achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

LIVE. Technische briefing onderzoekers Sywertdeal over appjes Hugo de Jonge

Onderzoekers van Deloitte pissing out

Zo. En dan allemaal inloggen op de iCloud van de Tweede Kamer, waar onderzoekers van Deloitte haarfijn uit de doeken gaan doen hoe het zit met de appjes van Hugo de Jonge over de Sywert-deal. Eerst zei Hugo de Jonge (die minister van VWS was, en nu minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening is) dat hij zich niet met die deal had bemoeid, maar dat bleek toch anders te zitten. De Jonge had zich namelijk wel met de deal bemoeid. Goh. Nu wij het zo opschrijven klinkt het best simpel eigenlijk. Hugo de Jonge loog dus toen hij zei dat hij zich niet met die deal bemoeid. Maar gelukkig heeft dit land allerlei duurbetaalde consultants (die al heel erg lang doen over een onderzoek naar een op zich niet super ingewikkelde deal) in dienst die deze simpele feiten weer lekker gecompliceerd kunnen maken. Hoewel, als Sophie Hermans boos is over het gebruik van zijn privémail door De Jonge, dan heeft iemand in het Catshuis misschien zijn duim al omlaag gestoken. Donderdag debat (met Hugo), livestream na de break.   
UPDATE: Van Lienden en compagnons verdienden óók aan order voor ministerie Justitie en Veiligheid
UPDATE: Meneer van Deloitte kondigt alvast aan dat hij nu niet ingaat op individuele gevallen. Maar daar was deze hele briefing juist voor bedoeld. 
UPDATE: Dit slaat echt nergens op. Lui van Deloitte geven op geen enkele concrete vraag antwoord. Totaal zinloze technische briefing. Doe dan niks.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.