De rechtbank hecht geen geloof aan die verklaring en noemt die dan ook 'ongeloofwaardig'."
UPDATE - Twee misdrijven bewezen: verleiden tot plegen van ontucht en daarmee ook bezit van kinderporno. Niet bewezen: dwang door het sturen van dickpics
UPDATE - "De rechtbank neemt hem kwalijk dat hij die grenzen heeft overschreden. Verdachte heeft ter terechtzitting geen verantwoordelijkheid genomen en zoekt de schuld buiten zichzelf: zijn opvoeding, zijn beroepsgroep en de daar geldende vrije seksuele moraal."
UPDATE - "Eén dag celstraf (de eis) doet geen recht aan de gevolgen voor de slachtoffers en wat dit heeft losgemaakt in de samenleving."

UPDATE - EEN MAAND GEVANGENISSTRAF. "Daarnaast zal een taakstraf van 240 uur worden opgelegd, plus reclasseringstoezicht en verplichte therapie."

UPDATE -
Uitspraak volledig hier

Groetjes van Geert

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.