Nederland zucht onder BAMISCHIJFTEKORT
Tijd voor een bamischijvenakkoord
Martin Bos had ons nog zo gewaarschuwd, maar nu is het echt zo ver. Er is een tekort aan bamischijven. Er wordt op dit moment een extra bamischijvenfabriek gebouwd, om aan de stijgende vraag naar bamischijven te voldoen. Harry Niemeijer van Elite Snacks gaat er vanuit dat hij "binnen afzienbare tijd" genoeg bamischijven voor heel Nederland kan maken, maar wij willen helemaal niet "binnen afzienbare tijd" een bamischijf, wij willen NU een bamischijf Harry Niemeijer. Wat nou Elite Snacks, dit is meer Espoirs Snacks of zo. Wij zijn even een Bamischuiven Defence Force aan het oprichten. Tot zo in de snackbar.
Reaguursels
InloggenIk ga een potje bami schijten...
Zonder de bamischijf was ik alleen kaal en lelijk.
Bamischijf... de snack die altijd als laatste overblijf...
Als je een beetje handig bent kun je nu dus rijk worden nu de bamihappen niet te betalen zijn.
Kouwe bami in een vormpje proppen, en achtereenvolgens door bloem, eigeel en paneermeel halen.
Frituren en cashen maar.
Vannacht is een stamcafe....
Loop ik hier al een half uurtje rond en er is geen bier te zien. Rondje van mij en graag een grote schaal Bamischijven als die er al zijn. Voor mij de ergste crisis
die er kan zijn de Bamischijvencrisis. Nu wat muziek lekker mensen.
www.youtube.com/watch?v=IyXFHr5jylI&a...
pegaje | 15-05-23 | 23:59
---------------------
Gedichtje:
O Bamiblok, o zo heerlijk en apart,
Een culinair juweel, een ware schat,
Gevuld met bami, een smaakexplosie dat,
Mijn smaakpapillen doet zingen met volle smart.
Je korst, zo knapperig en goudbruin,
Verschaft een heerlijk contrast met je hart,
Waar bami, vlees en groenten smartelijk sterven,
Een waar genot, een ware godenspijs.
In elke hap proef ik een stukje paradijs,
De mix van kruiden danst op mijn tong,
Een symfonie van smaken, zo subliem.
O Bamiblok, jouw betovering is sterk,
Je bent een kunstwerk, een gastronomisch werk,
Onovertroffen, voor altijd in mijn ziel verankerd.
Nou nou, is dat niet wat overdreven? U lijkt wel een bamischijf adept.
Bert Beurskens uit Velp heeft de lekkerste bamiballen, met recht 'omrijd bamiballen' hij maakt ze zelf dus altijd voorraad.
Zekers!
Het hoeft niet eens omrijden te zijn als je bewust even Het Velperbroekcircuit vermijdt en een Zen moment bij Automatiek Beursken pakt.
Bamipuk
De bamischijf is voor mij de hoeksteen van de friettent samenleving!
Tegelen.
De kenner weet gewoon welke snackbar de bamischijf zelf draait...
Wat echt irritant is is dat er snackbars zijn die in hun ijverigheid om mee te doen de bamischijf vegetarisch aanbieden.
Het is echt opletten met mijn vegan-intolerantie dus.
Kies maar: bamischijven of 155mm granaten voor Zelensky.
Was wollt Ihr? Bamischeiben oder Kanonen?
Als er maar geen eierballen te kort is....
Er gaat niets boven....
is toch niet te vreten.
Eric's Automatiek is al jarenlang weg van de Gedempte Gracht te Zaandam. Na al die tijd wordt zijn Friet-ei, elders bekend onder de naam Eierbal nog steeds gemist.
Op die monumentale plaats staat nu een veel te dure FElixBOnzo de plaats te ontheiligen. Ik ga me niet druk maken om een Bamibal. De vorige koning van Thailand heette Bamibal en die is dood.
Het pand is wel mooier geworden.
De vorige die wat zei over deze koning zit zeker zonder ballen ergens in een Thaise cel
Is die Jan Boskamp dan weer in het land dat er momenteel een tekort aan 'bami happies' is in Nederland?
Veel erger dat er bijna geen nasiballen meer zijn in de supermarkt.
Vier cent deegwaren, vier cent kruiden en specerijen, vier cent paneermeel.
En daar is een tekort aan?
Als je het niet snel genoeg kunt produceren wel.
Dit kan niet los gezien worden van de opkomst van Bamigo, de strijd om de grondstoffen.
*scheet laat in bami-broekje*
Onvergetelijk:
www.youtube.com/watch?v=8mcfeLK5YNs
Ja man mooi gedaan die gasten, domme turk ,hahah
Die van Elite zijn wel de beste!
Klop hoor ,de meeste weten niet eens dat de extra pittige zonder vlees zijn maar wel lekker. Er zit een soort nep vlees in maar echt heerlijk. Verleden week nog tweedozen gekocht bij de groot handel.
De Bamihappen zijn toe aan een herwaardering. Deze waren ooit smaakvol maar alle smaak is er inmiddels al uitbezuinigd. sommige snackbars hebben tegenwoordig een orientaal model dat wel redelijk is maar nog steeds voor de 13 in een dozijn klant word gemaakt. Waarom niet een Bami rammes schijf?
Ik denk het, maar jij zegt het hardop!
Bamischijf, bamiblok? Bij ons heet het gewoon een bamihapje, zoals het heurt.
Bamipuck!
Net als een Vette hap, Berenhap etc.
Mexicano speciaal met satésaus
Gekorte bamistaaf.
Gebruik in plaats van bami dan wormen, wie gaat het verschil merken?
Van lekkere vettige pieren.
Over de Nederlandse variant van tempura gesproken, er zit een landbouwakkoord aan te komen. Betere prijzen voor de boeren en het gaat allemaal duurzamer (en onze boeren zijn al de milieuvriendelijkste ter wereld). Ondertussen gaat Sigrid Kaag Oekraïne alvast weer opbouwen maar mogen boeren die in Nederland hun bedrijf moeten staken niet in dat door oorlog verscheurde land een herstart maken.
Oh, en kan iemand The Greenery alvast even mailen dat ze hun veilingklokken opnieuw laten ijken?
In kroketten zitten ook steeds minder hersenen.
De bamischijf en de nasibal zijn de enige Chinese gerechten die ik met stokjes kan eten. En saté natuurlijk, maar dat is niet echt Chinees.
Dumplings, want die kun je ook prikken.
Nasi is Indonesisch, bami Chinees. Naar u proeft het verschil toch niet, denk ik
Voor iedereen die zegt dat dit niet waar kan zijn, omdat op borrels de bamiklonten als laatste overblijven:
Op uw borrels komen geen moslims. De moslims in mijn omgeving hebben vorig jaar de bamischijf ontdekt, en ze vreten zich er helemaal vierkant van.
Oei,oei .. sommige zit af en toe wel een een stukje big in verstopt....
Als ze maar van de berelul en de open ruggetjes afblijven!
Dat laatste komt door de gebruikelijke familiale sexuele omgang.
Elk uur, frituur!
*dan maar een kroketje in het vet werpen doet*
Ooit m'n "uit de muur" favoriet rond 2.30 op zaterdag- of zondagochtend. Wel altijd lastig om die muntjes erin te krijgen. Na echt gezellige avonden welleens verwisseld met een nier-broodje....
En dan denken die Ukrainers dat ze problemen hebben.
Fred Kroket zal ze nog wel hebben.
Eerst een pandemie, dan een oorlog en nu dit. Dit is toch niet meer te doen zo.
De eerste échte crisis. Ga hier maar iets aan doen, Rutte, ipv. je tijd verdoen met allerlei kunstmatig gecreëerde "problemen".
Waar is Leptob eigenlijk gebleven?
Wereldberoemd om z’n gore filet Americain salade van de Jumbo uit Hardenberg.
Woont op een eiland met hölzenbein, Supermathijs en Godsammekraken.
@Montgomery Burns | 16-05-23 | 16:09:
Op website de reaguurder toch? of was het saltflats of zo iets.
Die zit voorlopig in het Justitieel Complex Zaanstad wegens ponzifraude.
Bamischijf?! Dat heette godverdomme vroeger een bamiblok! De schijf was de nasischijf.
En allebei niet te vreten!
Ken Uw Klassieken, Mensen!
@redthehaghue | 16-05-23 | 16:06:
Nu zeker niet meer. Geen enkele eigenlijk.
Bami-bal!
De klassieke vorm is toch een bal!
Geen puck in ieder geval.
@SterF... | 16-05-23 | 17:48:
Bamibal? Nooit van gehoord! Wel de nasibal.
Wellicht een kwestie van in welk deel van het land het aangeboden wordt.
Heb ik de bamischijfdeskundoloog op de socials nog niet over gehoord over een tekort. Bamiboys!
Haha, mooie gast is dat.
www.youtube.com/watch?v=Ah__nj98fCI
Als ze op iedere COA lokatie nou een friteuse zouden neerzetten en alleen nog maar bamischijven serveren aan de nieuwe Nederlanders zou dat €52,-- per dag schelen aan cateringkosten.
De enige keren dat ik die krengen zie is op een borrel van het werk, en dan blijven ze als laatste over. Garnituur wordt ingekocht op wat ik lekker vind, bamischijven zijn zeer onbemind en ongewild in huize Kees.
3,50 voor een bami-schijf.... laat maar.
Dat is 7,71 in guldens.
@De_fluitlokker | 16-05-23 | 16:05:
Onderhand wel meer dan een Eurojoet..
@De_fluitlokker | 16-05-23 | 16:05: En meer dan 300 roebels.
@Red shirt | 16-05-23 | 16:19: oh, is er nog wel eten in uw Heilstaat?
Er is een ongekend grote vraag naar bami- en nasischijven. Het is een lekkere vegetarische snack, mogelijk is dat de reden. En verder vind ik het een non-event, hahahaha
Bamischuiven: een soort chinezen maar dan met minder smaak- en kleurstoffen? Overigens ben ik ook helemaal voor de verdediging van onze culinaire Nederlandse verworvenheden.
Hoi, ik had graag één glutenfree lowfat vegan 100% bio krekelbamischijfje met avocadosaus.
Geen wonder dat ze het niet bijhouden.
Wanneer je behoefte zou hebben aan een bamischijf maak je het toch gewoon zelf? Geen "Elite" snacks voor nodig.
Mee eens.
Kroketten eveneens. Zelfgemaakt is het lekkerst.
@Frau_Ferkel | 16-05-23 | 15:58:
Al vaker geplugd hier:
Thor's Liefdeskroketten.
NIet zeker of hij dat nog steeds doet maar het zou een google waard zijn.
Vroeger had je van die blikken bami van Suzi Wan.
Dat blikvoer maakt precies hetzelfde als een bamischijf.
In plakken snijden, door het eiwit halen, paneermeel erover en in de frituur ermee.
@elfenstein | 16-05-23 | 16:02: "Thor's Liefdeskroketten"
Ik kan het recept niet vinden. Vegetarisch?
@leo de pejo | 16-05-23 | 16:03:
Bestaat nog steeds, heet alleen Kung-Fu tegenwoordig. Recept is hetzelfde, de consistentie is nog steeds: gewapend beton en het staat nog steeds in de kast als noodrantsoen. Heerlijk, een acquired taste denk ik.
@leo de pejo | 16-05-23 | 16:03: Suzi Wan. Uit de begintijd van de Chin. Ind. Restaurants in Nederlandje. Echt, goorder werd het niet, je zou ‘t je schoonmoeder nog niet voorgezet hebben.
@elfenstein | 16-05-23 | 16:08: Heb bewondering voor je doorzettingsvermogen :)
@Frau_Ferkel | 16-05-23 | 16:05:
Thor is de oude oprichter van de supperclub in Amsterdam. Op een gegeven moment had ie d'r genoeg van en is met de uitkoopsom een krokettenbusiness begonnen. MIchelinsterwaardige krokettencreaties genaamd Liefdeskroketten. Je kon hem destijds inhuren voor exclusieve feestjes om de bruine fruitschaal te verzorgen en dat was zó goed dat hij ze ook ging verkopen. Of hij dat nog steeds doet weet ik dus niet, als u er niets over kan vinden kan het wel zijn dat hij er alweer mee gestopt is. Of naar de eeuwige krokettenvelden vertrokken is, kan ook nog.
@elfenstein | 16-05-23 | 16:11: "Of naar de eeuwige krokettenvelden vertrokken"
Kunstenaars sterven meestal te vroeg. Behalve die Duits-Oostenrijkse schilder van ansichtkaarten.
@Lubbberrtt | 16-05-23 | 16:10:
Ik prefereer evenwel de Nasi Goreng van dezelfde fabrikant. Ook gewapend beton maar dan de rijstversie. Eerst met een flinke schroeverdraaier wat losmaken, dan die hele kanonskogel in de pan met flink veel margarine, half blikje Smac in blokjes erdoor en afmaken met een eitje en uitgekristalliseerde maggi. Voer voor échte mannen. En notoire armoedzaaiers.
@Frau_Ferkel | 16-05-23 | 16:15:
Doet me onmiddelijk denken aan:
www.youtube.com/watch?v=trcLKX1Yw34
@leo de pejo | 16-05-23 | 16:03:
Suzi wan, de naam zegt me wel wat maar nooit iets van gegeten, net zo min als die chef boijaard.
@elfenstein | 16-05-23 | 16:11: "Bruine fruitschaal", dank daarvoor. Die ga ik onthouden.
@elfenstein | 16-05-23 | 16:19: "Doet me onmiddelijk denken aan"
Thanks.
@Lubbberrtt | 16-05-23 | 16:09:
Wij vraten die meuk tijdens kamperen op een jongerencamping.
Blik omkeren in een pannetje, beetje water erbij en opwarmen op het butagas pitje. Lekker goedkoop en een volle pens.
Geld gaven we liever uit aan drank.
@elfenstein | 16-05-23 | 16:16: Smac in blokjes erbij, ook dat nog. Ik barf wat af vandaag.
@leo de pejo | 16-05-23 | 16:22: Zo heb ik er ook kennis mee gemaakt. Met een diepe afkeer als blijvende herinnering.
We heten niet allemaal Wilderst
@leo de pejo | 16-05-23 | 16:03: suzi saté saus.. nog steeds heerlijk al heeft mijn Indische vrouw mij anders geleerd.. blijf eigenwijs
@Lubbberrtt | 16-05-23 | 16:28: Spaghetti in blik is ook gewapend beton. Maar goed noodrantsoen.
Ik ben oude school. Vroeger waren het nasiballen en bamiblokken.
m.youtube.com/watch?v=W0zSEPujEMI
Waarom is het eigenlijk Nasi-bal en Bami-schijf?
met nasi kun je niet sjoelen.
Vegan quinoa schijven, iemand?
Neen. Maar wanneer U bukt, dan wil ik ze wel ergens voor U opbergen.
@Frau_Ferkel | 16-05-23 | 15:59: LMAO !
@Miss_Pinky | 16-05-23 | 16:02: U riskeert een Joris.
Hoeveel kan een land in doodsnood nog verdragen?
Benieuwd naar het excuus. Corona of door patatje oorlog ?
Ik heb gisteren nog een heerlijke bamischijf verorberd bij de frieten. Met sambal. Het was de laatste bamischijf van Nederland, hij smaakte extra lekker.
Vroeger nam ik bij de Febo een bamischijf. Lekker.
De Duitse super heeft er nog genoeg, made in Nederland.
En de bitterballen dan?
Dáár hoor je natuurlijk weer niemand over!
Behalve als ze flink over datum waren, dan weer wel.
Geloof er niets van….
Van de schaal met gemengde snacks, blijven de bamihapjes tot het laatst liggen.
Pas als er écht niets anders meer over is, worden de bamihappen gepakt.
Eerst de frikandel, bitterbal, kaashapje, dan die vieze kipnuggets en dán pas de bamiballetjes.
Ik pak altijd meteen bij de eerste ronde alle bamischijfjes en nasidingen eraf. Anders is't maar zonde.
Eerst de kippevleugels, dan de bitterballen en de miniloempias dan de frikadellen en de nuggets,... heb eigenlijk nog nooit bami of nasihappen op de bruine fruitschaal gezien. die is gewoon al smerig genoeg.
Ik ben het met u eens
kipnuggets laat ik liggen, te smerig.
Ik doe altijd eerst de krabpoten, dan de toastjes kaviaar, dan de garnalen en pas als laatste de warm gerookte zalm.
liever ossenworst, leverworst en oude kaas. Je brandt je bek ook niet.
@John McClane | 16-05-23 | 15:56:
Die laatste wel wild en lijngevangen, mag ik hopen?
"Wat? Geen oesters?"
*woest wegbeent*
@Kapitein Sjaak Mus | 16-05-23 | 15:58:
Hah, die denkt nog dat dat echte krab is....
Laat gaan, verloren zaak.
@small_town_dad | 16-05-23 | 15:58:
Yep!
Fuetjes of andere harde droge worst, oud kaasje, walnoten, (echte)appelstroop.
Maar af en toe een vette bek is óók wel lekker hoor ;-)
@Kapitein Sjaak Mus | 16-05-23 | 15:58: uiteraard, en nooit ingevroren, maar dat spreekt voor zich.
Hier niet, de nasi en bami en de kaas soufflé als eerste op
@elfenstein | 16-05-23 | 15:50: ja echt daarom zegt ruimedenker het ook. Afblijven..
@John McClane | 16-05-23 | 15:56: tja... waarom niet?
REAGEER OOK