achtergrond

Geenstijl

Mobilisatie Dag 8 - "Onterecht opgeroepen? Eigen schuld." En jongens breken elkaars ledematen

Hier zag u dag 1, 2, 3, 5, 6 en 7.

Het gaat nog steeds niet goed en wel slecht met Ruslands gedeeltelijk volledige mobilisatie. Ondertussen ontvangt Oekraïne van Amerika binnenkort o.a. 18 nieuwe HIMARS en 150 Humvees als onderdeel van een nieuwe care package t.w.v. $1,1 miljard. Noot: Oekraïne heeft nu pas 16 HIMARS en die zaaien al maanden dood en verderf langs Russische linies. En die vuurkracht wordt straks dus allemaal gericht op nieuwe dienstplichtigen die zonder ook maar 1 dag training mogen klaren wat Ruslands elite-eenheden (hun para's, 1st Guards Tank Army, Wagner Group en Kadyrovs Tsjetsjenen) niet konden. En ohja, mocht u zijn gemobiliseerd terwijl u eigenlijk te oud/onmisbaar/anderszins ongeschikt bent, dan is dat uw eigen schuld omdat u dat zelf vooraf aan uw plaatselijke mobilisatiecentrum had moeten melden. Een soort donorregister!

In ander nieuws kondigde het Kremlin vandaag aan dat Poetin morgen een speech houdt waarin hij zeer waarschijnlijk de annexatie van Donetsk, Luhansk, Zaporozhye en Kherson officieert. Zo gaat dat namelijk als """98%, 98%, 93%% en 87%""" van die bevolkingen voor aansluiting bij Rusland stemden toen Tsjetsjeense soldaten ze kwamen halen om te stemmen.

Maar goed, dan roept Poetin die gebieden officieel uit tot Russisch grondgebied. En dan? Dan staan Oekraïense stoottroepen gedekt door NAVO-inlichtingen en bevoorradingen nog steeds op de deurmat. En heeft Poetin nog steeds de mankracht helemaal niet om die Oekraïeners tegen te houden, zelfs al verklaart hij het dan ineens wel tot 'oorlog' in plaats van speciale militaire operatie. En ook die 80% van de ongeveer 6000 Russische troepen aan de Baltische grens, die Poetin nu verplaatst om tegen Oekraïne in te zetten, zullen daar weinig tegen uit halen. Russen doen namelijk blijkbaar niet aan operational design en vechten nog steeds met dezelfde doctrine als in Tsjetsjenië. Maar Tsjetsjenië werd niet gedekt door de NAVO. Meer beeld na de breek.

 Wat wel zo is: Poetin plaatst dat grondgebied hiermee onder Ruslands nuclear umbrella, wat de ver/herovering door Oekraïne natuurlijk wel een stuk moeilijker en gevoeliger maakt.

RU jongeren laten hun eigen ledematen breken met voorhamers

Succes morgen tegen de Oekraïense SF

UKR soldaten maken geintje met Rus POW: "We zijn Banderovtsy - geintje"

UKR soldaten maken geintje met Rus POW: "We zijn Banderovtsy - geintje"

Tribaal moederhart: "Mobilisatie hoort erbij, ik heb nog andere zoon met kids"

De antimaterieel sniper in actie

Deze Snipex Alligator dus

Deze Snipex Alligator dus

Het kan high command ook helemaal niks schelen natuurlijk

Kanonnenvoer en niets meer dan dat

Mag dumps

Het tij keert!!

LOL wat

LOL wat

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.