achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Disney ontslaat Woke CEO Bob Chapek, beurskoers daalde 37% in een jaar

Opeens heb je het

You know what woke means, it means you're a loser. Everything woke turns to shit

De markt blijkt andermaal weerbarstig! Lang verhaal kort: onder CEO Bob Chapek hebben die kale, androgene zwarte fee (?) in de nieuwe Pinnokio, die zwarte zeemeermin waarvan het een modern geloofsartikel is te insisteren dat ze een feilloze klassieke schoonheid is, die menstruerende man in Baymax en dat krampachtige offensief tegen Florida's gouverneur Ron DeSantis' wet dat schoolpersoneel kinderen onder de 9 jaar oud niet mag """docereren""" over genderidentiteit en seksuele oriëntatie, afgelopen jaar geleid tot een beursverlies van 37 (!) procent.

Het ontslag van Bob Chapek en de herbenoeming van oud CEO Bob Iger [laat Kanye en Dave het niet horen allemaal] steeg het beursaandeel meteen met 6 procent. Maar, verwacht niet meteen een 180 die neerkomt op Top Gun Kids. In entertainment-vakblad foxbusiness.com lezen we: "But Chesser does not believe Chapek was pushed out because he embraced the wokeness. In fact, he says Iger, who led Disney for 15 years before handing the reins to Chapek in 2020, is a woke warrior himself. "Iger is no less woke than Chapek," Chesser told FOX **Business. "He is even more woke.""

Meemaken is wat we het gaan. Uiteindelijk is ook woke maar een hype, zoals een van de laatste volwassene in de zaal Kat Rosenfield eind juli nog zo fantastisch uitlegde.

Extreem vermoeiende mensen

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Nu ook al WOKE: kinderspeelkleden

Het houdt niet meer op en het wordt alleen maar vervelender

@Ronaldo | 18-04-24 | 14:00 | 174 reacties

Interview met historicus Martin Harlaar, de schrik van woke en gendergekkies

Historicus Martin Harlaar (Amsterdam, 1956) publiceerde Het gender-experiment. Hoe maakbaar is onze identiteit als M/V/X? en Ben ik wel woke genoeg? Een ontdekkingstocht door het land der Social Justice Warriors.

@Arthur van Amerongen | 27-01-24 | 20:45 | 121 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.