achtergrond

Geenstijl

Kanye "Jews have owned the black voice" West koopt social media platform Parler

We gaan Kanye's recente uitlating toch even in de gaten houden

"Jewish people have owned the black voice (...)". Volgens Kanye omdat zwarte artiesten vaak joodse managers en joodse platenlabels hebben, een contract hebben bij "een joods platform als Disney" en meer van zulks. Tegelijkertijd zegt hij ook dat hij respecteert hoe succesvol joodse gemeenschappen zijn in de advocatuur, media en entertainment en benadrukt hij dat hij de Afro-Amerikaanse gemeenschap als een van de 12 joodse stammen ziet. Daarmee begeeft bij zich in het vaarwater van de Black Hebrew Israelites (wiki), en schuurt hij toch ook echt wel dicht aan tegen Nation of Islam-leider Louis Farrakhan die ook nog altijd erg populair is in de zwarte gemeenschap én onder artiesten.

Kanye's nieuwe interesse is relevant omdat hij ondanks/dankzij alles extreem invloedrijk is in de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Ondertussen op een zekere afdeling van de overwegend blanke 'spirituele beweging' die onlangs nog in een uitverkocht Ahoy tezamen kwam onder de naam "That’s the Spirit - Talk XXL’", is de rol van joden in 'het kwaad' ook onmiskenbaar een thema. Daar sprak o.a. Marcel Messing die de gefabriceerde Protocollen van de Wijzen van Zion veelvoudig aanhaalt in zijn werk.

Zo zijn er inmiddels toch twee soort van nieuwe/herleefde fronten - de Afro-Amerikaanse en overwegend blanke 'spirituele' - geopend in hoe de joodse gemeenschap bezien en bevraagd wordt. Dat is zorgelijk, en blijven we in de gaten houden.

Instant Update: Kayne West koopt social media platform PARLER (bekend van).

Heftig. "Jewish Zionists" vertellen Kim Kardashian wat ze over seksleven deelt

Kanye West blasts the media for labeling him an "abuser," as well as those close to him for not defending him: "The 78 media outlets that called me an abuser when I was tryna get that heroin addict away from my kids that was tattooing my kids names on him, Skete, Pete Davidson."

23.7K
Reply

Het hele gesprek

Inmiddels verwijderd (9 oktober)

Inmiddels verwijderd (9 oktober)

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.