Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Safari Eurabia - Costa del Sol, Efteling voor Arabische sjeiks en proleten van de Profeet

De Profeet van Molenbeek op op bedevaart voor Safari Eurabia. De laatste stop in Spanje is in Malaga en dat bezoek knippen we in twee delen. Vandaag deel 1, woensdag het vervolg

Tristeza não tem fim. Felicidade sim. Malaga is het eindpunt van mijn safari door Andalusië met bloedgabber Ivo Teulings en ik moest bijna wenen toen ik dacht aan die schitterende tekst van Vinícius de Moraes, gezongen door Tom Jobim. Triestheid kent geen einde, geluk wel. Ivo woont in El Palo, de pittoreske visserswijk van Malaga, en na het steenkoude binnenland van Andalusië is het een genot om in het zonnetje nat te lunchen op het strand. 

De chiringuito New Varadero is het best bewaarde culinaire geheim van de Costa del Sol en het is niet voor niets dat Jeroen Pauw hier om de hoek woont.  Chiringuito betekent zoveel als een barretje in de open lucht of een strandtent en de term komt van Cuba, net als Milagros, de vrouw van Ivo. En zo is de cirkel des levens weer rond. 

Na onze natte lunch rijden we even langs het voetbalstadion van Malaga CF, het speeltje van sjeik Abdullah bin Nasser bin Abdullah Al-Ahmed Al-Thani uit Qatar, dat de beste club van Spanje moest worden maar nu een non-descripte middenmoter is in de Segunda División. 

Het is een publiek geheim dat ik een bloedhekel heb aan Qatar maar ook aan al die andere islamo-fascistische operettedictaturen in de Golf die alles opkopen, van onze kunst tot onze warenhuizen tot onze voetbalclubs. Het enige dat ze niet kunnen kopen, zijn wetenschappelijk ingestelde hersens, blijkens het slechts handjevol Nobelprijzen dat gewonnen werd door de bijna 2 miljard mohammedanen wereldwijd (en daar zit de Nobelprijs voor de Vrede voor meneer Arafat dan ook nog bij). 

Het laatste wapenfeit van de club uit Malaga, waar onze grootheden Kiki Musampa en Ruud van Nistelrooij nog even speelden, was de kwartfinale van de Champions League tegen Borussia Dortmund in 2013. De Andalusiërs verloren met 3-2, met twee controversiële Duitse doelpunten in de blessuretijd. Wedstrijden kopen lukt ze kennelijk ook niet altijd. Het is altijd wel lachen met Arabieren, qua voetbal. Wie herinnert zich niet de wedstrijd Frankrijk-Koeweit in Spanje? Alain Giresse maakte 4-1 en sjeik Fahad Al-Ahmad Al-Sabah, broer van de emir en voorzitter van de Koeweitse voetbalbond gebaarde woedend dat de spelers het veld moesten verlaten. Die deden natuurlijk want die zagen hun koppen al rollen, eenmaal thuis. Er zijn namelijk mensen om minder onthoofd in die vrolijke regio.

Ruud van Nistelrooy in actie voor Malaga

Het gedroomdse succes van Malaga CF werd een lelijke domper voor de schatrijke gejurkte theedoek uit Qatar. In 2010 zei de omhoog gevallen olieboer nog: het kan eventjes duren maar Malaga wordt een van de beste teams in Spanje. Al-Thani suggereerde zelfs dat hij ervoor had gekozen Malaga te kopen in plaats van Liverpool. 

Zijn bluf werkte even want in het seizoen 2010-2011 eindigde de club als 11e, de hoogste positie in zes jaar. Het jaar daarop leidde voormalig Real Madrid-trainer Manuel Pellegrini de Andalusiërs naar hun beste resultaat ooit, een vierde plaats en kwalificatie voor de Champions League. In 2010 kondigde Al-Thani plannen aan om een stadion met 65.000 zitplaatsen te bouwen ter vervanging van het huidige La Rosaleda, goed voor 30.000 bezoekers. Het Ali Baba-stadion moet nog steeds gebouwd worden. Het volk begon te morren want ook het beloofd kampioenschap bleef uit. Een paar jaar geleden verschenen er posters op de muren van het stadion van Malaga: Al-Thani moest oprotten. En toen begon de financiële narigheid, iets wat niemand had verwacht van zo’n keurige Arabische zakenman! 

In 2012 benaderden functionarissen van Malaga het in Marbella gevestigde BlueBay Hotels om te zien of dat bedrijf kon helpen de financiën van de club op orde te krijgen in ruil voor aandelen. De sjeik zag de bui al hangen bang omdat de schuld was opgelopen tot 130 miljoen euro en de club jaarlijks ongeveer 50 miljoen euro verloor. Er werd een nieuw bedrijf opgericht waarin Al-Thani 51 procent zou bezitten en BlueBay de rest. De sjeik verkocht zijn belang van 97 procent in Malaga voor één euro aan dit nieuwe bedrijf, dat de schulden en uitstaande belastingen van de club op zich nam. Het werd een slepend juridisch moddergevecht en eind december 2021 haalde  de rechtzaak rond de flessentrekkende jeque alle Spaanse medie weer. Bottom line: de arabisering van Malaga CF werd dus één groot drama. 

De vrome moslim Al-Thani kreeg in zijn eigen Qatar  in januari 2016 ook nog eens een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar voor het schrijven van ongedekte cheques ter waarde van 850.000 Qatarese riyal ($ 234.000). Hij gebruikte die cheques om een geinig autootje te kopen en betaalde vervolgens het verschuldigde bedrag om gevangenisstraf te voorkomen. Die zaak loopt nog steeds. De sjeik stak ook een paar honderd miljoen oliedollars in de herontwikkeling van Puerto Banús, de jachthaven van Marbella, 60 kilometer ten westen van Malaga. Het project werd in 2011 onthuld, maar kwam al snel in de problemen toen de financiële problemen van Malaga met de sjeik aan de oppervlakte kwamen. 

De jachthaven Puerto Banús heeft de duurste ligplaatsen ter wereld. Hier zijn ook de meest exclusieve nachtclubs – lees: de duurste hoeren – te vinden en het stikt er van de boetiekjes van willekeurig welk luxe merk ook. Ten oosten van de jachthaven bevindt zich de befaamde Golden Mile, waar je de beste hotels, restaurants en villa’s ter wereld vindt. Nergens ter wereld zie je zoveel Ferrari’s, Lamborghini’s, Bentleys en Rolls Royces als in Puerto Banús. Maar als je er even rondloopt, zie je al snel dat goede smaak niet te koop is. Veel van de clientèle is afkomstig uit Rusland en het Midden-Oosten. Op het straatje langs de jachthaven staat een constante file van Bentley’s, Ferrari’s, Lamborghini’s en andere peperdure auto’s. Wie de Mocro-maffia in het wild wil aanschouwen,moet naar La Sala en Mr. Noodles aan de andere kant van de snelweg, in de buurt van de stierenvechtersarena.

Ik heb het niet zo op Saoedi’s, Qatari’s en de Marokkaanse nouveau riche. Ik zag ze overal de beest uithangen: in Caïro, in Marokko, in Libanon en in Marbella. Het enige goede van de arabisering van de Costa del Sol is dat het er nu barst van de puike Libanese restaurants. In mijn jonge jaren was ik correspondent in Beiroet en werd ik op sprookjesachtige wijze vetgemest door mijn hospita Nouna. Ik raakte verslaafd aan hummus, baba ganoush, tabouleh, kibbeh, fattoush en kishk. Terug in Amsterdam maakte ik van restaurant Beiroet in de Kinkerstraat, van Tony en Kamal, mijn huiskamer. 

Vroeger kwam ik regelmatig in Caïro en dan ging ik in de tuin van het Marriott borrelen met Harm Botje, oud-correspondent van NRC Handelsblad en schrijver van het cultboek In de ban van de Nijl. Harm heeft heel erg homo, hij heeft het uitgevonden en verbeterd zeg je dan, en zijn gedetailleerde beschrijvingen van de Caireense badhuizen zijn een hoogtepunt van de Nederlandse reisjournalistiek. In het Marriott in Caïro barstte het van de Saoedi’s: vadsige kerels in witte doorschijnende jurken die net als hun Egyptische broeders de hele dag aan de lul zaten te krabben, onderwijl lurkend aan de waterpijp. In het casino van het Marriott gingen ze uit hun bol, vergezeld door hoeren van uiteenlopende genders. Ze waren gehaat, maar vanwege de centjes durfde niemand ze te berispen.

Tijdens ramadan barst het in Marbella en Puerto Banús van de vrome kloten, en met name Saoedi’s. In eigen land krijgen ze stokslagen als ze ook maar een glas water drinken, hier zuipen en vreten ze zich ongans en nemen vervolgens een roedel hoeren mee naar hun jacht of hotel. Ze gaan beestachtig om met die meisjes. Die tolereren de vernederingen en mishandelingen omdat die viespeuken met geld strooien. Wegens hun seksuele voorkeur wordt deze speeltuin voor decadente Arabieren oord ook wel Puerto Anus genoemd. 

De beroemdste Arabier die een innige band met Marbella en Puerto Anus had, is de in 2005 overleden Saoedische koning Fahd. De liefde voor de edele vorst (dat zijn herinnering tot een zegen mag zijn) voor de Costa del Sol gaat helemaal terug tot 1973, toen de Saoedische wapenhandelaar Adnan Khashoggi, ook geen lieverdje overigens, zijn vriend Alfonso de Hohenlohe, de man die Marbella op de kaart had gezet, belde voor een gunst. Hij vertelde hem dat hij de toenmalige Prins Fahd ervan had overtuigd om een trip naar Monte Carlo af te zeggen en in plaats daarvan zijn vakantie in Marbella te komen vieren. Het exclusieve hotel Marbella Club van Hohenlohe had echter niet de 32 suites die Fahd en zijn gevolg nodig hadden en Khashoggi vroeg hem een oplossing te verzinnen. Hohenlohe regelde dat een bevriende aristocraat zijn nabijgelegen paleis ter beschikking stelde en de rest is geschiedenis. Hij liet er een paleis bouwen en op zijn kosten verrees de protserige Koning Abdulaziz Moskee in Marbella. 

Fahd met Vaclav Havel in Tsjechië in 2001

In de zomer wachtte de plaatselijke middenstand met spanning op zijn komst. Zijn dagelijkse uitgaven van zes miljoen euro, en dat gedurende een maand, gaven hem de bijnaam koning Midas. Waar hij kwam, veranderde alles in goud. Als hij zijn paleis verliet om een rondje te shoppen of in een van de clubs of restaurants te eten, werd zijn colonne Rolls Royces en Mercedes Benz limousines door omstanders vol enthousiasme toegejuicht. 

El Corte Inglés in Puerto Banús was speciaal voor hem en zijn gevolg – dat kon oplopen tot 2000 kinderen, kleinkinderen, neven, nichten en aanhang – 24/7 open. U moet voor de gein eens gaan kijken op de wijnafdeling van het warenhuis: volgestouwd met flessen Pétrus, alsof het cola is!  

In de haven lag zijn 147 meter lange jacht Abdulaziz aangemeerd. Omdat niet iedereen in zijn paleis El Rocío kon verblijven, een kopie van het Witte Huis, gelegen aan de Golden Mile, werden de duurste hotels in Marbella en Puerto Banús afgehuurd. Ze feestten de hele nacht door, sliepen ’s ochtends en gingen ’s middags gezellig winkelen. Niet gek dat er uiteindelijk een straat naar hem vernoemd werd, de Boulevard Rey Fayd, en dat hij tot ereburger van de stad is uitgeroepen. Ook de CIA was tijdens die lange vakanties van de partij. Daar was men namelijk niet vergeten dat Osama Bin Laden vroeger een graag geziene gast van de koning was en nog steeds veel vrienden binnen zijn uitgebreide familie had. Voor de Amerikaanse geheime dienst was dit bezoek een uitgelezen mogelijkheid om de gasten van de koning eens nader te bekijken.

In het gesloten Saoedi-Arabië was het voor de CIA namelijk heel moeilijk om aan informatie te komen, te midden van dronken prinsen in Marbella en Puerto Banús lukte dat aanzienlijk beter. Bij het laatste bezoek van koning Fahd, in augustus 2002, werd hij vergezeld door vierhonderd familieleden. Ze kwamen met twaalf grote vliegtuigen, waaronder een Boeing 757 die speciaal voor de doodzieke Fahd was omgebouwd tot mobiel ziekenhuis, en maar liefst 200 ton bagage. Na zijn dood in 2005 werden er drie dagen van officiële rouw afgekondigd in Marbella. 

De huidige koning Salman, de pappa van Mohammed de slachter van Istanboel, komt ook graag in Puerto Banús. In 2011 was hij er gastheer voor de bruiloft van zijn kleindochter Sarah bin Fahd Salman en Talal bin Abdulazziz bin Bander. Er waren ruim duizend gasten uitgenodigd. Maar liefst vijftien orkesten werden ingevlogen. De receptie werd gegeven in La Concepción, de weelderige villa die eerder het eigendom was van Juan Antonio Roca, het voormalige hoofd van Ruimtelijke Ordening, die toentertijd in de bak zat wegens grootschalige corruptie.  

De Costa del Sol lijkt potdomme wel de Efteling, maar dan heel veel drank en hoeren. 

Vervolg van Malaga en het slot van Spanje, komende woensdag. Daarna: Frankrijk!

Fooitje voor de vervaarlijke voettocht door verloederd Frankrijk?

Arthur van Amerongen maakt voor GeenStijl een rondreis door Europa, door de achterwijken van de omvolking en langs de zonsondergang van het Avondland. Als volleerd wereldreiziger trotseert hij daarvoor met een klein budget menig beschimmeld hostel, karige koffietentje en als het moet, een stenen bankje in een stadspark. Desalniettemin is deze reis een kostbare aangelegenheid dus uw gulheid om Ome Tuur gevoed, verwarmd en gemotiveerd te houden op zijn barre bedevaart langs de ideologische boobytraps van de stille burgeroorlog, wordt hogelijk gewaardeerd:

Reaguursels

Inloggen

Ze hebben met al die miljarden niets, helemaal niets gedaan aan wetenschap, kunst, educatie, innovatie, menslievendheid en democratisering.
Niets.
Dat ze voor altijd moge wegzakken in het woestijn stof waaruit ze ooit voortkwamen.

Jan Lange3373 | 23-01-22 | 10:47

Milagros betekent wonderen .... welke wonderen heeft de vrouw van Ivo verrricht?

badboydutch | 22-01-22 | 22:15 | 1

Leuk inkijkje (verkleinwoord is ongepast bij omvang bezoeken) in die "400+-familie" die dan daar even komen invliegen. Zolang het iedereen goed gaat in SA zal niemand over deze familie gaan klagen vermoed ik. Maar was 2011 het laatste bezoek aldaar van die familie of is er nog een vervolg geweest?

Jan, Leiden | 22-01-22 | 21:27

Ik heb ooit een privé-piloot van die lui gesproken. 2 weken per maand 24/7 stand by mochten zijn werkgevers besloten om naar Marbella te vliegen.
Meestal gebeurde er niets. In het paleis in Marbella was het volledige personeel altijd aanwezig en moesten doen alsof de familie elk uur kon arriveren. Dus de koks bakten brood, savonds diners, verse bloemen overal en elke dag werd het in de kliko geflikkerd om de volgende dag opnieuw te beginnen. Dan moet je toch bij jezelf gaan denken wat je in hemelsnaam aan het doen bent. Maar ja dat salaris he?

austinhealey | 22-01-22 | 20:34 | 1

En wij maar zuinig zijn op klimaat en milieu.

discriminazie | 23-01-22 | 11:30


Leuk Jan Cremer-esque verhaal. Coke snuiven wordt nog eens heel groot.

gestoptmetroken | 22-01-22 | 19:44 | 1

Wordt?

P-unit | 22-01-22 | 19:57

De lange arm van Ridouan Taghi reikte begin deze week tot Chiclana de la Frontera. Ligt net niet meer aan de Costa del Sol en Ebrahim Buzhu dacht dat hij daar veilig was voor de huurmoordenaars van Taghi. Dus niet: www.rtvutrecht.nl/nieuws/3288483/utre...
Naar verluidt is meer dan de helft van de (Spaanse) jongeren in de Campo de Gibraltar (wel Costa del Sol, omgeving La Linea) door de drugslords ingelijfd om hand- en spandiensten bij de smokkel te verrichten. Het is daar voor de Policia Nacional vechten tegen de bierkaai.
Om de hoek, in Algeciras, werd deze week een 'soldaat van het kalifaat' aangehouden, en nog meer verdachten in Murcia. Snoeiharde jihadisten die weinig op hebben met het westerse gedachtengoed:
www.lavozdigital.es/cadiz/campo-gibra...

goedverstaander | 22-01-22 | 19:17 | 4

Dat een substantieel gedeelte van de jongeren in La Linea de Concepcion meedraait in de drugshandel wil ik wel geloven. Wat een onguur en naargeestig oord is dat.
's Avonds komen de drugsboten aan op het strand, vanuit Marokko. Als de schemering valt kun je er maar beter zo snel mogelijk weggaan.
Algeciras is ook al zo onprettig.

staat het bier koud? | 22-01-22 | 20:19

@staat het bier koud? | 22-01-22 | 20:19: Veel jongeren springen bij de landing van een speedboot uit de struiken om de pakketten drugs in aanstormende auto's te gooien. Ze verdienen daar een paar honderd euro per persoon mee. Niet veel zou je zeggen maar voor hen, uit het totaal verpauperde en godvergeten La Linea, een groot geldbedrag.

goedverstaander | 22-01-22 | 20:36

@goedverstaander | 22-01-22 | 20:36: La Linea maakt vooral zo'n akelige indruk omdat het zo'n groot contrast is met vrolijke steden als Cadiz, Malaga, Ronda, Arcos de la Frontera, Mijas. Ook Gibraltar zelf (hoewel zeker niet de leukste stad in die omgeving) is een parel vergeleken met La Linea.
Zelfs overdag, in de volle zon, voelt het onveilig.

staat het bier koud? | 22-01-22 | 21:23
▼ 1 antwoord verborgen

Ben zo ontzettend nieuwsgierig hoe die gezelschapsdames van die geile dikke soepjurken eruit zien.... kan daar niet een speciale vrijmibo aan gewijd worden...?

grapjasz | 22-01-22 | 19:05

Theo van Gogh meets Dröge's Glamourland. Gaarne wekelijks Don op de zaterdag! Zijn HP de Tijd columns geven de vrijdag ook altijd extra kleur. Geweldig artikel. Overigens jammer dat Arturo niet verder inging op de voorliefdes van de sjeiks bij die instagram-modellen. Skibbedibbedibbe dum dudumdum, dum dudumdum.

Nanker Phelge | 22-01-22 | 19:04

Hij is fijn.
Alhoewel er na het lezen van Costa del Coke niet heel veel nieuwe informatie vrijkomt.
Wel weer heerlijk leesvoer. Thanks.

el jefe | 22-01-22 | 19:02

Tientje in de fooienpot gedaan. Kan richting een flesje vino blanco of een pakje wit. Zodat de Messias van Molenbeek zijn omzwervingen kan voortzetten in de juiste staat van beneveling.

P-unit | 22-01-22 | 18:37 | 1

Haha, idem, leuk omschreven doel!

Jan, Leiden | 22-01-22 | 21:29

Goed artikel, en heb het graag gelezen. Ondanks dat ik zou willen zeggen: "ga zo door", doe ik dat toch niet. Voor je het weet is dit je laatste. En voordat ik dit plaatste heb ik zelf nog even gecheckt of m'n VPN aanstond.

Forex | 22-01-22 | 18:10 | 1

Nou zeg, doe niet zo eng...

Dooiemus | 22-01-22 | 20:30

Tja.... Arabieren ik heb, en zal ze nooit vertrouwen.
Met ze lachen heb ik al gelukkig wel gedaan.

rifraf | 22-01-22 | 18:04

Gewoon stoppen met voetbal.
Basket of honkbal weinig moslim invloeden.

Rest In Privacy | 22-01-22 | 18:00

Heerlijk, eindelijk beetje pit & venijn richting de arabier.

Vinquerev | 22-01-22 | 17:57
-weggejorist-
WhiteShark | 22-01-22 | 17:57

Het genoemde boek In de ban van de Nijl van Harm Botje is dan ook een absolute aanrader.
Meteen kopen en lezen als het op je pad komt, ik heb zelden zo gelachen om de islamitische medemens, in 1992 al voordat ze hier en masse arriveerden.
Humor helpt met alles.

funda | 22-01-22 | 17:49

Misschien heb ik een 'blind spot', maar Arabische culturen hebben niets dat mij aantrekt of intrigeert. Nou, vooruit: ze produceren mooi aardewerk.

MickeyGouda | 22-01-22 | 17:49 | 6

@Milton_Styx | 22-01-22 | 18:49:
Haha. Niet helemaal het vakmanschap dat ik in gedachten had, Milton. Waar haal je dit misbaksel zo snel vandaan?

MickeyGouda | 22-01-22 | 19:01

@MickeyGouda | 22-01-22 | 19:01:

Gegeven het door je geschetste uitgangspunt en in samenhang met en overeenkomstig de in het artikel beschreven culturele de-wikkeling, is Google search genadeloos accuraat om een scherpgesneden zoekformule te beantwoorden met het enig adequaat stuk handwerk wat van toepassing vermag te zijn, waarin de contemporaine arabier op formalistische, edoch onverhuld bedekt kritiekloze wijze in zijn qamis gezet wordt.

#dixit Pierre Jansen

Milton_Styx | 22-01-22 | 19:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Met mannen in jurkjes en religie is onbetrouwbaarheid een vast gegeven.

bqbq | 22-01-22 | 17:32


Ik ga gelijk een klacht indienen bij een vertrouwenspersoon van allah.
Waarschijnlijk weet de Groot geschapene (1,80 cm!) niet wat er zich allemaal afspeelt op de werkvloer, of doet net alsof.

Deze decadentie en hypocrisie MOET stoppen.
Nu!

King of the Oneliner | 22-01-22 | 17:31 | 1

Nog geen 2 centimeter en dan over groot geschapen praten lijkt me wat misplaatst. Of was die komma misplaatst?

Verbandmeester | 22-01-22 | 17:50

Erg boeiend verhaal, de andere kant van die “vrome” moslims.
En zo gaat het zo’n beetje met al die Arabieren uit de Perzische golf.
De “prinsjes” studeren in Londen en rijden als beesten over de Brompton Road in Knightbridge.
Ook daar zijn de Ferrari’s niet te tellen.
Terug in eigen land behandelen ze moslima’s uit Indonesië, Filipijnen, Bangladesh etc. als stront.
Mensen die werken in die landen worden zo het land uit gesodemieterd als ze niet meer nodig zijn.
Afghanen of Syriërs zijn er niet welkom.
Het is waar, we moeten zo snel mogelijk van de olie af.
Leuk en informatief verhaal, Art.
Je hoeft niet elke keer te vertellen over de drank en/of drugs…. dat weten we nu wel.
Zin in Woensdag, zin in deel II.
Goed weekend verder.

Ruimedenker | 22-01-22 | 17:19 | 2

Het 'studeren' van de prinsjes mag u ook gerust tussen aanhalingstekens plaatsen. In de veilige wetenschap dat de lieve zoontjes tóch nooit iets zullen gaan doen waar ze een diploma voor moeten laten zien worden heel wat gerenommeerde UK onderwijsinstellingen spontaan (nu ja, spontaan: er staat een zekere hoeveelheid centjes tegenover...) flexibel in hun uitstroomnormen.

bisbisbis | 22-01-22 | 17:25

@bisbisbis | 22-01-22 | 17:25:
Zoals de Timmer frans een ere plakaat krijgt?
Weet van voren niet wat van achteren gebeurt.

Rest In Privacy | 22-01-22 | 18:19

Puerto Banus ben ik ooit eens geweest op de motor moet je van houden, te veel van die theedoeken en hele dure auto's. Daaromheen liggen leuke dorpjes waar ik meer schik in vakantie kreeg en honger.

de uitbater | 22-01-22 | 17:19

Heerlijk om te lezen!

meneer Q | 22-01-22 | 17:16

Die Arabieren hoeren en snoeren overal zodra ze even uit Arabië zijn. Hun god is zo beperkt dat hij niet over de Middellandse Zee kan kijken.

BrutusBosch | 22-01-22 | 17:15 | 1

Werkelijk het meest hypocriete volk ter wereld, in Dubai mij daar zwaar over verbaasd.

Openlijk geen alcohol, maar achter gesloten deuren zat aan elke champagne flûte een complemenary blonde bimbo..

Wijze uit het Oosten | 22-01-22 | 17:21

Het jacht van Salman licht permanent in Puerto Banus, de Lady Haya. Er is een kamer volledig ingericht in goud wat van buitenaf te zien is. Smaak is niet te koop, kermisvolk is het.

Sinterbikske | 22-01-22 | 17:15 | 6

@Snap_het_ook_niet | 22-01-22 | 18:04:

NB, de Israeli's beschikken dan nog niet eens over de enorme kapitalen uit oliewinning.

Nederlanders zijn slimmer, maar wel dommer.
Er komt ooit een eind aan de oliestroom, maar wanneer stopt de asielinstroom, welke juist een mentaliteit van verspilling van kapitaal binnenbrengt.

Milton_Styx | 22-01-22 | 18:33

Probeer interieur foto's te vinden, maar vind alleen de buitenkant. Was wel nieuwsgierig.

Jan, Leiden | 22-01-22 | 23:11

@Milton_Styx | 22-01-22 | 18:33: Zodra de oliestroom stopt, zwelt de asielinstroom tot ongekende proporties. Het is in ons eigen belang om de afhankelijkheid van olie nog maar niet te snel op te geven.
Naar de bliksem gaan we toch, dan maar liever vanwege opwarming dan vanwege vreemde bezetting.

discriminazie | 23-01-22 | 11:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Mooie proza, hulde heer Arthur.
Ik kan niet wachten op deel 2.

Zitvlak | 22-01-22 | 17:14

Mag ik hier ook melden dat ik geen fan ben van reisprogramma's, reisverslagen en lange lappen tekst? Maar, iedereen het zijne hoor, zo ben ik ook wel weer

dathoujetoch | 22-01-22 | 17:13 | 3

Rot je toch lekker op naar Joop of zeauw.

de uitbater | 22-01-22 | 17:31

Geeft niets Fred Schuit.
Het valt niet mee om de dag door te komen zonder van Oeffelen.
Ben het overigens deels eens.
Het vorige verslag had zo’n lange inleiding, dat ik bijna afhaakte.
Eet smakelijk voor straks!

Ruimedenker | 22-01-22 | 17:36

@de uitbater | 22-01-22 | 17:31: Gezellig!! En ook erg vriendelijk.

KokkieBalboa | 23-01-22 | 00:28

Arthur, het is gelukt!
Dit stukje heb ik met veel plezier gelezen en het doet me deugd een aversie tegen Quatar te delen.

Roos | 22-01-22 | 17:11

De lokale middenstand in Malaga en omgeving heeft de afgelopen 50 jaar vele miljarden euro's verdiend aan de Saoedi's. Is toch fijn voor die mensen?

Rachid_82 | 22-01-22 | 17:00 | 1

Het verdwijnt in een handvol zakken. Voor de rest heeft niemand ere ene coño aan.

goedverstaander | 22-01-22 | 17:02

Jammer dat de profeten wat kortzichtig waren met hun do's en don'ts.

Neuth | 22-01-22 | 17:00

Banus is een duur stinkhol, ik heb er jarenlang om de hoek gewoond. Als je overdag door de straten loopt zie je het verval en het slechte onderhoud overal. Erg in strijd met de dure jachten en Bentley's.

goedverstaander | 22-01-22 | 16:58 | 1

Een paar jaar geleden vertelde iemand mij dat hij naar een of ander oord in Portugal was geweest waar hij in een redelijk armoedig hotelletje vakantie vierde, vlak naast de meest decadente haven op aarde. nu ik dit lees denk ik: dit moet haast wel Banus geweest zijn. Die man die er over praatte vond het contrast fantastisch. Je moet er maar van houden...

Dooiemus | 22-01-22 | 20:44

Ten tijden van Batista in Cuba, was Varadero als schiereiland, de grootste hoerenkeet van Cuba,dat past wel mooi bij dit verhaal..

Jimmy Mc Clure | 22-01-22 | 16:56 | 2

Batista was een zegen voor Cuba..

Wijze uit het Oosten | 22-01-22 | 16:58

@Wijze uit het Oosten | 22-01-22 | 16:58:
-
Tell that to the Cubans. Out of the frying pan - into the fire.

bisbisbis | 22-01-22 | 17:20

Ach ja, El Corte Inglés in Puerto Banús, heb er lekker gewinkeld.
Veel meer exclusieve merken dan in El Corte Inglés in Malaga.
De duurste auto´s die er rondjes rijden, hoeren, en veel ordinaire Engelse vrouwen ´s avonds.
Eigenlijk heel ongezellig. Geef mij maar Malaga.

ChalinaRosa | 22-01-22 | 16:53 | 1

Kotsende Britse vrijgezellenfeestgangers in het straatje voor Linneker's. Elke maal Groundhog Night.

goedverstaander | 22-01-22 | 17:00

Het drama van de ramadan: het Arabisch schiereiland loopt leeg om in iedere béétje leuke plek van Europa de beest uit te hangen en het uitzicht te verschteren. (waarmee niet gezegd is dat Puerto Banus ook maar een beetje leuk is) Ieder beetje acceptabel hotel is ingepikt, overal terroriseren de brievenbussen en de ongemanierde jongetjes de straten na etenstijd en overal zie je Russische, Oekraïense en Bulgaarse dames op palen voorbij struikelen. Als er maar ergens een dure privé kliniek en een Cartier-winkel in de buurt zijn. Londen en Parijs zijn al compleet verziekt, München en Wenen in iets mindere mate. Ieder jaar maar weer hopen dat de Ramadan een beetje vroeg of een beetje laat uitkomt.

bisbisbis | 22-01-22 | 16:44

Arabieren vangen geen vluchtelingen op, met al die rijkdom. Wij doen het wel, wij zijn rijk dom.

Normpje | 22-01-22 | 16:41 | 2

Ooit waren wij rijk, nu zijn wij vooral dom.

de uitbater | 22-01-22 | 16:44

Zij de olie.... wij zijn oliedom.

balustrade | 22-01-22 | 17:24

ik waardeer deze pennenvruchten van van Amerongen.

doitdoit | 22-01-22 | 16:40 | 1

Ik had heel andere verwachtingen dan saaie glossy-verhalen.

Zult-eter | 23-01-22 | 10:46

Dit leest weer heerlijk weg bedankt Arthur.

de uitbater | 22-01-22 | 16:29

Ha, leesvoer!

Wijze uit het Oosten | 22-01-22 | 16:25

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland