achtergrond

Geenstijl

Studenten in de KOU. Huisbazen zetten verwarmingen lager

Studeren aan de universiteit van het leven!

Ook koud: de Oekraïense frontlinie

De temperatuur loopt hoog op in de samenleving, maar neemt drastisch af in studentenhuizen. Joram van Velzen, voorzitter van de Landelijke Studentenbond: "Wij horen van studenten die in de kou komen te zitten door huisbazen die ineens de verwarming lager zetten. (...) Wat gebeurt is nu al onacceptabel vanwege de kou, maar het wordt ronduit onveilig als het nog kouder gaat worden. Huisbazen kunnen ook besparen op hun energiekosten door te investeren in dubbel glas. Dat levert een win-winsituatie op." Onveilige situaties! Een aantal persoonlijke verslagen dan, zodat de kou een gezicht krijgt.

Anouschka Vrouwenvelder (22): "In haar niet geïsoleerde antikraakhuis in Utrecht draagt ze meestal drie T-shirts onder haar trui, en bedekt ze haar benen met een legging én joggingbroek."

Lara van den Berg "heeft een kamer op de vijftiende verdieping van een complex. Daar is de verwarming helemaal uitgevallen. Al weken lukt het niet de boel op gang te krijgen. Ik heb gelukkig veel dekentjes, thee en truien. Inmiddels hebben we allemaal elektrische kacheltjes gekregen, die zorgen dat we toch verwarming hebben op onze kamers. Nu is het daar wel weer warm, maar in de keuken... Toen het op mijn kamer ook zo was, sliep ik liever bij mijn vriend (...)."

De weke generatie!!!!

Voordat (1992) WOKE studenten veranderde in SNOWFLAKES die niet tegen KOU kunnen

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.