achtergrond

Geenstijl

Netbeheerder Stedin dreigt weigeraars slimme meter met niet bestaande boete van 500 euro

Lekker installatieweigeraars dreigen

De installatiegraad van slimme meters in Nederland is al meer dan 84%, maar nog is het voor de netbeheerders niet genoeg. Netbeheerder Stedin wil zo graag uw laatste restje energieprivacy slopen, dat er een heuse dreigcampagne is begonnen met een boete die niet bestaat via een link die niet werkt. Ondertussen staat op de website van Stedin zelf doodleuk dat je de slimme meter gewoon mag weigeren (nog checken of je dan je recht op een plek op de IC verspeelt, red.). Maar dan toch lekker zulke brieven sturen aan mensen zonder zonnepanelen die gewoon geen 'slimme' privacyschending in hun meterkast willen.

Uit de mail:

Hoi Redactieleden,

Kreeg een tijdje terug zoveelste keer aanbod voor slimme meter die ik niet wil. Eerst een brief van 25 augustus met een smoes dat ik verhuisd zou zijn en een maand geleden brief van 16 september die stuk minder vriendelijk is.

In het kort: "Vanaf 1 januari 2021 is het wettelijke verplicht". Onzin, de wet die dit mogelijk zou moeten maken is controversieel verklaard (klopt, red.) en er moet met het nieuwe kabinet gedebatteerd worden.

Vervolgens wordt er wel DWANGSOM €500 en melding bij agenschap Telecom gedreigd. Dit alles met niet bestaande link (helemaal onderaan) "www.at.com/boete". Ik kreeg het idee dat Nigeriaanse prinsen de meter wilde vervangen maar de brief is dus echt afkomstig van Stedin.

Enfin, ik schrok ervan laat staan de gemiddelde Henk&Ingrid.

Kunnen jullie hier iets mee. Kan brief/brieven nog met een professioneel apparaat scannen indien nodig. Klachten bij Stedin vallen dood neer bij het hoofdkantoor dus voordat ik hier een zaak van maak hoop ik op jullie interesse.

Met vriendelijke groet,

[naam bij redactie bekend]

Ja hoor! OOK NOG MET EEN QR-CODE!

Ja hoor! OOK NOG MET EEN QR-CODE!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.