Maar wat vindt u eigenlijk van: Mayonaise-ijs
Horen we u nou nooit over
Stel nou dat het niet hypothetisch zou zijn dat er een hittegolf aankomt en u wat verkoeling zoekt maar geen trek hebt in elke smaak die geen mayonaise is. Of stel - en dit vergt het uiterste van uw inbeeldingsvermogen - dat u een vriendin had, en die u dan ook nou zou vragen eens een keertje rustig aan te doen met de mayonaise. Nou, wat het scenario ook is, u krijgen ze niet. Want de moderne man heeft op elke vraag een antwoord. Zelfde geldt voor Ketchup-ijs trouwens, maar we dronken al tomatensap dus dat is niet speciaal meer.
Reaguursels
InloggenZaterdag nog asperge-ijs op. Wel zonder ei-ijs en hamijs. Viel niet tegen.
Mayonaise-ijs? Getver. Deze zomer wel een kurkuma-gember ijsje gegeten in Italië. Dat was heerlijk.
Kaagijs. Alleen wat azijn toevoegen aan een toch al bevroren substantie.
Ja zo ongeveer zoals ooit toen mijn antivries van de ruitenwissers bevroor tijdens het rijden op weg naar de wintersport.. voortaan altijd een dubbele dosis om het Kaag effect te vermijden ;)
Hahaha, Kaag-ijs!! Plus veel!
Simpelste recept ooit trouwens
Mooi principe om het alledaagse eten in het zonnetje te zetten.
Lekker oud nieuws, maakte hier in al Frankrijk bleu auvergne, aardappel, frites ijs.
Hartige ijssoorten staan al in boeken vanaf de jaren 70. Mayoijs pff, gele basis mixen met olijfolie en turbineren maar.
Alles waar water in zit in te transformeren in ijs. Je kan ook een ijsje halen bij Der verrückte Eismacher in Berlin, lekker pizza- of worstijs. Die man doet vaak mee aan wedstijden op de Sigep in Rimini. Ga binnenkort voor franse kennissen hier in de buurt komkommer sorbet maken voor in de gin tonic. Simpel, mixen suikerstroop erbij, effe meten met de refractometer, wat zuur erbij en klaar.
"komkommer sorbet"
Lekker maar ga ik van boeren. Geen idee waarom.
Klinkt niet aantrekkelijk.
is het wel genderneutraal ijs ?
Pannenkoek met ijs, heerlijk.
Maar mayonaise ijs? Is dat iets voor bij de koude, verschrompelde frietjes?
Pannekoek met kaas en ketchup! Nomnomnom...
Vreemd.
Voor bij het berehap-ijs bolletje
Hierop is maar 1 antwoord mogelijk.
www.youtube.com/watch?v=VBffOZNX8Fw
Klassieker. Thanks.
Kaasijs, kan gemaakt worden met dezelfde ingediënten als roomijs.
Ik word al onpasselijk bij de gedachte aan de smaak van mayonaise-ijs.
Bananensplit, what else?
Ik hou het maar bij haring met slagroom.
Ik bij knäckebröd met kauwgom.
Wanneer komt er baklava-ijs of ijs van geitenvlees voor onze (jullie bedoel ik) nieuwe buren?
Baklava ijs bestaat. Ooit gegeten in Istanbul. IJs van geitenvlees (lol!) ken ik niet maar wel met geitenmelk.
@Basil Fawlty | 08-08-22 | 21:20:
IJs is sowieso heel anders in Turkije, niet alleen de naam (dondurma) maar ook het maakproces (geen melk, toevoegingen van bepaald meel en hars) en de textuur (rekbaar, plakkerig, dik).
IJsje oorlog.
Is vast lekker in combinatie met frikadel-ijs en uitjes-ijs.
Citroenijs is wel lekker maar ben niet zo'n ijseter. Al ontkom je er niet aan want "het is toch gezellig", "he, nou, doe nou toch eens mee".... etc.
Een goede limoensorbet overgoten met dessert wijn is echt goed te doen hoor..
Met vodka wordt het opeens heel gezellig.
Ik paal elke dag weer Umami.
In Japan hebben ze lavendel-ijs, wasabi ijs (zou ik proberen), sesam ijs, zoete aardappel ijs, enz. Maar mayo en ketchup lijkt me 3 x nix.
Lavendel-ijs en sesam-ijs lijken me goed te doen!
@JJMS | 08-08-22 | 18:56: habanero ijs ook.
Hup boeren. Wordt allen ijscoboer.
Tegenwoordig moet er kennelijk allemaal smaakjes .... gewone vanille ijs bijna niet meer te krijgen etc.. u wilt vanilleijs ? Wat ouwerwets ! We hebben wel mango brandnetel, of limoen advocado, of azijn pastiche (speciaal voor volkskrantlezers) en nog veel meer kleurtjes en exotische smaakjes
Tijdens de Grote Oorlog had u natuurlijk helemaal geen ijs. Dan bent u sneller tevreden.
Echte vanille is onbetaalbaar aan het worden, het is vaak vanilline ijs wat je eet, wat er weer voor pleit thuis de ijsmachine wat vaker te laten draaien ;)
@Smoelensmid | 08-08-22 | 19:02: als je ruim meer dan een euro moet neertellen voor een bolletje, kun je makkelijk een vanillepeul bij de Sligro bekostigen.
Die marchandeurs die zich horeca-exploitant noemen willen toch echt hun tweede skivakantie niet opgeven.
Iedereen die in de horeca heeft gewerkt weet dat: creatief de kassa aanslaan, zwart geld is er genoeg, lonen zijn de afgelopen jaren niet of nauwelijks gestegen.
@Analia von Solmsch | 08-08-22 | 20:06: Voorlopig heeft verneuk de massa grijp de kassa nog de boventoon.
Nee Nee Nee, dit is het seizoen van de vers gedraaide vanille lavendel roomijs met in warme dessertwijn gewelde grote halve perzikken en kruisbessen geserveerd met een ijskoude Gerard Bertrand Muscat.de Rivesaltes.. niks ketchup sorbet of andere prefab ijsrotzooi.
Waar kan ik dat krijgen en bezorgen ze ook nog vanavond?
@letopuwzaak | 08-08-22 | 19:27: Nee bezorgen wordt lastig , vanavond staat op het menu chocolade ijs met eroverheen een reep Galler 85% chocolade fijngehakt met het Koksmes en een flinke shot zacht geslagen slagroom.. het leven kan zo simpel zijn en je hoeft er de deur niet voor uit ;)..
Dat klinkt bijzonder aangenaam.
*likkebaarden doet*
Alleen bij de gedachte moet ik al een beetje binnensmonds braken.
Ijs maken met Heinz ketchup duurt dagen.
Dat spul komt bijna niet uit het flesje.
Kijk maar
youtu.be/VyteU3l2fg8
Zo traag als poep!
1) Een geweldig idee om dit te lanceren onder het meest obese volk van West-Europa.
2) Fijn ook dat er twee obligate hoofddoeken in het promotiefilmpje te zien waren.
Komt geen man in voor. Ja dat knulletje, die bediende.
What about bierijs.
Ik vermoed dat sinds we bier drinken (~5000 jaar), elk jaar minstens 100 man op dat idee komen. Nooit wat geworden, dus nee.
Heerlijk, mossel-ijs
Bwuuaaaarghh
Geen Piccadillysaus in Londen?
Great Idea!
Nee, wel een circus.
Appelmoesijs daarentegen
Dus we gaan hartig ijs maken.
Babi pangangs-ijs.
Boerenkool met rookworst en gebakken spekjes en een kuiltje met jus -ijs.
Komkommerijs.
Hou het toch maar op roomijs en citroen en pistache en zo.
Zoute of zure haring ijs. Graag 1x met slagroom.
Ooit eens met enige tegenzin groene thee ijs gehad. Ik denk dat ik daar maar de grens trek. Ik word misselijk bij de gedachte. Ik vind ijs al niet echt lekker maar dit. Getver.
Hoorntje met twee bolletjes Joppiesaus ijs met geslachtsroom.
Super fastfood, wordt niet eens meer ontdooit.
In normale toestand hoef ik dat al niet, dus nee dank u.
Ik begrijp de redenen achter het op de markt brengen van nieuwe smaken - het vergroten van marktaandeel door het verwerven van nieuwe klanten - maar dit zijn pure marketingijsjes. Horen we nooit meer wat van, de bedenker wordt achteloos ontslagen en er verschijnen onvermijdelijk weer nieuwe smaken waarop de gebeurtenissen zich weer herhalen. Tot in het einde der tijden. Terwijl de waarheid zo simpel is. Het lekkerste ijs dat ik ooit heb gegeten was softijs in een oubliehoorn, besprenkeld met snippers pure chocolade. Ik at het tijdens een vakantie op Bornholm in 1978. De verkoper had een ijscokar in een vissershaven en al lijkend keek ik uit over donderende vissersschepen. Ik was gelukkig. En daar had ik geen mayonaise- of ketchupijs bij nodig.
lijkend = likkend. Stomme autocorrectie....
donderende = dobberende. Weer de autocorrectie. Hebben ze de bedenker ervan al gefusilleerd?
Als dit een kort maar krachtige opleving van de aandelen veroorzaakt wordt de bedenker zeker niet ontslagen hoor. Mijn lekkerste ijs was een slagroomijs die als een soort van worst in plastic was gerold. Merk weet ik niet meer.
@Sans Comique | 08-08-22 | 18:49: en dan tussen twee wafeltjes, ik ken ze ook nog. Was erg goed te doen als klein mannetje
Alleen als mayo-shake.
Net te laat voor de Pride: spermaemmerijs.
Je weet nooit precies wat de ijsmeester in zijn ijs doet.
Heb eigenlijk wel zin aan boerenkoolijs.
Met een worstijslolly.
Met jus saus
Ik wil daar een bevroren frikandel bij.
Leuk die native ads als nieuws weten te verkopen.
Blijven toch rare snuiters, die Engelsen.
Haha, ook HP sauce smaak, dat wil ik nog wel proeven ook.
Brown Sauce is dat toch?
@Mr_Natural | 08-08-22 | 18:24:
Jup. Ondefinieerbare bruine zooi die smaakt alsof je een fles balsamico, iemands ochtendurine en een zoute haring van een week oud mixt. Geweldig, kan echt overal overheen, het spul is zo penetrant dat het helemaal niet meer uitmaakt wat de drager is.
Zolang je geen Marmite of Vegemite wilt, vind ik het best.
@elfenstein | 08-08-22 | 18:50: kijk daar kan ik me wel wat bij voorstellen wat een briljante omschriving :))
@elfenstein | 08-08-22 | 18:50:
Geniaal spul. Heb hier ook standaard een fles staan. Alleen al voor dat iconische etiket.
Lekker op de diepvriespatat.
Hoewel ik, ook op de vroege ochtend, nooit nee zal zeggen tegen Heinz witte bonen in tomatensaus bedank ik vriendelijk voor deze ijssmaken. Sowieso, als er geen chocola in zit mag het geen ijs heten.
Lekker. Baked beans en dan van die kleine worstjes erbij en gebakken champignons op toast en roerei. Yummie ontbijt in de winter. Oh ja, en natuurlijk een glas prosecco of voor jou een Mimosa. Maar dat kun je all year round drinken bij ontbijt.
@Basil Fawlty | 08-08-22 | 20:53: *Kwijlen doet…*
Het geheim van een killer Mimosa?
Een scheutje Cointreau..
@Wijze uit het Oosten | 08-08-22 | 21:01:
Goed idee, nog nooit gedaan want ik heb nog een fles staan en wist niet wat ik er mee moest. En dan ziet de rest van de dag er al een stuk zonniger uit. Lol!
Overigens is Grand Marnier ook een gedachte.
@Basil Fawlty | 08-08-22 | 20:53:
Wat onze Wijze zegt: het water loopt me al in de mond! Witte bonen op toast, wie dat ooit verzonnen heeft mag postuum worden geridderd. En van die worstjes bestaat ongetwijfeld ook een vega-variant.
@Basil Fawlty | 08-08-22 | 21:03: Ook heel goed om aardbeien in te Grand Marinieren je weet wel;)
Check de chips in Nederland. Álle soorten zijn er tot aan patatje oorlog!
Knoflook ijs, met harde stukjes knoflook er in.
Yep, knoflook restaurant in R’dam. Best goed te doen eigenlijk
Je kunt ook een kikker op een stokje prikken en invriezen.
Dan heb je kikker-ijs.
IJs met wasabi smaak, is dat er al?
Zekers!
@Wijze uit het Oosten | 08-08-22 | 18:15:
En pindasaus?
Wasabi smaak. Je zegt het goed want echte wasabi is bijzonder duur. Wat wij eten is meestal mierikswortel met een groen kleurtje.
Zoals Wijze zegt is er inderdaad wasabi smaak ijs en als het goed is gemaakt smaakt het niet slecht.
@Basil Fawlty | 08-08-22 | 20:59: Doe mij maar Wabi Sabi ijs dat is echt natuurlijk gemaakt;) holistik.nl/japanse-filosofie-wabi-sa...
@Smoelensmid | 08-08-22 | 21:26:
Lol! Trouwens. Hey opa, hoe is het met de kleine en mama? ;-)))
@Basil Fawlty | 08-08-22 | 21:45: Ja prima , krijg de ene na de ander foto via de famile app en geloof dat het allemaal gesmeerd loopt.. het joch is een kloon van onze oudste geestig om te zien.. een soort tijdreis.. al mijn Nefro bloedwaardes vanmorgen weer helemaal top dus klaar tot in december altijd weer een klein feestje waard.. nu zomer vieren tuis aan de pool en heerlijk de tijd voor jezelf nemen geen grote snoei maai en schilder projecten de komende twee weken alleen genieten.
@Smoelensmid | 08-08-22 | 21:50:
Mooi om te lezen en geniet van de verkansie!
Een schep uitjes op je mayo/ketchup ijsje.... Ik weet niet hoor.
Als ik zie hoe ongezond Hannah eruit ziet, sla ik vriendelijk af.
Harde porno saus?
IJs met "patat speciaal" "frikandel speciaal" of "patatje oorlog" smaak, zou ik best willen proberen. IJs met ketchup smaak lijkt mij heel vies, ijs met currysmaak daarentegen......
The hottest summer ever! Jawohl!
Mayonaise ijs hebben wij al jaren bij de barbecue want mijn vriendin zet altijd de mayo pot helemaal achter tegen het koelelement aan.
Lol! Herkenbaar.
REAGEER OOK