achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Nee, Zelensky zei niet dat "Amerikaanse zonen en dochters zullen moeten sterven in Oekraïne"

Onderstaande fragmentje 5,3 miljoen and counting keer bekeken met zonder uitzondering hetzelfde Niemöller-commentaar

En het bovenstaande fragment is slechts 1 upload. Andere uploads, zoals onderstaand bij Joost, naderen ook de 900.000 views, en deze bij Charlie Kirk bijna de 1,4 miljoen. Kortom, het onredelijke midden mag het weer nuanceren voor die paar mensen die nog wel geven om wat er daadwerkelijk gezegd werd, in plaats van een fragmentje het eigen tribale temperament te laten bevredigen en genieten van de miljoenen views en shares die dat oplevert. 

Nee, Zelensky zei namelijk helemaal niet dat 'Amerikaanse zonen en dochters zullen moeten sterven in Oekraïne'. Onderstaand het gehele citaat waarin hij spreekt over een Russische invasie van de Baltische NAVO-staten die plaats zou kunnen vinden als Oekraïne de oorlog verliest.

We geloven er overigens niets van dat Rusland de Baltische NAVO-staten of Polen binnen zou vallen als het de oorlog in Oekraïne wint, maar daar gaat het even niet om.

Context: 'als Oekraïne verliest en Rusland de Baltische staten binnenvalt'

"Als Oekraïne de oorlog onverhoopt verliest door het uitblijven van voldoende hulp, dan zal Rusland NAVO-landen binnenvallen, de Baltische staten binnenvallen. En dan zal de VS hun zonen en dochters moeten sturen, exact zoals wij onze zonen en dochters naar een oorlog sturen. En dan zullen ze moeten vechten, omdat het om NAVO-grondgebied gaat, en [sommigen] zullen er sterven, god verhoede."

Het gehele citaat time-coded onderstaand.

Uiteraard ook: Joost

Cringe

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.