Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De Boze Blanke Man — Koninkrijk der Letteren: Komrij’s Kwaadheid

Keuvelen over Komrij

AvA: "Dr. Pos, u bent de biograaf van Gerrit Komrij. Ger was een gevreesde polemist. Mensen die hem niet kenden dachten dat hij een enorme gifkikker en azijnpisser was. Ik vond Gerrit en Charles juist heel gezellig. Dan zaten we in de keuken in het Komrijk in Vila Pouca da Beira te borrelen en draaide hij ABBA, Dolly Parton (Jolene), Stand by your man van Tammy Wynette en natuurlijk De Postkoets van de Selvera’s."

AP: "Ger moest zich kwaad maken om een goede column te schrijven. Altijd zo dicht mogelijk tegen de deadline aan. Dan zat ik bij hem in de keuken en zei hij: ik moet mijn column schrijven maar ben nog niet kwaad genoeg."

AvA: "Waar kon hij zich echt druk om maken?"

AP: "Politici, de doldraaiende antiracismelobby, rabiate feministen, relnichten die bij het minste of geringste kirrend met hun beentjes omhoog gaan. En hij hield niet zo van jongens met petjes."

AvA: "Wat bedoelde hij daarmee? Zijn dat jongens met bontkraagje op scooters die de wereldcup jatten?"

AP: "Ger en Charles voelden zich in eind jaren zeventig in Amsterdam al bedreigd door Marokkaanse potenrammers. Charles is een paar keer in elkaar geslagen. Die mohammedaanse homo- en pottenhaat was een van de redenen voor hun emigratie naar Portugal."

Ava: "Over de Griekse beginselen gesproken: in de legendarische Mosse-lezing gaat Ger enorm te keer."

Een citaat: Kijkende naar de televisie en het parlement krimp ik verder. Waar heb ik het aan te danken dat ik behalve mijn likdoorn en mijn groot talent ook nog mijn homoseksualiteit moet meezeulen? Ik wil niet vertegenwoordigd worden door een zingende zak met lachgas. Ik wil niet geknuffeld worden door een politicus met wie ik niets heb.

Homoseksualiteit, zoveel is duidelijk, leent zich niet voor solidariteit.

Dat komt goed uit, want ik wil er niet graag meer bij horen.

Stilletjes is een droom aan diggelen gegaan. Ik heb altijd met het idee geleefd dat homoseksualiteit ook te maken had met ironie, kritiek, satire, dubbele bodems en diepere zin. Gerard Reve schreef in zijn begintijd dat je maar naar de taartjes etende volksvrouwen op de gebakafdeling van de Hema op de Nieuwendijk hoefde te kijken om prompt homoseksueel te worden. Zoiets ongeveer. Iedereen kent dat verhaal. De omgekeerde toestand lijkt nu bereikt. Je hoeft maar naar de pijnlijke standaardnichten op het scherm te kijken of je weet dat je daar niet bij wilt horen. Je zou zo snel mogelijk heteroseksueel willen worden. Er valt geen eer meer te behalen door je homo te noemen.

Homoseksualiteit, vaarwel. Bedankt voor de kennismaking.

AvA: "Haha! Mijn grote voorbeeld Lodewijk van Deyssel schreef: 'Ik hou van het proza dat als een man op mij afkomt'. Ger maakt daar van: 'ik hou van een homo die als een man op mij afkomt.' Maar goed, genoeg geluld over de Griekse beginselen."

AP: "Dit is ook wel een treffend citaat van Gerrit:

Deze nonchalance, deze passieve tolerantie van heteroseksuelen is het grootst in tijden dat ze zich niet – of minder – bedreigd voelen: er zijn bliksemafleiders genoeg. Ze zijn niet geïnteresseerd. Dat is alles. (…) De heteroseksualiteit is een ongeneeslijke ziekte. Wie voor deze kwaal in de toekomst ooit weer de zondebokken zullen zijn: het is bekend. (Tolerantie uit nonchalance, in Averechts, 1980)"

AvA: "Een boekje van Ger dat bijna niemand kent, heet Erg! Dat is een bundel literatuurrecensies die hij schreef onder het pseudoniem Patrick Demompere en onder de rubriekstitel ‘Ezelsoor & Co.’ verschenen in het Belgische weekblad Humo. Niemand wist wie er achter dat pseudoniem school."

Trouw destijds: De titel van zijn rubriek valt te verklaren uit het feit dat Demompere zich een gildebroeder acht van “het eerlijke ezelsoor, niet van het pretentieuze leeslint'. Hij verafschuwt de 'incestueuze kliek' van recensenten en toont zich “een van die robuuste lezers die lezen zoals ze snurken, eten en winden laten." Arie, wie heeft ontdekt dat Gerrit Komrij achter Patrick Demompere zat?"

AP: "Hans Warren, een bekende homoseksuele schrijver uit de vorige eeuw die recensies voor de Provinciale Zeeuwse Courant schreef. Gerrit, die dus eigenlijk nooit boos was, ontstak in woede toen Hans Warren het geheim onthulde. Warren was een van zijn beste vrienden en hij voelde zich verraden – het leidde tot een onherstelbare breuk. Gerrit was ook woest op Teun van Dijk, die in 1990 beweerde dat Gerrit De Ondergang van Nederland had geschreven onder het pseudoniem Mohammed Rasoel, en een racist was. In een volgend deel van mijn biografie kun je lezen dat Van Dijk er faliekant naast zat."

AvA: "Wie nam Gerrit te grazen in Erg! ?"

AP: "Debutanten en gevestigde reputaties. Hans Maarten van den Brink en zijn debuut De Vooruitgang: 'Het boek is zeer geschikt, overigens, om het tot snippers te verscheuren als na winkelsluitingstijd de kattebakvulling onverhoopt op mocht zijn.'

Over Lang geleden van Kristien Hemmerechts: 'Het boek is zeer geschikt, overigens, om op een survivaltrektocht door de Rocky Mountains velletje voor velletje je gat mee af te vegen. Hemmerechts reageerde: Ik leef blijkbaar in een land waar ze hun gat vegen aan en met de literatuur. 

Demompere: Al die Nellekes en Kristienen en Hermienen, die Margrieten en Hannemiekes, ze komen ons elk leesseizoen met iets nieuws bestoken. De meiskens beschikken over een onstuitbare barensdrang. Het kan me - moet ik dat werkelijk uitleggen? - als simpele lezer niets schelen of een goed boek door een man of een vrouw is geschreven. Maar verlos ons van die meisjesliteratuur die een substituut is van de luiermand. Verlos ons van een literatuur voor, door en over mijmerende gekkinnen, hardop tegen zichzelf pratende heksen, ouwelijke astrantjes die met de toverstaf blijven zwaaien en almaar verwende, almaar op nootjes knabbelende, almaar op hun uiterlijk en gewicht lettende, almaar kwakkelende zenuwlijers, kromgegroeid onder hun luxe damesproblemen.'

Over Zelfportret van een ander van Cees Nooteboom: 'Het boek is zeer geschikt, overigens, om er de wankele poot van een dameskaptafeltje mee recht te zetten.'

AvA: "Zou Komrij nu nog columns mogen schrijven voor het NRC? Neem zijn tirade tegen de anti-racismebeweging, nu weer een actueel onderwerp."

AP: "Hij ergerde zich mateloos aan het fanatisme en de moreel superieure toon waarmee ze van nano-issues olifanten maakten en van alles wilden verbieden. De anti-racisten van de jaren tachtig en begin jaren negentig waren de voorlopers van de cancelcultuur. De columns die hij toen schreef zouden nu ondenkbaar zijn en hij zou snel gecanceld worden, vrees ik."

AvA: "Gerrit had een gezonde bloedhekel anti-racisten. Over anti-racisme schreef in het essay Pleidooi voor de Rokende Racist in Lof der Simpelheid: Het anti-racisme en de strijd tegen discriminatie - ze berusten, omdat men de moeilijke weg van zelfkritiek en de vraag naar wat racisme precies is en waar de ene discriminatie begint om de andere te doen ophouden taboe heeft verklaard, zo’n beetje op een kretenstelsel waaruit naar hartelust mag worden geplunderd. Naar een innerlijke samenhang tussen de kreten wordt niet meer gevraagd. De grondslagen ervan mogen geen moment in twijfel worden getrokken. Wie over de ijver waarmee anti-racisten zowat alles - drang tot zelfbehoud, wreedheid, sociale afgunst, verschillen in kunde en intelligentie - racisme noemen lacherig doet, is zelf eigenlijk al een racist. De nieuwe religie tegen racisme en discriminatie is voor de aanhangers soepel en wendbaar, maar hardvochtig jegens de ongelovigen."

Ava: "Verklaart zijn hekel aan anti-racisten iets over zijn liefde voor Zuid-Afrika en de Afrikaanse taal en literatuur?"

AP: "Zuid-Afrika-correspondent Kevin van Vliet schreef recentelijk een mooi stuk over Ger. Zo’n twintig jaar geleden liet die een koffer en een kist van Zuid-Afrika naar Portugal smokkelen. De inhoud: personalia van dichteres Ingrid Jonker. Na een bewogen reis zijn ze nu te zien in het Literatuurmuseum in Den Haag. De Jonkercollectie is een welkome aanvulling voor dit museum, al denken de erfgenamen van Ingrid Jonker daar anders over.

Van Vliet: het literaire establishment in Zuid-Afrika, onder wie veel oude vrienden van Jonker, krijgt lucht van de verkoop. Het nieuws houdt een aantal kranten in Zuid-Afrika weken bezig. Vooraanstaande schrijvers beschuldigen Komrij van diefstal en heling van cultureel erfgoed. Hij wordt weggezet als een neokolonialist. Het duurt niet lang of de telefoon in Portugal rinkelt. Simone Jonker, de dochter van Ingrid Jonker, heeft een advocaat ingeschakeld in een poging haar moeders bezittingen terug te krijgen. Er volgen brieven. Komrij besluit de toenaderingen te negeren en opent de kist en de koffer pas jaren later, om precies te zijn in 2011, een jaar voor zijn eigen dood. In het postuum uitgegeven 'Tussen hemel en aarde' schrijft Komrij: ‘Vandaag heb ik de koffers geopend. Ik heb ze met Berto, ons manusje-van-alles, op een grote tafel gezet, ik heb mijn archivarispak aangetrokken en wat gel in mijn haar gedaan – vooruit met de geit. Niet zo kinderachtig zijn, doorbijten vandaag. Als eerste pak ik een envelop (…) met daarin vijf haarscherpe zwart-witfoto’s van Ingrid in haar doodskist. Close-ups. Goeie genade. Daar lag ze en daar ligt ze nog steeds. Ik pak snel de koker die ernaast ligt. Daar komt en diploma uit tevoorschijn van de Afrikaanse Eisteddfod, Kaapstad 1953, uitgereikt aan Mej. Ingrid Jonker, als tweede prijs toegekend in de categorie ‘poèzie’. Dat is al beter. Ik zie een stapeltje aantekenboekjes en miniatuuragenda’s uit de eerste helft van de jaren zestig."

AvA: "Wat vond Ger van literaire prijzen en jury’s, zeg maar de incestueuze circle jerk van stoffige redacteuren van de Groene Amsterdammer en het NRC, de pathetische wankers en zelfpijpers en zelfbeffers die elkaar voortdurend belonen en bewieroken?"

AP: "Hij zei dat er veel te veel literaire prijzen waren voor zo’n klein land en veel te weinig goede boeken die bekroning verdienden. Het ‘prijzencircus’ met long- en shortlists en boekenbijlages vol gehypte debutanten was een commercieel spektakel. Hij wilde zelf niet in jury's zitten. Alleen toen hij nog jong en niet zo bekend was, heeft hij dat een of twee keer gedaan. Later bedankte hij altijd voor de eer, misschien omdat hij als jurylid zelf geen prijs zou kunnen winnen, en dat wilde hij natuurlijk best. Hij heeft er ook aardig wat gewonnen. Later is hij nog wel juryvoorzitter geweest van de Turing-prijs."

AvA: "Ik mis de stem van Komrij enorm in deze woke-pandemie. Wat zou hij nu geschreven hebben… Ik moet denken aan zijn Ruigoord-lezing, getiteld Het Verraad van mijn generatie.

Komrij: de speelse kant van '68 (toen nog 'ludiek' genoemd) ging al snel kopje-onder of ontaardde in de leutigheid van alles kan en alles is meegenomen. Zij die niet wilden meedoen (en trouw bleven aan de oorspronkelijke geest) werden als mislukkelingen beschouwd en de ware mislukkelingen nestelden zich op de troon. Heeft iemand gezegd dat de geschiedenis rechtvaardig was?

Er is nu een revival van de jaren zestig gaande. Het is weerzinwekkend. Dat die revival slechts een onherkenbare hutspot is – net als alle historische terugblikken en muzikale geschiedschrijving die ze op de tv samenflansen – is op zich al een `verworvenheid' van de jaren zestig. De geschiedvervalsing is al een tijd geleden begonnen, omdat de geschiedenis door de Joop van den Endes wordt geschreven.

Met al mijn tien vingers wijs ik. Ik voel me door mijn generatiegenoten verraden. Ik ben opgegroeid tussen een generatie verraders. Ik maak deel uit van een generatie die, voor het eerst in eeuwen, de wereld lelijker achterlaat dan ze haar heeft aangetroffen. Niets van allure, niets van stijl, niets van een groot gebaar bracht ze tot stand.

Dit leek hier en daar een klaagzang. Klaagliederen aanheffen ligt niet in mijn aard. Het was ook maar het verslag van een nachtmerrie, geen wetenschappelijk verhaal. Het verslag van een nachtmerrie die ooit als een droom begon.

Arie Pos: "Gerrit zat naar aanleiding van die lezing bij Pauw en Witteman en hij houdt een enorme tirade. Niemand durft hem te onderbreken."

Ava: "Alles goed en wel, maar was Gerrit niet een beetje rechts?"

AP: "Ger was teleurgesteld links. Maar wat vooral belangrijk is, is dat hij altijd koos tegen de communis opinio of tegen de waan van de dag. Hij werd door links Nederland - de Groene, Vrij Nederland, NRC, de Volkskrant - het geweten van links genoemd. Hij vertelde mij dat als rechts de overhand zou krijgen, hij het geweten van rechts zou worden. Zie zijn lezing over populisme Morgen heten we allemaal Ali.

Arthur: "Schitterend! Dokter Pos, laten we afsluiten met een vrolijke noot: Komrij in een boekencommercial op het strand van Salou."

Reaguursels

Inloggen

Wat een goed idee om de armen armer te maken en de rijken rijker:

EU-burgers gaan vanaf 2027 betalen voor CO2-uitstoot rijden en wonen
www.ad.nl/buitenland/eu-burgers-gaan-...

Roos | 18-12-22 | 09:23 | 2

Heeft Deksmaat de krant doorgeschoven?

Dr. Blechtrummel | 18-12-22 | 09:25

@Dr. Blechtrummel | 18-12-22 | 09:25: lol, hoe kan ik haar tegel hebben gemist bij het doorworstelen van de opbrengsten van de nacht!

Roos | 18-12-22 | 09:26

We hebben een rijke historie van dichters, schrijvers, polemisten en filmmakers die ons zijn ontvallen en nu node gemist worden. Je kan zelfs stellen dat we ze nu meer nodig hebben dan goed voor hun zou zijn geweest wanneer zij zich daar rekenschap van zouden hebben gegeven.

Tiscali-2 | 18-12-22 | 09:04

Elke keer weer. Elke maal dat de Don Gerrit Komrij de revue laat passeren verzuip ik op het internet. Op YouTube maar ook tal van websites (zeg maar fansites) waar je het bestaan niet van wist. Je blijft klikken, lezen, kijken en luisteren. Er is zoveel materiaal van Komrij bewaard gebleven. Jammer dat de man is heengegaan. Een goede duider van de tijdgeest met een onbevangen mening. Mooi.

goedverstaander | 18-12-22 | 09:00 | 1

Ik heb iets vergelijkbaars met WFH. Ws ken je wel zijn Mandarijnen op zwavelzuur - een prachtboek.
Komrij overigens ook altijd met plezier gelezen (vooral z'n polemische stukken dan, zijn romans vond ik niks).

Ichneumonidae | 18-12-22 | 09:10

Laatste van dit jaar van Maurice de Hond :

Stemming 18-12-2022: Steeds meer kiezers, die niet weten welke partij te stemmen

Nog maar 55% van de kiezers geeft aan nog steeds dezelfde partij te zullen stemmen als in maart 2021. Bij SGP en GroenLinks is dat meer dan 75%. Bij CDA, D66 en VVD is het minder dan 50%.

De VVD en PVV zijn nu even groot met 20 zetels, BBB volgt op 15 en JA21 op 14 zetels.

De steun voor een Lijst-Omtzigt, als Pieter Omtzigt aan verkiezingen mee zou doen, is groter dan ooit. Dat lijkt samenhang te hebben met het feit dat mensen steeds minder weten welke partij te stemmen. Nu zou die lijst namelijk 30 zetels halen, terwijl vorige keren die score tussen de 24 en 28 lag.

peilingen.maurice.nl/2022/12/meer-nie...

Zwizalletju | 18-12-22 | 08:54 | 3

En dan gaat Pieter met CDA VVD CU en BBB, SGP en D66….
Zijn we dan bij 75? Ben de tel kwijt..
Pieter gaat geen partij oprichten.
Pieter is de beste bedrijfsleider die je kunt vinden, maar hij lijkt mij geen ondernemer.
Beste kerel, maar ik ga niet op m stemmen, als ie al een partij opricht.
Waar moet ie in vredesnaam 30 goede kandidaten vandaan halen?

Ruimedenker | 18-12-22 | 09:08

Ah, vandaar dat ene Jolo het nodig vond om een stukje te plaatsen inzake splinterpartijen.
Laat maar stemmen zou ik zeggen en dan gaan we erover praten.

toetssteen | 18-12-22 | 09:20

Wel bijzonder dat je in het topic niet Komrij's klassieke typering van de feministische hordes vindt, te weten 'de onwelriekende gleuvenbrigade'.
Zoiets vergeet je nooit meer.

Ichneumonidae | 18-12-22 | 08:48

Was het nou @AldNuut die een operatie oid aan zijn pols had? Beterschap iig gewenst!

anja | 18-12-22 | 08:16 | 1

Geen Vrijmibo dus.
Gute Morgen, Anja.

Ruimedenker | 18-12-22 | 08:22

Dank Arthur, voor het op de kaart zetten van Gerrit Komrij. Opdat hij niet vergeten wordt. Zijn boeken liggen gewoon nog in de ( betere boek) winkels.

antonconstandse | 18-12-22 | 08:06

Belgisch dagblad ‘De Standaard’ stopt na 77 jr. met het afdrukken van de Suske en Wiske strips in de krant. Het laatste verhaal ‘de Boze Boleet’ (lijkt op de boze profeet, wat natuurlijk een waarheid betreft) vonden ze te laag van kwaliteit (wat natuurlijk een onwaarheid is). Tevens moest de Standaard Uitgeverij ‘excuses maken’ voor een vrolijke, donkere man in een v.d. de strips, deze werd door beroeps zeurkousen geïdentificeerd als een ‘aap’.

Unsinkable-Sam | 18-12-22 | 07:59 | 4

Aparte uitleg van de gang van zaken zonder bronvermelding.

Schout-bij-Nacht-J | 18-12-22 | 08:40

Schout-bij-Nacht-J | was jij er ook weer?

Unsinkable-Sam | 18-12-22 | 08:48

Het lijkt ook wel op 'de boze proleet'. Zowel links als de islam dubbel beledigd, ook al is het slechts vanwege een klank waarop gerijmd kan worden.

wijsvinger | 18-12-22 | 08:51
▼ 1 antwoord verborgen

Mogge!
Sta je opgeruimd op, lekker aan de kof, lees je dit.
"Inwoners van de Europese Unie gaan aan de pomp en via hun gasrekening betalen voor de broeikasgassen die ze uitstoten. Om de kosten te drukken, door bijvoorbeeld hun huis te isoleren of over te stappen op een elektrische auto, kunnen ze wel een beroep doen op een speciaal fonds."
www.ad.nl/buitenland/eu-burgers-gaan-...
Betalen, betalen, betalen... Wat denken ze nou nog uit mensen te kunnen persen? Bizar.

Deksmaat | 18-12-22 | 07:53 | 11

@Met_baard | 18-12-22 | 08:11: “Ik ga eens rap kijken naar welk land buiten de EU ik heen kan gaan want hier in dit corrupte zooitje wil ik niet meer blijven.”… geef even een gil als je wat gevonden hebt!

Als_je_me_nou | 18-12-22 | 08:46

Dus wij moeten betalen voor toekomstige generaties. Hrmmm.

Asteroid-B612 | 18-12-22 | 09:11
▼ 8 antwoorden verborgen

Hier en daar hoor ik geluiden dat de FIFA al heeft besloten dat Argentinië vanmiddag gaat winnen.
Zal wel gezwam zijn. Zelf hoop ik, als ras-Europeaan, dat Frankrijk wint.

Ichneumonidae | 18-12-22 | 07:24 | 2

Qatar heeft er veel meer belang bij dat Frankrijk wint.

Piggelmee | 18-12-22 | 08:50

@Piggelmee | 18-12-22 | 08:50: Zou kunnen. Denk alleen dat Qatar niet over de finale gaat. Overigens lijkt het mij, als gezegd, gezwam.

Ichneumonidae | 18-12-22 | 09:07

"Goed nieuws voor Grieken-staat gaat 10 procent van je boodschappen betalen". Dit gaat vast grappige "we krijgen nog geld van jullie" reaxies uit NL opleveren.
www.telegraaf.nl/nieuws/746141745/goe...

Asteroid-B612 | 18-12-22 | 06:40
-weggejorist-
MickeyGouda | 18-12-22 | 06:25 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

5 uur.
Rustig, koud weer. Vriest een graad of vijf.
Stil op het wad. Alles wel aan boord.

Uit de veren, gij luie reaguurder!
Verslaap uw kostbare leven niet!
Ga iets nuttigs doen!

* warm aankleed en de zeehonden roskammen gaat *

Kapitein Sjaak Mus | 18-12-22 | 05:00 | 9

Goedemorgen, goedgemutste en alerte reaguurders, wat zijn jullie vandaag toch weer betoverend! Wel even je tanden uit het zeehondje halen, chicago, dat arme beestje kijkt helemaal verschrikt, zo gaat 't me nooit lukken 'm te aaien.. wel mooi hier, met al die roosbladen.. nooit saai, in dit café! En mijn meest geliefde reaguurders van ze allemaal (jullie), het beste nieuws is: de deadlines zijn voorbij, alle slechte want haastig bij elkaar geronselde text is ingediend en het is tijd om in vromme kerststemming te komen.. daarnaast ook meer tijd voor bezinning, demoedige reflectie en vooral keihard zeuren, kritiseren en chagrijn spuien (niet gehinderd door enige kennis) op GS. Heerlijk, zin in de feestdagen, met mijn baas (de beste baas van ze allemaal) uit de ogen en dus lekker uit het hart. Vrijheid, hier kom ik! *rekt armpjes omhoog en danst blij door de kamer, totdat zij op bijzonder domme en onhandige wijze op een paar roosblaadjes uitglijdt en vol op haar bek gaat* Iedereen een heerlijke vierde Advent gewenst! - en, vooruit ein Wohlgefallen. Maak er een mooie dag van, beste mensen!

anja | 18-12-22 | 07:58

Goeiemorgen allemaal, zeehond heb ik nog niet geprobeerd wel walvis. Dat verkochten ze op de markt in Bergen Noorwegen. Was een vergissing ik dacht dat ik biefstuk kocht. Enorm stevig en letterlijk en figuurlijk zwaar op de maag. Snap nu wel waarom die eskimos het eten.

Whisky | 18-12-22 | 08:59
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik ga mijn voeten maar eens op gelijke hoogte brengen met mijn neus. Morrison wil nog even wat zeggen. Welterusten.
youtu.be/Ocflas6omSg?t=7

Zwezerik | 18-12-22 | 04:20

Vanouds goed. Kende de song niet eens.

chicago river | 18-12-22 | 06:09

@BootleggersSmurf | 18-12-22 | 05:03:
Het was meer voor die toevallige reaguurdert die dat spel ook heeft.
Het is een leuk spel hoor als je van golf houdt maar ik zou het niet speciaal aanschaffen voor die ene simpele add-on van mij. XD

keestelpro | 18-12-22 | 05:08

@keestelpro | 18-12-22 | 05:08: Zit ook een sim factor in wat ik begreep en dat vind ik wel leuk, maar verzuip momenteel echt in achterstallige spellen.
Dus, in de aanbieding pik hem hem mee.
En ik had ook niet het gevoel dat er een bindend koopadvies bij zat voor jou. :) Jij wilde gewoon iets leuks doen voor mensen die in het cafe komen en ook dat spel spelen. Snap ik en juich ik toe.

BootleggersSmurf | 18-12-22 | 05:19

@keestelpro | 18-12-22 | 05:08: Als ik weet wat jij leuk vind kan ik eens kijken of ik nog iets voor je heb. Merendeel heb ik wel geregistreerd maar als niet en jij hebt er wat aan dan heeft het weer een goed doel. Verkopen doe ik namelijk ook niet.

Enfin, ik ga eens naar mijn bedje toe. Ik lees het wel.
**out**

BootleggersSmurf | 18-12-22 | 05:42
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik ga richting bed want Sybil wil straks richting Morcote gaan met haar nieuwe oto voor lunch (15 minuten rijden).
www.google.com/search?q=morcote&s...
Ziet er niet slecht uit. Dus lunch maar om 4 uur toch effe: Allez les bleus!
Ik heb nog een diep donkerblauwe polo met 1 ster. Lol!

Basil Fawlty | 18-12-22 | 03:33 | 3

Sprookje Basil, doe je goed!

TheOne48 | 18-12-22 | 03:37

Veel plezier morgen/straks !

LD69 | 18-12-22 | 03:39

Geniet van jullie verworvenheden, deze Wereld is mooi voor wie dit zien wil! Daarom dank ik altijd voor de dag.

Unsinkable-Sam | 18-12-22 | 08:53

Doet mij toch een beetje aan mijzelf denken, kweetniet waarom
Beatcrooks - Brommers Kieken (Happy Høken)
www.youtube.com/watch?v=mj0Jbweuu3g

BootleggersSmurf | 18-12-22 | 03:31

Trusten en slaap lief.

K1100 | 18-12-22 | 03:13 | 5

Slaap goed.
En je kunt ook jezelf bellen natuurlijk he.Dan hang je op zodra je ongeveer weet waar die ligt.

BootleggersSmurf | 18-12-22 | 03:38

@TheOne48 | 18-12-22 | 03:41: Ow maar dat begrijp ik. Nooit ruzie maken met de kok!
Maar erm, tsja, dan kun je maar beter gaan slapen, hopen dat er niet te hard gesnurkt wordt...

BootleggersSmurf | 18-12-22 | 03:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Ben ik toch een telefoon kwijt. Er liggen er nog twee, van mij en van mevr. K. Overal gezocht maar onvindbaar. Morgen maar "find my phone" proberen. Nu maakt dat teveel herrie. Bizar!

K1100 | 18-12-22 | 03:01 | 5

@TheOne48 | 18-12-22 | 03:18: Hoe noem jij het? Oftewel, zijn er andere namen..? Wat heb ik gemist... Of is mijn vraag raar?

anja | 18-12-22 | 08:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Over nichten. Ik heb 30+ (on and off) jaar in Amsterdam gewoond. Sterker nog ik ben 53 jaar en vertel mij een verhaal en ik herken het. In de familie in de jaren '80 uit de kast komende nichten oom die een fortuin verdiende als fotomodel in New York en ook in Nederland als 40+ fotomodel (P&C, C&A) Ik kende de scene (en ik ben hetero). Boven-, benedenburen. Was een buurman van een van de eerste nichtenkopples die officieel mochten trouwen voor de Nederlandse wet.
Leernicht als buurman die een belangrijke baan hadden van 9-5 bij DNB (en was bekend daar)? Yup. Heb een relatie gehad met en bloedmooi balletdanseresje en haar wereld bestond uit balletnichten en dus ging ik mee naar die feesten. En ik kan jullie vertellen balletnichten zijn irritante aanstellerige narcistische relnichten. Niet leuk.

Maw noem het. Ik ken het. En weet je wat? Het interesseert mij werkelijk geen fuck. Mike (nu Maik) de Boer. Ik ken hem nog toen hij met dunnig krolhaar in de bediening stond bij cafe de Kroon. Ik ging daar toen ik als junior bij de koninklijke bank ongelooflijk aanrommelde koffie drinken na de lunch en zeer aardige vent maar toen al een beetje "disturbed." Papa problemen noemden wij dat.
Had hem een jaar of 15 niet meer gesproken of gezien en toen liep ik over de Dam en hoorde een schreeuw! BASIl! BASIL! ik draai mij en wie komt aanrennen in een spuuglelijke bontjas (serieus). Mike (maik) de Boer en hij was serieus blij en geinteresserd hoe met mij ging en of alles ok was en ik dus natuurlijk babbelen of alles ok met hem was en zijn familie. En ik had toen net iets met Sybil en die keek mij aan. Wtf is this Basil? Hahaha.

Basil Fawlty | 18-12-22 | 02:47 | 4

Dit is zo'n bijzonder iemand uit een verleden, je kan hem je herinneren, ooit was hij een deel(tje) van je umfeld. Je hebt inmiddels andere keuzes gemaakt.
Toch kan je deze kronkel-wortel koesteren.

LD69 | 18-12-22 | 03:34

@LD69 | 18-12-22 | 03:34:
Absoluut! En is dus goed in mijn gedachten. Ik heb er mooie herinneringen aan vandaar ook mijn anecdote.

Basil Fawlty | 18-12-22 | 03:41

Al je anecdotes zijn pareltjes, Basil. Je moet ze echt gaan bundelen.

MickeyGouda | 18-12-22 | 05:48
▼ 1 antwoord verborgen

Het was me wederom een woest ongenoegen, ik ga nu chatten met mijn Colombiaanse vriendin,-7 hours,de mazzel allemaal.
Hasta la vista.

Theodorik1 | 18-12-22 | 02:46 | 1

Hoop niet dat dit door mij kwam. Kan soms weleens onaardig overkomen maar is echt niet zo bedoeld.
Fijne verdere avond, geniet ervan, en hopelijk van haar.

BootleggersSmurf | 18-12-22 | 03:44

Gisteren geuplooid door BootleggersSmurf:
Wat Aans! & Burdy - Miljonair (2022)
www.youtube.com/watch?v=PNVg7LBDOhc
Wat is dialect toch mooi.
Dit is sowieso een magistraal goede productie.

keestelpro | 18-12-22 | 02:36 | 4

@BootleggersSmurf | 18-12-22 | 03:21:
Ja ik had al wat meer nummers van zowel Wat Aans! als Burdy beluisterd.
Het is juist de combinatie van deze twee compleet verschillende artiest dat het nummer Miljonair zo bijzonder maakt.
Wat Aans! doet me aan De Jeugd Van Tegenwoordig denken.
Echt wel goed ook!

keestelpro | 18-12-22 | 03:49

@keestelpro | 18-12-22 | 03:49: Grappige is dat dit helemaal niet mijn soort muziek is maar ik het toch leuk vind. Heb hetzelfde met sommige nummers van De Jeugd Van Tegenwoordig.
Geef mij een momentje, heb ik er wss nog wel eentje voor je.

Weet trouwens nog steeds niet wat die mililiters melk zijn die hij heeft verkocht, zal wel straattaal zijn?

BootleggersSmurf | 18-12-22 | 04:01

Toch weer net even anders, wel dialect. Veranderd na een minuut ofzo naar iets met meer beat. Al zul jij het mss nog iets te weinig vinden. :P

Erwin de Vries Tiktok dans mit mie
www.youtube.com/watch?v=CQwkWcW31k0

BootleggersSmurf | 18-12-22 | 04:12
▼ 1 antwoord verborgen

Hij is zo mooi. Bedankt.

K1100 | 18-12-22 | 02:32

Toch heel bijzonder dat er tegenwoordig actiegroepen zijn die woorden willen verbieden. Als dat een nieuwe rage wordt ligt de vraag voor de hand:
Wat wordt het volgende woord dat verboden zou moeten worden?
Ik geef alvast een voorzetje: het woord wappie.
Het is een zéér discriminerend woord want het ontmenselijkt en het beleid heeft eraan meegewerkt door deze groep daadwerkelijk zeer hardhandig aan te pakken en toegang te ontzeggen van het maatschappelijk leven.

keestelpro | 18-12-22 | 02:15 | 15

Ik denk trouwens dat wappie een geuzennaam wordt op den duur. Voorlopig nog niet maar als je zinnige mensen als wappie gaat wegzetten in de politiek dan wordt het vanzelf een kwaliteitsmerk.
Vroegah was medelander ook neutraal, of allochtoon. Kreeg ik als neutraal woord aangeleerd op school.
Als je woke hierop los laat mag je niks meer zeggen op den duur. Behalve dan dat "witte penisdragers" pure evil from the bowels of hell zijn natuurlijk. Zij spreken namelijk geen Nederlands meer..

BootleggersSmurf | 18-12-22 | 03:11
▼ 12 antwoorden verborgen

Wel tekenend: de intens vuile blik van Remkes en t wegknipogend gedrag van Peter R. : Wat lult die nicht nou? Wel: die heeft gelijk.

vladimirows | 18-12-22 | 02:06 | 1

"Alles wat men wilde is met de vuilnisman meegegeven". 12 jaar Pinokkio in 1 voorspellende prognose achteraf. Hop.

vladimirows | 18-12-22 | 02:08

Voor mijn broer die ik zolang geleden heb moeten laten gaan en waar ik zoveel woorden niet mee uitgesproken heb.
Tears in heaven.
www.youtube.com/watch?v=JxPj3GAYYZ0
Een goede nachtrust voor u allen.

Zapata10 | 18-12-22 | 01:58 | 2

Je komt er altijd te laat achter,die triviale discussies.
Ik hoop dat u rust zult vinden.

Theodorik1 | 18-12-22 | 02:03

Vooral jezelf vergeven, en anderen. We zijn niet perfect maar we kunnen leren. En als jouw broer jouw broer is, dan begreep hij jou misschien ook wel zonder woorden, en ondanks harde momenten. En vergeef me mijn tegeltje want ik weet uiteraard niet hoe het zit. Maar je lijkt me het hart op de goede plek te hebben zitten, en daar kunnen menig mensen nog wat van leren. Welterusten en slaap lekker, beste Zapata!

anja | 18-12-22 | 08:12

Als ik niet meer reageer, op zich ook niet belangrijk, ik ga een korte nachtwandeling maken want we hoorden een Oehoe. Tot lezens!

J.Cash | 18-12-22 | 01:57 | 3

Doeihoe.

vladimirows | 18-12-22 | 02:19

Als ie joehoe roept is een homo uil.
Toedels!

keestelpro | 18-12-22 | 02:34

Zòhoe!

anja | 18-12-22 | 08:13

-8 graden, brrrrrr.

NLgaatnaardeklote | 18-12-22 | 01:57

Damn ,heb ik hier nog een album van Bowie liggen.
Hoe kom je eraan,maar hoe kom je er vanaf?
Gratis af te halen, anders prullenbak.
Album: The Best of Bowie.
Misschien kan ik er iemand nog blij mee maken?

Theodorik1 | 18-12-22 | 01:53 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

En schrijver komt niet tot de meest voor de hand liggende conclusie dat hij bewust en onbewust racistische ervaringen heeft opgedaan die traumatisch waren en dat die ervaringen in de vorm van die 'elfen' naar buiten komen?
Veel van die psychedelische middelen hebben gemeen dat ze de 'schil' waarachter je ervaringen die je niet meteen kunt verwerken opslaat, open breken zodat al die trauma's naar buiten komen. Een beetje zoals Freud 'het onbewuste' zag dus...
Zo ingewikkeld is dat toch allemaal niet?!

Aristotalloss | 18-12-22 | 02:07

Ik heb 13 jaar samengewerkt met de meest grote relnicht. Wanneer je op maandag ochtend binnenkomt, kauwend op een ham/kaas croissant, en meneer zit uitgebreid te vertellen dat ie in een darkroom in slaap is gevallen met alle gevolgen van dien, dan denk je ook, Ik eet de rest later wel op. Mannelijke stagiaires waren het doelwit. Lekker jonge mannen, die er nog niet helemaal uit waren of ze nou op jongetjes of meisjes vielen. Dan was het feest, hij was er niet bij weg te slaan. Dat was voor de relnicht onweerstaanbaar. Hij noemde ze nog net geen 'spichtige hertjes' zoals ik Jan Rot deze mannenbroeders wel heb horen noemen. Geen jongetjes met hun petje achterstevoren zeg maar. Ze moesten wel een beetje opleiding en niveau hebben, bij ons liepen stagiaires met een verkeerskundige opleiding. Nu waren mijn collega en ik de enige AutoCAD tekenaars binnen het bedrijf. Niemand daar wist wat we deden als de tekeningen maar op tijd klaar waren. Wat de rest niet deed maar wij wel was naar zo'n stagiaire lopen en hem vertellen dat die en die collega zijn plassertje in hem wilden stoppen. Mooie reacties vaak, ik heb daar heel wat gelachen...

The Alan Parsons Project - Don't Answer Me
youtu.be/JLvFbBR4XOg

Zwezerik | 18-12-22 | 01:45 | 1

Mensen moesten wat discreter zijn. Je hoeft niet alle echtelijk of buitenechtelijke avonturen aan iedereen mede te delen.
Ordinair gedoe.

J.Cash | 18-12-22 | 01:51

De taalsmid

De klinker en de medeklinker zijn
De weke onderbuik en het korset.
Dichter is hij die, schijnbaar zonder pijn,
Het vormeloze in de steigers zet.
Zijn woorden, corpulent of slank van lijn,
Verenigen zich vloeiend tot couplet.
De moeiteloosheid, niet het rookgordijn,
Is zijn geheim. Met taal gaat hij naar bed.

De taal, van A tot Z, is zijn fles wijn.
Halfdronken wordt er, zomaar voor de pret,
Een kind verwekt, een epos of kwatrijn,

Of iets daartussenin, zeg een sonnet,
Terwijl de lezer onbekend blijft met
Zijn worsteling met spekvet en balein.

Gerrit Komrij.

In ruime zin toepasselijk op alle beroepen, vakken, kunstuitingen die gemakkelijk lijken maar in essentie dat niet zijn.

J.Cash | 18-12-22 | 01:45 | 1

Dit prachtige gedicht had ook de taalarchitect of de taalchirurg kunnen heten.
Wat was die man spitsvondig met woorden.

keestelpro | 18-12-22 | 02:24

Het is weer een heldere, koude nacht...
www.youtube.com/watch?v=LkBuikw_b3k
Wir sind Helden - Die Nacht
Sängerin-Liedschreiberin heeft een verfrissende stijl wat betreft taalgebruik.

Aristotalloss | 18-12-22 | 01:33

Dit is het overwegen waard he.
Verklaar ik mij officieel vrouw en lesbisch. Is een kwestie van langs het gemeentehuis gaan toch?
www.telegraaf.nl/nieuws/2083474880/ce...

BootleggersSmurf | 18-12-22 | 01:32

Aan de ene kant doet Martien Meiland gewoon aan van alles mee, aan de andere kant is het ook bijna een freakshow geworden, kan de hetero zich lekker verbazen en giechelen om een fladdernicht.

Maar op een dag is er een verzadiging en hebben mensen dat wel gezien en is het nieuwtje er wel af.
Dan heeft dat toch ook zijn doel gediend.

AdvocatusDiaboli | 18-12-22 | 01:23 | 1

Dat nieuwtje was er bij mij binnen 30 seconden af.

BootleggersSmurf | 18-12-22 | 01:51

@Basil Fawlty | 18-12-22 | 02:16: Que saudades do Brasil.
Nem posso te falar -;)

Theodorik1 | 18-12-22 | 02:23
▼ 1 antwoord verborgen

Black Sabbath ~ War Pigs
https://m.youtube.com/watch?v=LQUXuQ6Zd9w

K1100 | 18-12-22 | 01:15

Schatrijke Russische bouw-magnaat Dmitriy Zelenov 'plotseling' overleden - in Frankrijk "van de trap gevallen".
De ramen boven zaten kennelijk geblokkeerd...

Peter Emile | 18-12-22 | 01:10 | 6

@K1100 | 18-12-22 | 01:32: Je zou het wel zeggen. Maar er is waarschijnlijk niemand meer over om hem uit het raam te duwen.

Aristotalloss | 18-12-22 | 01:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Goeie......,
Bijna kerst, nog een weekje. Werd ik vanochtend wakker, regen. Even later opgestaan en het was droog geworden. Het zonnetje brak door dus naar buiten. Twintig graden en strak blauwe hemel. Bakkie espresso en genieten. Werd het zo heet dat ik in de schaduw moest gaan zitten, nou ja!
Bijna kerstmis!!

K1100 | 18-12-22 | 01:09 | 8

@K1100 | 18-12-22 | 03:09: Twee graden ga je mij niet over horen. MIN 2 echter wel!
Voor mij is alles boven de 10 met een zonnetje goed, ben snel tevreden zeg maar.
Maar mensen daar zijn anders dan hier, bevalt mij wel.
Ow, en ik spreek een half woordje Portugees, dat helpt soms. ;)

BootleggersSmurf | 18-12-22 | 03:33

@K1100 | 18-12-22 | 03:09: Hier al een paar dagen 17c, windstil en blauwe lucht, Maar in Cambrils , noordelijker was het 19c graden. We hebben wel eens winters gehad, dat het maanden zo was, Maar soms een koude winter ertussen.

gato | 18-12-22 | 08:26

Bij mij gaat de maand december voorbij, het is geen winter, dan denk ik volgende week al Kerst, shit, bijna nieuwjaar, zonder vuurwerk hier.
Maar komt goed uit, hou helemaal niet van Kerst. Had een vriendin in Nederland met tweede man, wethouder. Kreeg het ineens in haar bol, maar ik woonde mooier, dus zag ze dat ze bij mij niet moest opscheppen. Zei ze iedere keer, mijn koelkast ligt vol met zalm, keek ze me aan, oh ja, jij houdt niet van Kerst, Dom wicht, dat ik dan. Mijn man was directeur van een staalfabriek en eigenaar, ga ik toch ook niet overal rond vertellen, Ik haat dat opscheppen van sommige mensen.

gato | 18-12-22 | 08:51
▼ 5 antwoorden verborgen

Nou, de nachtelijke toiletgang weer achter de rug, hoop gedoe weer!
Zijn intussen al die 4 ""jongeren"" van die mishandeling op CS Den Haag, waarvan een filmpje op Twitter circuleert, al van hun bed gelicht? Zo nee, waarom niet? Of krijgen we komende zomer pas die beelden te zien in Opsporing Verzocht met dan allemaal nog geblurde gezichten zodat ze zich dan pas zelf zouden kunnen melden?

Jan, Leiden | 18-12-22 | 01:07

Als ik een dickpic stuur en de dame in kwestie hapt [no pun intended] moet ik altijd wel zorgen dat mevrouw al uit de kleren is en in de stemming voordat ik mijn jongen uit z'n gulpschulp haal en bij haar de realisatie indaalt.... "Verdomme... Waar is die vleeskomkommer van die dickpic gebleven!?!" Want eenmaal in de stemming zegt ze toch geen 'nee' meer...
(En Ron Jeremy... bedankt nog voor de foto! Success gegarandeerd!)

Aristotalloss | 18-12-22 | 00:58 | 5

@Deksmaat | 18-12-22 | 01:05: Nee, was ook maar een geintje. Een foto van een rijkgevulde portemonnee of bankrekening heeft veel meer succes is mijn ervaring...

Aristotalloss | 18-12-22 | 01:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Citaatje:
"Je hoeft maar naar de pijnlijke standaardnichten op het scherm te kijken of je weet dat je daar niet bij wilt horen. Je zou zo snel mogelijk heteroseksueel willen worden."

Kijk, dat voel ik nou al zo'n beetje sinds de eerste Gay Parade in 020. Eén keer gezien, daarna hoefde ik niet meer.

Ik herinner me mijn eerste - clandestiene - bezoek aan een homo-tent in het Zuid-Limburgse Heerlerheide, een kwartiertje met de brommert van mijn ouderlijk huis vandaan. Ik was 17, en ging zogenaamd naar een klasgenoot "om samen te studeren". Dus mijn 'pukkel' met schoolboeken achterop mijn brommer, en met bonkend hart aangebeld bij een vrijstaand pand met dichte rolluiken en een massieve voordeur met een getralied kijk-luikje erin. Tot mijn verbazing mocht ik zonder enige vraag te hoeven beantwoorden, naar binnen. Kennelijk was mijn voorkomen dusdanig, dat ik als een aanwinst werd beschouwd. Binnen werd ik, behalve met verschrikkelijke Duitse schlager-muziek, geconfronteerd met allerlei gillende & kirrende relnichten waarvan er ééntje ongeveer mijn leeftijd had, en die zich, arrogant kijkend in zo'n opvouwbaar zakspiegeltje, zat op te tutten aan de bar. Zó'n leuke jongen om te zien, eigenlijk. En al zó verpest door dat theatrale nichten-subcultuurtje. Er stortte een wereld voor mij in.
Daar stond ik dan, met m'n lange haar, m'n versleten spijkerboek, mijn meters lange rood-zwarte schoolsjaal en mijn slobbertrui. En ik dacht: "Moet ik nu híer bij gaan horen? Is dit nu mijn wereld voor mijn komende leven?"

Ik heb me zelden zó 'out of place' gevoeld. En dat gevoel is de rest van mijn leven zo gebleven. Ik heb sowieso nix met sub-cultuurtjes en de subtiele dwang die daarbinnen wordt uitgeoefend om je vooral maar erbij aan te sluiten. Ik hoef niet zo nodig ergens bij te horen.

Niet dat ik nou "zo snel mogelijk heteroseksueel wil worden". Integendeel. De horror.
Er zijn nog steeds vele momenten - vooral als ik ergens ben met veel vrouwen om me heen - dat ik de Heer op de blote knieën dank dat ik homo ben.

Peter Emile | 18-12-22 | 00:33 | 9

@Peter Emile
Joa jong. Limburg in de joaren '80 waas gen feest veur dich.

Basil Fawlty | 18-12-22 | 01:46

@rijfkoek | 18-12-22 | 01:19: Had eens een hotel in Frankrijk, toen ik binnen kwam helemaal zwart en rood, bij Nimes was het, kwam de baas aan, nichtenavond, geen kamers. Ga maar even lekker zitten op dat zilveren stoeltje, krijg je koffie, ga ik bellen. Feest leek me gezellig, na een kwartiertje, hij terug, hier kan je logeren, zijn Nederlanders. Stond een taxi voor de deur, die reed voorop, wij er achteraan, Kwamen bij een chirurg die woonden in een watermolen, prachtig. Gezellige avond buiten met zijn vrouw , hij vertelde over zijn ondezroek naar Parkinson, biertje erbij. Die man was al in de zeventig en ging elke week naar ziekenhuis in Nederland.

gato | 18-12-22 | 08:37

@Basil Fawlty | 18-12-22 | 01:46: Wij een keer in een hotel in Valkenburg, hadden natuurlijk ook een feest, maar wat moesten mijn man man en ik op dat feest, dus vroeg naar bed.

gato | 18-12-22 | 08:39
▼ 6 antwoorden verborgen

'Prominente NOS Sport-presentator zou dickpics hebben verstuurd’
Zou er nou ooit een vrouw zijn geweest die zo'n dickpic ontving en bij zichzelf dacht 'Nou, da's een buitenkansje'?

MickeyGouda | 18-12-22 | 00:25 | 8

@Nuuk | 18-12-22 | 01:04:
Gna. Ik ben nu wel reuze benieuwd, Nuuk. Gewoon een standaard kerstkaart, of... ? ;-)

MickeyGouda | 18-12-22 | 05:20

@rijfkoek | 18-12-22 | 01:12:
Dit klinkt eerder als een goede daad. ;-) Voor een nadere toelichting over dickpics verwijs ik je naar onze expert, Kaas de Vries.

MickeyGouda | 18-12-22 | 05:37
▼ 5 antwoorden verborgen

Arthur leest zichzelf wel heel graag schrijven.

Hopenschauer | 18-12-22 | 00:23

Kleine totale nonsens overbodige anecdote a la Luganese:
Richting kerst en dan moet ik gaan nadenken voor een cadeau voor Sybil. En daar ben ik echt heel erg slecht in (menig mannelijke reaguurder zal dat herkennen). Maar vandaag na de liquid lunch in een winkel die pennen en andere papeterie verkopen, en dat is populair hier in Italiaans Zwitserland (overigens ook in Geneve, heb je veel van die zaken). Een mooie pen hier is net zo belangrijk als een stijlvolle jas, horloge, schoenen, sjaal etc (maw zeer Italiaans stijlvol bewust). Zij zag een pen en hield die in de hand en zei out of the blue: Dat is een mooie pen, ligt heerlijk in de hand en zei verder niks en liep door. Net zoals zij ringen, armbanden, horloges bekijkt. Nul insinuatie (serieus) en dus een na-lunch standaard zaterdagmiddag opmerking. Dus toen wij thuis kwamen, ik excuus maken dat ik vergeten was om peuken te kopen en dus meteen terug naar die winkel en pen gekocht. En serieus, meisjes daar moesten lachen, ze zijn hier echt te aardig. De manier waarop ze het inpakten voor de kerst en meteen gratis een doosje van extra vullingen erbij. Oh ja en de opmerking: Dat is dus het cadeau voor je zeer mooie stijlvolle vrouw (op z'n Italiaans)? En meteen daarna. Ja wij kennen jullie want jullie komen iedere dag voorbij (wij wonen om de hoek). Hahaha! Dat is het mooie om in een kleinere stad te wonen.
Winkel. www.wega-lugano.ch/
Maw. Saved!

Basil Fawlty | 18-12-22 | 00:20 | 9

Als vulpennenverzamelaar…welke pen is het Basil?

J.Cash | 18-12-22 | 01:22

@J.Cash | 18-12-22 | 01:22:
Is geen vulpen. Zat ze ook achteloos naar te kijken maar houdt ze niet van. Maar ze hebben overigens wel de bekende merken. Eerlijk gezegd heb ik het gekocht omdat die pen haar goed in hand ligt (en natuurlijk het ontwerp). Ik ben sowieso praktisch maar Mrs. is meer van de stijl. je begrijpt wel wat ik bedoel.
Overigens het is een GLC 220d (2023 versie) geworden. Ze zmurf in ze little tank. Gratis lachen.

Basil Fawlty | 18-12-22 | 01:53

@Basil Fawlty | 18-12-22 | 01:10:Davos precies hetzelfde.

gato | 18-12-22 | 09:15
▼ 6 antwoorden verborgen

Omdat het 18 december is. Donderend geweld.
Tschaikovski - Overture 1812.
Met echte kanonschoten

Arnold Layne | 18-12-22 | 00:19 | 1

Moet je wel de link erbij zetten natuurlijk, heb meer dingen te doen he...
www.youtube.com/watch?v=0F5k70xwGSk
Trouwens wel een mooi stukje muziek al voegen de kanonnen niet veel toe voor mij.
Hier een andere versie waarbij men ook niet zingt. Al verdient de dirigent gewoon klappen, voor zijn hoofd alleen al.
www.youtube.com/watch?v=1KzF1KgaREo

BootleggersSmurf | 18-12-22 | 01:03

Ben je er nog Deksmaat?

Robert Haynes | 18-12-22 | 00:16 | 1

Ja, zo af en toe. Maar ik begin weg te zakken ;)

Deksmaat | 18-12-22 | 00:54

De heer en mevrouw Smoelensmid ontkurken een fles Saint-Amour en proosten op U allen om het heugelijke feit dat wij vandaag 18/12/2022 na voor en tegenspoed ons 40 jarig huwelijk op deze gezegende dag mogen vieren Proost aan u allen en nog vele jaren van liefde genegenheid en gezondheid xxgg

Smoelensmid | 18-12-22 | 00:14 | 13

Smoelensmid | 18-12-22 | 00:14 |

Lief en nog twintig jaar er aan, dat wens ik jullie.

mvgrt

pegaje | 18-12-22 | 01:18

Gefeliciteerd. Een geweldige mijlpaal!

keestelpro | 18-12-22 | 03:01
▼ 10 antwoorden verborgen

Ik ken ''De zittende Politicus'' al bijna uit mijn hoofd, 2 dagen na de moord op Pim schreef hij deze column (wij waren nog in diepe rouw, althans degenen die op hem stemden), een column die ik nooit zal vergeten, zo jammer dat schrijvers als hij al zo vroeg heengaan (RIP Gerrit).

Keyboardspeler | 18-12-22 | 00:14

Ondergewaardeerd? Hoe kom je daar bij?

J.Cash | 18-12-22 | 01:23

@ tegeltjes hierboven, dank. Kan ik weer wat mee. :)

BootleggersSmurf | 18-12-22 | 00:42
▼ 1 antwoord verborgen

Wat lichte muziek tijdens het wachten

LUKA (Lyrics) - SUZANNE VEGA
www.youtube.com/watch?v=8huO5Dqeki4

Phil Collins Another Day In Paradise Lyrics
www.youtube.com/watch?v=YiUQE5bJKFU

Jason Michael Carroll alyssa lies
www.youtube.com/watch?v=jmUzZu1xSiQ

HELLYEAH - Hush (Official Video)
www.youtube.com/watch?v=f6ZScBMwmmQ

Wagner - Der Ring Ohne Worte / The Ring Without Words (Century's recording: Otto Klemperer)
www.youtube.com/watch?v=ZNTmpISEBWA

John Denver - Sunshine On My Shoulders (from The Wildlife Concert)
www.youtube.com/watch?v=g5sbTHMP0Ig

Kansas - Dust In The Wind (lyrics)
www.youtube.com/watch?v=zzF2xBGzzA0

BootleggersSmurf | 18-12-22 | 00:05 | 2

Phil Collins, LOL

Robert Haynes | 18-12-22 | 00:08

@Robert Haynes | 18-12-22 | 00:08: Moest wel licht blijven toch?

BootleggersSmurf | 18-12-22 | 00:42

Altijd goed. Mooi van lelijkheid.

Urotsokudoji | 18-12-22 | 00:03

Een klassieker, met daarin Het Woord Dat Niet Meer Mag:

DODENPARK

We wandelden des avonds door de tuinen
Van het crematorium; achter heg en hazelaar
Stond laag de vroege maan; ik at wat kruimels
Van mijn vest en jij genoot van een sigaar.

Je dacht wellicht aan zeer bezwete negers
Op hete plantages in de weer. Ook aan
Je gezicht meende ik zoiets af te lezen.
Ikzelf keek door de heg naar de maan.

We spraken niet. Wat viel er ook te zeggen?
We dachten maar aan een maan en aan zweet.
O, nergens heerste er ooit zo'n rust. Slechts
Af en toe klonk uit een urn een kreet.

- Gerrit Komrij

J.P.Drapeau | 17-12-22 | 23:57 | 1

Hahaha geweldig!
"Af en toe klonk uit een urn een kreet"
Hahaha briljant! Ik kom hier niet meer bij LOL

Deksmaat | 18-12-22 | 00:00

Adam en AvA, zouden we dan wel in het paradijs geleefd hebben...
youtu.be/pJk7c9r0oI8

INTP | 17-12-22 | 23:56

een homo-nostalgieplaat voor je uit de oude doos, speciaal voor Ger en zijn vrinden.
Geil - Bruce & Bongo
youtu.be/w_P3uwRiimo

small_town_dude | 17-12-22 | 23:49

Is het stamcafe hier ? ,nou goed dan .En dat op een zaterdag avond, Kees draait is om in zijn toekomstige graf.

Maar goed ,ik moet de hele tijd denken aan al die jongens die in de kou in de loopgraven liggen met dik min tien en wij maar zeuren als het 18 graden is in huis, toch raar.
De muur was gevallen of net niet en toen dit nummer ik hoop dat het zo ook weer gaat. Voor de jongens aan het front en voor ons om eens na te denken dat wij nog warmte hebben en stroom.

www.youtube.com/watch?v=n4RjJKxsamQ&a...

Ben lief voor je liefdes en geniet NU.

Mvgrt

pegaje | 17-12-22 | 23:43 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat doe jij in mijn platenkast.

Dr. Blechtrummel | 18-12-22 | 00:15

Potjandrie, werkelijk nergens rellen na de door Marokko verloren troostfinale. Das best wel effe wennen.

Cornelis12 | 17-12-22 | 23:42

Wil de familie Janszoon even excuus aanbieden. En betalen natuurlijk.

"Tot de afvalligen die liever een been in beide kampen hadden, kan de Nederlander Jan Janszoon van Haarlem gerekend worden, een van de gevaarlijkste zeerovers van zijn tijd, die naar Marokko verhuisde en de naam Moerad Raïs aannam. Jan Janszoon, oftewel Moerad Raïs, leidde de Barbarijse zeerovers die in de periode tussen 1620 en 1640 helemaal naar Ierland en IJsland zeilden in hun jacht op nietsvermoedende mensen om hen tot slaaf te maken. Tussen zijn rooftochten door keerde Jan als een goede Nederlandse huisvader terug naar de Nederlanden om zijn vrouw en kinderen te begroeten. Als hij zijn thuisland zat werd of terecht begon te vrezen voor zijn veiligheid door alle piratenhatende kooplieden in de Nederlanden, ging hij weer aan boord en zette zijn wilde piratenleven voort. In de herfst van zijn leven, toen Jan te oud was om in het buitenland te plunderen, maar nog steeds verlangde naar zijn geliefden, probeerde hij tevergeefs zijn dochter over te halen om naar Marokko te verhuizen en hem gezelschap te houden."
historiek.net/de-barbarijse-zeerovers...

Cornelis12 | 17-12-22 | 23:36 | 1

Romanticus, die Jan.

Komjehiervaker | 17-12-22 | 23:40

Wauw girl, i am with you!

Robert Haynes | 17-12-22 | 23:40

@Robert Haynes | 17-12-22 | 23:40:
X

Deksmaat | 17-12-22 | 23:49

Het blijft een mooie ode aan de vergankelijkheid.
Kansas - Dust in the Wind
youtu.be/tH2w6Oxx0kQ

MickeyGouda | 17-12-22 | 23:29 | 2

Zo mooi Mickey.
Dit is er ook een voor BC.
Proost voor jullie beiden!

Roos | 17-12-22 | 23:33

@Roos | 17-12-22 | 23:33:
Proost, Roos! Gezellig, even een vrouwenmomentje tussen al dat Boze Blanke Mannen-geweld. ;-)

MickeyGouda | 17-12-22 | 23:52

Gun's and Roses- November Rain

Koppig | 17-12-22 | 23:26 | 10

@Komjehiervaker | 17-12-22 | 23:42:
'Mocht' houdt kans in dat het niet gebeurd. 'Zal' is beter
Zal ik dood neervallen, dan wil ik graag dat Slash al solerend bovenop mijn kist langzaam mee de aarde inzakt, 'mocht' hij dan nog leven.

Cue_The_Deer | 18-12-22 | 00:01
▼ 7 antwoorden verborgen

Wordt er hier nog een beetje geneukt eigenlijk? Jeetje.

Koppig | 17-12-22 | 23:23 | 6

Teder streel ik over je langzaam opbollende broek. De rits spant zich met iedere klop van je hart. Harder, harder.
Zo. De rest moet je zelf doen, smeerlap. Of misschien wil die postbode je eigenlijk wel een handje helpen, maar is hij te verlegen om het te vragen.

Komjehiervaker | 17-12-22 | 23:49

@Komjehiervaker | 17-12-22 | 23:49: Ex postbode. En de orde van de bruine ster laat ik liever aan u over. Zoals ik lees heeft u er verstand van.

Zapata10 | 18-12-22 | 00:50
▼ 3 antwoorden verborgen

Gerrit Komrij, wie zou hem doen?

*Vrijmibo-borrelpraat de panelen in slingert*

Roos | 17-12-22 | 23:21 | 8

Neuriet: *Als ik het maar niet met Gerrit Komrij hoef te doennn*

letopuwzaak | 18-12-22 | 00:06

Mag lezen alleen ook?

Nuuk | 18-12-22 | 01:00
▼ 5 antwoorden verborgen

Zou Van Rossem zich tegenwoordig veel minder kwaad maken, gezien zijn gekelderde productie? Zou fijn voor hem zijn.

Komjehiervaker | 17-12-22 | 23:20

Een interessant perspectief: gaat het om interacties tussen individuen of de reactie van een individu op een context? nos.nl/l/2456556

Red shirt | 17-12-22 | 23:11 | 1

Ik zie de tegenstelling niet.

Schoorsteenveger | 17-12-22 | 23:22

Kostelijk, zijn optreden bij Pauw & Witteman. Tekenend is het ongemak bij iedereen, inclusief Jeroen, wanneer Komrij het woord neemt en houdt en recht voor zijn raap zegt wat-ie denkt, hoekig, vilein, zonder blad voor de mond, slordig formulerend, mompelend hier en daar, maar zonder dat iemand aan tafel hem weerspreekt, alsof men beschaamd is deel van de wereld te zijn die hij bekritiseert en bespot.

Schoorsteenveger | 17-12-22 | 23:05

De Postkoets van de Salvera's...
Daarbij hoort natuurlijk de geslaagde parodie

Rubberen Robbie - De Ambulance
youtu.be/Q-tEFVgqtsU

Arnold Layne | 17-12-22 | 23:03

@wilderst | 17-12-22 | 23:10:
Hier, hier heb je weer zoiets waar ik het gisteren in het Stamcafé nog over had. Hiervan kan ik leren!
Ik moest zowel 'bundelzwammetjes' als 'sauteren' googelen. Dat laatste zou ik dus wokken noemen. Tenminste, als ik het goed heb begrepen.
Nogmaals, please ga zo door wilderst, want nitwits op het gebied van de edele kookkunst zoals ik, hebben daar veel aan. Thanx!

Deksmaat | 17-12-22 | 23:22

@Deksmaat | 17-12-22 | 23:22: Leuk om te horen, tnx!

Bundelzwammetjes heten trouwens ook Nameco, maar ik heb de simpelere naam gebruikt. Je kunt ze vervangen met een andere paddo naar wens.

Wat leuk was aan het hoofdgerecht, is dat er room in zat en spinazie, maar geen room in de spinazie. Die room zorgt er nl voor dat je niet van die stroeve tanden krijgt van de spinazie

wilderst | 17-12-22 | 23:37

@wilderst | 17-12-22 | 23:37:
Hahaha Nameco. Nee, dat had niet echt geholpen, vrees ik.
Echt nog nooit van gehoord zelfs. En nu ook weer een tip waarom room bij spinazie. Weer wat geleerd, thanx.
Overigens ken ik dan weer een spinaziesalade die niet alleen iedereen lekker vind (waar, maar raar), maar ook nog eens makkelijk te maken is. Kom ik komend voorjaar op terug, want het is een seizoensgebonden salade.

Deksmaat | 17-12-22 | 23:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Heerlijk weer om te lezen. Komrij blijft schijnen. Gelukkig.

Zomaarwat | 17-12-22 | 22:59

Omdat ik toch naar wk darts wil kijken maar een abbo op viaplay genomen. Kan over maand weer stop zetten. Heb zo lopen klooien met aanmelden dat ik volgens mij nu 3 abbo's heb. Bellen kan pas maandagochtend weer.

NB: kan totaal niet darten maar vind het leukste, en dat geldt bij elke sport e.d., hoe mensen met druk omgaan als ze onder spanning komen te staan.

Cornelis12 | 17-12-22 | 22:58 | 1

Wat is een “abbo” in Gods naam?

J.Cash | 18-12-22 | 01:28

Willy DeVille _ Heaven Stood Still Live

IdeasAreBulletproof | 17-12-22 | 22:57 | 1

Wat een taalvirtuoos. Ik koester Komrijs ‘Horen, zien en zwijgen’ al ruim 40 jaar. Een bundel hilarische TV-recensies. Nu wil ik ‘Erg’ ook hebben.

uwesbeki | 17-12-22 | 22:55 | 1

Prachtig! Hilarische man, Komrij. Aan de humor herken je intellect. Ik heb zijn gedichten, bundels en boeken verslonden. Een titel als
"Ik heb goddank twee goede longen" is gewoon briljant!

Deksmaat | 17-12-22 | 23:08

16 en 28, barely legal tegenwoordig. Rob de Nijs - Het werd zomer.
youtu.be/or87BYaRWJ0

Pretzel Logic | 17-12-22 | 22:53 | 2

Ik vind mooi.

Roos | 17-12-22 | 23:22

EU, Azerbaijan sign Black Sea electricity deal
Azerbaijan has agreed to supply the EU with electricity via a subsea cable, as the bloc diversifies its energy supply away from Russia.

European Commission President Ursula Von der Leyen said the bloc was definitively “turning its back” on reliance on Russian fossil fuels and diversifying towards “reliable energy partners” after green-lighting construction of a 1,195-kilometre (742 mile) cable under the Black Sea.

Cornelis12 | 17-12-22 | 22:49

Gerrit Komrij vind ik nogal overschat

Après toi | 17-12-22 | 22:42 | 3

Ga je schamen!

uwesbeki | 17-12-22 | 22:48

Eens. En met hem de rest van de literairen.

Komjehiervaker | 17-12-22 | 22:57

Wat @Basil in een tegel ook min of meer schrijft. Ik herken het.

Roos | 17-12-22 | 23:12

@ AvA
Mooi stuk, maar ik zal je bekennen eigenlijk nooit iets van GK gelezen te hebben.
Zegt niets over GK zelf, maar tussen m’n einde schooltijd en feestvieren had ik wel iets anders an m’n kop.
Drank & Drugs waren veul interessanterder alsdan literaire grootheden.
Op zich jammer voor mij, maar heb niet het gevoel iets gemist te hebben.
Kan t altijd nog inhalen.
De schrijvers van toen zouden in de huidige tijd compleet afgebrand worden.
Komrij, Reve etc.
We zijn geen kudt verder gekomen.
Van Gogh en Pim afgeslacht.
In de huidige maatschappij is geen ruimte voor een eerlijk tegengeluid, kun je nog zulke mooie boeken schrijven,

Ruimedenker | 17-12-22 | 22:34 | 1

''ik zal je bekennen eigenlijk nooit iets van GK gelezen te hebben.''

Ik ook niet, en een klein beetje schaam ik me daar wel voor, want ik beschouw mezelf als een 'lezer'. Ik lees altijd; gisteren het nieuwe boek van Fik Meijer en Ilja Gort over wijn in de oudheid en het heden uitgelezen, en vandaag begonnen aan een boek van twee Belgische historici: Conflict en samenwerking - Goedele De Keersmaeker en Dries Lesage, over internationale politiek van 1815 tot heden.

Maar altijd heb ik het gevoel dat ik niet genoeg lees, nu weer mbt Gerrit Komrij, en als ik dan vandaag in de Volkskrant de top 54 van beste Nederlandse boeken van 2022 zie, heb ik er daarvan maar 1, zegge en schrijve één, boek gelezen, nl nr 32 Remieg Aerts 'Denkend aan Nederland'.

Nou ja, als ik lees dat ca 25% van 15-jarigen tegenwoordig nauwelijks meer 'kan' lezen, is mijn probleem een luxe-probleem.

Dr_Johnson | 17-12-22 | 23:08

@Deksmaat | 17-12-22 | 22:46: die plaatjes van Pete Burns heb ik hier ook wel eens getoond.
Aanvankelijk was het best een knappe man, tot hij tegen de verkeerde chirurg aanliep.

Roos | 17-12-22 | 23:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Gisteravond laat kwam BootleggersSmurf met een stapeltje Nederlandstalige muziek. Daarbij zat Henk Wijngaard met Stille Willy.

Het origineel is in 1967 geschreven door Tommy Faile. Op de plaat gezet en terecht volledig vergeten totdat Tom Waits ermee aan de gang ging.
Op zijn legendarische album Nighthawks at the Diner zingt / vertelt hij het verhaal van Big Joe and Phantom 309.

Da's andere koek dan Stille Willy...

www.youtube.com/watch?v=aYh9OdAAaCE

Kapitein Sjaak Mus | 17-12-22 | 22:31 | 7

@Basil Fawlty | 17-12-22 | 22:42: Variatie op het verhaal maar alsnog zeer leerzaam. Dank.

BootleggersSmurf | 17-12-22 | 23:12

@Basil Fawlty | 17-12-22 | 22:42:
Als niemand het hoort, mag ik graag met Tom en Keith meezingen.

Tom Waits feat. Keith Richards - Shenandoah
m.youtube.com/watch?v=6fX_VYWP4xs

Kapitein Sjaak Mus | 17-12-22 | 23:12

@Kapitein Sjaak Mus | 17-12-22 | 23:12:
Baas boven baas qua schor! Lol!

Basil Fawlty | 17-12-22 | 23:22
▼ 4 antwoorden verborgen

Overigens, als U nog verlegen zit om nieuwe episodes van de Boze Blanke Man:
Kijk eens in de Joop-panelen. Laten we eerlijk zijn, een tamelijk zieltogend blog, maar daar zie je nog de echte gefrustreerde Boze Blanke Man, en dan moet toch gekoesterd worden vind ik. Ik lees dat blog af en toe omdat ik dacht dat types als Daan Ouwens, Sonic en Hannes Achterhout uitgestorven waren. Maar er zijn dus echt erfgenamen van Marcel van Dam die anderen tot Minderwaardig Mens verklaren. Dat ze Boos en Man zijn is vrij zeker, Blank weet je natuurlijk nooit, maar gelet op het schuldgevoel en zondebesef kan dat bijna niet anders.

skoftig | 17-12-22 | 22:21 | 12

@Basil Fawlty | 17-12-22 | 23:09: Ach ja, verdwaasde figuren met weinig relativeringsvermogen en zelfspot die bij het minste of geringste gaan schuimbekken. Daar zijn we hier lang geleden al overheen gegroeid. Morgen weer een dag en maak je niet zo druk zou ik tegen ze willen zeggen.

Zapata10 | 17-12-22 | 23:25
▼ 9 antwoorden verborgen

Stamcafé? Hier eentje van een band die gehaat wordt.
Nickelback - Never Again
Zelf linken, want babypoeder kleeft aan mij.

UnderTheDevil | 17-12-22 | 22:18 | 5

@Robert Haynes | 17-12-22 | 22:24:
Blijft mooi dees!

Deksmaat | 17-12-22 | 22:37

UnderTheDevil | 17-12-22 | 22:18 |

Toen prima muziek maar nu echt minder, dat vind ik dan.

mvgrt

pegaje | 17-12-22 | 23:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Soms zijn er mensen als je ze ziet of leest in interviews over hun werk of leven dan zijn die personen veel interessanter qua vertellen dan wat zij schrijven, zingen etc. Komrij is een van die personen voor mij. Vaak zeer snedig met buiten literaire en wereldbeschouwende one-liners en visies maar hun "echte" werk? Daar ben ik nooit van onder de indruk geweest. Maar dat is natuurlijk mijn gedachte en volledig subjectief.

Basil Fawlty | 17-12-22 | 22:17 | 4

subjectief ? Basil Fawlty | 17-12-22 | 22:17 |

Nee hoor dit gewoon waar.

mvgrt

pegaje | 17-12-22 | 23:27

Wat heb je gelezen van hem Basil waarvan je niet “onder de indruk was”?
Ik vind hem eerder in dit fragment van P&W irritant op een aantal zaken, het afbranden van Balkenende zonder de feiten te kennen en zijn dédain tegenover Jan Smit.
Jan is ook mijn type niet maar niet om te kleineren.

J.Cash | 18-12-22 | 01:31

@J.Cash | 18-12-22 | 01:31:
Dit helse moeras, was mijn kennismaking. Stond in mijn vaders boekenkast.
De Nederlandse poëzie van de 17de en 18de eeuw in 1000 en enige gedichten.
Humeuren en temperamenten.
Over de bergen.
Dubbelster.
Alle gedichten tot gisteren

En toen vond ik het wel ok.
En ik kleineer niemand maar hij werkt niet voor mij. En ik mag hopen dat jij dat ok vindt want zo werkt het. ;-)

Basil Fawlty | 18-12-22 | 02:09
▼ 1 antwoord verborgen

"Alles goed en wel, maar was Gerrit niet een beetje rechts?"
"Ger was teleurgesteld links."
Die houden we er in. Ik ben ook teleurgesteld links. Zwaar teleurgesteld. Al jaren. Daarom stem ik sinds 2015 PVV waar en wanneer mogelijk. En ja, dat was al aan de late kant, maar ik was te naïef. Veel te naïef, ik weet intussen beter. Niet woke, wel wakker.

Deksmaat | 17-12-22 | 22:13 | 2

Ik beschouw mezelf ook nog steeds als gematigd links.

Sinaslolly | 17-12-22 | 22:28

@Sinaslolly | 17-12-22 | 22:28: Mijn voorkeur gaat naar gelang het onderwerp van links naar rechts. Die twee behoren ook enigszins in balans te zijn op het redelijke midden. Momenteel zijn ze ook in balans, maar dan wel aan de extreme kanten van het spectrum.

Andersdenkend | 17-12-22 | 22:57

Wat muziek, zonder thema maar wel mooi denk ik

SUICIDE IS PAINLESS - Theme from M.A.S.H (Cover by Otis Kerp)
www.youtube.com/watch?v=ifj2jJNR4lc

Soul Asylum - Runaway Train (Official HD Video)
www.youtube.com/watch?v=NRtvqT_wMeY

R.E.M. - Everybody Hurts (Official Music Video)
www.youtube.com/watch?v=5rOiW_xY-kc

Annie Lennox - Why (Official Music Video)
www.youtube.com/watch?v=HG7I4oniOyA

Edgewater - As If You Know Me
www.youtube.com/watch?v=APl8lPqCIcY

Life N' Lies Erratum
www.youtube.com/watch?v=MIZtsmwLrfQ

Bonus
www.youtube.com/watch?v=2f_Vjz66gh8

BootleggersSmurf | 17-12-22 | 22:08

"Waar heb ik het aan te danken dat ik behalve mijn likdoorn en mijn groot talent ook nog mijn homoseksualiteit moet meezeulen? Ik wil niet vertegenwoordigd worden door een zingende zak met lachgas. Ik wil niet geknuffeld worden door een politicus met wie ik niets heb."

BAM!

Deksmaat | 17-12-22 | 22:06

Mij viel dan dit weer op:

"Ger en Charles voelden zich in eind jaren zeventig in Amsterdam al bedreigd door Marokkaanse potenrammers. Charles is een paar keer in elkaar geslagen. Die mohammedaanse homo- en pottenhaat was een van de redenen voor hun emigratie naar Portugal."

Toen dus al, hè, toen dus al. En er is in die dik 4 decennia he-le-maal niks veranderd. Het is alleen maar erger geworden. Nu weer het bericht dat 5 ''jongeren'' in Den Haag een homo het ziekenhuis in hebben geslagen/geschopt.

Af en toe word ik kennelijk gejorist als ik het weer eens neerschrijf - gisteren nog - maar ook niet altijd, dus ik blijf het herhalen: bij grof wangedrag zoals gisteren dus weer in Den Haag, moet het Nederlanderschap van die lieden worden ingetrokken en moeten ze voorgoed worden uitgezet naar Marokko. Andere 'straffen' helpen niet; daar lachen ze om en het geeft ze hoogstens meer 'street credibility' bij hun even foute vriendjes.

Dr_Johnson | 17-12-22 | 22:06 | 2

Zo mee eensch.

Deksmaat | 17-12-22 | 22:07

"Ja maar, op de Noord Hollandse kermissen gebeurt dat ook, hoor, en de daders zijn ROOMblank" [/sarc][/vergoeilijkendewijgkijkmodus]. Trouwens als ik het woord "roomblank" nog 1 x hoor in deze context ga ik dik over het huigje. Kots !

Asteroid-B612 | 18-12-22 | 07:49

Mooie foto van 'de oude Albert S.' en 'het zieke aapje N.'
Reve kon er ook wat van, collega's in een paar boosaardige zinnen volledig afbreken.
Reve trakteert Gerrit K. in 'Lieve Jongens' op 'een alle menselijke hoop uitdovende putlucht, afkomstig van een scheet in een wijnglas die begon als een laffe, geringe fluiting maar allengs aanzwol tot een kloeke klaroenstoot.'
Cees Nooteboom werd in 'Op weg naar het einde' te grazen genomen door Reve.

gestoptmetroken | 17-12-22 | 21:54

Die boekencommercial wie herkent zich daar nu niet in. Ik kende hem al en hij blijft geweldig!

Smoelensmid | 17-12-22 | 21:53

Waarom is het dat dit soort mensen (schrijvers, dichters, kunstenaars) niet kunnen zonder containerladingen aan drank en allerlei soorten drugs? Of is dat juist de reden dat ze al creërend buiten de lijntjes kleuren en brave Hendriken dat dan vervolgens briljant en geniaal vinden omdat ze dat met hun nuchtere hoofd nooit hadden kunnen voorstellen? Raarrrr

YoMoms | 17-12-22 | 21:49

En toch beschouw ik Komrij als de Godfather van Geenstijl. Ik zie zijn stijl gewoon terug in de stukken hier.
Verder heb ik al zijn boeken, alleen kan ik niet lezen.

skoftig | 17-12-22 | 21:48 | 2

Vraag Lezeres eens een dagje op bezoek... voor je het weet kun je het ook;)

Smoelensmid | 17-12-22 | 21:54

Wie is AP?

hotnot | 17-12-22 | 21:37 | 2

Arie Pos, biograaf van Komrij.

Ik heb altijd smakelijk kunnen lachen om de tirades van Komrij in NRC die hij in zijn nadagen vanuit Portugal met ons deelde. Hij had ook in NRC een tijdje een mooie polemiek met Benzakour. Gingen er beide vol gas in en konden dat van elkaar wel hebben. Beter dan de huidige sneeuwvlokjesgeneratie.

Jan Laefcutte | 17-12-22 | 21:46

Klik eens op het eerste linkje.

Lorejas | 17-12-22 | 21:47
-weggejorist-
korenslager | 17-12-22 | 21:36 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl