achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Klimaatprotest leidt tot aanrijding van agent, twee arrestaties. Kent iemand een klimaatjurist?!

Hannah Prins hoe is je Britse strafrecht?

Er is een Britse politieagent gewond geraakt bij een protest op de M25-snelweg door Just Stop Oil, twee verdachten zijn opgepakt. Ja, hier kon je natuurlijk op wachten met een institutie-brede eindtijdscultus waarbij tussen elke regel staat dat het doel alle middelen heiligt. Op een paar uitzonderingen - met absoluut hun eigen gebreken - na maakt de gehele media, politiek, entertainmentindustrie en corporate branding de gehele Westerse bevolking wijs dat ze er allemaal aan gaan, tenzij """iets""" doen. 

En het blijft een bijzonder psychologisch balanceerwerk om te aanschouwen. Want enerzijds kan die cultus z'n regelrechte haat voor het bestaan van het menselijke ras amper verbergen. Maar anderzijds zeggen ze het allemaal voor het overleven van de mensheid te doen.

Soort van voorbeeldje onderstaand, een van de drijvende krachten achter de snelweg-bezettingen Roger Hallam, die zegt dat schaarste door klimaatverandering ertoe zal leiden dat bendes van jonge mannen naar je huis komen en "They take your girlfriend, your mother, put her on the table and gang rape her, then they take a hot stick and poke out your eyes." Nou, laat het over aan de psychoanalyticus in ons om daarin evengoed een soort verlangen als waarschuwing te zien. Zulke praat is een nauwverholen verlangen naar chaos en ontregeling, met de verlangende partij aan de winnende hand. Jung schreef het al: "Sentimentality is a superstructure covering brutality".

Waarschuwing of impliciet verlangen?

Waarschuwing of impliciet verlangen?

is zo

is zo

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Waarom weigerde OM vervolging van Khalid K.?

Waarom werkte het Openbaar Ministerie mee aan het bagatelliseren van omstandigheden waaronder de aanrijding tot stand kwam, en komt iemand die zeven mensen aanrijdt níet voor de rechter, terwijl het OM dat eigenlijk wel wilde?

@Van Rossem | 26-08-19 | 21:00 | 0 reacties

#GS20 - 2019 - OM wilde suikerspiegelchauffeur toch vervolgen, stopt reden voor plotselinge draai in doofpot

Khalid K. had slechts één keer gegeten en was al eerder tegen een paaltje gereden op de dag dat hij om 20u43 zeven mensen aanreed op het Stationsplein in Amsterdam

@Ronaldo | 26-08-19 | 08:30 | 273 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.