achtergrond

Geenstijl

Organisatie Gouden Kalf staat vierkant achter stelling dat NL vrouwen niet kunnen acteren

Vakjury onverbiddelijk

Weet dat aartsconservatieve instituut ons nu toch al tweemaal te verrassen. Toen aangekondigd werd dat de prijsuitreikingen genderneutraal zouden worden was de verwachting natuurlijk dat de vrouwen het merendeel zouden winnen, omdat anders akelig evident zou worden dat mannen eigenlijk beter zijn. Nou, ten eerste geschiedde het zo dus bepaald niet want de mannen wonnen bijna alles. En ten tweede staat de organisatie daar een dag later nog steeds vierkant achter en lijkt van terugkrabbelen geen sprake. 

"De stemgerechtigden voor de Gouden Kalveren hebben gesproken en we eren de winnaars en de genomineerden van de Gouden Kalveren. Wij vertrouwen erop dat zij gekozen hebben voor diegenen die de beste prestatie hebben geleverd binnen hun categorie", staat in een reactie.

De Dutch Academy For Film (DAFF) sluit zich daarbij aan. "Wij zijn trots op de winnaars en de genomineerden van de Gouden Kalveren en kijken terug op een mooie avond". De organisaties willen verder niet kwijt of de uitreiking volgend jaar aangepast zal worden."

Nou, wij zeggen gadverdamme Van Binsbergen. Walgelijk. Boze vrouwen na de breek.

Waar we het ook nog over moeten hebben, is het seksisme dat vaak ten grondslag ligt aan wie je de beste vindt. De man wordt in onze maatschappij nu eenmaal meer als “winnaar” gezien en zijn prestaties hoger gewaardeerd dan de vrouw of gender neutrale persoon.

groenvoer
groenvoer
@groenvoer

Mannen zijn gewoon beter

31
Reply

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.