Nederland. Gefeliciteerd met Dag van de Frikandel
Dag der dagen
"NLD/Scheveningen/20140609 - 1e uitzending VI Oranje 2014, Rene van der Gijp eet een frikandel"
Het is elke dag eigenlijk wel de Dag van Iets. De ene dag is het de Dag van het Naakt Tuinieren, de andere dag is het de Dag van de Hersluitbare Vleesverpakking en nog een andere dag is het weer de Dag van de Lesbische Cinematografie. Maar vandaag is het dus de Dag van de Frikandel. Zelfs bij het gezaghebbende Frituurwereld ("het platform voor iedereen die betrokken is bij de frituursector") weten ze niet waar de Dag van de Frikandel vandaan komt, maar weten ze wel dat er op dit moment drie dominante stromingen zijn rondom de innovatie van de snack. Terwijl het mooie aan een frikandel natuurlijk is, dat je er helemaal geen innovatie bij nodig hebt. De frikandel is er gewoon. Hap.
Dit. Is. Nederland.
(is dit geen viandel?, red)
Wat nou inflatie? 20 frikandellen voor 2,49
Fijne dag verder!
Reaguursels
InloggenIk eet de frikadel special (extra ui) alleen met carnaval, die uitjes zijn dan meteen zo'n beetje het gezondste wat ik binnen krijg tijdens die dagen.
Voorheen had je 20 frikandellen voor 1,99 bij de Albert Heijn, dus 2,49 = 25% inflatie. Nou dat was een paar jaar geleden dus 25% vind ik wel een beetje veel als je de inflatiecijfers van afgelopen jaren belijkt.
Bekijkt*
Oh mag geen linkjes posten na mijn ban.... dan, google even op frikandel burnt ends....
zo, en dan nu twee frikandellen met mayo en ui... lekker man!
Vanaf het moment dat iemand uitlegde dat frikandellen worden gemaakt van 'separator-vlees', heb ik besloten mij van het ding te separeren...
Nuggets, kebab, ragout: allemaal separatorvlees. Raakt u ook niet aan?
@_pacman_ | 04-02-22 | 14:38: Nope! Never in my life! Alhoewel ik echt nog wel eens trek heb in een frikandel.
Frituursnacks laten me volledig koud maar voor de frikandel heb ik een zwak. Toen de mythe nog rondging dat er allerlei gore restanten ingingen at ik ze ook al met plezier. Toen algemeen bekend werd dat het separatorvlees was voelde dat als een opluchting over iets waar ik me toch al niet druk over maakte.
Niks mis met separatorvlees, het zijn alleen te kleine stukjes om als vlees verkocht te mogen worden. Verder is het gewoon gemaakt van hetzelfde spul dat normaal gesproken in een lapje op je bord ligt. Sterker nog: als je een kippenpootje afkluift, zit je ook separatorvlees naar binnen te werken.
Daarnaast is het, omdat het vlees van het geslachte dier tot op de laatste kubieke nanometer wordt gebruikt, ook meteen erg duurzaam.
YrraB, gelijk heb je. Als ze gaan uitleggen wat er voor een deel in zit hoeven ze niet meer uit te leggen wat er nog meer in zit. Brrrrrr.
Tip: dé dag voor een XXL Frikandel speciaal van Snackbar Rodi in Rotterdam. Als je van kinderarmpjes houdt.
Het is ook internationale Golden Retriever dag. Wees daarom aardig voor uw trouwe viervoeter
Kunnen we die twee niet combineren. Ik proef het verschil toch niet en weer wat minder hondenpoep op de stoep.
Beste snack ever!
Ik ga gelijk 3 jos brinkies halen.
Nou, dat was weer lekker.
Vetpan aangeslingerd om deze prachtige en superbelangrijke dag te vieren, hebben we alleen nog maar kroketten in de vriezer.
Ik piep toch even snel met 2 euro naar de supermarkt, uit respect natuurlijk.
Mooi stukkie ! Heb gelijk enorme zin in een frikandelletje, gauw eentje halen nu 't nog kan.
GL en/of de PvdD gooit de frikandel voor de bus in 3, 2, 1....
Zo dan maar naar Kees Frikandel in de Visstraat!
Frikandel, Lihanboutje, Mexicano en een bal uit de jus en ik ben tevreden..
Hahaha, ik snap hem. Doe mijn mar een frietje hachee.
War ut nie Fred Frikandel? :-D
Helaas heeft ie voor mij afgedaan na introductie van de viandel .
Die onderste foto is trouwens een viandel en geen frikandel !
Frikandel is een topgerecht, een kok van naam zou heden ten dage met deze smaakcreatie lof en verwondering oogsten als het er nog niet zou zijn geweest.
En ongezond eten bestaat helemaal niet, het gaat om de juiste variatie en hoeveelheden van vetten, eiwitten en koolhydraten die je naar binnen stopt en dat in combinatie met je lichaamsbeweging.
Maar pas wel op dat je de goeie hebt he...
taaladvies.net/frikandel-of-frikadel/....
Het enige wat ik mis sinds ik niet meer in Nederland woon: snacks en de Chinees. Voor de rest ben ik blij dat ik er niet meer woon.
Van hetzelfde. Je kunt hier in het buitenland zelf gemaakte frikandellen krijgen maar het is niet hetzelfde. Gemaakt van echt rundvlees en varkensvlees, smaakt toch niet hetzelfde
De frikandel is er gewoon.... maar het arme diertje is er niet meer, en dat alles gewoon voor een snack.
Het arme diertje was er zelfs nooit geweest als het niet voor de snacks zou zijn.
Ik ben nu in Emlichheim, ik zal hier zo een frikadel bestellen bij de imbiss. ;)
Santé op het duurzaamste stukje vlees!
Leuk zo'n topic, maar nu heb ik wel trek in een Jos Brink.
Ik geloof niet dat ik wil weten wat het verband is tussen Jos Brink en een frikandel.
@Dooiemus | 04-02-22 | 12:18: 'tis een frikandel met pindasaus, geen idee wat het verband is met Jos Brink.
De frikandel mis ik wel. Tijdens bezoek aan in vorig jaar heeft mijn jongste voor het eerst een bitter garnituur geprobeerd. Nu zeurt ie steeds wanneer gaan we weer. Nl snacks zijn onovertroffen.
Even een Sligropasje regelen dan maar.
Er gaat maar 1 ding boven een grove van de Wit.
3 grove van de Wit.
Frikandel Friday!
Is in de cafetaria wel de snack waar het meeste op wordt verdiend. Kosten nog geen dubbeltje inkoop, en worden verkocht voor meer dan €2 per stuk.
Schandalig. Zeker als je bedenkt dat de cafetaria eigenaar alleen maar inkoop betaald. En geen huur, energie, lonen, pensioenpremie, verzekeringen, etc,
De Nederlander eet gemiddeld 37 frikandellen per jaar.
Dus voor de liefhebber, ik heb er nog 35 in de aanbieding.
Ben al 3 jaar niet in Nederland geweest dus moet ik 100+ frikandellen eten als ik weer langs kom
Frikandelletje op zijn tijd is heerlijk. Maar variatie is ook belangrijk. Lees net het schokkende nieuws dat Victoria Beckham al 25 jaar iedere dag hetzelfde eet.
Staat al die tijd met dezelfde uitgestreken sacherijnige smoel op de foto.
Een krop sla?
@JJMS | 04-02-22 | 11:40: Visje met gestoomde groenten. Geen sauzen, geen boter en geen olie. Gezellig mens om mee uit eten te nemen lijkt me dat.
@_pacman_ | 04-02-22 | 11:57: Je zal haar persoonlijke kok zijn....
@Dooiemus | 04-02-22 | 12:20: Je zal ermee getrouwd zijn.
Is dat geen viandel?
Lijkt er verdacht veel op.
Zo'n minifrikadel kan je ook een heerlijke reallife bloksnor van maken, als je behendig bent, zoals ik.
Heeft u nog wat gesigneerde foto’s van uw mini-frikandel? Ik vraag dit voor een goede vriend.
@JJMS | 04-02-22 | 11:41:
Rob Jetten heeft deze al.
En dat zit er in een kapsalon geen eens frikandel. Hoe durven ze?! Ik maak thuis zelf wel frikapsalondel. Met extra slagroom.
Voor sommige mensen geldt dat zij na het eten van een frikandel meer hersens in hun maag dan in hun kop hebben.
Om over andere lichaamsopeningen maar te zwijgen.
Wel eens testikels gegeten?
Lieve Frikandel. Gefeliciteerd met je verjaardag. Het is nog een geheimpje wat we vandaag gaan doen om het te vieren, maar vergeet niet je zwembroek mee te nemen. Tot vanmiddag!
Van Oef heeft al zeker 20 jaar geen frikandel of kroket meer gegeten. Vroeger wel vaak.
Als ik u was zou ik een klacht indienen bij de senioreninstelling waar u verblijft. De catering moet u gewoon een gevarieerd dieet aanbieden.
Als ui word je beperkt tot 5 tegels per dag.
Dat kan je onrecht vinden, maar zó zijn de regels nou eenmaal. Het is wat het is.
En dan kom je hier mee?
@Kapitein Sjaak Mus | 04-02-22 | 11:12: Ha ha. Zit er ui in een frikandel?
@Kapitein Sjaak Mus | 04-02-22 | 11:12: Van Oef heeft zijn prioriteiten goed voor elkaar. Vijf anekdotische tegels per dag volstaan.
Want die hebben ze niet in Zwitserland?
@Kapitein Sjaak Mus | 04-02-22 | 11:12:
Oeffels heeft een uitzonderingspositie. Bij hem staat de teller wat hoger, waarschijnlijk op 10.
Mijn laatste snack was de eierbal een paar jaar terug, wilde een maat uit het westen er even kennis mee laten maken. Maar geen snacker hier, hou teveel van lekker eten en ja, dan neem je het koken maar voor lief.
Bij een delletje speciaal wel
@Plaque-doctor | 04-02-22 | 11:16: nee.
Mooi, vanavond naar de Allah Snackbar.
Belgen noemen het een curryworst, dat heb ik nooit begrepen. Maar er zal wel net zoveel curry als vlees inzitten .
Het is patiet, ik bedoel frietat!
Bedankt voor de lunchtip!
'Het is elke dag eigenlijk wel de Dag van Iets.' Dan roep ik 5 februari uit tot de dag van de smegma.
Grappig, dan is een van mijn schoonmoeders jarig.
Eet smakelijk alvast.
Kun je daar ook geurkaarsen van maken? Ik vraag dit voor Gwyneth.
@Kaas de Vies | 04-02-22 | 11:08: Welke van de vijf?
Frikandel? Nou nee, maar wel een hausgemachte Frikadel, b.v. bij de Rewe of Edeka.
Frikandellen als deurdrempels.
Bij de Aldi kosten die krengen 1 euro 78 per kilo. Verkoopprijs dus. Productie, verpakking, vervoer (2x), stroom voor de vriezers en iedereen een beetje winst... Wat zou er in die dozen zitten? Het is aan het einde van de rit vermoedelijk net iets goedkoper dan de stortkosten.
Gemaakt van separaatvlees wat van uitgebeende botten wordt afgespoten, vermalen en tot een lekkere snack wordt gemaakt?
Het fabeltje dat men niet weet wat in een frikandel zit is echt oud nieuws
@DeKees | 04-02-22 | 11:06:
Excuus dokter mabuse heeft hieronder een veel uitgebreidere tegel gebakken...
De prijs van Mascottte-vloei is net verhoogd van 30 naar 33 cent. Dat is goedomme 10% duurder.
Wij zijn hier in Europa de enige kieskauwers. De halve wereld eet alles,tot aan endeldarmpjes aan toe. Wij ook, maar wij weten het liever niet en eten die frikandel gewoon op.
@Dooiemus | 04-02-22 | 12:22: goeie slagers rookworst zit in varkens darm.
Wie frikandellen eet of weduwen trouwt
Weet niet wat daar ooit in is gedouwd.
- oud spreekwoord
Speciaal Curry, dus geen ketchup.
Nu heb ik honger
Frikandel op zijn tijd is heerlijk! Gefeliciteerd met je dag, Frikandel!
Het is vandaag ook Wereldkankerdag.
-
Kankeren.... da's ook wel een Hollands dingetje... misschien nog wel Hollandser dan de frikandel...
De week van de euthanasie.
Doe lekker mee!
Ik woon in Nederland, hoewel ik met u eens ben dat de zeikstralen voornamelijk in Holland wonen. Daarnaast is het gebruik van het woord kanker in een niet-medische context vooral een cultuurdingetje van onze zandvrienden uit Noord-Afrika.
Ooit in Rotterdam en Den Haag geweest?
@_pacman_ | 04-02-22 | 11:02:
Opvallend, ik vind juist de mensen in de buitengebieden jankerts.
@_pacman_ | 04-02-22 | 11:02:
-
Met uw 'precisering' ( alleen Nederlanders houden de scheiding tussen twee provincies en de rest van het land aan, er zijn nogal wat plekken op de wereld waar geen ander woord voor ons land bestaat dan 'Holland') onderstreept u geheel mijn punt. Waarvoor mijn dank.
Twee maal per jaar vergrijp ik mij aan een frikandel.
Dan ben ik dronken.
Nuchter zou ik een frikandel alleen onder dwang opeten.
Nou zit ‘r een kleine kans in dat ik vandaag dronken ga worden.
Misschien maar even uitjes gaan snijden, curry/mayo klaarzetten.
'Nuchter zou ik een frikandel alleen onder dwang opeten.'
Wees gerust. Hugo de Jonge heeft verzekerd dat er nooit sprake zal zijn van drang of dwang.
De enige keer dat ik het eet is bij kennissen, als er snel even wat op tafel moet worden gezet omdat die kinderen beginnen te zeiken. En dan krijg je dus wel eens frietjes met een frikandel ( dat ding mogen de kinderen trouwens verdelen ). En dan merk je elke keer weer dat het gewoon echt niet lekker is.
Frikokneigingen.
Niet te verwarren met freecock’s achter het centraal station.
@Ruimedenker | 04-02-22 | 10:55:
-
Meneer is een kenner!
Geef mij maar liever zo'n injectie. Daarvan weet je beter wat er in zit dan in een frikandel ofzo. Toch Hugo?
Fun fact: sommige mensen leven zo gezond dat ze afgelopen jaar meer vaccins hebben gehad dan frikandellen.
Toen ik jong was heette dat nog een frikadel.
In DE krijg je dan een gehaktbal... maar dat terzijde
U bent van voor 1943?
Toen ik jong was heette het berenlul. Toen ik er achter kwam dat er helemaal geen berenvlees in zat heb ik het nooit meer gegeten. #misleiding
zo rond 1990 had je zo'n geintje waarbij je aan iemand vroeg, je bent toch goed in Nederlands, nou schrijf voor mij maar even de volgende woorden op: staatsiebezoek, sperzieboon, frikadel, hartstikke en nog een stuk of 10 andere woorden. Toen was het dus nog zonder n.
@Kameraansteker | 04-02-22 | 10:54: 70's
@UpdateAvailable | 04-02-22 | 10:57: Ha! nl.m.wikipedia.org/wiki/Frikadel
Komen we er dan vandaag achter wat er allemaal daadwerkelijk in een frikandel zit?
Hugo weet het.
Ja. Dit is het beste recept wat ik zo snel vond.
ohmydish.nl/recept/zelf-frikandellen-...
Er staat een leerzame disclaimer bij:
'Zit er slachtafval in frikandellen?
In de frikandellen die je in de supermarkt kunt kopen zit absoluut geen slachtafval. Dit is een mythe dat ontstaan is toen de frikandel succes begon te krijgen.'
"Separatorvlees wordt in 2 stappen verkregen:
Eerst wordt onder lage druk vlees van het bot losgehaald. Dit vlees heet lage druk seperatorvlees, MSM- of baadervlees. Qua structuur lijkt het erg op gehakt. Met het blote oog is het verschil zelfs door vleesexperts nauwelijks te zien. Ook is het heel lastig om het verschil te proeven. Dit soort vlees mag als vlees verkocht worden. Op het etiket staat dan ook vlees vermeld en niet separatorvlees.
Vervolgens worden de restjes die dan nog steeds aan het bot zitten onder hoge druk van het bot gescheiden. Dit vlees heet hoge-druk-separatorvlees, schraapvlees of pink slime. Het is zo fijn van structuur dat het ook wel 'vleespasta' wordt genoemd. Door de hoge druk komen ook allerlei kleine botdeeltjes mee. Als fabrikanten dit vlees aan een product toevoegt, mogen ze het geen vlees noemen. Op het etiket moet dan separatorvlees staan."
www.consumentenbond.nl/voedingstests/...
Heb je al trek?
Nee natuurlijk zit er geen slachtafval in, anders was het geen afval. Afval is wat je weggooit, dus per definitie: wat je in een frikandel stopt is geen afval. Het is wel separatorvlees, dus eigenlijk wel wat je normaal gesproken weg zou gooien.
@Dr.Mabuse | 04-02-22 | 10:56:
Mensen wordt niet geleerd hoe de regelgeving geïnterpreteerd dient te worden.
Kwam er zelf ook pas achter met qa/ra werk.
Als ik op de hand de afwas doe, altijd rubberen handschoenen aan!
@Dr.Mabuse | 04-02-22 | 10:56: het ergste is nog dat vanuit de hele wereld containers met diepvries karkassen naar Nederland worden geexporteerd omdat wij het eten .. het afval putje van de voedsel industrie ..
Wat een triestig bordje lunch. Best wel typerend voor Nederland, het is het allemaal net niet. Dacht eerst dat het een typisch bordje voer was voor het Rijks raamstaar gilde maar dan is natuurlijk niet zo. Ten eerste mis ik het brooddoosje met de bammetjes van thuis. En ten tweede: er ligt een gefrituurd stuk doos beest (vermoed ik) op het bord. Grote kans dat het geen overheidsvreetschuur is want frikandel is a) niet halal (net als de worst in de erwtensoep) en b) vleesch (soort van enniewees). Intussen voorbeelden zat van woke drammers die een aantal zaken uit het assortiment hebben gejorist en in het weekmenu hebben geprakt. Trouwens: bedrijfskantine... u heeft een baan waar u wel thuis zou kunnen werken maar een leidinggevende die dat maar niks vindt ? Da's best wel triestig.
bah bah en nog eens bah.. ik gruwel ervan.
Dat u al uw delicatessen vers laat invliegen is hier inmiddels tot in den treure bekend.
@goedverstaander | 04-02-22 | 10:52:
Dat was Oeffels toch?
@Graaisnaaiert | 04-02-22 | 11:05: Die ook. Twee handen op één blaaskakerige buik. Ik ken behoorlijk wat multimiljonairs en die hebben één ding gemeen: ze hebben het nooit over geld. Want geen issue. Letterlijk niet.
Tegenwoordig kun je ze ook injecteren..
Kom op je vraagt bij een vaccin toch ook niet wat er in zit?
Liever 1 kroket (niet van Mora oid, maar Kwekkeboom of van Dobben of natuurlijk zelfgemaakt.. kalfs of garnalen..) dan 100 frikandellen. Ik pas even. Sorry frikandel, niks persoonlijks.
Ik heb het ook niet zo op separatorvlees. ieder zijn ding.
Mee eens.
Laatst na 25 jaar weer eens een bamieschijf gegeten. Ook Zalig.
Ik moet hier bij vermelden dat lang geleden een vriend is omgekomen in een separator. Toen had je nog geen sloten op de schakelaars als ze werden gereinigd.
@horsteknots | 04-02-22 | 10:56:
Oeh. Gruwelijk zeg.
@horsteknots | 04-02-22 | 10:56:
Wat een horror dood. :-S
@horsteknots | 04-02-22 | 10:56: Rest wel de vraag of hij in de frikandellen terecht is gekomen.
@knutsel_ | 04-02-22 | 11:22: Nope. De machine is gesloopt, ook de fabriek bestaat niet meer.
Ik eet een frikandel het liefst met een haring en jam.
Geen chocoladesaus erbij?
En ook geen toefje slagroom ? Eet dan gewoon geen frikandel. Filistijn.
Dank voor uw culinaire tips!
Ik eet de frikandel het liefst niet. Een goeie haring daarentegen, heerlijk. Blijft er ook nooit bij eentje...
Maar wel met een heerlijk glas karnemelk erbij natuurlijk.
Dag van de Week
Frikandellen van de Aldi: Bah
Huismerk frikandellen in de supermarkten: Bah
Mora frikandellen: Bah
In mijn diepvries is alleen plek voor Beckers frikandellen: lekker
En soms eet ik ze met appelmoes. Vind ik lekker.
Combi van separatorvlees en doorgedraaide fruitpulp. I like your thinking.
Ik bestel ze altijd per doos. Bij frikandeliveroo.
Beckers zou de oer frikandel zijn maar ik heb een keer een proeverijtje gedaan tussen Beckers, AH huismerk en Mora. Daar kwam Mora met kop en schouders bovenuit. Maar goed smaken verschillen.
Geboren in 1970ish?
En nu de airfryer versie proberen!
Dan hebt u de Van Reusel frikandel nog niet geproefd.
Dat je het verschil proeft, Leptob...
@Graaisnaaiert | 04-02-22 | 11:04:
Leptob is connaisseur van fijngemalen vleesch.
@photto | 04-02-22 | 11:02: Van Reusel idd, dat zijn de beste
Dat ding moet op een wit bolletje...!!
Moet, moet. Hallo, het is 2022!
Een blank bolletje.
@Duwbak_Linda | 04-02-22 | 10:46: weet jij waar De Mol is?
@schijtzat | 04-02-22 | 10:54: In z'n holletje.
Dat “naakt tuinieren” lijkt me wel wat. Maar, waar laat je in dat geval je frikandel?
Zolang je maar je stropdas draagt om er netjes uit te zien als je bezoek krijgt.
Heerlijk !
Zou verplicht in de schijf van 5 moeten staan.
Staat er in, dagelijks 100 gram vlees.
Kun je me ‘s-nachts voor wakker maken.
U slaapt overdag?
Ff wachten nog... Frikandel!
Nee, klinkt toch niet zo. Welke andere snack wel?
Del klinkt wel neerbuigend. Sexsistisch. Maar er maar frikandeerne van.
Frikandiemeisje.
Frikandame of frikanchickie klinkt ook wel leuk.
Frikan-menstruerendemensmetnietwesterseachtergrond bekt dan net iets minder.
Frikandame_van_plezier?
Frikanslet is dan zeker weer een brug te ver.
Triest land eigenlijk.... Maar ja als Rutte voor de vierde keer op rij premier kan worden snap ook dat een bovenste foto als lunch geldt voor een groot deel van de bevolking.
dat is een viandel, duurder, niet voor de pleps dus.
Pretentieuze reaguursels waarmee de indruk wordt gecreëerd dat men de middelmaat is ontstegen zijn wat sleets onderhand. Eet smakelijk.
Als je zelfs in een topic over frikandellen over Rutte kunt beginnen wordt het een tikkie sneu.
@_pacman_ | 04-02-22 | 10:41: Als je zelf nog behoorlijk vast zit in de culinaire middelmaat dan snap ik je frustratie. In huize Grijs trouwens geen zaterdagavond altaar en diepvrieslades vol frituurmeuk. Wel een èrfraaiert in huis, dat dan weel wel.
@Grijskijkert | 04-02-22 | 10:59: Je weet Haute Cuisine pas echt te waarderen als je af en toe ook Bas Cuisine tot je neemt. Los daarvan luncht u natuurlijk op iedere grijze doordeweekse middag als een vorst...
Er gaat niets boven een traditionele frikandel. Kunnen al die hippe kutsnacks zoals de loempidel, viandel en krodel niet tegenop. Haute friture!
Een grove del > normale del.
De Belgen claimen het, maar eigenlijk is Nederland frituurland nummer 1
Nederland is vooral een vet land.... of beter gezegd een glibberig land waar unilever en (s)hell beleidsbepalend zijn.
Als je maar genoeg olie in de koekenpan doet gaat alles vanzelf gefrituurd smaken.
@litebyte | 04-02-22 | 10:40: die zitten bride in de uk tegenwoordig.
Ik was afgelopen kerst in Nederland op vakantie en ik was in Venlo beland. Venlo om en nabij de 100.000 inwoners maar een zeer grote snackbar dichtheid. Een winkelstraat met om de 20 meter een friettent. Dus Frituurland nummer 1, kan ik me wel wat bij voorstellen.
@EmilioEsteves | 04-02-22 | 10:46: U was dus eigenlijk helemaal niet in Nederland. Ghegheghe.
@EmilioEsteves | 04-02-22 | 10:46: Is het u ook opgevallen dat vrijwel elke snackbar (friettent) in Venlo fliekandellen, kloketten en cully aanbieden?
Wat zit er eigenlijk niet in?
Alles zit er in. Daarom is de frikandel onmisbaar bij een gevarieerd voedselpatroon. (Ja @Brabeaulander er zit ook ui in)
Vooruitziende blik, heb gisteren al twee frikandellen speciaal gegeten.
Het is de kruidencombinatie die de frikandel zo bijzonder maakt.
Daarmee maak je werkelijk ieder vleesgerecht overheerlijk.
Voor het precieze recept moet je bij wilderst zijn.
Met genoeg curry smaakt zelfs een servet prima.
Lekker man, spuitvlees.
REAGEER OOK