achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Politieagenten moeten "mogelijk verplicht" bijspringen in AZC's Ter Apel en Budel

Opeens heb je het: je wordt verplicht AZC-medewerker

De politie in AZC's Ter Apel en Budel kampen met een ernstige, structurele onderbezetting. Om dat te ondervangen overweegt de korpsleiding nu agenten te verplichten AZC-diensten te draaien. "Dat staat in een intern bericht van de korpsleiding in handen van De Telegraaf. Voordat de korpsleiding agenten aanwijst om verplicht aan het werk te gaan bij de asielzoekerscentra worden de politiemensen verleid met een verhoging van de dagvergoeding naar 90 euro. Dat was 35 euro. Het bedrag krijgen de agenten bovenop hun salaris." Kortom, een plicht én wat extra's voor een ijsje. "Eerst verleiden, dan dwingen. (...) Als het niet lukt de roosters te vullen, kunnen agenten gedwongen naar de aanmeldstraten worden gestuurd."

De agenten zullen ingezet worden in de Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM), die helpt bij het registreren en identificeren in Ter Apels en Budels zogeheten 'I&R-straten'. De functie is bepaald onpopulair, en wel omdat werk in de gehele asielketen een hel is met een structureel ziekteverzuim van zo'n 10%, omdat gewone mensen daar de prijs betalen voor de politieke onwil van Rutte I t/m IV.

Maar je vraagt je af hè, wordt de enige vrijwillige Vreemdelingen-agent van Nederland, namelijk degene die er toch geen leidinggevende mocht worden omdat hij veroordeeld is voor het gebruik van het "kut-n-woord" nu alsnog ingevlogen of niet?

Sfeerbeeld

Sfeerbeeld

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.