achtergrond

Geenstijl

Ambtenaren hielpen de zwaarste criminelen jarenlang aan valse paspoorten

Ambtenaren! De ruggengraat van elke organisatie die mensen berooft

En uit een betaalde Parool Exclusive die ook op het AD achter een paywall staat blijkt nu volgens Hart van Nederland dat ambtenaren zware criminelen waaronder Ridouan Taghi jarenlang aan valse paspoorten hielpen. Wie Doet Nou Zoiets, vraagt u? We zoeken het op. 

"Op de afdeling burgerzaken blijkt dan dat stagiair Mohamed K.(17) eenvoudig de dubbele controle op de aangevraagde paspoorten kan omzeilen en eigenhandig paspoorten kan uitgeven. Hij heeft dertien valse paspoorten laten vervaardigen. Het waren echte paspoorten met de identiteit van een bestaand persoon, maar met de foto van de crimineel voor wie ze waren aangevraagd. K. werd, omdat hij minderjarig was, veroordeeld tot vier maanden taakstraf."

En zo ziet u maar weer, ze zijn niet te vertrouwen, die ambtenaren.

Zojuist met Hart voor Den Haag collega @ralfsluijs een debat aangevraagd over het paspoortwalhalla wat Den Haag schijnt te zijn voor topcriminelen. Ambtenaren die naar hartelust paspoorten drukken voor Don Corleone & Co, is onaanvaardbaar en ronduit zorgelijk!

Image
Ralf Sluijs 💚💛
Ralf Sluijs 💚💛
@ralfsluijs

“In 2016 al signalen dat er iets mis was met paspoorten die verstrekt waren.” Toch bleef verdachte nog ruim 4 jaar in dienst van gemeente Den Haag. Nieuwe feiten in @parool. Namens Hart voor Den Haag opnieuw vragen ingediend. #paspoortaffaire @WLaumans parool.nl/amsterdam/hoe-…

59
Reply

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.