achtergrond

Geenstijl

Eén man kan GL + PvdA tot een succes maken, en heel het land een dienst bewijzen: RUUD KOOLE!

Ruud Koole, Koning van de Eerste Kamer

Weet u nog, CETA? Dat idiote handelsverdrag van de EU, waarmee de Brusselse wurggreep op Nederlandse soevereiniteit toeneemt, en dat er tevens voor zorgt dat multinationals de Nederlandse overheid voor miljarden (van uw taxpoet) kunnen aanklagen wanneer Mark Rutte niet onderhands wat voor ze wil regelen? Dat moet nog steeds door de Eerste Kamer. Debatten wellicht niet meer voor de zomer en Den Haag hoopt tegelijkertijd dat het verdrag snel én in stilte door de Senaat sluipt - maar wij zijn nog wakker PLUS: er is wat opvallends aan de hand. Want CETA stevent af op een minderheid in de Senaat, tenzij de PvdA vóór stemt.

Zoals u wellicht is opgevallen zijn PvdA en GroenLinks afgelopen weekend samen in het zinkende schip huwelijksbootje gestapt, onder meer door hun senaatsfracties samen te voegen. Laat GroenLinks nou juist fel tegen CETA zijn (hup GroenLinks!), terwijl de PvdA nog onbeslist lijkt. In die fractie maakt Ruud Koole de dienst uit en die kan de dag redden, alsook een stukje Nederlandse democratische soevereiniteit en zélfs het nu nog zo broze huwelijk tussen GroenLinks en de PvdA. Anderoms kan hij de verse verstandhouding tussen de twee partijen ook flink beschadigen als ie zijn PvdA-fractie vóór CETA laat stemmen. Dat wil ie vast ook niet.

Hoe dan ook: Ruud Koole is belangrijk. Ruud Koole is de man. Ruudje Koole is de drive-in DJ op het roodgroene trouwfeest van GroenLinks en de PvdA, die de bass op het juiste moment kan droppen, of het hele feest om zeep kan draaien. Ruud Koole is de duurzame biomassa in de energiecentrale van RoodGroen. Ruud Koole is de door zonnestroom geladen shock paddles die het stokkende hart van de democratie wat nieuw ritme kunnen geven. Ruud Koole is de man die Groene, Linkse, Sociale Democratie van onder de verstikkende stikstofdeken kan bevrijden. Ruud Koole kan de linkse samenwerking doen bloeien door CETA straks weg te stemmen. Het is ongemeen spannend. Het hangt op één man. En we zouden allemaal kunnen winnen als Ruud Koole de juiste keuze maakt. Om met de wijze Laura Bromet te spreken: Waar zie je dit nog?

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Friese partijbaron PvdA pleit voor 'time-out' voor fusie met GroenLinks

Rood ontdekt dat het is overgenomen door Groen (en niemand houdt van Timmerfrans)

@Bas Paternotte | 27-03-24 | 14:00 | 240 reacties

Carel Brendel: Het verraad van links

Nu de PvdA opnieuw aan het flirten is met de islam en opnieuw het Paard van Troje binnensleept - alsof het politbureau de hele toestand rond Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vergeten is - leek het mij goed om Carel Brendel te benaderen. Zijn bestseller Het Verraad van Links uit 2007  gaat over de socialistische beweging en de vrijheid van godsdienst.

@Arthur van Amerongen | 20-01-24 | 21:01 | 896 reacties

Nepnieuws bij Nieuwsuur over "slavenschip" VOC

John Leerdam (Partij van de Airfryer) genomineerd voor Rudy Bouma Bokaal

@Pritt Stift | 08-01-24 | 10:00 | 293 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.