achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Voorzitter Merkels CDU @KLeikert pleit voor coronavaccinatie-PLICHT gehele Duitse bevolking

Zoals voorspeld

Een dag nadat beider Belgische ministers van Volksgezondheid pleitten voor een coronavaccinatieplicht voor de gehele bevolking ****en daarmee het hek van de dam trokken, ****is 'het gesprek' gister ook in het Duitse parlement gestart. En niet door de minste ook. Het systeem liet de eer aan @Katja Leikert, de plaatsvervangend voorzitter van Merkels CDU/CSU-fractie (wiki) in het Duitse parlement. We citeren het RedaktionsNetzwerk Deutschland van gisteren:

"De impact van de vierde golf heeft het debat aangezwengeld over een mogelijke vaccinatieplicht in Duitsland. Plaatsvervangend Unie-fractievoorzitter Katja Leikert (CDU) waarschuwt tegen het wachten met het introduceren van verplichte vaccinaties. "Het zal erg duur zijn voor de gevaccineerde meerderheid, voor de gezondheidszorg, de economie en bovenal onze kinderen.""

Dit gaat nadrukkelijk niet om verplichtte coronavaccinaties voor bepaalde beroepsgroepen in de zorg, maar om een coronavaccinatieplicht voor de gehele bevolking. In hetzelfde artikel komt dan ook meteen even een advocaat/grondwetspecialist aan het woord die uitlegt hoe zulks juridisch rond gekregen kan worden. Maar goed, het artikel heet dan ook "Mit der Polizei zum Impfarzt? Wie eine Impfpflicht durchgesetzt werden könnte". Vertaald naar het West-Duits: "Met de politie naar de vaccinatiearts? Hoe een vaccinatieplicht afgedwongen kan worden."

In welke landen wordt 'het gesprek' morgen gestart? Het wordt een uitzonderlijk lelijke winter.

Bent u voor een algehele coronavaccinatieplicht?

kies wijs

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.