Glas water met schijfje gember en citroen: €3,65
Hier gaat het fout
Als u de vlag nog niet ondersteboven had hangen vanwege de solidariteit met Oekraïne de stikstof, dan kunt u het alsnog doen om te laten zien dat u achter horecabezoekend Nederland staat. Drie euro en vijfenzestig cents voor een (zegge: 1) glaasje water met een schijfje gember en citroen. Dat is voor B. van Dam, die kennelijk twee jaar lang druk bezig is geweest met het in stand houden van onze horeca, nog bedankt daarvoor B. van Dam, zonder uw hulp had de horeca het nooit gered, een klap in het gezicht. "Dit is uitmelken (huh?, red.) en heeft met inflatie niets te maken." Maar zolang er Verzet is, is er Hoop. "Dan maar met dat ene drankje lang blijven zitten, ze vragen erom." Kijk Mark van den Oever, zo kan het ook.
Pik het niet langer!
Reaguursels
Inloggen‘Iets is waard wat diegene er voor vraagt’ Een heilige wet in de sales. Niet mee eens? Dan ga je elders kijken. Stel nu dat de barman of vrouw de gember en citroen zelf in stukjes hebben gesneden, de glazen met een linnen doek hebben gepoetst waarna afgevuld met helder bronwater en tot slot jou met een vriendelijke glimlacht op je wenken hebben bedient, zodat jij mooie sier op het terras kunt maken met je ‘glas met water’. Als jij perse een bak met water wilt, dan bestel je KRAAN-water. Tevens kun je vooraf de drankjes kaart vragen en bestuderen zodat je exact weet wat je gaat betalen, ik zie hierin enkel het probleem van een zure druif. Zeker nog nooit in het buitenland geweest met drie verschillende tarieven in de horeca: binnen, buiten en staand.
Uw globetrotter praatjes ten spijt: ik word behoorlijk depressief van een slecht getapt biertje in een viezig 0,2L glaasje, getapt door een chagrijnige buitenlandse trut die kwaad is dat je geen fooi geeft als je na 3x vragen 3,75 per biertje mag afrekenen op het overvolle terras. Zal aan mij liggen maar mij zien ze niet meer in NL op een terras.
Vriend, ik weet niet waar jij het over hebt. Die buitenlandse trut lacht nl. wel tegen mij en daarom krijgt ze ook fooi, al is de boel niet te zuipen. Verander je perceptie, want je glijd af zo.
Doe maar een glas water met schijfje gember en citroen en zes rietjes.
Wel los erbij leveren, zodat ze niet allemaal tegelijkertijd soggy en onbruikbaar worden.
Jaren terug al eens 15 euro betaald voor een matig gekoeld blikje Kronenbourg in een sneue Franse ‘club’.
€14 voor een glas wijn, wel lekkere, gelijk 2 flessen laten aanrukken.
Goedkoopste een biertje €0,50 gewoon bij mij in het dorp.(actuele prijs!)
Wat is het grootste bedrag dat je ooit hebt neergelegd voor een drankje?
Er zijn al jaren lang klachten dat men in de horeca grof moet betalen voor een glas water. Mensen met dergelijke klachten beseffen niet dat als iedereen "gratis" water wil de huur van het pand als ook het personeel niet betaalt kan worden. Toegegeven, een glas cola kost ondertussen ook meer dan een anderhalve liter fles in de supermarkt.
11 euro voor een glas champagne bij de lunch in het restaurant Marquis de Riscal, Rioja het goedkoopst een paar jaar terug 95 eurocent voor een perfecte espresso onderweg ergens langs de Douro in Portugal.
@Sinclair | 06-08-22 | 20:24: Ja en de A+ locatie van de supermarkt moet ook betaalD worden... dat is gewoon bij de bedrijfsvoering inbegrepen..
Paar jaar in Parijs gewoond. Meer dan 10 euro voor een biertje is niet ongewoon, zeker laat op de avond wanneer de meeste kroegen dicht zijn.
35 euro voor een baco in de pacha
18 euro voor een biertje in de ushuaia, maar dat was 'al' 3 jaar geleden. Zal dit jaar wel 20 euro zijn. Gevolg hiervan is dat een groot gedeelte van de bezoekers aan de drugs gaat.
Fok de horeca. Ranzige loser bars en zweterige rocknroll kroegen zijn veel leuker.
Waar vind je die vandaag de dag nog? Okay als ik binnenkom gaat het rocknroll- en ook het zweetgehalte wel omhoog.
@R. Skickr | 06-08-22 | 19:59: Niet in Nederland, eigenlijk. Maarrrr, er broeit wel iets in 020... Glad to se it happen.
@Asteroid-B612 | 06-08-22 | 20:03: Als het begint laat het me weten!
Halve liter 9 euro op de markt ook nog in de vislucht..
Laat je vrouw dan thuis.
@K1100 | 06-08-22 | 19:49: Dan hoeft ie ook geen halve liters meer te halen.
Het meest stompzinnige is nog wel, je hebt het vrijwillig betaald.. Ik kan mij niet heugen dat ik ooit in het verre verleden 20 piek heb neergeteld voor een pot bier...
Nederlandse horeca is zo armoedig. Elke tent met quasi dezelfde zweedse inrichting. Hoge drankprijzen maar nog hogere prijzen voor een hoofdgerecht zonder enige fantasie en kwaliteit. En daarbovenop komt ook nog een ober die op geen enkele vraag antwoord kan geven. Te triest voor woorden.
Ja in het Engels
Was het maar een ober, vaak is het een goedkope stand-in voor de bediening;)
Standaard eerste vraag is: "wat wilt u drinken?" of wat kan ik u inschenken ?" ... de meeste hebben ook geen drankenkaart op tafel om te zien wat 't kost, zo'n 'drankje'. Een hoofdgerecht onder de 20 euro is al een zeldzaamheid..
Volgens Waternet kost water € 0,87 per m3.
Ok, U heeft tijdens deze eerste economieles geleerd wat grondstof kost. Mooi.
Vervolgopdracht: welke bijkomende kosten kent deze ondernemer, welke marge moet deze ondernemer bij zijn kostprijs rekenen om zijn pandhuur, salaris personeel, administratiekosten, belasting op winst en andere noodzakelijke kosten doorbelasten?
Wat wil je dan zeggen tegen de ober: ‘doe mij maar een kuub water?’
Vroeger toen ik in de horeca werkte had je cafe's en restraurants. Tegenwoordig bezoek je een concept waarbij tijd het belangrijkste ingredient is.
Vaak kenbaar gemaakt.... wilt u nog iets bestellen (met de ondertoon en anders oprotten)
Per tafel moet er gewoon op een dag zoveel binnenkomen... en als 2 kletsmiepen het dan 2 uur houden bij 2 glaasjes overbetaald water (VOC water) tja, dan kost dat geld... want er hadden ook een stel toeristen kuinnen zitten die voor 100 Euro wegzuipen en wegvreten
Nou wat een horeca ervaring. Slap generaliserend gelul. Waarschijnlijk waar bij de "restaurants" waar jij komt.
Nog veel erger , voordat je de kaart al hebt gelezen , wilt u alvast wat te drinken bestellen ik zeg voortaan steevast nee dank u .
@lamedroid | 06-08-22 | 19:18: Nou nee, hier in dit land (ver ver buiten Nederland) staat kwaliteit (waaronder service) nogal hoog.... Water is hier overigens altijd gratis (aan tafel) vaak ook groene thee overigens.
Maar elk land krijgt de horeca dat het verdient.... dus accepteer het gewoon
@Smoelensmid | 06-08-22 | 19:21: Exact en vaak na het bestellen wordt de kaart ook gelijk weggegritst... bestellen/eten/oprotten...
Helemaal vervelend is dat als je in een gemiddeld restaurant in Nederland komt ze je de zaak uitkijken na 2000 uur.... sorry de keuken is al gesloten.om 2000 uur GVD
@Smoelensmid | 06-08-22 | 19:21: precies.
Dit dus. De gastvrijheid in de Nederlandse horeca in een notendop.
@Smoelensmid | 06-08-22 | 19:21: Ach, dat is maar net in welke stemming je daar terecht bent gekomen. Meestal lust ik wel een aperitief tijdens het bestuderen van de kaart. Maar ik bezoek eigenlijk veelal lokale restaurants, die mijn komst altijd erg waarderen.
Dat is mogelijk het verschil tussen lokale ondernemers en de grote jongens/ketens die centen willen/moeten maken.
Ik heb eens 20 euro betaald, inclusief fooi dat wel, na een toiletbezoek. Dat was het minste dat ik kon doen. Eigenlijk was het te weinig.
Lol
Waarom altijd de 2e kop koffie "gratis" en niet het 2e biertje?
Sunds 1 juli 2021 mag je als verkoper binnen de retail geen kortingen op alcoholhoudende dranken meer geven van boven de 25%. 2e biertje voor de helft mag dus wel maar dat zie je nooit.
OK boomer ga nog een gratis bakkie bij AH halen.
Je kunt daar ook gratis je thermosfles vullen voor onderweg daar hoef je geen boomer voor te zijn...;)
@lamedroid | 06-08-22 | 19:19: Lol@ boomer!
@Smoelensmid | 06-08-22 | 19:27: Vullen doe ik bij de Shell café.
@steekmug | 06-08-22 | 19:39: Ohh met Ethiopische Organic Sidamo arabica Dubbele espresso zeker.. Ik tank alleen daar, altijd Vpower 100 en weer door..
@Smoelensmid | 06-08-22 | 20:12: jaja, praatjes vullen geen gaatjes...
Toevallig zag ik vandaag bord bij een kroeg: 'Koop 1 biertje, betaal er 2 en je krijgt de tweede gratis!'. Je raadt waar ik zit zeker?
Ik hoop voor je dat je geen buren hebt.
@Chrlest, lang niet buiten geweest merk ik. binnen geld een rook verbod.
Gewoon niet zo zeuren, op vakantie betaal je het toch ook vlot, anders lekker thuisblijven. Lekker taquitos de queso brie con trufa y extracto de pera en tosta gratinada de gamba’s con alioli besteld net met een grote cerveza erbij, ben je ook vier tientjes kwijt. Straks flamencoshow en daarna eten. Ja, als je iets wil doen kost dat geld, vooral ook vanwege ziek hoge belastingen en accijnzen, maar daar profiteren de nieuwkomers dan weer van.
Proost en geniet!!
Klinkt goed St. Salud!
Zo je bent goed op weg zeg haha geniet van je grand tour!
@Smoelensmid | 06-08-22 | 18:49: pfff ja echt, heb een hotel met rooftopbar en zwembad op het dak met uitzicht over heel Sevilla, kijk hier recht op de kathedraal die 250 meter verderop staat. Echt bij geluk geboekt dit hotel en er gelijk maar een nacht extra aan vast geplakt. Dit is wat mij betreft de mooiste stad waar ik ooit geweest ben.
@Sinterbikske | 06-08-22 | 19:44: Ik zat vier jaar geleden in zo'n hotel in Ho Chi Minh met rooftopbar en zwembad op het dak en een mega uitzicht. Dat was zo gaaf. Ik had net 10 dagen op een motor gereden van noord naar zuid Vietnam en had 1 extra broek en shirt bij me en sliep bij mensen thuis meestal. Dan ineens een 5 sterren hotel met drank en feest en een zwembad op het dak was de ultieme ontspanning.
@Sinterbikske | 06-08-22 | 19:44: ohh mooi en auto zeker binnen geparkeerd want die straatjes daar smal smal smal weet ik nog.. , veel plezier en ik kik uit naar je foto verslag..;)
@Smoelensmid | 06-08-22 | 20:14: ziet er goed uit trip advisor , Hotel Dona Maria??
Klinkt goed. Moet nog wachten tot oktober helaas...
Niet eten kost niks, lekker eten kost gewoon geld, afhankelijk wat je keuze is en waar je het wilt nuttigen. So be it.
Maar in principe heeft ie gelijk
Ach ja, als je in zielloze "trendy" gelegenheden wil zitten, dan betaal je daarvoor de hoofdprijs. Gewoon de horeca links links laten liggen. Thuis is het goedkoper, is de muziek beter en bepaal jezelf wie er binnenkomt. Minder kans op een schietpartij of een mes in je rug Trouwens, wie bestelt er nou een glaasje water met gember en citroen.....
Thuis is bij mij al jaren ook erg trendy ;)
Nederlanders klagen maar vervolgens wel gewoon die prijzen betalen. Als je het er niet mee eens bent gewoon niet op dat terras gaan zitten of zoiets niet bestellen, maar daarvoor zijn de meeste mensen teveel gewoontedieren en te lui om dan met eigen drinken naar het park te gaan.
Er komt vanzelf een kantelpunt dat de horeca zichzelf de nek omdraait. Veel mensen in mijn omgeving gaan al niet meer naar de kroeg (terras) of veel minder. De horeca vangt dit verlies wel op door steeds hogere prijzen te gaan berekenen, maar ook dan komt er ooit een punt dat de volgende groep gaat afhaken.
Exhibitionisten en voyeurs hebben heel wat over voor hun hobby.
Als ik op een terras zit of op vakantie laat ik 'm zwaar uit de broek hangen. Figuurlijk gesproken. Het maakt mij dan niet uit wat het kost. Mooie herinneringen maken is het mooiste wat er is.
@pibasso | 06-08-22 | 19:09: De mooiste herinneringen zijn die op je bankafschrift zeker... ;) Hier 25 jaar niet op zomervakantie geweest en hem in mijn zwembroek thuis laten hangen.. maar wel een kind met warme hand een jubelton geschonken, heeft iemand anders ook nog eens een mooie herinnering behalve dat ik hem in mijn graf meeneem.. voor beide is eigenlijk wat te zeggen ..
De prijzen gaan al heel lang hard de hoogte in, zeker ook in de horeca. Ik ben net terug uit Wales en het VK is ook niet het goedkoopste land, maar valt mij op dat je in de horeca daar toch niet altijd veel kwijt hoeft te zijn. Het is daar wel weer zo dat het sterk afhangt waar je wat nuttigt of koopt. Supermarkten is zeer wisselend of je ergens een mega ding treft of een kleintje. Hier ook, maar daar is het door afstanden op het platteland wat sterker in beeld.
Dat van “we hebben de horeca in coronatijd geholpen” is wrang. Uiteindelijk willen die mensen niets liever dan zelf werken en dat mocht niet. Ze zijn heel lang gesloten geweest en dat was toen al bekend dat het draconisch was. Een klap in het gezicht, dit ‘argument’ van de schrijver.
Het gebeurt overal. In de Lockdowns zijn de horecabedrijven in AT gecompenseerd voor een deel van hun omzet in voorgaande jaren. Nu zie je overal kostbare verbouwingen aan restaurants, hotels etc. Het personeel werd "stempelen" gestuurd, allen de bedrijven die op "Kurzzeit" gingen hebben nu genoeg gekwalificeerd personeel, de anderen hebben een tekort aan personeel want die hebben elders een baan gevonden met leukere tijden, weekends vrij etc.
En ook hier komen berichten in de kranten van pizzeria´s die 3,50 voor een glaasje water vragen met als toppunt een "sommerspitzer" (beetje vruchtensap met water) voor 8.50 terwijl een halve liter bier voor 4 Euro doorging.
Hoeveel glazen water gaan er in een douchebeurt?
Als ik uitga van een regulier regenglas en een whiskeydouche kom ik uit op ongeveer twee keer de helft.
@R. Skickr | 06-08-22 | 18:11: en anders toch zéker vier keer een kwart!
Nu keer ik ook de vlag om. Ik wil niet leven in deze dictatuur.
In Zeist een patatje oorlog + een klein blikje cola, ruim 7 euro.
De friet en pindasaus alleen koste me al een euro.
Dat zijn toch normale prijzen als je een snackbar, al dan niet in het centrum, hebt?
Alleen de pindasaus kost al 1.40 hier, ik dacht ey doei 2 euro 30 voor een kleine friet de ballen ermee heb thuis nog een tube mayo
@R. Skickr | 06-08-22 | 17:53: normale prijs haha.. dat bedoelen ze dus met mensen die toch overal wel voor betalen. Daarom gaat het mis.
@Casus Lou | 06-08-22 | 19:34: Ik snap hem en je hebt gelijk. Ik heb toevallig precies hetzelfde gehaald van de week na een bioscoopje. 1 friet en 2 cola voor 9,50. Bij een stinkende snackbar. Ik was eerlijk 5 minuten daarvoor bij de Febo weggelopen omdat ze 3,50 voor een frietje en 3,00 voor een drankje rekenen. Dus blijkbaar is het normaal.
Ja zo kan het ook @Ronaldo, de vraag is of je er iets mee verandert. Gewoon niks bestellen is misschien in zo'n geval handiger.
Als het mijn café was vroeg ik voor een espresso 1,40, voor een tapbier 2,30 en voor een "glas water met een schijf gember en citroen" 9,50. Als je last hebt van muizen strooi je gif, toch?
Ghèghè. En wat voor een hapjes serveert u? Ik krijg trek.
@R. Skickr | 06-08-22 | 17:42: Bitterballen, vlammetjes, tosti's, leverworst, belegen en oude kaas, en een wisselende soort droge worst. Een hardgekookt ei voor vijftig cent, pinda's... Genoeg keuze!
@Rhenium | 06-08-22 | 18:08: Twee porties bitterballen en een groot stuk oude kaas met grove mosterd als het mogelijk is graag. Nu alleen nog een mooie naam voor dit utopisch etablissement en je bent klaar. Zet je alles op m'n rekening?
@R. Skickr | 06-08-22 | 18:15: Café "Rhenium", wat anders? En nee, niemand krijgt een rekening.
@Rhenium | 06-08-22 | 18:24: Ik had het kunnen raden. Maar stel dat ik een leuke barmop vertel en je noet lachen, krijg ik dan een gratis drankje naar keuze van het huis?
@R. Skickr | 06-08-22 | 18:41: Ja, dan krijg je een gratis glas water met een schijf gember en citroen!
@Rhenium | 06-08-22 | 20:27: Daarvoor ga ik je niet gratis laten lachen. Dus;
This grasshopper walks into a bar, and the bartender says, "Hey! We have a drink named after you!" The grasshopper replies, "Really? You have a drink named Steve?!"
Van 250 naar 970 euro
Dit gaat niet goed
twitter.com/tonfvandijk/status/155590...
Bizar. Mevrouw Been gaat na september in ieder geval niet meer op het terras zitten. Bijna 4x zoveel aan energie betalen zal veel mensen hun deel zijn dit najaar.
@pibasso | 06-08-22 | 18:31: Misschien is dat dan juist wel de plek om te gaan bivakkeren met al die idiote terrasverwarmingen. Toch nog een beetje warmte.
@Ruikbaard | 06-08-22 | 18:39: De gasbussen zullen ook wel meestijgen met de rest, dus laten ze die verwarmers wel uit. Bediening komt dekentjes uitdelen.
Meer betalen voor windenergie omdat de gasprijs stijgt heel logisch ook..
Belachelijke prijzen in Nederland en al die horeca uitleg waarom dat is, heb ik als klant geen reet mee te maken. Feit is dat je hier torenhoge prijzen betaalt in de horeca vergeleken met vakantielanden als Duitsland, Belgie, Oostenrijk, Spanje en zelfs Franrijk en Italie.
Ga eens snel op je achtertuin-terras zitten. Hoe meent u dat die prijs is samengekomen?
Neem eens een voorbeeld aan onze minister van Financiën. Die gaat notabene over de inflatie, maar die maakt zich daar toch ook niet druk over? Die maakt zich druk over Johan Derksen, het Amsterdams Studenten Corps en Beiroet!
In Oostenrijk zijn de drankprijzen ook aardig gestegen, maar het eten is daarentegen nog zeer betaalbaar. En je krijgt ook nog kwaliteit.
Als je op de kleintjes moet letten, lekker social-dealen en zoek deze shit gewoon uit voordat je ergens gaat zitten. Als je geld hebt, niet zeiken. Drankjes zijn duur op het terras. Een horecaonderneming runnen is nog veel duurder. Man up. Pussy.
Precies dat en bedankt. Weet je wie er ook nooit zeikt over de prijzen in horeca?
Dave Hole
youtu.be/aW1byvnXpEY
Hier in een pseudo hippe stranttent op Ameland net 8,65 afgetikt voor een kartonnen bekertje cappuccino en een kartonnen bekertje espresso. Alles onder begeleiding van een monotone clubhouse beat, dat dan weer wel.
Ga dan ook naar Schier
Maar wel een mooi uitzicht waarschijnlijk..
De grappen op Ameland zijn dan wel weer erg 'goedkoop'.
i0.wp.com/www.ameland.org/IMAGES/2012...
@sparka | 06-08-22 | 17:18: Bij van der Werff was het best eten voor een jaar of 3 geleden. We hadden er een vakantiehuisje. We kwamen er nooit meer zelf en verhuurden het, maar dat geeft ook veel gezeik.
Je betaald voor het zitje, tafeltje en uitzicht op een leuk terrasje, met of zonder parasol. Maar vooral voor de huur / bezit van het pand en salaris personeel, loonbelasting, winstbelasting, BTW, terrasvergunning, precario, schoonmaak, afschrijving inboedel, verzekeringen, kleding personeel, etc.
O ja, en nog iets voor het drankje.
Dat verklaart dan het prijsverschil met wat ik voor een biertje dat ik thuis drink ook gelijk zeker? Er zit wat in. Mooi gedacht.
En ? Sla ik dit terras wel over, met al die uitleg waarom het zo duur is.
Op het terras zitten zou juist goedkoper moeten zijn. Een gevuld terras trekt nieuwe klanten aan. Bij een leeg terras lopen potentiele klanten liever door naar een drukker terras want daar zal het wel beter, lekkerder en/of goedkoper zijn.
@Ruikbaard | 06-08-22 | 18:08: Als je zo beredeneerd dan zou een 1e klas kaartje ook goedkoper moeten zijn dan de 2e klas.
Ik mis een werkwoord
@R. Skickr | 06-08-22 | 18:21: Top idee. Op een terras zit je normaal gesproken voor je plezier. De trein ? Mja, wat moet je er van zeggen. Ik denk niet dat het daar gaat werken.
@Ruikbaard | 06-08-22 | 18:43: Ja het liep ergens mank in die vergelijking, ik kon de vinger er niet achter krijgen waar.
Ooo een cafe is net een tandarts praktijk daar betaal je ook voor de CAD CAM installatie het laser apparaaat de elektronische lengtebepaler en de implantaten set als je in de stoel ligt voor een simpele controle en die zooi ongebruikt moet blijven allemaal heel redelijk eigenlijk.. of niet?? Dat is toch gewoon inherent aan bedrijfsvoering allemaal zo oud als de weg naar Rome. daar moet je je klanten niet mee opzadelen...
Lekker zo'n vroeg GS Café op deze mooie dag. Moet wel even opstaan zo om een oplaadkabeltje te pakken want midden in een lekker nummer van Eric Steckel youtu.be/vLMBuj-s5j4 viel de speaker uit. Gelijk nog maar een koude kletsert pakken en (on topic!) uitrekenen hoeveel ik vandaag ga besparen door geen gemberthee met twee roze strikjes op het terras te bestellen.
Groeide mij. Inkomen maar zo hard als de prijzen in de horeca…….. sinds euro al fout
Gegaan biertje fl2,50 werd € 2,50
De werkelijke inflatie zie je bij een biertje op het terras en de prijs van een huis.
En in de tussentijd is half Nederland nog maar maximaal 24 uur aan het werk. Dus aan het werk fakking parttimers. Van jullie wil ik al helemaal niet horen dat alles duur is.
@pibasso | 06-08-22 | 18:26: Goed zo, dat zal de parttimer leren. Mijn bijstand groeit niet aan de boom.
@Kopieerapparaat | 06-08-22 | 18:54: Met bijstand mag je al helemaal niet klagen, toen ik moest stoppen met werken en aan de zijlijn stond was er voor mij helemaal geen bijstand... Bijstand is een gegeven paard, die kijk je niet in de bek.
1 glaasje ranja, €29,95.
Maar dat snap ik wel. Dat spul is supergeconcentreerd.
Wat kost het drankje en wat kost de handling, uitschenken, tijd, afwassen, afrekenen, zitplaats, entourage, personeel, overige kost. Ja, water kost nul. Maar 7 euro voor een glas wijn 4, 5 glazen uit een fles van 4, 5 euro bij de groothandel, komt op het zelfde neer. Horeca heeft kosten. Anders schenk je het thuis zelf maar in.
Dat doe ik ook met alle liefde... ook geen irritante terrasbezoekers... en in eigen tuin met de vogeltjes.
Als ik naar een café, kroeg of restaurant ga ik geen rare dingen bestellen waarvan ik de prijs niet kan inschatten en dan achteraf zeiken als ik het dan liever niet had besteld.
Sws bestel ik niets als de prijs nt op de kaart staat aangegeven...
@ReyNemaattori | 06-08-22 | 17:32: Liefst een foto erbij ook?
@R. Skickr | 06-08-22 | 17:34: Je klanten informeren over de kosten is wel het minste wat je kunt doen. Zonder prijs mag het ook ingeschonken worden, maar dan hebben we nog geen overeenstemming over de prijs bereikt, waardoor de prijs onderhandelbaar wordt. Ha, ouderwets afdingen op een biertje. Dat kan ik lang volhouden kan ik je verzekeren. Een gluipert die mij een poot probeert uit te draaien door zijn veel te hoge prijs pas achteraf bekend te maken, die zal ervan lusten. Dan heb ik meer plezier aan mijn biertje beleefd dan de gluipert in spé ooit van die paar piek zal hebben.
@Kopieerapparaat | 06-08-22 | 17:51: Als je in een restaurant zit waar de prijzen niet op de kaart vermeld staan zijn er twee mogelijkheden: of je hebt niet genoeg geld om überhaupt in die tent te zitten en je vraagt je dus af wat het allemaal kost of je hebt genoeg geld en het boeit je niet wat het kost, het zal toch wel niet goedkoop zijn weet je.
@R. Skickr | 06-08-22 | 18:46: Nee, een restaurant die zijn klanten zijn prijzen niet duidelijk en vooraf kenbaar maakt, overtreedt de wet, is dus strafbaar en bedrijven die de wet aan de laars lappen voor eigen gewin zijn gewoon louche toko's. Daar moet je helemaal niet willen komen. Bestel je een glaasje prik, dat is dan 33 euro. Kun je het niet mee eens zijn, maar dan komen er een paar kleerkasten bij je staan zodat je wel betaald. Ik kom in veel restaurants, doe nooit moeilijk over de prijzen, maar transparantie eis ik wel. Zo behandel ik mijn eigen klanten ook. Ik houd niet van zulke verrassingen.
@Kopieerapparaat | 06-08-22 | 19:12: Dit is dus precies mijn punt: kies het restaurant dat het beste bij je past qua verwachting en stijl . Ik zou niet op jouw ideeën kunnen komen in de context van mijn bericht.
Ik snap niet hoe het komt dat horecaondernemers vasthouden aan Grote biermerken en wijnmerken. Die drijven de prijzen op. Je kunt bovendien toch ook flesjes bier van grote merken serveren. Stuk voordeliger lijkt mij ook een contract met een lokale bierbrouwer. Je contract loopt toch een keertje af met zo’n groot merk. Wie weet of dit kan?
Wat ik weet is dat de grote brouwers een hele stevige vinger in de pap hebben in horecazaken. Rare wurgcontracten etc.
Ik meen dat veel panden waar een horecavergunning op rust in het bezit zijn van grote brouwerijen of uitbaters die banden hebben met de bekende merken. Je bent dan verplicht om hun bier te schenken. Het maakt ze dan ook niks uit als de ondernemer failliet gaat want er komt wel weer een nieuwe sappelaar waar ze een lening aan verstrekken en leveringsvoorwaarden kunnen afdwingen.
De brouwer is ook eigenaar van het pand vaak. Dus bestel je Heineken als kroegbaas en heb je elke prijsverhoging maar te slikken.
En verder wat mijn bovenbuurman zegt ;)
Die "gratis" verkregen bar, verbouwing en merchandise krijg je echt niet omdat ze je zo aardig vinden. Ze willen omzet zien!
Hoe het nu is, weet ik niet, maar vroeger kon iedere mislukte crimineel een kroeg beginnen met 30.000 gulden geleend geld en een gehuurd cafédiploma. De grote brouwers hebben daar gretig gebruik van gemaakt met wurgcontracten en locatieverhuur. Zie daar maar weer eens vanaf te komen.
@Octavio | 06-08-22 | 17:11:
Het is nog steeds zo, Heineken is de geslaagde crimineel. Een beetje kun je Holleeder wel snappen met zijn agressieve alcoholistische vader.
Flux, Sint-Paulusstraat Antwerpen.
€2,20 voor een heerlijk Bolleke van de tap. Mooi land dat België..
28 euro voor een shitty dagschotel op de markt in brugge. Zo kanik het ook
Mensen die in een vrije tijd op een terras gaan zitten vervelen zich gewoon stierlijk. Voor bepaalde types is het zelfs een 'hobby': “in mijn vrije tijd hou ik van een terrasje pakken, naar de bios maar soms is lekker op de bank Netflixen ook leuk hoor!" Sad.
Ja dat is een typische Tinder tekst... nieuw fenomeen sinds we op zondag kunnen winkelen is het shoppen om niks: gewoon naar het centrum en heel misschien iets kopen.. als tijdverdrijf. Ik doe er niet aan.
Ik heb geen geld voor het terras, tenminste ik kies ervoor daar mijn geld niet aan uit te geven. Ik zit liever op een bankje in het park, dan heeft mijn labrador er ook nog wat aan.
Daarbij betaal je dan maar 60 cent voor een halve liter pils, kom daar maar eens om op een terras!
Nee ik drink geen alcohol in het park. Dat doe ik thuis vaak met visite. Voor mezelf haal ik het zelden in huis. Ik drink veel Spa water, doe ik vooral om niet aan te komen.
@thanseeuwen
U snapt het. Doe ik trouwens ook met mijn hond. Proost!
@thanseeuwen | 06-08-22 | 16:38: Ik *hik* ook nooit parkeer *hik* met alchol wel thuis soms nie t vaak mAar ook waterr dus Sta Rood einde vN d maand mesyal
Ik slaap ook op dat bankje. Ook veel goedkoper!!
Wat drinkt jouw labrador, als ik vragen mag?
@Après toi | 06-08-22 | 18:30: Mijn zus heeft een labrator en die vreet batterijen volgens haar. Wat ie drinkt weet ik niet, geen idee. Ik zal het eens vragen.
Mijn labrador is sober. Hij drinkt alleen water, maar dat wel in aanzienlijke hoeveelheden, hij slobbert graag water naar binnen, vooral met dit weer.
Maak je niet druk, heb wel het geld en zit ook op dat bankje, vaak zijn het de mooiste plekjes zonder al dat oppevlakkige terras gewauwel aan je hoofd;)
Ga je toch ergens anders thee drinken. Met je zure hollandse kop
Wat heeft een Hollandse kop hiermee van doen en waarom is het zuur?
De horeca loopt niet echt over van allochtone medemensen dus uw opmerking is nogal stereotype
Als je niet vrijwillig heel veel geld voor een glas water uit je portefeuille laat kloppen ben je een zure Hollander. Volgens een ongetwijfeld gulle kosmopoliet.
Het is wellicht veel geld, maar duur is wat anders. Wéten dat je het moet betalen, er toch gaan zitten en dan achteraf zeiken en een stoel lekker lang vasthouden. Vind het zuur. Bovendien kun je niet stellen dat “we” de horeca hebben geholpen. Het heeft van Dam persoonlijk waarschijnlijk niet gekost.
Deed laatst een Valkie in de Bilt (van der Valk, Biltsche Hoek) stond bekend om de Chateaubriand voor 2 pers. à €42,- is nu 64 euri en niet meer op een warmhoud-plateau. De helft duurder maar je krijgt ook nog eens de helft minder! De wijn ging van 3,75 naar 5,95 per glas. Verdienmodel; laat de consument maar dik betalen voor de corona-ellende. Dan zijn wij snel uitvde sores. Prijsverhogingen zijn begrijpelijk maar dit wordt allemaal exorbitant.
Eten bij een hotelketen, classy hoor.
@tiku99 | 06-08-22 | 16:18:
Bij Okura is het anders goed eten hoor
Bij de Turk een mooie ossenhaas halen voor 10 euros en zelf je handjes laten wapperen, wat dacht je daarvan..?
Ik heb hier mijn eigen buitenbar bij het zwembad maar zit ook graag op een terras in de stad. Die prijzen zijn wat aan de hoge kant maar wat vervelender is zijn die houten picknicktafels waar je tegenwoordig aan moet zitten. Kan er geen fatsoenlijke terrasstoel meer vanaf of is het de bedoeling dat je maar kort blijft zitten ? Na 10 minuten heb ik pijn aan mijn reet.
En de ene kant zeg ik ja, aan de andere kant wat zijn de materiaal kosten van een glas cola dan werkelijk? 10 cent inkoopprijs voor de horeca? En koffie, oh mensen koffie of thee, 2 cent? Kan je dat dan wel weg zetten voor 3,65? Je betaald op een terras idd voor de beleving.
De beleving maak je notabene zelf en dat is nog het ergste, een terras zonder bezoekers daar valt helemaal niks te beleven..
Voor 2 cent kan je geen bak koffie meer zetten, opa.
Ik betaalde ruim 15 jaar geleden als eur 25 voor een glaasje water in een club in Parijs. Was net zo duur als een gin tonic. Tsja dat kost die plek nu eenmaal. Vond er weinig aan overigens. Daar gaan we in Amsterdam ook naar toe. Ik hoef er dus niet op te rekenen dat ik veel reaguurders tegenkom op het terras.
Zul je die gezelligheid dan niet een beetje missen?
Mag ik hier de wens uitspreken dat je in een “vergisliquidatie” terecht komt en jezelf van schrik verstikt in je glaasje dure gemeentepils?
Ja dat mag ik.
@D-Fens_1963 | 06-08-22 | 16:25: laat me raden, je hebt weer verloren met sjoelen, ouwe grombeer
Die 8 euro voor dat bakkie pleur op de Champs-Elysées was niet onverwacht. Alleen zo jammer dat de uitbater dan niet even 10 cent investeert in fatsoenlijke koffie. Putin.
Als ik moet kiezen tussen 14 dagen onafgebroken door een woeste Tyrannosaurus Rex in mijn reet geneukt te
moeten worden of een glas water met gember en een schijfje citroen te drinken, dan drink ik wel een glaasje water met gember en citroen.
Je weet niet wat je mist.
Ja, maar hoe groot is de kans dat.... nou ja, laat maar.
I denk niet dat één Tyrannosaurus Rex dat 14 dagen zou volhouden, los van het feit of dat hij/het, wel of niet, woest is. Ik zou daarom, als ik jou was, over een kudde mannelijke Tyrannosaurus Rexen spreken/schrijven om het verschil daarvan t.o.v. het drinken van een glaasje water met gember en citroen inzichtelijker te maken.
TR had waarschijnlijk slechts een (hele grote) cloaca. Kan je fijn inkruipen.
Haha deze vind ik leuk.
tekort natuurlijk.
Ik vermijd de horeca zoals vrouwen mij vermijden.
Ik kom ook zelden meer in de horeca, net zoals...
U komt dus graag in het cafe begrijp ik.;)
als dit zo door gaat blijven de klanten weg, is het personeels-terort ook opgelost.
Flesje whiskey in de aanbieding gehaald net voor €36. Doe ik zeker 3 keer mee. Dus 12 euro per sessie. Paar biertjes ernaast uit de koelkast. Ik heb geen reden om naar een terras te gaan anders dan m'n eigen terras. Steak op de BBQ en bluesje uit de Bluetooth. Om 16.00 uur ga ik beginnen!
Ik ben erbij. Neem mn gitaar wel mee want op de scheurijzers van jou valt geen blues te spelen.
Moment, niet zo snel, ben onderweg, kom eraan.. pff! :-)
@BobDobalina | 06-08-22 | 15:41: Ik heb ook een 'not a shredder', maar neem gerust mee. De deur staat open! Gezellig.
@lezeres | 06-08-22 | 15:43: Je hebt nog 15 min, dat red je makkelijk!
Oh ik red het zeker, er rijdt alleen de 1 of andere sukkelaar met een gitaar vlak voor me en.... oeps...
Geloof dat hem per ongeluk de berm in heb gereden. Hij staat op, lijkt verder in orde. Is alleen aan het schreeuwen, maar ik kan niet verstaan wat hij zegt. Ik rijd door. Tot zo! :-))
@lezeres | 06-08-22 | 15:56: Haha Cheers! Daar gaan we...*plop
@R. Skickr | 06-08-22 | 16:00: Ah... was even haasten maar ik ben er. Lekker Kikker. Heb zelfgemaakte Surinaamse broodjes kip kerrie meegenomen. Ja met hete mango-chutney en zoetzuur erbij. Laat het je smaken :-)) plop.
@lezeres | 06-08-22 | 16:07: Dat smaakt goed! Helaas dat Bob niet kon, niks meer van vernomen. Wat zie je er trouwens fantastisch uit!
@R. Skickr | 06-08-22 | 16:20: veel plezier, ik vergat dat ik zelf bezoek kreeeg. En natuurlijk vilstrekt mensenschuw ben.
@R. Skickr | 06-08-22 | 16:20: Dank lieverd. Nieuw outfitje. Ik spaar geld uit door niet meer op het terras te gaan zitten en belachelijke prijzen te betalen voor de drankjes aldaar. (Even een on-topic opmerking erin gooien ;-)). Je weet toch! Tot vanavond in de kroeg. Kunnen we Bob even vragen waarom hij niets meer heeft laten horen! ;-))
@lezeres | 06-08-22 | 16:56: Vermoedelijk gunde hij ons een avond met z'n tweeën daar de voelbare spanning tussen ons bijna niet meer te houden is. Ik zet ff een muziekje op en steek de BBQ vast aan. Doe alsof je thuis bent en geniet van de tekst.
youtu.be/DXK5Gi7g-EA
- wil je gemberthee met limoen of liever iets anders?
@BobDobalina | 06-08-22 | 16:56: Geen probleem amice. We zullen aan je denken.
Als bier €2.- was zat ik elke avond op het terras.
Even los van de culinaire voorkeuren van B. van Dam. Ik vind de horeca in Nederland ook erg duur vergeleken met landen om ons heen. € 5,75 voor een glaasje Brand bier; meer dan een euro per bitterbal. Ik kan het prima betalen, maar het zijn wel prijzen die het niet leuk maken.
Het gaat er niet on of u het kan betalen. Horeca ziet u slechts als dom melkvee, gelijk de overheid de horeca (en u) ziet als melkvee.
Het stond waarschijnlijk niet eens op het menu maar die gek besteld het gewoon. Dus ze hebben moeten improviseren. Dat kost extra.
Voor mensen die in de horeca water bestellen is een speciaal plekje in de hel.
Water met gember en citroen. Zucht. En terecht dat ze hem 3.65 laten betalen. Sterker nog 7.30 is nog te weinig. Barbaar.
Basil Fawlty | 06-08-22 | 15:11 | r
Proest, ha ha.
Er zijn mensen die het nuchter naar hun zin kunnen hebben in zo'n openlucht megastal? Bijkomend voordeel is dat de rekening na afloop minder pijn doet.
Heerlijk biertje op een terras in Thun (ch) Halve liter Bier, A merk voor Sfr. 4,50. Lazer maar fijn op met je Nederlandse horeca. Ik ben er niet om het falen van de heks te compenseren...
Terras... mij niet gezien. Overal rokers, jakkes. Kan thuis veel lekkerder zitten en voor 3,65 kan ik de hele maand water met citroen drinken....
Met een rijstwafeltje erbij 'lekker genieten'?
@Kladderadatsch | 06-08-22 | 15:17:
Family Guy - Rice Cake
www.youtube.com/watch?v=0iAuw5dxQFg
@Basil Fawlty | 06-08-22 | 15:19: of een salade youtu.be/-k6wRb8SkIg
@Kladderadatsch | 06-08-22 | 15:17:
Nee bah
Eerst mochten ze niet binnen roken, en zijn ze naar buiten gejaagd. Nu zitten ze buiten en dan is het nog niet goed.
@Kladderadatsch | 06-08-22 | 15:27:
Lol! Blijft goed.
Als je in mijn kroeg water bestelt wordt je glazig aangekeken. Maar je krijgt het wel. Gratis
En in een glas...? ;-D
Jazeker. Schijfjes gember niet, citroen wel
Wat kost een fluitje van 20cl?
2
Flesje Amstel of vaasje hertog Jan 2,50
@de visser | 06-08-22 | 16:34: Goed te doen. Heel redelijke prijs mag ik wel zeggen. In welke stad of omgeving?
Provinciaal gat in het woeste noordwesten.
Blijf weg
Dat is nog eens service; nodigt wel uit om iets anders nog te bestellen dan.
@de visser | 06-08-22 | 16:42: Okay beloofd!
Duurste penthouse van Amsterdam kost 16 miljoen euro. Eigendom van Won Yip (horecaondernemer). Ik koop mijn biertje wel bij de familie Albrecht (ook goed voor 34 miljard euro, maar ja).
Won dip shit.. Zo noemen we hem in wappiedam..
Nu begrijp ik de gevoelens van die bruine man op TV die mensen op een terras een pizza zag eten terwijl hun kinderen bij een fonteintje aan het spartelen waren. De arme man moest werken; hij was opgeroepen zijn leven als slaaf en slachtoffer tijdens een NPO talkshow te verkondigen.
Fles spa rood bij de pinot noir, who cares of je daar nu 5 of 10 euro voor betaalt. Zure types als B van Dam kunnen misschien maar beter thuis blijven als ze wakker liggen van een paar euro.
Dan blijft bijna heel Nederland thuis vrees ik...
Aanname
Ik vind het altijd wel sympathiek als ze gewoon een karaf water naast de wijn zetten. Betalen doe je toch wel. Ga dan niet alles uitmelken. Tenzij het weer echt lekker water is.
Spa blauw dan toch hoop ik. Heiden.
Laatst op terras voor karafje water 6,00 euro. Als dat het enige was wat we gebruikten dan snap ik dat. Maar nee, bovenop een rekening van 80 euro aan alcohol-consumpties.
Hoeveel pilsjes had je besteld, 8?
@TonAlias | 06-08-22 | 15:05: fluitjes dan
Water zou, net als in Frankrijk, verplicht gratis moeten zijn als je ook andere consumpties nuttigt.
10 citroenen bij de lidl en een sodastream pakket via amazon voor €80. Werkt ook prima, en uiteindelijk voordeliger. En dat terras, ach, dat heb ik achter het huis ook, met een stuk minder irritant volk om me heen.
Sodastream is achterlijk duur, hipsterspul. Reclame gericht op plasticreductie, want met die prijs ga je het never nooit redden. Een 1.5 let fles bruiswater kost eur0,39.
Als het in een achteraf kroegje is wat meurt naar muf bier en vol zit met alcoholisten is het wel een beetje belachelijk. Maar op een terrasje hartje centrum op een 'prime location' kan je wel zoiets verwachten ja. Al zo'n tien jaar geleden moest 18 euro dokken voor een biertje op Charles de Gaulle in Parijs in ik meen het Hilton hotel. De laatste keer dat ik naar een café ben geweest kreeg ik ook een rekening van 38 euro voor een paar biertjes en een paar borrels. Vond ik ook een beetje teveel van het goede.
De horeca in NL kan t lazarus krijgen. Naaiden ons bij gulden naar eurowissel en dat zit diep. Nu shittijd door corona (wie niet?) en t zelfde spelletje. Te duur, te weinig, teveel engels sprekend, te nonchalant en te onvriendelijk dus zeg ik: tabee en succes maar niet van mijn knaken!
Ja, sinds de euro rijdt iedere kroegbaas in een Ferrari, he? Oh nee, toch niet. Je lult uit je nek.
Je leest niet wat ik schrijf. Ik ben niet bereid veel te betalen voor 0 kwaliteit, 0 hoeveelheid, 0 beleving voor mucho Euro en dan in t engels te moeten praten
En van mij mogen ze in elke auto rijden die ze willen en heel NL naaien met prijzen. Ik kom niet meer
@Mbovenka | 06-08-22 | 15:05:
Hij lult niet helemaal uit z'n nek. Die eerste jaren na invoering van de euro is er een behoorlijke verhoging geweest. Die prijzen van rond de 2 euro voor een biertje zijn dan wel weer ongeveer 10 jaar gelijk gebleven. Maar nu is bier opeens 3.50 of 4€ en dat is natuurlijk wel belachelijk duur
Wanneer de inkoop niet duurder zou zijn was ik het met je eens. Echter moet een kroegbaas ook alles duurder inkopen en probeert die zolang mogelijk de prijzen niet te verhogen /door te berekenen maar op een gegeven ogenblik moet die wel om zijn bedrijf draaiende te houden. Ik ben het er wel mee eens dat ik liever thuis zit gezien de prijzen. Waar we vroeger 4 a 6 x in de maand een terrasje pakten is het nu circa 1x per maand
Mijn vriendin en ik maken er een sport van om op iedere menukaart het goedkoopste drankje te spotten. De verliezer betaalt!
Op sommige plekken lijkt alles duur, dus dat is extra uitdaging.
Mijn moeder had een vriendin, die gebruikte één theezakje de hele dag door. Een hele uitdaging om met haar op vakantie te gaan. Maar goedkoop was het wel...
"het goedkoopste drankje te spotten."
Dat zou voor elk stel, ouder dan zes jaar, een gelijkspel op moeten leveren.
@Papa Jones | 06-08-22 | 14:55: Het kan nog erger, mijn lieve moeder spoelde de melitta filters uit, ze had de oorlog meegemaakt zei ze.. zuinigheid met vlijt bouwt huizen als kastelen riep min ouweheer dan. Na hun dood ben ik vervolgens maar de kasteelheer uit gaan hangen:)
@Smoelensmid | 06-08-22 | 16:10: Mooi verhaal!
@Smoelensmid | 06-08-22 | 16:10: En nu heeft u allerlei pandjes?
Glaasje melk?
Als je het niet kunt betalen, moet je niet op het terras gaan zitten. Een Rolex van 80K slaat ook nergens op. Er zijn ook goeie klokkies van 2 meier. Maar daarvoor zetten ze geen pistool op je hoofd. Je moet er gewoon wat voor over hebben om op te vallen.
Met 11,5k/mnd kan ik me ieder drankje op het terras permiteren.
De vraag is of ik dat wil, of het mij dat waard is.
Nee, dus.
Ik ga niet in Heerlen of Maastricht op het terras zitten en 7 Euro aftikken voor een halve liter Hefeweizen. Nog niet heel misschien.
Zeker als je weet dat ik bij de Italiaan om de hoek, hier in Duitsland waar ik woon, voor hetzelfde biertje minder dan de helft betaal (€3,20)
Als je het niet wilt betalen, geen rolex kopen. Een rolex explorer 1 valt helemaal niet op, en wat mij betreft het mooiste klokje ever.
@Onkel Bratwurstbude | 06-08-22 | 15:03:
Netto of bruto?
De beste uurwerken zijn erfstukken in nieuwstaat gerestaureerd, de rest is nieuwlichterij en omhoog gestuiterd geld.
@inCol | 06-08-22 | 16:39: Ik denk als man van de grote getallen.. netto;)
Onderliggend heeft B. van Dam wel gelijk.
Ben ondertussen in menig horeca gelegenheid geweest en nog vele bewust voorbij gelopen, dan wel de laatste keer dat ik er kom. Niet zozeer voor de prijs. Wel door andere zaken, zoals:
* horecagelegenheid te vies om beet te pakken, stofnesten van minstens 10 jaar our
* interieur wat kapot is, wat met een hamer, paar spijkers, schroeven en een accutol simpel verholpen had kunnen worden
* smerige ramen (als zoiets simpels al niet is schoon te houden, dan hoef ik de keuken al niet meer te zien.
Ga zo maar door, dat ik denk wat hebben die zaken welke nagenoeg 2 jaar dicht waren dan wel gedaan? In ieder geval de zaak van boven tot onder in elk geval niet schoongemaakt en simpele klusjes voor reparatie links laten liggen.
Om de ongastvrijheid van het bedienend personeel nog maar te zwijgen, wat met een chagrijnige smoel door de zaak loopt en bediend.
Begrijp uw punten zeer goed maar waren het niet de smerigste keukens waar het lekkerste eten vandaan kwam?
Vooral dat laatste punt, alle tijd gehad om de boel spik en span te hebben.
"Een glas water met gember en citroen, 3.65 Euro."
Wie drinkt zoiets, en welke gek betaald daar 3.65 Euro voor?
Afgelopen weekend uit eten geweest. Schweinehaxe mit 2 Knödel, in een ongelooflijke sinaasappeljus. Met een salade, en een halve liter Weizen van de plaatselijke brouwer. 13.65 Euro.
Die ervaring heb ik hier idd. ook (woon in D)
@Onkel Bratwurstbude | 06-08-22 | 15:06: "woon in D"
Gratuliere
Voor vanavond ben ik er ook wel uit. Forelle, Müllerin Art, ca 300 gram, 12 Euro. In een normaal restaurant.
@Frau_Ferkel | 06-08-22 | 15:17: een voorgebakken snitsel van de aldi met salade vanavond.
De horeca mag vragen wat ze willen. Als het te duur is, kom je toch lekker niet? Vrije markt. Dat gezeur van die linksige types altijd, die alles gratis willen.
Uitstekend advies om weg te blijven van die proleterige ondernemers, type kermisexploitant, die hun personeel stelselmatig te weinig betalen en er veelal fiscaal dubieuze praktijken op nahouden.
@nietzomoeilijk | 06-08-22 | 14:55: Uiteraard. Zij hebben een zaak te runnen. Laat ze het lekker zelf uitzoeken.
Die linksige types eigenaren willen anders heel veel aan inkomsten en weinig betalen aan personeel. Krijg als bezoeker te vask het gevoel het gelag te mogen betalen voor erg weinig terug
@Papa Jones | 06-08-22 | 14:57: Precies. Ondermemersrisico heet dat.
Vlak voor de Franse revolutie kon het volk het eten niet meer betalen. Zelfde geldt voor de Russische revolutie. En zo zijn er nog een paar voorbeelden. En ja, als je dan bijna 4 eu betaald voor een glas water en gember en citroen erin, tja, dan is het Binnenhof voor het volk dichtbij. Na de revolutie zal dit glas kameraadschappelijk niet meer te krijgen zijn, want decadent.
Daar moeten ze zich in den haag inderdaad zorgen over maken, energie rekening, zorgverzekering, inflatie en geen geld of te weinig geld voor eten. Als die groep in beweging komt gaat het raar spoken in den haag. Op dit moment is het beheer van de crisissen zo slecht dat een giga opstand mogelijk is. De trigger is dan als genoemd door @noobster wel voedsel.
Je gaat toch naar de horeca’s voor het knuffelen en voor de pizza.
En voor de kousenband.
Blut van Dam niet, hij is een écht feestbeest.
Bestelt water met een beetje citroen en gember.
Kijkt om zich heen, drinkt met z’n pink omhoog.
Jaja! Met Blut kun je lachen.
@Après toi | 06-08-22 | 14:51: Honi soit qui mal y pense
Eergister neergestreken op een terras. Bleek rookvrij. Ik vertrok.
Juiste keuze....
Zeikerd.
Bleek is dan wel weer gunstig.
@oldandwise | 06-08-22 | 14:44: Ik zei niet eens iets. Er zat verder te veel arrogant jong deugvolk aan de thee.
Twee jaar lang hoor je B. van Dam niet..., maar dit onrecht wordt hem te veel. Blijkbaar neemt hij water met gember en citroen (.. de horror) omdat hij denkt dat het goedkoop is. De inkoop van een drankje bepaald echter slechts ten dele de prijs op het menu. Voor horecapersoneel betaal je tegenwoordig soms al 20 euro per uur!! Dat moet ergens vandaan komen. Gewoon kortzichtig frustratiestukje van B. van Dam.
Horeca die personeel EUR 20 per uur betaalt is meer uitzondering dan regel. Veel horeca ondernemers zitten nu op de blaren van personeelstekorten omdat ze jarenlang personeel stelselmatig te weinig hebben betaald. De branche staat ook al jaren bol van de fiscaal dubieuze praktijken.
@nietzomoeilijk | 06-08-22 | 14:51: Ik ben zelf horecaondernemer en we hebben in de horeca al decennia een CAO. Van onderbetaling is geen sprake. Personeelstekort heeft niets te maken met onderbetaling. Over welke fiscaal dubieuze praktijken heb je het? Voorbeelden graag.
@nietzomoeilijk | 06-08-22 | 14:51: volgens mij komt het meer doordat er nu honderden jongeren op een fiets eten en boodschappen bezorgen aan andere jongeren, kom met je luie reet van de bank. Een horeca baan staat nog altijd goed op je CV, mooiste tijd uit m'n leven!!
@nietzomoeilijk | 06-08-22 | 14:51: Mijn jongste telg in de bediening krijgt €12 netto. Bruto komt dit neer op €23 per gewerkt iur na betaling van loonbelasting, premies, pensioen, vakantiegeld en vakantie-uren. Mensen verkijken zich nog wel eens op het bruto-netto traject.
@Evil Philantropist | 06-08-22 | 14:54: Voorbeelden te over van horeca die (met name in de vakantieperiode) jongeren zwart uitbetalen en (dus) ook geen werkgeverslasten afdragen. Jongeren krijgen vaak geen vakantiegeld of betaalde ziektedagen. Ik heb een puberzoon wiens vrienden dat letterlijk deze periode, bij verschillende horecagelegenheden, ondervinden. In 2019 schreef Paul Vugts een stuk over Amsterdamse pizzeria’s waarvan grofweg de helft met duister geld was gefinancierd. En het feit dat er een CAO is zegt twee keer niets: niet iedereen houdt zich eraan en voor zover dat wel zo is, kennelijk is het in de CAO afgesproken loon te laag als je er geen personeel mee weet te werven. Ga er dus gewoon boven zitten of zeur niet over personeelstekorten. Gewoon meer betalen, moet je zien hoe snel je capabel personeel hebt.
@nietzomoeilijk | 06-08-22 | 15:07: Gewoon meer betalen inderdaad. En dat betekent dan dat je EUR 3,65 gaat betalen voor een glaasje water met citroen en gember. Wat begrijp je hier nu niet aan?
@andalucia | 06-08-22 | 15:07: Een vriend van mijn zoon krijgt 12 euro bruto en krijgt dat betaald via een of ander tussenbureau (geen uitzendbureau). Hij zou per week uitgekeerd worden, maar heeft na 4 weken zijn eerste betaling nog niet ontvangen. Twee uitersten zullen we maar zeggen dan.
@Evil Philantropist | 06-08-22 | 15:09: Onzin, er zijn genoeg branches waarin personeel meer betaald krijgt en de consumentenprijzen niettemin redelijk blijven. Dat heeft te maken met het accepteren van een redelijke marge. Wat begrijp jij daar niet aan?
Wanneer mensen /klanten nog steeds bereid zijn om het te betalen en de terrassen nog vol zitten is er blijkbaar niks aan de hand. Het verbaast mij wel want ook wij komen niet meer zo vaak dan voorheen agv de prijzen. Maar je hoeft er niet heen!!
Lekker thuis op het terras met vrinden barbecueën met biertjes erbij. Lekker hoor,
Er wordt in Europa 2,3% minder melk geproduceerd. De prijs is nu verdubbeld van 30 naar 60 cent per liter. De tandwielen van het systeem moeten naadloos op elkaar aansluiten. Zo niet, dan klinkt een luid geknars in de vorm van grote prijsstijgingen. Het opstarten na corona en de internationale spanningen zorgen voor tandwielen die nog niet goed staan.
Oh en wij gaan 15% van ons voedsel weg doen (de helft van de 30% die de boeren produceren voor NL) en denken dat het geen gevolgen gaat hebben.
M. van Dam bestelt er zo een stuk of 2000. No problem.
Alle derlproblemen komen samen met het gebrek aan ordening. Waar vroeger geloof zorgde voor goed en kwaad en een balans ertussen. Er altijd mensen waren die wél en niet zich aan de ethische code hielden, de gedragsregels, waren er escalaties, oorlogen, maar ook vrede, voortgaande economie en ontwikkeling.
Waar dit instort, komt de ramp en het opportunisme om de hoek.
Honger, inflatie, angst iets te verliezen, macht… we lijken op de rand van chaos te staan.
Dat is al vroeg gesignaleerd en men probeert de zorg om het milieu die samenbindende plek in te laten nemen. De Club van Rome schreef dit al lang geleden. Men is al een aardig eind met het jorissen van de boeren. Maar aangezien we millennia aan voortgang in een paar decennia structureel willen veranderen, is er weinig garantie dat dit goed gaat.
Aardige stelling. Alleen de argumentatie met betrekking tot religie slaat als een tang op een varken, maar dat weet u zelf natuurlijk ook wel.
Al eens gedacht aan de kruistochten en het einde van de middeleeuwen?
Dan heb ik het nog niet eens over de verrijking door de katholieke kerk.
Hoge prijzen vind ik geen ramp, wat ik wel erg vind is hoge prijzen en dan nog steeds honger/dorst hebben na afloop. Gister ook in het restaurant weer de hoofdprijs betaald(65 euro pp) en na afloop langs de snackbar gegaan om de maag nog even te vullen. Idem op het terras met veel te kleine glazen.
Restaurants met voor €35 wat lekkere hapjes en verder friet is dus een vondst?
En daarom gaat u beter meteen naar de frituur. Zelfde resultaat. Veel goedkoper.
@Braco.me | 06-08-22 | 14:35: is er al. Loaded fries heet dat. Gewoon patat met een beetje extra grassprietjes, groente uit de nicerdicer en aparte saus er doorheen. 11 euro voor een exotisch ogend patatje betaal je dan eigenlijk.
Voor 30 euro 2,5 uur naar een all-you-can-eat, klaar.
@Nonkel Frituur | 06-08-22 | 14:37:
De Belgische frituur verkoopt zelfs spaghetti met een soort van Bolognese sause.
Shrinkflation. Kent u die uitdrukking?
@Papa Jones | 06-08-22 | 14:49: Zonder all-you-can-drink.
@J.Cash | 06-08-22 | 14:50: Ik weet niet waar u geweest bent, maar dat klinkt als een frietchinees en niet als een echte frituur.
Oplossingsgericht denken met hoog rendement. Hulde!
@Nonkel Frituur | 06-08-22 | 14:58:
*frietkot
Terrasbezoek is géén eerste levensbehoefte. #firstworldproblems
De horeca moet ja. Slapen. Opstaan. Werken. Eten. Slapen. De rest zijn first world problems.
Benieuwd of B. van Dam nog een fooi heeft gegeven.
5 cent waarschijnlijk.
Is B. Van Dam met een pistool tegen zijn slaap gedwongen op dat terras te gaan zitten of zo? Koop lekker wat te drinken in de supermarkt en ga het ergens op een muurtje op zitten drinken, zuinige azijnpisser.
Prima systeem. Banken en parkjes zat in de meeste steden. Voor azijn pissen wel azijn kopen in de supermarkt
Nou ja goed ik ook dan...
Vanochtend.met moeders.. Cappuccino en een cola.. 5.50....
Valt wel mee toch..??
We zetten deze tegel vast... en kijken mei 2023 nogeens.
Waar doe je dat?
@Roos | 06-08-22 | 14:41:
Almere...
In mijn ouderlijk huis wordt er nog niets gerekend voor de bediening.
@neonreclame | 06-08-22 | 14:44:
Aha, dat verklaart een hoop. Al zou ik geld toe krijgen, dan zou ik nog niet op een terras in Almere willen zitten.
@Allemaal | 06-08-22 | 14:47:
Denk dat jij het beter hebt...
Ik moet mijn eigen drank bestellen...
@Spring Bruissteen | 06-08-22 | 14:48:
Schijnt dat ze me aardig vindt..
Kleine moeite...
@Spring Bruissteen | 06-08-22 | 14:48: 220.000 mensen (waaronder ikzelf) zijn dat niet met je eens. Zolang mijn bruto hypotheek nog 526 euries is voor een tussenwoning van 96 m2...
Gisteren in de pub,£3.29 voor een fles Heineken 660cl.
Lang leven de wetherspoons.
Kocht vorig jaar klein flesje water bij de Hema, moest 2,75 betalen.
3.65 is overigens nog beschaafd als je het vergelijkt met een 0.75 ltr. flesje gletsjer-water voor 80 euro per flesje.
Daar wordt nogal op neergekeken hier, op Schultenbrau en andere goedkope biermerken maar zeg nu zelf, Heineken smaakt ook naar niets. En natuurlijk ben ik ook een enorme liefhebber van een goede tripel en anders een duurdere whisky.
Maar aangezien ik nog iets wil overlaten van mijn lever de aankomende jaren is de whisky geminimaliseerd en neem ik tripel op de speciale dagen. Maar wat ook gewoon lekker is, ook al is het de goedkoopste biersoort van Nederland waar van alles fout aan zal zijn. Pitt bier. Goed koud uit de koelkast. Niets mis mee en kost ook niets. Dus voor mij geen terrasje pakken maar ik neem onder het fietsen wel een koeltas mee met twee Pitt biertjes.
Het is mij inderdaad een raadsel waarom Heineken en masse gedronken wordt.
@Spring Bruissteen | 06-08-22 | 14:33: Resultaat van jarenlange degelijke investering in marketing en branding. Hoe Freddy en zijn opvolgers Nederland en de rest van de wereld hebben kunnen doen geloven dat een heel, heel matig pils het beste ter wereld is.
Plus Heineken is groot geworden door concurrentie op te kopen, daarna van de markt af te halen en vervolgens eigen merk te pushen.
Pitt, zijn dat die zwarte blikken?
Dat Pitt is idd te hachelen net als dat Kordaat al zit daar helaas glucosestroop in
Horeca en taxi’s. De grootste oplichters van Nederland. Altijd geweest en nog weinig zicht op verbetering van die malafide bende. Lekker van beide wegblijven.
Daar zegt u zowat. Ik kom nooit in een taxi, maar een 6 weken geleden kon ik niet anders. 39 euro voor 7km, ik ben van verbazing vergeten te vragen of dat normaal is.
@Boterhoofd | 06-08-22 | 15:00: Klinkt mij als een als taxichauffeur bijklussende horecaondernemer achter het stuur.
Voeg daar de autohandel maar aan toe. Maar goed, dat terzijde.
U vergeet de makelaars!
Twee koffie met appeltaart en slagroom. English please. Ja, daaaag.
Paar weken geleden bij van der Valk bij het inchecken: "Goedemiddag, ik wil graag inchecken. Kunt u meteen een aantekening maken dat ik morgen wel gebruik wil maken van het ontbijt maar overmorgen niet in verband met mijn vroege vlucht.". Dame kijkt me verschrikt aan. "English please". "Roem. Tomorgen ontbijt but overtomorgen niet.". "Thank you Sir.".
Vanmiddag bij de kassa van de Xenos. English please.
En de helft van zo’n glas zijn vaak dan ook nog ijsklontjes.
En dat is geen water?
@deja_view | 06-08-22 | 14:29:
Lol...
Halve ltr Chaudfontaine € 0.60, of een B-merk € 0.26.
1 citroen; 0.10 > 0.20 €.
Heel stuk gember (genoeg voor 74 glaasjes water; € 0.73.
.
Ja ,eh garçon! Garçon! Parbleu? € 3.65, wat is deze?
Zou het "thee" hebben moeten voorstellen? Dan energiekosten opwarmen water: €1,50. Overheadkosten (huur, precario, afschrijving, etc): €0,50. Bruto-brutokosten van degene die het glaasje opwarmt en serveert: €1.
Daar ga je al.
Wat dacht je van de vaste lasten van de ondernemer. Huur, energie en loonkosten zitten ook nog in de prijs verwerkt. Als je het te duur vindt, dan lekker thuisblijven.
@Waargaathetheen | 06-08-22 | 14:39: Als ze in de horeca eens normale lonen zouden betalen, zouden ze niet zo hoeven jammeren over personeelstekorten.
@nietzomoeilijk | 06-08-22 | 14:42: En dan gaat de prijs van jouw biertje niet omhoog, bij hogere salarissen?
Is allemaal een kwestie van plussen en minnen. Dat geldt voor elke sector. Daarnaast krijgen de horeca-ondernemers ook nog te maken met hogere inkoop vanwege stijgende bierprijzen, en ja, die moeten ze doorbelasten.
De prijzen zijn echt absurd in de horeca.
De bediening is er niet beter op geworden, want minder personeel.
Bij ons restaurant op de camping staat aangegeven: bediening kan wat langer duren, want tekort aan personeel.
Daar kan ik me best in schikken. Geeft ook wel aan dat de bijstands- en ww-uitkeringen flink omlaag /afgeschaft kunnen wat mij betreft, als er zoveel vraag naar ongeschoold werk is.
@Papa Jones | 06-08-22 | 14:53: dat dus! Daar verbaas ik me ook over. Al die mensen met een WW- of bijstandsuitkering terwijl er zoveel openstaande vacatures zijn ..!
@Papa Jones | 06-08-22 | 14:53: Of je betaalt een normaal salaris. Horeca-ondernemers willen wat betreft loonkosten voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Een beetje als Schiphol en de beveiligers en bagage-afhandelaars.
@nietzomoeilijk | 06-08-22 | 15:27: Het is oneerlijke concurrentie, met al die uitkeringen plus toeslagen.
Bij Schiphol zijn ze tot inkeer gekomen trouwens, beveiligen verdient best aardig.
@nietzomoeilijk | 06-08-22 | 15:27: zolang mensen het niet vinden lonen om te gaan werken, is het gat tussen uitkering en minimum loon te klein .
Verhoog je de lonen, dan zal u volgende keer €5 voor water met citroen betalen
@Roos | 06-08-22 | 15:36: Ah, het was even wachten op het argument van de loon-prijs-spiraal, maar daar is ie dan toch. In potentie ligt die met de huidige inflatie inderdaad op de loer. Daarvan is echter nog geen sprake en al helemaal niet in de horeca. Daar zou men eerst eens naar de marges kunnen kijken. Overigens vind ook ik dat het gat tussen lonen en uitkeringen groter moet en dat dat vooral moet worden aangepakt met fiscale regelingen ten gunste van werkenden. Daarbij ben ik voor een tegenprestatie door uitkeringstrekkers. Ik vind alleen niet dat zulke maatregelen nodig zijn om een sector te steunen die haar personeel onderbetaalt en al decennialang van dubieus allooi is inzake fiscaliteiten en duistere financieringen. Hetzelfde geldt voor de taxibranche bijvoorbeeld.
@nietzomoeilijk | 06-08-22 | 16:01: hoezo was het wachten erop?
Ik vind ook dat werkgevers die klagen dat ze geen medewerkers krijgen, moeten kijken wat daarvan de reden is. Vaak wordt er dan naar het geld gekeken. Dat is echt niet altijd het ei van Columbus.
Van mensen uit de zorg hoor ik dat dit niet eens het grootste punt is. Die ervaren liever minder druk, minder dubbele diensten voor hetzelfde geld.
Mensen in de horeca willen misschien meer zeggenschap over hun rooster, of meer doorgroeimogelijkheden, een cursus als sommelier...
Verder vind ik het merkwaardig dat de horeca zo klaagt terwijl ze de afgelopen jaren aan het overheidsinfuus heeft gelegen.
@Roos | 06-08-22 | 16:07: Dat is precies wat ik bedoel. De lonen in de horeca moeten gewoon omhoog zonder dat daar tegenover per se een verhoging van consumentenprijzen hoort te staan. De horeca zanikt al jaren en moet gewoon eens bij zichzelf te rade gaan.
@nietzomoeilijk | 06-08-22 | 16:12: eens. Want met dit soort prijzen voor water met citroen en €8 voor een tosti wordt er geklaagd dat er geen klandizie is en dat dat zou komen door de inflatie.
Ik kan het betalen, maar vind het echt te gortig en ga daarom minder dan voorheen.
@nietzomoeilijk | 06-08-22 | 16:12: PS, het wachten op het argument van de loon-prijs-spiraal was omdat het standaard door werkgevers wordt gebruikt om loonsverhoging als antwoord op het personeelstekort af te wijzen, of het nu aspergestekers betreft, bagageafhandelaars of horecapersoneel.
@nietzomoeilijk | 06-08-22 | 16:18: klopt, ze wentelen het meteen af op de gast terwijl ze ook voor minder winst kunnen kiezen.
Overigens ben ik echt wel bereid te betalen voor goed eten en een goede service. Maar voor een flesje frisdrank waar ze alleen maar de dop vanaf hoeven te schroeven, zie ik geen meerwaarde.
@Roos | 06-08-22 | 16:21: Zelfs daarvan zie ik, afhankelijk van locatie, sfeer, service en meer nog wel de meerwaarde; ik heb alleen moeite met het geweeklaag in die sector.
Je bent pas een echte kroeg tijger als ze je attenderen op de enorme uitgaven....
Proost..
Meneer van Dam. Mag ik Marcel zeggen?
Er zijn bij de Action speciale flesjes te koop waar je zelf een schijfje citroen en een plakje gember in kunt doen en dan vullen met kraanwater en in de koelkast zetten.
Marcel van Dam zal het niet zijn, die laat alleen maar flessen drank ontploffen.
7 Gulden voor een glas kraanwater.
Hfl 8,-
maar gember is heul duur.
@Ruimedenker | 06-08-22 | 14:24:
En zo makkelijk te kweken deze wortel.
@Sjeintje | 06-08-22 | 14:27:
Ook in poedervorm, djahé.
Ja, het waren zware tijden voor de horeca. Twee jaar lang je zwarte, en criminele geld niet wit kunnen wassen. Afzien moet dat geweest zijn.
Las Palmas
Koffie verkeerd & cola
€3,85
Plus reiskosten koekenbakker!
Fijne vakantie.
Binnenkort weer ‘s een borrel met de jommens hè.
@Ruimedenker | 06-08-22 | 14:25:
@DEBERBER | 06-08-22 | 15:57: Qwuido heeft zomerslaap maar ik vind het goed
Op mijn terras gratis een glaasje water, maar ik moet dan ook zelf de afwas doen.
Dan zit ie zeker achteraan. Op de voorste rij kost het een dubbeltje.
Het ging natuurlijk al fout toen Van Dam wate met gember en citroen bestelde...
Een 'r' aanreiken doet.
En op steeds meer plekken kun je niet eens meer contant betalen. Dan maar helemaal geen drankje(s) cq neem zelf wel iets mee.
Ga 'n beetje de Rabobank voorzien van data waar ik allemaal uitgehangen heb. Die toko heeft helemaal niets op met privacy, zo onlangs weer bleek met het idee van C02-aflaten.
Dat is omdat de uitbater weet dat zijn onderbetaalde personeel de contante verkopen in eigen zak steken.
Ook geen telefoon meenemen he, want dan weten de Nederlandse, Amerikaanse en mogelijk ook Chinese overheden ook waar je bent.
@John McClane | 06-08-22 | 14:23: dat is allemaal gerommel in de marge wanneer je vrouw te weten komt waar je zit.
Niet 3,65 voor een glaasje water met schijfje gember en citroen, maar 3,65 voor een plek op een terras voor een uur op waarschijnlijk een prime locatie, met iemand die het voor je schenkt, komt brengen, je tafel schoonmaakt, en je glazen afwast.
Is een prima deal.
Dan is het beter om de drank goedkoper te maken! Blijven mensen langer d zo itten.
Zéker in deze tijden van schaarste.
We hebben een ernstig watertekort en Bob gaat ff lekker decadent water zitten drinken.
3,65 is een koopje.
Maar tegelijkertijd willen dat dat glas water bij die overpriced Sligro biefstuk met pepersaus uit een zakje gratis is..
Dit snappen mensen toch niet, het is niet alleen de kostprijs die berekent moet worden.
Daarnaast houden ze een tafel bezet waar mensen kunnen zitten die meer uitgeven dan een glaasje water.
Die deal is nog meer prima bij juiste keuze leefomgeving en zelfbediening aldaar in zelf schoongemaakte omgeving en dat tegen daltarief
In de jaren 90 had je 'happy hour'-cafe's. Een uur lang 1 gulden voor een biertje. Dus toen kon je voor 46 eurocent per biertje het bier betalen, personeel, afwas, afschrijving pand en interieur, btw, etc. Denk er aan, dit is nog geen 25 jaar geleden.
@Jos Tiebent | 06-08-22 | 15:18:
Ja maar…
Ja maar……..
Dat personeel verdient nu ook tien keer zoveel dan toen hè.
Heb je thuis ook, als je vrouw een beetje goed is afgericht.
Ik kom er niet meer.
Laat ze alles met zelf opeten en drinken.
Hoe meer een terrasdrankje kost, des te meer fooi geef ik en benadruk dat het een koopje is. Dat is een meerjarig plan om me tot patjepeër te ontwikkelen.
De horeca maakt al jaren misbruik van zijn positie en blijft vrolijk de prijzen verhogen. Ik kom er al lang niet meer, heb mijn eigen mancave met flipperkast, gokkasten, biljart en bar, en het belangrijkste, een koelkast met allerhande koude drankjes en versnaperingen. Ik zeg: Horeca, sterf!!!
Flipperen, oh leuk, ik kom. Maak het vet maar heet, heb zin an bitterballen.
Mag ik roken bij je?
Geen space invaders?
Ja, ik wil ook wel langskomen bij je... ik neem aan dat een glas witte wijn (Chardonnay) bij jou voorradig is.... en net als TantevanCharlie gek op bitterballen, wanneer ben je open? (en wil ook graag een sigaartje opsteken, kan dat?)
@BrutusBosch | 06-08-22 | 14:18: Of Frogger.
Als kettingroker & drinker kom ik graag bij je langs. Ik reserveer bij deze een kruk voor 3 dagen per week.
@Ruimedenker | 06-08-22 | 14:14: ja hoor
@BrutusBosch | 06-08-22 | 14:18: nee, een arcade staat nog wel op de nominatie
@Keyboardspeler | 06-08-22 | 14:21: alles is bespreekbaar wat deze kudt overheid inmiddels verboden heeft, of allejezus duur heeft gemaakt
Ik zou graag het bonnetje zien, misschien zuigt Bob dit verhaal wel uit z’n duim.
Ook ben ik benieuwd hoe hij tekeer is gegaan tegen de kroegbaas.
Kan nog wel een stuiver bove kp. Wacht, een stuiver wat was dat ook weer.. een duppie dan. Hmm. Gooi er gewoon een kwartje op. Het kwartje van Kok. Ondernemerschap heet dat en u als consument heeft een knop op uw tv en de hand nog steeds zelf op de knip (nou ja niet echt maar in dit geval zeker). Hittegolf, las ik elders, op komst: veel water drinken met of zonder citroen en gember.
In de Volkskrant een verhaal over lage inkomens, die niet meer rond kunnen komen, vanwege de hoge inflatie. Het betoog wordt ondersteund door een interview met ene Francisca, een vrouw van 63 jaar, met een dikke buik, die nogal opvalt onder haar witte t-shirt, waar met grote letters JOOP opstaat. Strekking van haar klachten: ze kan, vanwege de gestegen voedselprijzen, nog maar 2 keer per dag eten, in plaats van 3 keer. Gezien de omvang van haar buik, lijkt me dat eerder een gunstige bijkomstigheid dan een straf.
Als jij werkeloos thuis zit is koken en eten de enige manier om de verveling te verdrijven voor dat je 's avonds voor de TV gaat zitten met een zak chips.
Ze heeft zelfs twee Jopen op haar voorkant staan.
@Osdorpertje | 06-08-22 | 14:15: Wat een onzin. Francisca kan ook gaan wandelen of fietsen in plaats van zich te zitten vervelen.
X aantal doodzonden lees ik hier.
De Volkskrant manipuleert sowieso bewust inkomensberekeningen om uitkeringstrekkers als zielig af te schilderen, vooral rond verkiezingstijd gaan ze uit hun dak.
Op de Dappermarkt kost een citroen 10 cent. En als ik tegenwoordig 1 Chouffe of Gulden Draak bestel neem ik daarna het glas mee naar huis. Marketing.
Kijk, jij hebt het door. Marketing
Precies. Voor dat geld is het glas van jou.
Je hoeft niet op een terras te gaan zitten. Ga lekker thuis een glaasje azijn nippen, B. van Dam
Ik ben zo blij dat iedereen het nu begint in te zien. Eerst was het corona, nu Oekraïne en dadelijk is het het watertekort om de prijzen op te drijven. En een beetje is dan nog te begrijpen maar dit is simpelweg achterlijk.
En daarvoor de bankencrisis, de eurocrisis, de economische crisis, de financiele crisis en de asielcrisis.
@Piet Karbiet | 06-08-22 | 14:13: je vergeet de toeslagen, het milieu, criminaliteit, zorg etc etc.
(1 panino. 2 panini's. )
"Hoi ober! mag ik een panini met...."
Itastijl "hier dus gee panino." #doorlopen
Mijn dagelijkse ervaring met de horeca...
Dat ze nog in Nederlands antwoorden vindt ik al heel wat. Normaal kom je dat niet meer tegen in de randstad.
ik snap er geen ene piano van
2 panini.
@Thies | 06-08-22 | 14:25: 1 panini : 1 broodjes
1 panino : 1 broodje
1 panini : is fout
@keestelpro | 06-08-22 | 14:25: Bravo! #applaus
Believing : ook hier. Zowel klant ober spreken raar. UN panino grazie!
@Itastijl | 06-08-22 | 14:49:
Gewoon een sandwich bestellen.
twitter.com/keestelpro/status/1555904...
Jamaar, je betaalt voor de beleving. Lees: achtergrond/setting voor de tiktok instagram documentaire van Van Dam "die van het leven geniet omdat hij zo succesvol is." Een soort van investering zeg maar, de proletenversie van LinkedIn.
Beleving... Het wordt echt genoemd, lol.
Lekker op een ongemakkelijk stoeltje op een terras zitten, waar de kruimels van de vorige klant nog op tafel liggen en dan zwiept een serveerster één keer een doekje er met een haal overheen, waarna die kruimels in je schoot vallen en beleefd als je bent, zeg je er niets van. Ondertussen negeer je wespen en luidruchtige mensen aan het tafeltje naast dat van jou.
En voor die beleving tik je bijna 4 euro af voor een glaasje lauw water met één schijfje citroen en 3 plakjes gember. Moet je nog wel even om de stamper vragen, die dan met een blik van verhulde ergernis wordt gebracht.
Ik voel m mevrouw Roos
Komt door de lage waterstand. Echt waar. RTL Nieuws schrijft dat.
"Nóg een reden voor hogere prijzen: de lage waterstand.
De hoge energieprijzen. De oorlog in Oekraïne. Dure grondstoffen. Aan dit lijstje oorzaken van het steeds maar duurder wordende leven kan er nog een worden toegevoegd: de lage waterstand in de Rijn en andere rivieren."
Maar ja, je weet dat de prijzen bij La Place niet normaal zijn.
Komt het water dat r op een terras geschonken wordt, rechtstreeks uit sloot of rivier? Dan hoef ik het al helemaal niet. Binnenkort is de wijn goedkoper dan water.
@Toos Bevergeil | 06-08-22 | 14:21: Je weet het nooit, misschien met goede waterfilters. Je normale water komt ook uit een oppervlaktewaterplas (of de duinen).
@Met_baard | 06-08-22 | 14:25:
Dat wordt vanuit de maas de duinen ingepompt. Filter op filter en prima te drinken.
Hier in de VS krijg je nu overal plastic bestek in de horeca en Hilton hotels, wegens watergebrek, scheelt vaatwas. Housekeeping is er ook niet meer bij de ene wegens Corona en bij de ander wegens short staffed. Je betaald er wel voor. Ik eis dus gewoon house keeping.
Overal waar terrasjes zijn is ook een Albert Heijn te vinden.
Heb je voor 19 cent een flesje water en voor 29 cent een flesje cola.
Niet vergeten het flesje terug te brengen voor het statiegeld.
Soms ben ik ook in een privileged luxurious belevings bui. Gooi ik het statiegeld flesje zó in de prullenbak. Rijk voel ik me dan.
@Lopende-Hollander | 06-08-22 | 14:48: op straat gooien kan ook.
Er zit statiegeld op.
Dat is handig voor de arme mensen die het kunnen oprapen.
Heb je ook nog een goede daad verricht.
@zuurtjeregen | 06-08-22 | 16:53: Zij het statiegeld en ik een bon van €100. Zo goed ben ik nou ook weer niet.
't Ligt er natuurlijk aan waar je neer ploft, je hebt het zelf in de hand
Corona toeslag.
2 Bier, portie bitterballen 19,95
Twee halve liters?Dan is het een koopje.
Van Dam heeft natuurlijk gewoon gelijk, net als nu dat blijkt alle levensmiddelen uit Oekraïne lijkt te komen en er gemakshalve en schaamteloos tot wel 40% bovenop is gegooid wegens 'schaarste'.
Het gros van de grondstoffen komt er niet vandaan maar het is een mooi excuus om de prijzen een zwieper te geven. Ik zit zelf vuistdiep in de handel in grondstoffen voor voeding en geloof mij, behalve tarwe is 't allemaal niet echt duurder geworden, het transport uitgezonderd. Maar geloof maar niet dat horeca op zoek gaat naar lokale producten, alles Heineken wat de klok slaat, vreselijk overpriced rommel.
Oekraïne levert niets aan Europa in hoeveelheden die er toe doen. Ook geen halffabrikaten of eindproducten komen er vandaan. Olie kunnen we uit andere landen halen. Het is inderdaad gewoon een excuus om prijzen op te schroeven en ons ook de groene kant op te dwingen. Ja het is kut wat daar gebeurt maar ik ga niet doen alsof het mij iets boeit.
Hier in de VS bij de Walmart 463 gram spaghettini 10 $ Cents. In NL 500 gram 165 € Cents.
Ach, over een tijdje stemmen er weer velen op o.a. D66 en VVD, om vervolgens weer te gaan klagen en te piepen over het beleid.
Ik stem VVD en klaag helemaal niet over het beleid.
@Après toi | 06-08-22 | 14:11: Je behoort met je stem (en partij) tot een kleine minderheid, als ik de laatste peilingen mag geloven.
De overgrote Meerderheid is die partij meer dan zat, incl. Rutte.
@Après toi | 06-08-22 | 14:11: Dat zegt iets over je politiek analytisch vermogen, stemmen op een partij die aantoonbaar willens en wetens haar verkiezingsbeloften niet nakomt en beleid voert dat haaks staat op haar idealen en programma. Ik zou het niet hardop durven zeggen.
@nietzomoeilijk | 06-08-22 | 15:31:
Is wel zo.
@Après toi | 06-08-22 | 14:11: dat je dat durft te zeggen. Ik zou mij kapot schamen.
Was van de week in Parijs. 12 euro voor een biertje.
Ik was 2 weken terug in Malaga, 2 euro voor een biertje.
Tenerife € 1,00, una cañita. Flesje € 1,40.
Niet tussen de toeristen, dat niet.
U bent getild. Tenzij u in Hotel Crillon of zo een biertje bestelde.
Parijs is erg duur.
Je hebt bier en bier. Was het voor 25cl Heineken?
Op de Champs-Elysées denk ik
Ik sta achter de horeca. Het is dat ik andere plannen heb anders zou ik nu naar een terras gaan.
Schultenbraü en Netflix?
Terraszitten is een vorm vam massahysterie.
Achter de horeca worden vaak de lege fusten en kratten verzameld.
REAGEER OOK