Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – De geurkaars

De kruisiging van Johan Derksen is een bliksemafleider

Een Minister van Financiën die bij elf procent inflatie, oorlog in Oekraïne en een gasembargo vanuit Rusland naar Voetbal International gaat kijken... op de vooravond van een recessie kijkt ze niet naar ruwe macro-economische informatie, maar naar wat uitgerangeerde voetballers. Sorry, maar dan heb je onze prioriteiten niet helemaal op een rijtje. Schatje, daar heb je helemaal geen tijd voor.

Maar goed, je bent een raspoliticus en weet zelfs een natte kaars uit te melken.

Als een kind zo blij was je dat het even niet meer ging over Frans van Drimmelen van jouw D66. Het geheime rapport daarover werd pas op de verkiezingsavond bekend aan het slachtoffer, zodat het jouw partijtje geen zetels kostte, je danste op tafel. Het slachtoffer trok vier keer bij jou aan de bel, jij verwees naar jullie advocaten. Nu je dankzij de Volkskrant betrapt bent, heb je spijt.

“Er is een speciaal plekje in de hel voor vrouwen die andere vrouwen niet helpen.” (Kaag 2021)

Het OM kan nu plotseling reageren op een anekdote die in 2013 al 22 jaar verjaard was. Deze oude koe gaat uit de sloot, terwijl het OM achthonderd serieuzere zaken jarenlang heeft openstaan. Dit is windowdressing. Deze volstrekt kansloze zaak theatraal oppakken (discretie is toch in het belang van het onderzoek?!), terwijl de meest ernstige zedenzaken met kleine kinderen anderhalf jaar wachten. 

We hebben niets geleerd van de zaak Robert Mikelsons. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken gaf hem een paspoort, ondanks een veroordeling in Letland en Duitsland. Het Ministerie van Justitie gaf hem een VOG ondanks veroordelingen in Letland en Duitsland. De politie Amsterdam-Amstelland bagatelliseerde de eerste aangiften, een moeder werd zelfs veroordeeld voor smaad.

De GGD van Amsterdam rapporteerde regelmatig dat er te weinig medewerkers aanwezig waren, waardoor ze te weinig toezicht op elkaar konden houden, de gevolgen zijn jullie bekend, van de uitgespaarde personeelskosten werd een mooie villa gekocht. Vergeet nooit dat ongeveer honderd kleine kinderen misbruikt werden mede dankzij het falen van vier verschillende ambtelijke molens. 

Dan kan je wel door ramen te sluiten alle misstanden uit het straatbeeld weren en alle ellende naar parkeerplaatsen, kelderboxen en motelkamers verhuizen, maar daar is geen enkele dame mee geholpen. Met een bancair cordon sanitaire, registratieplicht en bestuursrecht kan je geen lacunes binnen het strafrecht opheffen. Twee jaar cel voor het uitpezen van een minderjarig meisje, serieus?

Deze ronduit ridicule strafdreiging is eerder keurig in beeld gebracht in de documentaire "de sekspolitie". Roy Dames volgde anderhalf jaar de Haagse zedenpolitie, opbrengst: geen enkele veroordeling. Zedenrecherche is ontzettend arbeidsintensief en eist specifieke opleiding en ervaring. Agenten die eraan beginnen, moeten salaris inleveren. Ons gebrek aan rechercheurs is een keuze.

Ondertussen zien we nieuwe delicten zoals sextortion (inclusief kinderporno), doxxing (inclusief NAW minderjarigen), allemaal mede mogelijk gemaakt door verdachten die een integrale kopie krijgen van hun strafdossier, inclusief beschamende foto's, adressen en aangiften van slachtoffers. Het is logisch dat de aangiftebereidheid laag is, de politie wijst op deze criminele consequenties van een aangifte.

Ik ben niet tegen inzage, maar waarom krijgt een verdachte zijn eigen integrale kopie? Vroeger mocht een verdachte hooguit met de hand overschrijven. Waarom is publiceren niet strafbaar? Het is makkelijk een pixel, leesteken of letter uit het dossier om te gooien, en daarmee aan te tonen wie verantwoordelijk is voor het uitlekken, en dat te vervolgen. Waar is de bescherming van slachtoffers?

Dankzij de falende strafrechtketen zochten slachtoffers hun toevlucht bij het programma BOOS. Binnen drie maanden start het strafrechtelijke onderzoek naar vier daders, het kan wel. Staatssecretaris Uslu riep toen John de Mol op het matje, terwijl ze commerciële televisie niet betaalt. Dezelfde Uslu mag nu uitleggen wat ze wel of niet wist over MeToo binnen haar D66

John de Mol werd verketterd omdat hij vrouwen vroeg zich te melden. Een stukje victim blaming, want het ligt niet aan vrouwen dat ze worden lastig gevallen. Dat John de Mol ook aangaf wat Talpa aan preventie deed, en dat direct wilde evalueren en verbeteren, werd vergeten. ITV studios wist dit al langer. Dit vraagt om onafhankelijk onderzoek, helaas hebben we geen onafhankelijke rechercheurs over.

Natuurlijk moeten we proberen via preventie te borgen dat niemand last heeft van seksueel geweld. Probleem is alleen dat nu repressie zo sporadisch is, dat de illusie ontstaat dat dit allemaal mag. 2000 meldingen, 129 veroordelingen op ruwweg 100.000 verkrachtingen per jaar werkt niet. Een pakkans van een promille wordt door de gemiddelde hufter compleet verwaarloosd. 

Geachte politici, justitie en politie,   

Jullie systeempje faalt zo extreem dat het grenst aan gedogen. 

Reaguursels

Inloggen

Kaag blijft toch vooral die vrouw die alles en iedereen laten vallen voor haar eigen politieke gewin.

ratelaar | 01-05-22 | 06:41

Het verhaal dat Johan Derksen dinsdag vertelde kwam neer op verkrachting van een bewusteloze vrouw. Het is logisch dat elk normaal mens daar van walgt. Nuances zat; dat hij vooraf spijt betuigde, dat hij er een dag later op terugkwam; dat die keeper het zich niet herinnert; dat Gijp het verhaal al 30 keer in een andere versie gehoord had; dat er nooit een aangifte was; etc. Dat zal allemaal best wel maar Johan slingerde dit verhaal zelf de wereld in. Dan moet Johan niet raar opkijken als dat heftige reacties oproept.

Tja, en dat de stalinistische woke-lobby dit aangrijpt om weer iets te cancellen is jammer, maar voorspelbaar. Ook VI wordt van tevoren doorgenomen, dus misschien hadden ze dit verhaal niet moeten brengen. Of heel anders invullen, bijvoorbeeld zonder overdrijvingen en vooral zonder te lachen.

Van dit non-nieuws door naar ons non-beleid. Een OM dat duizenden echte zedenzaken laat liggen maar wel direct in actie komt vanwege een onbewezen verhaal dat sowieso verjaard is. Dan snap je meteen waarom onze overheid 800 persvoorlichters nodig heeft. Die hebben daar echt wel 3 minuten werk aan om dat goed te lullen, iedere maand weer.
Tel daarbij op dat menig D66-rechter slachtoffers van ernstig seksueel geweld en seksuele uitbuiting in het gezicht spuugt door de daders fopstraffen te geven. Terwijl politiek, MSM en hun "experts" ons proberen te overtuigen dat zware straffen geen zin hebben (wat natuurlijk waanzin is). Bij gedachtendelicten of verkeersovertredingen willen diezelfde "experts" ineens wel zware straffen.
In die hallucinante deugwereld veegt D66 nu mooi haar straatje schoon.

Dandruff | 30-04-22 | 23:52 | 2

Amen…. *pinkt een traantje weg* mooi verwoord

SpectralGuardian | 01-05-22 | 01:29

Helemaal eens. Maar ach, het is weer een mooie actuele 'casus' erbij in het vragenbakje aan sollicitanten; handig om te kunnen bepalen of de sollicitant binnen het team past.

Eerst het (mogelijk 'politiek correcte') antwoord afwachten op de vraag hoe zij tegen deze affaire aan kijken.
En daarna vragen of zij de gekwetstheid van vrouwen naar aanleiding van deze voetbalkantine grap zó belangrijk vinden, dat het OM alle huidige (kinder-) en andere verkrachtingszaken die nog op de plank liggen, onmiddellijk uit hun handen moeten laten vallen om deze ernstige misstand (van een mogelijk verzonnen verhaaltje over iets dat 50 jaar geleden gebeurd zou kunnen zijn) op te lossen “want er werd om dat verhaaltje gelachen”.

Wering | 01-05-22 | 01:36

Pim Fortuyn werd vermoord omdat hij het beste voor had met dit land. Dit wijf wordt beloond voor het afbreken en uitverkopen van dit land. Ze geeft geen ene moer om dit land of om de Nederlanders. En ze heeft de schatkist in beheer... En niemand maakt zich zorgen? Net als haar kwade stiefzus op defensie. Komt wel goed...

Sliptong | 30-04-22 | 22:01 | 13

@Beste_Landgenoten | 30-04-22 | 22:11: De demografische verschuivingen zijn toch echt terug te voeren op beleid van achteraf toch ook echt wel verantwoordelijk te houden bewindspersonen. Zo makkelijk, wat hier gebeurt maakt je niets uit maar wat in een corrupt apenland (Oekraïne, voordat ik van racisme beschuldigd wordt) gebeurt daar heb je de mond vol van. Heb je geen kinderen? Ik ben zo bang voor de toekomst die mijn zoon hier gaat hebben vanwege de demografische ramp die zich hier aan het voltrekken is. De zwijgende meute, of zoals jij de goedkeurende minderheid, is hier absoluut schuldig aan!

KokkieBalboa | 01-05-22 | 03:08

Geen valse beschuldiging. Marcel van Dam noemde PF een minderwaardig mens .

Boeddha18 | 01-05-22 | 06:17

U woont zeker niet in Rotterdam west?

Boeddha18 | 01-05-22 | 06:18
▼ 10 antwoorden verborgen

Waarom kan in Nederland niets meer proportioneel verlopen? Mijn duit in het zakje: Derksen heeft vijftig jaar geleden een misstap begaan. Op het moment dat iedereen het erover eens is dat de eerste versie van zijn verhaal kwalificeert als verkrachting, als het slachtoffer zich om welke reden dan ook niet meldt en als Derksen onvoorwaardelijk spijt betuigt, dan is cancelen een brug te ver. Niet alles hoeft een dealbreaker te zijn, zolang het maar bespreekbaar is.

MickeyGouda | 30-04-22 | 21:54 | 4

Hahaha. Juist.

Beste_Landgenoten | 30-04-22 | 22:11

@Beste-Landgenoten: in het Nederlandse rechtssysteem is een enkele bekentenis zonder aanvullend bewijs geen grond voor een veroordeling.

Arnold Layne | 30-04-22 | 22:55
▼ 1 antwoord verborgen

Het mens heeft helemaal niet naar dat programma gekeken, want 'wie zijn die mensen'. Ze kreeg gewoon een prompt.

Tempolier | 30-04-22 | 21:49 | 1

Kijk er ook nooit naar. Vind Derksen nog de aardigste maar die Gijp, wat is dat een domme druif.

Beste_Landgenoten | 30-04-22 | 22:06

Kaagmens lijkt me een naar / seskreet mens.

Onkruid vergaat niet / lastig

Ervaringsdeskundige | 30-04-22 | 21:49 | 1

Een sekreet. Naar het middeleeuws schijthuis?

F. Jacobse | 30-04-22 | 21:52

Zichtbaarheid van de daders zou zomaar Wilders in de kaart spelen.

Ik vind ook dat Wilders iedere keer deze kaart moet trekken. Ieder dag aan Rutte vragen hoe dat voelt om verantwoordelijk zijn voor weer 30 gevallen van seksueel geweld.

Alquest | 30-04-22 | 21:44
-weggejorist-
Theodorus.Goldbach | 30-04-22 | 21:41 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Je moet er het geniale van inzien; Rutte had gewoon geen betere bliksemafleider/strontmagneet kunnen hebben... echt alles wat politiek reuring geeft, mis kan gaan, stinkt of rot... is op één of andere manier te linken aan of af te schuiven op Sigrid Kaag. En de "grand dame" is te arrogant om het door te hebben. Chapeau Rutte, hulde!

Nederlanddraaitdoor | 30-04-22 | 21:34 | 1


Geniaal.
Ben liberaal maar heb nooit rutte gestemd.
Hij kan wat. Moet ik eerlijk toegeven. Hij vernietigd zijn opposanten. Allemaal.
Kaag moet zich nu voelen als de Armeense vrouwen. Op een paal gezet en langzaam eroverheen zakken. De gruwel. Zowel van Rutte als Kaag.
De schoften.

reservebelgië | 30-04-22 | 22:13

Dat Goldbach, hoe lang nog?

Normpje | 30-04-22 | 21:32 | 2

T. Goldbach?

SinisterNL | 30-04-22 | 21:50

Tuurlijk moet eerst Kaag een veeg uit de pan. In die zaak is niemand verkracht maar iemand gestalkt. Waarvan geen aangifte was gedaan.

Daarna volgt een verhaal over de meest rotte manieren van misbruik, die ongestraft blijven. Waar Kaag niets mee te maken heeft, noch enige schuld voor draagt.

Is die bewuste karaktermoord echt iedere keer nodig is is het bewust beleid of zoiets? Het begint een klein beetje kinderachtige vormen aan te nemen vind ik.

Beste_Landgenoten | 30-04-22 | 21:32 | 11

@Kowalski11 | 30-04-22 | 22:09: Onze sublieme ingezetene is een D66ert die ontkent een D66ert te zijn. Daarom reageert hij constant als er iets negatiefs over het Kaagmens wordt geschreven. Bij de witte onderbroek hebben ze ook zo iemand. Ene Zandb. Op alle blogs zitten loopjongetjes of loopmeisjes van politieke partijen. Nujjjpointnnnllsjsl stikt er van. Gezien het aantal reacties van bijvoorbeeld onze sublieme ingezetene hebben ze of geen leven en brengen ze hun bestaan door achter een toetsenbord, of ze krijgen er voor betaald.

Zapata10 | 30-04-22 | 22:17
▼ 8 antwoorden verborgen

Er blijven een heleboel zaken op de plank liggen. Hoeveel man politie hebben we eigenlijk nodig om alle maar dan ook echt echt alle aangiftes te behandelen?
Wat is belangrijker? Een aangifte van een vrouw die onzedelijk is betast door een vieze man of de aangifte van een oud vrouwtje wiens tasje en trouwring van haar overleden man is afgepakt? Of toch de aangifte van diefstal van goud (verzekerd) t.w.v. 1,5 miljoen euro van een waardetransport?

Leptob | 30-04-22 | 21:26

Feynman, voor ik het vergeet; bedankt voor je werk, inzichten en niet aflatende inzet. Waren er maar meer fijne mannen.

Normpje | 30-04-22 | 21:26

The beauty and the brains maar dan anders?

Beste_Landgenoten | 30-04-22 | 21:47

Ja dat is een lesje dat ik nodig had!

Beste_Landgenoten | 30-04-22 | 22:16
▼ 4 antwoorden verborgen

"De kruisiging van Johan Derksen is een bliksemafleider"

Een "bliksemafleider"?

Nou van wat dan? Johan Derksen was altijd al een zak uit Veendam. (wie kan het op de kaart vinden?).

Hou toch op. Dit is een oude witte mannen "wij doen niet meer mee met onze privilege gezeur" koop een paar ballen. Dat hebben de rest van ons ook al jaren geleden gedaan.

Hoi hoi Feynman! Het is 2022!

Theodorus.Goldbach | 30-04-22 | 21:22 | 5

Theo, ik heb ook niets met die man. Maar ik mag hopen dat je het probleem eromheen ziet...

Pa Nadol | 30-04-22 | 22:04
-weggejorist-
niv01 | 30-04-22 | 22:49

Het is blank, niet wit. Ook in 2022.
Wat heeft Veendam ermee te maken?
Het is afleiding van echte misstanden, en wel bij x66. Dat weet je best, hè Theo? Maar als lid of sympathisant van die vunzige club voel je je blijkbaar toch enigszins aangesproken en genoodzaakt om het voor die hypocrieten op te nemen.

Ride_On | 30-04-22 | 23:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik schreef het al twee uur geleden, het zit anders in elkaar.
Drie mannen kapot gemaakt en een heel erg. Waarom dit allemaal.
We voelden allemaal, het klopt niet, juist we hadden gelijk.
Johan je leeft gelukkig, renee en Wilfred ook, Helene ga eruit, naar buitenland even. Ik ben er kapot van, Politie ga het uizoeken, Wierd wees voorichtig, Fidan ook.
We laten ze niet helemaal kapot maken,GS en reageerders , zoek uit.

gato | 30-04-22 | 21:21 | 9

@Theodorus.Goldbach | 30-04-22 | 21:25:
Er zijn andere aspecten dan leeftijd die hier belangrijk zijn. Als je wilt weten welke dat zijn, kijk dan even naar je zwakke punten.

Frau Merkel | 30-04-22 | 21:54

@MickeyGouda | 30-04-22 | 21:31:
Het zelfbenoemde centrum der macht pretendeert zich alles te kunnen permitteren. Een paar overblijfsels van het kuif-account zijnde vvd (die zeer ingetogen en rustig zijn du moment) laten de frontlijn bewaken door een bijvoorbeeld Theodorus die de christelijke normen te vuur en te zwaard verdedigd. Im Osten gehts loss.
En aan de atheïstische kant gaat een sublieme landgenoot los. Am Westen nichs neues.
Het centrum is bewaakt.
En de flanken worden veiliggesteld.

reservebelgië | 30-04-22 | 22:02
-weggejorist-
niv01 | 30-04-22 | 22:52
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik kan me ff niet meer herinneren of het OM met het onderzoek naar Joris Demmink ook zo voortvarend te werk ging. Help me ff.

Crankhead | 30-04-22 | 21:19 | 3

Demmink is jarenlang beschuldigd en belasterd, voornamelijk door vijanden van het ministerie van Justitie, maar er is nooit één splinter bewijs tegen hem gevonden. Het klinkt natuurlijk wel reuze deskundig om die naam af en toe te laten vallen.

J.P.Drapeau | 30-04-22 | 21:41

@Feynman | 30-04-22 | 21:57:

Voldoende bewijs voor een onderzoek is iets anders dan voldoende bewijs voor een zaak, laat staan een veroordeling.
Zelf vind ik het raar dat jarenlange beschuldigingen nooit tot concrete bewijzen hebben geleid. Als er echt zo'n grote zaak zou zijn als de complotlobby beweert dan zou die zaak niet van 2 Turkse jongens afhangen. Dan zijn er meer slachtoffers en meer getuigen.

Roddel en achterklap was ook de reden dat Lucia de Berk werd veroordeeld. Om een reeks moorden die niet eens was gepleegd.

Dandruff | 30-04-22 | 22:56

https://www,politiebond,nl/assets/Noodkreet-Recherche-DEFINITIEF-20-feb-2018.pdf

Noodkreet Recherche - Waar blijft onze versterking?
Februari 2018.

AdvocatusDiaboli | 30-04-22 | 21:19

De media kunnen weer opgelucht ademhalen. De aandacht voor D66 kan weer als vanouds die van onderhorig propagandakanaal zijn

2voor12 | 30-04-22 | 21:18

Ik denk eerder dat Derksen Johnny de Mol uit de wind wil houden. Onbedoeld gaat de hypocriet Kaag er ook mee aan de haal.

Zapata10 | 30-04-22 | 21:15 | 5

Ik denk hetzelfde

yeps | 30-04-22 | 21:22

Vorige week was Johan bij directeurtje, wat is daar besproken, wat is hem gezegd.

gato | 30-04-22 | 21:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Gek genoeg werkt het opsporingsapparaat wel feilloos als je een paar kilometer te hard rijdt of je fout parkeert. Het kan dus wel....

me163komet | 30-04-22 | 21:15

On bended knee,you never be free.

De Profundus | 30-04-22 | 21:12

Lees net op TPO, dat het bericht dat Bennie Joling op facebook plaatste, waarin hij de vloer aanveegt met die woke-bende die Derksen nu virtueel aan het lynchen is, verwijderd is!
Stel je voor, dat je het eens zou opnemen voor Derksen! Benieuwd welke Stasi-figuur hier nu weer achter zit. Ongetwijfeld een bijzonder deugend persoon.

KeesBruin | 30-04-22 | 21:12

Ik weet niet, die Kaag, als minister van/voor buitenlandse handel leek ze vrij 'fris en fruitig' te blijven. Maar sinds ze min.fin. is lijkt ze aan het aftakelen te zijn. Gewogen en te licht bevonden vrees ik, noch de opleiding/achtergrond, noch capabel en ook niet opgewassen tegen de eisen en omstandigheden van dit ministerschap. En dan nog het gedoe in haar eigen partijtje. Hard op weg naar een burn-out? Hoelang zou het nog duren? 1, 2, 6 maanden? This will end in tears?

Fark Mutte | 30-04-22 | 21:12 | 5

Een onderwijzer op gezondheid/woningbouw en een alfa op financiën, hoe stom kun je zijn.

Gravin v Kippenbouth | 30-04-22 | 21:18

Die zit noodgedwongen haar tijd uit, treurend dat ze niet het baantje van Rutte kon pakken, wachtend op een topfunctie in de EU of Navo of iets dergelijks. Ze eindigt net als Ursula, weggepromoveerd uit eigen land, naar een topfunctie waarin ze nog geen handje of een stoel aangeboden krijgt.

Sinterbikske | 30-04-22 | 21:31

@Sinterbikske 21.31, vooral dat laatste hoop ik voor kaag. Dat zij maar net zo hard geschoffeerd wordt als dat zij het Nederlandse volk geschoffeerd heeft met haar gedrag.

me163komet | 30-04-22 | 21:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Ha, die foto, herkenbaar, ik heb net ook asperges gegeten.

Sinterbikske | 30-04-22 | 21:12 | 3

Wij ook. Uiteindelijk dan.

Fark Mutte | 30-04-22 | 21:13

Over een uurtje stinkt je pis

Beste_Landgenoten | 30-04-22 | 21:29

Het is simpel: de politie komt in actie als er ophef is. Ook daar staat de beeldvorming hoog in het vaandel.

Muxje | 30-04-22 | 21:10 | 2

Hoe zou de gemiddelde agent daar over denken?
En waar in de keten wordt die keuze gemaakt?

AdvocatusDiaboli | 30-04-22 | 21:20

Voor een zaak die al decennia verjaard is, dus waar geen eens vervolging meer mogelijk is? Dat heeft niks met beeldvorming te maken maar met dwaasheid

me163komet | 30-04-22 | 21:25

Oftewel het moreel kompas is naar de klote.

roosvrij | 30-04-22 | 21:10

Maar al die communicatiemedewerkers, op bataljonssterkte: een 800 fte sterk. Om 26 bewindslieden uit de wind te houden? Rare verhoudingen www.youtube.com/watch?v=eYmmFf6M40Y Al die special ambtenaren forces: Jar Jar Binks. In veelvoud.

Hetkanverkeren | 30-04-22 | 21:07

Bij mannen onder elkaar gelden andere regels.
Of toch niet?

AdvocatusDiaboli | 30-04-22 | 21:12

Gaat iemand hier nog verbaasd over doen? Dit is toch al jaren bekend? Er gaat echt niets aan gebeuren. Het OM is een politiek verlengstuk van de lobbykliekjes. Anders kan ik niet verklaren waarom het OM onderzoek gaat doen op basis van een enkele uitspraak in een zaak die zeker al ruim verjaard is, terwijl de hoeveelheid werk al zover over de plinten heen is dat de golfslag vlekken maakt op het plafond. Al-Qaq-Kaag heeft een mening, hypocriet tot en met vanuit haar warme plekje in de hel, terwijl zij als minister zich niet hoort uit te laten over zaken die nog onder de rechter zijn, zeker nu dat nog niet eens het geval is. Als zij dit al zou doen als lobbykliekvoorzitter dan illustreert dit nogmaals de door en door verrotte cultuur als gevolg van de veelvoudige vleespetten van de kartellaag. Waarom denkt een staatssecretaris John de Mol op het matje te kunnen roepen? Dat is net nog idioot als het hypermorale opstarten van de bezemsteel van Al-Qaq.
Waarom is er zelden tot nooit een veroordeling van meineed van een OvJ? Terwijl tijdens het toeslagenschandaal minimaal 13 wetten werden overtreden, er aantoonbaar meineed gepleegd is, en er geen interne juridische dienst is die de huidige landsadvocaat kan vervangen. De landsadvocaat is een criminele bende, waar ook op het roze blog meer dan genoeg over verschenen is.

Frau Merkel | 30-04-22 | 21:00 | 7

@Frau Merkel | 30-04-22 | 21:06: Ik zou zo heel erg graag willen zeggen dat u het fout ziet en dat de Nederlandse overheid tot in de vingertoppen integer is. U kunt zich wellicht voorstellen dat er geen letter uit mijn keel komt?

F. Jacobse | 30-04-22 | 22:02

@F. Jacobse | 30-04-22 | 22:02:
De enige hoop die we nog hebben is de EU met bijvoorbeeld de Raad voor Europa en daardoor controle van buitenaf. Daar is wel wat beweging, maar dat duurt jaren en het heeft geen macht. Meer aandacht in het buitenland genereren voor de misstanden kan helpen, zodat de overheid informeel aangesproken wordt. De Süddeutsche Zeitung heeft bijvoorbeeld over het toeslagenschandaal geschreven en dan komen er wel vragen. Als ik collega's vertel over de gang van zaken geloven ze me niet. Ik weiger pertinent nog zaken te doen met de Nederlandse overheid, terwijl Nederland er heel wat aan zou kunnen hebben.

Frau Merkel | 30-04-22 | 22:08

@Frau Merkel | 30-04-22 | 22:01:
Hier ben ik even beduusd van. Als soevereine welvaartsstaat zo diep zinken dat de EU je enige en laatste redding is.

MickeyGouda | 30-04-22 | 22:20
▼ 4 antwoorden verborgen

Dat Kaag Derksen een week naar haar definitieve demasqué de maat neemt, is wel haar ultieme eh demasqué. Wat een takkewijf.

NACademicus | 30-04-22 | 20:59 | 1

How Dare She.

Fark Mutte | 30-04-22 | 21:14

Herinner me nog cartoon van Anone, vrouw zittend op een mooi plekje in het bos, voor zich uitstarend.
Tekst erbij: Vlak voor je verkracht wordt, kom je vaak op mooiste plekjes.

Zou dat nu nog kunnen?

Ichneumonidae | 30-04-22 | 20:58

Dat het OM, terwijl het zo'n ongelofelijk puinzooi is in de vervolging van zedendelicten, het gore lef heeft om, puur voor de Bühne, onderzoek te gaan naar dat vunzige akkefietje van Johan Derksen, van 50 jaar geleden!
Dat toont toch in één klap weer aan, dat het helemaal mis is met Justitie in Nederland. Een beetje aandachtsgeil de media benaderen, kijk ons eens flink aan de slag gaan, maar écht goed werk leveren? Ho maar!

KeesBruin | 30-04-22 | 20:57 | 1

Daars de controle functie van de media voor bedoeld haha

Neuth | 30-04-22 | 21:31

Morsig.! Zo noemen ze bij ons thuis een type zoals Mw. Kaag

Happy People | 30-04-22 | 20:53

Derksen is een lul om dat ie dit kennelijk min of meer wilde opwerpen om een andere Johannes en zijn shit uit de wind te houden (de zoon van zijn baas).... maar van mij mag hij terugkomen ... en Kaag is een Kutwijf, tenzij er iets anders onder hangt. Dat weet je niet meer tegenwoordig.

Zwizalletju | 30-04-22 | 20:53

Komt D666 zeer goed uiteraard... Iets met een dubbele moraal.... Wat een kaffers...

niv01 | 30-04-22 | 20:52 | 2

Kaffers. Wat een heerlijk woord is dat toch. Ja, ik heb 5 jaar in Zuid Afrika gewoond.

In-To-Graphics | 30-04-22 | 20:56

Kut voor je...

niv01 | 30-04-22 | 22:56

Talpa had gewoon geen excuses moeten eisen. Dan had VI gewoon nog bestaan en waren we het na een week het al lang weer vergeten.

yeps | 30-04-22 | 20:49

Tip aan Johan ( de snor ) ! Gewoon weer plaats nemen achter de camera’s en zeggen wat je te zeggen hebt . Je bent een doorn in het oog voor al die stiekeme deugertjes en moraal riddertjes ! Gewoon schijt aan hebben dus ….

Baal | 30-04-22 | 20:49

Dit pik ik net op via Google. Let op watvan der Gijp zegt over Kaag…geen verwijt, geen enkele steun voor Derksen/tegen D66! De horrorfilm wordt steeds enger.

Normpje | 30-04-22 | 20:48 | 2

Zie tegel boven... Proost

niv01 | 30-04-22 | 20:53

Iedere maand komen er 800 kansloze bij die worden gepamperd maar geen geld voor de hoeren hebben. Kijk naar Zweden waar iedere dag tig vrouwen worden verkracht. Ook de vrouwen kunnen wat doen, ga op een zelfverdedigings-cursus en neem een verdedigingsmiddel met je mee. Het is jammergenoeg niet anders als iedereen verder de bekende partijen blijft stemmen.

jan huppeldepup | 30-04-22 | 20:48 | 1

Ja en nee. Een cursus zelfverdediging is uiteraard ltijd goed maar daar red je het niet mee. Je zult als vrouw niet alleen jaren moeten trainen om fysiek een vent van je af te kunnen houden maar ook om op het moment supreme koelbloedig tot actie over te gaan. En in dat laatste zit zou net sleutel tot succes maar het is ook verreweg het moeilijkste deel. Je moet er echt jaren voor trainen voordat dit in je systeem zit.

Gravin v Kippenbouth | 30-04-22 | 21:14

Gek eigenlijk, want volgens de ideologie die de eega van sigrid aanhangt, zit de hel vol met vrouwen die nu juist wél ander vrouwen geholpen hebben die ongehoorzaam waren omdat ze een man weigerden.

wijsvinger | 30-04-22 | 20:45

Spijker kop

bananabanana | 30-04-22 | 20:40

Is dit nu vernieuwend beleid ? Of mis ik iets ?

HaaiBaai | 30-04-22 | 20:36

Ach, politiek is net eenmaal een smerige business en politici hebben allang geleden hun moraal verkocht voor macht die ze koste wat kost willen verwerven of behouden. Ook al verwoesten ze daar levens mee.

Here's Freddy | 30-04-22 | 20:31

Sterk stuk Feynman.
Nederland wordt steeds griezeliger. En met zulke zwakke , liegende , wegkijkende ,,
vergeetachtige , woke politici wordt het alleen maar erger..

Nico_the_Sparrow | 30-04-22 | 20:28 | 1

Nja. Vraag me af of het griezeliger wordt, of dat de drek gewoon beter zichtbaar is.

Happy People | 30-04-22 | 20:46

Prachtig stuk, alleen schrik ik me kapot van de cijfers. Het duizelt me.
- in anderhalf jaar geen veroordeling in DH
- 2 jaar voor verkrachting minderjarige
- 2000 meldingen pj
- 129 veroordelingen pj
- 100.000 verkrachtingen pj
Ik wist dat het erg was, maar zó erg had ik geen weet van. Nondeju zeg.

Kameraansteker | 30-04-22 | 20:28 | 7

En dan zijn er nog de zaken die voor de meervoudige kamer zouden moeten komen, maar door andere rechters beoordeeld worden vanwege de wachttijden. Met bijpassende fopstraffen.
Wie gaat er nou aangifte doen tegen een verkrachter als je twee jaar moet wachten op een zaak en je weet dat hij na aftrek van voorarrest al met een paar maanden weer rondbanjert? Dat heeft toch geen enkel nut.

letopuwzaak | 30-04-22 | 21:29

@letopuwzaak | 30-04-22 | 21:29:
Dit.
Plus, zo'n verkrachter weet waar het slachtoffer woont, sowieso al door de volledige inzage van het dossier. Daar gaat nog een extra dreiging vanuit, waardoor je je als slachtoffer nog eens extra bedenkt om aangifte te doen. Moreel besef heeft zo'n gast toch al overduidelijk niet. En een omgevingsverbod? Ach. Zoals een Amerikaanse rechercheur het verwoordde: een omgevingsverbod is maar een papiertje.

Kameraansteker | 30-04-22 | 21:45

@Kameraansteker | 30-04-22 | 21:45:
Ik zou slachtoffers echt aanraden geen aangifte doen en proberen hun eigenwaarde terug te krijgen en herstellen. Want je doet het om eenvolgende te beschermen? Dat is alleen dossier opbouwen en de straffen blijven laag. Wellicht alleen in geval van misbruik van kinderen kan het lonen. En dan een Johan Derksen gelijk stellen met iemand die willens en wetens een vrouw lichamelijk kapot maakt en pijn doet. (Ja een kaars erin is verkrachting, mag van mij zeker berecht worden. Maar vraag eens aan een slachtoffer van een 'echte' verkrachting hoe dat voelde en hoeveel angst er daarna was) Dit zijn trieste dagen voor slachtoffers van zedenmisdrijven, maar ik bedoel dat echter niet zoals de anderen dat bedoelen.

letopuwzaak | 30-04-22 | 22:01
▼ 4 antwoorden verborgen

Opa zei altijd "alleen hoeren dansen op tafel".

Opajoop | 30-04-22 | 20:25 | 2

En hij kon het weten....

Here's Freddy | 30-04-22 | 20:32

Zowel mijn vader als mijn moeder, hebben mij ooit eens in vertrouwen genomen. Geen therapie op aarde kan mij van het trauma verlossen. Het is niet zo zeer zonde, als het overdenken.

Op zich is onze mooie blauwe planeet niet eens zo verkeerd.

Hetkanverkeren | 30-04-22 | 20:33

Als het maar gender neutraal is en divers, dat zijn de kernwaarden waarvoor gestreden moet worden

Mark van Leeuwen | 30-04-22 | 20:20

Wat een oud wijf is die Kaag.
Nooit gedacht dat het belachelijk is, om als minister te reageren op een jeugdzonde van een vip?
Prioriteiten stellen heet dat.

snapal | 30-04-22 | 20:20

Gadverdamme.
Ik zie veel liever Irma Sluis als tolk.

Flightless bird | 30-04-22 | 20:20

Een kaars in de kut van een bewusteloze vrouw raggen? Dat kan ik niet goedkeuren, ook al is het een halve eeuw geleden.
Grapje natuurlijk, propte er in m'n eigen tijd hele ratatouillepakketten in. Kijk ik ook met spijt op terug hoor, hahaha.
What a joke, godallemachtig.

Ichneumonidae | 30-04-22 | 20:19 | 5

De snor heeft gewoon een sterk verhaal gefantaseerd als metafoor ok aan te geven hoe gek we zijn geworden, meer dan geslaagd zou ik zeggen, zelfs hier is men over de zeik.

HD50 | 30-04-22 | 20:55

@HD50 | 30-04-22 | 20:55: Zelfs hier ja, verbaast mij ook. Een lulverhaal om de boel wat te fucken en vrijwel iedereen gelijk de deughoek induiken. Wat een pathetisch geleuter, kristus.

Ichneumonidae | 30-04-22 | 21:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik ook niet altijd een blad voor de mond neem. Zonodig bied ik (want is even beter voor het geheel) met een stalen gezicht een excuus aan. Om er alsnog een tijd later luchtig op terug te komen. Op zich 100 punten voor Derksen dat ie z'n rug recht houdt. Maar dat is alleen maar omdat ie niks meer heeft te verliezen als ik afga op hoe hij de afgelopen jaren praat. Je kan hem ook zien als een enorme lul die kijkplezier van een groot publiek naar de kloten heeft geholpen. Dus ik zweef er een beetje tussenin.

Leptob | 30-04-22 | 20:18 | 3

Dat hele bericht slaat helemaal nergens op.
Je hoeft niet te zeggen dat je zweeft, dat is wel duidelijk.

snapal | 30-04-22 | 20:38

Er later op terugkomen, maar wel luchtig hoor...
Want elke schijn van serieus zijn moet vermeden worden?
Het is beter voor het geheel als je niet gelijk reageert?
Echt komisch ben jij en zo wijs ook, voelt precies aan, waar later nog op moet worden teruggekomen...
Luchtig dan.

snapal | 30-04-22 | 20:46

Vanavond gaan de mensen uit. Hebben al ‘lang’ binnen gezeten. Lekker “biertje drinken”, happy doen.
Kaag? Ja, gek wijf, maar wel een wijf. Ik stem niet meer maar mijn vrouw wel. Heel woke, ze stemt D66, want vrouwen voor vrouwen. En ik vind het best, beetje midden en zo. Nou, het beste, ik stap alvast in, honger! Seksueel overwat…? Haha, ik ook. Nou doei hè!

Normpje | 30-04-22 | 20:18

Als je minister met een hoofdletter schrijft, is dat een uiting van buitengewone eerbied. Just sayin'.

Komjehiervaker | 30-04-22 | 20:16

Sigrid Kaag op financiën zetten midden in een crisis is net zo dom als Hugo de Jonge op woningbouw zetten terwijl we een woningnood hebben.
Anyway, Sigrid Kaag had ook in de bioscoop kunnen zitten, net als haar collega van defensie destijds.

Osdorpertje | 30-04-22 | 20:15 | 1

Wereldzet..... Rutte in het nieuws geweest de laatste tijd ?

BMS | 01-05-22 | 07:59

Poetin doet ook zoiets> alle lelijke woorden die ik over hem zei, zouden goed zijn voor een tsaarbom.
Gelukkig ben ik geen vip en weet hij niet waar ik woon.
Dat is mijn geluk.

snapal | 30-04-22 | 20:14

Klopt, ik weet na deze week zeker dat Derksen van D66 is, wat een zelfopoffering!

skoftig | 30-04-22 | 20:14

De makkelijkste manier om mensen op het verkeerde been te zetten is wijzen naar een ander.
Wie laat er nooit ‘s een scheet en wijst lachend naar degene naast je?
Verwarrend, maar de stank, die blijft.

Ruimedenker | 30-04-22 | 20:13 | 4

Wie het t eerst vernemt
Het t zelf in t hemd
Mw Kaag is de vleesgeworden wind van hypocrisie met een berg boter op haar hoofd waar een aap de hik van krijgt.

zoute_drop | 30-04-22 | 20:37
▼ 1 antwoord verborgen

Een minister van Financiën die naar een voetbal kleedkamer programma op TV kijkt, nou, dan heb je je prioriteiten wel op orde.

PieterPassant | 30-04-22 | 20:11 | 3

Bij Kaboelgate was ze ff uit eten en bij Drimmelgate was ze zogenaamd helemaal niet op de hoogte.
Het had dan ook geen prioriteit allemaal.
Een goed leider houdt zich niet met geneuzel bezig…

Ruimedenker | 30-04-22 | 20:16

Nee, het stond uitgebreid in de media en Kaag dacht er publicitair mee te kunnen scoren.
Net zoals justitie.

snapal | 30-04-22 | 20:32

Voor de liefhebbers van Derksen-radio:

Een eerste uitzending staat als podcast op
https://arrowbluesrock,nl/podcast/johan-derksen/

https://arrowbluesrock,nl
zondagavond 21:00-00:00,
donderdag- en vrijdagavond van 23:00-24:00

Arrow BluesBox op DAB in Randstad en regio Eindhoven
in de auto (A2, A4, A12, A13, A20)
en online

https://grollooradio,nl/
Elke ma-tm-zo-dag om 11:00 en 17:00

AdvocatusDiaboli | 30-04-22 | 20:11 | 1

Eerdere artikel op GS: 30-04-22 | 13:45

AdvocatusDiaboli | 30-04-22 | 20:13

Die Balanced Scorecard. Binnen het cybernetisch model. Kerncompetenties. Godt, de nachtmerries. Gelukkig ben ik geen journalist.

Hetkanverkeren | 30-04-22 | 20:09

Wie het nu nog niet ziet...... wil het niet zien.

Smeggel | 30-04-22 | 20:07 | 1

Wat zie jij dan?
Vraag het voor een buurjongen.

snapal | 30-04-22 | 20:29

Amen.

Echt een schande die reactie van Kaag. Eerlijk gezegd had ik gedacht dat Kaag en haar lakeien zich zeer gedeisd zouden houden, juist vanwege wat je boven schetst. Maar nee, Kaag meent al weer op haar morele paard te mogen klimmen.

Nuuk | 30-04-22 | 20:05 | 2

Ik ben aan het wachten tot de deugheks er eindelijk vanaf tuimelt..

Nico_the_Sparrow | 30-04-22 | 20:19

Ik beveel Kaag Komrij's Patentwekker aan.

Ruud Hazes56616330 | 30-04-22 | 20:04 | 1

"Benodigdheden: een potlood en een krijtje,
Een kaars uit Gouda en je eigen reet."

J.P.Drapeau | 30-04-22 | 21:08

Goede duiding van het gezeik, en NL gaat over tot de orde van de dag.

prutsclown | 30-04-22 | 20:03

Amen

HD50 | 30-04-22 | 20:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl