Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Onverdeeld Slopen

De mooiboy met schoenen verneukte met een soundbite het festivalseizoen van 2021

LIEVE ALLEMAAL

Politici buitelen over elkaar heen om als eerste het lintje door te knippen. Ze willen allemaal als prins carnaval de polonaise starten. Alles mag weer, tegen iedere prijs! Rutte4 staat op 52 zetels in de peilingen, net zoals bij Boris Johnson mag u alles, zolang zij maar in het zadel blijven. Geef het volk weer een avondje stappen en probeer als politicus daar jouw gezicht en jouw partij aan te plakken.

De snelheid is onder de Haagse kaasstolp ongekend wispelturig. 3G, 2G en 1G zijn allemaal maatregelen die we twee jaar lang goed konden gebruiken, maar ons parlement pas in stemming brengt als er een mildere variant rondgaat. Dat wordt onherroepelijk een grote flop, zodat tegen de tijd dat de maatregel wel noodzakelijk is, deze nooit meer op een meerderheid kan rekenen.

Ze willen allemaal als Canadees op een Jeep de bevrijder van Nederland zijn, zonder een dag te vechten. Het zijn allemaal zelfbenoemde generaals die vooraan deze triomftocht de overwinning vieren. Kijk je goed op hun uniform, dan zie je geen bloed, zweet of tranen. Je ziet geen modder, zelfs de vouwen vanuit de verpakking zitten er nog stijf in. Stolen valor noemen ze dat.

Ze vergeten even de mensen die offers gebracht hebben, of mensen die in de frontlinie gestreden hebben. Voor medici die dankzij werk zonder de juiste bescherming of de juiste informatie nog steeds ziek zijn, volgt na twee jaar sukkelen met je gezondheid de kans om al je spaargeld op te eten, afgesloten met een enkeltje bijstand. Ja, zo gaan we de personeelstekorten in de zorg te lijf!

Ze vergeten ondernemers die nog jaren mogen bikkelen om alle schade en schulden te compenseren. Tot en met de deltavariant had u met een coronapas bij hun kunnen stappen. Een maand later boosteren kostte winkeliers, restaurateurs, kasteleins en u een warme, gezellige kerst. Twee jaar besluiteloosheid leidde tot nodig langere lockdowns.

De meest epische daarvan werd veroorzaakt door de Dansen met Jansen ministeriële desinformatie. Geen enkel vaccin werkt direct, en Jansen bleek minder fantastisch te werken. De mooiboy met schoenen verneukte met een soundbite het festivalseizoen van 2021. Als u gaat googlen op Hugo de Jonge, hoop ik dat u de rest van uw leven op onderstaand fallussymbool stuitert:

De RRRRRRRRRRRRRRRR

De enige keer dat ons reproductiegetal boven de drie is geweest, was dankzij bewust foutieve informatie vanuit de Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 19 juli 2021 piek in positieve testen, 1 augustus start plateau kliniekbezetting. Daarom hoop ik dat we niet dankzij premature beslissingen weer vastlopen. Alles moet open, als eerste de archieven van de Rijksoverheid.  

Op de een of andere manier slaat omicron nog steeds niet over van 55-minners naar 55-plussers. Dat het ziekenhuis nog functioneert, is niet alleen een effect van een mildere variant, maar ook een effect van de voornamelijk lage leeftijd van besmette personen (derde interactieve grafiek). Dat is iets wat ik niet kan verklaren en dus niet kan inschatten of dat zo blijft. Ik hoop dat natuurlijk wel.

Hoe het echt gaat weet niemand, want terwijl de AMS-IX nu ruim 10.000.000.000.000 bitjes per seconde verstookt, hebben we een GGD die niet tot 100.000 kan tellen. Zelfs in een moderne telefoon zit genoeg processing power om die klus te klaren. Onze overheid en ICT is geen gelukkige combinatie, ook niet qua privacy. Sowieso wordt de groep die niet test, steeds groter.

Je zou het eens aan een huisarts kunnen vragen hoe het zit, niet dat je antwoord krijgt, voor corona zat al 77% van de praktijken overvol. Een huisarts die dankzij corona op de IC kwam, mag zijn praktijk sluiten. De resterende praktijken bezwijken onder de milde variant, waardoor de meest drempelvrije basiszorg en doorverwijzingen naar specialistische zorg op zijn gat ligt.

Je zal maar in de rook van Wijk aan Zee opgroeien, terwijl je experimenteert met alle geneugten uit de straatcultuur, twee van je mooiste jaren mag inleveren en daarna moeten bedelen voor een prikje zodat je mag reizen, zuipen en daten. Hun leerplicht is onhoudbaar als je ze een booster weigert. Dan dwing je pubers onbeschermd forse risico's te nemen.

Zulke keuzevrijheid is nog steeds ver te zoeken. Zeker voor tieners, die 2,5 keer zo vaak positief testen dan gemiddeld. Normale reisvaccinaties kan je na betaling zo krijgen, maar voor corona moet je eerst een afspraak met een kinderarts zien te krijgen. Nou, die hebben het een beetje druk. Die artsen hebben ook echt wel wat beters te doen dan met pubers te babbelen die willen skiën.

Als politici dan zo graag willen debatteren over principes, kijk dan eens naar de kinderopvangtoeslagaffaire. Deze meltdown van onze rechtstaat blijkt inmiddels de complete belastingdienst te beslaan en het Hof in Arnhem-Leeuwarden is de eerste die het licht gezien heeft, en na ruim tien jaar ongefundeerde fiscale foltering de belastingdienst bij het grof vuil zet.

Vrijheid begint bij fiscale en monetaire zekerheid, zonder geld geen bier.

Reaguursels

Inloggen

Gisteren in Haarlem centrum geweest. De mensen dichtheid (bestaat dat?) in de winkelstraten was gelijk aan een vol theater. En dan toch nog een beperkt aantal het theater in laten want Corona en anders lopen de IC's weer vol en gaat iedereen dood . Schiet mij maar lek. Maar 's avonds in een stampvol restaurant geweest elders dan in Haarlem en zonder QR code een tafel gekregen. En zo hoort het natuurlijk. Bij de 2425 (zie de stelling) hypochonders en mogelijk die lijden aan het Münchhousen syndroom zullen nu wel stoom uit de oren krijgen, maar het zij zo.

forecastle | 06-02-22 | 13:45

We houden dit systeem zelf in stand, dan heb ik het over de overheid. Het verdeel en heers is best wel solide want we komen er als burgers niet uit of vanaf.

Verder zit een overheid er voor zichzelf, problemen worden niet opgelost maar in stand gehouden. Lost men het op dan kan men zichzelf opheffen namelijk.

En hier zien we dus hoe corona wordt 'opgelost'. Niet dus, het liefst zolang mogelijk in stand houden want anders hebben we de overheid niet meer nodig. Kan hier nog lang op doorgaan maar ik besluit met stop eerst maar eens met testen. Zelfs daar staan we als makke lammetjes in de rij om ons vrijheid te krijgen terwijl je die letterlijk zelf aan het beperken bent. Succes mensen!

Stonecity | 06-02-22 | 10:54

"De mooiboy met schoenen verneukte met een soundbite het festivalseizoen van 2021"

En dat gaat nooit veranderen zolang de media, de MSM, de oppositie blijft demoniseren, belachelijk maken, nazi-vergelijkingen maakt, enz. Daar kan men van alles van vinden maar feit blijft dat de kiezer voor een onmogelijke keuze staat: omdat je verandering wil geen VVD/CDA meer willen stemmen, maar het alternatief waar je dan op kan stemmen zijn laag opgeleide boerinnen, exhibitionistische lavendelsnuivers, voorstanders van religieuze onderdrukking en religiepolitiek, en iemand die belasting op hoofddoeken wil heffen. Of dat waar is, of niet, doet er ook helemaal niet toe. De toon is gezet. Dan toch maar weer stemmen op een mooiboy of een weglacher, want dat klinkt in ieder geval minder erg. VVD en CDA blijft zo enorm populair. En aan de macht. En dat is precies de bedoeling.

Weet u al wat u gaat stemmen bij de Gemeenteraadsverkiezingen?

gaffelbaard | 06-02-22 | 10:13 | 2

Ja, niet op de VVD, CDA, D66 of CU.

coitus reservatus | 06-02-22 | 11:30

Ik op een lokale partij. Die is er gelukkig in mijn gemeente.

MAD1950 | 06-02-22 | 15:21

Vergelijking AMS-IX hardware routing vs custom GGD-RIVM software registratiesysteem gaat wel ontzettend mank. Duidelijk gaat het om een procedureel probleem inclusief allerlei regels en vereisten. Een systeem van te complexe formulieren niet gebouwd op snelle massa-invoer vanaf honderden plekken tegelijk. Petitie website kon gisteren ook niet paar honderdduizend klikjes aan over de dag. Dat is één simpel formulier van een publiek systeem dat op massaal invoeren ontworpen zou moeten zijn. Betere kritiek zou zijn: moeten we wel alle testen nu nog registeren, instant en online? Wat draagt het bij? Doen we ook niet met verkoudheden. Als je het doet, hou het bij voor latere analyse. Doe wat steekproeven: klaar. Soms zijn problemen imaginair en gecreëerd door waanzinnige vereisten. Systemen die door beslissingen van boven veranderd worden in iets waarvoor ze niet bedoeld waren. Of er is geen tijd om ze aan nieuwe wensen aan te passen. Gewoon niet doen klaar.

GeenAccount | 06-02-22 | 08:57

Bij "zelfbenoemde generaals ... zie je geen bloed, zweet of tranen".

En intelligente mensen hebben vaak geen vuile handen al was het alleen maar omdat ze hun handen (kapot) wassen. Ik dacht dat het hele punt van intelligentie was dat je wat kon besparen op bloed en tranen. En dan kon uitvogelen met andere ontwikkelde mensen hoe dat collectief zou kunnen. De meeste politici maken lange dagen, moeten veel mentaal verwerken en van zich afschudden, dragen soms ook nog verantwoordelijkheid t.o.v. stemmers of partij. Meeste mensen zouden er voor bedanken. Dus de opmerking dat ze minder lijden is onzin. Waarom zou dat ze betere leiders of vertegenwoordigers maken, door in de loopgraven te hangen? Als ze maar niet helemaal vergeten hoe het is daar. Aan de andere kant win je de oorlog door constant aan het leed te denken. Maar goed waren we in een oorlog? De staat is altijd in een oorlog als "health of the state" (Bourne). Elk conflict wordt aangegrepen (soms verzonnen, overdreven) om er een oorlogje om heen te bouwen, juist de statische staatjes zijn er goed in. Maar dat even terzijde.

GeenAccount | 06-02-22 | 08:46 | 1

"win je niet de oorlog door aan het leed te denken"

GeenAccount | 06-02-22 | 08:48
-weggejorist-
Wil_Lem_Pie | 06-02-22 | 04:38

"Politici buitelen ..." en dan verder met "Ze ...". Eigenlijk al niet meer interessant om door te lezen. Noem naam en paard. Toon aan welke kliek wat beslist. Op welke informatie de kamer hun oordeel (of gebrek aan protest) heeft gebaseerd. Maar goedkoop om met "they" te komen als een Mel Gibson in Conspiracy Theory steeds maar uitbracht. En nee hij had niet gelijk in die waan maar eigenlijk was er nog iets ergers aan de hand. Dit is ook de functie van alle waan alsmede samenzweringstheorie. Om te verhullen wat het helemáál niet willen weten of horen. Dat dwaasheid overal veelvuldig voorkomt. In het kabinet, de kamer, in uw buurt, bij de wetenschappers, bij journalisten en uw geliefden. Dat is pas een enge gedachte! En ook uzelf moet u af en toe onderzoeken. Helemaal een teringkarwij.

GeenAccount | 06-02-22 | 01:33 | 1

Beste GeenAccount, het is man en paard lieverd. Eigenlijk al niet meer interessant om door te lezen?

Een vrije paling | 06-02-22 | 11:16

Feynman pak een biertje en leef!
Kut COVID blijft net als andere griepjes.
Proost

Vlasbaard | 05-02-22 | 23:14

Ik heb al eerder geschreven dat dit de belastingdienst ernstig kan schaden in de rechtsgangen.
Ze hebben met opzet en bij volle bewustzijn informatie die ze moesten delen bij de rechter weg gehouden als ook de 2e kamer.

Iedereen die nu een probleem heeft met de belasting dienst kan claimen dat de BD dingen achter houd en welke dingen dat zijn weten zowel de aangeklaagde als de rechtbank niet. En de BD kan nooit aan tonen dat ze iets *niet* achter houden want een negatief kun je niet bewijzen.

Dlareg | 05-02-22 | 22:36 | 4

Zoiets heet in een goed werkende democratie meineed, wordt in een normale democratie ook best goed bestraft.

In een lobbycratei als Nederland (lees corrupt) wordt alles met elkaar 'geregeld.'

litebyte | 05-02-22 | 22:54

@Gervano | 05-02-22 | 22:41:
Dat is bij de affaire ook niet goed gegaan. De BD houdt expres informatie achter, voor alles en iedereen, om de eigen positie te versterken en mensen te slopen.

Dit is bekend geworden, en nu is de BD niet meer een betrouwbaar instituut. Zo simpel ligt het.

Rest In Privacy | 05-02-22 | 23:01

@Gervano | 05-02-22 | 22:41: Zoals bekend fraudeert de BD er zelf het hardst op los en is niks te gek. Zouden ze dan eerlijk omspringen met volgnummers, of liegen ze daar ook wel over? Ik denk het laatste. De BD is volstrekt onbetrouwbaar bij crimineel af. Een grondige, diepgaande sanering in alle lagen kan ze misschien redden.

Kopieerapparaat | 06-02-22 | 00:01
▼ 1 antwoord verborgen

Kan de rechter de belastingdienst nog geloven? Nee natuurlijk, net zoals de jeugdzorg, RvdK, NAM, Milieu- en klimaatclubs, lokale overheden, bestuurders, adviseurs, vertegenwoordigers, enz.
Wij heten uiteraard de rechtspraak van harte welkom in de echte wereld.

Harry.Langezwaal | 05-02-22 | 22:29 | 1

Elke stem die in Groningen en Drenthe op de zittende partijen in de regering wordt uitgebracht bij de gemeenteraadsverkiezingen is er 1 teveel. Daar begint de echte verandering (hopelijk) mee.

Als ik dan in Amsterdam zie dat GL, '66 en Volt bovenaan staan dan weet ik ook niet of ik het dan niet snap of niet begrijp of een combi daarvan...

Gervano | 05-02-22 | 22:39

Hugo is niet schuldig aan alle blunders, wel verantwoordelijk. Laat hem het “gezicht zijn” van alles wat verkeerd gegaan en gedaan is. Laten we hem de kans ontnemen om van Volkshuisvesting eenzelfde fouten festival te maken.

WelDenkend | 05-02-22 | 22:15 | 2

Doek dat OMT ook maar op. De laatste adviezen zijn doorspekt met aannames en onrealistische verwachtingen.

Gervano | 05-02-22 | 22:34

@Gervano | 05-02-22 | 22:34: Die hadden een jaar geleden al gesaneerd moeten zijn. Direct toen ze voor hun beurt begonnen te lullen, hadden ze ze er subiet uit moeten trappen.

Kopieerapparaat | 06-02-22 | 00:06
-weggejorist-
Rest In Privacy | 05-02-22 | 22:06 | 3

Beneden op de bank zit mijn positief geteste man in isolatie. Ik bivakkeer op zolder. Hij is hooguit nog een beetje snotterig. Nog maar 5 dagen te gaan. Mag ik al zeggen dat dit waanzin is? En nee, dat was het niet bij eerdere varianten, maar nu wel.

MickeyGouda | 05-02-22 | 22:04 | 9

@Gervano | 05-02-22 | 22:06: Dat hebben wij hier ook gedaan. De vrouw, 3 dochters en ik zelf allemaal besmet in een goeie week tijd. Onze quarantaine zit er nu op, allemaal gezond en door.

Kopieerapparaat | 06-02-22 | 00:09

Waarom ?

waffelace | 06-02-22 | 01:53

@waffelace | 06-02-22 | 01:53: Er zijn ook huishoudens met mensen die een wat kwetsbaardere gezondheid hebben of iemand die door overgewicht meer risico loopt. Hier zouden we het ook zonder twijfel toepassen. Treft wel dat de kids inmiddels volwassen zijn en het huis ruim. Bij milde klachten vinden ze room service en unlimited gamen/netflix etc niet echt straf. Tot dusver weten we de dans echter goed te ontspringen.

DidgeriDodo | 06-02-22 | 08:51
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
dhrat | 05-02-22 | 22:02

Allemaal Feyneman feiten en gorde voorbeelden van afgelopen tijd die verklaren waarom de coalitie bedroevend laag staat en dat het vertrouwen in de fiscale en rechtsbescherming van personen is gezakt naar een dieptepunt in vertrouwen. Is dat wat je met het stuk beoogde? Nu lijkt het wat abrupt te eindigen met 1 korte zin?

Jan, Leiden | 05-02-22 | 21:58 | 1

Ik vind 52 zetels nog veel.

Gervano | 05-02-22 | 22:07

Het betekent volgens een medicus in mijn omgeving dat we nu met een variant te maken hebben die waanzinnig snel Coronona verspreid, maar geen ernstige besmettingen geeft en zo dus bijdraagt aan een versneld einde van deze pandemie, omdat veel mensen immumiteit opbouwen en en er niet of nauwelijks ziek van worden.
Ik hoop het echt

marco52 | 05-02-22 | 21:57 | 4
-weggejorist-
Vlasbaard | 05-02-22 | 23:08

@Vlasbaard | 05-02-22 | 23:08:

3x per jaar griep? Denk niet dat jij het snapt. En... Euh... Influenza is geen 'verkoudheidje' he. Dit nieuwe coronavirus is ook geen griep he. En zeker geen 'verkoudheidje'.

GrandMechantLoup | 06-02-22 | 00:53
▼ 1 antwoord verborgen

En dan nog die jankers in de horeca. Huili huili omdat ze telkens achteraan staan bij versoepelingen. Huili want "het kan allemaal veilig open hoor". Nou, sinds ze open zijn, ben ik nog nooit op mijn QR code gechecked. Restaurants zitten gewoon weer ouderwets volgepropt met tafeltjes. Niks afstand. Ventilatie? In oude huizen/gebouwen niks ventilatie, en alle ramen potdicht ook, want er is altijd iemand die over kou klaagt. Mensen die het verreken om hun mondkapje op te doen tijdens het lopen? Wordt he-le-maal niets van gezegd.
Ik heb geen enkel medelijden meer met de horeca in het algemeen (die enkele goede uitzonderingen daargelaten). Wat een schijnheiligheid daar.

heppykemper | 05-02-22 | 21:55 | 7

Ga er dan niet zitten.. Simpel.

Ouwe Semelaar | 05-02-22 | 23:00

Was het ook nog te duur, slechte service en slechte kwaliteit? Ik zou voortaan thuis uw eten bereiden, een vriend of kennis (als u die heeft) vragen het te komen serveren en die vervolgend zeggen dat hij de kok moet complimenteren om zijn goede kookkunsten. Vervolgens een spiegel pakken en even lekker de hand aan jezelf slaan terwijl u naar uzelf kijkt want er is geen knapper en aardiger persoon dan uzelf. Als u een bos bloemen was zouden het narcissen zijn?

brie-de-penis | 06-02-22 | 12:40
▼ 4 antwoorden verborgen

Dan dwing je pubers onbeschermd forse "risico's te nemen"
Waarom link je daar naar een artikel van juli 2021? Dat was nog de Delta-variant.
Achterhaald door Omikron, vanaf december 2021.
Beetje Kuipers' praktijken, is het niet?

Kameraansteker | 05-02-22 | 21:53

Groot nieuws!!!!

dhrat | 05-02-22 | 21:48 | 2

U vraagt er om

Zwizalletju | 05-02-22 | 21:56

Ik zeg gewoon even niets, prikloos, testloos.

GKJP | 05-02-22 | 21:47
-weggejorist-
gato | 05-02-22 | 21:45 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Het leest niet echt feyn man

tsjajaja | 05-02-22 | 21:34

Het is Janssen. Met dubbel S. SS zeg maar. En ja ach. Er is zoveel misgegaan. Droevig ergens want "we" dachten dat Nederland zich veel beter had voorbereid op de pandemie waarvan we wisten dat deze zou komen. Met SARS en later MERS was het al de billen dicht bij elkaar knijpen maar dat werd allemaal toch net gedoofd voordat het een pandemie werd. Nu, met SARS-COV-2 moesten we er toch aan geloven. Het virus was ons allemaal, en is ons allemaal nog steeds te slim af.

De leeghoofdjes op Twitter lopen al te janken "omikron, het is maar een verkoudheidje".

Nou ja, dat is dus niet zo.

Maar goed. Eventjes deze stupiditeit negeren.

We komen inmiddels aan bijna 1 miljoen besmettingen per week. De ziekte valt voor de meesten gelukkig mee, sommigen hebben een zware griepachtig iets, anderen ervaren een zware verkoudheid en weer anderen worden doodziek. Maar we zitten niet meer met tientallen doden per dag. Gelukkig maar.

Maar er is iets anders. Treinen vallen al uit. Zorghuizen draaien dubbele diensten. Ziekenhuizen ook. Vuilnismannen staan onder druk. Politie. En noem maar op.

Kijk, omikron mag dan veel minder erg zijn als delta. En minder IC-opnames, minder ziekenhuisopnames. Allemaal goed. Maar straks 1 miljoen zieke mensen thuis is behoorlijk een rampscenario.

Vat je het?

GrandMechantLoup | 05-02-22 | 21:33 | 15

@neonreclame | 05-02-22 | 21:58:

Op welke planeet leef jij?

Long-covid is geen fantoom verschijnsel ofzo hoor. Er is heel duidelijk in kaart gebracht wat de problemen zijn. Vooral schade aan de longen - te vergelijken met mensen die al 40 jaar roken - en het centraal zenuwstelsel - te vergelijken met meerdere ziektes - en hart- en nierproblemen. Dit is geen fabeltje. Geen loze term. Dit is de werkelijkheid.

Hoeveel dieper wil jij je kop nog in het zand steken?

GrandMechantLoup | 05-02-22 | 22:16

Dat komt ook door buitenproportionele quarantaineregels. Geen klachten, dan ook niet testen.

MeppieRocks | 05-02-22 | 22:32
-weggejorist-
VolleBak | 06-02-22 | 00:44
▼ 12 antwoorden verborgen

Heb het geprobeerd te lezen maar leest een beetje als een verzameling one liners, zonder begin, midden en eind. Wat is nu de main message? Onze overheid kan niks? Hugo kan niks?

Diederik_Ezel | 05-02-22 | 21:32 | 2

Dat is eigenlijk toch altijd de strekking?

Beetje zware kritiek leveren van de zijlijn en nooit in het vuur gaan staan?

Doe ik immers ook. Denk maar niet dat ik de vorige baan van Hugo de Jonge ooit zou overwegen, niet voor een miljoen per jaar. Je kan het toch nooit goed doen in deze situatie. Te vroeg, te laat, teveel, te weinig, je zei dit, nu is het dat, je loog, je weet niets, je doet maar wat, je luistert niet, je moet dood, ik haat je, etc.

Nee, ik doe nog liever vuilnis ophalen. Ook een ondankbaar beroep, maar niet zoveel gezeur.

GrandMechantLoup | 05-02-22 | 21:37

Niet doorheen te komen. Warrig en bevooroordeeld.

van Oeffelen | 05-02-22 | 22:59
-weggejorist-
dhrat | 05-02-22 | 21:31

Long Covid patiënten lijken baat te hebben bij een extra boosterprik. Is er al onderzoek gedaan hoe Long Covidpatiënten behoed kunnen worden voor ontslag en inkomensval na twee jaar in de ziektewet? Of zijn alle buitenlandse onderzoeken weer waardeloos verklaard door de Nederlandse Arrogantia?

Nivelleermarionet | 05-02-22 | 21:30 | 1

Dat is wel geinig... Vergeef me de vergelijking maar het riekt naar "Whiplash".. ( Als ik je goed begrijp..) ..

Toon het maar eens aan..!! Dat zal een een lange adem ( pun ) worden....

neonreclame | 05-02-22 | 21:34

Geen touw aan vast te knopen. Meer een orakel.

MeppieRocks | 05-02-22 | 21:28 | 1

Artikel staat ook nog eens stijf van de spelfouten.

Bakkeleures | 06-02-22 | 08:34

Als je googelde op "Jan Peter Balkenende" kreeg je als eerste resultaat "raar kapsel".
Dat moet ook mogelijk zijn met " Hugo de Jonge", dat je dan een dickpic van Kaas de Vies krijgt, maar dan zonder de vijftig Euro.

Osdorpertje | 05-02-22 | 21:26

Politici, bestuurders en alles daar omheen vinden het wel prima zo met dat Corona gedoe. Ze krijgen gewoon hun volle salaris, soms nog bonussen en extra's, en vinden de aandacht spannend en gewichtig.

ceesreis | 05-02-22 | 21:25

Leuker kunnen ze het niet maken.

Colin.Fart | 05-02-22 | 21:23 | 1

Ook niet gemakkelijker.

Wijze uit het Oosten | 05-02-22 | 21:24
-weggejorist-
dhrat | 05-02-22 | 21:20 | 3

Tsja vandaag heerlijk in de kroeg geweest. Geen code niks... Proost Crisje het ga je goed..

niv01 | 05-02-22 | 21:17 | 4

Aanvullende info heb ongeveer twee jaar met mondkapjes in de rondte gelopen.. Puur om mijn vriendin te beschermen.. Maar ze is uitgecheckt op 31 december 23.45..... Niv

niv01 | 05-02-22 | 21:23

Jazeker de kak ziekte..

niv01 | 05-02-22 | 22:09
▼ 1 antwoord verborgen

Feynman heeft meestal de neiging volledig door te draaien (ADHD, Asperger?), maar al doordraaiende heeft hij dit keer gelijk. De corona-aanpak tergt ieder rationeel voorstellingsvermogen.

bdn01 | 05-02-22 | 21:15

Je houdt je hart vast voor wat er met de woningmarkt gebeurt nu die prutser daar de baas is; straks worden onze woningzoekende jongeren nog in schoenendozen gehuisvest. Het is potdomme de Imelda Marcos van de vaderlandse politiek.

goedverstaander | 05-02-22 | 21:15 | 2

Imelda had wel een betere smaak.

J.P.Drapeau | 05-02-22 | 21:32

Je krijgt een woning als je twintig jaar lang vier keer per jaar een boosterprik neemt.

Rhenium | 06-02-22 | 00:22

'Ondernemers', schei uit zeg.

van Oeffelen | 05-02-22 | 21:13 | 4

He, Eddy van Oef geeft ook weer modder.

goedverstaander | 05-02-22 | 21:18

De eigenaar van spuitinrichting 'Elf' aan het woord.

dathoujetoch | 05-02-22 | 22:29

Welke ondernemer had dit ondernemersrisico kunnen voorspellen?

Niemand toch?

Maar wel je toko bijna twee jaar dicht.

Wijze uit het Oosten | 06-02-22 | 13:31
▼ 1 antwoord verborgen

Vrijheid begint bij fiscale en monetaire zekerheid, vroeger heette dat continuiteit van bestuur. En dat is er niet meer. Zonder continuiteit van bestuur heb je te maken met een onbetrouwbare overheid. En dat is al een tijd het geval in Nederland. En een onbetrouwbare overheid leidt tot onrust en misstanden in een land.

ChalinaRosa | 05-02-22 | 21:11 | 1

Misstanden genoeg vanuit 10 jaar Rutte en nog steeds 52 zeteltjes.

Voelt toch een beetje alsof Rutte al een tijdje je spaarpot systematisch aan het legen is en dat jij dat dan goed vindt, sterker nog, je vraagt zelfs even of hij wel genoeg heeft gepakt.

Gervano | 05-02-22 | 22:04

Amen

rein9576 | 05-02-22 | 21:11

"Normale reisvaccinaties kan je na betaling zo krijgen, maar voor corona moet je eerst een afspraak met een kinderarts zien te krijgen. Nou, die hebben het een beetje druk. "

Normale vaccinaties zijn geen "vrijwillige" verplichting.
Nou ja, om zelf geen gele koorts te krijgen of zo, niet om de buurman te behouden tegen gele koorts. Aantallen zijn ook wat lager.

Is dit nog nieuws? | 05-02-22 | 21:10

Los van die schoenen...

Wat is nou de reden om jongeren niet hun vrijheid te laten beleven..??

neonreclame | 05-02-22 | 21:10 | 3

Is het dragen van een mes een teken van vrijheid?

Is dit nog nieuws? | 05-02-22 | 21:11

@Is dit nog nieuws? | 05-02-22 | 21:11:

Sorry, die mis ik.. Ik lees even overnieuw....

neonreclame | 05-02-22 | 21:11

@Is dit nog nieuws? | 05-02-22 | 21:11:
Je weet ook niet wat in een frikandel zit

rein9576 | 05-02-22 | 21:12

Gaat het nu om de R-waarde, groepsimmuniteit, aantal opnames op de IC, aantal doden, aantal besmettingen?
Moeten we nog in paniek blijven?

Is dit nog nieuws? | 05-02-22 | 21:08 | 1

Het gaat om doden, blijvend verminderd validen en grote economische schade en dat afgewogen tegen de vrijheid om een ander te besmetten en het recht op kroeglopen.

bdn01 | 05-02-22 | 21:18

Draaien Feynman?

Portemonnee van de A | 05-02-22 | 21:06

De ELI5 versie?
De Nederlandse burger heeft een bestuur dat er niet zit voor de Nederlandse burger. Het bestuur van Nederland zit er enkel nog voor zichzelf.
Het kan vooral voor zichzelf zorgen, reageert vaak te laat en kijkt niet verder dan 1 week vooruit. Als ze al kijken, want ze lijken ziende blind.

EEnzame SchizofrEEN | 05-02-22 | 21:06

Je hebt regelmatig best een punt maar zet het vervolgens te dik aan, is niet nodig.

Ja, er zijn verpleegkundigen in de beginfase blootgesteld aan het virus waarvan je achteraf kunt zeggen dat dat niet goed was, de zieken moesten echter wel verzord worden anders was de verontwaardiging nog groter geweest. Daarnaast bestaat er zeker zoiets als long-covid maar het lijkt nu wel of iedere verpleegkundige die ooit een keer zonder mondkapje heeft moeten werken long-covid heeft. Volstrekt onmogelijk die perrcentages.

Over uw hetze omtrent de toeslagenaffaire heb ik u al vaker uitgelegd waarom uw standpunten grotendeels op drijfzand zijn gebouwd.

_pacman_ | 05-02-22 | 21:05

Was Feynman niet altijd voorstander van keiharde lock downs naar Wuhan's model (met dichtgelaste deuren enzo)?

UpdateAvailable | 05-02-22 | 21:02 | 2

Als hij het al was dan was het in een andere wereld zonder vaccinaties en zwaardere varianten en geen medicatie. Dus zinloze opmerking

Zwizalletju | 05-02-22 | 21:09

Captain Hindsight to the rescue.

_pacman_ | 05-02-22 | 21:10

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl