Tuig Foodwatch start rechtszaak tegen frikandel
Dikastocratie in het snackschap
Als de frikandel niet zou bestaan, dan zou de voedselindustrie haar moeten uitvinden: de prinses van de snackvitrine is duurzaam, voedzaam, goedkoop, en bovenal ontzettend lekker. Je leest nooit eens in de krant het bericht 'man pleegt aanslag na eten frikandel', 'enorme ruzie ontstaan vanwege vrouw die frikandel eet', 'kinderen omgekomen door eten frikandel', of 'bestuurder met te hoog promillage frikandel in bloed rijdt fietser dood'. Dat komt omdat, zoals iedereen weet, een gezonde frikandelleneter geen onruststoker is. Maar aangezien alles van waarde weerloos is en een frikandel al helemaal, moet ook dit pleziertje van de gewone man kapot. De Nationale Vereniging Van Frikandellenhaters Foodwatch eist in een kort geding tegen de Staat dat er meer toezicht komt op wat er precies in frikandellen (en kipnuggets, maar eerlijk gezegd kan de Vrijheid van Kipnugget ons niet zoveel schelen als de Vrijheid van Frikandel) zit. Kom nou Foodwatch. Als je weet wat er in een frikandel zit, dan heb je toch helemaal geen trek meer!
Reaguursels
InloggenFrikandel = pauperfood
Ze mogen alles uit de snackbar halen maar van de frikandel moeten ze afblijven!
Kroketten zijn veel geliefder dan frikandellen. Bewijs: wel eens een MacFrikandel gezien?
We denken ons los gemaakt te hebben van religie (die van de Christenen dan, want dàt is een probleem!), maar dat is niet zo. Niet religie inhoudelijk is het probleem, maar het bestaan , in alle culturen, in alle tijden, van mensen die willen dwingen, regels op leggen, met hel ende verdoemisch willen dreigen. Die mensen zoeken een vorm waarin ze dat kunnen doen en eeuwenlang was dat religie.
Nu zoeken ze een andere weg en dat zie je terug in klimaat, “gelijkheid” en gezondheid en voedsel.
De waanzin ten top. We hebben een levensverwachting van boven de 80 jaar en dat is ongekend in de geschiedenis van de mensheid. Vaccinaties zijn een reden, maar vooral de beschikbaarheid van heel veel voedsel, van hoge kwaliteit en de distributie daarvan die goed is geregeld.
Er is geen slecht voedsel, alleen als je heel eenzijdig gaat eten. Niks mis met een kroket of frikandel, wel als je ze elke dag eet.
Dat kunnen we eenvoudig oplossen door de leden van die protestclub in de frikandellen te draaien.
Dan weten we 100% zeker wat erin zit.
Het verschil tussen een dom blondje en een frikandel?
In een frikandel zitten hersens.
De Keuringsdienst van Waarde heeft ooit een aflevering gewijd aan kippenseparatorvlees, waarbij men vrije toegang kreeg tot een Nederlandse fabriek waar voornamelijk pluimvee als grondstof werd gebruikt. Er was niets geheimzinnigs aan, en ik meen me te herinneren dat deze fabriek het vlees verkocht voor vijf euro voor een verpakking van tien kilo.
Het leven is als een frikandel, je moet het zelf speciaal maken. En het is ook een soort van kindersurprise eigenlijk, net als een frikandel weet je ook niet wat er in een vaccin zit ( Hugo de Jonge).
Mijn vader zaliger zou zeggen, alles weten maakt niet gelukkig en zo is het maar net.
Anouk weer over de zeik natuurlijk...
Ik ben dol op frikadellen, maar dan liefst het duurdere segment waar niet van die harde stukken kraakbeen in zitten..... Vroeger een slager gehad die ze zelf maakte, net als kroketten.
Als sextoy zijn ze wel wat aan de kleine kant. Soms gaan we even de grens over om daar een paar stevige curryworsten te purchasen.
Joh lekker belangrijk, eten doe ik ze toch wel. Heerlijk met een open ruggetje!
Wachten op de puntzak patat die van overheidswege bedrukt is met afschrikwekkende foto's a la sigaretten/shag.
Dany Boon zegt het toch in Bienvenue chez les Ch'tis, daar wordt niet over grsproken!
Voorgekookt, dus ook rauw te eten.
Vraag maar aan mijnen hond.
@uisge baugh | 09-06-22 | 16:07: die honden van mij eten ze zelfs recht uit de diepvries. Liet er laatst een uit m'n handen vallen en weg was ie in 20 seconden.
@spicegirlonsteroids | 09-06-22 | 16:54: Hond rules!
De grauwe gierstkauwers komen toch nooit in de friettent? Waar bemoeien ze zich mee? Tuurlijk weer een rechtszaak aangespannen op kosten van de samenleving om relevant te blijven. Schijtvolk. Van onze frikandel blijf je af.
Poormans burnt ends *kwijl*
en anders een kaasschaaf en er doner van kappen :)
ehhh, Kort Gedingen zijn toch voor dringende zaken die niet kunnen wachten? Dus ik hoop dat de rechter op basis alleen daarvan de zaak al afwijst. niks dringends aan hier. Maar ja, zou een D66 linkse rakker kunnen zijn, die rechter...
Ze hebben wel een punt, er moet wel controle komen op reat producten anders kan je wel roadkill in een frikandel flikkwren
Met wolf en eland?
Foodwatchers moeten met hun groezelige vingers van deze lekkere Dordtse uitvinding afblijven.
De geenstijlchef had ooit een cursus zelf kipnuggets maken gegeven. Ik maak ze nu nog steeds.
De nieuwe democratie / bestuurscultuur. Als marginale groep via de rechter en een loophole een dikke middelvinger afdwingen naar de andere 99,9% van de bevolking.
Gemalen varkenslul, koeienkudt en kippencloaca. Heerlijk.
Als je iets eet wat JIJ lekker vindt moet je je ook niet afvragen wat er in zit. Jij vind het lekker en dat is belangrijk. Als je slakken eet ( de echte Franse escargots) moet je je ook geen voorstelling maken van hoe die glibberdingen er in het echt uitzien. Escargots met een kruidenbotertje zijn overigens een echte delicatesse. Toen ik ze nog niet at walgde ik bij het idee op zo'n ding te moeten kauwen totdat ik tijdens een zakendiner er mee in aanraking kwam. Nog nooit zo iets heerlijks gegeten. Niet te verwarren met alikruken die meestal alleen in kokend water worden bereidt met een beetje peper en zout, die zijn smerig. Maar mijn punt was dus eigenlijk: blijf van onze fricadellen af.Maakt mij niet uit wat er in zit. Ze zijn gewoon geweldig lekker.
niks mis mee toch? dat helder moet zijn waar de frikandel mee is gevuld?
Ik vraag me af of je het proeft als er rattenvlees in zit, maar eet toch liever een frikandel van een koe of varken.
De smaak wordt bepaald door de kruiden. Als je er geen vlees in doet smaakt ie nog hetzelfde.
Flauw van GS, want dit gaat niet zo zeer over de door ons zo geliefde 'frikadel', maar over het hoe & wat rondom dat separatorvlees. Foodwatch heeft wel degelijk een punt: straks is er iets mis en dan hebben velen weer een mening over dat we eerder hadden moeten ingrijpen.
Altijd wat met die frikandellen: ze hebben ze veel te lekker gemaakt!
nou gaan ze te ver. van mijn frikandel blijf je af gvd!
*hij die niet smult van den frikadel, hij sullen branden in den hel* Joost van den Vondel.
Waarom spannen dat soort mensen, die blijkbaar tijd hebben voor rechtzaken, geen kort geding aan om ervoor te zorgen dat er weer gebouwd kan worden. Aangezien we blijkbaar wel *moeten* voorzien in woningen voor statushouders, en niet *moeten* voorzien in woningen voor autochtone Nederlanders (35.000 dak en thuislozen in Nederland). Da's rechtsongelijkheid die de staat hier tentoonstelt. Laat ze daar achteraan gaan in plaats van de inhoud van frikandellen.
O tempora! O mores!
Nee het is Mora.
De frikandel (speciaal met Hela curry) is de enige Nederlandse frituursnack waar ik echt een zwak voor heb. Als die in gevaar dreigt te komen bestel ik de hooivork uit het vorige artikel.
hier EXACT hetzelfde gevoel. Ook ik heb een zwak voor een speciaal met Hela curry
@Dr.Utker | 09-06-22 | 14:18: Hebben we al 2 hooivorken mocht de nood hoog worden!
Dat is al weer jaren geleden maar komend weekend maar weer eens frikandel in stukjes snijden met sausje van mayo, ketchup en uitjes. Biertje erbij en F1 kijken.
De frikandel is inderdaad heel duurzaam want ze wordt gemaakt van separatorvlees dat anders toch maar wordt weggegooid.
Ik durf zelfs te stellen dat frikandellen eten goed is voor het milieu.
Als vegetariër gun ik iedereen zijn frikandel. Opzouten met dat opgeheven vingertje!
Volgens mij een gat in de markt, MG: een vegetarische snackbar. En dan niet met dat achterlijke nepvlees (doe dan inderdaad maar pink sludge), maar als een ode aan al die heerlijke groente. Denk aan het frituren van groente, al dan niet in beslag, of het roosteren boven houtskool.
@Hetkanverkeren | 09-06-22 | 13:58:
Ik hou me van harte aanbevolen als testpersoon, Hkv!
@MickeyGouda | 09-06-22 | 14:59: Daar had ik het vanochtend nog met mijn moeder over MG. Die trekt het weduwe zijn bar slecht. Afijn: de Dekamarkt heeft de ribeyes en entrecotes in de mats. Hiero in Beverwijk heeft het vlaggenschip van de voormalige Kijkgrijp verreweg de beste runderslager (*) in dienst.
Perfect gemarmerd vlees, voldoende voor tenminste twee porties. Die entrecote. Zelf heb ik een ribeye gedaan. Eveneens geweldig. Ruim 4 ons. De helft doe ik met een klassieke sla van kropsla, trostomaat en komkommer. Met een dressing van olijfolie (serieuze groene), natuurazijn, die geen drol kost dus in flessen van anderhalve liter, waarin ik eerst Hollandse ui en een paar teentjes knoflook in heb laten trekken.
En een snufje sambal.
De andere helft van mijn ribeye gaat in "repen" op mijn gietijzeren grillpan. Koken is liefde. Ik laat het je weten MG.
(*) Ook een van de laatste paardenslagers.. Maar die heerlijke groenten, meis!
@Hetkanverkeren | 09-06-22 | 15:59:
Het recept voor die dressing is gearchiveerd. Dit klinkt als mijn soort keuken, Hkv: eerlijk, puur, met smaakvolle ingrediënten. Ik sta vooraan!
PS: Koken voor één is niet hetzelfde. Ik begrijp je moesje.
Youp v/h Hek zei ooit in een show van hem, dat fricandellen worden gemaak van gemalen koeienkudt... sinds ik dat hoorde hoef ik geen fricandel meer.
t naar boven gooit (gemaakT)
Grappig, sinds hij dat zei hoef ik geen Youp meer.
Je likt nu aan frikandellen?
Mora slagersfrikandel gebakken in Ossewit Blanc de Bœuf.
Culinair hoogstandje heur..
De Frikandel is het bewijs dat we hier in een culinair Chernobyl wonen.
Frikandellen zijn heerlijk.
@2voor12 | 09-06-22 | 13:48:
Met mayonaise dan hè.. Geen fritessaus..
Ja Haggis is een stuk beter bijvoorbeeld. Slakken in Frankrijk. Tomeloze kaassmurie die ze in de Grieke restaurants door je eten mixen. Op Sardinie een lekker gerecht met Casu Marzu halen mjammie.
@NeetNormaal | 09-06-22 | 13:49:
Natuurlijk, fritessaus is gewoon veel te zoet.
Al bekend wie de initiatiefnemers zijn ? Namen svp....
Wel ja, er moet weer een stukje Hollandse cultuur 'ter discussie' gesteld worden.
Dan is het Zwarte Piet, dan weer de moorkop, de negerzoen en ga zo maar door.
Nu is de frikandel dus aan de beurt.
Overigens, tegenwoordig als je kebab haalt dan zijn het ook geen stukken vlees meer aan een spies maar een grote rol geperst vlees.
Ëén grote dikke oversized reuzefrikandel.
Ben benieuwd wat voor meuk ze daar in verwerken.
Kan Foodwatch daar eens naar gaan kijken?
Tuurlijk niet, want dat is des deugds.
Ooit gezien op tv. Worden op grote rollen gemaakt in Duitsland en dan naar Nederland geëxporteerd.zit voornamelijk kalkoen ,kip in en een beetje rund. zeg maar het goedkope vlees.
Is spuitvlees hetzelfde als puddingbuks?
Dat laatste is de mayo speciaal.
Foodwatch, is de subsidie voor 2023 al aangevraagd?
Dit dus! Het zijn allemaal clubjes die NIKS toevoegen aan de samenleving, iedereen irriteren en alleen maar bestaan omdat subsidies bestaan. Niemand zit te wachten op dit soort maffe kezen.
Er is weinig vlees beter voor het mileu dan frikandellen.
Als kipseparatorvlees niet meer tot frikandel gemaakt mag worden wordt het weggegooid en zal er ander vlees gebruikt worden voor frikandelen.
Foodwatch? Milieu haters zijn het.
Daar zitten restproducten in. Volgens mij ook bij iedereen bekend als vleesafval. Je kan het weggooien maar je kan de verspilling ook tegengaan en er een lekkere frikadel van draaien.
Dus hou je van het klimaat, dan eet je een frikadel.
Een collega zei eens dat er ogen en hersens in zitten. Zeer gezond dus, je gaat er beter door zien en je wordt slimmer. Wat wil een mens nog meer, ogen als haviken en net zo slim worden de Snollebollekes, dat willen we allemaal wel. Ik dan toch.
Zin in een Jos Brinkie nu.
of een open ruggetje, zoals op de foto
Hehe de jongeren weten niet eens meer wat dat is joh.
@Trekhaas | 09-06-22 | 13:39:
Getver, wat een vergelijking. Brrr
Geen Jos Stinktie?
Zolang hij maar speciaal is, gehaktstaven zijn wel te doen zonder saus.
Zat ruzies door vrouwen die een andermans frikadel in hun mond steken of door mannen die hun frikadel met iemand anders dan hun eigen partner delen
Of stoute opwindende filmpjes maken en deze per ongeluk openbaar gooien.
Over een paar jaar moeten we allemaal verplicht als Arie Boomsma leven.
Kan niet, want vleesvervangers bevatten veel te veel zout, dus heb ik gewoon mijn stukje flink gekruid zonder zout witvlees nodig.
Wees geen Arie!
Je kan alles eten
En wat zeiken ze nou , het zijn toch allemaal veganistische losers
Ola meneer/mevrouw, ik steun ze en ben fervent vleeseter.
Dader in Berlijn ad vast ook niet genoeg frikadellen. Wordt nu al als verward aangemerkt op dag 2, geeft tegenstrijdige verklaringen volgens burgemeester van Berlijn. Is dat echt zo of gaat deze man liever achter een paar behandeldeuren i.p.v. achter een gevangenisdeur? Wat denken jullie?
Hij reed overigens volgens Bild over de lerares heen, ging in zijn achteruit en reed nogmaals over haar heen.... wanneer dit waar is?
Ad Interum en Ad Fundum ken ik, maar wie is Ad Vast?
@Kapitein Sjaak Mus | 09-06-22 | 13:39:
Jemig, at - zet die autocorrectie nog eens uit !
@Jan, Leiden | 09-06-22 | 13:43:
Ach... dat geldt voor ons beiden...
Niet alleen volgens Bild, maar dat heen-en-weer-terug rijden kan als opzet worden gekwalificeerd en dat zou het begrip "verwarde man" omzetten naar "Mohamed de islamitische terrorist". Dat mag dus niet....
@Bierum | 09-06-22 | 13:51:
Nog niet eens islamitisch persé zolang we motieven niet weten en ook nog niet terrorist.
Maar op zijn minst toch sprake van een aanslag?
Elke importeling wordt standaard door een psycholoog gezien. Dat wordt gedocumenteerd en daardoor kun je altijd zeggen dat de coureur een psychiatrisch verleden heeft en bekend was. Dat trucje werkt prima.
Tegenwoordig zit er prima vlees in.
www.youtube.com/watch?v=UzD-bfjDE4s&a...
er is ook een langere aflevering van en die is best interessant. Mijn blik op de frikandel is wel veranderd (maar ik heb ze al bijna 20 jaar niet meer op).
Eskimos eten ook alles, schijnt dat er in ingewanden, huid en hersens en haar veel meer vitaminen zitten dan in alleen vlees en dat ze daardoor overleven zonder fruit en groente..
Je mag geen eskimo meer zeggen. Is rashiesh. Het zijn "inuit".
@Asteroid-B612 | 09-06-22 | 13:39: Als je het niet zeker weet dan kun je ook altijd nog 'indigenous peoples' zeggen, want dat wordt ook goedgekeurd door professionele deugers.
Sterker nog, Groenlandse eskimos waren ooit kannibalen. Weet ik toevallig van mijn vader (Deens) die als jongeman in de 50-er jaren Groenland bezocht en een stokoude eskimo sprak. Als die eskimo stam geen zeeleeuw of ander beest had kunnen vangen om op te eten, en dat gebeurde soms, dan was dat een totale ramp. Dan werden er lootjes getrokken om iemand uit de eigen stam te doden en op te eten. Want anders gaat iedereen dood van de honger. Die eskimo vertelde mijn vader dat. En hij (die eskimo) zei ook dat ze heel verheugd waren wanneer een jong meisje de pineut was, omdat dat vlees het zoetste smaakte, "een beetje zoals banaan". Dus tot eind 19e eeuw was er sprake van kannibalisme bij die eskimos. Serieus. I tell you no lies !
@Asteroid-B612 | 09-06-22 | 13:54:
Waren het geen ijsberen?
@Asteroid-B612 | 09-06-22 | 13:54:
Hoe kwam die eskimo aan een banaan?
@SterF... | 09-06-22 | 14:04: Die groeien gewoon op een bananenijsberg hoor.
@SterF... | 09-06-22 | 14:04:
Nou niet de mop verzieken.
@SterF... | 09-06-22 | 14:04: Die had hij obviously pas tientallen jaren voor het eerst geproefd, wijsneus.
Hugo de Jonge: 'Je vraagt je toch ook niet af wat er in een frikandel zit?'
Foodwatch: 'Hold my organic green matcha tea...'
Wie leverworst eet of een weduwvrouw trouwt, weet nooit wat erin is gedouwd.
@Stoomlocomotief | 09-06-22 | 13:31:
Zo'n vier keer per jaar laat ik me gaan en eet een heerlijke frikandel speciaal. Mijn enige voorwaarde is dat de gesnipperde uitjes gebakken zijn op de bakplaat, anders overheerst de rouwe uiensmaak teveel.
*Vanavond weer halen doet*
Gebakken uitjes? Met die zoetigheid verknal je dan toch de smaak?
Net zoals sommigen ketchup erin mikken ipv curry. of van die goedkope zoete curry. Hela, niks anders.
Sorry, dit doet me echt iets.
Met curry verknal je zelfs de zoetigheid van de uien....
@Lorejas | 09-06-22 | 13:28: Och. Ieder zijn eigen maar ik vind ketchup niet smaken in een speciaal. Idem voor friet speciaal. Curry. Van Hela.
En mayonaise ipv die zoete meuk die ze fritesaus noemen.
Where is Brabeaulander when you need him ?
@snivoos | 09-06-22 | 13:32: Er is maar 1 curry en dat is Hela inderdaad..hier in de Randstad moet ik altijd een patatje mayonaise en ui bestellen...om er thuis een flinke toefdot Hela erop te klatsen!
Het slechtste in de frikandel is niet het vlees (slachtafval en separatorvlees is niet per sé ongezond maar wel erg duurzaam!) maar de plantaardige toevoegingen en suikers.
Beetje de e10 onder de snacks zeg maar.
Laat deze toevoegingen nou net in al het nepvlees en vegantroep zitten, over de top bewerkte producten.
Maar dat zou dan wel goed voor ons zijn. En voor het klimaat.
Hopelijk begrijpen ze het zelf wel.
Daarom zijn de niet-vleeseters onder ons vaker ziek, zwak en misselijk.
En koud, altijd verdomde koud hebben, met een dekentje of dikke trui achter de computer op kantoor met de verwarming op 25 graden.
Ga jij een vrouw maar eens uitleggen dat 21 graden echt 21 graden is.
Lukt je niet.
wat er precies in frikandellen zit.
Nou:
Recept: Home made frikandel uit Koken met Van Boven
https://www,youtube,com/watch?v=L2E6pQVHFMQ
Dus ze weten het al lang en we ook.
Spuitvlees. Zonder dat iemand 't merkt goed te vermengen met gemalen botten en vermalen vlees dat zwaar over de datum is. Beetje zaagsel er bij. Het kan allemaal.
En paardenogen. Heel veel paardenogen.
@snivoos | 09-06-22 | 13:28:
En het klokkenspel van een alcapa.
Maar dat is stiekem.
---zelfjoris
Maar wat stond hier nu?
zelf maken kan ook, maar dat is wel teringduur per stuk om te maken als huis tuin en keukenkok.
1 kilo half-om-half gehakt, 500 gr kippengehakt, 1 theelepel nootmuskaat, idem kaneel, 1/2 theelepel gemalen kruidnagel, 3 idem zout, 1 peper en 1 uienpoeder (naar smaak aan te passen uiteraard) en 20 cl. room. Dan kost deze zelfgemaakte ongeveer 1,60 euri per stuk.... En in de chinese snack-bar?
@Bierum | 09-06-22 | 14:05: misschien het recept van gaffelbaard das te doen
@Hetiswathetis | 09-06-22 | 16:04: 13.08
Het ligt uiteraard aan de rechter, maar die uitspraak van de rechter wil ik graag zien. Het begint al bij de definitie van frikandel. Overigens: bij mijn weten is er één fabriek in Nederland die dat seperatorkippenvlees produceert.
Waar al die grote fastfoodketens hun ellende vandaan halen wil ik dan weer niet weten. Een salade met meer dan 40 chemische ingrediënten en zulks. Foodwatch: https://www.foodwatch.org/nl/foodwatchnl-de-voedselwaakhond/
Op zich lijkt het mij geen verkeerde club, maar als snelle bacteriële groei je bezwaar is, snap je volgens mij het productieproces in Nederland en de logistiek (ingevroren!) niet.
Er zijn meerdere productielocaties met verschillende eigenaren die seporator vlees produceren hebben allen een eg nummer en worden diverse malen per jaar gecontroleerd door diverse certificerende instanties en staan onder controle van het NVWA
@Toepin | 09-06-22 | 13:29:
Was al aan het zoeken in de regelgeving.
Dank.
@Toepin | 09-06-22 | 13:29: Zoals altijd laat ik mij graag corrigeren. Mijn bewering is gestoeld op een uitzending van het onvolprezen Keuringsdienst van Waren. Fabrieksfrikandellen zijn in Nederland volgens mij uitsluitend van kipseperatorvlees gemaakt. Vandaar.
Pink sludge is een weidser begrip, zie Big Macs en zulks. Maar heb alsjeblieft gelijk.
Zodat we straks Hugo de Jonge uit kunnen lachen omdat we dan wél weten wat er in een frikandel zit en je niet meer nuffig mag zijn.
Toch ben ik wel blij met dit soort druktemakerij, dat geeft aan dat er in ons landje niks ernstigers aan de hand is. Oow wacht ....
Ooit eens zo'n zogenaamde boerenfrikandel gehad? Met zogenaamd kwaliteitsvleesch?
Niet te vreten man.
In principe heb ik het niet zo begrepen op dit soort actiegroepen, maar dat "separatorvlees" lijkt me toch wel een tamelijk vaag en rekbaar begrip. Wat belandt daar allemaal in, en hoe gezond is dat? Dat lijkt me een terecht vraag. We hebben al genoeg schandalen in de vleesindustrie voorbij zien komen en sommige geldwolven nemen het niet zo nauw met de volksgezondheid, zolang ze er zelf maar financieel beter van worden.
Dus ik zou nu niet gelijk weer gaan jammeren over de 'gewone man', die van zijn frikandel beroofd wordt.
Een big-bag met seperatorvlees is toch al te traceren ? Of wil dat kluppie op de verpakking hebben staan waar alle ingredienten vandaan komen ?
Separatorvlees is voornamelijk spierweefsel afkomstig van kip en varken.
@normanius | 09-06-22 | 13:20: in principe niks mis mee en vermindert verspilling.
@Veepert | 09-06-22 | 13:23: Dit dus. Een andere club had waarschijnlijk weer een huilberichtje naar het ANP gestuurd als zou blijken dat er nog 10% varken/koeien/kippenvlees verbrand wordt omdat er niks mee gedaan wordt en er toch een DIER voor gestorven is. Godverdomme te industrie doet ALLES om geld te verdienen. Dat geeft ook weer te denken, want is het allemaal zuivere koffie.
Anyway, laatst kipstuckjes door de groentewok gegeten. Was best goed te nassen. Enige wat je niet meer nodig hebt is zout. Want er zit iets van 6 gram zout per 100 gram in die shit. Da's toch niet gezond/normaal?!
Een dame uit onze kennissenkring die op zoek is naar een rijke echtgenoot, betitelt potentiéle kandidaten als "seperatorvlees".
Het wordt haar vierde huwelijk...
@BBRDWR | 09-06-22 | 13:36: Ja, die vega alternatieven zijn vaak ontzettend zout. Anders smaakt het nergens naar, denk ik. 6 gram is je hele dagelijkse hoeveelheid.
Als de filets van het karkas afgetrokken zijn dan resteert er nog wat vlees en vet. Dat wordt met hogedruk en vacuüm van de borstkassen gescheiden of gesepareerd zoals men het noemt. Zit af en toe ook een stukje kraakbeen of bot bij. Vroeger zei men ‘we vreten het hele varken’ dit is de moderne variant erop.
@Kapitein Sjaak Mus | 09-06-22 | 13:36: haha fantastisch .. kent u mijn nieuwe vriendin
Weer een stukje vrijheid weg!!1!
youtu.be/1cpn3ju6wpE
Een Schot, zeker?
* plotseling zin in haggis krijgen doet *
Een " del" wordt gemaakt van spuitvlees.
Foodwatch zou zich moeten buigen over een Jos Brinkie.
Buigen voor bedoel je?
Het lijkt wel of we geregeerd worden door dit soort zure actiegroepjes.
En Duitse frikadelle, wat zit daar in?
Hackfleisch
Beste uitvinding ooit, alleen jammer dat die bij de Febo nu 2,50 is.
Omdat ook frikandellen uit Oekraïne komen.
Blijkt dat bijna al het wereldvoedsel uit Oekraïne komt, wie had dat voor de oorlog geweten.
Wat er in zit? Maakt niet uit, 't wordt toch stront...
"Als je weet wat er in een frikandel zit, dan heb je toch helemaal geen trek meer!"
Echt wel! Lekker hoor! Frikandel.
Makkelijk zelf te maken ook. En dit zit er trouwens in:
330 gram vet varkensvlees zoals speklappen
1 kipfilet
1 knoflookteen
1 kleine ui
1 eetlepel gemalen mosterdzaad
1 eetlepel gemberpoeder
1 eetlepel korianderpoeder
1 eetlepel witte peper
1.5 eetlepels paneermeel
1 theelepel zout
Bereiden? Lees hier: ohmydish.nl/recept/zelf-frikandellen-...
Wie heeft @wilderst nog nodig..!!
Waar is mijn koksmuts....
Ok. Dus dan mag straks de frikandel niet meer van seperatorvlees gemaakt worden en dan? De mensen willen nog steeds massaal een frikandel. Dus gaan we die maken van ander vlees, wat weer leidt tot meer dode beestjes, want de mensuh willen die frikandel. Meer dode beestjes dus schuld van Foodwatch. Lekker gewerkt jongens en meisjes van Foodwatch.
Je bent toch helemaal de weg kwijt en werkloos als je je hier druk om maakt.... als je graag wil weten wat erin zit of je vertrouwd het niet dan vreet je het toch niet. 85% van de bevolking laat wel een naald in de arm zetten, weten ze toch ook niet wat erin zit... hoor je niemand over.
Rare vergelijking. En als gewoon vlees streng gecontroleerd wordt, is het toch geen moeite om dat voor het restafval uit te zoeken? Je gaat bijna denken dat hier vieze dingen gebeuren.
Gaat meer om de traceerbaarheid dan wat er precies inzit. Die vaccins wisten we ook niet wat erin zat, maar 't was wel herleidbaar uit welk potje(en dus welke batch) 't kwam.
Ik eet wel een lihanboutje van Patje...
Gezellig, ik trakteer!
In een frikandel zit frikandellen “vlees” dat weet toch iedereen?! Meer hoef je ook niet te weten.
"Wie frikandellen eet of een weduwe trouwt, weet nooit wat daar tevoren is ingedouwd."
Oudhollands spreekwoord
Kun je toch aan haar vragen? En anders geldt hetzelfde voor niet-weduwes...
Speciaal met curry en anders niet...
FLM.
Frikandellen
Lives
Matter
Kaasstengel.
Das vegetarisch.
Jakkie Bah...
Als je maar met je vieze Kaas-tengels van mijn frikandel afblijft vind ik alles best.
*kaasschaaf pakt*
Het is een kaastengel, barbaar
REAGEER OOK